Despre pensionari, la rece

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii, Politica, Social, Stiri Interne

pensionari

Resuscitarea pensionarilor
Schimbarea guvernelor dă de fiecare data ocazia noilor veniţi să lovească în tot ce a făcut bine guvernul precedent sau să se plângă că nu pot face nimic bun din cauza “moştenirii dezastruoase”, mai ales dacă schimbarea a avut loc ca urmare a unor “mişcări stradale”. Vechile guverne trag spuza pe turta lor lăudându-se cu ce au făcut dar mai ales cu ce ar fi făcut dacă ar fi fost lăsate la guvernare iar cele nou venite se laudă cu ce vor face dacă vor fi lăsaţi să guverneze câteva decenii. Şi asta se întâmplă în România de 25 de ani fără abatere, iar românii cred de fiecare dată că noua stăpânire va fi mai bună chiar dacă acea “nouă stăpânire” este de fapt cea dată la o parte tot de ei la îndemnul vechii stăpâniri.
Printre cei păcăliţi de fiecare dată, ca întreaga societate, se află şi pensionarii, indiferent de ramura în care au lucrat. A nu se uita unul din principiile folosite de toate guvernele, de toate partidele, de toate conducerile tuturor ţărilor, că doar nemulţumirile sociale şi lupta împotriva lor nu au apărut în România şi mă refer aici la principiul “divide et impera”. De fiecare dată când una din ramurile economice sau categoriile sociale au încercat să îşi ceară sau apere drepturile, spărgătorii de grevă care nu mai lucrează cu bastoane, ci cu televiziuni şi campanii media, au venit cu diversiuni, divagaţii, extrapolări care mutau imediat direcţia loviturii principale pe alţi responsabili sau alte victim. Dacă protestează pensionarii, sunt asmuţiţi salariaţii pe ei, spunânduli-se că de fapt ei, salariaţii îi susţin pe aceşti “paraziţi” care tot cer fără să dea nimic. Dacă cer profesorii salarii,  începe o campanie de învrăjbire a medicilor, dacă protestează poliţiştii, li se aduce aminte militarilor că ei mereu au fost în umbra MI-ului şi uite aşa la fiecare serie de proteste, până totul întră în derizoriu şi se pierde firul adevăratelor proteste.

Nu mai insist pe faptul că marea majoritate a şefilor de confederaţii sindicale sau sindicate sunt vânduţi şi la propriu şi la figurat guvernelor sau partidelor, care îi folosesc atunci când vor să cadă “vechiul guvern”.
Aşa se face că iată, după schimbarea guvernului, pasămite la presiunea “străzii”, care în fapt a cerut una şi a primit alta, încep să apară mai mult sau mai puţin forţat mai mult sau mai puţin manipulator, noi nemulţumiri care sunt nu doar benefice, ci şi susţinute de cei care, declarat sau nu, formează opoziţia. Pe unul din posturi a început să fie din nou vânturată – ăsta este termenul cel mai potrivit – problema pensionarilor şi am văzut că o doamnă, profitând de atenţia acordată de televiziuni ameninţa cu proteste ale pensionarilor. Tot la un post de televiziune nu mai ştiu dacă acelaşi, am văzut-o recent le doamna primar Olguţa Vasilescu, aproape bucurându-se că noul guvern este format din “tehnocraţi” între care ar fi intrat şi doamna Guseth. Nu contest faptul că cu cât aceştia vor face mai multe greşeli şi se vor arăta mai incompetenţi, cu atât mai mari vor fi şansele PSD de a câştiga alegerile din 2016, dar nu ştiu de ce mă aşteptam să se gândească puţin mai mult la binele cetăţenilor şi ceva mai discret la al partidului, pentru că în definitiv toţi aleşii asta jură la investire, să urmărească interesul alegătorilor, nu al partidului. De, aşa sunt eu, idealist.
Legea pensiilor militare din nou pe tapet
Tot în ultima perioadă am primit pe internet două materiale vizavi de legea pensiilor militare: unul, un proiect încă neterminat dar mai ales neoficial şi discutabil, al metodologiei de aplicare a Legii 223 privind pensiile militare şi un alt document, reprezentând un protest sau semnal de alarmă al SNPPC vizavi de intenţia unor tovarăşi – căci nu pot fi numiţi altfel, dacă informaţia este adevărată- din MApN de a modifica încă neintrata în vigoare lege a pensiilor militare, bineînţeles în defavoarea militarilor.
În ceea ce priveşte aşa-zisul proiect, atâta vreme cât nimeni nu ştie de unde a apărut şi nimeni nu poate certifica măcar încrederea sursei, prefer să nu comentez conţinutul documentului mai ales că încă nu este final. Ceea ce trebuie spus aici este faptul că la votarea legii s-a spus că acest proiect va fi realizat într-o transparenţă totală şi cu consultarea reprezentanţilor celor interesaţi. Fără îndoială domnul Oprea se referea atunci la Dogaru, Pricină, Iliescu şi încă câţiva “ reprezentanţi” agreaţi şi cunoscuţi prin limbile cu care îl gratulau şi asa se explică de ce până acuma, până la plecarea lui Oprea şi a cârpaciului Duşa de la guvernare, transparenţa a fost total absentă. Este posibil ca tocmai plecarea lui Oprea de la volan să fi dat curajul cuiva să îl scoată neoficial pe piaţă. Aştept ca cineva din MApN sau interne să spună dacă respectivul document are legătură, seamănă sau reprezintă proiectul la care se lucrează oficial, dacă tot a răsuflat mămăliga.
În ceea ce priveşte informaţia apărută pe pagina SNPPC unde activează domnul Coarnă pentru care încă port o încredere ridicată şi un respect constant pentru modul în care apără interesele colegilor, ţinând cont că acesta nu face jocuri politice, nu am de ce să nu cred în veridicitatea ei şi în acest caz cineva de la MApN, ar trebui să dea o explicaţie şi poate cu această ocazie va face vorbire şi despre proiectul apărut pe internet şi intenţiile ministerului în această direcţie. Poate domnul ministru Motoc, poate doamna Iulia Motoc, poate un purtător de cuvânt, poate de la Casa de pensii, vor apărea cu o explicaţie, oricine, dar nu domnul Maciu sau doamna Otilia Sava, pentru că aceştia nu prezintă credibilitate, cel puţin nu în faţa mea, mai ales că doamna Otilia Sava reprezintă interesele UNPR în minister. Eu personal am trimis un mail Şefului SMG şi un mesaj pe pagina sa de facebook unde sper să nu văd numai fotografii şi informaţii oficiale, ci şi reale informări în interesul şi pentru cei cu care păstrează contactul sub această modalitate. ARU, DOMNULE GENERAL LOCOTENENT.
Soarta pensionarilor
Şi acuma, altfel, poate mai neplăcut, dar foarte realist despre ceea ce se întâmplă şi este de aşteptat să se întâmple cu pensionarii, indiferent din ce ramură fac parte.
Stimaţi români, prezenţi sau viitori pensionari, trebuie să realizaţi un lucru dureros, dar real, indiferent că vă convine sau nu, şi anume faptul că din momentul în care aţi ieşit la pensie şi nu mai puteţi bloca nimic, decât cel mult un trotuar, o bancă în parc sau un cavou, NICI UN GUVERN, INDIFERENT DE PARTEA PE CARE ARE VOLANUL, NU VĂ VA MAI BĂGA ÎN SEAMĂ, NU VA MAI AVEA GRIJĂ DE PROBLEMELE VOASTRE ŞI NICI NU VA MAI DA O CEAPĂ DEGERATĂ PE VOI, SAU PE NOI.
Guvernele, partidele, politicienii, rezolvă numai problemele celor de care se tem, celor care le pot face un rău, pot crea probleme guvernării sau de care se pot folosi. Este adevărat, din doi în doi ani, pentru că alegerile se intercalează, toate partidele au nevoie, printre alţii, şi de pensionari, dar asta nu aduce pentru pensionari decât promisiuni şi atât. Cu ce vreţi să ameninţaţi guvernele dacă nu vă respectă doleanţele şi îşi bat joc de voi? Hai să fim serioşi, uitaţi-vă la ultimele proteste stradale, declanşate, oficial, de moartea unor oameni nevinovaţi. Cât au durat şi ce rezultat au avut? SCHIMBAREA UNUI GUVENR ŞI ATÂT. Au murit 59 de oameni şi tot ce am reuşit, NOI ROMÂNII să facem, este să îi facem pe plac lui Iohannis, cel care îi cerea lui Ponta să demisioneze pentru că e cercetat penal la ordinul lui, cel care declara că vrea să schimbe clasa politică coruptă, dar care, iată, deşi a fost găsit vinovat definitiv şi irevocabil de o instanţă că a obţinut prin fals şi uz de fals bunuri imobile, se face că nu a mâncat usturoi şi nici gura nu îi miroase. Iar Avocatul Poporului, cel care ar trebui să se autosesizeze pe această speţă, doarme.
Ce cred oare, cei care ameninţă cu proteste la tv că vor face în condiţiile în care nici moartea a 60 de oameni nu a schimbat nimic, decât nişte hoţi cu alţi hoţi? Cine se va uita în gura unor pensionari? Politica, nu numai în România ci la nivel European, faţă de pensionari este ca aceştia să fie lăsaţi ( să moară) “ în pace”, eventual ajutaţi în acest sens şi ceea ce spun nu este o exagerare. La nivel global pensionarii se încăpăţânează să trăiască mai mult decât pot guvernele să îi susţină şi asta în ciuda bolilor induse prin alimentaţia cancerigenă, a medicamentelor aşa zis videcătoare scoase pe piaţă de companiile farmaceutice controlate de BASF, care te vindecă de o răceală dar îţi dau cancer, sau a spitalelor în care te operezi de apendicită şi în 7 zile mori pentru că ai luat nu ştiu ce stafilococ .
Un lucru ar trebui să ne fie clar, NIMĂNUI, DAR ABSOLUT NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE PENSIONARI, PENTRU CĂ EI REPREZINTĂ ÎN FAPT CEA MAI PĂGUBOASĂ CATEGORIE SOCIALĂ, CONSUMĂ FĂRĂ SĂ PRODUCĂ IAR ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE PĂTURA ACTIVĂ SCADE PE ZI CE TRECE, ŞI SURSELE DE FINANŢARE A CELOR CARE NU PRODUC, SCAD. Ce altă soluţie pot găsi guvernele pentru pensionari, decât ieşirea din sistem pe cale naturală? Să fim mulţumiţi că au totuşi răbdare cu noi, şi nu iniţiază un program de asomare periodică. Dar de fapt Codex Alimentarius introdus în România în 2011 de proaspătul prim ministru Cioloş asta reprezintă. Poate acuma ca prim ministru va găsi o formulă de accelerare a fenomenului, că doar e technocrat.
În acest context, pe cine credeţi că interesează câteva strigăte pe stradă? Televiziunile, chiar şi cele care se fac că mediatizează aceste eventuale proteste o fac pentru rating, pentru că toţi reporterii şi realizatorii de programe fac politica patronului nu a cetăţeanului. În România nu avem nici un partid, nici o televiziune care să facă politica cetăţeanului oricât ar declara ei acest lucru.
Apropo de partide, de când cu protestele “colectiv” au început să se facă mai active pe internet şi micile partide conduse de oameni mai mult sau mai puţin cunoscuţi care acuma încearcă şi ele să profite de nemulţumirile generale şi să racoleze simpatizanţi. Dacă vor reuşi sau nu, nu ştiu, singura întrebare este când vor ajunge şi ele la “performanţele” celor care conduc acuma, căci partidele se schimbă, obiceiurile rămân. Bineînţeles că toate partidele declară că doar ele au înţeles “vocea străzii” dar de fapt, să fie clar, România nu are o Voce a Străzii, România are doar încercări de ridicare a vocii, care au fost de fiecare dată şi vor fi în continuare deturnate, astupate, înlocuite, manipulate, acoperite, plagiate, de servicii, galerii, susţinători şi simpatizanţi ai partidelor care până la urmă fac din cea mai nobilă acţiune, un fâs inutil. O să cred în vocea străzii atunci când o să văd, sau o să aud că circulaţia a fost întreruptă în toată România iar pe toate drumurile “care duc la Roma”, deci la Bucureşti, mărşăluiesc tăcut, dar hotărât şi ireversibil, românii, pentru că s-a trezit România şi mere la capitală să ceară socoteală stăpânirii. Până atunci, toate strigătele răzleţe ale câte unui grup sau altul de 100, 1000, 10000 sau chiar 100000 de oameni, a unei categorii sociale sau alta, vor fi tratate cu aceeaşi eternă indiferenţă, aceeaşi umilitoare bătaie de joc, aceleaşi inutile promisiuni şi aceeaşi măreaţă nesimţire. România nu se va schimba decât în totalitate prin toţi cei 14 milioane de oameni valizi.
Până atunci, toate cererile şi negocierile vor fi doar încercări de prelungire a agoniei, de modificare a termenului spre care ne îndreptăm toţi dar la care toţi vom ajunge dimineaţa, la prânz sau seara, pentru că Domnitorilor nu le pasă de cei care au fost condamnaţi în primă instanţă la naştere şi irevocabil din momentul în care nu mai reprezintă decât trecutul.


http://www.snppc.ro/stire.php?id=417&ocid=enhfpS1RL2

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Despre pensionari, la rece

 1. luminita

  nu .dle neacsu , nu..cat santem in viata am putea sa le dam la cap cu votul sau cu bata , copii care au iesit in strada au parinti , daca syam cu bratele incrucisate , atunci asa ne trebuie , daca santei militar ,atunci stiti ce e lupta

 2. @lumi-frosina,
  Matale ori traiesti in alta lume, ori faci jocurile nu stiu cui daca refuzi sa vezi realitatea si vorbesti la modul idealist, despre popor, voturi, bate sau alte alea din basmele lui Ispirescu. Fa-ti matale o zi libera, treci pe internet cauta inregistrari cu toate protestele din ultimii 26 de ani din Romania, uita-te atent la ele vezi ce s-a intamplat la fiecare , cine a iesit, ce a cerut, cati au fost, cum s-au manifestat, apoi deschide televizorul pe oricare din programele d estiri si vezi unde am ajuns. Punct!

 3. maxim

  Dau si eu cu batzul prin gard…ca moromete…ce inseamna <>cand esti prost mai bine intrebi…apoi, din ceea ce am inteles din scriere, si citite pe altele de ale noastre, nu ne mai baga nimeni in seama…nici raspuns sau daca e raspuns e la misto, sa nu zic ca…apoi vorba lui Tudor Gheorghe…daca domnii nu sunt domni!…,pardon, boierii nu sunt boieri!!!!! si avem parte numai de slugi, cu cine vorbim, cu slugile? si slugile au ranguul lor, sluga 1, sluga 2…TARA DE SLUGI!!!! si saracul luptator in patria drogurilor..ce sa faca, pe domnul, pardon boierul? Se da si el…cu poze pe top gun…O SLUGA…urmeaza altele…

 4. luminita

  da , dleNEACSU, va citesc tot ce scrieti , aveti dreptate , dar .vedeti , la varste de 75 de ani, vezi toate astea in alt registru , sa ii zicem idealist , vad ca toata zbaterea este de prisos , ma uit al antena 3 , au adus atatea dovezi care demonstreaza nenorocirile din tara asta , xde aceea , noi acesta aproape de groapa devenim mai ;;idealisti;; cui sa ii fac jocurile? ma uit cum se duce tara de rapa si nu sant decat vorbe vorbe. , vad cum militarii se cearta intre ei . spunand ca politistii nu trebuie sa aiba pensii militare , eu vad aici un joc ,marsav ca in 1989…….. eu am pensie de urmasi ,dar ma doare sufletul sa vad tot ce se intampla in tara asta ..asa ca nu ma mai certati ….ca sant de acord cu tot ce spuneti ,fiindca spuneti drept ,,,dar cu spusul nu se face nimic

 5. neacsum

  @ Luminita,
  Te uiti prea mult la Antenat 3 , sau doar la Antena 3. Daca vrei sa ai o imagine completa a dezastrului uita-te si la alte programe, altfel o sa ajungi sa crezi ca romanii se trag si Traian si Elena, ca lumea a inceput cu Dan Voiculescu, sau ca Gadea si badea au inventat televiziunea.Nu trebuie nici sa ai 75 de ani ca sa fii idealist si nici 16 ca sa iesi in strada. In ceea ce priveste certurile dintre asociatiile militarilor, nu e nimic anormal, unde sunt doi romani, amandoi vor sa fie sefi. Referitor la pensiile militare, eu am spus si o repet , trebuie ales: Ori schimbam denumirea si nu ii mai spunem pensie militara, ori remilitarizam internele. Nu poti sa dai pensie militara unor civili, ne batem joc de limba romana si de principii. Politistii ori sunt finctionari civili, si atunci ii includem in grupa functionarilor publici, cu drepturi si obligatii cu tot, ori ii facem militari si ii includem intre militari cu drepturi si obligatii cu tot.Nu sunt oricum pe picior de egalitate, politistii de exemplu au sindicate, pe cand militarii nu au dreptul. Deci ce facem ? Le spunem limitari doar pentru ca poarta arma? Pai atunci hai sa dam pensii militare si celor din firmele de paza sau vanatorilor.

 6. luminita

  foarte bine , atunci faceti ceva , atunci cand santeti activi , acum la 1 decembrie aceia de bat pasul de defilare , dupa ce termina de strigat uraaaa , sa faca un pas inainte si sa-l intrebe pew iohanis asta ce vrea de la poporul asta,daca dupa ce devin pensionari ny mai valoraza cat ceapa aia degerata.faceti scut in fata lui iohanis si spunetii vreo doua , asa ca faceti ceva ca va toaqca astia …. sau sa iau eu toate babele urmase de militari si sa facem asta? zau asa faceti ceva daca santeti sau ati fost militari suuces

 7. neacsum

  @Luminita,
  Dupa cate vad esti buna de presedinte.

 8. ifrim

  Luati babele urmase de militari faceti o zacusca buna si dati,le celor ce bat pas de ,defilare in memoria, celor care au renuntat la tratamentul tensiunii, colesterolului doar pt. a scapa de gura voastra, eu asa fac ca nu intrezaresc alta solutie de a scapa de matracuca guraliva ce stie L. 223 mai bine decat mine ,oare de ce? Doar banuiesc ca va urma sa-i provoace stres d-lui M.N. privind urmatoarele LPM!

 9. GIM

  Nu cumva „politica” a ramas in „armata”, din timpul lui Ceausescu si astfel, in ultimii 26 de ani s-a inregistrat „un salt inainte”, de la „lectii” la „directive” politice? (avand in vedere faptul ca si azi, cetatenii confunda PSD cU PCR, din multe puncte de vedere)

  http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/11/24/scrisoare-deschisa-ministrului-apararii-nationale-si-domnului-mihnea-motoc-10192#comment-38276

Statistici T5