Stâna fără Apărare

Categoria Actualitate, Despre Armata, Divertisment, Opinii, Politica, Stiri Interne

lup la stana

Un ciobăesc mioritic fugit de la Palatul Becali ajunge la Palatul Cotroceni unde se întâlneşte cu un câine lup  din paza prezidenţială.

-Unde fugi, îl intreabă cotroceanul?

– Cum nu ai auzit, răspunde mioriticul,  a fost modificată Legea 407/2006, nu mai avem voie decât unul de stână la câmpie. Hai, nu mai sta că te saltă hingherii.

– Nu plec nicăieri, răspunde cotroceanul, legea este pentru ciobăneştii mioritici, eu sunt ciobanesc german, ma doare sub  coadă.
O lege recentă scoasă din fabrica de legi tâmpite a parlamentarilor noştri, a fost promulgată de Iohannis das Wandersmann sau Johny Walker în limba lui Shakespeare. Uitând că s-a căsătorit cu fata unor oieri saşi bogaţi care l-au recompensat cu o dotă substanţială la nuntă, domnul Iohannis a aprobat prea repede o lege care ar fi trebuit măcar să-i trezească amintiri din copilărie.

Acum una din două, ori Iohannis face ca ţiganul care cum ajunge împărat, cum îşi omoară tatăl ca să nu mai fie dator nimănui şi să i se piardă urma, ori efectiv nu îl mai interesează ce se petrece pe lângă el de când are guvernul lui. Unii ar spune că nici nu l-a interesat vreodată, dar măcar pentru milionul ăla de like-uri ar trebui să se mai prefacă un pic.
Dovedind că ciobani au fost ciobani sunt încă, parlamentarii noştri au declanşat un război fratricid împotriva tagmei ciobanilor autohtoni, cei care chiar produc ceva nu doar mătreaţă şi legi tembele ca ei. Astfel, au considerat că în afară de pensiile lor, ar mai fi de interes vital pentru soarta României numărul câinilor la stână. Nu ştiu cât au stat ei de au calculat şi în ce bază au decis că la şes un câine e suficient pentru o stână(indiferent de numărul de oi), probabil s-au ghidat după zicala ”ajunge un par la un car de oale”, cert este că au decis că ciobanii au prea mulţi câini iar stânele sunt prea protejate.
Acum, dacă analizez mai adânc, trebuie să admit că decizia lor are un sens. Păi dacă Armata României, care este pentru ei tot un fel de stână fără cioban, în care generalii stau ca mieluşeii, conducerea politică se poartă ca măgarii, iar militarii duc viaţă de câine, are ca dotare nici măcar un F16 de brigadă, cum poate avea stâna mai mult de un câine? Ar fi risipă, ţara este săracă, nu îşi permite aşa ceva, nu am mai primi bani de la FMI dacă s-ar auzi că noi ţinem câte 3-4 câini la 3-4 sute de oi, Doamne ce exces.
Explicaţia, sau motivarea legii pună însă capac. Cică s-ar fi plâns vânătorii că nu mai pot vâna iepuri, căprioare şi mistreţi din cauza câinilor ciobăneşti. Domnule, ştiam că România este plină de peşteri, care mai de care mai frumoasă şi mai unică, dar nu auzisem că există şi Peştera Logicii Parlamentare, care este – cel puţin aşa se pare – cea mai adâncă, cea mai întunecoasă şi cea mai întortocheată, pe lângă ea Labirintul Minotaurului este un fel de puzzle pentru sugari. Nu cu mult timp înainte, aceiaşi vânători, care de fapt cred că sunt vânătorii din Parlamentul României, că cei adevăraţi par oameni serioşi cu scaun la cap, şi-au votat o altă lege care le dă dreptul să ţină în casă câte 1000 de cartuşe pentru fiecare armă, nu doar 500, pe motiv că sportivii de performanţă, cei care participă la competiţii de tir, au 1000 de cartuşe pentru fiecare antrenament iar ei nu. Deci când e vorba de drepturile lor, aceşti vânători de imunităţi, bani, şpăgi şi plăceri -vezi cazul Oltean-Crinuţa- se aliniază la standardele maxime, dar când e vorba să dea românilor ceva, se aliniază la cotele minime.

Drept urmare, aşa se aliniază şi noul guvern de tehnocraţi în care purcica (a se citi puşculiţa), care ţine banii,  cere românilor să tacă din gură, să nu mai ceară creşterea salariului minim pe economie, că în India şi Brazilia oamenii muncesc pe 2 lei.

pusculita

Dar parlamentarii şi miniştrii pe cât muncesc în Brazilia doamnă? Să nu trec prea uşor peste idila Oltean-Dumitrean multă lume se întreabă ce o fi găsit fosta Miss Buzău la Oltean, că multe femei nu l-ar primi nici în oraşul lor, dar în pat. Explicaţia e simplă, de vină este E.D. Baker autorul povestirii „Prinţesa şi Broscoiul”, pe care probabil prinţesa Crinuţa a văzut-o la desene animate şi a crezut sărăcuţa că dacă îl pupă pe broscoi acesta se va transforma într-un Dan Şova frumos, fără bube în cap.

printesa si broscoiul

Păi cine mai crede în poveşti în România în afară de pensionari militari care tot aşteaptă legea pensiilor militare? Că uite, săracii Iliescu şi Dogaru îl pupă pe BroscOPREA, e adevărat în fund nu pe botic, de nu mai are omul nici izmene pe el şi degeaba, militarii tot cu chiloţii rupţi în fund au rămas de le-o trag la fundul gol toate guvernele lumii.

maimuta pupat in fund
Să revenim la ciobani. Deci parlamentarii au votat această lege considerând că din cauza câinilor, ei nu mai pot vâna iepuri. Acum îmi explic de ce a fost decimată şi aviaţia de vânătoare.

f16 si rata

Păi din cauza avioanelor de vânătoare, vânătorii nu mai puteau vâna raţe sălbatice erau prea multe avioane care fie vânau raţe, fie le speriau. Şi uite aşa, fără o lege specială, doar prin măsuri de zi cu zi şi micşorarea bugetului armatei, s-a renunţat la aviaţia militară. Dar cu câinii a fost mai complicat pentru că ăştia nu prea ţin cont rugăminţi şi insinuări subtile, aşa că a fost nevoie de o lege care să le ia gâtul.

Nu ştiu cum va rămâne până la urmă, ciobanii, adevăraţii ciobani ca profesie, nu cei care sunt ciobani prin comportament, se pare că vor face scandal, sunt sigur că se vor mobiliza şi dacă mai e cineva prin familia Primei Ciobăniţe care mai are oi, sunt convins că se va interveni la nivel cotrocean şi se va schimba legea.

GhitaCiobanul-620x400

Oricum,  sunt convins că ciobanii, sau poate oile, se vor organiza, îşi vor găsi un reprezentant de forţă, poate pe Ghiţă, poate pe Jiji, dar se vor organiza şi vor protesta, nu ca militarii pe care îi calcă cine vrea în picioare şi face preş din ei iar ei aplaudă şi spun „servesc patria”. Argumentul ciobanilor ar fi că dacă stâna rămâne fără câini cine o mai apără de lupi? Nu ştiu dacă vor reuşi să sensibilizeze pe cineva cu acest argument.

Păi de 26 de ani STÂNA NAŢIONALĂ a rămas tot fără pază, şi urlă lupii pe lângă ea de plâng şi copii în burta mamei, nu mai vor să se nască de frică, dar  cui îi pasă?

danger-wolf

Nu cred că va ţine chestia cu lupii, că doar acum suntem păziţi de lupi, nu de mioritici, dar o să aibă mare succes şantajul, şpaga şi ameninţările. Când ai cu ce şantaja totul se rezolvă iar oierii au cu ce, ei măcar sunt dotaţi cu bâte ca să ameninţe cu ele, dar pensionarii militari cu ce să ameninţe, că dacă ridică pretenţii li se iau şi biletele de tren. Ciobanii vor reuşi să schimbe legea, militarii nu.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Stâna fără Apărare

 1. Basaru

  Si totusi cine a jurat sa apere Constitutia nu vede ca aceasta OUG care modifica legea organica 223 e clar neconstitutiinala ? Mai exista statul de drept ?Macar ca aparenta.

 2. Basaru

  Azi un alt sparlamentar liberal a fost salvat de puscarie .Sparlamentul e cuibul crimei organizare .

 3. Basaru

  Azi un alt sparlamentar liberal a fost salvat de puscarie .Sparlamentul e cuibul crimei organizare ..

 4. Marine draga, tu nu auzisi ce declara Ciolos astazi? „Obiectivul nostru este modernizarea Romaniei”. Pai altfel cum!? Ciobanii de care vorbesti nu au auzit de camere video, de senzori de miscare … si alte alea?!

 5. @Tavi,
  Conform teoriei data de Netanyahu si adoptata de legislatia romaneasca, terorismul este un act facut cu intentia de a induce teama in randul unei colectivitati. Ca atare, cum lupii sperie oile, propun ca SRI-ul sa declare lupii teroristi, sa le monitorizeze telefoanele, ip-urile, adresele de mail si facebook si astfel vom afla din timp unde au de gand sa atace. Sper sa nu spuna careva ca nu exista semnal la munte, ca doar am vazut din reclamele lui Ghita ca au semnal mai bun decat avem noi la oras.

 6. Basaru

  Sau domnule Neacsu ciobanii sa cumpere drone monitorizate prin satelit cu care sa adune oile care se departeaza de turma iar pentru lupi sa puna garduri electrice pe sute de km.Asa se modernizeaza Romanistanul.

 7. Pai da! Sa se uite ciobanii de la Jina la aia din Bavaria sau Alsacia. Ce, aia are atatia caini!? Adica … aia cum poate!?

 8. Basaru

  Da Tavi da si branza lor industriala are gust de plastic

 9. … Stai ca ma pierdusi pe drum! Ce are a face cataua cu putineiul de cas? Si plasticu’ … asta e! E de la ambalaj!

 10. Liviu POPESCU

  Un articol plin de haz .Sunteti mai buni decat cei de la KAMIKAZE.V-am descoperit recent,dar inca o data sunteti plini de umor si spuneti lucrurilor pe nume referitoare la armata,care intr-adevar parca e o armata de slugi nu de bravi.

 11. Liviu POPESCU

  Raspunsul pentru Tavi e de-a dreptul savuros.
  Mi-as fi dorit sa fiu coleg cu dumneavostra.Sunteti total.
  Rad de ma tin cu mainile de burta.

Statistici T5