conu leonida

Noua lege a pensiilor, modificarea ei prin OUG57/2015 cu toate urmările ei au declanşat din nou reacţii în rândul militarilor, dovedind că nici armata nu este ruptă de popor, mai ales că în 89 oamenii strigau fericiţi „armata e cu noi”.

Armata e ca noi

Acum ar trebui să se strige „ armata e ca noi” pentru că în ciuda cuvintelor pe care unii lideri ai asociaţiilor şi sindicatelor din branşă le difuzează înspumaţi pe diferite posturi de televiziune, onoarea şi demnitatea, interesele şi securitatea naţională nu au declanşat niciodată greve sau proteste nici organizate şi nici spontane în rândul militarilor. Nu am văzut pe nimeni să iasă în stradă, să se lege cu lanţuri sau să protesteze, indiferent de forma aleasă, nici activ nici rezervist, când a fost dată publicităţii Carta Albă a Apărării pe 2014 şi s-a recunoscut oficial, negru pe alb că armata se află la cota de avarie, că nu îşi mai poate asigura nici funcţia de poliţie aeriană, că e nevoită să apeleze la aviaţia statelor vecine, în timp ce ministrul cârpaci Duşa se lăuda ca vom mai primi 12 avioane F-16 la mâna a 15-a, prin 2017. Nu am văzut nici un general al armatei române să dea cu cascheta, nu în curtea Cotroceneanului, dar nici măcar pe biroul ministrului şi să spună ce ceea ce se întâmplă cu armata română, cu capacitatea de apărare a ţării, cu starea de operativitate, cu politica de cadre, cu înzestrarea şi dotarea armatei se regăseşte în sintagma “trădarea intereselor naţionale”. NICI MĂCAR UNUL NU ŞI-A PREZENTAT DEMISIA DE ONOARE ÎN SEMN DE PROTEST FAŢĂ DE BATJOCORIREA NOŢIUNII DE ARMATĂ ŞI A HAINEI MILITARE CARE ESTE ÎMBRĂCATĂ DIN CE ÎN CE MAI DES DE CÂRNĂŢARI ŞI CIOFLINGARI CARE NU ŞTIU CUM SE ÎNCALŢĂ CIZMELE FĂRĂ ŞIRETURI SAU SCAI.
Dar cum au ieşit la pensie, cum nu mai pot fi pedepsiţi, mulţi devin vocali şi încearcă să se infiltreze şi ei prin diferite structuri ca să mai simtă şi ei că le spune cineva “am onoarea să vă salut” dar onoarea asta este doar formală.
Cei mai mulţi “onorabili” îşi aduc aminte de onoare doar când le sunt atinse drepturile financiare şi numai ale lor. Când alte categorii de militari sau lucrători din armată sunt oropsiţi sau ţinuţi pe post de sclavi, folosiţi la inundaţii şi înzăpeziri, pentru deblocarea drumurilor care în fapt ar trebui curăţite de firmele de partid, nu a sărit nimeni în sus, nu s-a gândit nimeni să protesteze. Fiecare îşi aduce aminte de onoare şi demnitate numai când i se umblă lui la portofel. Onoarea militarilor, în cele mai multe cazuri poate fi găsită în buzunar. Este absurd să pretindem că ne-ar interesa onoarea militară când noi ieşim în stradă doar când ne este afectat portofelul şi ne mai şi lăsăm prostiţi de diferiţi şacali îmbrăcaţi în haină de oaie, infiltraţi, de fapt însărcinaţi de servicii şi partide să preia nemulţumirile oamenilor şi să le manipuleze, canalizeze şi îndrepte spre obiective de doi bani, proceste inutile prin justiţie apărate de avocaţi care fac ce le spun liderii de sindicat, nu ce trebuie să facă, procese care oricum nu au nici o şansă într-o justiţie aservită puterii care nu dă decât foarte rar, datorită unor judecători rari ca floarea de colţ, dreptate reclamantului chiar dacă aceasta este vizibilă de pe lună. Toţi aceşti şacali, această mafie de oportunişti merg mână în mână iar scopul lor este batjocorirea fraierilor care îşi pun speranţe când în partide, când în guverne, când în şefi de sindicat, când în justiţie dar niciodată în forţele proprii.
Acuma, după ce ministrul apărării, guvernul de tehnocraţi dirijaţi a decis să schimbe ilegal şi anticonstituţional o lege organică printr-o OUG, dar mai ales după ce s-a văzut clar că pe lângă cei deja pensionaţi vor fi loviţi şi cei care ies la pensie, au început să apară reacţii şi din părţi care parcă trăiau în întuneric până acuma.

Oportuntăţi 
SCMD, de fapt Dogaru, bineînţeles dirijat de cei pentru care a lucrat de când a intrat în sistemul militar, văzând şi intuind că vor fi mulţi nemulţumiţi, s-a gândit să mai pună de un protest care va fi folosit ca toate celalalte pentru imaginea marelui istoric apoi va deveni istorie. Ca şi până acum rezultatele obţinute de el vor fi cele legate de cotizaţii şi mese oficiale. Poate unii au uitat pe ce se duceau banii sindicaliştilor prin 2010, 2011, câte laptopuri, cauciucuri, saci de cărbune pentru grătar asigurări şi materiale de “întreţinere” cumpăra domnul Apostol, că la un moment dat până şi MRU era invidios că nu mai găseşte alifii din cauza domnului Dogaru. Şi ca treaba şi manipulareea să fie complete, domnul Dogaru însăilează aşa cum ştie el mai bine, inventând şi dându-şi importanţă. Mai nou, “PUTEREA” s-a speriat de amploarea protestelor pe care le va organiza EL pe data de 24 Ianuare împreună cu prietenii lui din CNSC şi i-a propus să vină la negocieri pentru a dezamorsa bomba. Profitând de faptul că OUG 57 nu este semnată de ministrul justiţiei, domnul Dogaru a inventat un protest în guvern al acestuia care protest l-ar fi determinat pe primul ministru să încerce o înţelegere cu domnul Dogaru. Bineînţeles că nu există nici o dovadă cât de mică că lucrurile ar sta aşa, dar cine mai are timp să analizeze sau să ceară dovezi? Maestru al dezinformării şi manipulării, Dogaru ştie să profite, contând pe spiritul de turmă al românului, indiferent de haina pe care o poartă acesta şi va încerca să îşi însuşească şi să atragă în zona sa toate nemulţumirile pentru ca apoi încet încet să le dezamorseze şi tocească în acţiuni care vor plictisi şi dezamăgi aducând din nou numărul sindicaliştilor la 2000 dacă nu mai puţin. Dar acuma Dogaru se va sui pe un cal mare, alb şi va încerca să arate lumii că el şi numai el este Eliberatorul, Apărătorul, Providentul. Maestrul Pelican, Antenele şi România lui Ghiţă îl vor invita pe post să mai spumege puţin apoi uşor uşor se va lăsa la fundul apei şi va fi repus pe cal cu ocazia altor nemulţumiri care trebuiesc canalizate spre istorie. Oamenii trebuie sa  înţeleagă odată pentru totdeauna că Dogaru nu e chemat niciodată la negocieri, de nimeni, el este chemat doar când e nevoie de „semnătura” lui care să justifice o nouă măgărie şi să îi dea tenta de „transparenţă” şi consultare cu sindicatele. Fiind un produs al  serviciilor el face ce îi spun serviciile,  indiferent ce ar declara. Cine se suie în căruţa lui, are drumul asigurat.
ANCMRR, prin domnul Alexandru Constantin, mai nou, probabil pentru că domnul Iliescu nu mai este în stare să se exprime, bineînţeles că dezaprobă acţiunile de protest ale militarilor, indiferent cine le-ar conduce şi face asta -culmea- în numele aceleiaşi demnităţi şi onoarei militare pe care o clamează şi Dogaru. Te doare bulbul rahidian cum aceeaşi onoare, aceeaşi demnitate pot da naştere la sentimente şi manifestări atât de diverse, ba chiar antagoniste. Asta dovedeşte odată în plus că la români onoarea şi demnitatea acoperă o paletă foarte largă, a întregului spectru politic, moral, juridic, social sau de orice natură. La conducerea ANCMRR însă, trebuie remarcat şi apreciat faptul că ei nu l-au făcut pe Oprea, astăzi veselar şi mâine salvator, ei au mers de la început pe mâna puterii, nu au aruncat cu lături în nimeni, ca Dogaru şi Pricină, în nimeni aflat la putere sau opoziţie, ei s-au mulţumit să pupe şi au pupat consecvent şi conştiincios, cu îndemânare şi libidinos pe oricine s-a aflat la putere. Este şi asta un exemplu de demnitate, demnitatea linguşitorului de profesie care îşi respectă meseria.
Mai există multe asociaţii şi structuri asociative, care se manifestă uneori mai mult sau mai puţin vocal, mai mult sau mai puţin revendicativ, unii ca să arate că nu au sucombat, alţii sperând şi ei la noi adepţi, alţii aşa ca să mai bifeze o acţiune. FMR –ul organizează ori de câte ori are ocazia simpozioane, un fel de activităţi socio-culturale în care se dezbat organizat discuţii pe diferite teme după care se stabilesc comisii pline de cele mai multe ori de galoane, care să îngroape în dulcele stil românesc cele discutate.

Toţi ca unul şi unul ca toţi
Toate aceste asociaţii, dacă îi întrebi pe şefii lor, urmăresc apărarea demnităţii şi onoarei militare, fiecare pretinde că ei o fac cel mai bine şi cel mai sincer şi dezinteresat, toţi vor unirea eforturilor tuturor militarilor, dar dacă se poate sub steagul lor, nu acceptă cu nici un chip ca ele să se îndrepte către o altă asociaţie sau să formeze una nouă care să le cuprindă pe toate, pentru că nu au certitudinea că ar putea fi aleşi în conducerea noii structuri. De, meteahnă de ofiţer.

Activarea activilor
Acuma, cu ocazia apariţiei acestei OUG- 57/2015, care loveşte crunt în cei care urmează să iasă la pensie şi păstrează militarii angajaţi sub nivelul pensiei unui măturător angajat pe pile la primărie, s-a trezit şi spiritul combativ, revendicativ şi semiprotestatar al unor militari activi. A apărut în Observatorul Militar-şi mă mir că a văzut lumina tiparului- un articol al domnului colonel Sperlea Florin, redactorul şef -nu ştiu pentru cât timp- al oficiosului militar, în care îşi exprimă mai mult sau mai puţin mascat dezaprobarea faţă de renumita OUG, dar şi neîncrederea în legile care se dau şi viaţa lor. Temerile sale sunt nu doar îndreptăţite ci şi reale, atâta vreme cât o lege care nici nu apucase să intre în vigoare şi a aşteptat – planificat şi nu întâmplător- începutul lui 2016 pentru a-şi face efectele, a fost modificată înainte chiar de a fi pusă în aplicare. În aceste condiţii, cu o clasă politică, un executiv şi o structură legislativă care îşi bat joc de oameni, fluturând iluzii şi tăind apoi ceea ce tot ei dăduseră, cine mai poate fi sigur pe ziua de mâine? Domnul Sperlea are fără îndoială tot dreptul să se simtă ameninţat este de felicitat pentru curajul de care a dat dovadă spunând lucruri pentru care riscă să fie cel puţin destituit sau “promovat”, dar am doar o întrebare, legată de aceeaşi interpretare a onoarei şi demnităţii: I s-a părut mai oportun să se îngrijoreze acuma când i s-a tăiat din baza de calcul a pensiei, decât atunci când a constatat că armata mai poate lupta doar 40% din capacitatea ei? Nu aştept răspuns. Oricum ar fi, gestul lui e de apreciat şi trebuie sprijinit pentru că sunt unii care vor constata acuma că are un cur, ca să respect legea lui Graur, destul de mare şi trebuie muşcat. Să îi ajutăm pe cei care vor să se înfrupte din dosul lui Sperlea, dându-le spre spre degustare şi dosurile noastre de pensionari, mai tăbăcite dar deloc de neglijat.

Lucrăm sau doar ne facem ?

Revenind la Marea Unire a Militarilor din data de 24 Ianuarie, deşi nu sunt un susţinător al lui Dogaru, deşi ştiu că acesta va încerca să îşi aroge meritul adunării oamenilor, să îi direcţioneze unde vrea el şi cei care l-au pus să înfiinţeze sindicatul, consider că e timpul să ne adunăm, să vedem dacă şi câţi mai suntem în stare să apărăm interesele armatei şi ale ţării căreia i-am jurat credinţă, să apărăm cu adevărat haina militară, nu doar pensiile şi portofelele. Culmea este că OUG 57 nu îi afectează pe pensionari, decât ca principiu – schimbând o lege organică- ceea ce este neconstituţional, iar dacă o negăm trebuie să negăm tot ce ţine de afectarea L-223 INDIFERENT CĂ NE CONVINE SAU NU. Culmea este că acest protest şi contestarea OUG 57 nu este în avantajul celor deja pensionaţi ci în al celor care vor ieşi la pensie din 2016 dar, pentru că ei, cu o singură excepţie tremură de teamă şi stau cu capul în păpuşoi iar asociaţiile lor, ale celor activi se fac că plouă, trebuie ca noi, pensionarii să arătăm că putem lupta şi pentru principii şi colegii noştri, nu numai pentru buzunarele noastre. Este timpul să arătăm domnilor politicieni că nu am adormit definitiv. Nu trebuie să cerem altceva pe 24 Ianuarie, decât respect, respectarea legilor, respectarea românilor, respectarea drepturilor noastre, nu a 13-a pensie, nu abureli marca Dogaru. Nu trebuie să urlăm, nu trebuie să mărşăluim, nici să facem „drilluri”, că s-ar putea să ne dea sângele pe nas după atâta inactivitate, trebuie  doar să arătăm că existăm şi nu ne mai lăsăm aburiţi nici de guvernanţi, nici de pseudo-lideri care urmăresc doar interese personale, privilegii, invitaţii la televiziuni sau fac jocul serviciilor secrete. Trebuie să fim acolo, apoi vom decide când ne vom mai vedea şi cum vom acţiona în continuare. Acuma importante sunt TREZIREA ŞI PREZENŢA. Depinde de noi, pensionarii militari dacă vom lăsa ca şi aceste proteste să fie transformate într-un nou circ marca Dogaru, sau vor deveni momentul deşteptării pensionărilor militari şi cristalizării unei atitudini cu adevărat demne şi cu efecte practice.

Întrebări
Ar trebui ca la acestă adunare să cristalizăm câteva aspecte care ar trebui ridicate ministrului Apărării Naţionale şi Şefului SMG după această întâlnire. Eu propun următoarele întrebări :
1. Care sunt asociaţiile care au fost consultate şi de cine au fost reprezentate în vederea modificării L – 223.
2. Când şi unde au fost anunţate intenţiile de modificare a legii şi cum s-a realizat transparenţa în ceea ce priveşte consultarea celor intersati atât în interiorul MApN cât şi în cadrul asociaţiilor.
3. Daca ministerul are o listă cu asociaţiile militarilor activi şi în rezervă, cine are această evidenţă şi cine gestionează din partea ministerului legătura cu aceste organizaţii. Aceeaşi întrebare se pune vizavi de SMG.
4. Când se va realiza din partea MApN o deschidere fată de TOATE asociaţiile militarilor, când se va renunţa la discriminări în tratamentul aplicat acestora şi când va înţelege conducerea ministerului că aceste asociaţii sunt compuse din militari activi sau în rezervă ai ARMATEI ROMANE, nu ai unor ţări ostile României.
5. Când se va pune stop batjocoririi hainei militare prin acordarea pe criterii politice sau de apartenenţa la un partid sau altul, a gradelor şi decoraţiilor militare.
6. De ce nu mai este trecut în proiectul de Statut al Cadrelor Militare, Ordinul Onorific Meritul Militar cu gradatiile ce revin la pensie din acesta? Cine urmăreşte cu atâta consecvenţă distrugerea moralului armatei şi batjocorirea militarilor?
7. De ce nu li se acordă şi SGP- ilor ordinul Meritul Militar, de vreme ce este acordat pentru vechime în armată şi au şi ei dreptul la recompensarea loialităţii, cu atât mai mult cu cât ei au dat şi dau cel mai mare număr de victime în teatrele de operaţii? Ar trebui de asemenea acodat şi personalului civil în aceleaşi condiţii pentru a se răsplăti astfel şi vechimea lor în armată. Nu ar fi un efort financiar prea mare.

8. Când vor fi traşi la răspundere cei care au provocat brambureala în aplicarea legilor privind pensiile militare, care au emis ordine şi documente fictive, ilegale care au provocat chiar decesul unor pensionari? 9. Dacă ministerul nu face nimic pentru a depista şi pedepsi vinovaţii, vom acţiona în instanţă conducerea ministerului pentru toate neregulile constatate şi certificare în motivările legilor 241 şi 223, care atesta existenţa unor abuzuri şi discriminări la adresa pensionarilor militari, cerând conducerii ministerului să pună la dispoziţia celor îndreptăţiţi toate ordinele şi documentele care au dus la aceste nereguli.
10. Când se va publica rezultatul Auditului iniţiat pe vremea ministrului Dobritoiu?
11. Cine au fost găsiţi vinovaţi şi ce măsuri s-au luat împotriva celor care au acordat grade şi ordine militare fără acoperire legală? Cine plăteşte abuzurile?
12. Cine urmăreşte din interiorul armatei destabilizarea armatei, scăderea moralului unităţilor, batjocorirea militarilor, umilirea acestora prin punerea la dispoziţia clasei politice a resurselor militare, cine este responsabil de proastă înzestrare a armatei.
13. Când se va trece la depolitizarea armatei şi scoaterea din structurile ei, mai ales din funcţii de conducere, a persoanelor angajate politic, cu funcţii de răspundere în conducerea unor partide? Este cazul doamnei Otilia Sava, care ocupa o funcţie de conducere în MApN dar şi în cadrul UNPR. Ale cui interese le serveşte doamna respectivă şi mulţi alţii asemenea?
14. Când se va realiza o anchetă şi o analiză internă care să stabilească cine se face vinovat de faptul că armata nu mai are aviaţie şi nu îşi mai poate asigura poliţia şi protecţia aeriană fiind nevoită să apeleze la avioanele altor state vecine?Armata a devenit SMURDUL tuturor cazurilor critice si atat. DACĂ E AŞA, SĂ O PREIA ARAFAT.
15. Cine se face vinovat pentru contractele păguboase realizate, prin care armata urmează a fi dotată cu avioane second- hand care până la intrarea în stare de operativitate sunt deja uzate moral?
16. Ce rol au ministrul apărării şi şeful SMG în cadrul CSAT dacă nu sunt în stare să se opună măsurilor care au adus armata la 40% stare de operativitate? Pentru asemenea consecinţe, în alte ţări fapta se încadrează la lezarea intereselor naţionale şi trădare. Nu vrem să fim noi cei care deschid proces pe acest subiect dar dacă lucrurile vor continua aşa, o vom face. Carta Alba a Apărării pe anul 2014, document oficial al MApN conţine suficiente date care să argumenteze acuzaţia.
17. Ce măsuri a luat şi va lua concret Ministerul Apărării pentru ridicarea capacităţii de apărare a ţării cu resurse şi tehnica din dotarea armatei, nu împrumutate?
18. Cine a susinut modificarea L-223 prin OUG 57, ştiind că este anticonstituţional să modifici o lege organică prin OUG, aşa cum guvernul a declarat prin vocea ministrului Agriculturii Achim Irimescu în data de 15 Decembrie, vizavi de legea 149/2015? Dacă ministrul agriculturii nu poate comite o ilegalitate, cine îşi permite să o comită din cadrul Ministerului Apărării?

19. Sunt cumva vânătorii mai importanţi decât militarii încât drepturile militarilor nu mai contează?  Intenţionează guvernul să apere ţara cu vânătorii? Sau poate cu ciobanii faţă de care a dovedit înţelegere.
20. Armata a devenit Cenuşăreasa şi bătaia de joc tuturor guvernelor?S-a declanşat un concurs între guverne, şi partidele politice, cu tema „cine umileşte mai mult militarii”?

21. Domnule ministru Motoc, domnule general Ciucă, v-aţi pus întrebarea ce se întâmplă cu banii ce se cuvin pensionarilor militari care nu mai apucă măsurile aşa zis recuperatorii? Este vina lor că domniile voastre împingeţi termenul de „livrare” până peste capacitatea lor de a se ţine în viaţă? Dacă nu v-aţi gândit poate vă gândiţi acuma şi introduceţi în Ordinul de aplicare a L 223 şi prevederi legate de transferarea sumelor respective familiei celui care închide ochii până să îşi vadă banii sau toată suma datorată.

Gata de luptă permanent

Aşteptăm răspunsuri la aceste întrebări şi nu trebuie să renunţăm până nu le vom obţine.
Este vremea ca cei care se fac vinovaţi de batjocorirea armatei, să răspundă. Aşteptăm ca Ministrul Apărării Naţionale şi Şeful SMG SĂ INVITE LA DISCUŢII ORI DE CÂTE ORI SE AU ÎN VEDERE PROBLEME CARE ŢIN DE SOARTA MILITARILOR ŞI A APĂRĂRII ŢĂRII, PE REPREZENTANŢII TUTUROR ASOCIAŢIILOR MILITARILOR NU DOAR CELE CONDUSE DE ŞEFI UMILI ŞI LINGUŞITORI.
După ce vom definitiva prima listă cu întrebări trebuie să acordăm un timp de răspuns de o lună de zile, apoi dacă nu vom primi răspuns la întrebări să pichetăm sediul Ministerului Apărării până vom primi răspunsurile, cu grupuri de oameni care să se schimbe zilnic un număr constant, dar permanent. Nu ne mai putem permite pierderi de timp, aburiri, parlamentări cu şefi de sindicat trădători.

Atitudinea noastră faţă de ceea ce se întâmplă cu armata, cu integritatea şi apărarea ţării nu trebuie să mai aibă sincope sau să ne manifestăm sporadic, sau -şi mai rău, doar când se umblă la pensie. Suntem în rezervă, nu în mormânt. Trebuie să acţionăm de acuma constant şi permanent dacă vrem să fim crezuţi că avem onoare şi demnitate. Dacă nu, să ne lăsăm păgubaşi că râde lumea de noi.

http://www.presamil.ro/ultimul_nr/files/assets/basic-html/index.html#19/z#noFlash

De

26 de comentarii la „Armata faţă în faţă cu reacţiunea”
 1. D-le Neacsu aveti perfecta dreptate insa nu sunt de acord cu un singur lucru : dv. spuneti ca „”nu trebuie să urlăm, nu trebuie să mărşăluim, nici să facem „drilluri”’…Din contra, trebuie sa urlam, sa huiduim si, la nevoie, sa mergem peste ei, sa-i scoatem din barlog si sa le demonstram ca suntem o forta care actioneaza cu forta. Acesti banditi care ne umilesc in timp ce ei isi voteaza toate privilegiile posibile, nu stiu su nu vor actiona decat din teama. Cu vorba buna, cu „Marea Muta”, nu vom obtine nimic, ne vor ignora sau ne vor promite marea cu sarea, promisiuni care vor fi uitate in urmatoarea clipa. Eventual sa continuam protestul pana vom obtine ceea ce ne intereseaza. Altfel…

 2. Am citit cu mare atentie este foarte adevarat ce spuneti dar eu sit susceptibil in privinta ca cineva va raspunde la acceste intrebari.
  Romanul nostru este las mare lucru sa ne adunam vre-o 400 daca nu iesim toti nu se va realiza nimic.Eu am fost si eu la o asociatie si m-am retras pentru ca nu face nimic.inafara de a lua banii si de ai imparti in prime lor.

 3. Nu vedeti ca militarii si functionarii publici cu statut special au devenit hartia igienica a politicienilor?

 4. Nu, Armata nu e ca noi ! Armata a tras in noi, in 89, Armata ne-a vandut politicienilor pentru argintii care reprezinta pensiile ei de lux, Armata s-a prostituat in fata acelorasi politicieni, pentru acelasi scop…banul, Armata a devenit o adunatura de milogi, cersetori de avantaje materiale personale….In tara asta fiecare breasla isi face datoria si armata nu e mai presus decat ciobanii, electricienii, soferii, strungarii, tamplarii, agricultorii….de fapt acestia din urma reprezinta Armata Romaniei in caz de pericol. Acestia din urma au construit Canalul, Transfagarasanul, acestia au salvat oameni la inundatii si cutremur, nu cum sustin multi idioti cadre militare in rezerva, ca meritul ar fi numai al lor. Si findca veni vorba despre ciobani, multe cadre militare de dinainte de 89 faceau parte din aceasta breasla, multi din ei semianalfabeti recrutati la Armata ca sa ingroase randul celor care munceau cu gura si care astazi se lafaie in pensii platite de prostii care i-au tinut in spate. Exemplu cazul eminentului doctor chirurg Alexandru Pesamosca, trecut in nefiinta cu o pensie de 1000 de lei, de peste doua ori mai putin decat un plutonier cu 8 clase. Rezervistii lui Dogaru au facut de ras Armata si au facut ca populatia sa isi piarda increderea in ea.Personal ma mandresc cu faptul ca i-am dejucat planul de a se erija in conducator al Pietei in timpul protestelor din iarna lui 2012, cand din intamplare m-am intalnit fata in fata cu el in momentul cand cerea la portavoce infiintarea unui comitet de conducere in care el sa fie liderul. L-am huiduit si i-am incitat pe cei din jurul meu, impotriva lui, pana cand a lasat portavocea si a plecat. In rest sunt de acord cu solicitarile nemateriale ale Armatei pe care le prezentati si sustin o Armata profesionista care sa faca ceva pentru tara noastra. Desemenea, respect militarul de azi care isi desfasoara activitatea in diferite zone de conflict si isi pune viata in pericol.

 5. Armata ,in 1989 a predat clasei politice de atunci o tara, citandu-l pe tribun , „la cheie”.A predat-o ,dar nu s-a mai gandit sa si verifice ce s-a intamplat cu ea…In Turcia ,cand politicienii o iau razna,armata intervine in favoarea statului si a cetatenilor tarii la urma urmei.
  Pe noi cei din armata,cand Ciorbea a lovit in mineri nu ne-a interesat,cand altii au lovit in siderurgie nu ne-a interesat,cand au taiat padurile nu ne-a interesat…
  Asa ca noi suntem suma indiferentei noastre multiplicata cu cati am mai ramas activi ,in rezerva si in retragere.
  Ar trebui sa cerem drepturi si pentru alti napastuiti care nu pot sa-si ceara drepturile si har Domnului sunt destui…
  De exemplu au schimbat legea pensiilor marind varsta de pensionare,dar au marit si stagiul de cotizare.
  Haideti sa protestam impotriva acestui lucru si sa le spunem guvernantilor ca ne doare ca ceilalti pensionari sunt umiliti.
  Haideti sa cerem ca stagiul complet de cotizare sa ramana 30 de ani.
  Haideti sa cerem ca punctajul sa aiba baza de calcul salariul minim pe economie.
  Haideti sa cerem ca cei care au stagiul complet de cotizare sa poata iesi la pensie indiferent de varsta, fara a fi penalizati.
  Haideti sa-i intrebam ce au facut cu tara pe care ma repet ,in urma cu 26 de ani le-am dat-o „la cheie” .
  Daca vom face asta,se vor schimba datele problemei mult ,mult de tot.
  Armata chiar cu greselile din trecutul ei,este iubita si respectata.
  Daca vom invata ca „jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii” inseamna sa-i apar si pe timp de pace pe cei care nu pot sa o faca,va fi vai si amar de capul celor care vor mai indrazni sa-si bata joc de bratul inarmat al poporului…

 6. @John Bentz
  Dumneata stii ceva ceva, dar mai mult din filme si carti. Nu vreau sa intru in polemici inutile pentru ca este clar, dumneata cand spui armata te referi, in functie de ceea ce sustii la o anumita parte a celor care au luxrat prin armata. Si eu as putea sa dau exemple de proferori universitari infecti care corectau si puneau note pe lucrari fara sa le citeasca,apoi cereau bani pentru a te trece examenul, sau daca studenta arata bine, dupa cum cadea la pat dar nu o sa fac greseala sa spun ca asa sunt toti profesorii universitari si c[ acestia, ca un intreg, nu merita o pensie mai mare, pentru ca eu inteleg ca fiecare padure isi are uscaturile ei. Vezi, asta ne diferentiaza. Nu armata a tras in civili in 89 ci anumite elemente,din armata, din politie, din securitate dar si civili, unele cu buna stiinta, altele din greseala, nestiind ce se intampla dar la fel de bine au fost si civili inarmati care gandeau ca dumneata si au provocat militarii, sau care faceau parte din „armata de rezerva” a diferitelor servicii de informatii romanesti sau straine si au tras in armata. De fapt noi nu am avut o adevarata revolutie, doar o provocare si un joc al serviciilor din diferite tari si asta a fost recunoscut de chiar cei care au fost la putere in acel timp ca si de jurnalisti straini impartiali si atunci, sa ne fie cu iertare, interventia armnatei era nu doar necesara ci chiar obligatorie. REVOLUTIA A INCEPUT SI S-A SFARSIT CA O LOVITURA DE STAT, A AVUT CATEVA ZILE IN CARE POPULATIA A FOST MANIPULATA SI IMPLICATA IN MISCARE APOI SACRIFICATA pentru a justifica preluarea puterii de catre esalonul doi sau mai bine spus opozantii lui Ceausescu, supusii serviciilor. Pana la urma au castigat cei supusi KGB dar la joc au participat mai multe servicii straine. Daca Armata ca institutie, in marea ei majoritate, ar fi intervenit impotriva oamenilor iesiti in strada, nu am fi avut 1000 de impuscati(printre care cel putin un sfert militari) ci sute de mii, asa cum se vehicula inca inainte de a se trage. Asa ca domnule Bentz lasati povestile, sloganele si sabloanele, e pacat sa deformati realitataea doar pentru a va alimenta anumite frustrari.

 7. Domnule Colonel Petre,
  Fiecare face ce doreste, dar parerea mea este ca nu octavele te fac mai ascultat ci fermitatea argumentelor si actiunii. Dupa dumnevoastra, ce este mai eficient un urlet de o jumoatate de ora, pana ragusestesti, sau o prezenta permanenta , chiar si pasnica, dar permanenta si insistenta in coastele guvernantilor? Ce crezi ca are sanse mai mari sa sparga un dig, o lobitura de baros sau o picatura chinezeasca picurata in acelasi loc secunda dupa secunda? In al doilea rand incercati o alta experienta. Sa presupunem ca cineva v-a ocupat locul de parcare.Ce faceti mergeti la el si incepeti sa urlati si sa il injurati, de fata cu toata lumea, sau mergeti si ii spuneti ca e locul platit de dumneavoastra si e deci normal sa il elibereze? Parerea mea este ca vorba buna, si calmul, manifestarile civiliyate dar ferme si neintrerupte, sunt mai eficiente decat urlatul cu spume la gura timp de 5 minute sau 5 ore.

 8. Anunt:

  La inceput de an,
  Peste ocean,
  Pierdut presedinte fudul.
  Il declar nul … !

 9. Domnule Neacsu,
  Individul john a primit textul si copy/paste sub nume legendat!
  Deznadejdea este mare si vad la orizont nori negri si f multa miscare! Bulgarele de zapada sta sa porneasca si avalansa e ca si sigura!
  Motoc, a fost desantat la MApN, nici nu intelege ce-i cu el, altele erau problemele pe la ambasada…, autorul OUG este dusa si juristii, finantistii &, care, la ordin, au elaborat partea militara!
  Din 2010 pana-n prezent pensionarilor nu li s-au achitat ajutoarele prevazute in lege, dar guverne au cheltui mil € pe prostii si in fapt, au translatat banii spre buzunarul propriu!
  De departe dusa a fost cel mai nefolositor ministerului, intrecandu-l si pe melescanu…care nici nu prea venea, caci era invitat la toate televiziunile, sub el importandu-se Piranhas III C, pe care le consider inutile si nu e cazul sa detaliez!
  Toti politicienii au considerat ca umbrela NATO va suplini indolenta!
  Despre aviatie ..ce sa mai zic? Noroc cu C-130 si Spartan…..parasutistii au ramas doar ca reprezentare, cateva unitati!
  S-a strans atat amar incat nu stii de unde sa te apuci de treaba!
  S-au facut si multe lucruri bune, nespuse, ca asa e bine, dar asta doar datorita catorva generali si ofiteri care nu si-au uitat menirea!
  Sa tipe, sa urle, sa dantuiasca…dar, de a doua zi sa stim clar ce vrem, ce putem si sa pornim la treaba odata!
  Rezervistii sarbi, acum cativa ani, revoltati ca li s-au taiat banii ca veterani ai razboiului cu NATO, au protestat si intrand in guvern le-au scuturat scamele de pe haine!
  Nu este bine nici asa, dar golania politica are o limita si un pret!
  Uneori este DNA…..alteori cinci degete stranse cu obida!
  Doamne fereste-ne!

 10. @ ion bentz, daca ai dejucat un plan, ai incitat pe cei din jurul tau,daca esti si bun tragator inseamna ca pe d-ta te cauta procurorii militari de 26 de ani!

 11. M-ai facut sa rad nea Ifrime. Dar nu o lua chiar asa. Domnul Bentz se lauda ca l-a speriat pe Dogaru. Pai Dogaru nici nu e militar, el oricum sustine ca e asistat social care a purtat vremelnic o uniforma militara. Apoi, pe Dogaru il sperie si un magar care rage mai tare ca el.. asa ca nu e mare scofala.

 12. Nea Marine, cu privire la gioarsele de avioane la mana a 7-a pe care MApN-ul doreste sa la achizitioneze iti spun eu o „chestie”; desi SMFA nu si-a dorit decit avioane noi, sau in cazul cel mai nefericit o combinatie de 50% vechi-noi, factorul politic de la acea vreme (2004-2008), a hotarit cu de la sine putere, ce e „bun” pentru aviatori. Au fost multe, multe reprosuri din partea acestora cand au vazut decizia finala. Erau oferte mult mai bune si chiar de la americani/Boeing, cu F18 Hornet, de la suedezi cu Gripen-ul si de ce sa n-o spunem, mai era si varianta leasing-ului asa cum au procedat unii dintre vecinii nostri.
  Vinovati? Pai ti-i spun eu pe primii 3 dintr-un foc:
  Melescanu, Dobritoiu si Eftimie Sandu de la Departamentul pentru Armamente. Acesti „specialisti” au facut si vizite in SUA pentru „a bate palma” si pentru a lua rablele.
  Cit despre Dobritoiu si „corectitudinea” lui…lasati-o mai moale.

 13. Imi pare rau dar daca vrem sa fim credibili nu ne amastecam cu altii care fac politica indiferent de afinitatile noastre. Putem sa facem ceva dar nu atunci cand se sarbatoresc niste evenimente din istoria noastra la cara pana la urma inaintasii nostri si-au adus contributia. Si sa nu uitam ca A.I. Cuza a fost militar si s-a sacrificat pentru crezul sau TARA.

 14. Exista o vorba Fa-te frate cu dracu pana treci puntea.Dogaru chiar dracu fiind e singurul care mai lupta cu ceva succes cu guvernul tradator de tara Ciolanis -Soros. Mai e cineva care sa stranga rezervistii in jurul lui ? Ca majoritatea asociatilor militarilor au conducatori politruci ,pupincuristi ,inghititori de fecale politice.

 15. @Su37
  Vinovati sunt mai multi. Eu stiu ca lucrurile s-au intamplat cam asa: Au fost chemati comandantii de arme si sefii de directii din SMG au dezbatut si au stabilit sa se mearga pe mana suedezilor. Noaptea insa domnul ministru de la vremea respectiva, „interesul national” a rechemat la minister pe cei enumerati mai sus mai putin 3-4 dintre ei care fusesera categoric impotriva sicrielor si i-a convins ca au votat de fapt ceea ce voiau ei, politicieni si ceea ce avem acuma. Daca ai cunostiinte printre galonatii de sefi de directii si de comandamente, intreaba si poate iti vor spune.

 16. @Citiriga,
  Nici eu nu sunt pentru proteste la zile festive, asta este marota lui Dogaru, dar acuma daca tot se aduna o parte din oameni atunci hai sa ne adunam toti, poate vom reusi sa aducem spiritul lui Cuza in randul militarilor. Tocmai de dragul lui Cuza si a reformelor lui. Putem incepe si noi o reforma.

 17. @One ,
  Sa iti spun un secret: Cu Dracu m-as face frate dar cu Dogaru nu. Daca intamplator ne vom afla in acelasi loc , in acelasi timp, chiar daca nu cu aceleasi ganduri si intentii,cu dogaru, este pentru ca avem o tara mica si atat. In nici un caz nu ma voi face frate cu cel care tradeaza.

 18. 1. Intr-o zi oarecare, ortacii au intrat in Parlament Romaniei ca in sut si au inscris in istoria tarii o pagina neagra ca huila !
  2. Intr-o alta oarecare zi, oierii au intrat in Parlamentul Romaniei ca in branza si au inscris in istoria tarii o pagina alba ca telemeaua !
  3. In Ziua Unirii (!?), noi, umilitele catane de azi, ne vom aduna la Muzeul Grigore Antipa (!?) si …
  Totusi voi fi si eu acolo pentru a ma alatura prietenilor mei pentru ca, vorba Paunescului, urmele noastre sa nu se stearga, ca am strabatut catania pe jos … !

 19. Vladimir,
  Se pare ca Romania a devenit tara in care drepturile se castiga numai prin „Descalecari” Daca ne gandim bine, cam asa au fost formate statele voievodale. In Moldova a descalecat Dragos, cu a lui catea, plecat tocmai de prin Maramu,desi existau pe acolo si ceva Brodnici si Bolohoveni care sa puna de un voievodat.Eu chiar ma intreb cum ii spuneau locuitorii, apei Moldovei pana sa vina Molda sa o fertilizeze?
  In Tara Romaneasca a descalecat Negru Voda si-a lui ceata, venit nu se stie de unde, probabil din Siria, sau Etiopia, caci el a fost primul presedinte de culoare din lume, degeaba se bat altii cu caramida in piept. Si la Campulung se traia cand a venit el, ca de aia i-a placut si nu a mai plecat intemeind Tara Romaneasca si prima capitala a tari dar uite ca a trebuit sa vina el ca sa faca legea.
  Mai tarziu, au mai descalecat si altii facand legea pe perioade mai mici sau mai mari. Imi spune mie ceva ca asta o fi Karma la romani, sa faca legea doar cei care descaleca, nu cei incalecati .

 20. Cred ca ar trebui trecuta si a 22- revendicare – cu ce drept ni se anuleaza Pensia suplimentara, pensie pentru care s-a contribuit cu ceva procente din solda pana prin 2001. De ce procentele de 3%, 6% sau 9% sunt incluse in limitarea de 85%, astfel incat la cei cu stagiul complet dreptul la Pensie suplimantara este pierdut. Pensia suplimetara este un drept patromonial, nu poate fi bagata in Pensia militara.

 21. DRAGI CAMARAZI, COLEGI, PRIETENI…ESTE CERT CA PUTEM VORBI DESPRE ONOARE, DEMNITATE, PATRIOTISM, DOAR CEI CARE IN DECURSUL VREMII, IN TIMPUL CARIEREI MILITARE, NU AM ACCEPTAT COMPROMISURI, BA MAI MULT, AM AVUT PUTEREA DE A NE SPUNE PAREREA…ASUMANDU-NE RISCURI.

  SUNT FOARTE MULTE PB. CARE NE INTRIGA:
  1.) SINGURA CATEGORIE CE A DEPUS UN JURAMANT PRIN CARE SE ANGAJEAZA SA APERE TARA, POPORUL, NEAMUL CU PRETUL VIETII, ESTE ARMATA. UNII DEPUN JURAMANTUL LUI HYPOCRATE, FARA A AVEA RASPUNDERE IN FATA CUIVA, ALTII CA APARA DREPTATEA, DAR MA INTREB, DREPTATEA CUI? DE CE NU RESPECTAM, OMUL, LEGILE, ADAPTANDU-LE IN SCOPUL OBTINERII DE BENEFICII, MAJORE, PTR.
  PENTRU UN NUMAR RESTRANS.
  2.) PE LANGA ALTELE, SE STIE CA PENSIA ESTE REZULTATUL UNOR IMPOZITARI SUCCESIVE, CARE SI ACUM SE SUPUNE IMPOZITARII( ASA CUM SE SPUNE: MINCIUNA DIN MINCIUNA…IMPOZIT LA IMPOZIT…PANA CAND LEGILE SUNT DOAR, CA SA FIE…? DACA NE RESPECTAM, SA LE RESPECTAM !!!
  3.) VRETI SA VA RESPECTAM ? VA CEREM ACELASI LUCRU: RESPECTATI-NE ! 24h/
  24h, LA DIPOZITIA TARII, INSEAMNA DEMNITATE, RESPECT, IUBIRE DE NEAM, TARIE MORALA, DAR SI 3 NORME DE MUNCA. NOI AM FOST IN AGRICULTURA, LA MUNCI INDUSTRIALE, IN APLICATII,LA INUNDATI SI ALTE CALAMITATI, STAND DEPARTE DE FAMILIE, DE COPIII CE AVEAU NEVOIE DE NOI… NU I-AM TRADAT NICI PE EI, DAR NICI NEAMUL… CELOR CE AU UITAT TOATE ACESTEA, NU POT SA LE LE SPUN MAI MULT DECAT: INGRIJITI-VA MEMORIA ! E PACAT SA CEDATI ACUM…

Comentariile sunt închise.