Alarmă, jaf la bunurile armatei partea I

Categoria Actualitate, Despre Armata

colonelul duda
Un prieten mi-a semnalat un articol publicat pe blogul https://buceginatura2000.wordpress.com/2016/01/28/casa-regala-vrea-unitatea-vanatorilor-de-munte-din-predeal-din-predeal/, articol care informează cu privire la pretenţiile “Casei Regale” vizavi de clădirile şi sediul B 21 VM din Predeal şi ale Centrului de Instrucţie al VM din aceeaşi locaţie.

Mihai regele  trădărilor
Nu aş vrea să reiau istoria şi faptele celui care se pretinde Regele României, deşi România este o ţară cu o conducere parlamentară, nici dacă există o Casă Regală în România, pentru că eu ştiu că ar exista doar familii regale, a sa şi a lui Cioabă, nici nu vreau să judec sau să mă murdăresc scriind despre mizeriile, trădările şi porcăriile celor care se pretend de viţă nobilă, dar exceptându-I pe Carol I şi Ferdinand ceilalţi au adus numai dezonoare şi deservicii, scandaluri şi intrigi pe plan intern şi extern. Chiar şi ultimele isprăvi, renegarea şi îndepărtarea prinţului Nicolae dosarele penale la adresa lui Paul sau afecerile penalei Irina pe meleaguri americane, nu fac decât să întărească cele spuse mai sus. Nu mă interesează ce fac aceste persoane în plan particular, să fie sanitari, dar mă interesează tot ce ţine de armată, de ţară, de familia mea şi de pământul pe care m-am născut.
Ţin să reamintesc celor care au uitat, dar şi să îi informez pe cei care nu ştiu, că atunci când a socilitat să fie primit în ţară, domnia sa Mihai a declarat cu guriţa lui că nu are nici un fel de pretenţii la tron sau la fostele posesiuni ale Casei Regale de Hohenzolern, că nu doreşte decât să se întoarcă în ţara lui, ca român, şi să moară ca un simplu cetăţean. Că el, după atâtea trădări săvârşite în anii tinereţii avea să trădeze din nou şi să ceară beneficii şi averi, ca atunci când a plecat cu cea mai înaltă decoraţie rusească pe piept primită pentru livrarea la cheie a României lui Stalin, nu mă mai miră, aşa cum nu m-a mirat nici când în dorinţa de a păstra pentru progeniturile lui tot, chiar şi fără drept constituţional sau regal,  şi-a trădat şi familia. Pentru a păstra pentru el şi fetele sale tot, Mihai şi-a renegat propriile rădăcini, s-a rupt de familia care l-a făcut prinţ şi a înfiinţat o “Casă Regală” care în fapt NU EXISTĂ. Potrivit vechii legi salice de succesiune, cu valabilitate în ultima constituție democratică a Regatului România, cea din 1923, la moartea regelui Mihai SUCESIUNEA AR FI TREBUIT SĂ REVINĂ familiei de Hohenzollern-Sigmaringen, șeful acesteia, prințului Karl Friedrich de Hohenzollern, care se afla pe prima poziție în ordinea de succesiune. Dar, DORNIC SĂ IA TOTUL PENTRU EL ŞI FAMILIA SA, MÂNAT ŞI DE AMBIŢIILE UNUI GINERE MAI AVID DE AVERI ŞI PUTERE DECÂT EL ÎNSUŞI, la 30 Decembrie 2007, într-o ceremonie privată, Mihai I a promulgat noul statut al Casei Regale, intitulat „Normele fundamentale ale Familiei Regale a României”, act prin care a desemnat-o pe principesa Margareta drept moștenitoare a tronului cu titlurile de Principesa Moștenitoare a României și de Custode al Coroanei României, iar la 10 mai 2011, Mihai I a rupt legăturile istorice și dinastice cu Casa princiară de Hohenzollern-Sigmaringen, a modificat numele familiei sale în „al (a) României” și a renunțat la titlurile conferite lui și familiei sale de către Casa princiară. Aşa procedează ariviştii, nu cei cu sânge albastru. Din aceleaşi motive domnul Mihai i-a scos din aşa zisa Casă Regală de România, pe cei doi nepoţi ai săi. Ginerele Duda nu suportă concurenţa, el ridică piciorul pe toată averea revendicată legal sau ilegal de Mihai. Şi pentru că se poartă reluarea Romîniei de către diferite persoane care nu îşi mai încap în piele, în Octombrie 2011 când serba o sumă de ani de la ieşirea în lume, Mihai spunea : “ Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.” Uite domnule altul, dar de fapt primul care şi-a luat ţara înapoi. Oare Klauss o şti că i-a luat-o altul înainte şi nu a făcut el primul pas? Stau şi mă întreb dacă mai e cineva prin afara graniţelor ăstora sau aciuit de câteva generaţii pe aceste pământuri, care să nu vrea să îşi ia ţara înapoi. Haideţi, curaj, s-a deschis sezonul.

O Casă Regală neconstituţională
Acuma, revenind la cererile şi pretenţiile lui Mihai pe care NU ŞTIU CINE ŞI DE CE ÎL SOCOTEŞTE REGE ATÂTA VREME CÂT EL A ABDICAT DE LA TRONUL ROMÂNIEI pentru el şi moştenitorii lui, mie mi se pare nu numai imoral dar şi ilegal să ceri ceva ce nu ti-a aparţinut. Să fie asta o meteahnă nemţească sau ciocoisto – arivistă, că mai ştiu eu pe unul din Sibiu care a revendicat case cu acte false. Cert este că :
1. Mihai nu mai este rege, deci nu are dreptul la ceva ce nu i se cuvine lui, ci unui eventual rege, dacă se schimbă Constituţia şi conducerea ţării. El oricum prin actul de abdicare NU MAI ARE NICI UN DREPT PENTRU EL ŞI FAMILIA LUI;
2. Mihai a renunţat de la abdicare la toate pretenţiile, posesiunile şi drepturile, semnând cu mâna lui acaastă renunţare, primind în schimb câteva vagoane cu bunuri başca o rentă pe viaţă de la statul român;
3. Familia sa,  regii anteriori a venit din Germania cu mâna pe pălărie, nu şi-au adus nici lingură de lemn, statul le-a dat, statul le-a luat, numele statului fie lăudat.
4. În eventualitatea că ar fi avut dreptul să revendice ceva, acceptând că totuşi a avut act de posesie asupra unor bunuri imobile şi terenuri, acestea ar fi – cele care ar fi aparţinut Casei Regale de Hohenzolern în nici un caz Coroanei, pentru că domeniile Coroanei, au fost puse la dispoziţia Casei Regale spre folosinţă, nu în posesie, DECI NICI UN FOST MEMBRU AL CASEI REGALE SAU RUDĂ CU FOSTA CASĂ REGALĂ NU ARE DREPTUL LA DOMENIILE COROANEI. Chiar şi Coroana era Coroana României, nu a regelui.
5. Aici mai apare un lucru foarte interesant. Fostele domenii regale au aparţinut CASEI DE HOHENZOLERN. Deci în mod normal cei care trebuie să le moştenească sunt cei din familia de Hohenzolern. Dar, aşa cum am spus, MIHAI A RENUNŢAT LA TOT CE ÎL LEGA DE FAMILIA DE Hohhenzolern ŞI PE CALE DE CONSECINŢĂ ŞI LA BUNURILE ACESTEIA. Iată ce declara Mihai pe 10 Mai 2011. „Începând cu data de 10 mai 2011, niciun membru al familiei regale a României nu va mai purta şi nu va mai avea dreptul să poarte, sau să folosească vreun titlu conferit (ereditar sau ad personam) de orice şef al casei princiare de Hohenzollern. Capul Casei Regale a României rămâne singura autoritate pentru aprobarea sau acceptarea oricărui titlu sau distincţie “. Păi aşa zisa Casă de România, NU ARE NICI UN BUN DE REVENDICAT IAR CELE CARE AU APARŢINUT CASEI DE HOHENZOLERN AR PUTEA FI DATE EVENTUAL MOŞTENITORILOR ACESTEI CASE, NU AŞA ZISEI CASE DE ROMÂNIA.
6. Stimaţi jurişti ai MApN aveţi ocazia să demonstraţi în instanţă pe de o parte că atâta vreme cât Actuala Constituţie nu recunoaşte nici o Casă Regală, nici măcar pe cea a lui Cioabă, iar vechea Constituţie a dat bunuri CASEI DE HOHENZOLERN, domnul Mihai nici înainte, dar mai ales după 10 Mai 2011 NU AVEA NICI UN DREPT SĂ REVENDICE DREPTURILE UNEI (ALTE)CASE REGALE.
7. Aşa zisa casă regală a lui Mihai nu este recunoscută de Constituţie, chiar dacă este poate declarată la Judecătorie, în fapt Mihai are doar o familie fostă regală actualmente privată, deci nu are absolut nici un drept să ceară drepturile UNEI CASE CARE CONSTITUŢIONAL NU EXISTĂ ŞI NICI ALE UNEIA PE CARE NU O POATE MOŞTENI, DEOARECE S-A DEZIS DE EA AŞA CUM S-A DEZIS ŞI DE România pe 24 August 1944 şi 30 Decembrie 1947.

8. Mihai trebuie să se decidă. El va trebui să specifice în ce calitate cere pământuri şi bunuri.
-Dacă o face ca moştenitor al tatălui său, Carol al Doilea, în primul rând şi acesta a abdicat deci a renunţat la toate bunurile, pe de altă parte familia sa nu a avut nimic, tot ce au primit au primit ca membri ai Casei Regale de Hohenzolern, aşa cum se intitulau la acea vreme;
– Dacă o face ca moştenitor al Casei de Hohenzolern, iarăşi nu mai poate primi nimic pentru că singur s-a dezmoştenit prin renegarea familiei din care a provenit, deci nu poate primi nimic, eventual Paul ar mai putea cere ceva, dar nu îi mai arde lui acuma să ceară altceva în afară de libertate;
– dacă o face ca … şef al “Casei Regale de România”, aceasta nu a avut şi nu are nimic, ba ar trebui să mai şi dea înapoi.

Interese  securisto-politice
Având în vedere aceste lucruri, nu înţeleg cine şi de ce îl mai bagă în seamă şi cum de are tupeul de a mai cere ceva? După mine ar trebui judecat pentru moartea atâtor ofiţeri români lăsaţi prozonieri şi împuşcaţi în cap datorită actului mişelesc de la 23 August când a lăsat armata româna pe mâna ruşilor fără a semna un act, ca şi pentru aruncarea României la schimb cu viaţa familiei sale în mâinile comuniştilor cu ocazia aceloraşi evenimente.
Numai că în România de azi totul este posibil, trădătorii şi impostorii, parveniţii ajung la putere, obţin averi, conduc ţara ungându-se şantajându-se, cumpărându-se unul pe altul luând şi pielea de pe oameni, distrugând tot ce este naţional şi tradiţional în ţară, inclusiv apărarea, aducând armata la sapă de lemn şi făcând din militari oameni ai străzii şi la propriu şi la figurat.

În fapt, toată lumea ştie că sforile nu le trage Mihai, el abia îşi mai trage zilele, nici prinţul dudelor, sforrile sunt trase de cei care l-au plantat pe ginerică în familia regală care ca structură, obiceiuri şi moştenire sunt urmaşii celor cu care  Mihai a bătut palma când a părăsit ţara şi care i-au plătit şederea în străinătăţuri până la întoarcerea în ţară. Uite aşa unii, pun mâna pe pâmânturile Coroanei, prin oameni şantajaţi şi şantajabili aşa cum şi Băsescu şi haşca doi din structura sus amintită a încercat să pună mâna pe altă parte a domeniilor Coroanei, sprijinind un alt pretendent la tron. Toate astea nu ar fi posibile fără sprijin politico -se(cur) reist.

Ce putem face?

Ciudat, dar deşi situaţia pare fără ieşire mai ales dacă avem în vedere mărimea caracatiţei, dacă vrem cu adevărat, dar nu ca pe 24 Ianuarie ci mai profund, mai puternic şi fără a ceda, putem face ceva.
Sunt mai multe căi şi trebuie să mergem pe toate odată, chiar şi ultima, care paoate părea cea mai nebunească, dar în fapt ar fi ultima şi cea mai posibilă.
1. Proteste, scrisori şi delegaţii din partea TUTUROR ASOCIAŢIILOR MILITARILOR, la porţile MApN, a Guvernului şi preşedinţiei, pentru a opri această mârşăvie.
2. Proteste la reşedinţa nesătulului Mihai şi a ginerelui său care se mai şi împăunează cu uniforma de colonel de infanterie, pe care nu ştiu de ce o poartă, căci ar trebui să o poarte cu petliţe albastre, iar ca semn de armă să aibă ochiul şi timpanul nu grenada. Aceste proteste trebuie să se menţină  până când va declara oficial că renunţă la abominabila pretenţie, chiar dacă prin absurd -ar avea dreptul- la ea sau până va găsi o soluţie pe care să o acceptăm.
3. Alternativ, deoarece se pare că Mihai a cerut armatei să cumpere locaţia, REZERVIŞTII SĂ PUNĂ MÂNĂ DE LA MÂNĂ, PENTRU CĂ DIN PARTEA MApN NU ESTE NICI O ŞANSĂ, ŞI SĂ CUMPĂRĂM RESPECTIVA UNITATE, în varianta în care justiţia coruptă şi ea până în măduva oaselor, ca şi clasa politică şi serviciile, vor decide că unitatea îi revine flămândului. Suntem 50000 de rezervişti. Dacă am pune câte 200 de lei de fiecare, am strange 10 milioane de lei. Mai mult decât suficient pentru toate fetele lui Caragea Mihai şi zestrea lor.
Disputa, sau cererea supra terenului se află pe masa instanţelor din primăvara anului trecut şi după cum ştiu eu că lucrează domnul Maciu nu ar fi exclus să pierdem terenul chiar dacă avem dreptate.
Am înaintat o cerere către biroul de presă al MApN cerând un punct de vedere vizavi de acest subiect ca şi de cel privind domeniile .. armatei. Sper să primesc un răspuns până la punerea în posesie şi scoaterea B 21 VM din cazarmă.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

39 Raspunsuri la Alarmă, jaf la bunurile armatei partea I

 1. Iulian

  Niste holograme care vor si nu pot duce!
  PS-Maciu nu mai este la DRPAJ!…….ca le rezolva! Ei au castigat un singur proces, au pus poprire pe conturle primariei unei comune din Valcea!…..deh, Spiru e de vina, ca doar nu Haret?

 2. @Iulian,
  Esti dezinformat. Intra pe pagina MAPn si intra la structuri. http://www.mapn.ro/structuri/drpip/structura/index.php
  Vei vedea ca este loctiitorul doamnei Otilia si ca are in subordine DPRPAJ.

 3. Iulian

  Si eu, dar si tu ai dreptate! Nu mai este sef direct la DRPAJ, ci mai sus, loctiitorul doamnei…! Si unde mai pui ca reuseste sa coordoneze CSP in timp ce mai conduce pe directie si o intreaga Directie pentru calitate vietii si personalului!
  Nu suntem normali…..pana acum ceva timp asta era o sectie! Bine, nu sunt sub incidenta fortelor luptatoare, dar sa ingrasi structuri din subordinea directa a ministrului si secretarilor de stat, spune totul!
  Ti-as propune o radografie, intr-un articol, despre si de ce unele structuri nu sunt in subordinea sefului SMG si dece nu se doreste implementarea denumirii de Sef al Apararii!

 4. sorin

  Sa fim corecti si cu Regele Carol I.A continuat ce a facut A.I. Cuza in cei 7 ani de domnie. In 1877 Romania era independenta de facto dar Carol I a dus-o in razboi unde au murit 10000 de romani.Istorici trebuie sa lamureasca si aceste aspecta

 5. Dan Aldea

  Asa si ? Daca terenurile alea nu le v-a pradui casa regala de HOT-hozolern le v-a pradui vreun politician veros sau le va primii gratis vreo corporatie a stapanilor coloniei. In colonia perciunatilor nimic nu ramane nepraduit .Asa ca scapi de dracu si dai ta-su.Cat priveste armata Romanistanului acum in zdrente nu mai e nimic de facut .Soros si guvernul lui Ciolanis nu doresc sa mai existe armata care sa-i opreasca eventual din parcelarea coloniei.

 6. Col.(r.) Vladimir Nussem

  Sunt uimit ca dupa o zi de la „strigatul acesta de ajutor”, nici un postac, dar absolut nici unul, nu si-a dat inca cu parerea, in timp ce la articolele referitoare la pensiile militare, postarile curg rauri… !!
  Si cand ma gandesc ca aici se pune in discutie insasi supravietuirea cuibului adevaratilor soimi ai Bucegilor, din care in ’67 mi-am inceput si eu zborul, ma cuprinde … o tristete iremediabila !
  Dar va rog sa va ganditi dragii mei dragi, daca nu cumva si de la nepasarea noastra de „ieri” si de azi ni se trage si „GRIJEA NOASTRA CEA TOATE ZILELE” cea cu PENSIILE … ?

 7. One

  Tradarea de tara ajunsa acum colonie de sclavi, fara resurse naturale ,( concesionate toate gratis pana la epuizare) a devenit sport national si un motiv de mandrie. Fiecare politician sau general ( tot un drac ) se lauda cum a facut o felatie reusita licuriciului sau macar la un ambasador al stapanilor . Acum a fi patriot a devenit o rusine blamata de politicieni si de mas media controlata in totalitate de perciunati .In viitor stapanii coloniei Romanistan nu vor mai lasa bani la buget pentru pensii sau ajutoare sociale chiar daca multora nu le vine sa creada .Pensiile vor mai mult simbolice si noi romanistanii lasi vom ajunge sa ne batem ca sa intram mai repede in cimitire( si alea controlate de lacustele cu su(a)tana) .De altfel daca te uiti atent e o campanie in toata nas media prin care suntem spalati zilnic pe sinapse ( care are ) ca bugetul de pensii e deficitar ( ca peste tot in ‘m’ UE) si ca in viitor nu vor mai fi bani pentru pensii .Se inoculeaza de pe acum ideea ca suntem cersetori si o povara pentru tineri iar statul( colonia) se imprumuta pentru a platii pensii .O minciuna grosolana repetata la nesfarsit devine adevar iar specialistii in manipulare neuro lingvistica stiu asta. Totul e bine organizat ca sa ne obisnuim cu ideea ca vom avea pensii de mizerie (intr-o colonie unde evaziunea corporatiilor care apartin stapanilor Romanistanului atinge cote infricosatoare) .Nimic nu e intamplator nici macar virusurile astea” dragute” cu nume de fete Zika ,Ebola,Roxy.Si vor mai fi si altele pana ajung la rezultatul dorit.Iar oile se duc zambind la macelarie .Totul e sa stea linistite iar de asta se ocupa profesionistii mas mediei si politicienii.

 8. Vasile

  La tradarile fostului rege Mihai mai adauga una: si-a dat acceptul la Declaratia de la Budapesta din iunie 1989 prin in care se arata ca Transilvnia este o ” zona complementara” adica primul pas spre asa zisa autonomie. Si ca sa nu sara vrun zevzec cu gura ca aceasta este propaganda comunista precizez ca informatia am auzit-o prima data la postul de radio Europa Libera in 1989. Cine nu crede poate sa-l intrebe pe Hurezeanu!

  In rest, tot ce ai scris d-le Neacsu este perfect adevarat. Sunt de accord cu contributia noastra pentru a cumpara unitatea din Predeal de la nesimtitul de Mihai daca aceasta justitie de doi bani gauriti ii va da dreptate. Dar daca o cumparam noi facem act de donatie unitatii de acolo iar M.ApN. numai poate decat sa o administreze.

 9. @Vladimir, nu este de mirare ca sunt putine comentarii aici. De regula aici nu prea se comenteaza. Pe mine ma surprinde ca pe facebook acolo toata lumea isi da cu presupuisul, nici unul din cei care a comentat sau a dat like, sau s-a revoltat, dar nici unul, nu a spus ca este de acord cu propunerea si ar fi gata sa dea un leu pentru a cumpara unitatea in caz ca se ajunge la asa ceva.Aici, de bine de rau uite ca avem o samanta, Vasile, spre cinstea lui a citit si pasajul ala si este gata sa contribuie. Cat deapre proteste sau pichetari nici vorba, mai ales ca e vorba sa dam bani, nu sa cerem … Asta e mandra armie romana .

 10. calin

  Eu, efectiv nu mai am trecut! M-as plimba si eu pe strada unde m-am nascut, as vrea sa-mi vad gradinita, scoala, liceul – nu mai sunt…scoala militara nu mai seamana cu ce-a fost nici macar la denumire, cazarma care mi-a fost casa si masa e pustie si plopii cresc pe acoperisuri – in curand va dispare, arma pe care am iubit-o mai mult decat orice e pe cale de disparitie…credeti ca mai poate fi un soc semnalul de alarma tras in conditiile in care au vrut sa renunte si la pensionarii militari, in totalitate !!!Poate s-au gandit ca nu mai e nevoie nici de armata ! Ce atata cheltuiala in conditiile in care asteptam sa rezolve totul stapanul? Problema nu e la rege. El poate cere ce vrea. Problema e la autoritati. Ce, cum si in ce conditii accepta unele cereri. Daca pe timpuri VM-ul a fost trantit de straini, si stim de ce, acum il distrugem noi ?!
  Ministerul nostru drag, e in NATO…tara e departe si nu intereseaza problemele ei. Cred ca ar merita sa incercam, in ultima instanta si v3…sa vedem raspunsul lor.

 11. One

  Neacsu aici gresesti .Chiar daca am strange bani si am rascumpara terenul de la tradatorul Mihai ce am face cu el ? Donatie la MApN ca sa ce sa-l puna vreun ministru mason la vanzare ? Si daca apare iar vreun revendicator cu acte false si justitia noastra corupta plina de acoperiti ( mai ales la ICCJ) il cedeaza din nou? Ce facem il cunparam iara?

 12. geofreeland

  La greci si la bulgari o fi la fel? Ca si astia au avut regi si mostenitori, goniti, detronati, abdicati. Constitutia e singura mare lege a tarii, Casa Regala a Romaniei e o inventie. Bunurile dobandite de persoane, de acum private, si nu regale, prin cumparare, donatie sau mostenire, sunt singurele bunuri ce pot fi revendicate. In rest e o manarie de prost gust. Nu le mai ajunge! Daca si prea blandul print Charles vrea 10000 de hectare de munti si paduri pentru o fundatie a lui! Ca sa ce? In plus, B 21 VM e o unitate de elita a armatei si se vrea a fi mutata (psihologic traumatizata)desi e admirata chiar si de Edelweis-ii elvetieni. Adica la cate belele toate-n carca Armatei. De parca nu am mai avea coloana vertebrala si am uitat de Eminescu cu Ce-ti doresc eu, tie, dulce Romanie…Apropos, mai e ceva bun prin armata asta? Da, pasul in cadenta, la defilari…Daca Dogaru e istoric, cum o tot spune, si nu contest, sa se implice si el in desfiintarea acestor pretentii absurde si sa ii indrume documentaristic pe bietii nostri juristi, a caror justitie pentru ei nu prea e independenta…

 13. prietenii lui GERULA

  Domnule Neacsu ,fara a avea pregatire juridica ,iti dai cu parerea despre lucruri pe care nu le stapanesti,provocand confuzie si deruta in ceeace susti.Republican fiind prin nastere si educatie,trebuie sa accepti ca si MIHAI ca si tine are dreptul sa mosteneasca ce au agonisit bunicii si parintii sai.Averea familiei regale NU TREBUIE CONFUNDATA cu BUNURILE CASEI REGALE si DOMENIILE COROANEI care au apartinut STATULUI ROMAN si care au fost date spte folosinta familiei regale,asa cum GOSPODARIA DE PARTID era folosita de NOMENCLATURA PCR.Regele a revendicat NUMAI AVEREA FAMILIEI iar daca acea cazarma a fost a familiei sale e corect sa o primeasca,asa cum au primit si altii,dar pe bune si nu cu acte false.Daca e un obiectiv militar va fi despagubit legal.Cat priveste actele de tradare ,eu cred ca trebuie ,,JUDECATE,,in contextul vremurilor de atunci,si fara patima si prejudecati. Democratie si stat de drept inseamn si RESPECTAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE.In rest iti respectam opinia chiar daca nu suntem de acord cu ea.Cu respect

 14. serban doru

  @prietenii lui gerula(ca bun nume ti-ai ales)

  1- articolul perfect documentat si real(cunosc astea de la tatal meu fost mecanic de aviatie la scoala din Medias si ulterior devenit pilot de vanatoare in WW 2)
  2-las-o „asa cum a cazut ” si nu mai apara tradatorii…un rege moare cu sabia in mana asa cum se spune,nu decorat de Stalin si nici cu vagoane de „bunuri”
  3- care proprietati ale bunucilor si parintilor lui mihai (cu litera mica) in RO??
  4-daca vrei sa te referi la contextul istoric militar si politic al anilor 1940-41 refera-te mai bine la maresalul Antonescu nu la mucea mihai!!
  Mai citeste gerula mai citeste ca esti tare superficial!!
  Don Corleone

 15. Domnilor Prieteni ai lui Gerula,
  Stiu ca nutriti sentimente de simpatie fata de numitul Mihai, si ma intrab fara sa vreau care va sunt sentimentele fata de cel arestat si asasinat la ordinul prietenilor lui Mihai, dar cu mana si ajutorul nemijlocit al celui ce inca se crede rege. Asta asa, ca purtator de haina militara.
  In al doilea rand, chiar si fara pregatire juridica, ca si dumnevoastra de altfel am constatat exact ceea ce spuneti dumnevoastra, si anume ca domnul Mihai impreuna cu domnul Paul au cerut si obtinut in mare parte bunuri imobile si terenuri care au facut parte nu doar din bunurile Casei Regale ci si din cele ale Coroanei iar unitatea de la predeal face parde din aceasta categorie din urma. Asa ca interventia dumneavoastra in afara de a mentiona ca principiu ce am spus si eu, si anume ca MIHAI nu are dreptul sa ceara ceva ce nu a apartitinut familiei, nu spune nimic in plus. In ceea ce priveste actele de tradare, la adresa armatei si a romanilor, eu cred ca tradarea poarta acelasi nume indiferent de timpuri. Oricum stati linistiti, nu va fi judecat, asa cum nu este judecat nici Iliescu pentru crimele din 89. Ambii sunt acoperiti de aceleasi structuri care il acopera si pe Basescu si pe Oprea si pe toti cei care si-au batut joc de armata. Eu credeam ca ati intervenit ca sa spuneti ca prietenii lui Gerula sunt gata sa contribuie-daca va fi cazul- la rascumpararea pentru a rmata a terenului. M-am inselat. Nu e prima oara.

 16. @One,
  Ce se va intampla, cum va fi cedata, donata sau data spre folosinta unitatea va fi stabilit de adunarea generala a cumparatorilor , dupa ce va fi adjudecata. EXISTA POSIBILITATI DE URMARIRE A MODULUI DE UTILIZARE, CLAUZE, ETC. Nu asta este problema acuma.

 17. ilie

  De-ar fi ultima ar fi bine,daca ati vedea jaful de la Slatina v-ati cruci,ba au mai demolat acoperisul unui pavilion–auzi mneatale din greseala.

 18. Iulian

  Mihai a fost parca lt la BVM Predeal, in acte…
  Asa s-a intamplat si cu Cetatea din Arad….stie Udrea cum si de ce!
  Cazarma BVM/Predeal gazduieste o unitate militara cu rol deosebit, in fapt terenul, cladirea conteaza doar financiar!
  Personal nu-mi place cheta…statul meu, vreau sa cred, inca, mai are parghii legale…asa ca sa le aplice!
  De 25 ani cei care trebuiau sa se ocupe de protejarea spatiului operativ/informativ dpdv economic, financiar…etc, al interesului ROU, au cedat deliberat terenul si s-au apucat de flecustete, gandind gresit ca pot conduce tara!
  S-a mai intamplat si la noi si la altii!
  Ce-i de facut?
  Nu stiu, pt ca altii sunt platiti sa stie…noua ne taie pensiile, anii de vechime, pe val urmeaza OMM!
  Nu-mi place nici ca CCA s-a construit prin contributia inaintasilor nostri! Si atunci guvernele erau la fel, chit ca murisera „facand suprema jertfa pe campurile de bataie” (Monumentul Ge, Leu)!

 19. prietenii lui GERULA

  Sentimentele de simpatie sunt pentru REGALITATE,si la fel ca toti militarii adevarati cu tglele pe casa in frunte cu MARELE BARBAT DE STAT MARESALUL ANTONESCU,iubim raditiile si istoria neamului ,cu bunele si relele sale.Matale in mod voit amesteci planurile discutiei pentru a crea sentimente ostile fata de MIHAI, care a facut si greseli intr-un CONTEXT ISTORIC COMPLICAT,pe care separe ca il cunosti numai SCVENTIAL,cat ti-au spus profesorii matale republicani.Cat priveste alaturarea pretentiilor si falsurilor lui Paul,demersurilor legitime ale lui MIHAI,dovedeste reaua ta intentie,si dorinta de manipulare.Mihai, nu a cerut de la STATUL ROMAN nimic din ca a apartinut tatalui sau,ci numai averea lasata lui de bunicul sau.

 20. @Prietenii lui Gerula,
  Hai sa discutam aplicat:
  1. Convine sau nu domnului Mihai, sau susttinatorilor sai, daca tot vrea mostenirea de la bunicul sau, atunci trebuie sa o accepte cu tot ce tine de ea, inclusiv neamurile, deci faptele sale si ale celorlalti membri ai familiei bunicului sunt un tot, se aplica Casei Regale a bunicului.
  2. Nici Paul si nici Mihai nu s-au oprit la a cere mostnirea de familie, ambrii au cerut mult mai mult, mergand pana la Domeniile Coroanei. Unitatea de la Predeal este numai un exemplu.
  3. Daca spui ca Paul este cel care a cerut bunuri care nu au apartinut familiei regale, si ca demersurile lui sunt false, atunci gresesti de doua ori. Odata pentru ca Paul -place sau nu lui Mihai- este nepotul de frate lui Mihai si al lui Carol al Doilea. Deci si moral si legal, fiind recunoscut ca fiu al lui Carol Mircea si deci nepot al lui Carol al Doilea, PAUL ARE DREPTUL LA MOSTENIRE, oricat ar incerca Mihai sa conteste. In plus, Carol a cumparat si drepturile de mostenire ale mostenitorului Elenei Lupescu ceea ce il face posesor a 60% din averea regala. A nega acest lucru inseamna a fi orbit de simpatii personale care nu au nici o legatura cu realitatea.

 21. Emil

  Aştept cu nedisimulată nerăbdare să văd ce veți spune atunci când această aşa zisă informație cu cererea de retrocedare se va dovedi ceeace este: adică un bullshit de dezinformare (din aceeaşi sursă cu, e doar un exemplu, aşa zisa ştire cu brigada aia montană înființată de Ucraina ca să lupte împotriva pretențiilor teritoriale ale României :). Sau cu aşa zisa ştire cu marinarii ăia americani care, cică, şi-ar fi dat demisia după survolul Suhoiului muscalilor. La asta cu marinarii, ați achiesat cu atâta seninătateeeeeeeee….).

 22. serban doru

  @Neacsu
  Da boss e ok…sunt eu mai subtire cu marafetii dar astept sa pui la dispozitie un numar de cont si am bagat banu’.Nu sunt convins ca e calea cea mai buna dar ca alternativa de urgenta e ok
  Sa nu dea dracu sa ajunga banii pe la condamnatul ala de chelaru…ca luati toti foc!
  Capisci?
  Don Corleone
  Si apropo : ca vad ca voiai sa pui de un partid cu chelaru.
  Ma gandesc ca ar fi facut chelaru magariile pe care le-a facut pe vremea lu nea ceasca…..Ohoooo de mult era degradat la gradul de soldat si poate avea si plutonul la zece metri in fata(stii tu despre ce pluton vorbesc)
  asa s-a scos ieftin….3 ani cu suspendare…fo 200 000/ euro per total despagubiri si cam atat.Pai sa tot furi nene sa tot furi!!!si daca nu ma insel mai sunt pe lista tribunalelor fo 10-15 colonei in frunte cu barosanul general dobritoiu.
  Unde dracu ii gasiti bre???Numai functii grade comandamente sefi de SMG si alte alea,alea
  Tocmai am vorbit eu un prostan de maior disponibilizat care nu a furat in viata lui un capat de ata….poate o RAA Volhov sa o duc la remat, daaaa ma cam durea spatele plus ca pe coclaurile si muntii aia era cam greu

 23. Emil

  Puteți exemplifica cu vreun caz în care Regele Mihai a solicitat retrocedarea unor bunuri aparținånd Domeniilor Coroanei? Aşa scrieți mai sus, io doar vă citez, şi am proprietatea termenilor (ceeace vă doresc şi dumneavoastră 🙂 ).

 24. @Emil,
  Pai articolul asta la ce se refera?

 25. prietenii lui GERULA

  Pai atunci hai sa discutam aplicat neica MARINE,fara prejudecati si fara mahalagisme asa cum mai fac unii colegi picisa.MIHAI a revendicat numai averea bunicului sau si nimic din averea tatalui sau ,avere pe care aprimit-o Paul.care a mai primit si averea LUPEASCAI.MIHAI nu a cerut si nu a ptimit nimic din DOMENIILE COROANEI,care au apartinut si apartin STATULUI ROMAN.Incazul lui Paul lucrurile stau altfel,el cerand si primind dela MAFIA LUI NASU, parti din DOMENIILE COROANEI,pentru care e acum cercetat.Pentru toti republicanii,si toti monarhistii,un lucru trebuie sa fie clar,si anume acela ca munca si agonisirea bunicilor si patrintilor TREBUIE SA REVINA MOSTENITORILOR LEGALI AI ACESTORA.Cat ptiveste TERENUL unde e cazarma vanatorilor,acesta si o parte din cladiri(pav comandament)A APARTINUT familiei regale SI NU csei regale sau domeniilor coroanei,INSITUATIA DATA ne mai fiind posibila retrocedarea in natura,PENTRU ACESTA URMAND A SE PRIMI despagubiri de la A.N.R.P. CF LEGII.iN CONCLUZIE PE ACEST SUBIECT STATI LINISTITI SI NU FACETI CHETA CA NU E NEVOIE.

 26. Emil

  După cum am ținut să precizez, eu am proprietatea termenilor. Reiau întrebarea: puteți exemplifica cu un caz în care Regele Mihai a solicitat retrocedarea unor bunuri aparținând Domeniilor Coroanei? Accentuez „Domeniile Coroanei”!
  Dacă ştirea se va dovedi ceeace este – adică o dezinformare ordinară, lansată de profesionişti ai sportului ăstuia, oameni care cunosc resorturile intime ale naturii umane (şi îndraznesc să emit o supoziție – l-au citit inclusiv pe Zinoviev) sunteți dispus ca, în numele onoarei militare, să-i cereți iertare Majestății Sale, după care să vă faceți harakiri?
  Nu?
  Ştiam eu….

 27. Anghel Danescu, Cluj Napoca

  Nea Mărine
  Vreau să spun de la început că nu intervin din dorința de a polemiza cu cineva. Dar „mă rod” câteva aspecte:
  1) Actualul petiționar de la Săvârșin are dreptate să solicite să i se retrocedeze ceva bunuri aparținând foștilor monarhi ai țării? Dacă da, pe ce bază?
  Legat de acest subiect, am văzut că ai făcut o diferență între averea Casei Regale și Domeniile Coroanei. Poate ar fi bine să dai, (măcar) pentru profanii în domeniu, ceva bibliografie din care să se lămurească tot românul despre ce este vorba, că nu prea e la îndemână documentarea pe această temă.
  2) Din puținele informații privitoare la biografia fostului monarh pe care le dețin, știu că acolo a urmat cursurile liceului militar care funcționa pe atunci în acea locație. Păi, este suficient să urmezi cursurile unei instituții de învățământ ca să poți revendica locația respectivă, că încep să-mi vină oarece idei… Toate instituțiile de învățământ pe care le-am absolvit au niște locații centrale și întinse, mamă-mamă!!!!!!!!!
  3) Tare aș vrea să știu de unde s-au inspirat monarhiștii care și-au exprimat părerile aici, în nutrirea de astfel de sentimente față de o formă de conducere a țării despre care noi, ca români, nu știm prea multe. Ce argumente proprii au ei în efectuarea comparației dintre cele două forme de guvernare? Subliniez, PROPRII, nu preluate din bibliografia studiată, pentru că aceea reprezintă părerea autorilor respectivi…
  Cât despre salvarea cazarmei de la Predeal, evident că sunt de acord cu acest lucru, dar consider că ar fi regretabil să ajungem, noi ca neam, în această situație.

 28. prietenii lui GERULA

  Pentru colegul SERBAN DORU .Educatia aleasa a tatalui tau in acea SCOALA MILITARA ,cred ca a fost si educatia primita de tine in familie,ca sa nu mai spun si de educatia primita in scoliile pe cate le-ai urmat,fapt pentru care nu se cade sa vorbesti asa.Dl NEACSU e un tip tolerant si bine educat care accepta orice opinie ,dar nici chiar asa.Cu ingaduinta P G

 29. prietenii lui GERULA

  Domnule DANESCU,esti si matale in eroare,REGELE MIHAI,nu a urmat cursurile LICEULUI MILITAR,care in acea vreme functiona la TARGOVISTE la MANASTIREA DEALUL,si nu la PREDEAL.Dupa cutremurul din 1940,LM a fost mutat la PREDEAL.in localul cu pricina.Cat priveste educatia primita de MAJESTATEA SA,afla ca acesta a invatat alaturi de copiiproveniti din toate mediile sociale,avand ca profesor si pe NICOLAE IORGA.Monarhistii de pe aici s-au inspirat din CARTI,DOCUMENTE DE ARHIVA,si de la parinti si bunici,si chiar de la unii profesori din LICEUL MILITAR sau ACADEMIA MILITARA(aia cu constiinta curata aflati in slujba adevarului istoric)

 30. serban doru

  @admin
  scuze pt duplicat.A fost fara intentie.Bine ca e serverul destept

 31. serban doru

  @admin
  si totusi nu apare postarea mea adresata lui gerula &co
  ah si cat mi-am tocit degetele

 32. prietenii lui GERULA

  Neadevarurile mojiciile si atacul josnic la adresa MAJESTATII SALE promovate aici imi intaresc convingerea ca ,,CE NASTE DIN PISICA SOARECI MANANCA,,Urat si josnic pentru niste soldati aflati in slujba natiei.

 33. @Prietenii lui Gerula,
  Ar trebui sa va intitulati prietenii lui lui Duda.
  In ceea ce priveste mojiciile si neadevarurile, nu inteleg la ce anume va referiti dar mojicia legata de pisica sunt vizibile. Nu am ce sa fac, eu nu m-am nascut in familie cu sange albastru, bunicul meu a fost taran din Romanati, dar ma mandresc cu asta, e mai bine decat tradator.

 34. prietenii lui GERULA

  Adio tovarasi,,,,adica tovarosi….sau TAVARISCI.

 35. @Emil, am raspuns deja. Este vorba de unitatea de la Predeal. Din cunostintele mele aceasta a partinut domeniilor coroanei. In ce consta dupa domnia ta adevarul? Oricum, daca se va dovedi ca nu apartine domeniilor coroanei, ci a apartinut familiei de Hohenzolern, voi avea bunul simt sa mentionez ca m-am inselat si sa imi cer scuze pentru eroare.ORICUM cASA REGALA DE ROMANIA INSTITUTIONAL NU EXISTA SAU EXISTA IN ACEEASI MASURA CA SI CASA REGALA CIOABA.
  @Serban Doru,
  Nu am pus-o de nici un partid cu nimeni, stai linistit. Despre Chelaru si problemele lui juridice mi-am spus parerea, sa asteptam sa si-o spuna si justitia si apoi el. Ii dau dreptate celui care semneaza ca prietenii lui Gerula in sensul ca ai depasit niste limite care se impun pe aceasta pagina. Voi sterge postarea respectiva pentru ca nu admit astfel de limbaj indiferent la adresa cui. Si voi sterge orice postare de aceasta natura.

 36. Emil

  Domeniile Coroanei aparțineau Statului Român, iar din veniturile obținute de acestea se întreținea Casa Regală. Este exact genul de măgărie pentru care l-au priponit pe aşa zisul prinț Paul (cumătru cu ştim noi cine 🙂 ). Confuzia deliberată din punct de vedere semantic şi juridic, deliberat întreținută inclusiv după 90, în mintea romånilor ieşiti năuci şi lipsiți de repere din deşertul bolşevic. Promit să revin peste 2 zile cu o analiză detaliată a afirmațiilor eronate din articolul dvs. Punct cu punct.

 37. iorga

  Mai domnule mai, unde naiba or fi trait romanii astia de, au zeci de mi de copii care traiesc intro mizerie, o saracie crunta, cum naiba au ajuns *in Romania ???, ce ar fi sa exilam zecile de mi de copii care, nu prea au drepturi in Romania ?, ca, bunicii, strabunicii lor, ce naiba, nu au avut nimic si … *nu le-a prea lasat nimic !, ce *tara de rahat*, cu zeci de mi de copii , carora bunicii lor … nu au avut ce sa le lase, nici macar o tara – traind intro saracie lucie, in timp ce *o gasca de cameleoni* care conduc *o tara !!!*, au gasit de cuviinta sa imbogateasca o *grupa de relicve puturoase* cu averi fabuloase de zeci de milioane de euro, si când te gandesti ca primul *Hohenzollern* saracul, a venit in Principatele Romane cu o *valiza si izmenele de pe el*, ce chestie domnule !, proasta tara … smecheri profitori !!!.

 38. Pingback: Atac, jaf la bunurile armatei-răspuns de la MApN | In Cuiul Catarii

Statistici T5