Finala celor două “virgine”

Categoria Actualitate, Sport, Stiri Interne

SUAREZ, OSTAPENKO
Turneul de la Doha şi-a stabilit câştigătoarea. Nu a fost nici Radwanska,  nici Kerber, nici Muguruza, nici Vinci,  nici Petkovic, nici măcar Halep, care deşi era favorita nr 2 teoretic, practic nu o mai credita nimeni cu şanse la titlu.  Învingătoare a fost răţuşca cea urâţică, Carla Suarez Navaro, o jucătoare care tot ajungea prin finale şi semifinale la marile turnee dar nu câştiga niciodată. În finală aceasta a jucat cu Cenuşăreasa turneului, Jelena Ostapenko, o jucătoare din Letonia. Şi i-am spus Simonei să îşi schimbe numele  in Halepova sau măcar Halepovici dacă vrea să mai câştige şi ea ceva sau să treacă măcar de turul întâi. Nu m-a ascultat, treaba ei.
Am urmărit meciul dintre Carla şi Jelena şi după cum începuse credeam că tânăra de 19 ani, deja încununată cu un Wimbledon la junioare o va desfiinţa pe răţuşcă. Dar nu a fost să fie aşa, în setul 2, după ce primul fusese adjudecat scurt cu 6-1 de Jelena, imediat după ce Carla a solicitat un moment de consultare cu antrenorul, parcă a primit jar, nu sfaturi, că totul s-a răsturnat, Jelenei nu i-a mai intrat nimic, iar Carlei i-a intrat tot. Şi aşa s-a răsturnat situaţia şi aceasta din urmă a câştigat următoarele două seturi. Să vă spun sincer, iniţial am ţinut cu Jelena, atras poate de chipul ei angelic şi de faptul că pleca de pe poziţia a doua. Apoi vâzând chipul trist al Carlei m-am gândit că la modul cum joacă ar merita totuşi să câştige, şi chiar mi-a devenit simpatică, prin naturaletea, demnitatea , dar şi tristeţea cu care făcea faţă situaţiei care părea să fie o nouă înfrângere. Apoi mi-am zis că oricare din ele ar câştiga merită să câştige pentru lecţia de demnitate, modestie şi dorinţă de victorie de care au dat dovadă, lucruri pe care nu le-am mai văzut la Simona Halep de exemplu de nu mai ştiu când. Nici una din ele, din cele două finaliste parcă nu se gândea la bani sau la viitoarele reclame, sau la ce va spune după turneu jurnaliştilor, aşa cum se citeşte pe chipul Simonei când joacă. Cele două erau concentrate la joc şi atâta tot. Amândouă erau virgine, încă neatinse de microbul infatuării, al dorinţei de a câştiga altceva în afară de victoria sportivă, nici una din ele nu s-a manifestat nervos ca Simona, nu a arat terenul cu racheta, nu s-a uitat urât la arbitri şi nu a dat vina pe ceilalţi “participanţi la trafic”, condiţiile meteo sau afecţiuni nazale. Slavă domnului mai există şi jucători sau jucătoare care îşi văd de tenis, nu caută vinovaţi acolo unde nu le merge jocul şi învaţă din greşeli. Este posibil ca norocul celor două finaliste să îl constituie tocmai cele două trăsături, una prea tănără şi alta deloc .. fotogenică pentru a fi curtate şi contaminate de febra reclamelor aşa cum este reprezentanta DEDEMAN. Aşa se face că am asistat la un joc frumos, plăcut, fără floricele, dar un exemplu de dăruire şi tenacitate, modestie şi demnitate sportivă. Felicitări celor două “virgine”. Nu ştiu dacă Halep va mai apuca să prindă o finală de turneu anul ăsta sau dacă nu cumva se va grăbi să devină mămică, aşa cum se lăuda poate întrezărind faptul că nu are combustibil să meargă mai departe în carieră. Poate va deveni antrenoare, poate mămică, poate va continua să facă reclamă sau să dea meciuri demonstrative prin cartiere sau să joace cu preşedinţi. Poate se va reseta. Cine ştie, teoretic totul este posibil, dar “ fată mare” nu are cum să mai fie, a fost deja atinsă de virusul înfumurării, al banilor, al lipsei de modestie, al fiţelor şi aerelor de vedetă şi odată contaminat e greu să scapi, e ca un drog.
Să urmărim turneele următoare, Jelena va deveni o nouă Şarapovă sau Kurnikovă că tot seamănă cu ele aşa că Maria poate să se retragă liniştită, dar Halep trebuie să se ferească, nu ştiu dacă mai e cineva din primele 100 care să nu o poată învinge în primul tur.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Finala celor două “virgine”

 1. geofreeland

  Eu cred in machedoanca. Are o pasa superneagra. Poate si din vina ei, si din vina antrenorilor. Isi va reveni. Are forta dar se cam termina banii. Banii sunt o motivatie. Cand accezi spre ceva, nu ai ce pierde. Cand ai ajuns undeva, sus, e greu sa te mentii in echilibru. Aici se face distinctia dintre un real mare jucator si un meteorit. Iar atunci cand ai talent, munca e cea care il innobileaza. Deci, la munca Simona, mai ai ceva de spus.

 2. Sa te auda Dumnezeu, dar eu nu cred.De un an de zile e tot în pasă neagra, si de cate ori da de greu, ori a jucat bolnava, ori nu s-a inteles cu antrenorii, ori trebuie sa se opereze la nas, ori se gandeste sa faca un copil, ori se gandeste la meciul cu cuplul prezidential, ori cealalta jucatoare si-a dorit mai mult victoria.De fiecare data altcineva a fost de vina. Cu o asa mentalitate nu iti mai revii niciodata.

 3. Pannduru Lunetistu

  Eu cred totuși că Simona se va menține în frunte, dacă va lupta la fel ca și până acum, adică în turnee mici și foarte mici, în care sunt bani puțini și puncte și mai puține, dar mai bine să iei puncte puține decât să nu iei nimic. În primele 10 a apărut de nicăieri, mai greu este să se mențină acolo, iar efortul făcut în 2015 chiar „îi iese pe nas!”
  Hai să fim totuși optimiști și s-o scuipăm la buric, că doar se poate și mai rău decât să fie mămică… ia gândiți-vă dacă merge la olimpiadă în Brazilia și se face de cacao din primul tur… își bagă și coechipierii în baia de cacao ?!?
  Doamne ferește. Iar Tecău mai bine se joacă și el cu cine poate, cu Monica Niculescu, de pildă, ori cu Mergea, că doar le mergea bine împreună !!!

 4. neacsum

  @Pannduru,
  Da, Simona poate juca numai in turnee mici si f mici, unde ar mai putea avea sanse sa treaca de turul intai.De fapt asa a apucat sa sctarnga puncte, numai ca atunci cand a procedat asa, era mica, nu stia nimeni cine e si a fost tratata ca un neica nimeni. Acuma toata lumea stie ca poate sa obtina victorii dar mai ales a vazut si ce suor este sa o bati. Asa ca nu mai beneficiaza nici de avantajul surprizei si nici de cel al invincibilitatii. Ghinion.
  In plus, daca va proceda asa, atunci trebuie sa renunte la aerele de vedeta, pentru ca va deveni o homeless care aduna din tomberoane si nu ajunge niciodata la masa bogatilor.

Statistici T5