Statul sunt ei

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

sforait

Unde e lege, nu e tocmeală
Acum câteva zile am scris un articol despre cum ne fură pe noi, craiovenii, Primăria Craiovei prin mai micii sau mai înalţii săi funcţionari, care aleşi, care sus puşi. Este vorba de un furt în toată regula, la nivel înalt, prin sistemul de taxe şi impozite, deci oficial şi cât se poate de pe faţă. Pe scurt, Primăria prin funcţionarii ei falsifică deciziile de impunere a impozitului pe case, trecând la rubrica „ data construcţiei” o altă dată, nu cea reală, împiedicând astfel cu bună ştiinţă aplicarea art. 457 din Legea Fiscală, articol care revede reducere a impozitului în funcţie de vechimea blocului. În loc să se treacă data reală a construcţiei locuinţelor, pe decizia de impunere sunt trecute datele cumpărării imobilului ceea ce le „întinereşte” pe toate cele construite pe vremea lui Ceaşcă, astfel că aproape toate ar apărea construite după anul 1991, după ce s-a dat liber la cumpărarea imobilelor de la stat. Şi uite aşa bugetul primăriei se umflă cu bani furaţi din bugetul cetăţeanului. Să fiu sincer nu mă aşteptam nici la o răzmeriţă din partea cetăţenilor, deşi sunt furaţi de însăşi primăria oraşului prin salariaţii ei, nici la cenuşă în cap din partea primăriţei, că doar nu era să se recunoască participantă la furt sau să îşi pedepsească sau măcar cerceteze subordonaţii, dar măcar aşa de formă, o interpelare pe undeva. După 6 zile de la articolul meu, un ziar din Craiova descoperă fenomenul şi cere oarece explicaţii doamnei Elena Bonescu directoarea Direcţiei Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova dar aceasta a solicitat să fie sesizată în scris, probabil ca să aibă timp să măsluiască şi răspunsul, nu numai deciziile de impunere. Doamna Primar tace, se apropie alegerile, nu prea are cum să întoarcă situaţia în favoarea sa, aşa că a adoptat poziţia mutului de la Cotroceni, se face nu nu ştie. Pe lângă asta, aşa cum spuneam, Primăria a mai băgat bani în plus la buget şi prin modificarea repartiţiei zonelor Craiovei, aşa că cei care înainte erau zona 3 acuma sunt zona 1 deci impozită pe o treaptă superioară. Şi aici însă apar situaţii de Gâgă. Astfel , un cetăţean care are două apartamente unul lângă altul, perete în perete în acelaşi bloc, pe unul e taxat în zona A iar pe altul în zona B. Asta îmi aduce aminte de filmul Legea e Lege cu Fernadel, în care casa îi e împărţită în două, jumătate în zona fraceză, jumătate în zona italiană, de o administraţie care împarte oraşul în două fără să ţină cont de oameni, printr-o simplă linie pe hartă. Dacă aşa a făcut şi doamna primar, atunci e demnă de o statuie a umorului de prost gust. Nu Florentin.
Dar ca să nu creadă cineva că numai la Craiova e aşa, am primit semnale şi comentarii care afirmă că şi la Timişoara e la fel şi în Bucureşti, că doar parcă aşa era, azi în Timişoara, mâine în toată ţara, nu ? Deci se fură en gros la nivel naţional, ANAF -ul tace, Curtea de Conturi controlează dar nu sesizează, DNA-ul nu vede , pentru că e ocupată politic iar doamna Kovesi nu deschide dosare fără aprobarea lui Coldea. Media centrală, acel Bubico de pază la latrina democraţiei româneşti, are treabă cu campanIile candidaţilor şi sponsorilor proprii, nu cu cetăţenii, cu luptele dintre Băsescu şi Ponta sau Iohannis, cu rochiile curvelor de carton şi declaraţiile puşcăriaşilor. Am văzut cum era intervievat MM Stoica şi cum se lăuda acesta că a “ştiut să facă puşcărie”, ca şi cum ar fi spus că a ştiut la examen şi a luat notă de trecere.

Oare avocatul poporului ce o spune despre această problema, dar OPPC?

 

Hei tramvai, car cu proşti dar fără cai ..
Dar românii nu sunt furaţi numai de fisc şi nu numai de bani, sunt furaţi şi de drepturi. După ce s-au zbătut unii să scoată Legea nr. 151/2015, o lege a falimentului individual, lege care nu convine nici bancherilor dar nici statului pentru că nu mai pot lua pielea de pe om, lege deja votată şi promulgată din Iunie 2015 şi care trebuia să intre în aplicare la sfârşitul anului 2015, la şase luni după apariţia în Monitorul Oficial, la insistenţele marilor interese naţionale ale bancherilor şi administraţiei de stat, Ministerul responsabil cu elaborarea metodologiei de aplicare a legii, Guvernul, nu au întocmit nici până azi instrucţiunile de aplicare şi astfel măreţul guvern de tehnocraţi, meseriaşii meseriaşilor în loc sa îşi prezinte demisia în bloc, au cerut prorogarea termenului de apariţie a acelei metodologiei de aplicare a legii, fără de care legea nu poate fi aplicată. Deci iată, iarăşi STATUL român îşi fură cetăţeanul împingând aplicarea legii până uită prostul de român că există o astfel de lege. Şi prostul uită, aşa cum a uitat mereu că votează aceiaşi hoţi de 25 de ani.
Cetăţeanul între samsari şi bancheri
Numai că nici asta nu e de ajuns, prostul de român mai este furat şi pe alte legi. Astfel se fac mari eforturi şi presiuni la care preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş deja au răspuns pozitiv, ca nici legea dării în plată, cea prin care cei care aveau credite ipotecare puteau scăpa de plata dobânzilor dacă lăsau casa băncilor. Bineînţeles că legea în sine este inumană, pentru că în loc să ajute omul să îşi păstreze casa şi să îi reeşaloneze datoria, îi “ înlesneşte” pierderea casei , e adevărat fără a mai plăti şi dobânda. Numai că bancherilor nu le place, pentru că au constatat că se vor procopsi cu apartamente cu care nu vor avea ce face, nu vor avea cui să le revândă, sau vor trebui să le vândă sub preţul pieţei, pentru că românii vor emigra şi ei prin alte părţi goniţi de hoţii care conduc ţara şi îşi bat joc de ei, adică primăriile, consiliile locale, parlamentarii, guvernanţii. Practic pe această lege se bat samsarii de case, care vor legea ca să le poată obţine apartamentele la preţuri de nimic, şi bancgerii care nu vor legea pentru că ei nu mai câştigă nimic, pierd dobânzile. Nici unii nici alţii şi nici parlamentarii care fac jocul unora sau altora, nu se gândesc la cetăţean , pentru că dacă s-ar gândi ar da o lege prin care să îi scape de dobânzile sufocante şi comisioanele abuzive. Da de unde, ei se lovesc pe sub scaune pentru interesele samsarilor imobiliari şi bancherilor. Cetăţenul e prost, bleg, laş şi puturos , aşa că înghite şi tace. Cum să nu fure statul într-o ţară în care legile sunt făcute pentru hoţi ?
Cu decizia pre decizie călcând
Cum care hoţi, cei mari. Că ăia mici nu au ei bani suficienţi să îi ungă pe procurori şi judecători. Nero mă trage de mână, zice să nu mai spun aşa despre magistraţii României, că le stric imaginea, se intimidează, se simt “presaţi”. Ei aş, nu se sinchisesc ei de aşa ceva, iar imaginea şi presiunile, piedicile şi nesocotirea legii sunt atribuţiuni cu care sunt obişnuiţi din interior. Ţineţi minte faimoasa decizie a CCR prin care erau declarate ilegale interceptările făcute de SRI, legea aia conform căreia, după unii era lovită ideea de justiţie în România iar după alţii ar însemna însăşi justiţia în forma ei cea mai pură? Ei bine şi în cazul ei, ca şi în cazul legii dării în plată, decizia a fost dată cu dedicaţie. Cu ajutorul ei vor ieşi din puşcărie sau nu vor fi trimişi în instanţă infractori notorii, cu greutate, care au fost prinşi datorită unor interceptări. Printre ei, întîmplător, 4 infractori “aleşi” foşti membrii ai serviciilor secrete cele mai temute, chiar mai temute decât CIA, pentru care domnul Iohannis a făcut o vizită la facebook-ul plângerii. Ce patru evanghelişti au sesizat înaltele instanţe că au fost interceptaţi ilegal, deci probele sunt puţin ilegale aşa că statul neavând nimic împotriva lor, pot părăsi ţara, dacă nu cumva au părăsit-o odată cu .. dar nu cred asta. În fine, ca nu cumva justiţia să sufere, nici nu s-a dat decizia CCR, despre care nimeni nu ştia ce va cuprinde, că guvernul deja elaborase o OUG prin care transfera nişte poliţişti prin anumite instituţii, poliţişti care iată, au dreptul să intercepteze ei, din interioprul şi cu tehnica SRI , deci alţi infractori nu vor scăpa de braţul lung al legii. Nu e minunat? Bineînţeles, magistraţii vor aplica legea după cum o vor înţelege ei şi astfel vor fi scoşi din puşcării sau din cauze exact cei care trebuie. Şi ca treaba să fie ca în România, în profundul dispreţ al legii şi cetăţeanului, iată că vine o decizie a UNOR JUDECĂTORI AI ICCJ Bucureşti, care au decis să ignore, să calce în picioare, să se Ghişe pe decizia CCR şi să păstreze ca probe interceptările făcute de SRI într-un dosar, deşi erau obţinute –conform deciziei CCR, cel mai înalt for în materie de justiţie, care judecă chiar justiţia, – ilegal. Asta nu ar fi nimic dacă cei careşi-au bătut joc în cel mai înalt grad de sistemul juridic şi definiţia statului de drept, nu ar fi cea mai înaltă instanţă judecătorească din ţară, ale cărei fapte şi judecăţi, sunt luate drept exemplu în alte procese şi instanţe. Acuma să te ţii “interpretări “ale legii şi jurisprudenţă. Când judecătorul va fi suficient de sensibilizat de inculpat, sau acesta va turna pe cine trebuie sau va cotiza unde trebuie, judecătorul va lua de bună decizia CCR . Dacă persoana judecată a supărat pe cineva de la partid, sau pe băieţii de la Ochiul şi Timpanul, se va aplica decizia CCR. Aşa da nene Zegrean, matale parcă spuneai ceva de măreţia justiţiei în România. Ei uite că a atins sublimul.

Toate aceste încălcări ale legilor ţării dar şi bunului simţ, grosolane, anticetăţeneşti , care fac din cetăţeanul român ultima formă de viaţă de pe scoarţa terestră, cred că din Univers, se întîmplă aici, la noi, iar românul sforăie. NE MERITĂM SOARTA.

petre Tutea

http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/03/15/atentie-la-primaria-craiova-se-impoziteaza-ilegal-10879

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_37069/Intrarea-in-vigoare-a-Legii-falimentului-personal-a-fost-amanata-De-cand-se-aplica.html

http://www.romaniatv.net/apar-amendamente-noi-la-legea-darii-in-plata-e-vizata-prima-casa_281598.html
http://www.gandul.info/stiri/premiera-dupa-decizia-ccr-curtea-suprema-nu-renunta-la-interceptarile-sri-15129517

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Statul sunt ei

 1. Liviu POPESCU

  Nu degeaba se lamenta cineva ca a făcut puşcărie pentru un popor de idioţi…

 2. geofreeland

  1.In sfarsit, dupa 6 zile de asteptare, aparu articolul. Statul e tema, statul si legile lui intestine, statul ca un stup, unde albinutele lucratoare aduna mierea, albinutele paznici o apara, albinutele doici o dau la larve si regina matca face oua. Pai asemanarea e evidenta. Cetatenii acestia, muncesc pe „doi lei” si dau mierea in stup, paznicii sunt NATO, doicile sunt guvernul si matca e…Nuuuuu, ca el nu iese la zborul de imperechere. Dar nu vorbii de trantori. Ei, asta e alta poveste. Cine sunt ei si in ce strategie mondiala se scalda. Ei au treaba numai cu regina-matca care isi vrea „doicile ei”. Chestia interesanta e ca doicile in stup hotarasc soarta (viitorul) larvei. Din cantitatea si compozitia hranei „mestecata” de ele urgisesc, functie de rezervele de hrana preconizate in acel anotimp, cate lucratoare vor fi, cati paznici, cati trantori, cate matci (care fie ca vor fi ucise de cea mai tare, fie ca o vor roi cu feromonii si lucratoarele ei sa faca alt stup (daca au)). Cam asa sta chestia si cu statul, stupul romanesc. Va las pe dvs. sa dezvoltati alegoria si sa observati ca singurele care nu au timp de ce se intampla in stup, de politicile decise de doici,sunt albinutele lucratoare, vesnic in alergatura pentru banutii cu care isi cresc copiii, isi platesc darile stupului, isi asigura existenta. Ne-avand timp cu asta, nu inseamna ca dorm, sforaie sau dau like si se culca. Nu, mocnesc, mocnesc, pana se pun pe intepat, cu riscul vietii, ca asa e la albine,si fac ordine in stup. Noroc ca inca mai sunt flori de cules nectarul, din ce in ce mai amar.
  2. Brancusi nu avu de lucru in geniul sau si scoase din piatra „Cumintenia pamantului” ascunsa acolo de la inceput si trudita de el s-o ofere oamenilor. Si noi, la fel de geniali, scoaseram din bezna uitarii, „Cu mutenia pamantului” si-l sortiram cu dispora noastra draga (vrajeala!) sa stea prin vitrina patriei fo zece anisori. Ca doar mai fura si alti doi decenisti, un zambaret cu 2,5 mandate, un matroz cu 2,01 mandate. Chestia asta cu „nu vorbe, ci fapte” inseamna (eu tac si fac) m-a pus pe ganduri. Pentru ca alegerea unui slogan electoral, la fel de grea ca si a unei reclame comerciale care sa vanda produsul, reprezinta o chintesenta, o incifrare a unui mesaj, repetabil in subliminal dar suficient de inatacabil. Adica, vedeti, eu TAC, nu vorbe. Si FAC, nu? Intrebarea e pe mine m-ai intrebat daca vreau sa taci? Sau barem sa-mi spui ce vrei sa faci, nu sa ma pui in fata faptului implinit. N-o mai lungesc si ma duc la Dexonline. Citez, „Tace și face, se spune despre cineva care acționează fără vorbă multă sau despre cineva care uneltește în ascuns ceva rău.”.
  3. Ma tot framant de Schengen-ul asta. De ce sunt atat de cerberi olandezii astia, ca sunt cat o Oltenie? Eu zic ca astia nu ne vor in acest spatiu, nu ca la noi e coruptie, ca si la ei e carca, ci pentru ca daca am fi, portul Constanta va fi poarta de intrare a marfurilor din Asia spre Europa si Rotterdamul ar suferi enorm. Pai cate taxe nu scot ei din operatiunile portuare?
  4. Tema asta cu statul e simpla. Daca s-ar face un sondaj de opinie „cat de multa incredere aveti in statul de azi?” cetatenii ar da buluc sa spuna si sigur informatiile ar fi secretizate din motive de siguranta internationala, pardon, nationala dac-o mai fi.

 3. Vasile Ronea

  Banc : Guvernul masonilor tradator de tara trebuie trimis inapoi la Bruxelles .Acolo sunt asteptati la aeroport.

 4. Iulian

  Ronea,
  Cine-i asteapta?….cumva ISIS?

 5. iorga

  Credeti dvs ca numai militarii au planuri de activitati pe etape ???, nu va culcati pe-o ureche ca sunteti *unici*. In mod sigur, politicienii au *planuri de activitati cu trageri de lupta si mai amanuntite si, si mai secretoase. Probabil ca *cineva din familie* i-ar auzi … gata ?, începem, *zanganit de arme, turniruri vijelioase, racnete, tipete, … etc … etc* dupa care … tacere !!!, *bai gata, hai ca i-am aburit pe poporeni, plebea, hai la o bere ca avem o afacere care nu sufera amanare. Voi, va suparati pe noi da, nu prea tare ca va scadem procentul, iese ceva gras. Chestia este sa nu cumva *sa rasufle ceva*, da, chiar daca … iese ceva, prostimea o linistim noi si apoi, chiar daca se rasufla, ce prost din tara asta ar crede ca *am fi in stare sa furam *ATATA … ???, in rest … *adevaraul pe care in Romania, nici prostii nu-l accepta sau cred. Ca sa poti schimba ceva, trebuie sa ai curajul sa schimbi oamenii, iar in Romania, nu vrea *nimeni sa schimbe nimic*, nici prostii si … mai ales nici smecherii.

 6. Iulian

  Replica la Tutea!
  Cand am plecat v-am lasat saraci si prosti si cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!
  Brancusi.

 7. amaratu

  In orice caz, rezervistii militari ar trebui sa mai invete mult si sa ieie exemplul ciobanilor si fermierilor, care sunt mult mai destepti si organizati decat apv-istii. Uitati-va la mitingul lor de azi, 23.03.2016 : fara surle si trambite, fara un plan aprobat de secretarul de partid, fara a stabili o data din calendele grecesti, au fluierat din fluiere si s-au adunat cca 8.000 de oameni (in zi de lucru si nu duminica) si isi prezinta doleantele, imbrancindu-se chiar cu jandarmii. Asta inseamna sa ai ca lider un cioban si nu un colonel isteric, pardon, istoric.

Statistici T5