politia cauta emigranti
Orice s-ar spune, oricât s-ar lăuda alţii cu naţia lor, poţi să tragi cât vrei cu tunul, ca românul nu-i niciunul. Proverbe ca la români, tradiţii ca la români, obiceiuri ca la români nu vei mai găsi în toată lumea. Nu întâmplător suntem aici de 2000 de ani. La noi, capul plecat sabia nu-l taie, te faci frate cu dracu pana treci puntea, decât codaş la oraş mai bine în sat fruntaş, hoţul neprins e negustor cinstit, nu hoţ neprins, etc, etc. Cu asemenea obiceiuri, proverbe şi zicători viitorul naţiei e asigurat.

Un obicei cu viitor
Suntem anunţaţi pe surse că primii imigranţi aleşi pe sprânceana domnului Cioloş, de miliţienii împânziţi pe mările lumii, au ajuns obosiţi dar fericiţi în România. Există dovezi că poliţitii români se antrenează alături de colegii din Interpol încă din 2013 cu alegerea şi prinderea “migranţilor” şi cunosc Greaca cu ochii închişi. Suntem asiguraţi că “migranţii”, atent selecţionaţi, deja s-au integrat perfect în societatea românească, au învăţat limba română cu viteză G4 urmărind discursurile lui Iohannis pe telefoanele Iphone 6. Unii au spus că dacă ştiau că e atât de uşor să ajungi preşedinte în România şi că nu trebuie decât să te plimbi, ar fi venit în România înaintea lui Arafat. Odată integraţi, emigranţii s-au plâns că nu li se creează condiţii de muncă în România, că nu li se plăteşte şomaj ca în Norvegia aşa că şi-au închiriat un microbuz să plece “la muncă” în Europa.Partea proastă este că odată ajunşi în România nu şi-au mai găsit telefoanele şi centurile cu exploziv. Chiar şi teroristul egiptean a declarat că el a urcat în avion având o centură originală, dar când a vrut să o detoneze a realizat că i-a fost schimbată când s-a dus la toaletă să ia telefonul ascuns în bazinul de la WC. Ministerul de externe român a declarat că din surse sigure, în avionul deturnat nu a fost nici un român.
Datul în gât
Cu asemenea obiceiuri  nu trebuie să mire pe nimeni dacă un hoţ prins dar încă nedovedit, în loc să vorbească despre cinstea sau necistea sa în faţa colegilor parlamentari, vorbeşte despre necinstea celui care l-a reclamat. Şi ca să pară şi mai neprihănit pretinde că de fapt nu el este cercetat ci altul dar el nu va turna pentru că el este cinstit. Cu sau fără turnătoria lui Ghiţă, Ponta este aranjat aşa că manevra lui Ghiţă este inutilă, toată lumea ştie că el este cel urmărit, chiar dacă s-a ajuns la el datorită legăturii sale cu Ponta. Dar nu Ponta este vizat ci el, patronul de la România tv, oricât ar încerca să ne aburească cu faptul că el nu dă în gât din .. convingere profesională. Să mori tu că nu îi faci Vântu lui Ponta ? Ghiţă Ghiţă, orice ai face, tot la troc ajungi. Interesant, dar în pur stil românesc, colegii l-au ascuns pe Ghiţă de cătuşe, nu pentru că ar fi fost convinşi de nevinovăţia lui, ci pentru că îi urau pe “turnătorii” care lovesc în imaginea lor de aleşi ai naţiei, de parcă legea privind recompensarea turnătorilor nu ar fi trecut prin crenvurştii lor. Numai că ei o votaseră cu gândul la ei, să îşi salveze ei pielea turnând, nu alţii turnându-i pe ei. Unde dai şi unde crapă.
Datul în bobi
Şi în timp ce Ghiţă scapă nearestat, pentru că are spate acoperit de cei care fac interceptările, un alt nume din gădina lui Ponta este ridicat cu cătuşe, în dulcele stil Koveşesc şi plimbat prin faţa televiziunilor ca să vadă toată România ce poate Codruţa. Nu am nimic cu Olguţa, nici în contra nici în apărarea ei, deşi recunosc că de când a venit ea, Craiova a început să arate a oraş. Este la fel de adevărat că nu cu mult timp în urmă întrebam dacă DN-ul se sesizează cu privire la impozitarea abuzivă a cetăţenilor din Craiova, ca şi din întreaga ţară. Dacă ar fi fost acesta motivul arestării primarului de Craiova aş fi spus că DNA-ul luptă cu corupţia, indiferent de unde ar pleca ea. Dar aşa, cu învinuirile cu care se afişează procurorii Codruţei, trebuie să fii orb să nu îţi dai seama că de fapt se urmăreşte înlăturarea Olguţei de la Primărie şi scoaterea ei din cursă la alegerile locale. După asta probabil că procesul se va lungi până la alegerile următoare. Astea sunt obiceiuri de campanie. Ciudat este că nici nu terminaseră agenţiile de ştiri de anunţat arestarea lui Olguţa, că internauţii se pliau cu viteza luminii. Astfel facebookul a reacţionat instantaneu. Am fost atenţionat că Dana Baloi changed the name of the group „Lia Olguta Vasilescu – Primar al Craiovei” to „ABC”, apoi că Adi Cosman a schimbat nivelul de confidenţialitate al grupului ABC de la „Public” la „Secret”. E lucru dracu în casa popii. De acuma nu se mai poate intra în grupul fanilor doamnei Vasilescu, s-a închis, totul intră la secret.

 

Datul în stambă
Urmînd acelaşi stil al schimbării macazului, un alt simpatizant, dar al lui Dogaru, marele sindicalist revoluţionar Popescu Victor, cel care pănă mai dăunăzi pupa şi astfaltul pe care îl călcau Dogaru şi Pricină, cum a auzit că aceştia au conturile blocate de ANAF în urma unui proces cu avocata Graziela Bîrlă, fost colegă de copilărie a lui Val, cum a întors pagina şi a devenit cel mai înfocat adversar al foştilor stăpâni, pentru că de, dacă nema firfirelu, nema lins la poponelu. Discursul lui furibund merită menţionat pentru că este reprezentativ pentru vremurile pe care le trăim : “Aroganţa sşi lipsa de respect, comunicare/informare/recunoastere, din partea echipei temporar asezată în Pajurei, în relaţie cu membrii de sindicat din zonele geografice desemnate,a dus indubitabil la destrămarea acestei structuri. Nu mai există acele justificări potrivit carora, vezi doamne…ancmrr,…s.a.ong.uri militare pun tălpi, etc…Tălpile sunt şi au fost puse de managementul tâmpit , al echipei denumita BOC! Şi nu mai tine nici treaba cu 15…mds, ca vezi doamne ăştia ar fi loiali…şi ar trebui să rămână…etc…, terminaţi cu prostiile domnilor, ne-aţi adus la disperare …! Ruşinos domnilor! Cine mai poate crede în voi ? Ce argumente de credibilitate mai aveţi voi în faţa celor care v-au urmat???”
Ce îmi place mie aici,  este acel “indubitabil” care ne arată cât de incomensurabil este autorul textului.
Cine ar citi textul fără a fi avizat, ar crede că e scris de Neacşu sau Tudor sau oricare din cei care de ani buni se chinuie să deschidă ochii sindicaliştilor militari cu privire la măgăriile lui Dogaru dar ei nu au folosit epitetele folosite de domnul Victor. Dar nu, acest text îi aparţine domnului Popescu Victor, cel care de 6 ani s-a făcut pavăză, scut,cârpă, în faţa oricăror critici la adresa aceluia de la care şi-a primit funcţia de mare şef al triburilor din Muntenia Sud şi banii pentru cheltuielile de “reprezentare”. Acuma domnul Popescu mai are un pic şi dă peste oală. Nemaivând de unde să primească bani, conturile SCMD fiind blocate, domnul Popescu îi critică furibund pe cei cărora le-a albit fundul de ani de zile. În speranţa că cine ştie, poate va fi el ales în fruntea sindicatului la eventuale alegeri, Victoraş, nume care a făcut carieră de la Târgovişte încoace, muşcă fără milă mâna care l-a hrănit şi curul pe care l-a albit. Obicei românesc şi ăsta. Vezi Mircică, ce îţi spuneam eu, mai bine un adversar cinstit ca Tudor, decât un prieten ca Victor. Dar lasă, că îl meriţi.
Datul cu mucii în fasole
Obiceiurile populare nu puteau fi încoronate decât de un reprezentant naţional. Al cărei naţiuni nu mai contează. Îl cheamă Cioloş Dacian şi Julien şi nici el nu ştie pe cine reprezintă, unii vor să afle dar de fapt ştiu şi vor doar să facă valuri. Cert este că cel aflat la acest moment în fruntea guvernului Românistanului, primind sarcina să grăbească şi să bage cât mai repede pe gâtul românilor legea Big Brother cu cartele cu tot, ne anunţă că a înţeles el că teroriştii vorbeau între ei pe cartele pre pay luate din România. Bineînţeles că nu ne spune şi de unde a înţeles dar nici nu e cazul. Atâta a fost pus să spună, atâta a spus. După ce presa s-a întrebat de unde ştie el asta, a ieşit pe post şi “sursa”, domnul Helvig un alt român get beget, care ne spune că de fapt el a spus că prin Irak şi Siria se vorbeşte pe cartel prepay cumpărate în România, că aşa s-ar fi identificat nişte semnale pe staţiile SRI, dar nu ne spune nici domnul Helvig dacă cei care vorbesc pe acele cartele sunt terorişti sau nu şi nici chiar dacă sunt arabi. Dar dacă cartelele acelea aparţin soldaţilor români sau americani plecaţi în misiune din România ? Dacă acest adevăr este manipulat şi transformat în “pericol”, lăsat să alimenteze cu bună ştiinţă anumite intenţii deloc ortodoxe ale serviciilor secrete vizavi de libertăţile cetăţeneşti? Eu sper cu tot dinadinsul să fie vorba de un tradiţional dat cu mucii în fasole, pentru că dacă de fapt se ştia dar s-au “legendat” şi îmbrăcat informaţiile în staniol aşa ca să isterizeze populaţi, să o prostească şi să ofere o justificare pentru a impune o lege anticetăţenească, cei doi vorbitori se fac vinovaţi de neşte chestii nasoale.
Mă opresc aici. Nu ştiu de ce anumite obiceiuri nu îmi plac, deşi sunt un tradiţionalist convins.

http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/

 

De

5 comentarii la „Românii şi obiceiurile lor”
 1. „Nu am nimic cu Olguţa, nici în contra nici în apărarea ei, deşi recunosc că de când a venit ea, Craiova a început să arate a oraş”

  Pai, nu inteleg. Cum adica, nici in contra, nici in apararea? Adica ce ma freaca pe mine grija de Olguta? Pai cred, ca oltean, sa frece grija pe orice craiovean care traieste acolo si stie despre ce e vorba. Cred ca o astfel de afirmatie incalca cutuma „Foaie verde maghiraaan, maaaai…”. Io zic asa, la obiceiurile romanilor, ca astazi in Romania nu mai exista lege, nu mai exista democratie iar statul de drept este o dictatura odioasa, sangeroasa si abominabila. Daca unii au furat milioane si milioane si milioane de euro si fac cateva luni de parnaie, daca un ministru spune ca noi mancam gunoaiele Europei, daca un altul spune ca 35 de miliarde de euro au plecat cu camionul in Elvetia, anul trecut, cand ambasadorii fac coada la ministri pentru spagi si returnari de TVA, cand tara e praduita pana la sange, cea mai mare preocupare a DNA-ului e campania electorala a „partidului meu” incep sa cred ca asta nu mai e tara mea.
  Si daca toti craiovenii spun ca Olguta a facut ceva in cloaca de interese de pana la ea si orasul seamana cu un oras frumos inseamna ca „poza cu catuse” ar trebui sa revolte totusi niste oameni care dorm si dorm si dorm in frunte cu cineva care spune „Nu am nimic cu Olguţa, nici în contra nici în apărarea ei, deşi recunosc că de când a venit ea, Craiova a început să arate a oraş”. Muicaaaaaaa…Dunare daca n-aveam, Jiul Dunare-l faceam! Cine sa faca asta? Oltenii nu. E clar.

 2. @Geofreeland,
  Parca ai fi oltean, asa te repezi. Cand am spus ca nu am nimic nici impotriva nici pentru Olguta, ma refeream la nimic personal sau politic, nu ma intereseaza ce face in timpul liber, cu cine ciocneste pahare sau din ce partid face parte. Am admis si este vizibil ca a schimbat fata orasului si a facut lucruri pe care altii, purtatori de boase nu au facut. NU POSED DATE SI INFORMATII PRIVIND ACTIVITATILE ILICITE, PROBE NICI ATAT, asa ca nu pot sa spun daca este adevarat sau nu ceea ce spun procurorii, dar cum intamplator cunosc modul lor de lucru , vad si eu cum lucreaza asa zisa justitie in Romania, nu m-ar mira sa fie doar foc de paie. Pe de alta parte asa cum probabil ai citit, nu am vazut nici o reactie a doamnei primar la afacerea cu impozitele , acolo unde ar fi trebuit sa ia atitudine sau sa dea o explicatie. Asadar e meci nul.

 3. @ imbrobodit babele si mosnegii din oltenia(daca dosarul e „beton” se apeleaza la coarda sentimentala tocmai buna pentru prosti.)

  Las-o pe olguta in pace.Tocmai a declarat azi dimineata ca e multumita de arestul la domiciliu si are si ea timp de copil.Pana acum n-a avut timp sireaca????:):):) Cata nemernicie!!(toti isi aduc aminte de familie si copii cand e nashpa.Vreti exemple? am o „tona”)

 4. „imbrobodit babele si mosnegii din oltenia(daca dosarul e „beton” se apeleaza la coarda sentimentala tocmai buna pentru prosti.)”

  1. Nea corleoane, eu nu intelesei neam ce zisesi. Imbrobodit babele intelesei, dar mosnegii, bre? Astia au caciulilii pa frunce. Si de ce numa astia din Oltenia? Au draci pa ei? Apoi cica DACA, cum adica daca dosarul e beton? Pai cu „daca” vorbea si marele Creanga cu soba si cu drobul de sare, „daca pica drobul in capul copilului!” si uite-asa se tanguiau cele doua proaste. Chestia cu tzimentul o intelesei, ca DNA-ul lucreaza in constructii, dar nu intelesei cum adica „se apeleaza”, la telefon? nu?. Mai ales ca „se apeleaza” e in forma impersonala, adica nimeni, sau cineva, nu apeleaza, ca si cum am zice, ninge, ploua, tuna… Chestia cu „coarda sentimentala” asta e prea de tot. Singurele corzi sentimentale sunt alea de vioara, de pian, de chitara, de lira, de violoncel, contrabas, balalaica, banjo etc, adica acele corzi care iti induc o stare de melancolie, tanguire, in prea sensibilitatea sufletului atunci cand ai o problema. Dar bomba bombelor, lume, lume, coarda asta sentimentala este „tocmai buna pentru prosti”. Nea Corleoane, m-ai facut praf. Cine or fi prostii aia care le e tocmai dedicata coarda asta sentimentala nu intelesei deloc. Daca e sa zic asa discriminatoriu conform definitiei de mai sus, inseamna ca ne-prostii (nu desteptii) nu au parte de coarda asta sentimentala. Asta e, ghinionul lor. Dar ce s-o mai lungesc, nu se spune „coarda sentimentala” ci sintagma corecta e „coarda sensibila”. Adica, cu una peste alta, „e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune”. Dar nu intelesei,cine or fi prostii? Aia lu’ Cocosila? N-am nicio idee ce cauta prostii in discutie. Mai ales in relatia lor cu coarda. In fizica si astrofizica exista o teorie a corzilor cu destula matematica si putin comprehensibila unora, dar sa faci asocierea intre coarda sentimentala si prosti e chiar ciudat. Si numai ca era vorba de Olguta, primarita.
  2. Nea Corleoane, Olguta ca primarita nu prea avu timp de casa ca fuse primar. Normal, nu? Si acu c-o priponira astia, de sanchi sa nu mai catindeze, are si ea timp de copii, nu? E simplu. Dar bag seama ca daca dai un os, se reped sapte caini, se bat pe el si in final nu-l mananca niciunul. Culmea e ca nici nu era os, era un dosar plin de praf, tipic DNA.
  3.Am facut o gluma, haz de necaz, ca doar nu credeti ca primul Globe-trotter, mut, al tarii ne va povesti ce face el prin tari straine pe banii nostri, pentru popor.

 5. Cu aceasta sperietoare DNA in carca niciun primar, director, sef serviciu, nu mai are curajul sa angajeze investitie pt. comunitate ceace inseamna regres! Ca atare fiecare lucrare, investitie,licitatie ce presupune bani publici sa fie supervizata de un compartiment al DNAgen vazut,aprob, de acord, liber la executare,angajare etc. si gata ,atunci pe cine mai aresteaza?

Comentariile sunt închise.