Victoria penalilor

Categoria Actualitate, Electorale

blaga si alinaMotto:

Cine fura azi un ou, mâine e ales din nou!

Cine are azi dosar, mâine e ales primar

După faptă și răsplata….

Alegerile locale din 2016 și-au stabilit câștigătorii. Așa cum mă așteptam, așa cum spusesem cu puțin timp înainte de vot, alegerile acestea au fost caracterizate de sărăcie atât în ceea ce privește fondurile, activitățile propagandistice, cât și ca reflectare în media, sau interesul alegătorilor. Slaba prezență la vot, în special în București, ne arată că românii, și aici mă refer la cei neangajați politic, fără carnet de partid, sunt atât de convinși că pe oricine ar vota, soarta lor va fi aceeași, încât nici nu mai se sinchisesc cine sau ce partid va câștiga alegerile. Această mentalitate sau atitudine este rezultatul activității partidelor pe parcursul a 27 de ani de democrație și talcioc politic, ar fi nedrept să dăm vina doar pe guvernarea Cioloș sau dictatura lui Johny Walker. Dar, fără îndoială, după entuziasmul manifestat de o mare parte a populației după alegerile prezidențiale din 2014, activitatea sau mai bine spus lipsa de activitate națională  reală a președintelui Iohannis a căzut ca o măciucă peste capul românilor care au realizat că nici oamenii veniți ”din afara” politicienilor, cum era considerat Iohannis nu au alte planuri, decât propria bunăstare. Oricum cine l-a considerat pe Iohannis un președinte ”apolitic” doar pentru că nu făcuse parte prea mult timp din clasa politică conducătoare a făcut o mare greșeală, acesta era un politician la fel ca ceilalți, poate mai internaționalizat, pentru că ”performanțele” sale în Sibiu se datorau sprijinului material, moral, propagandistic și consultativ venit din mutherland.Ce ne-au adus deci aceste alegeri?
Nu ne mai trageți pe …stânga

La o primă evaluare mai ales luând în calcul rezultatul alegerilor din capitală, s-ar putea spune că avem de a face cu o revenire a stângii. Deja pesediștii declară sus și tare că sunt marii învingători. Da de unde? La un calcul matematic, sau ”artimetic” simplu, rezultă că  viitorul primar al capitalei , care spunea : ”nu credeam că voi fi răsplătită cu atât de multe voturi”, a fost aleasă de un număr de 234. 529 de alegatori, adică 13,16% din numărul total de alegatori ai municipiului București. Păi să vii în fața țării  cu zâmbetul ăla  fabricat, ca o călugăriță violată ”în somn” care nu știe cui să se spovedească mai întâi, cu lux de amănunte,  și să te lauzi că ai câștigat detașat când de fapt știi foarte bine că 87% din alegători nu te-au vrut este nu numai un gest de sfidare la adresa acestora,  ci și o dovadă  de cinism, inconștiență, aș putea spune nesimțire, iresponsabilitate  egale cu a președintelui care se plimbă prin lume și de acolo ne spune că nu poate comenta rezultatul alegerilor, pentru că nu îi intră în atribuțiunile funcționale, el fiind apolitic. Dar când se plimba cu cățelul Bușoi după el sugerând oamenilor cine este candidatul lui la primăria Bucureștilor, nu mai era apolitic. Din cauza asta, prezența la vot în București a fost așa de redusă.

De același cinism și nesimțire dau dovadă și cei din conducerea națională a PN(D)L care au tupeul ca după bătuta cu strigături pe care au luat-o, să spună că sunt cele mai fructuoase rezultate și că exceptând Bucureștiul, ei se simt bine. Deci Bucureștiul nu e al lor, să răspundă cei din București. Interesant, tocmai când președintele a declarat că și-a luat și Bucureștiul înapoi făcându-și buletin de capitalist ca să voteze alesul propriu, conducerea bifecală a PNL se dezice de București. Ce să mai crezi? Se sparge unitatea de monolit Cotroceni-PNL? Unii așa cer petru că în timp ce Blaga și Alina se ascundeau cu lașitate lăsându-l pe Predoiu să se demită singur, senatorul Cristian Bodea pune degetul pe rana supurândă a PNL afirmând că cel puțin o parte din vină pentru rezultatele proaste ale PNL în special în București se datorează amestecului lui Iohannis în conducerea PNL sau mai clar spus, pupincurismului conducerii PNL față de Iohannis și faptului că practic acesta conduce PNL. Asta se știa, dar bineînțeles că nu va fi recunoscut oficial nici dacă se va dovedi cu înregistrări și documente că tot circul cu candidații PNL din capitală poartă ștampila Cotroceanului. Oricum dacă cineva crede că acum se va reforma cu adevărat  liberalismul românesc, se înșeală. Chiar dacă domnul Iohannis își va trage un alt partid, doar al lui, plin de lingăi mai mult sau mai puțin acoperiți, peneliștii nu se vor lepăda de el pentru că asta ar însemna ca binomul Koco  se va orienta și spre ei, nu numai spre pesediști. Oricum este de așteptat ca până la alegerile din toamnă să apară noi partide, Nicușor Dan pe de o parte a declarat că va salva întreaga țară, nu doar Bucureștiul, iar Marian Munteanu vrea să renască din propria umilință înființându-și ( la al cui ordin?) un partid la care se lucrează pe mai multe paliere. Bineînțeles că din schemă nu lipsesc serviciile.

Cu alte cuvinte dreapta, liberală sau oengistă, în loc să își admită și repare greșelile, se divizează și mai mult, creând condiții ca PSD să câștige  și alegerile din toamnă. Avea dreptate Ponta când îi cerea Alinei să nu plece de la conducerea PNL, ca să poată câștiga și parlamentarele cu PSD. Culmea culmilor este că nu PSD-ul împinge România spre stânga, ci PNL-ul, Cotroceniul, Koco și marea Europă.

Cine e de vină?

Rezultatele alegerilor, revenirea la butoane a PSD-ului nu se datoresc  conducerii înțelepte a partidului de către Dragnea, farmecelor personale ale doamnei Firea, performanțelor deosebite ale foștilor primari, consilieri sau parlamentari ai PSD ci mai multor factori, unii din ei nu doar fără nici o legătură cu PSD-ul ci chiar aflați în competiție sau luptă cu stânga. Aceștia ar fi:

– Brambureala din PNL, luptele interne, râca dintre foștii peneliști și pedeliști, lipsa unei idei comune, interese divergente.În București în mod cert, candidatul PNL nu a fost ales nici măcar de proprii membri de partid, Predoiu nu numai că nu a fost susținut dar a fost chiar sabotat de proprii colegi. Pe de altă parte PSD are o organizare mai solidă, un electorat mai disciplinat, mai fidel și mai ascultător; ;

– Amestecul sau mai bine spus dictatura lui Iohannis în treburile interne ale PNL, mai ales în condițiile în care el este un zero barat în materie politică, el are doar ambiții, orgolii și dorințe, nimic altceva. Cu un așa lider nici un partid nu poate supraviețui. Mă întreb dacă nu cumva Iohannis și-a propus să distrugă PSD-ul cu ajutorul DNA și PNL-ul de unul singur, pentru a putea în sfârșit să își promoveze un partid propriu, format din lingăi gen Bușoi sau Zgonea. Personal nu cred că este atât de abil, dar chiar și fără să vrea va reuși să distrugă PNL-ul, fără a construi ceva.

– Activitatea DNA care –deja este clar pentru toată lumea-și-a intensificat acțiunile la adresa liderilor de marcă ai PSD în preajma alegerilor, fără însă a finaliza ceva, cu dosare clar dirijate dar prost instrumentate. Să ai date și informații pe care să le ții la sertar 4 ani și să vii cu ele în preajma alegerilor, fără a avea însă ceva solid care măcar să sperie candidatul, este nu doar o prostie dar și o lipsă de profesionalism  impardonabilă, care costă. Dacă asta s-ar di întâmplat cu un caz sau două, poate lumea nu s-ar fi sesizat, dar Codruța a vrut să impresioneze prin amploare și scandal. A  finalizat cazul Dragnea, dar cu o condamnare de doi bani, care aproape sigur va fi amendată la CEDO, a deschis dosare Olguței cu martori mai penali decât acuzatul sau lui Corlățean, pentru fapte care nu sunt cuprinse în codul penal dar sunt interpretate forțat și încadrate abuziv. Nu le știu dosarele celor învinuiți, dar am asistat la câteva procese prin Craiova și ce am văzut și auzit m-a convins de măreția sistemului juridic românesc. Am văzut om condamnat pentru viol,  acuzat doar pe baza plângerii așa zisei victime și a mărturiei unui individ care de fapt a fost găsit in pat cu victima de către poliție. Bomboana pe colivă o pune însă certificatul medico-legal care spune că ”victima” nu a avut raport sexual. Și totuși judecătorii l-au condamnat pe bietul om la viol, nici măcar tentativă de viol, numai pentru că victima, care era beată la momentul ”agresiunii” a declarat că individul a violat-o și încă de față cu ”martorul” care a asistat la viol dar nu l-a văzut, iar apoi a fost găsit în pat cu victima. Cu așa procurori și judecători, de ce ar mai crede lumea în dosarele și condamnările lor?  Așa se face că la Baia Mare un candidat,  numele său Cherecheș, dar am auzit că se pronunță CERECHEȘ,   câștigă alegerile  din arest, la Vâlcea un fost condamnat, ”dovedit” pentru corupție este reales, la Deva, Craiova, Târgu Mureș și cine știe câte alte localități sunt aleși oameni cu dosare penale care poate  pot fi susținute de probe, reale, sau doar fabricate politic. Diletantismul, lipsa de verticalitate și intervenția juridicului în luptele politice vor avea și s-a dovedit că au, efectul bumerangului, aducând justiția și pe cei care o slujesc în postura de instrument la fel de corupt ca și cei împotriva cărora susține că luptă.

– Cei care nu au participat la vot, care consideră că așa își exprimă cel mai bine dezacordul față de clasa politică. Ei bine, nu este așa, clasa politică este aceeași, a rămas și va rămâne aceeași tocmai pentru că ei nu se implică. Absența lor a dat ocazia celor din PSD să spună că au învins zdrobitor la orașe și sate, cu 40% din voturile populației, când adevărul este că de fapt au obținut un –scuzați termenul, dar asta e sensul  cel mai potrivit- căcăcios de 13% . Dacă toată populația aptă de vot ar fi participat la vot, chiar dacă, ca o formă de protest ar fi umplut foaia de ștampile, rezultatul raportat de BEC ar fi spus 13,16%, nu 43,45,  în dreptul Gabrielei Firea și nu am mai fi fost nevoiți să ascultăm laude umflate dar nerealiste.

– Legislația care acceptă votul din primul tur fără prag electoral de 50%. Înțeleg să accepți un vot indiferent de participanți pentru al doilea tur, dar votul într-un singur tur cu aleși primind doar 13% nu mai e democratic este umilitor și pentru aleși și pentru alegători. Românii trebuie să înțeleagă că această neparticipare la vot convine de minune politicienilor care își pot obține scaunele numai pe baza votului membrilor de partid sau a celor cumpărați. Bunăoară primarul condamnat din Vâlcea deși se laudă că a fost ales de 42% din electorat, făcând oamenii din afară să creadă că vâlcenii sunt fie corupți fie corupători, în fapt a fost ales de 17,55% din populație ceilalți fiind nu doar împotriva lui ci și a corupției. Și cu toate astea, eticheta s-a pus odată cu citirea rezultatelor. Cu ceva timp în urmă scriam un articol, ”Partidul condamnaților” în care arătam cum PSD-ul se transformă pas cu pas în partid al celor cu probleme penale, după ce în guvernarea Ponta se părea că PNL-ul le-o luase înainte.  Ei bine, bătălia e acerbă  e greu de stabilit învingătorul, lupta continuă.

Succes la Parlamentare!

Toți acești factori, cauze și efecte  conduc  la ideea că România a devenit o țară nu doar neguvernată ci și neguvernabilă, dar ușor controlabilă, manipulabilă, exploatabilă,  că pe români nu îi mai interesează ce se mai întâmplă cu ei, cine și cum îi conduce, că își acceptă și chiar aleg viitorul cu ochii închiși, că li se poate întâmpla orice, se poate face orice cu ei, pe ei nu îi interesează. România a devenit un stat în care fiecare face ce vrea, nu mai există simț civic,  nu mai există mândrie națională,nu mai există instinct de conservare, nu mai există rațiune, nu mai există justiție, nu mai există securitate, nu mai există armată națională, nu mai există morală. Există oameni cinstiți dar indiferenți la ce se întâmplă pe lângă ei, deci complici ai celor ce își bat joc de ei și se cațără în funcții de conducere pentru a-și rotunji averile. În aceste condiții, de ce am aștepta respectul altor națiuni, de ce ne-ar accepta alții în rândul lor, de ce ar veni la noi investitori de bună credință, când pot lua tot ce vor prin șpagă, fără să investească, fără să producă, fără să miște un deget? Este normal să avem parlamentari corupți, penali, pentru că noi îi votăm deja gata condamnați, gata corupți, gata penali.  Nu pot decât să le urez de acum succes condamnaților din România  la viitoarele alegeri, pentru că alegerile din Iunie 2016  au fost câștigate de penali. Aparent PSD-ul se poate lăuda că și-a luat România înapoi, dar în fapt aceasta nu le aparține lor, aparține corupților,hoților,penalilor indiferent ce culoare politică ar avea. Când în fruntea țării se află un președinte dovedit că și-a însușit un bun prin fals, iar în fruntea partidului care câștigă alegerile locale un președinte condamnat și nimeni nu iese în stradă să le ceară demisia, ce mai vrem?

Pentru bucureșteni, un sfat: Înarmați-vă cu răbdare și tutun, veți avea parte de cea mai neagră perioadă. Doamna Firea este atât de paralelă cu activitatea la care s-a băgat încât bucureștenii vor blestema ziua în care au stat acasă și nu au ieșit la vot.  Gabriela crede că conducerea unui oraș se face cu gura, ca la tv și că acolo unde nu știe va face altcineva treaba ei, punându-și speranța în consilieri și primarii de sector. Ea nu știe că aceștia își vor vedea de șpăgile lor, ea fiind cea care va semna ca primarul și plăti ca turcul. Din banii bucureștenilor.

http://www.roaep.ro/prezentare/stire/numarul-total-de-alegatori-inscrisi-in-registrul-electoral-la-data-de-2-martie-2016/

http://www.roaep.ro/prezentare/wp-content/uploads/2016/03/ANEXA-2-02.03.2016.pdf

http://prezenta.2016bec.ro/

http://www.b1.ro/stiri/politica/liberalul-cristian-bodea-atacuri-acide-la-adresa-lui-iohannis-pnl-e-coordonat-de-la-cotroceni-m-am-saturat-sa-ne-dicteze-niste-oameni-care-habar-nu-au-ce-inseamna-politica-de-jos-video-151669.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la Victoria penalilor

 1. ifrim

  Chiar daca prezenta la vot a fost scazuta si Firea a fost aleasa de 13,16 %din alegatori nu putem induce ideea ca este primar nelegitim, daca trebuie ales primar se alege cu cati au votat facand abstractie de comoditatea celorlalti care doar se plag ca ce greu e in tara, ce prosti si corupti sunt politicienii, dar nu-si pot misca posteriorul pana la urna arondata.Daca vor schimbare cine a oprit tinerii frumosi liberi si prosti sa se exprime? La Craiova de ce se poate? Sau a fost un vot, anti DNA!

 2. @Ifrim,
  Unde am folosit eu acest termen? Avand in vedere ca votul s-a desfasurat in conditiile legii, nu se poate spune asa ceva. Imoral da, anormal da, ca legea este proasta, da, dar nu am folosit termenul ilegitim. La Craiova au concurat mai multi factori: 1. rezultatele Olgutei in cei 4 ani de mandat, 2.Lipsa unui contracandidat adevarat,fotbalistul Pavel Badea, candidatul PNL fiind nu doar nepriceput dar si antipatic, ca sa nu mai spun ca i se cunosc de catre populatie afacerile pe care altii nu le vad;4 da, poate spiritul de ocrotire in fata dosariadelor DNA sau pur si simplu spiritul de fronda fata de un presedinte care isi vrea tara numai pentru el.Asa ca… toti acesti factori au dus la ceea ce stiam ca se va intampla si nici un Craiovean cu capul pe umeri nu ar fi negat. La Craiova prezenta la vot a fost mai mare pentru ca Doljul a fost de la bun inceput un judet de stanga si asa cum spuneam electoratul de stanga e mai omogen, mai disciplinat, mai legat.

 3. cocosilatugurlan

  Cei 13% votanti pentru Dna Firea sint votantii disciplinati care din 1990 voteaza PSD „ILIESCU PRESEDINTE”! Ei vor vota cit traiesc „stinga” intrucit sint saracii oraselor, adica fosti proletari acum pensionari!PNL nu prea are votanti intrucit cei de „dreapta” nu prea ies la vot ! O lege care ar obliga cetatenii romani sa iasa la vot ar fi un dezastru pentru „dreapta” , intrucit inca 60-70% din cetateni ar vota cu ambele miini „stinga” , intrucit nu au nimic si stau cu mina intinsa sa le dea statul ceva!…Pacatul este ca alesii devin chiaburi si nu isi mai amintesc ce le-a cerut saracii votanti!

 4. hanonymus

  Da cocosila ai pus punctul pe I(i mare).Stanga are un nucleu dur care voteaza disciplinat(de regula la primele ore ale diminetii) de 26 de ani cand cu mana stanga cand cu mana dreapta dar stampila e pusa pe stanga .Asa, Romania a pornit cu stangul si o tine tot asa vorba ceea” las-o ma ca merge-asa, ne-am obisnuit cu ea( saracia, evident!). Si cum obisnuinta e adoua natura , saracia a devenit obisnuinta stangii iar stangistii voteaza orice li se spune .In privinta votului acordat cu darnicie unor personaje condamnate , in anchete, in cercetari etc asa cum am spus, votantul de stanga nu alege, nu gandeste( noi muncim nu gandim, de fapt ne facem ca muncim ca de gandit cu ce sa gandeasca?) si de fapt nu-l intereseaza atat timp cat i se acorda din cand in cand pachete si pachetele, mai mari ori mai mititele, fara sa faca nimic! Cu toate acestea , faptul ca esti votat de astfel de indivizi nu inseamna ca nu ai furat, nu ai jefuit banul public! Dimpotriva !Oricum commentul si concluziile d-lui NM sunt demne de luat in seama !

 5. hanonymus

  Revin. Commentul si concluziile d-lui NM nu sunt numai demne de luat in seama . Sunt excelente si exprima dpv spatio-temporal locul unde ne aflam : in buda si intr-o perpetua eroare !

 6. Iulian

  Marine,
  o mica intrebare?
  USB, transformata in USR este pe stanga, sau dreapta, cum o percep unii?
  Sunt voci, in materie, care inscriu miscarile antisistem, gen Spania, Italia si Grecia, in extrema dreapta!
  Ei, acum este acum!
  Cand ai sponzorizari de la multinationale, mai poti fi de stanga, sau banii nu put ci conteaza obiectivul final?

 7. @Iulian,
  La noi numai alegaorii sunt de stanga si de dreapta, partidele sunt de parteainteresului, a banilor,indiferent de unde ar veni. asa se face ca am avut partide de așa zisa dreapta care in preajma alegerilor anuntau masuri de stanga, si partide de stanga care se laudau cu sprijinul UE, adica de dreapta. Asa se face ca am avut o struto-camila numita USL care era formata din doua partide , unul de stanga si altul de dreapta, de dragul luarii puterii si accederii la putere. Noi nu avem politicieni de dreapta sau de stanga, avem corupti. Poate Quintus sa fie cu adevarat liberal, in rest, ceilalti sunt hori care fura si cu stanga si cu dreapta.

 8. Aromânesei Radu

  Felicitări pentru articol şi pentru comentariile interesante şi la obiect. Cât despre alegerile din toamnă,eu, unul, sunt convins că scenariul se va repeta. Prin urmare,politicienii care spun că reprezintă „stânga” (şi aici sunt cu totul de acord cu afirmaţia domnului Neacşu că numai electoratul este de dreapta sau stânga) vor deţine toate pârghiile puterii în stat (preşedintele va fi izolat, combătut şi scos din joc). În felul acesta, peste 4 ani, românii vor vota din nou „dreapta”…

 9. geofreeland

  „Doamna Firea este atât de paralelă cu activitatea la care s-a băgat încât bucureștenii vor blestema ziua în care au stat acasă și nu au ieșit la vot.”Nu am inteles aceasta afirmatie! Vorba morometiana „pe ce te bazezi?”Toti primarii de pana acum, la inceput au fost paraleli. Din cate observ, exista in comenturi, o aciditate pro dreapta. Ok, dar cred ca nu problemele partidelor ne intereseaza ca indivizi cetateni ci interesele proprii noua regasite in programul vreunui partid. Altfel ne asumam fetisuri contra a ce vrem. Daca poporul e de stanga sau de dreapta e un lucru bun, asa e in toate democratiile, functie de interesele fiecarui cetatean votant. Acum poporul care e responsabil si a iesit la vot, nu la gratare, a votat cu stanga. Si care e problema? E o realitate. Daca unii nu accepta vox populii e treaba lor. Si daca iesea dreapta, care eu personal, de la Campeanu, Quintus, Tariceanu nu mai inteleg ce program mai are, sub Alina si Buldog, trebuia acceptat ca asa a vrut poporul. Nu e nicio tragedie cine iese, asta e votul! Sa fi suporter al unui partid e una dar sa ramai fanatic, uitand de propriile interese, e ceva similar cu paranoia. Nici asta nu e rau, e o scuza medicala, dar manifestarile violente, tip delir, fac rau. Analiza rezultatelor arata clar ca „implanturile” experimentale la o guvernare fals apolitica, sustinuta de un partid, e o catastrofa pentru acel partid, adica acel partid e impotent politic sa conduca el insusi un guvern. Cruciada DNA selectiva, a generat, prin „subtirimea” acuzelor, un sentiment de victimizare a PSD, si protectie prin nesesizare, a PNL. Poporul nu e prost. Niciodata poporul nu e prost, a invatat lectia de 10 ani cu Base. Cand poporul are cuvantul, voteaza cum vrea el, nu cum vrea unul care are o viziune pe 10 ani si au trecut doi si el, poporul, nu stie care e acea viziune. Poporul vrea o viata mai buna, are o singura viata, nu vrea vorbe si filme cu catuse pe la tv si austeritate? Traim in mileniul III, chiar daca baba Safta nu stie. Neincrederea, vis a vis de Firea, intreb oltenii craioveni, pe care ii iubesc, Olguta e, a fost, va fi paralela cu Primaria? Craiovenii au reales acelasi primar, Olguta. Ce sa mai comentam? Putem, cu riscul de a fi misogini.

 10. @Geofreeland,
  Cei de dreapta imi spun ca sunt de stanga, cei de stanga ma cearta ca sunt de dreapta si asta pentru ca nu inghit impostorii, indiferent din ce partid s-ar trage sau spre ce partid se duc. Aceeasi problema o am si cand spun ca Simona Halep poate avea talent cat carul, daca nu e dublat de un caracter, dispozitie la efort si mentalitate de sportiv adevarat, nu va fi niciodata o mare jucatoare, ci doar o profitoare cu talent. Ca nimeni nu se naste invatat stiu. Ca toti facem greseli stiu din proprie experienta, dar doamna Firea nu va fi niciodata altceva decat o femeie cu gura mare care plange cand da de greu si se lauda cand i se pune totul pe tava. Pe langa ea Elena Udrea este un adevarat om politic. Ce va face Firea la primarie veti simti. Pana atunci aveti putintica rabdare.

 11. nicu suciu

  Varule, NIMENI IN ROMANICA NU-I INTERZICE CELUI CE SE CREDE ROMAN …..SA MEARGA LA VOT. Dupa ora 21.oo cand se termina activitatea de votare …TOTI CARE NU SI-AU EXERCITAT DREPTUL …TREBUIE SA TACA. NU TE DUCI LA VOT, NU AI DREPTUL SA INJURI. MAJORITATEA CANDIDATILOR AU SPUS…LA VOT „TAVARISCI). SI P…A . BAIETII ROMANI SA-U DUS LA GRATAR, BERICI SI ALTE VUVUZELE. Firea si altii …nu au nici o vina (stiu ca am fost in „razboiul intestinal de campanie”. )CAND BADEA GHEORHE ITI SPUNE….”DE CE CA MA DUC LA VOT PENTRU CA ORICARE AR VENI VA FII LA FEL ‘ …APAI ATUNCI NE MERITAM SOARTA. Eu le-am mai spus; O.K. nu vreti cu nimeni. mergeti la vot si puneti cate stampile vreti pe buletin pentru ca acel buletin LE VA INTERZICE ORICAROR POLITICIENI SA ….FACA MATRAPALZACURI. IN REST ,FRUMOS ARTICOL…CA DE OBICEI.

 12. @Nicu Suciu
  Asa ziceam si eu varule ! VOTE,DAMN IT! Nustiu cand o invata badea Gheorghe ala, ca exact asta urmaresc toti politicienii, sa stam acasa sictiriti, sau poate dezamagiti si sa lasam buletinele de vot goale, ca sa poat[ pune ei stampilele si ompleta listele de vot cum vor, pentru ca oricum nu se uita nimeni pe ele, dupa 48 de ore se ard.

 13. s

  Cu voia dumneavoastra as completa motto-ul:

  Cine fura azi un ou, maine e ales din nou;
  Cine azi are dosar, maine e ales primar;
  Si daca nu este bou, n-o sa fure doar un ou,
  Ca nu merita dosar un ou si-un bou de primar …

  Daca vi se pare ca jigneste pe cineva, putem reformula ultimul vers:
  Ca nu merita dosr un bou si-un ou de primar …
  P.S. puteti cenzura daca apreciati ca este cazul.

 14. geofreeland

  Stiri si stiri. Care mai de care. Ministrul rus de externe, Lavrov, spune ca Rusia nu va ataca Romania, indulcind amenintarile proferate la greci de Putin.
  Dar si alte stiri, care puse cap la cap, ne dau fiori.

  1.”Miliardarul Elon Musk, co-fondator al companiei Tesla Motors şi fondator al SpaceX, crede că oamenii trăiesc într-o realitate virtuală creată de o civilizaţie mult mai avansată. Mai precis, tot ceea ce vedem în jurul nostru – animale, clădiri, plante – reprezintă o simulare pe computer cu grafică foarte bună.”

  2. „Pagina oficială a Grupului Bilderberg precizează temele dezbaterii din acest an, mergând de la Brexit şi de alegerile din SUA – poate cel mai controversat şi polarizant scrutin prezidenţial din istoria recentă, graţie celor doi prezidenţiabili, Hillary Clinton şi Donald Trump, până la reunirea statelor UE în Statele Unite ale Europei, eliminarea banilor cash și chiar reducerea populației planetare.Grupul Bilderberg a fost creat în 1954 de catre Prințul Bernhard al Olandei, tatăl ex-Reginei Beatrix a Olandei, fost ofiter nazist. Din 1954 și până în prezent, Bilderberg s-a întâlnit cu scopul de a accelera implementarea Noii Ordini Mondiale și a Guvernului Mondial.”

  3.”Soros Fund Management, care gestionează 30 de miliarde de dolari pentru Soros şi familia sa, a vândut acţiuni şi a cumpărat aur şi acţiuni ale companiilor din exploatarea de aur, anticipând slăbiciuni în mai multe pieţe. Investitorii deseori au văzut aurul ca un refugiu în vreme de criză.”

  Cand mai marii lumii iluminatti ai lumii se aduna la Dresda pentru a hotari soarta omenirii, care pare ca un play game si o criza se prefigureaza si mai devastator, noi romanii am ajuns in topul topurilor cu aceasta stire:

  4.”Pentru Cătălin Cherecheş autorităţile de la Baia Mare vor organiza un spectacol grotesc. Toţi consilierii locali vor fi îmbracaţi în autobuze şi duşi la puşcărie pentru a organiza o şedinţă de consiliu local în care primarul ales să depună jurământul. Drapelul României, Drapelul oraşului, vor fi duse după gratii pentru ca primarul să-şi poată bate joc de un jurământ către România!”

  Oare astfel de experimente din Romania, din ce in ce mai halucinante, nu induc ideea unei disolutii a statului? Chiar pare ca Romania este o tara virtuala in care orice e posibil iar cetatenii sai sunt spectatorii sau suporterii unor tabere care, nu numai ca sunt deasupra a oricarei legi, dar chiar nu mai au loc intr-o arena ca un camp de lupta: votul asupra demiterii presedintelui a fost anulat in ciuda a peste 8 milioane de votanti, Curtea Constitutionala incalca legea si admite ca ANI nu are dreptate in incompatibilitatea primarilor cu functii in consilii de regii, un inculpat pre nume Marta dispare „pur si simplu” si nimeni nu stie nimic, un Condrea e „sinucis” pe o sosea si probele sunt sustrase de echipe de maturatori pana la sosirea procurorilor, ambasadorul american face lobby pe fata unui Zgonea „gonit” din partidul sau, Mc Cain evoca Romania ca fiind un stat exemplu cu o justitie politica, cu un presedinte care a vrut „guvernul meu” si pentru care „a trebuit sa moara oameni” pentru a fi adus acest guvern botezat „tehnocrat”, parasutat nedemocratic si format dintr-o adunatura de lefegii pe la institutii din afara tarii sa conduca destinele unui popor, rusii rontaie propagandistic cu imagini sugestive pentru Romania cu mizeria Zabrautilor, ministresa Pruna se multumeste sa critice gandacii din puscarii si mai promite construirea a inca doua cu cate o mie de locuri, mai ales ca libertatea e un lux, sau indemnul de a munci „pe doi lei”… si cate si mai cate. E exact ca intr-un joc, cu optiuni in menu, unde butoanele media insera diverse scenarii. Poporul roman, prostit pe fata, e siderat si inert. Priveste si se mira la ce le mai da prin cap unora. Nici nu se mai sinchiseste, „iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!”. Alegerea popilor prin consiliile locale iar e o gaselnita care nu tine, si popii preasfinti isi trag viloaie odraslelor, asa intru voia Domnului. La noi ca la nimeni. Asa ca, in dinamica informatiei, procesarea scapa omului de rand si se multumeste cu o leafa din care isi asigura bazalul existential, cu o sapa sa zgarme pamantul ca sa dea via in rod, mai cu o bericica si-un gratarel de weekwend, „departe de lumea dezlantuita”… Un popor anihilat politic, anti-zoon politikon de tip nou, un popor fara nicio perspectiva a planificarii certe unei existente, traind in simturi si numai in prezent, devenit ignorant fortat si sedus de vitrine colorate, in jocuri de artificii.
  Asta e comentariul la votarea penalilor si de ce.

Statistici T5