Iohannis pe drumul dezinformării, pas cu pas

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

vizita preşedintelui german la Cotroceni

Că românii nu înţeleg ce spune Iohannis şi nici Iohannis ce vor românii se ştie, este un postulat. Că Iohannis vorbeşte cu turcii în bulgară şi cu bulgarii turceşte s-a demonstrat deja săptămâna trecută, când după ce a discutat câteva ore cu preşedintele bulgar,  a înţeles fiecare ce avrut.  De fapt, mai bine spus, Iohannis a retractat ce a spus, declarând că nu  a fost înţeles, că el nu a vorbit despre o flotă NATO la Marea Neagră, ci despre exerciţii comune, româno-bulgaro-turceşti. Că de fapt a minţit şi el chiar s-a referit la o flotă NATO la Marea Neagră, deja s-a dovedit cu declaraţiile făcute de el, DAR MAI ALES DE domnul Stolenberg la Deveselu dar şi de Poroşenko, preşedinte Ucrainei,  care declara  că  Ucraina este gata să participe şi ea la o asemenea forţă. În fapt, televiziunile povesteau încă din Ianuarie 2016, după întâlnirea guvernului cu Iohannis la Vila Lac 3 despre această flotă, a şi apărut scris şi în Strategia MApN pe 2016  pe site-ul guvernului, aşa cum am arătat,  dar acest fapt este  negat acuma cu neruşinare de domnul Iohannis, după ce s-a dovedit că s-a lăudat de pomană  şi nu căzuse de acord cu omologul bulgar.

Bine măi Klauss, nici germana?

Bun, am înţeles, Iohannis este sas şi nu stăpâneşte limba română, mai ales dacă nu îi pică nici o casă la drum de seară.  Am înţeles şi este explicabil, că nici limba bulgară nu o ştie sau nici bulgarii nu îl înţeleg când vorbeşte româneşte, mai ales că la ei da este nu, iar nu este da. Tot i se spune lui Iohannis mutu, aşa că nu m-ar mira ca cei doi preşedinţi să fi vorbit prin semne, iar când Iohannis a îadus vorba despre Flota de la Marea Neagră, bulgarul să fi dat din cap iar Iohannis să fi înţeles invers. Nu este exclus. Dar bine domnule, nici germana nu o cunoaşte? Citesc pe site-ul preşedinţiei că domnul Iohannis a primit vizita preşedintelui Germaniei şi a discutat cu herr Joachim Gauck ca doi fritzi  dintr-o tulpină, într-un Golf pe motorină. Şi după ce au discutat ei aşa, nemţeşte, au dat declaraţii tot nemţeşte, adică fiecare cu declaraţia lui, chiar dacă i-a spus declaraţie comună.   Cum vine aia comună, când  fiecare a declarat câte ceva, nu a fost o declaraţie unică pe care să o accepte amândoi, nu ştiu dar nu e treaba mea. Probabil că după faza cu Marea Neagră, Iohannis suflă şi în Yoghurt. În fine, e treaba lui în ce suflă. Cum nu am reuşit să învăţ germana, deşi am încercat în primul an de facultate, am fost nevoit să mă documentez direct de pe pagina oficială a domnului Iohannis, mă refer la site-ul palatului Cotroceni, nu facebook ul personal ca să văd ce au discutat cei doi . Şi citind eu declaraţia comună a domnului Gauck, am rămas ca Iohannis când cu Cristi. Cristiiii, bă Cristi bă!

Citesc şi mă şterg…

Citesc, şi mă şterg, la ochi, mă şterg la ochi şi citesc. Citiţi şi dumneavoastră:

“Cu mare plăcere constat că sprijiniţi aceste reforme, că o face guvernul României şi că mai ales în ceea ce priveşte combaterea corupţiei de către justiţie, aveţi realizări importante. Justiţia este în stare să ofere soluţii  la problemele existente. Aş dori să subliniez în mod deosebit activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la care porneşte un semnal îndreptat nu doar către economie, mediu de afaceri, ci şi către politic. Este unul din pilonii principali ai procesului de reformă. Noi calculăm că în societate există conflicte şi dorim să consolidăm activitatea, de pildă a DNA ca a treia putere în stat.”

Nu ştiu ce a spus cu adevărat domnul Glauck, nu ştiu dacă a vorbit în nume personal sau în numele ambilor preşedinţi, pentru că vorbeşte despre “noi”  dar un lucru este clar, vorbeşte despre amestecul DNA dar şi al Preşedinţiei în politică, ceea ce este anticonstituţional, şi apoi declară, că doreşte să transforme DNA în a treia putere în stat. Pentru administraţia prezidenţială, nu mai există altă justiţie decât justiţia DNA, pentru că doamna Kovesi este singura care i se supune fără şovăire, altceva nu mai există. Mâine poimâine o să o promoveze pe treapta a doua, după ce termină cu Parlamentul.

Stimaţi români, respiraţi, luaţi o gură mare de aer şi încercaţi să înţelegeţi ce scria pe pagina oficială a preşedinţiei României. DOMNUL IOHANNIS ŞI DOMNUL GAUCK DORESC SĂ FACĂ DIN DNA A TREIA PUTERE ÎN STAT. Pentru administraţia prezidenţială, nu mai există altă justiţie decât justiţia DNA, pentru că doamna Kovesi este singura care i se supune fără şovăire, altceva nu mai există. Mâine poimâine o să o promoveze pe treapta a doua, după ce termină cu Parlamentul. Am spus scria pentru că nu mai scrie. În timp ce eu scriam acest articol,  reintrând pe pagina cu pricina, constat că textul a fost modificat, după cum urmează:

“Cu mare plăcere constat că sprijiniţi aceste reforme, că o face Guvernul României. În domeniul combaterii corupției, s-au obținut deja rezultate substanțiale. Justiția are aici capacitatea de a fi parte a rezolvării problemei și nu parte a problemei, și aici aș dori să amintesc în mod special activitatea DNA – este un semnal nu numai la adresa mediului de afaceri, ci și a celui politic. Luăm în serios atât de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare și luăm în calcul inclusiv conflicte dintre cele care pot apărea în interiorul societății pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupția și fac puternică Justiția ca a treia putere în stat – luăm în serios toate acestea.”

M-am frecat la ochi, am recitit şi am realizat că INSTITUŢIA PREZIDENŢIALĂ FACE CE VREA CU DECLARAŢIILE OFICIALE, LE MODIFICĂ DUPĂ CUM ÎI CADE BINE, NE DEZINFORMEAZĂ CU PRIVIRE LA DECLARAŢIILE OFICIALE ŞI NE IA DE PROŞTI. Este a doua oară în 7 zile când domnul Iohannis ne prosteşte, ba a spus DNA, ba a spus Justiţie, ba se amestecă în luptele politice prin intermediul DNA, ba vrea ca întreaga justiţie să îi cureţe duşmanii politici. Mă întreb dacă modificarea textului s-a făcut cu acordul părţii germane sau nu.

Dacă nu aş fi fost suficient de prevăzător, aş fi putut fi contrazis şi făcut mincinos de către Administraţia Prezidenţială  dar am avut prezenţa de spirit să dau un print screen cu cele două variante de declaraţie postate de Administraţia Prezidenţială aşa că vă puteţi convinge singuri dacă mint sau nu.

dna a treia putere in stat -presedintele Germaniei

declaratie modificata presedintele Germaniei

Şi ne mai mirăm că dispar documente legate de preşedintele României, din dosare penale. Păi dacă Cancelaria Domnească face astfel de modificări grosolane, fără a da erată, fără a-şi cere scuze, fără a anunţa că s-a strecurat o eventuală greşeală, ce pretenţii să mai avem la alte instituţii?   Amatorism, nesimţire, lipsă de respect faţă de cetăţeni, asta caracterizează Palatul Cotroceni la această oră.

 

Greşeală sau dezinformare?

Concluzia este una singură:  nu e vorba de o greşeală de traducere sau încurcarea termenilor “DNA” şi  “Justiţie”, pentru că întreaga frază a fost modificată, se poate spune că a fost schimbat nu doar un termen ci chiar sensul declaraţiei.A dispărut de exemplu sintagma “economie”, justiţia nu mai are treabă decât cu mediul de afaceri şi cel politic.    Probabil o să se dea iarăşi vina pe un lucrător, un interpret sau translator, dar un lucru este clar :  LA COTROCENI PUTE URÂT DE TOT A MANIPULARE ŞI DILETANTISM.  Cele două retractări ale preşedinţieie din ultimele şapte zile, cea cu bulgarii şi cu preşedintele german, ne arată că pe acolo prin Cotroceni  cântă cuvuveaua.  Dacă admitem că Iohannis nu se înţelege nici în limba maternă cu omologi  când reprezintă România, mă întreb ce mai caută la astfel de discuţii.  Dar dacă de fapt ne minte şi ascunde adevărul în ceea ce priveşte discuţiile oficiale cu reprezentanţi ai altor state, transmiţând, retractând şi modificând ceea ce consideră el că trebuie să ştim, sau răstălmăcind cum vrea el sensurile discuţiilor, mă întreb ce caută de fapt la Cotroceni? Se sesizează cineva sau toţi ne considerăm informaţi şi gata? Ce explicaţie ne va da acuma domnul Iohannis? Nu e aşa că preşedintele german nu a înţeles ce a vrut el să spună? Sau a înţeles, ca şi cel bulgar, iar gura lui adevărat a grăit?

UPDATE :După ce Ziua Veche a publicat acest articol, „Administraţia Prezidenţială a transmis redacţiei Ziua Veche că a fost vorba de o inexactitate de traducere în cadrul transcrierii declaraţiei Preşedintelui Republicii Federale Germania. În comunicatul primit din partea Preşedinţiei române se precizează faptul că serviciul de traducere a fost asigurat de către Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti.”.

Deci, aşa cum am presupus, s-a găsit acarul Păun, ascuns în ambasada germană. Ceea ce nu înţeleg eu este de ce s-a modificat direct pe text fara a se mentiona ca a fost vorba de o eroare, deci fara sa se dea erata si apoi cum de o ambasada se ocupa de problemele de protocol ale preşedinţiei, pentru că activitatea desfăşurîndu-se la Cotroceni, în România, protoculul trebuia să fie asigurat de partea română. Deci , la Deveselu americanii fac protocolul intr-o bază românească şi fac din drapelul României carpetă de perete, iar la Cotroceni, ambasadele străine organizează activităţile şi asigură serviciile. Măslinele, „sticsele” şi scobitorile oare cine le-a asigurat, tot Ambasada Germană? Halt, das is meine clotzăn!

Update 2. 21.06.2016, 18.04.

După ce televiziunile au preluat modul infect în care Palatul Cotroceni a gestionat discursul presedintelui german si problema DNA, după ce au găsit vinovatul intr-un translator, după ce au modificat fara a-si cere scuze măcar pentru  modul grosolan în care ne-au tratat, după ce chiar şi UNJR  a luat atitudine, am încercat să caut înregistrarea video a discursului prezidenţial. Am intrat pe singura pagină pe care am găsit-o , pe programul Antena 3 dar .. SURPRIZĂ, DISCURSUL SE TERMINĂ EXACT CÂND ÎNCEPE FRAZA CU DNA. DECI ONOR PRESEDINŢIA A INTRAT INCLUSIV PE SITE-UL UNUI PROGRAM TV  PRIVAT ŞI A TĂIAT CEEA CE NU TREBUIA AUZIT, SAU I-A CONVINS SĂ TAIE EI ÎNREGISTRAREA BUCLUCAŞĂ. RUŞINE, RUŞINE, DE TREI ORI RUŞINE . ASTFEL NU SE MAI POATE VERIFICA DACA PREŞEDINTELE GERMAN A SPUS JUSTIŢIE SAU DNA , deci dacă a fost o greşeală de traducere sau o o minciuna cotroceană. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu înregistrarea postului Dgi 24, a fost sters mesajul exact de la partea care începe cu DNA. CONCLUZIA ESTE CLARĂ, PREŞEDINTELE GERMAN A SPUS DE FAPT  DNA , nu justiţie, pentru că astfel nu ar fi şters înregistrarea. Deci cotroceanul ne minte.

urmariti aici .. facaturile :

http://www.antena3.ro/actualitate/presedintele-german-lauda-dna-363362.html

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Presedintele+Germaniei+DNA+este+unul+dintre+pilonii+principali+a

 

ttp://www.in-cuiul-catarii.info/2016/06/18/cand-vorbeste-mutu-11184

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Romania+vrea+o+flota+NATO+in+Marea+Neagra

http://www.evz.ro/presedintele-germaniei-joachim-gauck-in-vizita-de-stat-in-romania-se-intalneste-azi-cu-premierul-si-cu-presedintele-iohannis.html

http://www.presidency.ro/ro/media/agenda-presedintelui/declaratie-de-presa-comuna-cu-presedintele-republicii-federale-germania-domnul-joachim-gauck

http://www.evz.ro/presedintele-germaniei-joachim-gauck-in-vizita-de-stat-in-romania-se-intalneste-azi-cu-premierul-si-cu-presedintele-iohannis.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Iohannis pe drumul dezinformării, pas cu pas

  1. Haplea de la Cotroceni …))))

  2. Iulian

    Mergand pe faptul ca romanii inghit orice si orice se poate transforma lesne in victorie…chiar si o infrangere….(asa zicea un istoric antic despre Decebal)…ei s-au gandit ca e foarte lesne sa schimbe intelesul enuntului!…si evident sa mearga pe o mana moarta, deci tare!
    Dar cum romanii au o conectare la net de mare viteza, invidiata si de US, iata ca aceasta minciuna a avut iarasi picioare scurte, ca si acelea ….. cu actele de mosternire a 2 case, sau mai multe?
    In concluzie…Vinovatul de serviciu….INTERNETUL!
    Sa raspunda el, cu toate cablurile lui!
    Luluta, la treaba tata!

  3. PECHEANU ALEC

    DESPRE LULUTA SI KLAUS,SPUNE-MI CU CINE TE IEI CA SA-TI SPUN CINE ESTI,AMBII SUNT NISTE DILETANTI FARA PREA MULT CREIER SI IRESPONSABILI ASA CUM I-TI STA BINE IN CELE MAI IMPORTANTE FUNCTII ALE STATULUI ROMAN,CORESPUND PERFECT CRITERIILOR PENTRU CARE A-U FOST PROPULSATI,OBEDIENTI SI CINICI.

  4. geofreeland

    Daca nu am votat cu Klaus nu pot fi acuzat. Am avut eu ceva intuitie ca monsieur era o gaselnita a cuiva si nu un roman neaos, cum sta bine unui stat numit Romania. Noi avuseram limbrici si ne manca undeva de-l „aleseram” p-asta sa ne fie locuitor prin Cotrocenii Bucurestilor. Nu stiu cine il ‘alese’ ca nu vaz nicio afirmatie de sustinere sau empatie, toata lumea il injura ca tace, ca face niste treburi pregatite prin Florida, sau pe fata cu prezidentul Merkelicai. Eu intelesei ca era pe un val de simpatie ‘cumparata’, manipulata si obstinata, un fel de „hai, nene, sa vedem, ce dracu face asta!”, votaram si veni ciurpriza ca el iesi deasupra ca untul caruia ii mai bagi niste apa la fundul putineiului sa se ridice deasupra. Cum amerlocii nu le au p-astea cu putineiul, unii d-ai nostri, mai satui de pontisti, zisera ca trebuie sa fi tantalau daca nu-l votezi pe neamt. E, uite io nu-l votai pe neamt, ca nu aveam ceva la baza, un fel de ceva program, idee, ceva verosimil sau ceva acolo sa ma agat. El pur si simplu fu parasutat printre poporenii dornici de schimbare, nu stiu care, in mai bine cred eu, dar se convinsera ca pana la urma AU FOST LUATI DE FRAIERI. La greu. Ma rog, inconjurat de sfaturile de afara, de consilierii care mai dau rateuri de buni ce sunt, ajutat de SRI si alte institutii fortoase, el isi vede de atributiile sale de prezident, uneori mai schiopatate la Constitutie, eu vreau „guvernul meu”, DNA-il meu (ca d-aia o pusei p-aia la locul ei, ca imi promise ca face ce spun io!), eu „vreau puterea” cum zise pana sa-l unga astia ca sef al statului bine facut, eu vreau pe dracu ghem, numai „al meu” sa fie! N’teles? Jawohl!

    Ehehei, dragii mosului o cam daduram in bara. Cine e acest cetatean, neamt, sefut al nemtilor de p-acilea, urmas patrimonial al firmelor naziste de prin razbelul doi din tara, cu case multe, sa doarma in fiecare zi in cate una, sa mai ia un sfant din chirii, sa mai dea o meditatie, la nu’s ce lege a parghiilor, probabil de gradul trei, ehehei, alta belea, cred ca dom’ prof nici nu mai stie care e forta, reactia si punctul de aplicatie la cele trei cazuri. Dar ce mai conteaza? Un prof de fizici, dat dracului de destept, de ajunse el presedinte prin asta tara. Ce facu el, de se remarca sa ajunga acolo? Pai dadu meditatii si facu bani de case, intermedie niste adoptii sa mai puna si el un ban d-o parte, si facu niste treburi obstesti, pe banii din impozite, pentru sibieni, apoi primi niste bani de p-afara, cu un scop bineinteles, de ajunse el capitala europeana. Oricum Sibiul Terezei cea Mare era ca o capitala europeana. Dar niste baieti il vazura pe podul suspinelor, amarastean de primar incompatibil dupa ANI, si ce zisera ei, ma, nene, asta vrea putere, avere, are potential si slobozeste nemteste, ia sa-l aducem noi la azimutul nost’ ca o punem cu asta. Tace si face, asta sa fie sloganul. Tace ca nu stie ce sa spuna si face ce spunem noi. Si ca sa mascam toata treaba ia sa-i brodim noi un slogan, „Romania lucrului bine facut!”. De ce Romania? Pai, nu se stia? Si lucrul asta bine facut e asa de vag incat numai decrepitudinea poate face distinctie de inteles.

    Ok! Dupa ceva vreme de tras apa in Cotroceni, ca orice cetatean normal, ca un exemplu pentru toti romanii, ma intreb si io, cand zise asta vreodata ceva despre „poporul roman”? Pai de ce sa zica, el e neamt. Gandeste in limba materna. Asa si? E presedintele Romaniei, unde poporul roman e majoritar de niste mii de ani p-acilea. Deci cuvantul „roman” e ca o plomba cazuta intre masele. Veni anul trecut ziua noastra nationala. Si ce facu prezidentul? Zise ca e prea mare cheltuiala si nu se cade sa onoram diplomatic ziua romanilor mai ales ca niste copii au fost arsi de vii la Colectiv. De cine arsi? Nu se intelege nici pana azi. „A trebuit sa moara oameni!” Sa ce? Sa nu mai spui ‘God bless Romania!’ de ziua ei. Ca si cum i-ai spune lui tanti Carmen de ziua ei, ” nu pot sa te sarut de ziua ta, ca ma framanta o problema de etica”.

    Unde ne duce ‘cest om? El zice ca ne-am pricopsit cu el vreo zece ani de-acuma si are probleme de viitor. Care? Nu se stie. Ce vrea sa faca? Nu se stie. In Florida o sa mai mearga pe banii mei si ai vostri, si eu as vrea sa merg pe banii cuiva, nu?, sa o tooooot duca pe nevasta-sa prin lume sa mai invete si ea geografie live si ceva style, pe banii mei si ai vostri, de economie habar nu are, de administratie tot asa, politica i se dicteaza, concediile sunt sfinte, el vrea ca tanti DNA sa curete aleea de greieri, SRI-ul sa mai faca neste afaceri tip Hexi, sa mai inventeze niste corupti de medici oncologi romani, momiti stil lobby la ei, foloase necuvenite, la noi, ca doar ei nu au primit niciun ban, ci altii, care in codul ala de penalizare zice ca si cel care da mita e vinovat, dar daca se aranjeaza putin, e vinovat numai cel care pleaca in India la simpozion, si ce? ce daca aia au platit? Foarte bine, iar daca ai nostri nu s-au dus la simpozion decat asa de forma sunt vinovati? Eu cred ca firma care i-a sponsorizat, asta e termenul, e nemultumita ca nu si-a scos banii din contracte cu statul si atunci pe cine sa priponim? Pe medici. De ce? Asa ca sa moara mai repede niste romani. Ii pasa lui Klaus de asta? Pe dracu. Pe el il framanta, de nu poate dormi, de Flota asta multismechera la mare, sa moara rusul de necaz. Chiar de asta nu poate dormi, Klaus? De fuse el la turci, la bulgari, de-l stuchira astia? Cand a avut Romania o flota militara care sa faca ordine prin ceasta mare? Base stie sigur.

    Poiana asta lui Iocan incaiera lumea. Tugurlan zise „Stii pe dracu!” apostrofandu-l pe Moromete cand zise de Grivita 33. Asa si acum. Acest „stii pe dracu” e un cuvant de ordine, bine facut, de nimeni nu stie. Romania, quo vadis?

  5. Victor Bostin

    Si totusi Ciolanis e credibil.Garantat de sri si de sinucisul Condrea din Venezuela (zic gurile rele )