O nouă gafă(?) marca Iohannis

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

IOHANNIS CONSILIU

 

Domnul preşedinte Iohannis merge din gafă în gafă, din minciună în minciună din umilinţă în umilinţă. Eu cred că este masochist cu acte în regulă. După declaraţia cu flota  NATO  în Marea Neagră, neconfirmată de preşedintele bulgar, după declaraţia preşedintelui Germaniei că se va lucra pentru transformarea DNA în a treia putere în stat, domnul Iohannis o dă iară cu leuca în gard, de data asta după participarea la întrunirea celor 27-28 la Bruxelles. Este vorba despre întîlnirea preşedinţilor de stat şi guvern la Bruxelles .Aşa cum reiese din programul întâlnirii, în prima zi, pe data de 28 au participat 28 de reprezentanţi, inclusiv  premierul britanic. În cea de-a doua zi, pe 29 s-au întîlnit numai 27 de oficiali, David Cameron fiind lipsă.

Iată programul, zilei de 29, aşa cum a apărut anunţat de Agerpress : “La 29 iunie, în cea de-a doua zi a reuniunii, șefii de stat și de guverne ai celor 27 de state membre (fără Regatul Unit) vor avea o întâlnire informală, în cadrul căreia vor discuta implicațiile politice și practice ale rezultatului referendumului. De asemenea, liderii statelor membre vor începe o dezbatere despre viitorul Uniunii Europene în formula cu 27 de state membre.”

Ei bine, cu toate astea, pe aceeaşi dată de 29, pe pagina sa de facebook, domnul Iohannis, cel  nebăgat în seamă de nimeni, ingorantul ignorat se laudă  sus şi tare că în data de 29 s-a întîlnit cu premierul britanic, care l-a asigurat pe el, marele mut, că românii  din Regatul Unit nu vor avea de suferit de pe urma Brexit.  “Astăzi, la Bruxelles, am reconfirmat împreună cu liderii europeni angajamentul nostru comun de a păstra unitatea şi coeziunea proiectului european. Uniunea celor 27 de state, destinată păcii, securităţii şi prosperităţii, trebuie să iasă întărită din această încercare. Premierul David Cameron m-a asigurat că, până la retragerea efectivă din UE, Regatul Unit va respecta libertatea de circulaţie a cetăţenilor şi drepturile lucrătorilor europeni. Asigur comunitatea românească din Marea Britanie de faptul că România va urmări cu maximă prioritate apărarea intereselor sale în negocierile care se vor derula în perioada următoare.”

Bineînţeles că nu există nici o fotografie care să confirme întâlnirea celor doi,  nici un martor care să susţină cele afirmate, nici o dovadă a acestei discuţii, nici o minută. Probabil s-au întâlnit la vespasiană  şi acolo domnul Cameron l-a asigurat, cu mâna pe roşu, că poate să anunţe liniştit pe europeni că vor fi liberi să circule cum vor vrea (din)spre Regatul Unit, nu îi va opri nimeni. Adevărul este că David Cameron nu l-a încredinţat  nimic personal pe domnul Iohannis, pentru  că nu au discutat, pe data de 29, domnul Cameron a participat la sesiunea Parlamentului în propria ţară, aşa cum anunţă CNN.  Declaraţia privind DREPTURILE CETĂŢENILOR EUROPENI  ÎN MAREA BRITANIE, A FOST FĂCUTĂ DE DAVID CAMERON, ÎN INTERVENŢIA SA DUPĂ “ULTIMA CINĂ OFICIALĂ ÎN CADRUL  CONSILIULUI  EUROPEAN, AŞA CUM SE POATE VEDEA ÎN IMAGINILE  DIN CLIPUL URMĂTOR, ÎNTRE MINUTELE 3.58 ŞI 4.13.

nu a existat o discuţie privată între Iohannis şi Cameron, aşa cum insinuează mincinosul preşedinte, o dovedeşte şi faptul că însuşi domnul Iohannis declară că “Premierul David Cameron m-a asigurat că, până la retragerea efectivă din UE, Regatul Unit va respecta libertatea de circulaţie a cetăţenilor şi drepturile lucrătorilor europeni.” Păi dacă ar fi fost o discuţie între ei, atunci Cameron l-ar fi asigurat că vor fi respectate drepturile românilor, nu ale cetăţenilor europeni. Dar această discuţie nu a avut loc, Cameron nu l-a asigurat personal nimic aşa cum spune domnul Iohannis, declaraţia a fost luată din discursul lui Cameron aşa cum se poate vedea în înregistrarea filmată. Ca şi în cazul întîlnirii cu preşedintele bulgar, domnul Iohannis însăilează cu stângăcie, crezând că românii nu au cum să verifice sau să se intereseze, dacă ceea ce afirmă el este adevărat sau nu. Nu este culmea prostiei ca tocmai cel care a câştigat alegerile “pe facebook” să nu ţină cont de posibilităţile tehnice ale internetului?

Ca să nu o mai lungesc, aştept să explice domnul Iohannis când şi unde s-a întâlnit domnia sa cu domnul Cameron pe data de 29, pentru că acesta nu a participat la reuniunea informală din data respectivă. Pregătiţi-vă pentru următoarea declaraţie a domnului Iohannis, eu cred că nu se opreşte aici, este un om ambiţios.

http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2016/06/28/consiliul-european-din-28-29-iunie-2016-discuta-consecintele-referendumului-din-regatul-unit-08-28-49

http://edition.cnn.com/2016/06/29/europe/uk-brexit-eu-referendum/

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la O nouă gafă(?) marca Iohannis

 1. Cine dracu mai ia astazi in seama ce spune Haplea de la Cotroceni?

 2. @Cozubas,
  Milioanele care au pus stampila pe el, plus milioanele care sunt pupincuristi de meserie.

 3. ion

  Oare de ce l-a demis Ciolannis pe Ponta? Va dati seama ce bine s-ar fi inteles cei doi minmcinosi, ce de gogosi turnau unul altuia si impreuna la naivii de rromi ? Dar niciodata nu-i tarziu !

 4. Doamne Maica Domnului badie iohanis,pas cu pas,ai ajuns Haplea natiunii romane. Retrage-te cavalereste repede de tot,ca daca mai stai lipit ca un plasture de jiltul domniei, fie si inca o secunda,o sa ajungi sa fi consemnat de istorie ca cea mai stupida bucata de argila din din toate timpurile si din tot spatiul carpato-danubiano-pontic…!! :)))

 5. Vladimir Putzin

  Domnule autor,
  referitor la prestatia „domnului” Klaus Werner Haloimas, presedintele romanilor de peste tot, o originala si autentica flatulenta p(r)ostbasesciana, imi vine in minte din ce in ce mai des, zisa romanului de pretutindeni ca, DECAT CU UN PROST LA CASTIG, MAI BINE CU UN DESTEPT LA PAGUBA … !!! Dar nimic nu e inca pierdut, atata timp cat tinerii frumosi si liberi, au inceput sa cam dea buzna prin librarii…

 6. @Vladimir,
  Nu stiu la ce te referi vizavi de tinerii din librarii, dar abia astept sa imi spui cu prima ocazie.

 7. Gheorghe Deresu

  Proiectul Romania a esuat pe 06.05.2010 (ziua in care il gasim pe 11), cand in Romania s-a instalat dictatura. La acea data erau 2 protagonisti in lupta pentru „democratie”, Basescu si Ponta. Astazi, dupa 6 ani legea lui Murphy se aplica intocmai: Cand un proiect esueaza (proiectul Romania, nu mai apartine romanilor), se cauta vinovatii (PDL, USL), se pedepsesc nevinovatii (Ponta, care a facut ceva pentru romani) si sunt promovati cei care nu au participat la proiect(Iohanis, care face pe plac celor care iubesc dictatura in numele democratiei). Prin vot democratic a fost ales acela, pe care bogatii il pot manipula. Un studiu sumar arata ca reformele din Romania (economie, armata, interne etc) au fost si sunt facute de absolventi ai Universitatii Babes-Bolyai, dar vina o poarta Miticii de pe malurile Dambovitei… Oare de ce?

 8. geofreeland

  Nea Marine, iar nu intra commentul.

 9. geofreeland

  Asta e prea de tot. Un site super cenzurat.

 10. geofreeland

  Si despre prezident? No comment. Ma doare sufletul ca empatia nu e o calitate a lui Klaus. Ce sa vorbeasca el? Cu cine? Bancuri nu stie, n-are simtul umorului, nu zambeste decat la emotiile fizice, alura sa dominanta il face sa se aplece daca ar vrea sa discute cu cineva, iar acei cineva sunt chiar cineva prin tarile lor si cand ii vezi, parca vezi si tara aceea din cartile de geografie sau istorie. Lipsa de comunicare e reciproca, adica o mutenie si zambete stereotipe fara sens. Ma uitam la filmuletul cu poza de grup, al nost’ sef de stat, merse ca plavanul, se aseza in primul rand ca un stejar falnic, sa fie in primul rand si la mijloc, muteste, si nu se mai misca de acolo. Apoi venira altii, vorbind, schimband cuvinte joviale, zambind, o anume caldura a revederii, comunicarii si deschiderii viitoare ale discutiilor serioase, se asezara si ei, unii mai scunzi in spatele falnicului nostru novac (urias) de nu li vedeau decat fruntile. Daca un sef de stat nu are prieteni, nici tara nu are. Daca dialogul cu sefi de state e inchis si tara e izolata.

  Parca ceilalti isi ziceau: „Cine e ma, asta? Cine, ma? Plavanul asta, de colo. E neamtul roman. Cine, ma? Nu stii, ala a lu’ Soros! Si ce-o face el p-acolo? Dracu’ stie? Auzii ca se duse la bulgari si-l gonira aia, de veni cu rata. Vorbesti serios? Pai, da! Dar e baiatul lui Merkel, ii citeste seara versuri din Schiller, sa adoarma pe muzica de Haendel. Ce tare! Mai bine, zii, cum facem cu acordul de pescuit, il aprobam? Zii mai incet ca ne-aude asta…”

  Diletantism, lipsa de viziune patriotica (ce vechi suna!) privind strategia dezvoltarii natiei, obsesia puterii si excederea de la prevederile Constitutiei, lipsa de idei si opacitate in politica zonala, lipsa de ambitie personala dublata de anvergura afirmarii nationale, resentimente fata de criticile adversarilor sau decizii ale institutiilor, diluarea totala in amorfitatea opiniilor altora la marile intalniri externe, absenteism in marile probleme ale romanilor, totala lipsa de comunicare cu poporul sau incat te intrebi, asta e presedintele tuturor romanilor sau e numai asa, de decor?

  Nu mai am mandrie, vazandu-l nauc intre sefii statelor europene, tacut si nebagat in seama, izolat in sine ca un ganditor buddist, deasupra lumii, cu capul intre urechi. Orice sef, plecat in misiune, mandatat de tara, da si el socoteala poporului lui, ce a facut acolo, ce a propus, ce s-a stabilit, ce ne asteapta, ce avem de facut, ce masuri vom lua. Prezidentul meu nu da socoteala nimanui. Sau poate da si noi nu stim. D-aia poate nu se afiseaza cu nimeni, sa nu se prinda lumea. Imi rasuna si acum un indemn revolutionar: „Mircea, fa-te ca lucrezi!”

 11. geofreeland

  Ma tot intreb de ce intelectualii romani, gen Plesu si toata elita companiona, tac, si tac si tac si tac. Probabil ca imbricatiile lor ezoterice exced aplicabilitatea verbului constructiv ca aport la viitorul natiei, ei multumindu-se cu ifose savante prin nu-s’ ce gazetute cu circuit inchis, obediente in urma ploconului gras, ca pomenile de sfinti, rontaindu-si energiile chakrale intre metafizica si amintiri de tinerete. Oricum, eroismul intelectual a disparut demult in tara asta. Pacat de ei, opaite cu seu, in loc de faruri calauzitoare pe drumul marii in furtuna.

 12. @Geofreeland
  Care intelectuali ? Pai cand plesu si altii ca el, care sunt considerati spuna vremii, s-au cardasit cu unii de teapa lui Bsescu, sau Ponta ce pretentii poti sa mai ai la nivelul lor intelectual?

 13. geofreeland

  Dupa cum am spus UE dupa Brexit trebuie sa se reformeze. Logic spun de ce trebuia Brexitul? Marea Britanie nu va iesi din UE sau va negocia conditii stil Norvegia.
  Brexitul a fost o infrangere pentru regizorii vizitii, Merkelika si Hollande. Haturile le-au fost smulse de englezi. Deci Reforma UE. Martin Schultz zice un guvern european, bicameral, si alte chestii. Adica Romania, va deveni o provincie cu un guvernorat, de fapt o colonie sau protectorat, fara identitate, fara o economie proprie ci exclusiv complementara numai cu ce vor tarile puternice. Intrarea in zona euro va adanci prapastia dintre noi si alti cetateni din tari bogate, adica noi vom manca mai prost ca ei, vom beneficia de vacante mai prost ca ei, vom avea utilitati mai scumpe ca ei. Adica dreptul la sanatate, la educatie, la orice de altfel. Pensiile si salariile, la munca egala, vor fi catastrofic mai mici. Aceleasi intestine avem si ei si noi. Da, dar unele sunt pestrite. Ale noastre. Si pana cand o vam talalui asa? Pana cand nemtii vor face agricultura in baraganele manoase, olandezii vor sadi lalele in portul Constanta, chimistii nostri se vor ocupa numai de epurarea apelor, padurile vor deveni o amintire in mobilierul ecologic european… Fabulez, dar nu vad nimic cert. Un superstat european inseamna o sinucidere nationala la nivel de decizie adica similara unei primarii. Deutschland uber alles! Allons enfants de la patrie! Si gata. Ce ne mai trebuie Romania? Poate povestile lui Creanga vor mai ramane prin Wikipedia, pentru ca noi nu avem voie sa mai avem lideri, vom avea numai obedienti comandati si cred ca asta e marele plan savarsit si promovat fara explicatii ci numai enuntat ca o amenintare, de inca presedintele „ales” pe spranceana diasporei, cu un nume pur romanesc Claudiu Verdet Ionica, pentru „sigurul” lui viitor mandat. Oricum banii facuti in Romania nu vor ramane in tara, asta e sigur. Asa ca Safta, vecina mea edentata la peste 90 de ani, inca verde, va mai da cu sapa in buruian, dar mandra ca e un cetatean european. Nu va mai apuca saraca ziua cea mare si asa cele de fiecare zi, dar de la Dumnezeu, o sperie de cata treaba mai are de facut. ‘nteles? Jawohl!

 14. Victor Bostin

  Geo tot vorbesti de tara.Romanistanul e tara doar la tv.Nici macar colonie numai e dupa ce am trimis si aurul la Londra.Armata canci ,industrie canci,pamantul cel mai bun instrainat,resursele naturale concesionate pana la epuizare,genocid organizat in spitale de firme ca Hexi Pharma si prin codex alimentarius.Despre ce tara vorbesti ? Daca te referi la servicii secrete da suntem cei mai tari din lume depasim ( prin cele 7 servicii) lejer pana si CIA cu cei 50 de mi de spionii ai lor.Beleaua e ca serviciile noastre se subordoneaza acum Mosad si toate sunt conduse de perciunati.La ei e si arhiva nationala ba chiar si a UE . Avea Putin o vorba.Nu avem noi rusii bani cati tradatori de tara putem cumpara de la voi romanistanii.

 15. Victor Bostin

  Am cam ajuns carne de tun pentru toti, nu doar pentru amerloci.
  Ma refer si la europeni, si la americani, si la rusi: aerul si alimentele otravite, desertificarea viitoare a tarii prin despaduriri in draci (pentru CINE oare se pregateste de pe acum DESERTUL viitor din Romania?!), razboiul neconventional geo-climatic etc.
  A, sa nu uitam nici de CRIMINALA industrie „pharma” care ucide oameni in nestire pe toata planeta, inca de cand a fost „creata” de firmele NAZISTE numite „IG Farben” si „BASF”.
  Doar eschimosii nu-si bat joc de poporul roman…

 16. geofreeland

  @Victor
  Tara mea e cea mai frumoasa tara din lume. „Limba romana e patria mea” spunea Nichita. Asta e nationalism? Patriotism? Nu, dragul meu, e Universul meu genetic, e simtirea fiintata a teluricului meu sens, e bucuria comuna a locuitorilor acestei tari mirifice, dar de la Dumnezeu, oamenilor alesi de El. E dragostea enorma, iubirea de care facea vorbire Einstein in scrisoarea postuma catre fiica sa, imensa energie a Universului, cea care uneste viul, in toate lungimile de unda, cum spunea Constantin Dulcan, e spatiul meu de aer, pneuma, dupa Paleologu, spirit si suflet, in trei culori, o combinatie electromagnetica de iubire, liniste, vrednicie si statornicie. Asta e poporul meu, din tara mea, un popor prea chinuit de vremuri, un popor suferind ca Isus, un popor ales, dupa Sundar Singh, axis mundi si viitor prezis, un popor invidiat, curtat si calarit, un exemplu de toleranta crestina care ii face pe multi sa tremure instinctual, dezarmandu-i. Roua diminetii sunt lacrimile zilnice ale poporului meu, intre sarbatorile tainice ale Scripturii, intre click-urile de ganduri, intre rosturile de treaba…
  Asta este tara mea. O gandesc, o traiesc, impreuna cu ai mei, de mii de ani. Daca olandezii isi spun Dutch, nemtii Deutschland, tot daci sau tara dacilor se cheama. Noi am fost Europa, pana in Portugalia unde se vorbeste romana, in Italia de sud, unde se vorbeste romana, am imprumutat simbolul lupului carpatic pana in Norvegia si Anglia, am avut potopul originar, l-am zamislit pe Moise… Nu suntem noi europeni? Cred ca suntem cei mai vechi si americanii zic ca avem cele mai multe gene de Adam si Eva.
  Asta e tara mea, chiar si ocupata, rareori lasata sa-si fie intru bunastare si pace.
  E gresit sa cred asta? Atunci in ce sa cred? In flamuri straine inimii mele, in valorile profanate cu trambite mestesugite, in obiceiuri dincolo de simtirea mea?
  Nu, dragostea mea de cunoastere e aici, intre mostenirile lasate prin truda spiritului romanesc.

 17. MILU

  LA UN POPOR RETARDAT….PRESEDINTE PE MASURA !!!!!!!!!!!!

Statistici T5