Revizionismul american şi românii

Categoria Actualitate, Despre Armata, Divertisment, Opinii, Politica

hans-clemm-si-antal-arpadIată-l pe marele ambasador al Statelor Unite ale SUA, promovând strategic steagul revizioniştilor maghiari. De ce nu îşi mută sediul în Sfântu Gheorge? Sau, pe când îl vedem cu o salbă de cocoşei la gât, pupând mâna Măriei Sale Cioabă, că şi el e român nu ?

Uite Transnistria, nu e Transnistria

După declaraţia ambasadorului american la Kişinău, se părea că acesta a comis o greşeală sau că şi-a depăşit atribuţiunile funcţionale, făcând o declaraţie care nu ar fi fost conformă cu poziţia oficială a Washingtonului. Unii au cerut, mulţi au sperat, că va urma momentul scuzelor sau măcar al negării din partea Departamentului de Stat  american a îndemnurilor, dacă nu şi a afirmaţiilor domnului Pettit. Aşa cum spuneam în articolul dedicat acelui subiect, nu a urmat nici o retractare sau negare nici din partea ambasadorului nici din partea Washingtonului a celor spuse de Pettit, pentru că, aşa cum spuneam încă de atunci, asta e politica americană, ăştia ne sunt prietenii strategici, nouă ne spun că ne susţin şi respectă aspiraţiile de unire, iar moldovenilor că nu e bine să mizeze pe România. Mai spuneam tot atunci că situaţia în Transnistria este nu doar acceptată şi aprobată de SUA, dar chiar va degenera şi se va acutiza, cu acordul strategicului de peste ocean. La câteva zile aflam din media că Transnistria si-a declarat intenţia de a se lipi cu Federaţia Rusă. Aţi auzit pe domnul Pettit spunând că aceasta este o greşeală sau că „Alăturarea Rusiei, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune în Transnistria_ sau Moldova?” Nu, domnul Pettit nu a scos un cuvânt, pentru că interesul american este să păstreze o situaţie de conflict la graniţa cu Rusia chiar şi, sau, mai ales, pe pământul strategicului  dar mai ales umilului partener strategic. Contează mai puţin în acest moment dacă Transnistria a fost cu adevărat a României sau nu, important este atitudinea SUA, prin ambasadorul său, faţă de un partener care i-a pus la dispoziţie totul, prin umilele, ruşinoasele şi trădătoarele elemente din conducerea ţării şi a serviciilor secrete.

A jurat cu mâna strânsă pe drapel

Dar, pentru că românii spun că “nu ajunge un par la un car de oale”, după ciocanul Pettit a urmat  Pickamerul Klemm, cel care  a pactizat pe faţă cu “transnistrenii” de  Covasna. Fotografierea  sa, nu doar lângă câţiva arhicuniscuţi revizionişti maghiari, dar chiar cu mâna pe “sfântul drapel” al separaţioniştilor  care visează la ţări secuieşti autonome, arată că şi de data asta  SUA îşi înjunghie aliaţii fără milă, încingând atmosfere, punând paie pe foc, dând apă la moară celor care cer fărâmiţarea României. Întâmplător sau nu, recent, aceste zile un fost premier al României, se plângea pe pagina sa de Facebook, cum că anumite forţe şi interese ar urmări dezmembrarea României. Acuzaţia nu e nouă, ea bântuie internetul încă de pe vremea când Funar se iubea cu Vadim şi atunci nu doar lumea, dar chiar domnul Adrian Năstase, actualul patriot renăscut din propria cenuşă, la auzul acestei teorii făcea semnul ăla magic la tîmplă, pe care Berlusconi i-l făcea lui Băse. De ce acuma, brusc, Bombonel se teme de adevărul celor spuse de Vadim ? Pentru că Vadim nu mai e aici să o spună şi pentru că se apropie alegerile şi trebuie să preia cineva steagul patriotismului. Au încercat şi domnul  Băse, când cu declaraţia lui Pettit, şi Ponta când Liviuţ a încercat să îl scoată de pe listele din Gorj.   Doamne, ce boală au foştii ăştia ai României să devină patrioţi, corecţi şi nepătaţi, după ce şi-au pierdut coroanele, blamând cu mânie proletară  propria politică  continuată acuma de cei care le- au luat locul. Aşa fac acuma şi Bombonel, şi Prostănacul, şi Pisoiaşul şi Matolitul. Apropo de Băse, aş vrea să aud acuma cum se revoltă  faţă de “jignirea adusă de Klemm poporului român” prin fotografierea alături de Arpad Antal şi steagul secuist..

basescu-sub-steagul-ungariei-la-miercurea-ciuc

Ar fi cu adevărat culmea nesimţirii, după ce, pe vremea când deveniste “fiinţă extra ordinară,”îşi petrecea revelioanele şi concediile şi weekendurile  în ţinutul aceloraşi stegari sau după ce prin 2011, propunea federalizarea  ţării în 12 regiuni şi includea Braşovul în Regiunea Autonomă Maghiară,  să le dea un picior în fund secuiştilor, dar la el nimic nu este exclus. Pe vremea când îşi făcea weekendurile  prin secuime, Băse îi sfătuia  pe secuişti să fie uniţi la alegeri, bineînţeles împotriva românilor. Bun băiat, şi mai şi bea apă dimineaţa . Să mai amintesc de caldele relaţii cu Laszlo Tokeş? Ce rost mai are, oricum nesimţirea se va inflama iară şi se va declara atins în amorul propriu de fotografia domnului Klemm.

Revenind la strategicii ambasadori, vrem nu vrem asta e situaţia, bănuiesc că toată lumea va vedea acuma cu ce se mînâncă americanii. Cu cine stă la masă nu vede nimeni. As îndrăzni să parafrazez un vechi dicton, spunând “ Apără-mă  Doamne de (ambasadorii) americani, că de ruşi mă apără scutul!” Pot pune pariu că se vor găsi câţiva binecunoscuţi analingăi  care şi în cazul Pettit vor încerca să ne traducă ce a vrut să spună Klemm. Doamne ce proşti suntem noi, dacă aşteptăm să ne traducă cineva din “moldovenească” în română  şi să transforme fotografia color în sepia.

Încercarea de explicaţie a domnului Klemm, cum că el este ambasador în toată România, peste toţi românii, indiferent de naţionalitate, este atât de nesimţită încât rivalizează cu pretenţiile de patriot ale lui Băsescu, adeptul renunţării la suveranitate. Mă întreb, ce este mai jignitor pentru români, Klemm cu mâna pe steagul secuiştilor, sau Băsescu sub steagul Ungariei, la Miercurea Ciuc? Apropo, abia aştept să văd UDMR-ul în campanie, că au terminat de ros unghiile şi tras sfori.

Unde-s doi, puterea creşte

Şi fiindcă tot am amintit de unguri şi de revizuiri, cu Putin timp în urmă, fostul  prieten strategic de la Est anunţa că graniţele României şi ale Ungariei necesită revizuiri.

Măi să fie, parcă sunt vorbiţi strategicii ăştia, unul spune Moldovei că nu se face să se unească cu România, şi să jură cu mâna pe steagul secuiştilor că el e ambasador  în toată România, nu numai  în Bucureşti, deci are putere să schimbe tot ce vrea muşchii lui în Românistan, celălalt vorbeşte despre modificarea graniţelor României şi Ungariei, bineînţeles ale Ungariei cu plus, în timp ce ale României vor suferi o creştere negativă, că tot s-a instituţionalizat expresia asta  de pe vremea lui Boc. În timpul ăsta, guvernatorii României se uită înspre Iuropa fără să vadă ce se petrece sub nasul lor.

Să mai spună cineva că americanii nu se înţeleg cu ruşii, că îl mănânc. Păi Ucraina s-a tranşat, Transnistria e ca şi rezolvată, urmează România. Care vrei o halcă, da repede cât sunt românii la putere, adică  Iohannis  la Cotroceni, Kovesi la Justiţie, Helvig la SRI, Cioloş la Victoria şi Isărescu la Banca Naţională.

Sânge contra promisiuni

În timp ce ambasadorii americani îşi bat joc de noi, dirijorii  francolandezi,  prietenii domnului Cioloş  ne vor carne de tun în lupta împotriva duşmanilor cocoşilor galici. Ei spun că dacă facem asta, ne vor sprijini să întrăm în Shengen. Deştept Hohland ăsta, vinde pielea ursului din pădure. Iohannis a promis că sprijină cu efective şi bani formarea forţei UE, după ce forţa navală a căzut,  Hohland promite că ne va susţine cererea, dar nu poate garanta că nu se va găsi cineva să e opună. Nu e aşa că avem un preşedinte dăştept? Şi totuşi, de ce e nevoie de aceastză forţă? Eu nu mai înţeleg nimic. Păi NATO nu mai este în stare să ne apere graniţele? De ce am primit rachetele americane la Deveselu, de ce am  înfiinţat ditamai comandamentul  NATO, de ce facem bridada multi-glumătătă la Craiova, dacă  nevoie de încă o armată  UE cu soldaţi români care să moară pentru alţii? Pentru noi cine îşi pune capul pe butuc? O să ni se vorbească despre Berthelot, despre Mackensen, despre relaţiile tradiţionale româno- francezo-germane  şi gata, lacrima românului va acoperi slugărnicia şi trădarea. Când nu va mai fi preşedinte, -şi sper ca asta să se întâmple cât mai curând- domnul Iohannis va redeveni patriot şi va blama şi el împrăştierea oaselor şi sângelui românesc  pe teatre de operaţii străine. Kaşay  Românul !

http://www.evz.ro/basescu-maghiarii-trebuie-sa-fie-uniti-la-alegeri-821631.html

http://www.stiripesurse.ro/adrian-nastase-profe-e-te-previziune-sumbra-pentru-romania_1150828.html

http://prinbrasov.com/2011/06/basescu-baga-brasovul-in-tinutul-secuiesc/

http://www.capital.ro/putin-ungaria-si-romania-sunt-pe-lista-tarilor-ale-caror-granite-ar-trebui-reconsiderate.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Revizionismul american şi românii

 1. Bostin

  Stai ca si ambasadorul UK a pupat ”steagul secuiesc”.Se pregateste ceva grav.

 2. geofreeland

  Dupa toate semnele, evidente, fara ocolisuri, se pare (ce impersonal suna!)ca soarta Romaniei e cam pecetluita. Inca Romania. aPettit in Moldova (Stefan zise ca Moldova – bineinteles pana la Nistru – nu e a voastra, ci a urmasilor, urmasilor vostri, in vecii vecilor!), Klem facu o gaura in trupul Romaniei, facand un tromb sanguin „din politete” chiar in inima ei, Hollandezul se pisa pe noi cu vrajeli la mamaliguta, iar tanti Merkelica ii tine hangul lu’ Putin la revizuirea granitelor Romaniei. Romania e astazi e de nerecunoscut: fara barbati de stat (oameni politici vertebrali), serviciile secrete si procurorii, platiti la greu de poporul roman, au distrus orice initiativa administrativa a institutiilor, Parlamentul e o adunatura de lasi, fara niciun cuvant in a mai parlamenta ceva, partidele politice sunt o alta adunatura de rahat, nedoctrinare si aservite, infricosate de „cautatul” in chiloti de catre DNA, tara este „blocata” de un guvern al nimanui (nu al nostru, adica), finantele sunt o statistica a pensiilor si un butoi cu miere pentru flamanzii „statelor civilizate” (dracu’ mau stie ce inseamna civilizatie!), economia e o economie de servicii si intermedieri a ce produc altii, resursele naturale nu mai sunt ale noastre, ale romanilor ci ale cui vreti din „statele civilizate”, educatia e de tip imbecil Disney Chanel, la care se uita toti copiii din frageda pruncie, sistemul de sanatate publica nu mai e publica, e pe bani, grei de tot, adica ai bani traiesti, nu ai bani chiar mori (cu zile!), alimentele de pe piata taraneasca sunt pline de chimicale pe care nu le controleaza nimeni, alea din supermarketuri sunt „cinstite”, adica spun ce otravuri au, sportul a devenit o lume a elitelor, ici colo, cate un talent nativ, nu preparat pe bani grei, agricultura cultiva numai grau, porumb, rapita si floarea soarelui, care se vand la capul tarlalei „smecherilor” la pret de nimic, irigatiile stau si asteapta investitorii nemti sa cumpere pamanturile pe care le-au ravnit in cele doua razboaie starnite ca „stat civilizat”, armata e una de parada, poporul e ametit de cele 70 de sortimente de bere si de vizionarismul presedintelui neamt „vreau o alta clasa politica”, dar nu spune care. Poate de import. Dupa ce vazu ca tehnosnobii astia guvernamentali habar nu au ce cauta p-acolo, zise ca vrea un guvern politic. Adica un guvern al lui. Pai daca Johannis vrea guvernul lui, dar politic, inseamna ca isi bate cuie neconstitutionale in talpa lui de novac. De cand un presedinte al Romaniei are optiuni politice? Aaaaa, de la Basescu? Pai daca e asa, ca merge banda, nu? da-o incolo de Constitutie. De fapt, Constitutia la romani nu inseamna nimic pentru astia de la putere. Poate la americani, da. Da’ la ei acasa. Aici si ambasadorii Americii nu tin cont de Constitutia noastra. Poate ca nu au citit-o. Si de ce ar citi-o? Ei fac ce li se ordona. Romania e stat unitar, zice acolo, si Klem face poze cu revizionistii. Auzi, din politete! Adica, bai fraierilor de romani, sunteti la mana noastra ca altfel va papa Putin, asa ca ciocu’ mic si noi stabiliram cu Putin cine, de unde, cat si cat timp scoatem gazele alea din mare. La prima miscare va spargem in trei sau patru bucati de pamant, ce tot va dati cu patriotismul la strada. Asa dintr-o data se duse si Paunescu, si Vadim, iar Funar taie lemne-n curte. Ati inteles? Ce s-o fi vorbit la grupul Bildenberg? Ca nu stim. Poate nici nu mai apucam intregi anul 2018, la 100 de ani terestri de la marea Unire. Tavalugul de-abia incepe. Alegerile din decembrie? O sforarie orchestrata de toti pentru „Guvernul meu”.

 3. Gheorghe Deresu

  Da, de vreo 26 ani suntem o ţară fără preşedinte, guvern şi o viziune lucidă despre viitor. Pentru toti lumina a venit de la apus. Sub o forma sau alta, toti s-au straduit sa fie pe placul SUA, UE, NATO, fara sa observe ca de la apus vine noaptea, intunericul. Astazi, consecintele se vad. Suntem o tara vulnerabila si bataia de joc a marilor cancelarii ale lumii. In Romania de dupa 1989 ajungi cineva numai daca esti coada de topor. Romania nu mai este un popor, ci un conglomerat de populatii, formate din cozi de topor, pretinse nepoti ai lui Decebal si Traian, pregatite pentru topoare reprezentative. Un topor spune ”Moldova nu e România”, altele spun ”Transilvania nu e România”. Cozile lor tac, se simt bine, sunt utile intr-o ţară slabă, copleşită şi amărâtă. Daca topoarele ar fi contrazise, atunci coada, cu siguranta, ar fi schimbata cu alta care asteapta, gata sa fie utila. Deja, sunt cozi cu cozi de topor. In Romania este supraproductie de cozi de topor si ai de unde alege. Moldova nu e Romania, dar poate fi Republica Federala Moldova sau Moldova Mare (nici un ziarist/politician nu vorbeste, desi o harta exista din 2012). Transilvania nu e Romania, dar poate fi in Ungaria cea spirituala, adica Ungaria Mare. In aceste conditii poate apare Romania Mica cu Valahia aparata de scutul de la Deveselu. In acest mediu, toata lumea buna pare multumita (presedinte, guvern, parlament), iar pe romani nu-i intreaba nimeni… Poporul roman trebuie să tacă şi să-si urmeze conducatorii sai (astazi impusi de UE si Soros), c-asa-i in democratie.
  O analiza sumara ne arata ca reformele profunde din Romania dupa 1989 sunt legate de absolventi ai UBB Cluj Napoca (Ciorbea (Prim ministru), Ioan Mircea Pascu (aparare), Ioan Rus (interne), Boc (Prim ministru) etc). Pentru a da bine, dezastrul produs de reformele democratice este pus in carca Miticilor, absolventi si ei ai altor universitati din Romania. Astazi, Romania are Presedinte, Prim Ministru, sefi la SRI, procuratura si DNA etc, care sunt nascuti si crescuti in Transilvania Romaniei, toti absolventi ai UBB Cluj Napoca.
  Nimeni nu a luat in serios previziunile lui William B. Wood , geograf -șef al Departamentului de Stat, privind schimbarile de frontiera din secolul 21 prezentate in World Report, Los Angeles Times, August 21,1992.World View The Outer Limits? Deja, unele frontiere s-au schimbat, iar altele sunt in curs. „Ceea ce vrem sa facem este sa recreem țări „, a declarat William B. Wood , geograf -șef al Departamentului de Stat. Pe harta prezentata in raport se disting granitele modificate ale Romaniei. La acest capitol tacere totala. Invariabil, pentru toate relele din lume sunt de vina rusii si Putin.
  Astazi, mai mult ca oricand, apar unele intrebari… Oare, Romania este locuita de romani? Unde traiesc ei? Nu cumva locuitorii ei se culca dupa ce li se canta „Desteapta-te romane”? Dorm si dupa ce sunt desteptati? La romani a te destepta poate sa insemne a te trezi, dar si a te instrui pentru a deveni conștient in înțelegerea realitatii. Se pare ca nu am inteles nimic din istoria noastra zbuciumata. Iar am jucat la o mana moarta… De data asta ne va costa scump. Ne asteapta impartirea traditionala, asa cum am fost 1800 de ani. In 2018,este posibil sa sarbatorim o Romanie Mica in locul unei Romanii Mari… Acum, mai mult ca oricand, este nevoie de „Desteapta-te romane”.

 4. geofreeland

  Dupa puzderia de commenturi legate de pensii, observ ca aplombul critic scade dramatic. Nu ca nu ar fi citite, dar a scrie o parere, un of, ceva acolo, pare ceva greu de inteles. Are dreptate Neacsu, romanii dorm. Somn usor, zic si eu.

  1. Romania mileniului III. La tara, intr-o comuna de baragan fertil. Viata curge molcom, timpul este egal cu el insusi, zilele religiose de sarbatoare sunt weekend-uri petrecute prin carciumi la o bere. Zilele de munca, si la tara munca e o conditie sa te vada lumea ca muncesti si sa fie drumul plin de lume, incep cu cantatul al treilea al cocosilor, adica pe la sapte dimineata, cel de rand ia vacile si le duce la pascut, restul oamenilor isi cara fanul, porumbul, aduna corcoduse de-o tuica, mai face un bulion, repara un grajd sau gard, taie un cocos (ca se bate cu alalalt), unii pleaca la peste cu alaul, copii guresesc in drum spre si de la scoala, nea Marin isi marita fata. Ulita, aceeasi de sute de ani, nu e asfaltata, si nici nu va fi, pe vremea comunistilor, lasai pantofii la asfalt si puneai cizme pana acasa, dupa marea vanzoleala din ’89 un primar, tot comunist, puse pietroaie prin sleaurile tractoarelor, apoi fiecare primar puse pietris, balast adus direct din vad, care, uscandu-se, face un praf care se aseaza peste tot, in casa, in plamani, pe mancare. „Nu avem bani sa asfaltam!” spun toti primarii, dar in campanie promit. Canalizare nu e, copiii si fostii muncitori de la oras se intorc la tara si repara, renoveaza sau fac case, in fantana veche au bagat tevi si scot apa cu hidrofor, au si baie, si o fosa. Cand se umple, baga pompa si o golesc pe unde apuca, pe campul din spatele casei, ba in curtea unui vecin care nu sta p-aici, ba pe santul intrerupt din ulita. Unde s-o scurge aceste zoaie fetide? Bineinteles in freatica si de acolo din nou in fantani. Sulf, calcar, nitriti, nitrati, detergenti, uleiuri etc. Vidanjarea e scumpa. Si chiar daca vidanjezi, ala de-o face, tractoristul de la asociatia privata, el unde deverseaza? Tot pe camp, prin vreun sant, cat mai departe de sat sau in garla milenara. La amiaza tipenie de om pe drum. Fie taranul cat de mic dupa masa doarme-un pic. Mai cotcodacesc mandre gainile ce au facut cate un ou, mai guicie porcii vecinului, de sete, ca are vreo noua si pute in jur de trazneste, se aude un scartait de caruta prin pietrisul drumului acompaniat de vreo strigare la megafon ” Peeeepeni, peeeepeni, hai la pepeni!” sau ” Saaaare, saaaare, hai la sare” Hai la cartofi, care la sare, care la vaaaaar!”. Clopotul bate tanguit si lumea se intreaba „Cine-o mai fi murit?”. Praful staruie dupa ce trece un tractor sau o combina, vantul incapatanat nu bate neam. Prin frunze vitei de vie graurii dau iama la struguri. Gardurile de uluca veche, nevopsite sau date cu ulei ars atarna ici colo si cainii, morti de foame, se stecoara sa mai fure ceva, sa traiasca. Satul isi imparte zilele intre grija painii pe care n-o mai face, graul il da la pasari si nu la moara, pensia dupa trei zile nu mai e pentru ca a luat-o ala de la magazin, in contul datoriei facute pe caiet, taranii traiesc din te miri ce, mai un ou, mai o branza dup-o oaie data la cioban, mai o rosie din gradina, o mamaliga la friptura de pui cu mujdei, o stevioara primavara, paine cu struguri in diminetile toamnei. Sontacaind, baba Lina, se duce la biserica. Azi e ziua sfintei cruci. Auzi de la vecina ca zisera astia la televizor ca la rusi gasira astia douajdemii de schelete de soldati, si nemti, si romani, si italieni, intr-o groapa comuna. „O fi si Stan al meu? ca el muri la Cotul Donului, de crescui doi copii singura si ma lasa fara de putere de tanara”. De vale, adica in down town, adica in Centru, unde se tine piata duminica, dupa cumparaturi sau vanzari, lumea bea o bere la un mic si mai vorbeste.”Bai ce-mi place reclama aia cu Klaus, la salamu’ ala, auzi! Klaus gandeste de doua ori! Al dracu’ Klaus asta, nu poate gandi o data? Adica cum, sa gandesti de doua ori?”.” Ba, e reclama la salam, n-auzi, ala toaca carnea noastra o data, de doua ori, pana o amesteca cu soriciul, baga chimicale sa nu le simti si te baga in spital, nu te-ai prins?” „Cine e, ma, astia?” ” Aia de la Cristi! Aia cu salamul sasesc.” „Sasesc?” ” Da, ma. Ca neamtul nost'”. „Cine ma, Johannis?”. ” Du-te, ma, d-acilea, ca nu fac ei reclama de salam ca-l cheama p-ala Klaus si Johannis? Hai, noroc, sa manaci porcul sanatos!”. Seara, cum se aseaza soarele pe salcamii din apus, tot romanul dispare prin casa si beleste ochii la televizor. ” I-auzi, ba, ce zice astia! Da-ti dracului, nu alta!”. Romania mileniului III. Limita cunoasterii si interesului national limitat intre gardurile curtii. Restul nu mai conteaza. Asa ne vor, asa suntem. Milioane de romani. Asteptam sa ne gandeasca altii tara. Si astia, seriosi o fac. Ca noi nu mai avem intelectuali. Si aia pe care ii aveam i-au cumparat altii, pe bani grei. Ca pe porci.

  2. E greu de crezut, nu? Alienarea e o stare specifica post-socialista. Toti asteapta sa li se bage in traista. O paralizie a asteptarii, fara noima, un trait de azi pe maine si injuraturi ca la meci. Cert e ca injuraturile nu tin de foame. Da, dar unii i-au bani grei sa injure, sa ne injure, si noi, crestini ortodocsi, ne lasam si scuipati pe celalalt obraz, ca pe primul nu ne-a ajuns. Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte al natiei, al patriei si fiintarii demne intre natiile lumii! Desteapta-te, romane, ca te-au injugat strainii, tu, neam mandru si vechi, intru fiintare, in coltul asta de lume, dar de la Dumnezeu! Desteapta-te, romane, frate, patria ne-o cere!

 5. Petrache

  Putin nu a spus ca ” că graniţele României şi ale Ungariei necesită revizuiri.”, ci a spus ca daca cineva pune in discutie suveranitatea Rusiei asupra teritoriilor incorporate ca urmare a celui de/al doilea razboi, atunci si alte tari ar putea deschide problema granitelor, intre ele fiind Romania si Ungaria.

 6. geofreeland

  Cu dedicatie, unui ambasador al Ungariei in Romania, http://www.youtube.com/watch?v=tZjVlMvvsO8

 7. Titu Ion

  Cred ca este momentul,sa afisam si noi romanii un nationalism_ponderat insa_care sa ne scota din moleseala asta de tipul”lasa ba ca…tot degeaba facem galagie”si macar sa tinem sus STEAGUL ROMANESC sub care s-au jertfit strabunii,iar carpele unora deportati de pe nu stiu unde si primiti prieteneste de poporul roman,sa si le foloseasca ei la sters…ce vor si unde vor,insa nu pe post de…drapel al nustiu…carui neam pe pamant romanesc !

 8. iorga

  Daca privim *urat cu ochiul drept* spre bataia de joc a americanilor la *adresa noastra*, ne spun ca *Moldova este teritoriu … naiba stie, rusesc, mongol, numai romanesc NU, ca banii ni-i i-au smenuit cu Bechtel si alta mega-escrocherie sa ne stoarca deocamdata nu au la indemana. Daca privim *urat cu ochiul stang la *mega-brexitul perfidului albion*, ne spun ca … *Transilvania … nu-i pamant romanesc* naiba stie … mongol, unguresc, austriac …*, pentru EI nici nu mai conteaza de exemplu ca, in Transilvania, din cele peste 7 milioane de locuitori, peste 5 milioane sunt ROMANI. Ciudat este ca, Dl PUTIN, probabil ne priveste curios spunandu-si, cum naiba au ajuns *aici prostii astia de romani ?*, NATO le-au trebuit … nati-o declaratii *total antiromanesti si de la *unghiul sam si de la perfidul albion*. UE a-ti vrut, priviti-va *ruinele economiei romanesti* distrusa sau vanduta pentru *fier vechi, si admirati-va harnicia milioanelor de romani ajunsi *slugi in toata Europa* tocmai la cei care *v-au anihilat tot, inclusiv *patriotismul* si care, vor un nou *Molotov-Ribbentrop in totala paguba a Romaniei*. Si probabil, iarasi isi spune Dl. PUTIN razand, prostii astia de romani, daca ramaneau cu mine … probabil astazi aveau granitele pe NISTRU !!!, dar prostii … tot prosti raman iar tradatorii care ii conduc … tot tradatori raman, ca ei au fost mereu condusi de *tradatori* !.

 9. ionescu

  De cind s-a intimplat cu fosta Iugoslavie,ne-am intrebat cind americanii ne vor aplica si noua tactica lor machiavelica.Sa nu fim ipocriti,spunind ca ce face Klemm ne i-a prin surprindere….important este ce vom face noi,stiind ca nu este tocmai corect ceeace a facut.Mai ales ca ei intotdeauna fac totul numai in spiritul democratiei…si a prieteniei intre popoare…..

 10. @Ionescu,
  Daca prin noi te referila conducerea de partid si de stat, raspunsul e clar: vom face ce am facut de 27 de ani, adica vom linge blide….

Statistici T5