Săptămâna absurzilor

Categoria Opinii

alina-absurdaÎn foto: Alina Gorgiu, făcând campanie electorală dor tu dor eu, cu un copil de 6 ani, pentru a-l propune pe lista viitorului guvern al lui Iohannis.

A mai trecut o săptămâna din frumoasa și  împieli, pardon împestrițata viață politică românească. Trebuie să recunoaștem că românul nu are nici un moment de plictiseală, scumpii lor conducători le oferă de toate, nici nu mai au  nevoie de telenovele, de filme polițiste, de reality showuri, sau mai știu eu ce făcături de emisiuni siropoase sau de îndoielnic bun gust,  politicienii le oferă di tăti. E țara plină de actori, cred că de la circul ăla  roman ni se trage. Şi totul devine din ce în ce mai absurd. Hai să vedem dacă e așa.

 Coace doamne prunele !

Doamna Pruna … marea șefă a justiției române, justiție care a devenit nu cenușăreasa ci studiu de caz în justiția europeană ne servește săptămâna aceasta două în una. Nu mai știu care este prima dar oricum concurează la premiul întâi. Aflăm din gurița ei strânsă pungă ori de câte ori i se storc lămâi în nas, că a mințit la CEDO. Nu știu ce calități îți trebuie, dacă trebuie să fii iresponsabil  sau doar idiot,  ca să mergi în plină ședință a CSM şi  în încercarea de a-ți demonstra bunele intenții dar și credulitatea, ca să nu spun incompetența, să te autodenunți, dar este   culmea prostiei,  pentru că declarația domniei sale cum că a mințit la CEDO  privind finanțarea penitenciarelor, este clar un autodenunț,   iar  asta certifică faptul că are certe calități de sinucigaș. Nici nu vreau să aflu ce spun acum înaltele foruri europene despre guvernul României, despre credibilitatea justiției din România, despre care aceeași doamnă  Prună dar și cei care i-au dat ciocănelul în mână  urlau că e târâtă în derizoriu de criticile aduse de cei cărora li se  instrumentează dosare. Păi pe lângă ce  făcut  doamna ministru, plângerile lor sunt  floare la urechea imaginii justiţiei.

Şi ca imaginea să fie şi mai curată, doamna ministru propune  pentru funcţia de procuror  general pe domnul  Bogdan Licu,  cel care în perioada de interimat „s-a calificat” pentru funcţia respectivă, dovedind fidelitate faţă de „instituţia justiţiei”. Faptul că acesta este la rândul său cel puţin suspectat că a obţinut din partea penalului Oprea,  că doar aşa le spune domnul preşedinte celor cu dosare penale, o frumoasă diplomă de dottore la copy-paste, nu o dereanjeayă pe doamna ministru, sau poate tocmai asta a determinat-o să îl propună, pentru că altfel nu ar putea fi controlat şi ţinut din scurt nu ?   Probabil doamna ministru va justifica alegerea sa, prin faptul că plagiatul nu a fost dovedit, dacă  nu cumva îl numeşte tocmai pentru a nu fi dovedit niciodată, că doar nu e nimeni tâmpit să îl considere plagiator pe cel mai general procuror. Totuşi, dacă ne gândim că l-a numit la ANP în locul lui Bejan exact pe cel în a cărui curte au început protestele din penitenciare în Iulie 2016, respectiv  Marius Vulpe, fostul şef al Penitenciarului   Iaşi, mi se pare că treburile dar mai ales politica doamnei Prună sunt clare. Mai mult, ca să pună batista pe ţambalul lui  Lică, doamna Prună scoate pe piaţă scandalul de la Poarta Albă. Păi la câte abuzuri şi corupţie există în penitenciare, doamna Prună are ocazia să împăneze toate procuraturile din ţară cu plagiatori că lumea va fi ocupată  cu scandalurile care vor garnisi numirile respective.

Nicuşor Dan  se antrenează

O altă probă de absurd ne dă domnul Nicuşor Dan, salvatorul bucureştenilor,  care acuma vrea să salveze România de bruma de normalitate care mai era prin unele locuri. Domnia sa a început campania electorală, deşi  oficial ea nu s-a deschis, deci se află pe undeva în ilegalitate. Şi pentru că este în căutare de  electorat virgin, a vrut domnia sa să se adreseze amatorilor de  zacuscă, adică studenţilor de la Politehnică. Numai că nu a putut intra  în fieful doamnei Ecaterina Andronescu şi a venit să se plângă la televiziuni. Dacă ar fi zis “ uite domne nu mă lasă să intru la ea în casă, “ mai înţelegeam dar domnul Nicuşor se plânge că interdicţia, oficială sau nu, este o dovadă de politizare a învăţământului. Haida de, e o glumătătă? Dar domnia ta domnule Nicuşor, ce voiai să faci pe acolo să cânţi pastorale? Nu este absurd să te plângi că nu poti perora politic din cauza amestecului politicului ? Nici domnul Nicuşor nu se opreşte la una.. în goanna după electorat ieftin şi usor de dus de nas, dar mai ales lipsit de .. experienţă politică,Dănuţ a  dormit în stradă cică de ziua oamenilotr fără adăpost, alături de ambasadorul  Marii Britanii. Nu este absurd să te declari solidar cu cei fără casă,   dar în loc să le oferi casa ta măcar o noapte ca să se simtă şi ei bine odată pe an, tu te  duci şi le ocupi un loc de dormit pe care poate l-ar fi dorit altcineva ?Ştie cineva când e şi ziua puşcăriaşilor, că aş vrea să îl văd pe domnul Nicuşor şi acolo, măcar aşa pentru antrenament.

Mincoginism

Din listă nu putea să lipsească domna Loz în plic, respectiv  doamna deputat  Mincă Liliana, care a  dat ocazia unui scandal la Botoşani, unde fusese trimisă cu zurgălăi pe post de preşedinte ALDE.  Fă-ţi idee d-ta: ţinţi partide schimbate în patru ani, caleaşca  hodoronc-hodoronc, zdronca-zdronca, si clopoţeii.. pfiiiu ce-mi mai ţiuie urechile. Numai că nu a fost primită cu lapte şi miere ci cu reproşuri şi scandal de se auzea până în stradă, ca la uşa cortului. Doamna Mincă ne prezintă şi domnia sa două în una, că se poartă, domnia sa încarnează atît pe coana Zoiţica cea care era, conform spuselor unui licean “soţia unui grup de politicieni”cât şi pe neicusorul Gagamiţă, cel trimis de ţentru  care vasăzică. Ei bine, pentru că o parte din politicienii locali s-au răzvrătit, doamna consideră că este vorba de misoginism. Domnule ce bine e să fii femeie  în România : cum te prinde cineva cu ocauia mică,  cu traseismul politic, cu dosare  împănate artificial, şi te contest, sau te reclamă,  cum dai vina pe  misoginism, mincoginism, kovesiginism justiţinism, etc.  Hai că e bine.

Mike Tyson vrea imunitate

Pentru respectarea dreptului bărbaţilor urmează la rând vizita marelui  de stat om …Mike Tyson care  după ce a vizitat ceva închisori  prin state, a bătut ceva femei prin hoteluri şi a muşcat ceva urechi în ring, a venit Românica să bată cu ciocănelul cu care s-a jucat câţiva ani însuşi colegul lui Mihai Viteazu. Păi de acuma poate să mai facă orice, dacă este prins conducând sub influenţa drogurilor sau a băuturilor spirtoase,  sau caftind vre-o amantă, poate spune că e înscenare politică, are fotografii făcute cu toţi confraţii persecutaţi din Camera deputaţilor care s-au îngrămădit pe el mai ceva ca moldovenii pe  moştele Sfintei Paraschiva. Caşai parlamentarul român, de la întălnirea lui Păcălici cu Maicăl Gecson, nu scapă nici o ocazie să se facă de selfi. Cred că senatorii îl vor demite pe Tări că nu i- a lăsat şi pe ei să se dea prin Senat  cu Big Tyson. Vorbeşte lumea că văzând şi auzind el ce bine e în Parlamentul român, Mike a decis să îşi cumpere ceva proprietăţi pe la noi să ceară cetăţenie  şi să candideze la iarnă, măcar de dragul imunităţii, nu se ştie când prinde bine.

Alinuţa şi prospăturile din PNL

Voi încheia  expozeu cu recent înscăunata doamnă Gorghiu, numita n şi ea de eşalonul superior, presedinte unic,  dar la nivel naţional, la PNL  La înscăunare,  Alinuţa s-a lăudat  că face curatenie, că partidul ei nu mai e ce a fost că s-a primenit şi că la viitoarele alegeri vor fi pe liste 30% ”lupi tineri”. Iniţial am crezut că a crescut mare băiatul ăla cu care vorbea ea de după uşă acum câţiva ani în altă campanile electoral  şi drept răsplată că nu a lăsat-o să intre în casă, l-a pus pe lista parlamentarilor PNL, dar m-am înşelat.  Ea când spune nou se gândeşte la nume noi dar cu obiceiuri vechi, la nume noi pentru noi, dar vechi prin şmecheriile de partid, rude, fraţi, veri, naşi, fini, mame, taţi, soacre ale celor care au decis să schimbe scaunul de parlamentar cu cel de protejat al noilor parlamentari.  Şi când face asta, doamna Gorghiu vrea ca noi să credem că aşa s-a curăţit partidul.   Dar faptele spun altceva pentru că printre noii veniţi  pe listele PNL, găsim pe domnul Falcă, finul lui Băsescu şi pe doamna Viorica Cherecheş.  Pentru ea Falcă este nou, iar doamna Viorica Cherecheş, mama ilustrului primar condamnat Cătălin Cerecheş  este născătoare de Dumnezeu.     Dacă doamna Gorghiu consideră că doamna Viorica este prospătură,  atunci nu mai e nevoie de nici un comentariu pe acest subiect. Şi pentru că se poartă dubleta, doamna Gorghiu ne mai serveşte una. După Modelul Kovesi al autovictimizării, se plânge mai nou că este .. urmărită, că cineva plăteşte bani frumoşi ca să fie ea urmărită. Păi doamna Gorgiu, să fii matale fericită că eşti urmărită pe bani privaţi, noi ceilalţi suntem  filaţi, ascultaţi, interceptaţi, urmăriţi pe bani publici, de la bugetul de stat, adică pe banii noştri, chiar nevinovaţi fiind, nu ca  domniile voastre politicienii,  așa că  mergi matale pe burtă, să nu se prindă guvizii.

Dacă aş mai scormoni, aş mai găsi ceva exemple, dar qui prodest? Ajunge un par la un car de oale… pentru cine are ochi şi urechi.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Săptămâna absurzilor

 1. geofreeland

  De ceva zile niciun comentariu. Ori subiectul e neinteresant ori exista o scarba fata de subiectul adus in discutie. Cred ca subiectul e atat de comun incat neimplicarea, ca forma de aparare psihologica, elimina din start o atitudine. Mai e si varianta ca ati spus tot si no comment.

  Subiecte sunt. Si unele grave. Ca de exemplu Romania este inca in razboiul, prefigurandu-se a fi deja pierdut, dus de marea finanta mondiala impotriva statului inca definit roman.
  Cand Iliescu, imediat dupa marea vanjoleala din 89, spunea ca Romania va adera la UE si NATO, el semna inceputul distrugerii statului roman. Ce au facut cetatenii romani in socialism, sub biciul partidului comunist? Au muncit, au construit si au creat, in acele conditii, o avere nationala, care si acum inca nu e furata de „partenerii externi”. Inca mai e ceva de furat.

  Eu nu mai continui. Il citez pe Alexandru Cumpanasu:
  „Distrugerea cu bună știință sau din ignoranță, prostie ori interes personal a tuturor instituțiilor ori sectoarelor vitale dezvoltării unei națiuni, dar și asigurării securității acesteia a condus la o democrație modernă pentru o societate postmodernistă în care niciunul dintre pilonii tradiționali: Parlament, societate civilă, executiv, justiție nu mai reprezintă baza societății și funcționarea ei pe principii democratice, ci mai degrabă toate aceste domenii ale vieții sociale s-au subordonat unui singur pilon – CLANUL.
  Haita socială nu se diferențiază cu nimic de cea animală, fiind ghidată tot de instincte de supraviețuire, acaparare de teritoriu sau manifestarea puterii în forma ei cea mai simplistă și brută. Membrii acestei haite întruchipează, de altfel, într-o manieră perfectă ipostaza pascaliană a omului ca „rebut al universului”, condiția lui abjectă, un primat al existenței sale.
  Clanurile, ca pilon al democrației moderne românești, înseamnă o adunătură de indivizi din zone de putere diferite al căror motto este folosirea puterii pe care o deține exclusiv pentru el și grupul său, haita sa, clanul său.
  Alegerile parlamentare, o miză primordială
  Modul în care se prefigurează alegerile parlamentare din această iarnă îmi arată o miză primordială – care sunt clanurile care rămân și care sunt clanurile care dispar. Definiția unui clan, în viziunea mea, ar fi o adunătură de indivizi fără valori, principii sau obiective naționale al căror instinct neanderthalian primează, proveniența acestora fiind variată: mediul politic, justiție, servicii, mediul economic, societatea civilă. Obiectivul principal al clanului este subsumarea puterii publice membrilor săi.
  Acest lucru se întâmplă prin folosirea de către membrii clanurilor a tuturor pârghiilor de putere pe care le dețin, nefiind cu nimic diferiți ca organizare și viciere față de clanurile tipice ce trafichează organe, femei, sclavie modernă, droguri. Diferența constă doar în modul de expunere și locurile pe care le ocupă în societate venerabilii membri de clan.
  România a regresat atât de mult din punct de vedere democratic, încât acum nu mai putem vorbi despre democrație funcțională. Gulerele albe din aceste clanuri au ocupat instituții întregi, sectorul privat și chiar și aerul pe care îl respirăm.
  Complicii clanurilor

  Oamenii aleși pentru a candida pe listele parlamentare în marea lor majoritate sunt un exemplu al României clanurilor în viitor, dar în ungherele mai puțin pătrunse de lumină aceleași clanuri vor transforma România în următorii ani într-un neofeudalism incontestabil.
  Politicieni, judecători, procurori, polițiști, oameni din servicii, învățământ, sănătate, societatea civilă, economie au devenit complicii și, în multe cazuri, membri ai acestor clanuri.
  Iar modelul de supraviețuire se va adapta până jos, iar în fiecare județ, oraș sau comună, oamenii urmând a se organiza pe clanuri, şi nu în funcție de categorii profesionale, afinități intelectuale sau preocupări comune.
  România clanurilor va distruge autoritatea statului în totalitate. Însă în interiorul lui există mai multe clanuri, iar cu complicitatea a o parte din mass-media nimic în afară de bani și putere nu va mai motiva cetățenii, de la cel mai de jos până la cel mai de sus.
  Rezistență și răbufnire vs. un război civil sau la o nouă revoluție
  Există, astfel, două variante: fie vom asista la o rezistență și răbufnire a celor care consideră că democrația trebuie să continue să existe și, încet dar sigur, acești membri ai clanurilor vor dispărea, fie vom asista pe viitor la un război civil sau la o nouă revoluție.
  Nemaiexistând un sistem față de care să se revolte și nici niște valori asumate clar, populația riscă să treacă la un război civil în care clanurile le vor folosi pentru a-și stabili supremația.
  Toate acestea par a fi luate dintr-un film prost, dar, din păcate, sunt avertismente reale în care cred, iar modul în care se comportă actorii statali în activitate nu îmi confirmă decât acest lucru. Reducerea atribuțiilor unei instituții din domeniul securității naționale până la aproape distrugerea și eliminarea din peisaj, călcarea în picioare și desființarea oricărei forme de românism prin umilirea și siluirea sistemului de învățământ ca formă de menținere a ființei naționale, robotizarea unei populații mimetice și dezrădăcinarea acesteia prin sărăcie, cultivarea urii și vrajbei vor reprezenta ingredientele esențiale pentru un posibil război civil în România clanurilor.”
  Aduc in discutie ce spun oamenii acestei tari. Incredere in sistemul medical – 30%, incredere in sistemul educational- 33%. La astfel de cote, o natie e deja terminata si isi pune problema daca actuala forma de stat si regim politic sunt cele mai bune pentru drepturile lui constitutionale. Statul nu mai este al lui ci impotriva lui. Nemultumirea acumulata va refula intr-un anume fel. Cred ca dupa alegeri cine isi va permite sa manipulezze votul popular din Romania isi asuma un mare risc geostrategic.

 2. geofreeland

  Mi se pare mie sau s-a ajuns la o limita peste care nu se poate trece? Atacurile, in parte probate, impotriva sefului DNA, lasa a se intelege ca s-a intrecut masura. Lupta asta anticoruptie, dirijata si cu iz vadit politica a iesit din cadrul crearii „altei clase politice”, a sarit calul cum se zice si, in urma criticilor din Germania si SUA, e perceputa exact ca o arma politica. Probitatea judecatorilor devine singurul antidot impotriva „facaturilor” procurorilor „mov” care returneaza pe banda rulanta dosarelele facute pe genunchi si cu orice pret. Pana si presedintele, ca urmare a criticilor pertinente ale sefului Senatului, si-a dat seama ca sfera de interese este macinata de lupte intestine straine neamului romanesc atat de confuze si rapace incat nu o mai poate ascunde, sub diferite subterfugii, fara sa isi riste demiterea. Hexipharma si #Colectiv, cu iz de napalm si droguri, cu morti „tineri si frumosi” degeaba, sunt evenimente cu implicatii care au dezagregat autoritatea statului roman. Privatizarile, cu orice pret, al energiei Hidroelectrica, profitabila pentru statul roman, a portului Constanta, adversar redutabil al Rotterdamului, profitabil pentru statul roman, a exploatarilor de sare, profitabila statului roman (clorosodice), a productiei de apa grea, strategica si profitabila statului roman, vanzarile de terenuri agricole, profitabile statului roman (cel mai fertil din Europa!), concesionarile de gaze din mare, profitabile statului roman, padurile, o avere de viitor a unei natii sanatoase, nu fac decat sa confirme ca graba actualei clici guvernamentale, sprijinite de un partid distrus de orice ideal national (PNL, sa nu existe dubiu), ca pe ultima suta de metri sa faca jocurile. Cititi indicatorii publicati de INS si citez din

  „Institutul Național de Statistică: Nu mai stăpânim nici 10% din România!
  Institutul Naţional de Statistica (INS) ne aduce la cunoştinţă că, în economia naţională (a Romaniei) funcţionează 44.575 „grupuri de întreprinderi”.
  Grupul de întreprinderi defineşte două sau mai multe întreprinderi în care una dintre întreprinderile participante la grup deţine controlul asupra celorlalte, prin control înţelegându-se deţinerea a mai mult de 50% din voturi, de regulă, dată de deţinerea a mai mult de 50% din capital.
  INS ne spune că, din cele 44.575 grupuri de întreprinderi, 5.308, sau 12% din total, sunt rezidente sau controlate din interior, în timp ce 39.267, adică 88%, sunt grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din exterior, ne spune Constantin Cojocaru.
  Desigur, raporturile numerice de mai sus nu se suprapun 100% peste cele valorice referitoare la ponderea capitalului deţinut de străini în totalul capitalului utilizat în economia românească, în acest moment. Oricum, ordinea de mărime se păstreză.
  Tot INS ne spune că, în ultimii 25 de ani, în România, au fost făcute investiţii în valoare de 500 de miliarde de euro, din care 5 miliarde din capital străin. Deci, străinii au investit 1%, dar stăpânesc 88% din capitalul ţării. Curată afacere!
  Iată, deci, că INS confirmă estimările făcute de mine în ultimii ani prin care am atras atenţia asupra faptului că cea mai mare parte a capitalului românesc, peste 80%, a fost acaparată de corporaţiile transnaţionale, prin escrocheriile financiare numite „privatizări”, „reptrocedări”, „restituiri” etc.
  Problema este că, deţinând capitalul, străinii ne-au cumpărat şi statul, pe care îl folosesc ca să-şi apere capitalul şi să ne ţină în jug.
  Problema este că, deţinând capitalul, străinii îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o producem, prin munca noastră, şi o transferă în afara ţării, lăsându-ne salarii şi pensii de mizerie, din care nu mai putem economisi nimic, nu mai putem investi, nu ne mai putem redresa, nu mai putem scăpa din jug.
  Ce facem?”

  Un comentariu facut de Constantin Cojocaru. Si Ilie Serbanescu spune cam acelas lucru.Dar cine sa-i mai ia in seama ?!

  O singura intrebare se naste si asta e si miza alegerilor din decembrie, vrem sa mai avem un stat national sau stat vandut la bucata, o colonie cu cetateni „pe plantatie”?. Asa ceva este absolut incredibil cu practici de peste doua secole pot fi aplicate, rafinat, in mileniul III, unui alt stat. Cred ca ONU este o „facatura” fara niciun sens azi. Ea nu incrimineaza razboaiele economice, ci numai pe cele in care curge sange, desi primele sunt mult mai periculoase sub toate aspectele. Imagistica emotionala cu lacrimi si sange pare un paravan bine ticluit spre a abate atentia de la noile tipuri de razboi.

Statistici T5