În timp ce noi ..

Categoria Actualitate, Opinii

holzindustrie

În timp ce noi :

Ne dăm de ceasul morţii că Muţenia Pământului şi-a aşezat turul pantalonilor pe scaunul  tăcerii deşi, acolo i-ar fi locul;

Căscăm gura la drama familiei Băsescu , care pare că nu se mai înţelege cu Mafia pe care a creat-o;

Urmărim cum Floarea Justiţiei române  primeşte medalii peste medalii pentru ambuscadele organizate printre politicieni;

Ne umezim la ochi de dragul unor şefi de partide care s-au trezit promiţând salarii şi pensii mărite la paştele cailor din punga altora şi  tăieri de taxe care vor fi înlocuite cu altele;

Privim tâmpi la organizarea în ultrasecret şi ultrarapid a unei simulări anti-cutremur  exact când se desfăşurau două greve cu un efect de două ori mai puternic decât cutremurul, care ar fi blocat guvernul;

Aşteptăm să vedem cine va câştiga în cursa pentru Casa Albă, unde în sfârşit şi americanii vor vedea cum au loc alegerile în România adică să  nu poţi să îl alegi pe cel mai bun ci doar pe cel mai puţin rău;

Ridicăm din umeri şi „empatizăm” facebuceşte la acţiunile celor care încă mai vor UNIREA;

Ne rugăm la Dumnezeu să nu iasă totuşi Anglia din UE, ca să mai avem şi noi unde să ne umilim spălând funduri nobile;

Ne bucurăm ca proştii că procuratura a decis să redeschidă procesul Revoluţiei , de parcă nu s-ar mai fi redeschis de câteva ori tot degeaba, dar nu pentru că am aştepta să aflăm un adevăr pe care toţi îl ştim , nici de dragul unor principii, ci pentru că sperăm să vedem cum mai muşcă unul din ţărână;

Lăcrimăm cu ochii în decolteuri la dramele câte unei fufe care divorţează on line suspinând că nici cu cel de-al treilea soţ nu a reuşit să se sature de bani ;

TRUSTURILE MEDIA CONTINUĂ SĂ NE ÎNDOBITOCEASCĂ CU INFORMAŢII ŞI ŞTIRI DE DOI BANI, PRINTRE CARE ŞI CERTURILE ELECTORALE, IAR DOMNUL IOHANNIS NE VORBEŞTE DESPRE PENALI ŞI GUVERNUL LUI,

Activităţile firmei de suflet a domnului preşedinte al României, este vorba de  Holzindustrie  Schweighofer,  cea care a cumpărat fără probleme Parcul Naţional Retezat, continuă să taie. Nu o să ne mai rămână lemn nici de sicrie, care vor deveni un lux pentru români, ca şi respectarea drepturilor lor, ca să parafrazez o prună de Bucureşti. Chiar dacă ar veni la conducere un al doilea Ţepeş, atât de invocat în ultimul timp,  nu ar mai putea face nimic, ar veni degeaba: nema lemne, nema ţepi. Poate că ăsta este şi motivul pentru care toată lumea tace.

Români, nu îl mai aşteptaţi pe Vlad Ţepeş că nu mai vine, degeaba îi flutură unii poza. Nu mai sunt lemne.

PS: Intrând pe pagina de  facebook a primului ministru policrat am constatat că pe  frontispiciu încă mai tronează mesajul ăla cu „Brâncuşi e şi al meu”. Chiar nu i-a spus nimeni domnului Cioloş că nu mai e şi a lui decând  Mutu şi-a marcat teritoriul pe Masa Tăcerii?

Până si Andries a devenit anacrotic

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la În timp ce noi ..

  1. geofreeland

    Nenea Johannis ne anunta ca 30% din teritoriul agricol national e cumparat sau exploatat de straini. Asa si cu Holzindustrie Schweighofer. Taie la greu. Cat scriu eu aici 1000 de mc de lemn sunt praduiti. Asa si? Exemple sunt peste tot. De la furtul inventiilor si tehnologiile din institutele de Cercetari, pe domenii, de la orice resursa naturala existenta (aur, apa, uraniu, caolin, sare, lemn, titei, gaze, bauxita, calcar, fructe de padure, peste, animale salbatice ocrotite etc) pana la distrugerea economiei unei tari, sistematic, pe obiective stabilite, s-a ajuns la etapa finala a „ocuparii” prin forta a Romaniei. Alegerile din decembrie sunt ultima reduta in calea ocuparii. Bani grei se toarna in Romania, oameni din afara, agenti, mercenari, agitatori, mai ceva ca la Revolutie, dau navala in tara. Suntem in razboi. Si suntem. In acest razboi va curge sange in curand.

  2. ifrim

    Sefu doar sa vina el Vlad Tepes , imi bag firma-n insolventa si sponsorizez cu 1000 de tarusi din fier forjat cu striatiuni h=200mm, fi=50mm gata unse ca sunt omenos.Si cat o fi el de Brancusi iar noi patrioti nu are cum sa coste un pietroi 11 mil. € chiar daca e cuminte!

  3. geofreeland

    In ce lume traim? O lume mizera, cu deturnare de valori, folosite ipocrit, in genul „sa faci ce spune popa, nu ce face popa”

    Luarea de mită
    (1) Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.
    (2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită de una dintre persoanele prevăzute în art. 175 alin. (2), constituie infracţiune numai când este comisă în legătură cu neîndeplinirea, întârzierea îndeplinirii unui act privitor la îndatoririle sale legale sau în legătură cu efectuarea unui act contrar acestor îndatoriri.

    Darea de mită

    (1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

    De ce se da si se ia mita? Cel care are interes sa-si rezolve o problema, spre a se asigura de succes, ofera bani, bunuri, servicii sau chiar medalii ca recompensa unui functionar public. Cel care primeste mita, adica o accepta, inseamna ca isi incalca obligatiile pentru care este platit ca functionar si excede legea, savarsind o infractiune. De ce totusi mita este acceptata? De ce? Pentru ca omul are nevoi, nu numai biologice, are vanitate si orgoliu, iar puterea vremelnica in functia respectiva determina, pe fondul unui caracter antimoral, sentimentul ca este deasupra a orice.
    De ce spun toate astea? Pentru ca unul din cei mai ingalonati oameni din Romania este procurorul sef al DNA. Americanii i-au dat o medalie, francezii o alta, suedezii o alta. In curand va fi propusa pentru premiul Nobel pentru justitie si va fi sanctificata in zeita. Nici Nelson Mandela nu a fost gratulat atata. Si el lupta pentru emanciparea poporului sau, cotropit de europeni, chinuit intr-un apartheid sangeros.
    „Lupta anticoruptie” e cea mai mediatizata lupta din istoria Romaniei. Codruta noastra a luat bourul de coarne sa smulga radacina peschesurilor si bacsisurilor de tip Fanar exersate la romani ca un mod de a fi. Toti dam ciubuc, bacsis, oricui. La frizer, la baiatul care aduce pizza, la hotel, la carciumile de lux, la doctor, la politisti, la vamesi, la profesori, oricui, oriunde. E greu a starpi acest mod de a trai. Ciubucurile la banci se cheama comision de administrare cont, comision de…, comision de…etc etc. Inlocuirea ciubucului cu comision, legiferat, e tot o forma de spoliere a moralei, cinstei si demnitatii. Cat timp, oamenii accepta aceasta forma de ciubuceala la un nivel rezonabil, totul e ok, ca asa e viata. Fiind la nivel mic, de jos al vietii de zi cu zi, de ce sa ne miram ca functionarii publici si-au privatizat locul de munca, platit de noi, solicita si incaseaza aceasi forma de ciubuc, numita mita, in sensul Codului Penal. Aici DNA are obiectul muncii si nu in viata de zi cu zi. Oamenii de rand traiesc in mocirla ciubucului ca mod de viata si DNA nu are treaba cu ei.
    Problema e alta. Si revin la prevederile Codului Penal. Daca medaliile si ordinele primite de omul Codruta, nu institutia DNA, SUNT DE FAPT MITA? Sunt ele un folos pentru Codruta? Bineinteles ca da, ii exhiba orgoliul pana la nivel endorfinic ducandu-i incurajat vanitatea la cote inimaginabile. Nici academicienii nu au primit asa ceva in lume! Ele sunt proprietatea omului Codruta, un „folos” de tip atu in relatiile sociale atestate la rangul de cetatean de Onoare al SUA, Frantei, Suediei. In schimbul sau pentru ce a primit ea aceste recunoasteri pe care cetatenii acestor state nu le acorda decat exceptional cetatenilor lor? „Pentru lupta anticoruptie” pe care omul Codruta, ca un Spartacus modern, lupta in arena de gladiatori a coruptilor. Ea este cheia instrumentarii dosarelor facute de subordonati, nu de ea. Ma intreb e oare o legatura cu francezii de la Apa Nova, al caror dosar e inchis sau amanat in sensul in care functionarul Codruta citeste in Codul Penal despre „neîndeplinirea… ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri…”? Sau poate are legatura cu mismasurile suedezilor de la IKEA in cumpararea de paduri si un dosar al lor prin care functionarul public Codruta „acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu” acum si pe viitor? De Microsoft ce sa zic? Cei care au dat mita, i-au dat si o medalie Codrutei. De EADS ce sa mai zic. Si Johannis primi nu-s ce medalie de la nemti. Pai ce facura, nene, astia asa de grozav de-i premie planeta? Si-au facut, sau nu si-au facut obligatiile de serviciu, platiti din banul public, ce altceva sa fi facut? Ce atatea premii de la toti?
    Acest concurs de acordare de ordine si medalii se vede si de pe Luna. De acolo ne vine lumina, din partea intunecata a Lunii si nu de la zeul Soare, care este viata si adevar pentru orice fiinta.

    In ast timp dupa ce baba Safta isi sapa pamantul din gradina inca a ei, cocosata de truda si ani, in asteptarea celor 350 lei pensie, cu mainile inghetate isi desfacu nodul broboadei, dadu drumul la tevelizor, o vazu pe tanti Codruta si zise, „asa, fata mamii, nu te lasa!” gandindu-se ca daca aia sunt bagati la puscarie o sa ii mareasca si ei pensia, acolo, cu 50 de lei. Oftand, pleca tarsindu-si pasi spre cosar sa mai sparga niste lemne ca se facu frig.”Ce-oi face la iarna? Ca lemne nu mai am neam!Mai bine m-o lua Al de sus, sa scap de toate”.