Loading

alesi

Toată lumea vorbeşte despre marea victorie pesedistă din Decembrie. Hai să fim serioşi, în ţara orbilor  chioru e împărat, în ţara amputaţilor şchiopul câştigă maratonul, în ţara muţilor bâlbâitul este orator, în ţara proştilor plagiatorul este doctor. Mai e nevoie să spun care este ţara asta?

În numai 24 de ore m-am săturat să tot aud vorbindu-se despre marele sau micul câştigător al alegerilor. Să fim realişti, există doar un mare perdant iar acesta este poporul acesta de orbi, muţi amputaţi, proşti, adormiţi pentru că 61 % din ei nu au mers la vot dând voie schiopilor, bâlbâiţilor, chiorilor, plagiatorilor, să se aleagă. Toată clasa politică ar trebui să îşi dea demisia pentru că nici un partid nu se poate lăuda că reprezintă voinţa majorităţii, nici unul din ele nu reprezintă cu adevărat interesele românilor nici ca număr de alegători, nici ca intenţii şi proiecte. Cum să te erijezi în purtător de cuvânt al naţiunii când 61 % din naţiune nu te-a vrut, asta fără a adăuga votul împotrivă al celor care au votat ?Cel puţin 75 % din populaţie este împotriva celor votaţi iar ei deja se cred aleşi ai poporului. Tragică realitate.

Hai să  facem puţină  matematica legat de marea victorie a PSD. La alegerile locale din 2016, câştigate „en fanfare” de acelaşi partid, după părerea majorităţii comentatorilor, au participat 48,2% din alegători din 18.277.372, ceea ce înseamnă 8.785.593 locuitori prezenţi la vot, din care 37,58% au votat cu PSD la Consiliile Locale,  adică un număr de 3.338.525 locuitori.Trei milioane pentru, 15 împotrivă, iar pesediştii se laudă că au câştigat alegerile şi că reprezintă voinţa naţiunii. Mă laşi?

La alegerile recent încheiate, au participat 39,49% din alegători, ceea ce înseamnă 7.290. 094 voturi. Având în vedere că până la ora asta din numărarea voturilor rezultă că PSD a luat 46,3%, rezultă că pentru ei au votat 3.353. 836 de cetăţeni. Acestea sunt cifrele, cu o marjă de eroare de câteva mii cel mult. Şi atunci de ce se consideră o mare victorie faptul că numărul de votanţi este relative acelaşi? Să te lauzi cu o victorie în condiţiile astea este echivalent cu a te bucura că ai câştigat maratonul concurând cu copii de 4 ani, pentru că trebuie să recunoaştem,  campania PNL a fost nu doar infantilă ci parcă ar fi fost concepută şi făcută de handicapaţi. PSD-ul a avut şi el o campania jalnică, în condiţii normale ar fi  fost la egalitate cu PNL, dar conducerea PNL le-a făcut practic cărţile.Dar, din nou se proclamă marea victorie,a PSD,  în condiţiile în care 66 % din populaţie nu îi doreşte pe câştigători.Să fim serioşi, nu a căştigat programul PSD, a pierdut orbecăiala PNL.

Pe de altă parte, dacă ţinem cont de faptul căvoturile   obţinute de USR sunt de fapt ale susţinătorilor PNL nemulţumiţi de campania şi figurile Alinuţei şi domnului Falcă,   se poate spune că totul e în limitele obişnuite, nimic extraordinar,  voturile dreptei sunt aceleaşi. Unii ar spune că USR a fost creat pentru a acumula voturi din partea celor neconvinşi care erau antisistem şi doreau ceva nou. Aşa le place peneliştilor să creadă şi lui Nicuşor Dan să spună. Dar Nicuşor Dan ştie mai bine ca oricine că el a apărut la ordinul lui Iohannisoros iar Iohannis  a dorit de la început să înlocuiască PNL-ul, format din o grămadă de oameni cu state vechi în partid care nu îi convin, cu un partid al lui, format de el, ca să fie şi el trecut undeva în istorie ca un ctitor de partid.  Iohannis este călăul PNL,  el şi toţi cei care i-au cântat în strună cu sau fără a şti ce urmăreşte, USR este ghilotina.  În plus mai e cineva, la fel de parşiv care a urmărit spargerea PNL şi acela e Băsescu, cel care are în PNL o grămadă de cârtiţe. Peneliştii puri vor fi izolaţi, prinşi între băsişti şi iohanişti. Dacă nu strâng rândurile acuma, cât încă mai reprezintă un nume, în cel mult un an vor fi praf şi pulbere.

Cu alte cuvinte, nimeni nu a câştigat, cu atât mai puţin românii şi pot spune că     singurul partid care a câştigat cu adevărat este UDMR care a reuşit să-şi mărească numărul de parlamentari cu 20% tocmai datorită slabei prezenţe a numărului de români în faţa urnelor. Nu au fost mai mulţi maghiari la vot, au fost mai puţini români, ceea ce a crescut exponenţial numărul de procente pentru UDMR. Dacă românii ar fi fost mai mulţi la vot, cel puţin ca în Iunie, PMP nu ar mai fi intrat în Parlament,  Băsescu  nu ar mai fi susţinut că e cea mai bună alegere pentru postul de premier iar UDMR-ul ar fi plutit între 4 şi 5 %.  Aşa ne trebuie. Acum vom fi nevoiţi să sărbătorim Ziua Maghiarilor de pretutindeni, să învăţăm o nouă limbă străină în şcoli, pe lângă germană,  dar în primul rând să ne întrebăm cu cine va face UDMR guvernul.

Bineînţeles toate partidele se consideră câştigătoare, unele pentru numărul de voturi, altele pentru intrarea în Parlament, cei mai oropsiţi sunt cei din PRU care sunt victimă colaterală a războiului dintre Iohannis şi PSD, dar aşa le trebuie,  au plecat din start cu statutul de iepuraş al PSD,  aşa că să nu se mire că nu au ajuns la finiş.

 

Singurii care se pot lăuda că au câştigat ceva sunt cei aleşi, luaţi individual, nu ca partid, pentru că timp de patru ani vor dormi în bănci sau prin paturile amantelor sau amanţilor, prinzând câte o mică afacere, informaţie cu terenuri,  cu case, retrocedări şi alte mici favoruri şi cu cât vor fi mai tăcuţi şi mai lipsiţi de personalitate, cu atât vor fi mai feriţi de cutremure sau zăngănit de brăţări. Ei, această clasă socială care deja are un statut aparte, nu vor trebui să facă altceva decât să se trezească la timp pentru a ridica mâna, altfel vor fi nevoiţi să repete votul şi ca urmare să stea peste  „program” la serviciu. Ei noii bâlbâiţi, sâsâiţi, orbi, şchiopi, plagiatori, condamnaţi, din care mulţi cu drumuri bătătorite prin holurile Casei Poporului, sunt singurii, dar, repet,  luaţi ca indivizi nu ca partide, pentru că între ei nu sunt diferenţe de doctrine, nici măcar de interese, toţi vor să se procopsească, ci doar de haină,  care se pot bucura de rezultatele votului. Ceilalţi, ne-alegătorii,  vai de capul lor, nici la proteste sau greve nu mai au dreptul să meargă, şi-au pierdut moraliceşte  acest drept, stând acasă când trebuiau să voteze. Să fim serioşi, ne merităm aleşii.

 

De

14 comentarii la „Hai să fim serioşi”
  1. Mai Marine tu esti un fel de Gica contra. Nimic nu-ti convine. Ai vrea sa facem sluj in fata USR? Nu am nimic cu tinerii veniti de nu stiu unde, in schimb cer ceva de la cei de aici, car stiu mai bine realitatile noastre, dar care se lasa dusi de nas de cei veniti din afara sustinuti de unii si de altii

  2. In cei 60% care nu au fost la vot sunt peste 2 milioane de batrani din sate si orase pentru care a vota e ultima din grijile lor, neputinciosi, abia mai merg, isi trag zilele de pe una pe alta. Apoi sunt tinerii intre 18 si 25 de ani care numai la a vota nu le e gandul, au treburi mai tineresti de rezolvat, apoi vin cei scarbiti cu adevarat de politica asta imbecila de a fura,distruge si vinde ce a edificat dictatura comunista.Nici cei intre 25-40 nu se inghesuie la vot, ei au copii, au joburile lor, si au trait 27 de ani o mizerie politica ce nu le-a adus mare branza, deja au visurile de tinerete erodate. Apoi sunt cei plecati afara, vreo 3-4 milioane din care cati au votat? N-au treaba ei cu aia din tara si n-o sa te duci sute de km pentru ce? Si uite-asa se strang aproape 10 milioane de cetateni care nu vin la vot. Sistematic. Daca mai intotdeauna masa de alegatori constienti sau cumparati e in jurul a 8-9 milioane nu avem ce face. Asta e! Nu cred ca daca ar fi venit 100% din alegatori scorul ar fi fost altfel. Prezenta la vot da legitimitatea si respinge frauda. Nu stiu cum a intrat PMP-ul dar basarabenii au facut scorul.

  3. „Hai sa fim seriosi ?” Dar cine se râde domnule draga, cine se râde …?!

  4. &Geofreeland, chiar daca cifrele sunt exagerate, un dram de dreptate ai, eu as scadea din total cam 4 milioane de scuzabili.
    &Bebe, eu nu sunt Gica contra, eu vreau sa fiu tratat cu resoect si o viata normala. Tu ce vrei?

  5. In primul rand, numarul electorilor romani nu depaseste cifra de 15 milioane, din care vreo 3 sunt stabiliti definitiv sau temporar prin strainataturi. Deci procentajul participarii la vot a depasit mult pragul de 50%
    Apoi „Cel puţin 75 % din populaţie este împotriva celor votaţi iar ei deja se cred aleşi ai poporului” este o ineptie, caci procentajul precizat este, matematic, chiar rupt de logica. Daca 25% din electori (nu votanti) au optat pentru PSD (sa nu te aud ca as fi fanul lor!), nu inseamna ca restul de 75% (votanti si absenti la urne) ar fi impotriva acestui partid, neparticipantii la la scrutin fiind doar indiferenti vs viitorii ocupanti ai Palatului Parlamentului.
    Rezultatul alegerilor exprima optiunile votantilor, celor ramasi inafara sectiilor nepasandu-le cine castiga; daca ar fi fost impotriva vreunei formatiuni politice, ar fi practicat votul negativ, adica ar fi stampilat chenarul opozantilor.
    Iata cum, azi, ai reusit sa ma faci a crede ca-i ceva cu tine, ori nu le mai ai cu „artimetica”, ori ai mari deficiente de logica.

  6. @Dan
    Sunt de acord cu cifra de 15 milioane. Si cred ca e asa. Daca raportam la populatia reala a tarii, si mai adaugam si pe romanii basarabeni (!) sau alde tip Clotilde, din care trebuie sa scadem copiii, detinutii fara drept de vot, cei emigrati, bolnavii din spitalele psihiatrice sau din spitale pur si simplu (aflati in afara judetului de domiciliu), marinarii, pilotii, soferii TIR etc in serviciu in afara granitelor se aduna cred cele 5-6 milioane de absenti din start. De la referendumul Base 2012 cand cifra de 18 milioane a servit ca motiv de anulare a referendumului se tot plimba ursul cu aceasta cifra. MAI e o institutie de manevra si statisticile sale fie nu sunt actualizate pentru ca miscarea de imigratie e necontrolata, fie ca sunt manevrabile controlat. Indiferent de numarul potential de votanti, cei prezenti la vot sunt cei care 1. Sunt adevarati cetateni responsabili 2. Au o atitudine politica constienta 3. Participa efectiv la destinele politice ale tarii 4. Sunt cei mai in masura sa exprime real optiunile. Ca atare, participantii la vot sunt cei la care sa se faca referinta de decizie. Restul sunt vorbe de can-can: ca nu au votat toti, ca participantii de 39% reali votanti, sunt mai putini decat marea masa de impotenti electori, ca bla bla, vrajeli. Cine vine la vot are dreptul la decizie, restul trebuie ignorati din start. Nici nu trebuie sa mai vorbim de ei. Chestia cu 18 milioane e o vrajeala de doi lei cu care se ne cenzureze la o adica. Vezi referendumul, ca participare, raportat la cifra totala.

  7. Dupa o campanie absolut mizerabila, mixtura PNL si PDL, se indreapta spre o unire cu PMP sub steagul manjit al matrozului. KWI, aparator fidel al spolierii tarii de catre multinationale, va accepta in final aceasta varianta. Dar, santajandu-l pe matroz cu dosare, de frica sa nu ii ia caimacul, stiindu-se ca amandoi sunt prea rapaci si incapatanati, ar fi ca doua sabii in aceeasi teaca a Vestului. Numirea premierului, loc de dispute cu criterii inventate, care neaga practic ce vrea poporul, e o chestiune artificiala. De fapt, reformele PSD, nu sunt pe placul antiromanilor:industrializare, salarii mai mari, eliminarea de taxe, scaderea de impozite, stimularea economiei nationale, iesirea din controlul direct al Vestului sunt inacceptabile pentru locomotivele UE si ca atare, KWI isi joaca, la ordin chiar functia. Alegerile in loc sa aduca liniste poporului e un nou pretext de scandaluri. Poporul asta s-a saturat de 12 ani de scandaluri, peste vointa lui, si e tinut in jugul altor interese. Pana cand? Pana va iesi in strada. Impotriva cui? veti zice. Daca o tine langa, cu ambasadorii altor tari alaturi si nu cu poporul roman, KWI risca pe o carte. Nu il intereseaza ce vrea poporul roman ci propriile interese si ale strainilor. Ce e de neinteles? De fapt, romanii risca enorm ca tara sa fie aruncata in haos (obiectiv sorosist), sa nu avem buget si sa intram in criza (blocare de plati, imprumuturi, administratie blocata)-alt obiectiv rotschildian (vezi CEC), pierdem definitiv startul pentru confirmarea celor 100 de ani de la Marea Unire, in pace, efort comun, bunastare. In final, cred ca scarba populara va exploda. In ceasul al 12-lea, un om nu poate arunca tara in haos, atat timp cat mai e o Constitutie iar politia politica, vezi „doamna 4,9% hoata”, isi ascute coltii intr-un salt final, ca un caine batut in lant. Al intereselor mafiei bastinase, al mafiilor externe, al jocurilor de glezne patimase locale. Cineva chiar crede ca poporul roman nu e numai saracit, jignit, umilit si controlat, ci e si prost. Prin votul popular el a avut ce a avut de spus. Legal, democratic. Nimeni nu-i poate intoarce vointa acum. Am risca enorm cu cutitul la os.

  8. Nu Geo,
    O parte din PNL, va merge catre USR, cealalta ori va migra catre PMP, ori va ramane acolo ca sa pastreze falnicul nume, dar tot in folosul PMP, care pana la urma va fuziona pentru a lua numele si traditiile PNL. Iar panelistii cu vechime vor asista neputinciosi si incapabili la toate aceste miscari pentru ca printre penelisti nu mai exista persoane cu cojones, sunt doar muieri.

  9. Mi-a placut figura cu kiltul. Am vazut cum vantul ridica „fustele” alea muzicantilor de cimpoi. Un lucru e sigur, nu au chiloti, adica sunt in curul gol. E posibil ca si ALDE sa colecteze ceva. Ma emotioneaza durerea lui Quintus, ca nu mai stie care e partidul al carui presedinte de onoare este.

  10. Qiuntus e ultimul Mogican, dar ca si in carte, ssi el va muri. Odata cu el va muri si spiritul PNL. Imi e teama ca ceea ce s-a intamplat in PNL in ultimii doi ani ii vor grabi sfarsitul.

  11. Murphy:”Este foarte simplu sa faci ceva complicat, dar este foarte complicat sa faci ceva simplu”. „Un om cu un singur ceas stie cit e ora. Un om cu doua ceasuri nu este sigur niciodata.”

    Cand omul, intr-o functie, confisca institutia, institutia nu mai e functionala. Institutia Presedintiei functioneaza conform Constitutiei. Acolo i se stabileste limitele Puterii. Cand omul in acea functie confisca institutia, el excede Constitutiei. Ce inseamna confiscarea aceasta? Cand functionarea institutiei are la baza convingerile omului in functie si nu cele stabilite prin Constitutie, institutia nu-si mai indeplineste rolul social ci si le asuma pe acelea ale individului imbracat in uniforma institutiei. E ca si cum o masina de tuns iarba e fortata sa tunda si pietre. Concluzia e ca masina se strica si iarba se dezvolta in exces. Daca exista un conflict de constiinta intre convingerile omului si limitele practice ale functiei sale,o rezolvare este demisia de onoare, sub motivarea ca „am vrut sa fac ceva dar nu pot s-o fac legal!”. Daca omul persevereaza spre blocarea institutiei, institutia trebuie protejata, pentru ca determina un blocaj al tuturor institutiilor de sistem statal, cu efecte spre haos prin lipsa de control. Un om poate confisca institutia si prin arogarea unilaterala a demnitatii institutiei de catre acel om, impunand un comportament procedural discretionar conform propriului caracter, specific uman, si, nu vrem sa spunem interes personal sau delegat ocult, comportament care sfideaza Constitutia, incalcand juramantul. Parlamentul reprezinta vointa poporului. Poporul e suveranul absolut. Omul imbracat in uniforma presedintiei se supune la randu-i, vointei poporului.Cand acest om se opune vointei poporului, arogandu-si prin abuz, peste puterile date de Constitutie, nefunctionarea altor institutii (obstructie la propunerea constitutionala de numire a unui prim ministru, legitim prin vointa poporului,pe baza unor criterii neprevazute de Constitutie)absolut necesare functionarii societatii (legislativ, guvern, buget, plati, angajamente statale etc) acest om trebuie: fie inlaturat, fie acuzat de tradare, fie scuzat de incompetenta sau atitudine abuziva dictatoriala. Solutia neacceptarii unui premier emanat din vointa populara este un motiv demn de suspendare. Ce ar insemna o suspendare? S-ar elimina omul, singurul buboi infectat care provoaca dezechilibre in societate si extirparea lui ar linisti organismul ca sistem social. Prelungirea bolii slabeste sistemul imunitar si in final, organismul sucomba. Aceasta boala lunga, moarte sigura, se practica in institutia presedintiei de peste 12 ani. Au mai fost doua suspendari. Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Se pare ca acest om are doua ceasuri. Unul e pervers. Nimeni nu face un sondaj de opinie pentru ca nu e nevoie si tot mai multi oameni simt ca acest om nu e al poporului roman. E buboiul lui.

  12. Cand Gheorghe este pus sa conduca, toti romanii sar pe el si il distrug. Cand un descendent dintr-un oltean din judetul Dorohoi este pus sa conduca ne intrecem in a-i aducem osanale, a-l aplauda, a visa la beneficiile pe care ni le va aduce (de prin 89 si pana azi se vad), a ne caciuli in genunchi. Asa am razbit prin istoria deloc prielnica, in genunchi si cu caciula in mana. Acum, din cate se observa, cred ca Bismarc si Hrusciov au avut dreptate cand au vorbit despre roman. De vreo 2000 ani stim ca, un popor care se taraste nu poate fi ingenuncheat niciodata. Chiar si in mileniul III romanului ii plac dictatele, sa se tarasca in genunchi cu caciula in mana si capul aplecat, dar mai ales, prin reprezentanti alesi, sa ia lumina de la Inalta Poarta si Marele Licurici.

Comentariile sunt închise.