Mica Unire si Marea Dezbinare

Categoria Opinii

 

Sper că sunteţi republicani

O vorbă din bătrâni spune că Dumnezeu când vrea să îşi bată joc de un om îi ia minţile. Eu aş completa şi spun că atunci când Dumnezeu vrea să ia minţile unui om  îl face membru sau  simpatizant de partid.

A trecut 24 Ianuarie nici nu ştiu cum . Altă dată această zi era aşteptată dacă nu cu bucurie sau mândrie  cel puţin cu interes, curiozitate, oamenii, chiar dacă nu aveau liber,  vedeau ziua ca o zi de sărbătoare şi un prilej de a întâlni cu prieteni poate şi pentru  era ziua în care românii au avut tupeul să dea peste nas, ca să nu spun bot,  hotărârii Marilor Puteri care cică admiteau Unirea, dar nu în fapt ci numai pe hârtie. Cred că a fost ultima oară în istoria României când românii şi-au ales şi decis singuri soarta. De atunci încoace, începând cu alegerea unui domnitor străin, şi terminând cu preşedintele facebook, toţi conducătoriii au fost hotărâţi sau avizaţi de Marile Puteri sau Marii Prieteni, de la Răsărit sau Apus.

Atunci pe cine mai miră că anul acesta Ziua Unirii a fost eclipsată de lupta dintre Iohannis şi Dragnea, că televiziunile au discutat mai mult despre vizita binomului Dragnea-Grindeanu în SUA,  de filmul „Incendiul- partea a doua Bamboo” care a rulat în capitală cu Bruce Willis în rol principal, că au scăpat toţi, sau cu protestele „neautorizate de autorităţi dar cu participare prezidenţială” dar şi despre bugetul care a fost stabilit dar va suporta modificări că aşa vrea Dragnea,  sau Referendumul care nu se ştie sigur despre ce va fi, dar va fi, că aşa vrea Iohannis.   Apropo de vizită, până la urmă domnul Dragnea a lămurit problema,  a fost invitat, dar nu a arătat nimănui invitaţia, e clasificată ca secret de stat, dar nu mai e nici un secret pentru nimeni că invitaţia a venit din partea  lui Elliot Broidy, şeful echipei de fundraising (strângere de fonduri) a lui Donald Trump, personaj care întâmplător are şi el probleme penale, căci a fost şi el condamnat  dar el a scăpat de închisoare plătind cauțiunea. Fiecare cum poate, unii cu cauţiunea, alţii cu graţierea. În aceste condiţii cui să îi mai arde de Unire ?  Toţi oamenii de stat au transmis naţiunii mesaje pe paginile proprii de facebook, dar nici unul din primii 3 oameni ai statului nu a catadicsit să vină printre oameni, pentru că nu voiau să se apropie de ciuma roşie sau portocalie, sau mai ştiu eu ce culoare. Cu acest sentiment oficialităţile au întâmpinat Mica Unire, asta au făcut ei pentru a arăta românilor ce înseamnă unirea. Bineînţeles că românii de rând nu pot face excepţie. Pe acelaşi facebook, simpatizanţii celor două .. curente, fără deosebire de sex, religie sau vârstă se spurcă, se  jignesc, se porcăiesc după cum îi împinge coloratura politică, deşi au în faţă cunoscuţi, prieteni, foşti colegi, neamuri sau simpli necunoscuţi despre care nu ştiu decât că nu aplaudă când minte idolul lor. Nu e nevoie să fii simpatizant oponent pentru a fi linşat, e suficient să spui că nu eşti de acord cu ceva din ce a spus sau făcut liderul  de partid, ca să fi catalogat duşman de clasă.  Asta fac românii în sfânta zi de 24 Ianuarie, Ziua Unirii. De fapt de ce mă mir?  În 30 Martie 81, pe când se afla în stare critică pe masa de operaţie după tentativa de asasinat, înainte de orice informaţie,  Ronald Reagan îl intreba pe medicul care urma să îl opereze : „Sper să sunteţi republicani?”.

Divide et Impera

Cred că anul acesta  Ziua Unirii a fost cea mai lipsită de conţinut sărbătorire a Unirii din toate zilele de până acum. Chiar dacă în unele localităţi sau instituţii s-au făcut şi lucruri frumoase, cum au fost cele de pe Aeroportul Henry Coandă, la modul general a fost cea mai dezbinată zi a unirii din toate cele sărbătorite până acum, pentru că nici unul din primii oameni ai statului nu a participat la manifestaţii, televiziunile s-au concentrat pe cearta şi disensiunile dintre Dragnea şi Iohannis, pe lupta pentru putere, fiecare, după simpatii a ţinut să ne arate ce rău a mai făcut duşmanul politic, fiecare lider politic a ţinut să arate cât de bun e el şi cât de rău e celălalt, numai la unire nu s-au gândit ei. Bineînţeles invitaţii, analiştii, ziariştii prezenţi la „dezbateri” prin studiouri au dezbătut cu foc despre dezbinare. Adevărul este că nici nu prea poţi trece cu vederea imensele gafe pe care le fac şi un lider şi celălalt în încercarea de a manipula populaţia şi de a-şi atrage simpatia sau voturile dătătoare de oxigen. Bunăoară nu pot să pricep cum pot unii oameni să spună una şi să facă alta. Citez din postarea de pe pagina oficială a domnului Iohannis: „Am fost în Piaţa Universităţii, alături de miile de români, ca să-mi arăt indignarea.”

Am văzut la tv imagini cu domnul Iohannis în mijlocul unei adunări neautorizate.

Priviţi imaginea unui om indignat şi spuneţi-mi că nu m-am tâmpit:

iohannis indignat

Şi apropo de aceste proteste, de incendiul de la Bamboo şi participarea preşedintelui, iată ce susţineau unii participanţi cu care domnul Iohannis s-a declarat de acord:

dam foc tarii daca e nevoie

Şi nu numai că este de acord, dar chiar întăreşte în propria postare pe Facebook. Cred că nu e nici un român care să nu ştie, indiferent ce declară,   ce vrea de fapt domnul preşedinte: România lui, guvernul lui, parlamentul lui.

”Orice altceva este prea puţin, iar pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine, niciun preţ nu este prea mare.”

Şi ca să nu spună cineva că sunt părtinitor, hai să dau un citat şi din domnul Dragnea. Când cu desemnarea premierului, prin 27 Decembrie, domnul Dragnea era şi el indignat şi încerca să îl sperie pe Iohannis care nu o acceptase pe Shaideh ca prim ministru: „Dacă în urma acestei analize vom ajunge la concluzia că pentru ţară este mai bine să-l suspendăm pe preşedinte nu o să am nicio ezitare” .

Dar acuma, când e clar pentru toată lumea că Iohannis nu dă doi bani pe legi sau Constituţie ci numai pe propriile interese şi propriile cutume, când Iohannis a ieşit în stradă cerând căderea guvernului, Dragnea  dă la întors: ”Cred că vrea suspendarea pentru a avea tribună, pentru a merge în țară să se victimizeze. Nu ne interesează asta. Eu nu sunt interesat de ideea de suspendare”.

Ca simplu spectator dar plătitor prin efectul legii, nu pot trage decât o concluzie: nici pe unul nici pe altul nu îl interesează starea sau situaţia românilor, fiecare îşi urmăreşte propriile interese, unul supralicitează, fiind acoperit de servicii  şi  DNA, celălalt blufează dar apoi se aruncă, de teama dosarelor. Iar românii se înjură între ei luând partea unuia sau altuia.

Asta nu a mai fost Ziua Unirii a fost Ziua Dezbinării Naţionale.

 

Notă:Un prieten m-a informat că fotografia cu persoana cu arsul ţării ar fi trucată, că persoana din fotografie ar fi postat pe pagina sa de facebook o dezminţire. dar nu ştiu dacă dezminte mesajul sau  faptul că ar fi dânsa. Dacă cineva cunoaşte mai mult, rog să îmi lase şi mie linkul sau cum pot găsi dezminţirea sau adresa de facebook a persoanei pentru a lămuri problema. Mulţumesc.

 

ERATA: Un alt amic mi-a trimis pe facebook o altă fotografie cu aceeaşi persoană dar cu un alt mesaj, mult mai pacifist. Ca atare îmi exprim regretul că din necunoaştere am luat de bună fotografia trucată şi îmi cer scuze atât faţă de persoana respectivă cât şi faţă de cititori pentru greşeală. Voi lăsa ambele fotografii şi ambele comentarii ca învăţătură de mine pentru mine dar şi pentru alţii. Asta e, eu nu am posibilitatea să cumpăr programe de verificare a pixelilor sau plagiatului ca doamna Kovesi.

Rock this country

https://www.realitatea.net/tacere-i-nervi-in-tabara-psd-se-a-teapta-mutarea-lui-dragnea_2016588.html#sthash.MoZgDF85.dpuf

https://republica.ro/cine-l-a-invitat-pe-liviu-dragnea-in-sua-la-investirea-lui-trump-reactia-administratiei-prezidentiale

http://www.gandul.info/stiri/de-ziua-unirii-iohannis-da-tonul-anului-electoral-avem-nevoie-de-oameni-noi-care-au-inteles-ca-nu-mai-putem-insela-sperantele-oamenilor-14985506

https://www.realitatea.net/tacere-i-nervi-in-tabara-psd-se-a-teapta-mutarea-lui-dragnea_2016588.html

http://www.puterea.ro/politica/dragnea-nu-vrea-suspendarea-lui-iohannis-ce-referendumuri-vrea-sa-faca-151757.html

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Mica Unire si Marea Dezbinare

  1. Ionut

    Persoana in cauza este , poate putin ironic un deputat in actualul parlament al Romaniei, dar este o persoana deschisa pentru care am tot respectul cel putin deocamdata

    https://www.facebook.com/obizgan.public/?fref=ts

  2. florin

    si daca totusi prima e cea reala iar cea de-a doua a fost trucata? asta ca sa nu de prea rau la imaginea organizatorilor…Nu am fost acolo ca sa vad realitatea, dar orice se poate, truca , manipula etc

  3. @Florin,
    Orice e posibil dar e bine sa acordam prezumtia de nevinovatie.

  4. geofreeland

    De-abia acum vedem ce inseamna capitalismul si principiul „divide et impera”. Socialismul, chiar dictatura (ca si acum), a fost un dolce farniente. KWI, plecat la patronii sai, sa-l invete democratie, supune atentiei mai marilor sai (nu poporului roman, Doamne Feri’!), planul sau de arestare a Presedintelui Camerei Deputatilor si a presedintelui Senatului. Aia, o intorc pe toate partile, daca accepta si ce impact are distrugerea unui Parlament a unei tari colonie, Parlament rezultat democratic prin vot, dar membra a UE.Acest individ, pre numele lui Johannis, crede ca imparateste lumea. Crede ca va trai vesnic si viata lui are un singur sens, banii (trai neneaca, zice el, la batranete, prin piscinele de la Miami), atingerea entitatii absolute a puterii umane (cand poate distruge destine, de fapt, un fel de crime morale) si indeplinirea cu succes a fanatismului de tip german, genetic, fata de rasele inferioare. Un individ semidoct, crescut latent in sera Forumului German, nu Democrat-asta e vrajeala, un individ marioneta si care, niciodata nu ar fi capabil sa inteleaga faptul ca traieste in Romania. Nu e vina nimanui ca el a trait aici, putea sa plece cu alte tac-su in Germania, dar el, instruit si scolit, a ramas sa distruga poporul roman si tara romaneasca. Asta e misiunea lui din cate se vede. Ce ziua Nationala? Ce Hora Unirii? Ba, boilor, eu sunt neamt si ma doare undeva de romanismele voastre nationale. Nu va e clar? Da, ne e clar, ne-am lamurit cine ne e dusmanul natiei. Un intrus pus prin manipulari veroase si nu stiu cata frauda electorala, cu sprijinul prea platitului nostru SRI, intr-o functie de sef de stat, dar nu al nostru romanesc, ci al lui, pentru ai lui, decorat fiind, sa demonstreze ca e asa. Oare asta nu are dubla cetatenie, adica si cea germana? Cine verifica, ca altfel nu ar primi atatea ordine, medalii nemtesti, acordate numai cetatenilor germani? N-am nimic cu nemtii, sunt un popor ca si noi, oameni muncitori si cu grijile lui, mai organizati si pragmatici, cu o cultura inalta, cu bun simt si corectitudine. Dar Klaus nu e nici roman, nici neamt, e un mutant periculos. Numai pentru noi.

    ps/ Cine l-a uitat pe Basescu nu merita. El a initiat toate porcariile mostenite de Joha, armele lui debil politic-justitiare, facaturile de amestec a SRI in justitie prin CSAT, subordonarea politica a justitiei si abuzurile deviante de la democratie. Basescu trebuie bagat la puscarie, cu toata albirea lui. El vrea sa fie primul ministru. Si va ajunge, daca il lasam. Basescu a facut partia pentru KWI, el i-a predat stafeta, urmeaza deconturile financiare. Nu stiu care dar averile lor, la amandoi,trebuie investigate. Incepand de la fabrica de inghetata (pe batul cui?), meditatii, trafic de copii, imobiliare si flota, ALRO, saci cu bani, trafic de armament, trafic de influenta pentru taieri de paduri, TVA-uri returnate firmelor cotizante etc.

  5. octavian martin

    Mai vere, sa stii ca ma enervasi! Curge nervii pe mine … cum zicea fiu-meu cand avea 15 ani! Eu stiam ca la Scoala Generala Nr.29, care e fata-n fata cu spatele blocului tau se invata gramatica! Cum adica „personaj care întâmplător are şi el probleme penale, căci a fost şi el condamnat dar el a scăpat de închisoare plătind cauțiunea” …!?
    Probleme penale … cine o avut si o scapat cu cautiunea? Elliot Broidy sau Trump? Ca daca e vorba de Trump … care e problema!? La Johannis cum o fost!? Si el avea probleme … si nici macar nu o platit cautiunea (din meditatii)! Mai invatam si noi pe alti …

  6. @Tavi,
    E vorba de Droady… ceva probleme cu niste spaga data unor companii ca sa investeasca la el acasa prin Israel. Sper sa nu sara cineva de cur in sus acuma sa ma spuna ca am lovit in poporul ales, ca ei nu au elemente certate cu legea in sanul lor propriu si personal.

  7. bazil

    Stimabililor, trebuie verificate la sange averile multora, averi mult mult mai mari decat ale celor propusi de bravul si vajnicul aparator al democratiei de cartoon network de mai sus.Inclusiv la Flota -sunt f multi care ar trebui anchetati.Inclusiv la taierea padurilor, avem tovarasi care cu osardie au taiat (evident nu ei ci ciracii lor) sute de mii de ha, idem cu rambursarile oneroase de tva !Bravul tovaras sa ne spuna cine a vandut pe de-a moka ori a spulberat sidexul si cs resita si republica si tractorul si ……….si petromul ….si resursele de gaz si petrol din zona Marii KARADENIZ……si atatea altele…..