O greaţă copleşitoare

Categoria Opinii

greata

Nu cred că e român cât de cât cinstit care urmărind emisiunile tv , propaganda mai mult sau mai puţin mascată a televiziunilor în favoarea/contra partidelor/politicienilor/ guvernanţilor,  corupţilor, într-un cuvânt cărora le fac jocul sau le poartă sâmbetele, să nu fi simţit pe o perioadă mai mică sau mai mare o greaţă copleşitoare care să îl facă să uite de toţi şi de toate să închidă televizorul cu un „dă-i în p mă-sii pe toţi” cu sau fără cratimă şi să evite orice contact cu ştirile explozive, cutremurătoare, incendiare, senzaţionale, dezvăluirile incredibile, halucinante, terifiante, cu care media ne bombardează la fiecare oră. De cele mai multe ori, cam în proporţie de 90% toate aceste informaţii sau dezvăluiri sunt fâsuri atât de urât mirositoare încât şi cei care le  emană ar trebui să stea numai cu MCG-ul pe figură, dar ei sunt atât de imunizaţi încât se poartă de parcă ar fi parfumaţi cu Coco Channel.

Cutremurătoare

O astfel de greaţă mă trece de câteva zile   şi deşi am evitat pe cât posibil să ascult sau să urmăresc posturile de ştiri făcând slalom printre ele pentru a vedea ceva mai reconfortant, tot am prins aşa en passant cât un iz de politică. Este o luptă acerbă dar seacă, ca o tuse măgărească,  fără concret,fără substanţă, fără finalitate, doar ameninţări, manipulări, minciuni şi gogoşi. Joi, un post anunţa cu surle şi trâmbiţe: „legătura dintre Adamescu şi Iohannis, ce a ascuns preşedintele”,  ca şi când ar fi descoperit America. În fapt era vorba despre faptul că pe vremea când KWI era primar, mortul zilei, cum spune Banciu, l-ar fi contactat pentru un proiect care însă nu s-a pus în practică. Asta era bomba zilei care ar fi trebuit să îl bage în sperieţi pe mut şi să aducă o rază de lumină în sufletele românilor. Pe partea cealaltă, o altă televiziune ne anunţa cu o bucurie nedisimulată că pe Dragnea îl paşte un nou proces marca Klauvesi în timp ce era păstrată o tăcere ciudată asupra faptului că patronul Realităţii, un penal din cei agreaţi de antipenalul Iohannis era eliberat condiţionat fiind astfel recompensat pentru campaniea antigraţiere a postului său. Numai în Românistan, cei care pledează împotriva graţierii sunt „graţiaţi condiţionat”. Aş râde dacă nu mi-ar fi teamă că vomit.

Pledoaria lui Helvig

Starea de vomă mi s-a amplificat urmărind declaraţiile domnului Helvig, cel care după ce l-a albit pe Coldea prin comisia internă, acum îşi albeşte tot sistemul. Nu ştiu cine se cred oamenii ăştia care sunt cocoţaţi pe funcţii de interes naţional, dar cum sunt prinşi cu mâţa în sac şi luaţi la întrebări, cum se identifică cu scaunul pe care stau şi instituţia pe care o fac de râs şi încep să urle că orice vorbă la adresa lor aduce atingere instituţiei  pe care tot ei o mânjesc şi că ţara are nevoie de linişte. Este ciudat cum se gândesc ei la imaginea instituţiei numai atunci când te legi de ei şi activitatea lor, nu şi când îşi bat joc de ea. Îmi aduc aminte că exact acelaşi tip de discurs, dacă nu chiar acelaşi, sau întocmit de acelaşi specialist în „comunicare” a avut şi domnul Coldea, pe vremea când era luat prima oară la bani mărunţi. Şi el spunea atunci că astfel de acuzaţii nu fac bine instituţiei pe care cică o reprezenta şi că el, colegii lui sunt albi ca zăpada, că ei nu fac politică şi că nu au infiltraţi prin presă, guvern şi justiţie. La scurt timp după această declaraţie, domnul Maior admitea că  e nevoie de oameni şi în presă şi că SRI-ul are  ceva SRL-uri din care îşi scoate şi el banii de coşniţă. Acum însă, Helvig are amnezie, nu ştie nimic  nici despre  ce a spus Maior, nici despre  ce a făcut Coldea, care,  culmea nesimţirii, a fost pensionat în loc să fie trecut în rezervă fără drept de pensie. Şi lui, ca şi altora ca el, indiferent de culoarea politică, cum ar fi Oprea, i s-au aruncat în cârcă bagatele, fapte lipsite de relevanţă sau încărcătură penală, deşi colcăie de  fapte penale. Auzi, glumă, cică domnul Coldea poate fi învinuit moral că a fost în concedii cu Ghiţă, dar legal este fată mare. Cum să nu îţi vină greaţa? Partea cea mai proastă însă este că domnii din comisiile alea parlamentare care cică l-ar fi întrebat pe domnul Helvig ce îi mai face familia şi câţi bani îi trebuie de la buget, se fac şi ei că nu ştiu cum stă treaba şi ca şi predecesorii lor, iau de bune declaraţiile, achiesează la opinia domnului Helvig şi pun umărul la „întărirea democraţiei”. Auzi vorbă, că cine se ia de prezenţa comisarului CIA care trasează direcţiile de acţiune ale SRI şi cu care se întâlnea binomul, atentează la securitatea ţării şi strică relaţia cu alianţa NATO. Păi am ajuns să recunoaştem pe faţă că suntem conduşi de serviciile străine şi să mai şi considerăm duşman al statului pe cei care consideră asta ca fiind o trădare de ţară. Păi atunci să schimbăm domnilor definiţia trădării şi sa spunem că în Românistan  este considerat trădător, cel care se leagă de amestecul oricărui serviciu secret străin în treburile ţării,  iar cei care declară 1 Decembrie zi de doliu, sunt consideraţi patrioţi şi invitaţi la guvernare.

Ca la Cisnădie

Domnul Iohannis cel care ar trebui să îşi schimbe numele în Eremia, nu se dezminte şi după faza cu flota Mării Negre şi alte câteva o dă din nou cu oiştea în gard. După ieşirea în stradă pentru a participa la un miting neautorizat, după ce a îndemnat românii să protesteze şi să schimbe guvernul şi parlamentul pentru că nu sunt ale lui, după ce a declarat că nu vrea graţiere, merge la Strasbourg şi luat la bani mărunţi o dă la întors ca la Cisnădie, cum că el nu are nici o problemă cu Graţiela, că e de acord să se ia un set de măsuri pentru a se schimba condiţiile din penitenciare, că el este un european convins şi că nu a mâncat niciodată usturoi. Aşa că a schimbat din mers obiectul referendumului personal prin care vrea să arate că românii e cu el şi cere nu un referendum anti-graţiere ci un referendum anticorupţie, ca şi cum s-ar fi exprimat cineva că vrea să mai pună mâna 6 case pentru doi saşi . Pe el de fapt nu îl interesează ce nume va purta referendumul, important e sa fie al lui şi să reiasă că lumea vrea ce vrea el.  Cine are un colebil sau un metoclopramid, că mă taie o stare de vomă de nu am unde dormi la noapte.

Bărbi şi milostivire

Ca să vedeţi cine lipsea din schemă, tocmai înaltele feţe bisericeşti. ÎPS  Ioan Selejean, Mitropolitul Banatului,  cum a văzut că Sfântul Strasbourg l-a urecheat pe protestantul Klauss pe tema Graţielei, cum hop şi el cu creştinismul. Deşi are barba albă, ceea ce înseamnă că îşi poartă de mult oscioarele prin meleagurile noastre, domnia sa nu a ştiut până acum cum se trăieşte prin puşcării, deşi BOR are prin toate cotloanele închisorilor câte un ascultător plătit din bugetul statului. Ce fac şi cui dau raportul aceşti purtători de sutană nu ştiu, poate ştie Ghiţă, dar din câte se vede, Domnului nu, căci IPS abia acum a aflat de condiţiile „nepermise” din închisori şi se revoltă duhovniceşte în barbă. Nepermise de cine părinte, atâta vreme cât ele sunt întreţinute cu pioşenie de sute de ani. Ei bine, considerând că acum a descoperit şi biserica ce e prin puşcării, ce propune IPS Ioan Selejean?Mărinimos, aşa cum stă bine unei feţe bisericeşti, propune să se dea deţinuţilor nişte unităţi militare dezafectate şi nişte aer. Atât, că mai mult nu e de unde şi de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere dar nici Biserica nu dă. Nu e aşa că te apucă greaţa? Ia uitaţi ce spune milostivul: „duceți deținuții în anumite unități militare dezafectate, măcar să le asigurăm aerul. Chiar dacă ele nu corespund din alte puncte de vedere, le putem asigura aerul și lumina.” Deci pe lângă faptul că dă din ce nu e al lui, sau al bisericii în numele căreia vorbeşte, mai dă şi în bătaie de joc, nişte aer, acolo, să poată întreţine lumânarea. E incredibil ce spune : „Chiar dacă ele nu corespund din alte puncte de vedere, le putem asigura aerul și lumina.”Adică nu contează că stau în paturi suprapuse pe trei rânduri, nici că au 4 WC-uri la 40 de oameni, că fac baie de două ori  pe săptămână  câte 5-10 minute fiecare, că îi mânâncă ploşniţele, că se îmbolnăvesc de plămâni, că fumătorii stau la un loc cu nefumătorii, bolnavii cu cei cu boli transmisibile, că nu li se asigură tratament medical nici dacă sunt văzuţi plini de sânge sau muribunzi, ÎPS  în milostivenia sa se zbate pentru aer. Păi ar fi o soluţie mai bună preasfinte, de ce nu propuneţi să li se ia acoperisurile de pe clădiri, vă daţi seama cât aer ar avea? Şi aşa, un personaj din ANP a declarat că deţinuţilor le sunt asiguraţi cei 4 mp de aer, pentru că sunt scoşi câte o oră pe zi la plimbare şi au ocazia să respire cât aer vor. Fapt real, nu e glumă. Bănuiesc că nici mitropolitul nu a glumit . Halal spirit creştinesc. Măi ce bărbi sunt prin biserică, să crape Împieliţatul dacă nu sunt buni de preşedinte  înaltele feţe. Dar de ce nu oferă ei o aripă din Catedrala Mântuirii, măcar pentru pedofili de exemplu,  că ce echipă bună ar face unii dintre ei cu  preacurvioşii popiţi sau răspopiţi,  şi i-ar sprijini şi oamenii din televiziune, ştiu eu unul, Tabără îi spune, care ar agrea ideea.

Ei, cum să nu iţi vină greaţă auzind toate astea?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la O greaţă copleşitoare

 1. geofreeland

  D-le Neacsu, in fata evidentei, ca orice om normal, JOS PALARIA! Pentru articol.
  Ceva timp in urma folosisem expresia de scarba. Asa simteam eu in fata misculatiilor belicoase, mismasurilor politice, etc etc. Dar, articolul dvs. mi-a conturat clar ca SCARBA NATIONALA se cheama KWI. Faptele demonstreaza evident ca parintele raului in Romania se cheama KWI. Un sumar al faptelor (1 decembrie, 24 ianuarie, Avram Iancu, incalcarea flagranta a Constitutiei, imixtiunea aeropurtata ca element surpriza in treburile Guvernului, proferarea de injurii ” gasca de politicieni cu probleme penale”, expresii pur politice „guvernul MEU”, ipocrizia cu „minciuni penale” cand tu uzezi de fals si uz de fals, directive in justitie, respingeri de legi pe motive puerile, „nemultumiri” justitiare personale, dubla masura ca gest comportamental, incultura crasa, nu numai judiciara, exhibitii de gen mofturi cu tenta publica mascand refulari personale etc etc. O SCARBA NATIONALA, vomitiva psihologic, indusa, intretinuta si continuata. Ce altceva sa mai spun? Ceea ce spun nu numai eu, ci restul de 80% din populatia tarii. SCARBA NATIONALA nu are decat un singur antidot, SUSPENDAREA si, dupa referendum, cei 80% din votanti, sa-i spuna verde-n fata KWI-iului, „GO HOME TO MIAMI, FOR EVER”.

 2. geofreeland

  1. Intrucat sunt la zi, ca cetatean cu obligatiile fata de stat, ma intreb, ce atata mare nevoie cu acest prag de 3% deficit al PIB-ului? De ce nu 3,25%, de ce nu 4%? Cine a stabilit asta? Cum cine? Smecherii Bruxelles-ului. Si SCARBA NATIONALA ne freaca cu incadrarea in cei 3%. De ce? Pentru ca una e 3% din PIB-ul Germaniei si alta e 3% din PIB-ul Romaniei. A trece la un deficit de 5% din PIB, pentru investitii fezabile de exemplu, l-am recupera in doi trei ani. Cine nu vrea asta?
  2. Nici-o norma morala nu a oprit vreodata un razboi. Razboiul inseamna faradelegea suprema prin care oamenii sunt ucisi pus si simplu. Impunabila si ascunsa in legile nescrise ale razboiului de cand lumea. E pace acum? Nu, nu e. Razboiul economic, mascat prin tertipuri (democratie, spatiul european accesibil oricui la resurse, obligatii asumate -jug in loc de coroana-, jaful pur si simplu, pauperizarea populatiei conditie a ieftinatatii fortei de munca si cate si mai cate) e un razboi neconventional, intr-o falsa pace, dar real. Noi romanii il simtim. Cand intr-o asociere asumata (vezi UE) unii sunt mai egali decat altii, cand pe diferite criterii esti eligibil dar refuzat pe motive necontractuale (Shengen), cand fondurile la care ai dreptul sunt refuzate sublim prin alte criterii inventate, e normal sa te intrebi, ce e asta? Cand vii si spui ca nu ai conditii de detentie conform unor norme stabilite si spui ca de banii care trebuie a-i investi tocmai in conditiile de viata (si acolo e viata, nu?) din penitenciare, trebuie sa mi-i dai mie, UE, ca amenda, ma intreb cine vrea asta? Cine face afaceri cu destinul poporului roman? Cine se opune legilor de eliminare a unor taxe aberante, sau maririi salariilor celor de muncesc? Cine nu vrea bunastarea, jurata la investire, ca obligatie functionala, a poporului roman? Cine refuza votul democratic, vointa a poporului? Cine vrea referendum costisitor pe intrebari caduce? Cine e in razboi cu poporul roman? Cine face abuz de putere prin nerespectarea Constitutiei? Cine despagubeste pe ofiterul de jandarmi ranit la „demonstratia” ilegala impotriva amnistiei? Nefiind un organizator, ca institutie instigatoare a unui miting ilegal, e chiar presedintia. Ea, prin persoana malefica, SCARBA NATIONALA, are probleme penale pe care noi le inghitim, creand precedente. Cine a statuat ca poti fura 5% in orice faci? Norma de stat de drept, dar stramb. Ma intreb, de ce? Nu e decat un raspuns, SCARBA NATIONALA, e in razboi cu poporul roman. In incultura sa, nu stie ca aici, in taramul nostru sfant, datator al limbilor Europei, cu scriere de este 7500 de ani, cu o cultura imprumutata grecilor si romanilor, cand saxonii nici nu se nascusera ca natie, acest individ nu merita a i se mai tolera abuzurile de putere, discretionare, fatise, fara menajamente, ilegale si imorale. Si rabdarea romanilor are o limita. Prevad, cat de curand datul in stamba, definitiv si irevocabil, la care si maharii europeni vor lasa botul jos.

 3. Bostin

  Colonie de rahat care pute de intra mirosul pana si in viitoarele „”transportoare blindate”” luate de la nemti la pret triplu cu comisioane uriase.De ce intra mirosul in ele ?Baietii cu ochii albastrii subordonati Mosad si Cia care stapanesc turma politica porcina au ”uitat”” sa scrie in caietul de sarcini ca transportoarele alea trebuie sa fie macar AMFIBII intr- o colonie plina da rauri (si de sclavi trepanati tv).Adica luam transportoare doar pentru a fi tinte pentru aviatia inamica ( in caz de razboi) dupa ce le unplii cu sclavi angajati pe salariul minim pe economie celebrii sgp.Aaa am uitat prin aer inamicul nu poate venii deoarece spatiul aerian il protejam cu cateva avioane ruginite ( de fapt oxdate)la mana a treia fabricate cand traia bunicul Dumnezeu sa-l ierte.Stiu ”nu avem” pib pentru mai mult.Pai cum sa avem pib daca toate coloniile africane au redevente mai mari decat aceasta colonie de rahat care pute si unde corporatiile straine nu platesc impozite si taxe (decat la misto ) iar ANAFUL nu vede nimic iar DNA aresteaza doar la ordinul altor tari .Nici cu antivomitive nu poti rezista la miros .

 4. geofreeland

  Si apropo de popi. Ca ei erau informatorii Securitatii, incalcand dogma confidentialitatii spovedaniei, a fost un fapt odios dar deloc neplauzibil si azi. Cum sa rateze SRI pe acesti informatori materialisti pana in oase si o astfel de ieftina informatie cu acoperire nationala? Mai ales ca popa este un bun formator de opinie cu rezonanta electorala. La popa ca la doctor. Dechizi punga. Lumanari la biserica, nu au voie cu ale tale, tre sa le cumperi pe ale lor (ca au plan, dar ce plan! de vandut lumanari!), bani la acatiste, bani la cutia milei, bani la mort, bani la casatorie, bani la botez, bani la festanie, la calendar, taxa bisericii, bani, bani bani. Ioan nu lua bani la botez. Argintii, adica. Ce sa-i mai spui popii? Mai ai incredere in el? Io nu zic ca toti, dar mai mult de jumatate din ei practica cu sarg stransul de bani. Ca sa nu mai vorbesc de acapararile de terenuri, afaceri imobiliara, paduri, vaioage, pasuni, orice, pe zapisuri vechi sau invechite fortat. Manastiri aparute peste tot, biserici din lemn ca moft in institutiile militarizate, bisericute, troite, cruci in drum si cate mai cate. Hraparetia ta, patriarhia, are in cap doua lucruri 1. Catedrala neamului si 2. Imbogatirea mai suspusilor. Cati popi mai cheama lumea la slujba? Si daca vin, ce sa auda? Si de ce? Pentru ce? Pacatul mare asta e. Reforma popimii la temeiurile originare e imposibila. In era internetului, biserica ortodoxa nu a evoluat deloc. A ramas nu anchilozata dar are un putregai puturos. Popa trebuie sa fie primul om care sa-ti faciliteze linistea drumului fiecaruia catre Dumnezeu, prin exemplu, prin comunicare si consiliere religioasa (de ce nu, psihologica?). Cine sunt popii de azi? Cati au har? Har? Ce har, nene, manageri in haine cernite cu sclipiciuri de circari care mai de care! Ma rog, ca biserica sa redevina mantuirea Neamului de la care a abdicat in spatiul public, tocmai sub obrocul SRI-ist si al banului. Si popii sa nu uite, neam inseamna sufletele truditoare din care si ei isi prea trag painea.

 5. @ Geo,
  Esti copil. Vom vedea cine a luat fata si cui. Deocamdata Ungaria a interzis organizatiile lui Soros pe teritoriul Ungariei iar asta face mai mult decat pupatul mainii. ]n plus, Ungaria este prietena lui Putin care se spune ca este prietenul lui Trump. HAI SA VEDEM CE TARA VA VIZIATA TRUMP , TOMANIA SAU uNGARIA, APOI VORBIM. PANA UNA ALTA, NOI NE-AM DUS ACOLO CA SLUGILE.

 6. Vladimir Putzin

  Si ca sa ma bag si eu in vorba:

  1. Va reamintesc ca deja se vorbeste de „Axa” Wasington, Budapesta Moascova, si ca „Breksit-ista” englezoilor e prima vizitatoare a Casei Albe !
  Mai nou, de dimineata am mai auzit ca, Batranul Albion cocheteaza cu ideea de a-l lasa in boii lui pe Al Assad si ca ar vrea chiar sa coopereze cu Rusia in razboiul din Siria.
  Iar cand ma gandesc ca:
  a) Putin l-a cadorisit pe antiromanul Dodon cu harta asa-zisei „Moldovei mari”. b) Urmeaza dubla vizita (Trump: Putin) la Budapesta care s-ar putea sa autorizeze fie si formal harta asa-zisei „Ungarii mari”, care a impanzit tara vecina si (ne)prietena.
  c) Agitatia neprietenilor nostri din Ardeal care a inceput sa ia forme noi si mai periculoase ca oricand.
  e) Interesul „inopinat” manifestat de cancelarul Germaniei pentru asa-zisa lupta anticoruptie din tara noastra.
  f) Manifestarile ilegale ale”tinerilor frumosi si liberi”, sustinute pana la incitare de cel pe care Constitutia il vrea mediator al societatii.
  …………………………………………………………………..
  n+1) Lipsa unei reactii corespunzatoare din partea clasei politice (aia care e asa cum e) SI MAI ALES A NOASTRA, A TUTUROR! IMI TRECE GREATA SI M-APUCA GROAZA …!!!

  2. In „Despre razboi”, Carl Von Clausewitz a spus scurt si cuprinzator, ca „RAZBOIUL NU ESTE DECAT O CONTINUARE A POLITICII CU ALTE MIJLOACE”. De atunci, putini s-au mai aventurat sa caute o alta definitie, si daca au facut-o, ea nu a mai fost luata in mod serios in seama. Mi se pare ca prietenul Geo confunda esenta razboiului cu unele efecte ale lui.

 7. Pannduru Lunetistu

  Ungaria a interzis organizațiile lui Soros, așa cum Slovacia a interzis organizațiile iredentiste maghiare, spre deosebire de mult iubita noastră Românie care a publicat în Monitorul Oficial al României pretențiile teritoriale ale unor cetățeni care-și spun secui și de fapt sunt secui maghiarizați forțat… care vor autonomia pentru păstrarea identității naționale. A cui? Aveți dreptate, vizitele lui Trump și a lui Putin sunt anunțate din 2016, după o întâlnire comună – poate cea telefonică ?!? … în care se vor pune bazele Noii Europe dezUnite ! Români… vi se pregătește ceva !!! Dacă scăpăm de asteroidul din 16 februarie și de efectele platformei de gheață evadate din Anctartida, nu scăpăm de ciuma vecină și soră și frate și cumnat care dorește reinstaurarea unei entități teritoriale care N-A EXISTAT NICIODATĂ decât în mințile lor înfierbântate UNGARIA MARE, dar care, sigur, va exista, pentru că mințile noastre sunt adormite, deși în fiecare dimineață, la ora 6, apoi la 7 ni se cântă (zadarnic) DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE ! hai să adoptăm și noi, cât mai repede, pentru că ni s-ar potrivi cel mai bine, imnul național al Franței: La arme, cetățeni! (apropos – care arme?)

 8. octavian martin

  @ Bostin Bine mai colegu’ … vrei tu sa nu cumperam TAB care nu e amfibii … Dar de ce!? O avea patria noastra fluvii si rauri dar in Afganistan, Pakistan si alte alea … unde vor actiona prin manevre cele 3 – 4 batalionase romanesti cu nume americane … cate fortari (prin plutire!) vor face!!?? Adica sa dam banii degeaba!?

 9. geofreeland

  De pe vremuri…
  Un cetatean intr-o gara, undeva, tinea de gura un sac. Din cand in cand il scutura. Un altul il intreba:”Ce ai in sac?” „Soricei” veni raspunsul. „Si de ce scuturi sacul?” Omul il privi si-i raspunse in soapta ” Sa nu-i las sa se organizeze sa roada sacul. Asa ca, din cand in cand ii mai agit”.
  Cu gandul asta m-au prins zorii. Romanii traiesc in sacul UE.

 10. geofreeland

  Mult adevar. Ce trebuie sa facem, daca nu copiilor, barem nepotilor, sa le starnim sentimentul de a invata, a cunoaste si a sti, a gandi, a se indoi, a merge mai sus, intr-o accedere superioara conditiei noastre. Spre elita pozitiva a lumii, cea care construieste din prezent incertul viitor.
  http://www.alternativenews.ro/2017/01/rectorul-ioan-aurel-pop-oamenii-care-nu-mai-au-capacitatea-sa-compare-si-sa-ia-decizii-alcatuiesc-generatia-google-facebook.html

 11. Vladimir Putzin

  Dragul meu Geo,
  indiferent din gura cui a iesit „elita pozitiva”, acesta reprezinta un regretabil pleonasm. Ca sa nu gresesc in ce afirm, am consultat mai multe definitii puse la dispozitie de dictionare unanim recunoscute. Si ca sa vezi ca am dreptate, te rog citeste cele de mai jos si spune-mi daca cumva autorul, recompensat candva de Basescu cu calificativul de „tampit” sau cama asa ceva, ar putea fi inclus intr-o elita.
  http://www.contributors.ro/editorial/marea-sfidare-e-prea-mult/
  Cat de nociv este acest negativ elitist (este ca suna ca dracu’?), poti sa vezi citind si postarile ce-i insotesc veninoasele elucubratii.
  Nu mai pun la socoteala „curatenia” pe care o face cu toroipanul acest nobil ‘telectual prin Uniunea Scriitorilor, manufactura care ne aduce aminte de vremuri pe care le doream apuse si de care a profitat din plin.
  Duminica tihnita !

 12. geofreeland

  Nu stiu, trebuie sa se intample ceva cu tara asta, cu tinerii ei, cu locurile de munca si mai ales cu capitalistii romani. Grindeanu zice ceva concret http://www.activenews.ro/economie/Guvernul-a-adoptat-programul-Start-up-Nation-Romania-prin-care-tinerii-sunt-motivati-sa-ramana-in-tara-140494.
  Prin aderarea la UE, petrochimia romaneasca a fost desfiintata, „lasa ca facem noi masele plastice, detergentii, melana, ingrasamintele”. Acestea erau locuri de munca a sute de mii de oameni. „Distrugeti agricultura!” si Iliescu a faramitat pamanturile dandu-le oamenilor, pe parcelutele lor, ca sa ce? Sa le lucreze ei? Cu ce tractoare? Ca Steagul Rosu a fost faramat. „Lasa ca va dam noi tractoare!” zisera UE. Sistemul de irigatii a fost distrus complet. De ce? Pentru ca productia noastra agricola falimenta pe francezi, pe italieni, pe nemti. In agricultura lucrau sute de mii de oameni. In fermele de legume, in combinatele de porcine, in fermele de vaci. Industriile noastre metalurgice! „Ce va trebuie voua feroase, neferoase, aluminiu, oteluri inalt aliate, strunguri automate (urmand a fi robotizate), iconoscoape, televizoare, masini de spalat, aragazuri, aspiratoare, sticla? Vi le dam noi! Voi faceti cuie, balamale, perii!” De ce?
  Junker zise ca vrea un salariu minim pe economie in UE. Asa si? Daca nu ai firme romanesti producatoare care sa exporte, daca ai atatea multinationale care isi trag profitul in tarile lor din UE, daca bancile straine unde ne sunt banii crediteaza orice si nu se implica in programele de investitii, din ce sa fie platit acest salariu minim pe UE in Romania? Normal, se vrea limitarea imigrarii din tarile Estului in Vest, cu exceptia fortei de munca inalt calificate (doctori, ingineri, arhitecti,IT-isti). Si intrebarea e unde sunt locurile de munca din Romania? In general cele de inalta calificare pentru productie? Industria de prospectare,extractie, rafinare si productie petroliera fie ca nu mai exista, fie ca sunt ale strainilor. Cercetarea in toate domeniile nu are finantare pentru ca nu statul trebuie sa finanteze ci firmele care vor dezvoltare. Dar ele nu sunt romanesti. Cum poti tu, Romanie, sa fi egala in drepturi cu tarile cu avans tehnologic din UE? Tarile dezvoltate ale Europei, cu mai putine resurse dacat noi, detin monopolul economic, implicit politic si impun reguli care pentru ei inseamna protectionism iar pentru noi frana in dezvoltare. Nu asta e UE. Principiile ei, bune in teorie, subtil evitate fata de noi prin dubla masura numai prin simplul fapt ca suntem etichetati ca fiind corupti (cand ei ne corup, prin cumparatii lor de aici), cu o democratie fragila, cu o justitie obedienta, ca fiind saraci conform standardelor lor. Tara de mana de doua, fara verticalitate si forta in relatiile interstatale, fara o politica tinand de coerenta planificata spre o tinta, o tara cu viitor incert numai sub umbrela intereselor straine. E altul adevarul? Daca nu e, trebuie sa ne trezim. Indiferent de coloratura politica, criteriul national, insemnand cetatenii romani si tara lor, ca singura ratiune a acestui stat, trebuie sa fie criteriul politic al democratiei romanesti. Altfel vom disparea ca stat si romanii vor mai fi suferit inca sute de ani in viitor pentru „argintii” de azi ce ne intuneca mintile, vanzand si anuland mii de ani de existenta.

 13. geofreeland

  Incet, incet, duminica de duminica, manifestarile neautorizate (adica in afara legii, ca d-aia e lege si stat de drept!) se maturizeaza de genul boala lunga, moarte sigura. Cine le patroneaza? KWI. Buboiul national pute, e fetid ca o cangrena. Ce vor acesti oameni? Vor o dictatura si dupa cum se vede si o vor avea. In final, ruperea tarii. Suntem orbi? UE nu zice nimic? Care UE? UE ne vrea rupti, ca Jugoslavia, de-aia nu reactioneaza si merge pe sestache. KWI a fost la instructaj cu Merkelica. Cred ca indicatia ei a fost clara, „Ia, dracului, odata puterea totala si termina cu balciul asta socialist!” Daca PSD scoate si el majoritatea alegatorilor in strada, ceea ce se si vrea prin anarhia deja declansata, strada are legile ei si stim bine ce inseamna asta. Schisma societatii romanesti e lupta intre ocuparea economica totala a tarii de straini si independenta fireasca a oricarui neam in tara lui. Ce altceva e? Adica e un razboi dus cu armele perfide ale manipularii moderne. Deocamdata, violentele nu au inceput, dar se exerseaza. Daca asa vom trai de-acum inainte, vom vedea si sange pe asfalt. Al romanilor.

 14. Bostin

  Suntem o tara ( acum colonie tip batustana) prea bogata in resurse (si bine situata geografic, cu o clima temperata care in viitor va fi calda datorita incalzirii globale) si cu un popor prea harnic si descurcaret ca sa fim lasati in pace (ca sa ajungem sa fim bogati si individual).Coruptia a fost introdusa ca politica de stat prin legi ambigue chiar de perciunati adevarati stapani ai coloniei .Impotriva Romanistanului si-au dat mana toate tarile bogate din vest plus SUA si Rusia .De aia pana si serviciile noastre sunt acum in mana altor puteri dar ne facem ca nu vedem .Sfarsitul e foarte aproape iar clepsidra e deja intoarsa.Si de felul meu sunt un optimist ibcurabil desi cimitirul e plin de ei.Optimistul acum e doar un strut care vede clar acum chiar si cu capul in nisip.Dar poate ne salveaza asteroidul de pe 16 februarie.Vedeti ca sunt optimist?

Statistici T5