Vaca, Dragnea şi găleata cu lapte

Categoria Opinii

cine, eu

După câştigarea alegerilor la pas faţă de PNL dar nu spectacular sau definitoriu raportat la segmentul de populaţie cu drept de vot, toate ziarele titrau cu litere cât casa,  cât de deştept a fost Dragnea şi cum a câştigat el alegerile din opoziţie. Încă de atunci am spus că nu mi s-a părut nimic deştept în asta, că de fapt Iohannis şi peneleul au pierdut, nu a câştigat Dragnea. Am spus încă de atunci că Dragnea este un speculant de cartier şi nimic mai mult, un tip orgolios, ca şi Iohannis, dar fără antigel în instalaţia de răcire. Mi s-a reproşat că sunt prea pretenţios, că sunt prea prăpăstios, că sunt Iohannist, că ţin cu ursul, că mă dau eu mare analist dar nu ştiu nimic.

Am spus de la bun început că Dragnea este laş, că se ascunde în spatele colegilor de partid, că nu are forţă şi nici veleităţi de lider puternic, iese în faţă când este de bine şi se ascunde sau pune pe alţii să vorbească atunci când situaţia nu îi e favorabilă.  A făcut asta şi înainte de alegeri când nu a nominalizat un premier, dar a pus pe alţii să îi rostească numele, şi când a nominalizat-o pe Shhaideh  dar nu a avut tărie să o susţină, deşi Iohannis nu  dăduse nici un motiv pentru respingere. Atunci trebuia să pună piciorul în prag, mai ales că înainte de nominalizare vorbea de suspendare. A fost laş şi când a plecet în SUA la investirea lui Trump, pentru a-l vedea lumea pe la masa lui, lăsându-şi colegii să dea pe sub masă, tot la ceas de seară ca în marţea neagră, nişte legi care oricum nu aveau nici nici o urgenţă, puteau fi date în Parlament. Şi a mai fost laş domnul Dragnea, când după seara în care Iohannis a ieşit în stradă pentru a participa la o demonstraţie neautorizată, în loc să acţioneze în spiritul legii şi al Constituţiei, spune că el nu vrea să facă din Iohannis  un martir, că nu se gândeşte la suspendare. Probabil se gândea la pierderea guvernării.

Dragnea nu a fost numai laş, a fost şi căpos, prea plin de el, prea sigur pe voturile câştigate la alegeri şi prea lipsit de orientare, ca să nu mai vorbesc de lipsă totală de înţelepciune:

–           S-a declarat luptătorul pentru binele oamenilor, dar prima sa măsură pe anul 2017 a fost să prelungească o nedreptate făcută de guvernul Cioloş pe ultima sută de metri, prelungind efectele Ordonanţei lui Cioloş conform art.1 alin.(3) din OUG nr.9/2017;

–          A insistat pe urgentarea unor măsuri şi ordonanţe care puteau aştepta  şi care  chiar dacă aveau oarecare justificări  ca iniţierea nu aveau nici o justificare ca mod de introducere şi chiar şi coninut;

–          A promis că măreşte salarii şi pensii dar a făcut-o prin suspendarea altor drepturi băneşti deja câştigate de pensionari, aşa cum se întâmplă prin articolul 66 din Bugetul pe 2017.

–          De teama dosarelor şi a DNA a adoptat o tactică defensivă, total neproductivă, fiind voinic doar pe sub mustaţă, în rest aşteptând mişcările lui Ionhannis, care cu tupeul bine cunoscut şi lipsa totală de respect faţă de lege, a făcut ce a vrut  reuşind să întoarcă situaţia în favoarea lui;

–           A nesocotit ca un amator pericolul pe care îl reprezenta Iohannis pentru guvernare dar şi pentru votul românilor, considerând că dacă a câştigat alegerile nu îl mai poate da nimeni jos de acolo. Nu a învăţat nimic din modul în care a pierdut Ponta alegerile prezidenţiale dovedind o prostie şi o infatuare care îl vor duce la pierzanie;

–          Contează prea mult pe aportul posturilor de televiziune favorabile,  dar uită că şi Ponta a pierdut având acelaşi sprijin;

–          A fost slab şi în interiorul partidului, atunci când în lipsa sa guvernul stabilise bugetul alftel decât lăsase el cu limbă de moarte, vorbind despre trădare dar apoi spunând că a fost o neînţelegere;

–          De când cu criza ordonanţelor a dispărut din media lăsând pe ministrul Justiţiei să lupte singur cu toată lumea, ca şi când acesta nu a făcut tot ce a făcut împins de el sau ca şi când el nu mâncase usturoi. Dacă la învestirea guvernului nu avea nimeni loc la microfon de el, până şi actorul principal Grindeanu fiind invitat de el să spună câteva cuvinte şi atât, el acaparând apoi microfonul cu hamsterul lui, acuma nu îl mai vezi, sunt trimişi la înaintare miniştrii, unii dintre ei sătui, sau poate epuizaţi delegându-şi şi ei competenţele;

–          A promovat şi adus pe funcţii importanmte oameni care nu au ce căuta acolo, sau au bube în cap, nepopulari sau total contraindicaţi. Exemple:  Grindeanu, verişorul  Dacianei  Sârbu, promovat de socrul lui Ponta, pe care apoi l-a trădat. Se pune deja întrebarea dacă nu cumva  Sirbu a fost pierdut din interior la ordinul lui Dragnea iar acuma şi-a plătit datoria. Alte exemple sunt   Adrian Mlădinoiu, ajuns secretar de stat după ce a fost şofer al lui Dragnea, mai amintesc pe Duşa numit secretar de stat  la apărare după ce a fost cel mai habarbist ministru al tuturor timpurilor, el fiind specialist în fotografii cu trupurile cadavrelor celor decedaţi şi, cea mai strigătoare numire, cea a doamnei Hăineală despre care ştie toată ţara cine e, ca secretar de stat la Justiţie. Păi dacă tot e trădare atunci măcar să o fi luat-o pe Macovei.

–          Chiar şi oamenii din guvern şi PSD au început să plece, poate unii  speriaţi, şantajaţi, sau ameninţaţi dar chiar dacă ar fi aşa înseamnă că au de ce să se teamă,  există un “mâner” de care au putut fi apucaţi. Dacă au plecat însă de bună voie, au plecat tocmai dezamăgiţi de Dragnea.

–       Când a propus guvernul a declarat că va supraveghea activitatea acestuia  şi va interveni cand va fi nevoie, dar acuma se dă la fund şi tace ca mortul în păpuşoi.

–       În loc să ia el primele măsuri să organizeze proteste şi să declanşeze referendum pentru suspendarea lui Iohannis, s-a culcat pe lauri, l-a lăsat pe acesta să ia iniţiativa şi acuma nu mai poate face nimic fără să fie învinuit de instigare la război civil  sau nerespectarea drepturilor legitime la proteste, plus favorizarea infractorilor.

Toate aceste fapte ne arată un Dragnea total amator, lipsit nu doar de orientare dar chiar şi de capacitate de a analiza şi trage concluzii corecte,un laş,  un om slab atât prin scheletele din dulap cât şi ca manager, lider. Dacă mai aud pe cineva spunând că este un bun politician, că este un lider înnăscut, îl rog să mă ocolească. Păi dacă au ajuns doi lideri de mucava cum sunt Turcanu şi Nicuşor să îşi facă imagine pe seama lui Dragnea şi a guvernului său înseamnă că ne-am dat dracu cu totul. Aud la tv analişti şi comentatori, moderatori, întrebând ce caută useliştii cu hârtiile lor la toate declaraţiile şi intervenţiile celor din PSD la guvern sau Parlament. Păi cât de prost să fii să nu înţelegi că este vorba de un război imagologic, aşa cum îi place să spună maestrului Dogaru, că asta se face pentru imaginea externă unde lumea fără a şti ce scrie pe hârtii sau a şti ce vor papagalii, va vedea doar  că toate activităţile puterii sunt contestate şi blamate paşnic, dar consistent. Dragnea nu e în stare nici să vadă asta, nici să contracareze astfel de activităţi. Vorbim despre “ cel mai mare partid al ţării”.

Dragnea se află astăzi în poziţia vacii care  a avut ce îi trebuie,  mâncare, e îngrijită,  frumoasă, e grasă, are ugerele pline, se lasă mulsă cu bucurie dar la sfârşit dă cu piciorul în găleata cu lapte. Apoi se miră de ce e vândută sau bătută. Aşa va ajunge Dragnea, vândut sau bătut, adică înlăturat de la putere pentru că a dat cu piciorul în găleata cu lapte. Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

UPDATE:

Întrebaţi în conferinţa de presă de ce s-au dat ordonanţele noaptea şi de ce sunt dezincriminate unele fapte, domnii Dragnea şi Grindeanu au declarat, primul că nu el a lucrat la proiecte, iar cel de-al doilea că el nu e specialist în probleme juridice, deci nu poate răsopunde. Păi să înţelegem că miniştrii lor nu le explică ce fac prin bătătură?

Dar amândoi declară mari şi tari că : ”Guvernul şi partidele care îl susţin suntem determinaţi să exercităm puterea executivă şi legislativă acordată de către cetăţeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale”

Păi şi Codruţa spune la fel când se ia cineva de activitatea DNA sa modul cum instrumentează dosarele,  şi Iohannis când îl întreabă cineva de case, plimbări, instigări la ieşiri în stradă. Toţi când sunt întrebaţi de prostiile pe care le fac se trezesc brusc că se atentează la statul de drept şi instituiţiile pe care le conduc. Ce bine e să ai o pelerină din asta.

http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/12/14/doi-berbeci-11725

http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/12/23/oamenii-astia-sunt-intregi-la-cap-11760

http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/12/27/taiem-sau-lungim-boala-11779

http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/12/28/papagalul-si-catarul-11792

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la Vaca, Dragnea şi găleata cu lapte

 1. geofreeland

  Din tot jocul asta cine pierde?

  1.In primul rand in Romania nu mai trebuie organizate alegeri. Sunt inutile. Votul popular e un kkt atat de mare incat impute principiile Bruxelles-ului. Asta e politica bruxelleza cu tarile care trebuie cucerite fara razboi. Ma contraziceti?

  2.Un presedinte care se bazeaza numai pe arma DNA-ului inseamna ca nu mai e presedinte. Adica a noastra Constitutie, pentru el, inseamna tot un mare kkt pe care bruxellezii il aplauda in frunte cu angelica.

  3. Instigarea la violenta, violenta reala platita din afara, transformarea dezbaterii politice in violente de strada inseamna „haosul” sorosist. Documentati-va.

  4. Ordonanta e un alt mare kkt care nu are nicio relevanta. Pruna a dat o ordonanta similara, tot pe sestache (fara dezbateri) iar astia au facut la fel. Problema e ca sunt unii kkti care put european si unii care put dambovitean. Deosebirea e ca aia europeni sunt civilizati, acceptati

  5.Abuzul in serviciu nici nu exista in legislatia europeana. Zic ei, ce e ala abuz? Si acum noi facem experimente, la indicatiile europene, ca abuzul trebuie pedepsit exemplar.

  6. Pedepsele noastre sunt de trei ori mai mari dact ale codurilor penale europene incat nu mai avem unde baga romanii la inchisoare. La ei, in puscarii au si televizor. Si pentru ca la noi detinutii dorm cu schimbul in pat, printre sobolani, trebuie sa fim amendati.

  7. In ce tara europeana procurorii investigheaza guverne care iau decizii? Si asta e un experiment european in Romania.

  8. In ce tari europene justitia e mana in mana cu serviciile secrete privind actul de urmarire penala? In Romania e un alt experiment.

  Concluzii:
  – varianta 1: bruxellezii au hotarat. Saptamana viitoare vom avea un alt guvern. Daca nu, Maidan ucrainean, sange
  – varianta 2: psd retrage ordonanta si o trimite in Parlament ca lege in dezbatere, arestarea lui Dragnea
  -varianta 3: suspendarea presedintelui si referendum, si atunci sa se vada daca KWI va mai fi presedinte, e o varianta neacceptata de multinationale si bruxellezi, urmata de sanctiuni mascate
  -varianta 4: arestarea lui Dragnea, daramarea guvernului, Basescu prim ministru, alegeri anticipate, furate si masluite, Basescu prim-ministru si taieri de salarii si pensii, imprumut FMI, negocierea unor redevente mici cu multinationalele, arestarea capitalistilor romani
  -varianta 5: tara neguvernabila, interventii straine cu observatori europeni, stoparea programului PSD, alegeri anticipate, furate
  -varianta 6, nazista: incendierea cladirii guvernului, haos si violente, instituirea starii de asediu, suspendarea guvernului
  -varianta 7: n-o spun. Dezmembrarea tarii
  -varianta 8: n-o spun. Trump pune piciorul in prag. Johannis redus la tacere. Europa se agita. De fapt, inceputul razboiului economic SUA-Europa (Germania)
  -varianta 9: dura, psd organizeaza contramanifestatie, sange
  -varianta 10: guvernul reorganizeaza DNA si DIICOT, legal. Asta da curaj!KWI FACE APOPLEXIE.
  -varianta 11: e permisa orice combinatie din elementele celor enuntate

  Concluzia mare e ca Romania pierde enorm si multinationalele castiga. Nu avem viitor decat in genunchi cu Johannis si Kovesi transformati ca icoane in casele noastre. Prezentul se desfasoara pe baza unui plan bine stabilit de serviciile noastre, platit din taxele si impozitele noastre.

  Va astept la interval.

 2. geofreeland

  Tariceanu a fost avertizat de KWI. Va fi un razboi TOTAL. Care e in desfasurare. Cineva mizeaza pe prostia noastra plecata din nevoia de idoli.

 3. geofreeland

  In dictatura comunista romanii au trait in frica, ascultati si denuntati, in dictatura capitalista traiesc tot in frica, ascultati si denuntati.

  In dictatura comunista romanii aveau mancare putina, dar sanatoasa, in dictatura capitalista au mancare cata vor, dar otravita.

  In dictatura comunista romanii munceau ca sclavii in granitele tarii si primeau leafa cat sa le ajunga o luna, in dictatura capitalista romanii muncesc tot ca sclavii dar in toata Europa si primesc lefuri care sa le ajunga si celor de acasa, mai putin de o luna.

  In dictatura comunista elevii rontaiau cartile din scoarta in scoarta si mai memorau, vrand-nevrand, ramanand cu ceva in cap, in dictatura capitalista elevii rontaie tastele internetului numai pentru ce vor sa stie pe moment si uita imediat. Omul viitorului, incult, usor de manipulat, obedient elitelor, semidoct, yesman, violent.

  Exemplele le stiti fiecare, nu le mai enumar. Cert e ca dictaturile ca definitie nu mai corespund lexicoanelor. Dictatura banului, ca axis mundi, desfiinteaza morala, etica, demnitatea, bunul simt si transforma omul intr-un caine care alearga toata viata dupa un os legat pe un bat in fata ochilor si pe care nu-l va rontai niciodata in viata lui, prea scurta.

  Io cred ca Fondul Suveran de Investitii din programul PSD a facut Europa sa explodeze. Le e frica de ceva? Ceausescu a fost omorat ca a creat primul precedent din istorie, prima tara fara datorie externa dar si initiator al unei banci mondiale pentru tarile in curs de dezvoltare. A mai existat si precedentul Libanului, Elvetia Orientului Mijlociu si vedeti ce a ajuns azi Libanul.

 4. geofreeland

  Adevarata miza a ceea ce se intampla in Romania este interesul fabulos al pozitiei geostrategice. Germania si Olanda au interese nebune pentru noi. In conditiile in care Trump a renuntat la tratatul comercial cu UE, Germania se orienteaza spre Extremul Orient. Romania e poarta dintre Europa si Orient. Trei puncte vitale vor determina rolul Romaniei. Portul Constanta,Aeroportul Otopeni (in viitor mare portal aerian Popesti-Leordeni)si Canalul. Olandezii sunt innebuniti ca marfurile chinezesti nu vor mai tranzita Rotterdamul. Chinezii au cumparat 51% din portul Pireu. Ei incearca sa cumpere si Constanta. Si nemtii vor (vezi Ciolos). Aeroportul Otopeni nu va numai de calatori ci si pentru marfuri, cu un trafic fabulos in viitor. In conditiile in care petrolul si gazele Marii Negre, gazelor de sist si alte resurse strategice sunt de interes american, si pentru controlul asupra Germaniei pe ruta Est, pentru controlul asupra influentei militare rusesti in Balcani,SUA isi vor potenta puterea in favoarea Romaniei (statia CIA din Ro a fost chemata la instructaj). Intalnirea Putin cu Trump va fi o negociere a statutului unor tari invingatoare in WW II, care va determina si statutul UE si rolul NATO ca presiune si control american al tarilor UE. Brexitul a fost preambulul. Din toate framantarile Romania are o oportunitate uriasa. Numai ca cel destinat prin Constitutie sa faca o politica externa majora, e deplorabil, aliindu-se cu interesele germane, olandeze si franceze, a caror influenta in spatiul pontic e din ce in ce mai limitata de americani. China, SUA si Rusia vor face jocurile in Balcani si deocamdata Romania e un camp tactic.

 5. geofreeland

  Daca Romania va fi placa turnanta a marfurilor dinspre si inspre Orient, nu e de mirare ca unii se opun constructiei de autostrazi iar altii vor. Chinezii vor, europenii nu, daca nu au controlul tranzitului. Deci cine se opune constructiei de autostrazi? Infrastructura are un rol major de sustinere a tranzitului prin porturile si aeroporturile romanesti spre din dinspre Europa. Cam asta e esenta crizei de la Bucuresti. Repet, tranzitarea si logistica pe orizontala va aduce tarii sume fabuloase.

 6. geofreeland

  Am utilizat aprecierea de „fabulos” pentru ca, in viitor, fabulosul va fi o realitate. Asa cum si Jules Verne imagina fabuloase submarine si batiscafuri, calatoria spre luna, sau Da Vinci elicopterul, zborul autonom,parasuta, podul militar de asalt,costumul de scafandru. Coanda (aerodina), Gogu Constantinescu (sonicitatea), Odobleja (cibernetica)-alte minti anticipand fabulosul. O Romanie prospera e visul oricarui roman, o Romanie a tolerantei si spiritualismului. Pana si alunecosul Klemm ne zise ca parca suntem un model in lume. Dar el se referea la experimentele model pe cocoasa noastra. Sundar Singh si baba Vanga ne prezise fabulosul. Numai Dumnezeu stie asta, doar aici un papa ne uimi cu un fabulos Gradina Maicii Domnului.Rabdarea de a vedea astea intrece viata noastra. Poate nepotii nepotilor nostri. Am spus „ai nostri”, zamolxieni si daci.

 7. geofreeland

  Cred ca am gresit ziua meciului. Joc singur, fara arbitri si fara adversar. Eh, oricum ma antrenez. Ma mai uit pe la toate TV-urile. Le inchid pe toate si ma uit la viata suricatelor. La viata coloniilor de furnici. Chiar minunata natura asta. Imi iau lopata sa mai degajez ceva zapada. E murdara de noroi, de funingine, intarita. Ca sufletele noastre trecute printr-o iarna plina de zoaie, ura si neliniste. Uf, de-ar veni mai repede primavara! Si ma gandesc la Toparceanu

  „Toată lumea din ogradă
  Cântă fără pauză.
  Doi cocoși se iau la sfadă
  Nu știu din ce cauză.

  Un curcan stă sus, pe-o bârnă,
  Nu vrea să se bucure.
  Moțul roșu îi atârnă
  Moale ca un ciucure.

  Doar Grivei, bătrânul, n-are
  Cu ce roade oasele.
  Că de când cu postul mare,
  Toate-i merg de-a-ndoasele.

  Pentru câte-a tras, sărmanul,
  Cui să ceară daune?…
  Drept sub nasul lui, motanul
  A venit să miaune.

  Dar acum l-a prins potaia
  Și-a-nceput să-l scuture…
  Peste toată hărmălaia
  Trece-n zbor un fluture.

  Pe trotuar, alături saltă
  Două fete vesele…
  Zău că-mi vine să-mi las baltă
  Toate interesele!”

  Poezia asta are intrebari ascunse: cine sunt cei doi cocosi,cine e curcanul,cine e Grivei, cine sunt motanul si potaia, cine e toata lumea din ograda si cine face harmalaia.
  Pentru ca in fiecare seara, harmalaia are din ce in ce mai mult piper.

 8. Intrebare: cine sunt fetele alea vesele care salta fara nici o grija, de ce nu au nici o grija, ele nu au familie, bunicii lor nu au pensia ciuntita, parintii lor nu au doua slujbe, ele nu sunt la scoala, daca nu de ce, daca da ce rezultate au, de ce nu au iesit la proteste, cu cine vor vota peste 10 ani , de ce nu sunt la lipit afise, ca asta pot face, oricat de mici ar fi, in ce ONG vor intra. Mai sunt si altele, dar le las sa respire.

 9. geofreeland

  @Neacsu
  Eh, „doua fete vesele”. Pe vremea lui Toparceanu erau chiar fete.Adica niste copii. Mai mari. Revenind la copii, ei sunt fericiti pentru ca nu au motive. Ma uitam la copiii de ieri, cu pancarte pe piept, dand flori jandarmilor. Mamicile ii foloseau. Cata mizerie parinteasca in oceanul de ingenuitate al acelor copii. Copiii nu intelegeau nimic, nici de ce dau flori, nici cui si nici de ce. Io i-as pedepsi pe acei parinti, cu zambete false si superioare, ca la nu-s’ ce concurs la serbare, pentru indoctrinare, violenta si partizanat, inoculate ca sambure al viitorului fanatism. Asta e gravitatea imensa, utilizarea copiilor prin expunere in medii violente. Rau am ajuns.Parca am decerebrati.

 10. Vladimir Putzin

  Prietene Marinica, cum cine-s fetele alea vesele ? Te faci ca nu sti ?! Pai sa-ti spuna baiatu’, ele-s alea doua partenere de nadejde: una este Laura Codruta Kovesi si a doua Livia Stanciu. Si ele nu „salta”, ci ele „sare ca ele vrea schimbare”, schimbarea ordonata de TOPORceanu de la Cotroceni. Ce-i drept esta ca, vorba Pastorelului, astea doua e ca alea de la Crucea de Piatra: „este fete, dar nu-s fete …!”
  Iar pentru tine Geo prietene am o veste linistitoare. Stai ghinisor ca nu esti unicul care a ajuns sa „vorbesca de unul singur”, pentru ca si eu am inceput s-o fac. Asta e, la vremuri noi, obiceiuri noi… Vai de noi !

 11. @Vladimir,
  Am descifrat misterul. Am gresit si eu, ai gresit si tu. Tu ai identificat fetele, e adevarat, dar ai gresit cand ai spus ca nu salta. Ba da dragul meu, ELE SALTA PE ORICINE il supara pe maria sa Mutu. Deci Toparceanu avea dreptate, ele salta .. nu a spus se joaca sotron, nici se salta, sau rad, a spus „salta” si asta fac, salta de acasa, de pe strada, de la munca, de oriunde te gasesc, daca ai calcat pe bec. Mare a fost Toparceanu!!!!

 12. Cred ca trebuia sa spuna, „Pe trotuar alaturi iata, Doua fete vesele salta tot ce le-afecteaza toate interesele … „

 13. Iulian

  Nici nu vreau sa mai comentez…..virba lui Stan…..”o lovitura de stat, in derulare condusa de…..” si aici zic eu….de un Che Guevara autist!
  In Bulgaria, China a creat deja un cap de pod comercial aducand cel mai mare hub de marfuri AlliBaba! Cifra de afaceri in 2016-455 mld $! Noua nu ne-a placut numele….

  Marine, ai talent la scris….fa un titlu… Profilul manipulatului!

 14. Che Guevara a fost un idealist. Nu suporta comparatie.

Statistici T5