România rezistă

Categoria Opinii

Iohannis pe partie

Holzindustrie Schweighofer rezistă

Mare găselniţă, un nou slogan face furori în România. După „jos comunismul”, „nu ne vindem ţara”, „mai bine golan decât comunist”„dreptate şi adevăr”,”păcat, păcat de sângele vărsat”, în România se poartă rezistenţa. Ultimele demonstraţii, pe lângă spectacolele de umbre şi lumini, cu „zeci de mii„ de protestatari spontani ca  avorturile de pe vremea lui Ceauşescu,  care fără să se cunoască, fără să discute unul cu altul, fără să fie organizaţi sau conduşi de cineva, într-o psihoză neelucidată, dar explicabilă, formează într-o anumită zi la o anumită oră un tricolor  în piaţa Victoria, au adus şi un nou slogan, e adevărat, mai recent, nu de la început, un alt slogan care va rămâne în istorie: „REZISTĂM”. Mesajul este deja internaţional a ajuns, purtat de „oameni de bine” şi prin media şi chiar parlamentul european, iar mai nou şi pe pârtiile de schi de pe vârful Şureanu. E adevărat, fotografia  cu mesajul nu a rezistat prea mult pe facebook, pentru că nişte oameni fără minte s-au apucat să afle ei cu cine se afişa preşedintele României atât de îngrijorat pe pârtie şi, surpriză, îngrijorarea era justificată, unul din cei care îi mişcaseră gura preşedintelui până la urechi era un ceva prin firma aia austriacă  de dragul, (unii spun la îndemnul) căreia respinsese domnul Iohannis codul silvic. Ciudat, după deconspirarea identităţii personajului  lângă care domnul Iohannis se „îngrijora” cu gura până la urechi, ca în seara în care ieşise la proteste, fotografia nu a mai rezistat pe pagina celei care o postase cu mândrie cu mesajul, „rezistăm”. Da, dar Holzindustrie rezistă. Ghinion.

FDGR rezistă

Dacă tot vorbim despre domnul Iohannis, uite că nu mai târziu de  Miercuri seara,  pe postul B1 Tv, fost prezidenţial, actualmente post de opoziţie, opoziţie la tot ce nu are legătură cu Băsescu, domnul Silviu  Mănăstire, cel care combate atât de feroce dar uneori mai şmechereşte, descoperise apa caldă. Făcuse clăbuci domnul Mănăstire  şi îl descoperise pe domnul Golban şi afacerea clădirilor retrocedate de primăria Sibiu şi alte primării, Forumului Democrat al  Germanilor din România, ca moştenitoare a fostei organizaţii fasciste Grupului Etnic German. Că un judecător  dăduse o decizie  prin care declarase  FDGR ca succesoare şi moştenitoare a  GEG, se ştia şi se ştie de prin 2007. Pânăşi eu scrisesem un articol pe această temă,  prin 2014, când steaua lui Iohannis licărea la răsărit. Întrebam atunci, prevestind ce va fi azi, “Iohannis Uber alles?”

Ce nu a spus domnul Mănăstire, este că acelaşi FDGR, mergând pe stilul celui care i-a fost preşedinte, căruia nu i-a ajuns o casă, nu s-a mulţumit să ia numai bunurile fostei organizaţii naziste, el, forumul,  declarându-se moştenitorul tuturor organizaţiilor teutonilor  care au păscut iarbă prin România, revendicând, cerând şi obţinând în instanţe bunuri imobile  pe care nici o altă asociaţie din România nu le are. Verificaţi de exemplu dosarul 8936/306/2008 şi decizia finală prin care completul C10 Civil admite acţiunea formulată de reclamantul Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu  şi constată că reclamantul este succesorul în drepturi al fostei Asociaţii pentru Înfiinţarea şi Întreţinerea Căminului Femeiesc Evanghelic German din Sibiu. Ca şi în cazul GEG, FDGR se judeca cu primăria Sibiu reprezentată de domnul Iohannis care era şi reprezentant  al FDGR al cărui preşedinte era (perioada 2002-2013), deci practic se judeca el cu el. Ca şi în cazul GEG, juriştii primăriei au făcut figuraţie, în multe cazuri nici măcar act de prezenţă la procese şi astfel FDGR a primit ce a cerut. Este ciudat că unele din casele moştenite de FDGR de la GEG  erau  ale evreilor  deportaţi sau chiar eliminaţi cu ajutorul GEG şi totuşi moştenitorii foştilor proprietari evrei nu le-au revendicat mai ales după ce au aflat pe mâna cui au ajuns. Oare pe evrei nu îi mai interesează aceste imobile, sau cumva, atâta vreme cât nu mai sunt ale statului român nu îi mai interesează să le revendice? Totul de la români, nimic de la germani.  Ghinion.

Justiţia rezistă

Pe un alt canal tv acum câteva seri era adus în faţă şi frecat cu leşie, un procuror DNA de la Ploieşti, filială de suflet a doamnei Kovesi, unde se judecă toate dosarele grele,  pentru că acolo procurorii “fac o echipă foarte bună, profesioniști, își prioritizează activitățile, colaborează foarte bine și cu celelalte instituții și care se implică în mod activ…”  Însă dintr-o înregistrare  pusă la dispoziţia presei, se demonstrează ce anume apreciază domna Kovesi la colegii de la Ploieşti. Unul  din procurorii atât de lăudaţi de doamna Kovesi , nu îi dau numele ca să nu fie luat drept exemplu, discută telefonic cu soţia unui inculpat al unui dosar DNA şi o învaţă pe doamna,  mascat, ce să facă soţul ca să câştige procesul, pe scurt, să  încerce să se împace cu  partea adversă, sau să facă plângere penală împotriva unei “zdrenţe” de procuror care nu dădea sentinţe cum trebuie. Domnul procuror cu gura lui spune clar şi răspicat că alţi procurori, nu el, bineînţeles, sunt corupţi şi fac jocul unor infractori măsluind dosare şi procese.

Păi dacă o altă persoană, indiferent din ce domeniu ar fi spus asta, doamna Kovesi, domnul  Lazăr, CSM-ul, Cotroceniul şi mai ştiu eu ce alte instituţii sau persoane sus puse, ar fi sărit în aer, că este atacată justiţia, că se urmăreşte decredibilizarea sistemului bla bla bla, dar acuma, nu iese nimeni pe post să se pronunţe, toată protipendada aşteaptă să teaca iufa, să uite românul şi probabil la contrapartidă se vor mai arunca nişte dosare sau va mai lua foc ceva pe undeva. Ghinion.

Oprea rezistă

Recent, Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (Secția Penală) au deschis un dosar penal privind modul în care au fost făcute, de către procuratura militară, cercetările privind nişte activităţi nu tocmai curate ale fostului Ministru al Apărării şi apoi viceprim-ministru Gabriel Oprea, împreună cu domnul  general Hăpău, fost şef al DGIA. Pe scurt, cei doi folosiseră tehnica de interceptare a armatei, mascat, într-o aşa zisă aplicaţie, pentru a intercepta nişte polioticieni pe undeva prin Bragadir. Trecând peste faptul că se comisese un abuz în serviciu (care însă este dezincriminat şi nu va mai face obiectul unei condamnări, pentru că nu s-au înregistrat pagube peste 200000 lei)  fapta se constituie în ceva mult mai grav, deoarece armata prin personal şi tehnică a fost folosită în jocuri politice. Acuma, hai să fim serioşi, domnul Oprea nu este la prima abatere de genul ăsta, este ştiut de exemplu că a fost la Timişoara cu elicopterul armatei, pentru a participa la  Conferinţa Judeţeană a UNPR. Bineînţeles că cu aceeaşi ocazie a făcut o vizită la o unitate militară, dar asta aşa, pentru acoperire. Toate astea se ştiu, şi nu de azi de ieri şi totuşi Oprea rezistă şi pe lângă el, toţi cei plantaţi, infiltraţi, folosiţi, promovaţi, doctoraţi de el prin armată, servicii sau partide politice. Ghinion.

SRI rezistă

După dezvăluirile lui Ghiţă, unii spun că făcute din ordinul lui Iohannis, ca să scape de Coldea, dar prea e tras de păr, se părea că SRI va intra în dizgraţia cel puţin a cetăţenilor şi că domnul Helvig va fi nevoit să dea explicaţii şi eventual să îşi dea şi demisia. A urmat bâlba cu informările din Piaţa Victoriei şi colaborarea dintre MI şi SRI şi toată lumea se pregătea să aprindă o lumânare pe culcuşul lui Helvig.  Etee.. pârţ. Domnul Helvig a venit cu două valize cu “dosare” dosare care au avut darul să blocheze toate telefoanele şi sistemele de înregistrare-interceptare din Parlament, ca să nu afle nimeni, cum îi ceartă domnul Helvig  pe membrii comisiei parlamentare. După ce i-a muştruluit şi le-a adus aminte că dacă nu dădea el avizul nici unul din ei nu ajungea nici parlamentar, nici membru al comisiei şi nici acoperit, domnul Helvig a ieşi în faţa reprezentanţilor presei, o presă la fel de acoperită ca şi comisia, care şi ea a avut grijă să nu îl supere şi să nu pună întrebări supărătoare, ca să nu îşi piardă pâinea. Şi uite aşa serviciile au rămas cu imaginea nepătată, Coldea cică ar fi demis dar de fapt şi-a schimbat doar maşina, programul de lucru,  poarta de intrare şi ieşire de la serviciu şi biroul. Ghinion.

Păi în condiţiile astea, dacă Holzindustrie rezistă, Codruţa rezistă, Coldea rezistă, FDGR rezistă, protestatarii rezistă din ce în ce mai frumos şi mai artistic, concurând chiar la o nominalizare la Bollywood,Oprea şi toate cârtiţele lui din sistem rezistă,  nu putem decât să ne bucurăm :  România rezistă.

Nu mai contează că nu mai avem armată, că americanii mai au un pic şi îşi mută toată tehnica la noi, că serviciile secrete germane, franceze, ruseşti, evreieşti şi americane se bat pe conducerea serviciilor secrete româneşti, că firmele germane fac concurennţă celor americane pentru supremaţia asupra tehnicii militare  cu care să doteze comandamentele multinaţionale din România, nici că nu mai avem practic nici o ramură industrială cu care să putem ieşi pe piaţa externă, că ne înglodăm în datorii  şi că orice portar de ambasadă poate chema la ordin un  ministru, un senator, nu mai contează nici că în curând nu vom mai avea nici ce vinde, nici ce fura din ţara asta, România rezistă, aş putea spune că cea din Piaţa Victoriei chiar jubilează.

 

UPDATE16.02.2016 :Iohannis a promulgat bugetul e adevărat scremut, cu sângerări,cu regrete eterne,  dar l-a promulgat, nu fără a cere guvernului 3 lucruri : responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate. De ce de trei ori? Simplu, lui trebuie să îi spui de trei ori, pas cu pas,  ca să priceapă şi crede că toţi sunt la fel. Imediat, blonda de serviciu de la PNL, Mioara Raluca, a preluat termenul şi a spus că actul domnului preşedinte este un act de responsabilitate. Vaaaaaai, doamnă, nu vă credeam aşa de subtilă.  Aţi vrut să spuneţi cumva că amânările de până acuma, începând cu numirea premierului până la promulgarea bugetului au fost acte de iresponsabilitate? Gura linguşitorului adevăr grăieşte…

 

http://portal.just.ro/306/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30600000000028242&id_inst=306

http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/06/06/iohannis-uber-alles-7084

http://ziaruldevalcea.ro/2017/02/15/procuror-dna-despre-procurorul-general-e-o-zdreanta-reactia-lui-augustin-lazar-ancheta-disciplinara-si-extinderea-cercetarilor-video/

http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/exclusiv–%E2%80%9Ewatergate-de-romania%E2%80%9C–spionii-lui-gabriel-oprea-au-interceptat-politicieni-440903

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la România rezistă

 1. geofreeland

  Oricum am lua-o lumea se schimba. UE gafaie. Degeaba FMI incearca niste stingeri istorice ale datoriei grecilor, nemtii nu vor. Ei vor banii, ei vor sa cumpere insule grecesti, ei isi arata muschii „adica noi tragem ca prostii sa avem productivitate” si grecii sa stea cu burta la soare si sa faca bani cantand sirtaki”. Bine, nemtii nu uita WW II si ca au sa dea niste miliarde grecilor. Cert e ca UE scartaie si asta datorita dublei masuri, arogantei si pozitiei de forta a marilor puteri, a politicii de diktat si spoliere a tarilor foste comuniste. Englezii le-au tras o lectie „imperatorilor”. Daca UE va sucomba usurel, Rusia pare o alternativa logica economic. Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia si pe sestache, si Polonia si Cehia, privesc cu un ochi spre gazul si piata rusesti. Colac peste pupaza, Trump da cu flit UE si face parteneriat cu rusii. NATO e in offside si in curand isi va muta aria de interventie in zona Persicului si Marii Rosii.Intalnirea Klemm cu Grindeanu a determinat ca KWI sa aprobe bugetul cu toate maraielile lui de om super economist-finantist macro. E o infrangere mare a lui Joha si in timp, daca mai continua cu atacurile justitiei asupra Guvernului, va fi demis, eliminat definitiv din fatisa lui actoriceasca fantosa a Germaniei. Lovitura ii va veni chiar din partea justitiei statului lui de drept. Kovesi inca nu-si da seama ca joaca pe o sarma labila, cu toate amenintarile lui Joha „Jos mainile de pe DNA”. Mafiotul curvar Negulescu, mana dreapta a tanticii doctorite, stie multe. Deocamdata nu l-au dat afara, l-au pastrat sub control la Campina. Ca el mai sunt si altii dar SRI se trezeste si patriotii vor mai da si alte nume. Adica s-a ajuns la limita de jos a intelegerii. Problema e cand va exploda Joha, de neputinta in fata infrangerii de animal ranit. Un animal ranit e „deosebit de periculos” vorba lui Negulescu. Oricum, toti urmaresc cu interes situatia din Romania. Dar semnalul l-au dat americanii. Nu va bucurati, toate au un pret, nu?

 2. geofreeland

  Atacul UE impotriva Romaniei. In loc sa ne acorde asistenta si bani pentru proiecte, UE ne amendeaza de nu ne vedem. Ca situatia din penitenciare e cum e, ca nu am inchis gropile de gunoi, ca nu permitem „hotilor” europeni de pescuit in apele romanesti cu vase inmatriculate in Bulgaria (cum se fac inscrierile auto).

  „CE precizează că, în pofida avertismentelor anterioare, România nu a reuşit să ia măsuri pentru cele 68 de gropi de gunoi neconforme, aşa cum cere Directiva 1999/31/EC. România era obligată să închidă sau să reabiliteze aceste gropi de gunoi neconforme până la data de 16 iulie 2009. Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene prevede că răspunderea României pentru încălcarea obligaţiilor de transpunere a Directivei 2012/19/UE se poate concretiza atât în plata unei sume forfetare, stabilită la 1,740 milioane de euro, cât şi a unor penalităţi achitate periodic şi cuprinse între 2.000 şi 124.0000 de euro/zi de întârziere, care se vor calcula de la termenul de transpunere, respectiv 14 februarie 2014.”

  Ne-au pasuit dar acum ii gasi celeritatea sa ne ia inapoi banii pe care ni i-a dat pana acum. Adica noul Guvern trebuie torpilat la greu. Si vor mai urma si altele.

 3. geofreeland

  Lupta anticoruptie! Nebunie, bineinteles ca in lupta asta ne putem astepta si la un final, candva, cand coruptia va fi invinsa. Atunci, mare sarbatoare nationala.Victorie! In Italia, o tara de marca a UE, lupta anticoruptie, de peste 25 de ani, a fost degeaba. Cum? Cum degeaba? Pai uite-asa. Si asta in Italia. Nu stiu cum o fi in alte tari cu lupta asta, dar tarile alea sunt destepte, adica nici nu pomenesc ca la ei ar fi coruptie, si daca e, o fac decent, in surdina.
  Italia dupa aceasta lupta de 25 de ani…
  http://www.activenews.ro/externe/Presedintele-magistratilor-din-Italia-Dupa-25-de-ani-de-la-Mani-Pulite-Italia-este-si-mai-corupta-INTERVIU-141097

 4. bazil

  Coruptia in patria noastra scumpa a ajuns la cote inimaginabile. Ca unii fazani baga capul in nisip ca sa nu vada si sa nu auda e cu totul altceva. Unii au interes ca sa nu se faca mare zarva pe aceasta tema. Bunaoara, cei ce au o pensie din aia gonflata( unii 12000 lei, altii 16000 lei altii 20000 lei altii si mai mult) ce interese ar avea sa stea in frig in strada si sa tina in mana pancarte cu texte anticoruptie? Nici un interes, totul merge ca la carte, strainii ne vor raul, vin sa ne ia salamul (nu cu soia) plin de euroi si parizerul (lui stolo) ce nu prea poate fi consumat. Peste tot se fura ca in codru, in toate domeniile unde e vorba de banul public dispar miliarde de lei de nu mai pridideste deneaul sa tot aresteze la hotzi iar nuii comentatori de pe aici o tin langa cu ideile lor traznite . De ce oare?

 5. Vladimir Putzin

  Aud ca parintii frumosi si liberi a lui Nicusor Dan si-au adus copii sa continue nevinovatul lor protest in Piata Vistoriei, pentru a lupta impotriva politicienilor mincinosi care, printre multe alte marsavii, au marit veniturile lunare ale batranilor lor bunici urati si stirbi. Un gest de mare rezonanta patriotica, care te duce cu gandul la versurile Mariei Banus care indmna parintii sa-si duca copii la Inchisoarea Dofatana, astfel:
  A

 6. Vladimir Putzin

  Aduceti copii aici langa pietre
  Sa simta caldura nestinselor vetre
  Aduceti copii aici langa zid
  Sa simpta ce-nseamna cuvantul PARTID …

  Ii sugerez domnului salvator universal Nicusor Dan, ca dupa ce ii premiaza pe cei ce sparsera BEC-ul pentru a ciordi documentele care-i compromiteau campania electorala, sa-si faca ceva timp, pentru a reinfiinta organizatia scutecista,Șoimii Patriei si, dupa modelul EBEI, sa-si puna fica de 6 luni, presedinta.
  WIKIPEDIA: Șoimii Patriei a fost o organizație comunistă din România a copiilor preșcolari și școlari, în vârstă de 4-7 ani, înființată în anul 1976 (având ca model organizația „Octombriștilor” din Uniunea Sovietică[). Avea menirea de a contribui la „educarea moral-civică a copiilor, în spiritul umanismului, al dragostei și respectului față de patrie și popor, față de Partidul Comunist Român”. Organizația își desfășura întreaga activitate sub conducerea PCR, iar sarcina de îndrumare a activității ei revenea Organizației Pionierilor.[3] A fost singura organizație de acest tip din țările blocului socialist.

 7. geofreeland

  Asa e, se fura ca-n codru. Solutia e sa nu mai avem codru si dispare si furtul.

 8. geofreeland

  Deci…Niciun deci! Credeam ca aici e un adevarat forum, adica o agora, a unor oameni care au fost ceva la viata lor, adica militari…oameni cu o parere, o opinie, ceva avansat in gandirea mobilizanta, critica, socratica uneori, dar o tacere semnificativa troneaza, un semn ca atunci cand ai sacii in car, bate vantul de primavara, austrul, mancatorul de zapada, traista goala i se mai spune, si unde? cum unde? in sufletele noastre zapacite de cadente, de „sa traiti”, „am inteles”, „am onoarea”…Aiurea, nimic din toate astea. Liniste. „Ce e val, ca valul trece” noi punem cate o bere, chiar la rece si Dumnezeu cu mila. Nu marina, terestra.
  Treziti-va, fratilor!
  https://www.youtube.com/watch?v=Dgvh4n6046U

 9. geofreeland

  Si daca inca va doare undeva, de ceea ce ati facut o viata, uimiti-va!
  https://www.youtube.com/watch?v=DPxzguKAzP4

 10. geofreeland

  Uimiti-va, dragii mei camarazi! Sa nu abdicati nicio clipa de la faptul ca un militar, care nu e al cuiva, nu, ci el e numai al tarii, innobilat ca fiind cea mai de sus, in respect, casta, dintotdeauna la romani. Armata si poporul au fost coloana vertebrala a neamului romanesc dintotdeauna. Aveti tot dreptul de a fi, de a spune si a va apara neamul, oricand si oriunde, pentru ca sunteti radacina ce a tinut gorunul lui Avramut, in marea Unire de simtire si crez.
  Bucurati-va! Plangeti de bucurie, nu va sfiiti si daca lacrimile curge-vor,inseamna ca nu ati trait degeaba. Onor la drapel!
  https://www.youtube.com/watch?v=vkehpgk1EmY

 11. geofreeland

  Oare astea au fost degeaba? Sa vina azi, la prag de sarbatoare si bucurie. de intregire a neamului intre hotare, niste neica nimeni, Plicusor Ban, Clotilde, Johanisi, Ciolosi, Kovesi, Sorosi, sa-si bata joc de soarta platita cu sange de un neam intreg? Reculegeti-va, oameni buni, nimic nu ne va stramuta credinta in Dumnezeu, bucuria intreaga intre hotare, cu ai nostri, urmasii marilor viteji ce au infruntat cu demnitate si jertfe aceleasi puteri de azi si dintotdeauna. Si nu e o gluma, ne respecta, ne invidiaza, si de aceea ne umilesc si ne batjocoresc. Nu vor avea izbanda. Izbanda e numai in noi. Prin noi insine si Romania profunda stie asta. Are rabdare. Fereasca de mania amaratului cu cutitul la os! Ajunge, e mileniul trei, e o alta civilizatie, a luminii, nu a intunericului pervers, mincinos la care ne supun mai marii. Suntem la fel de inteligenti, chiar mai mult si meritam sa fim egali in fata lumii. Daca nu acum, in nevoie, cand? Va astept la trecatori!
  https://www.youtube.com/watch?v=RutpWPONuyw

 12. geofreeland

  Haideti sa judecam. Cine nu vrea ca acest popor sa fie prosper, sa aiba o bunastare decenta, conform Constitutiei? E cineva care nu vrea asta? Ori astea se obtin prin munca. Nu altfel, ca vacantele la Miami, Maldive si Coasta de Azur.Romanii vor sa munceasca, nu pe doi lei, cum zicea o tehnocratita. Ei vor sa munceasca, IN TARA, sa produca si prin export, la concurenta, sa obtina adevarata valoare a muncii lor. E rau asta? De cand suntem in UE, poporul roman a plecat in bejenie, sa-i spele la cur pe europeni pe salarii cam cum ar trebui sa fie si la noi. Si-au lasat copiii la bunici, la rude, sau de izbeliste, crezand ca era singura sansa sa castige un ban. Destramarea familiilor, lipsa de afectiune parentala a copiilor, alienarea si abdicarea de la o educatie normala, au un impact dezastruos pentru o generatie intreaga. Oare cine nu vrea ca tara sa prospere? Sa se trezeasca si sa creeze locuri de munca, sa-si valorifice potentialul uman si resursele, sa creeze si sa munceasca demn si suficient sa-si asigure un viitor profesional evoluat si sa se bucure real de rezultatele muncii lui? Cine nu vrea asta? Eu cred ca niciun om normal, patriot si daruit intru iubire pentru tara lui, nu ar vrea decat asta. E timpul, momentul istoric al trezirii, desteapta-te romane!, sa-si fie propriul stapan al deciziilor tale, al alegerii drumului sau in lume, al dezvoltarii moderne si demnitatii in relatiile economico-sociale si politice au alte state, confirmand ca tara asta nu e „no man’s land” ci o tara cu traitori care se pot exprima prin munca, performanta si colaborare. Cine vrea altceva? Si daca ar vrea, de ce? Atunci cei impotriva a ce vrea poporul roman trebuie sa plece. Unde vor, nu ne intereseaza. Dar sa ne lase in pace. Daca nu vor, ii vom alunga, in rusine, fara recurs. Alta varianta nu exista. Asta face orice popor cand constata o cangrena care ii afecteaza sanatatea.

Statistici T5