Fabricat in Romania

Categoria Opinii

made in Romania

Cred că suntem singura ţară din lume unde orice s-ar importa va purta ștampila importatorului. Era de mult o poveste cu un fel de concurs internaţional gen „meseria brăţară de aur” la care participă un japonez, un german, un american şi un român. Primul intră în concurs un japonez care face un fir de oţel subţire ca un fir de păianjen care însă rezista la tracţiunea unui portavion echipat complet. Juriul extaziat. Vine americanul ia firul şi îi dă gaură. Câtă preţizie, strigă Juriul. Vine neamţul şi dă filet. Wunderschön! Vine românul şi pune ştampila „fabricat în România.” Acesta este un banc de pe vremea lui Ceaşcă şi voia să arate cum le dădeam noi peste bot imperialiştilor.

Surprinzător, dar chiar dacă atunci era numai un banc, astăzi totul a devenit realitate.

Vin firmele ruseşti  să privatizeze combinatele siderurgice din România, susţinuţi frenetic de o Europă pusă pe dărâmat şi o conducere naţională pusă pe căpătuit. După un an, au fost transferate în Rusia toate utilajele care erau performante, iar ce a rămas este vândut la fier vechi. Bine, dar asta putea face şi clanul Bercea, nu era nevoie să vină ruşii. Nu contează, parcă sună mai bine când putem raporta că i-am „corupt şi pe ruşi”. Made in Romania.

Vin firmele ungureşti şi cumpără cam tot ce este industrie farmaceutică şi medicamente în România, ne punem pe butuci  industria vaccinurilor,cumpărăm din afară cu bani împrumutaţi  cam tot ce ne trebuie ca să ne menţinem în viaţi bolnavii de inimă, cancer, hepatită. Dar depozitele farmaceutice şi marile lanţuri  de farmacii nu le vând în ţară, ci le dau în afară, pe bani frumoşi, împreună cu toate medicamentele cu căutare, în timp ce românilor li se vând medicamente expirabile sau chiar expirate, pentru că fraierul de român nu are obiceiul să verifice termenul de valabilitate la produsele pe care le cumpără. Oare ştie cineva de la ministerul sănătăţii sau din binom că depozitele de farmacie şi farmaciile au target la vânzarea de medicamente expirabile?  Se aude, target  pentru vânzarea unor produse care expiră de cele mai multe ori până să fie consumate. Cine nu vinde este penalizat. S-a pus deja capac pe  ştirea cu medicamentele găsite prin Gorj. Made în Romania.

Vine Jeffrey Franks în România să impună papuaşilor  politica FMI şi să urmărească respectarea angajamentelor  României şi partidului de guvernământ  faţă de pretenţiile înrobitoare ale stăpânilor.  După 3 ani, ajunge cu pantofii rupţi luând sârba înainte pe la petrecerile  PDL şi făcând lobby pentru PDL în faţa şefului FMI. Made in Romania a rămas scris pe el.

Vine mister Gitenstein (e adevărat, totuşi, cu bunic  evreu din Botoşani) pe post de mare ambasador mare al Statelor Unite ale SUA la Bucureşti, să ne dea lecţii de democraţie şi să lupte împotriva corupţiei. Cât a făcut pe ambasadorul nu ştia să spună altceva decât că suntem corupţi, că trebuie să ne băgăm minţile în cap, să facem politica pe care o vor ei, să punem la DNA pe cine vrea el, să votăm la referendul cum vrea el. Atât de mult a urât birocraţia, hoţia şi corupţia din România încât la final de mandat  a rămas în România recompensat de Băsescu, drept mare şef  la Fondul Proprietatea. Made în Romania !

Vine Holzindustrie, firmă austrică şi se apucă de tăiat păduri pentru că la ei în ţară e interzis să tai copacii. La noi însă cu puţin sprijin din partea prietenilor, poţi şi să schimbi codul silvic în favoarea ta şi să continui să tai şi să vinzi chiar dacă urlă ziarele, aşa cum prietenul a continuat să primească chiria pe un imobil chiar şi când nu mai era a lui. Austriac austriac, dar pădurile le-a tăiat  cam cum l-au tăiat pe Mihai, adică fără milă, iar câştigul nu a fost deloc împărţit nemţeşte.  Made în Romania.

Să ne apropiem de zilele noastre.

Are loc Bi-lanţul DNA, care după ultimele scandaluri cu relaţia Coldea-Ghiţă- Kovesi, cu acordul de cooperare între SRI şi DNA, cu zdrenţele şi cârtiţele din sistem, cu dosarul mătrăsit al tatălui şefei DNA,  ar fi trebuit să fie declarat Bilanţul ilegalităţilor DNA. Ei aş, dacă ai fi ascultat datele şi rapoartele ai fi crezut că te afli în împărăţia cerurilor nu a putregaiului din sistemul judiciar. Mai era un pic şi sala se ridica în picioare şi scanda ” Kovesi cu  mânăria,  noi cu stima  şi mândria”, sau “ Her Iohannis nu uita, am salvat şi pielea ta!” Made în Romania.

Are loc prima remaniere a guvernului Grindeanu. Preşedintele Iohannis are din nou gura până la urechi, semn că este foarte îngrijorat. Felicită alegerile domnului Grindeanu  şi remarcă faptul că în sfârşit a făcut şi el nişte mutări. Săracul de el,  îi era necaz că Cioloş făcuse prima remaniere încă înainte de investire şi Grindeanu rămânea dator. Printre cei noi, a fost re-re- re- re instalată şi bunica de plumb, care mai are puţin şi bate în longevitate serialul Mica Mireasă unde eroina  principală  a devenit mica bunică. Fată bună bunica Plumb, în toate mandatele şi guvernele s-a remarcat printr-o inactivitate exemplară, dar dă bine pe sticlă, ştie să vorbeşte şi iese pe post exact  când  are şefu o pleaznă pe gârgălot. Pe când şi primar al capitalei ? Oricum, în sfârşit e pace sub salcâmi, cam două zile, apoi urmează alte dosare, alte scandaluri, Luluţa abia spălată trebuie să îşi dovedească recunoştinţa.

Made în Romania

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Fabricat in Romania

  1. geofreeland

    Umor caustic si precis. Ma intreb, de ce lasa buza in jos KWI? De ce se duse el mot la trilantul DNA? Ce treaba avea el la o structura subordonata procurorului general care si el e subordonat ministrului justitiei? Pai daca e asa de ce nu se duce KWI la trilantul consilului local din Apiciugasu din Deal. Io intelesei ca trilanturile astea sunt singura impricinare constitutionala a lui KWI. Participa si autentifica prin prezenta lui maiestuoasa pe procurorul Negulescu, „zdreanta” justitiei si dosarele masluite si ascunse si distruse ale lui KWI si Kovesi. Stati un pic, de ce o arestara astia pe madam Bica sefa la DIICOT? O fi avut niste dosare, ale lui KWI si fratiorul Lulutei? Veni Ciolos si arse mii de dosare ale DIICOT. Nu cumva si cele pomenite? Io nu intelesei alta chestie si anume de ce tot zise doctorita Luluta ca ea e sistemul de justitie. Pai cum, Luluta face justitie? De cand face ea justitie? Ea intocmeste niste rechizitorii si le trimite in justitie. Atat. Dar eu cred ca atitudinea lui KWI e de acum una impaciuitoare fata de ministerul de finante, subordonat lui Grindeanu, care ii cere banii lui KWI primiti chirie din casele furate. Suntem de rasul lumii, un presedinte de tara e dovedit ca hot de case si el sta in jiltul al mare. Pai, penalul penalilor, sta pe tronul tarii?Minciuna sta cu regele la masa? Pai, da. Made in Romania.

  2. geofreeland

    https://www.dcnews.ro/grindeanu-sus-inut-din-sua_533571.html

    Un fapt e un fapt si nu poate fi comentat. E ca si cum am comenta retoric de ce respiram. Ca n-a stat prea aproape de Trump, ca nu au stat la aceeiasi masa, ca Trump vorbea cu altcineva cand era langa el si Dragnea etc etc. Cert e un lucru, s-a cam dat cu flit la miscarea IT-ista sorosista din Klausmaidanul din Victoriei impotriva OG-13 legala. Adica Trump le-a cam taiat macaroana merkelicai si lui holande si olandezilor. Si pana la urma niste miliarde date nemtilor si olandezilor pe tehnica militara si nu partenerului strategic SUA sigur ca deranjeaza. Mai ales ca aceste contracte s-au facut pe sestache absolut ilegal. Asa ca nenea KWI, face ciocu’ mic, mic de tot. Oricum prin toamna KWI va demisiona si va pleca dracu stie unde. Dar va pleca. Singur. Si poate cu Carmen, la Basta in Florida. Sa-si platesca impozitele. Pe americani nu-i mai intereseaza lupta anticoruptie, umplandu-i gura lui Klemm pana acum ci numai statul de drept si atat. E o schimbare, nu? N-o fi fost Dragnea si Grindeanu degeaba la investirea lui Trump. Ei uite ca au avut dreptate. Dreptate pentru tara, vreau sa zic.

  3. @Geofreeland,
    Optimist, optimist, nu am ce spune ..

  4. Iulian

    Marine,
    Iti aduci aminte cum rageau la propriu Germania, Franta….Suedia, etc, ca nu vrem sa cumparam aeronave militare din EU si ca nu facem licitatie?
    De ce tac acum si nu mai grohaie?
    Auzi si tu rezolutie propusa la Malta, in cel mai clar stil Kominternist?
    ….daca SUA vrea relatii economice cu un stat sa ni se adreseze noua! Si invers! Noi…Germania si Franta! Noi, si numai noi negociem…. si va dam ce vrem noi!
    Si KWJ statea la primire….cu gura larg deskisa….nici macar nu a spus ce s-a discutat acolo!
    Dpv al meu, poate pleca ….cred ca Ravasitoarea mai sta 2-3 ani, la studii, dar, o poate lua cu el pe d-na Pralong!
    UE nu se simte prea bine si a inghitit toata ideologia Putin, via FSB!
    La Malta, cred ca s-a consfirmat decesul, prin moarte….cum ar zice un clasic in viata, resuscitat la aparare, fireste …Dusa!
    Urmeaza:
    -actiunea M. Finante pt recuperarea celor 5000€ X 12 luni X 5 ani;
    -actiune in interesul legii si al staului pt recuperarea imobilelor trecute la FDG, foste in proprietatea statului, foste ale GEG! Conventia de Armistitiu sta martora!
    -autoeliminarea taratoarelor din magistratura
    -legea raspunderii magistratilor
    -scoaterea procurorilor din randul magistratilor!

    PS- in dimensiune mai mica, Autoevaluarea DNA seamana cu Congresul 14!…Luluta skeauna, dar scartaie rau scaunul!…il va sacrifica pe ta-su, frate-su pe Ravasitoare…pe KWJ…..si pe multi altii inainte sa cada si va cadea rau, caci este zdrahoanca!
    -sa uitam expresia „stat de drept”….si sa folosim DOMNIA LEGII!
    -EHE HE! …O VIATA DE OM PANA SE VA FI INTAMPLAT TOATE ASTEA!

  5. geofreeland

    Beatles. Imagine, o melodie de avangarda. Citi-i versurile. I have a dream! spunea Martin Luther King. Si cati din noi nu ne imaginam o lume mai buna, in pace si bunastare, pentru ca daca avem o singura viata, merita sa o traim frumos, nu ca pe o condamnare pe care trebuie s-o ispasim. De aceea sunt optimist, @Neacsu. Optimismul este alimentarea zilnica a sperantei, motiveaza molipsitor si da incredere. De ce sa nu speram in mai bine? Si daca ne gandim ce e binele, cam asta e: un popor traind in pace cu el insusi si cu alte popoare, sa fie demn si respectat, sa colaboreze la progresul lumii, oamenii sa traiasca in bunastarea suficienta a decentei. Ce oare e altceva? Si de ce sa nu fim optimisti? Sa ne imaginam aceasta lume a noastra, romaneasca. Nu degeaba angajatorii iti arunca intrebarea cheie, unde te vezi peste 5-10 ani? Asa si noi, cum vom fi este 5-10 ani? Tot la coada Europei? Optimismul pleaca din determinarea „Prin noi insine” sau cum spun englezii „Help yourself”. Da, sunt optimist, nu am alternativa la iubirea de neam.