Schimbări în conducerea ROMIL

Categoria Despre Armata

participanti

Sâmbătă, 18.03.2017, la Cercul Militar din Craiova a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei ROMIL, asociaţie a militarilor activi sau rezervişti indiferent de grad sau funcţie. Asociaţia a fost înfiinţată în Craiova de Colonelul ( r ) Marian Popa, împreună cu un grup de militari angajaţi şi are meritul de a fi iniţiat şi finalmente obţinut recunoaşterea drepturilor militarilor angajaţi pe bază de Contract (SGV, cum sunt numiţi acum) drepturi acordate prin legea 384/2006. La început asociaţia a activat cu membri răspândiţi prin toată ţara ca parte a aceleiaşi structuri juridice, cei mai mulţi militari angajaţi, dar tocmai după ce se remarcase prin tenacitate şi seriozitate, fără a se ploconi însă cum fac alte conduceri care îşi aleg mereu puternicii zilei drept preşedinte de onoare, Asociaţia a început să fie boicotată, membrii ei, „sfătuiţi” să nu se mai implice, pentru că nu dă bine la dosar, aşa că cei mai mulţi au renunţat să  mai activeze.

prezidiiu

În 2016 o parte din cadrele militare în rezervă din Craiova şi din Bucureşti au înfiinţat filiale ale ROMIL şi astfel  aceasta a căpătat o gură de oxigen. Sâmbătă, aşa cum am spus, conform statutului au avut loc alegeri  în conducerea centrală a Asociaţiei. Cum domnul col (r) Popa Marian nu a mai dorit să candideze şi se impunea şi o mai strânsă legătură şi apropiere de locul unde se dă ora exactă, pentru a se putea acţiona direct la sursă în cazul unor decizii care privesc militarii, s-a decis ca centrul de greutate să se mute pe Bucureşti.

predarea stafetei

Astfel a fost ales preşedinte al Asociaţiei, col (r) Marian Tudor, care este şi preşedintele filialei din Bucureşti. Prim vicepreşedinte a fost ales Col  (r) Naon Mişu, care este totodată şi preşedintele filialei Craiova. Ceilalţi membri ai conducerii vor fi găsiţi pe pagina ROMIL.

 

La adunare a participat ca invitat şi domnul general Chelaru Mircea, dar şi şefi ai altor asociaţii ale militarilor din Craiova. Presa, ca şi conducerea brigăzii, deşi invitate, nu au considerat evenimentul suficient de interesant, pentru a trimite pe cineva să audă ce mai spun militarii.  Îmi amintesc că după Olimpiada de la Los Angeles, boicotată de Rusia, olimpiadă la care gimnastele  României au câştigat medalia de aur pe ţări, ruşii au spus că concursul respectiv fără  Rusia a fost ca o nuntă fără mireasă. Cineva a răspuns „da, dar au fost naşii”. Cam aşa şi cu „prezenţa” presei şi a conducerii Brigăzii. Domnul general Chelaru a mulţumit pentru invitaţie, s-a adresat celor prezenţi în stilul caracteristic şi i-a asigurat  că vor găsi în domnia sa oricând un bun camarad, gata să  se alăture oricărei activităţi sau iniţiative care este menită să restabilească drepturile militarilor şi să facă din armată o instituţie solidă şi respectată atât ca forţă cât şi ca simbol naţional şi la nevoie să fie port-stindardul lor.

Drapelul;

Sub acest aspect, idealurile domniei sale şi ale ROMIL  se împletesc, Asociaţia nu urmăreşte nici fonduri de la MApN, nici bilete de tratament, nici alte avantaje sau  recompense pentru „bună purtare” ci doar respectarea drepturilor, a legilor,  transparenţa institutională, apărarea demnităţii şi onoarei militarilor activi, în rezervă şi retragere, precum şi a membrilor societăţii civile, promovarea persoanelor cu competenţă intelectuală şi integritate morală, normalizarea şi democratizarea instituţiilor din sistemul naţional. O fi periculos, sau ilegal cumva, că altfel nu înţeleg de ce au fost sfătuiţi militarii activi, mai voalat, mai direct,  să se retragă din asociaţie?

Angajamentul luat de noua conducere este acela de a mări numărul membrilor şi filialelor, de a se implica mai activ în rezolvarea problemelor militarilor, toţi militarii, nu doar cadrele sau rezerviştii, dar şi de a colabora cu toate asociaţiile  care urmăresc cu adevărat aceleaşi scopuri pentru că aşa cum spunea domnul general Chelaru, degetul este mai uşor de frânt decât pumnul, iar mâinile degeaba lucrează împreună, nu pot lua apă şi astâmpăra setea decât făcute căuş.

 

http://www.asociatiaromil.ro/

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Schimbări în conducerea ROMIL

 1. Drăghici

  În județul Vâlcea exista filiala? Ar fi de dorit că în fiecare județ sa fie o filiala.Mult succes,ROMIL!

 2. ifrim

  Foarte bine, spor la treaba sunt de acord cu tot ce implica pe domnul Mircea Chelaru chiar daca carcotasii se vor agata de lucruri marunte!

 3. @Draghici,
  Cine va impiedica sa gasiti alti doritori si sa infiintati o filiala acolo?

 4. CCV

  Desi fondul discutiei este altul, tot despre Armata fiind vorba insa, aduc in discuție recentele apariții la un post privat TV ale unui fost demnitar militar de rang inalt al Armatei României (DC) si unui analist/jurnalist militar de calibru (PI)…nu pun aici in discutie probitatea morala si profesională a celor doi… ii cunoaște o lume întreaga din sistemul militar… eu cred ca multa lume i-a ascultat cu atenție pe cei doi… nu pot sa cred ca printre cei ce au luat act de „grozăviile” transmise de catre acestia in direct, la o ora de maxima audiență, nu s-au aflat si cei responsabili de starea apărării statului si destinelor țării… „de la cel mai mic, la cel mai mare”… militar, guvernant sau politician! Reacții?! Nimic!!! Poate ca nu stiu unde sa citesc (poate imi recomanda cineva o sursa Media credibila…), dar conținutul mesajului transmis a fost atat de grav încât aștepți un semn cat de cat… daca nu este adevărat, o dezmințire cu argumentele necesare, iar daca este măcar in parte adevărat, adică Armata României este in prezent neoperaționala, ce măsuri concrete se pot lua ?! Si ne mai întrebam de salarii si pensii la militari … in fata unei situatii de asa natura, parca si acestea din urma aspecte pălesc…si inca ceva pentru cei ce mai vibrează fata de haina militară… oare ce simtaminte sa mai ai fata de conținutul emisiunilor TV dedicate Armatei ( si asa putine!) care, pe acest fond, nu mai contenesc in a evidenția care mai de care dintre „capabilitățile de top” ale organismului militar romanesc in context aliat… ce inseamna oare aceasta derapare de la crudul adevar?! Cine pe cine vrea sa pacaleasca?! Rezultatele?! Le vedem si le simtim, din pacate, zi de zi, fiecare dintre noi… militar activ sau rezervist…

 5. @CCV,
  Domnule, acel fost demnitar de rang inalt la care faceti referire, face acuma jocul pe care il Fac Basescu si Elena Udrea, respectiv, nemaifiind la putere, incep sa se planga de poltica statului, politica pe care si ei la randul lor au dus-o sau chiar initiat-o, dar pe care acuma s-au trezit sa o condamne ca si cand nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase. Demnitarulacela nu a fost numai seful SMG ci si consilier la lui Basescu pe probleme de securitate si avand atat puterea cat si polsibilitatea sa faca ceva, nu a facut nimic, ci a indreptat apararea nationala pe drumul pe care se gaseste acuma. Chiar daca are dreptate in ceea ce spune, faptul ca o spune acuma, nu il absolva de complicitate la tot ceea ce spune ca se intampla acuma. S-a umplut tara de tradatori care nemaifiind la butoane incep sa faca pe patriotii.Ceea ce face Înghetatu acuma este un infect joc politic, o incercare de acumulare de capital politic simpatie si aderenti pentru a reveni pe cai mari. Nu il doare nici cat negru sub unghie de soarta armatei la a carei distrugere a participat din plin.

Statistici T5