Musca, munca, talentul și gura

Categoria Despre Armata, Opinii

munca si talentul„Ilie Nastase: Domnu’ general, de ce v-au dat patru stele?
Marin Dragnea: Esti indisciplinat si aici! Am fost pe front! Tu ai fost la razboi?
Ilie Nastase: Nu, dar eu am avut patru neveste! Si am invatat sa trag cu pistolul cu apa! Am si eu patru, de fapt, dar daca le pun pe toate cele de pe umeri!”

Musca

Vă mai amintiți de Vlădoiu, zis Musca fără cap pentru modul de abordare a partidelor, dar mai ales pentru prestația sa din 94 de la CM din SUA, când a stabilit singurul său record mondial, reușind să fie eliminat la prima atingere a mingii? Eu nu ! Pentru că lumea nu mai vorbește despre el, s-a gândit să vorbească el despre lume și uite că a ieșit pe post, ca păduchele în frunte,  revoltat că Becali cere 15 milioane de euro pe Ali Bec. El e stresat  pentru că vezi Doamne, nici un jucător din Generația de Aur nu a fost cumpărat, sau vândut cu acest preț.  Mai spune el  că ar trebui, ca atunci când se stabilește prețul unui fotbalist,  să se ia în calcul și caracterul, unde a jucat, ce a făcut, etc, etc nu numai talentul.

Musca are dreptate parțial, dar  el dovedește prin această remarcă plină de invidie, că nu a înțeles niciodată fotbalul dar nici faptul că lumea evoluează, nu ca el, sub toate aspectele, inclusiv financiar. Păi dacă ar fi fost să se ia în calcul în principal caracterul jucătorului, el nu ar fi trebuit să joace fotbal niciodată, nici Tamaș, nici Mutu și nici mulți alți jucători care se consideră vedete, ca Vlădoiu. Păi Mutu, cu liniuțele lui și caracterul lui de mardeiaș de bodegă nu ar fi trebuit nici să atingă mingea, să nu o contamineze. Pentru Vlădoiu a vorbi despre caracter este egal cu a-i cere lui Mutu să vorbească despre viață sportivă, lui Tamaș despre toleranță, fraților Becali despre afaceri curate, sau în plan politic lui Băsescu despre adevăr  și bun simț,  lui Iohannis despre patriotism și competență,  lui Oprea despre loialitate și elocvență,  lui Dragnea despre curaj și consecvență și așa mai departe. Această ieșire a lui Vlădoiu dovedește lipsa sa de caracter pentru că contestă prețul unui jucător, fără a-și justifica sau argumenta opinia, singurul argument fiind faptul că alții au avut un preț mai mic.

Menționez ca fapt divers că nu îl simpatizez pe Ali Bec, pe care personal nu îl văd decât o gogoașă umflată de machedonii Hagi și  Becali, o afacere de familie, un bun  cumpărat de finu de la nașu sub pretext că vrea să își întărească echipa cu o mare speranță, dar pe care vrea să îl vândă acuma ca pe o mare vedetă, după nici un an de joc la Steaua, un jucător  pe care doar el îl  crede vedetă și strigă asta în gura mare, doar -doar îl bagă cineva în seamă. Becali în definitiv nu e om de fotbal, el este un samsar  și tratează jucătorii ca pe oile din stâna proprie, pe care le aranja, le punea la îngrășat, le mulgea, le tundea și vindea tot ce se putea vinde de pe ele. Nici el nu înțelege fotbalul, el spune că îl va susține pe Burleanu la un al doilea mandate la FRF  dacă va numi un antrenor român la națională. El nu înțelege două lucruri, primul,  acela că în afară de Lucescu senior, Dan Petrescu și Olăroiu nici un alt antrenor roman nu poate face performanță cu naționala pentru că nu au valoare, dar, mai ales,  nu sunt lăsați, se vor lăsa prinși în mafia locală, dacă nu sunt deja prinși. Al doilea aspect pe care nu îl înțelege Becali este că nu contează de unde este antrenorul ci cât de profesionist este. Daum a făcut rahatul praf pentru că s-a băgat în el și s-a lăsat chiar s-a lăsat acoperit de el, pentru că nu e nici talentat, așa cum nu a fost nici ca fotbalist, nici nu muncește chiar dacă e neamț, dar mai ales, a acceptat postul  pentru că neavând valoare (ăsta a fost un criteriu de selecție), a făcut tot ce i s-a spus, de frică să nu piardă găina cu ouă de aur. Român sau străin, nici un antrenor nu va face performanță la FRF  atâta vreme cât se lasă dirijat dar mai ales cât la conducerea federației se află un om numit politic, de niște oameni care manevrează voturi.

Munca

Revenind la propaganda și vedetele din fotbalul românesc cel mai recent exemplu este Ianis Hagi, produs al aceleiași pepiniere despre care Regele Hagi spunea că este jucătorul secolului și pe care l-a trimis pe post de cărător de mingi la Fiorentina, pe același principiu că nu contează cum joci fotbal, contează ”unde ai jucat” ce pui la portofoliu, așa că l-a trimis codaș în ”oraș” decât să îl țină în sat fruntaș. De când a ajuns acolo, eu nu am mai auzit de Ianis, nu mai spune nimeni ce viitor de aur are, ce  mare jucător este și la ce echipă tunde iarba.

Nu vreau să contest munca și eforturile lui Hagi de a forma fotbaliști, în fotbalul românesc cred că este singurul exemplu bun, singura speranță, dar ca să poată face ceva cu adevărat performant, are nevoie de mult mai mult efort financiar, de care nu este în stare, îi trebuie un antrenor cu adevărat bun, de nivel European  și ceva mai mulți ani de muncă cu o echipă. Ceea ce face el este insuficient, își vinde prea repede jucătorii, care odată plecați de la el ca mari speranțe ajung să își ia lumea în cap și deși abia reușesc să nu se împiedice pe terenurile românești, odată plecați afară, dacă pleacă se sting, pentru că și acolo merg cu aere, umflați ca un balon, nu cu gândul la muncă. Uitați-vă la românii care pleacă afară. Nu sparg avioane, nu sunt neapărat cei mai buni în domeniu, pleacă acolo pentru că la aceeași muncă prestată sau chiar mai joasă în nomenclator, sunt plătiți mai bine, ei doar aici sunt priviți ca vedete, pentru că vin cu mașini și reușesc să își facă o vilă. Nu pot spune că aceasta este situația cu toți,   sunt si din cei care pleacă în afară cu gândul să performeze, unii chiar au valoare și se realizează profesional, nu doar financiar,  dar  la cei mai mulți, în special fotbaliști, mentalitatea de cocalar rămâne. Kașai românul.

Talentul

O altă mare vedetă, dar de data asta plină de talent, real, fost idol al românilor, dă din nou că bățul în baltă, probabil pentru  că a terminat fasolea. Domnul Ilie Năstase, cel care a făcut  ”marele șlem” la Constanța, reușind să iasă și de pe teren și din tribună și să continue să se bălăcească  și în parcare, s-a gândit să dreagă busuiocul și se umple de ”glorie” încercând o serie de scuze care mai de care mai penibilă. La el, o glorie a tenisului, dar nu și a sportului, pentru că ce a făcut el în multe situații, chiar și pe terenul de tenis nu a avut nici o legătură cu sportul, trebuie luat totul cu meticulozitate. Iată cum și-a pus el cenușă în cap: „În ultimele zile, numele meu și situația neplăcută creată la meciul România – Anglia din cadrul Fed Cup în urma declarațiilor mele au fost prezente în presă națională și internațională. Nu doresc să contest reacțiile negative pe care le-am primit, dar aș vrea să aduc câteva cuvinte acum, după o perioadă de gândire pe această temă.Aveam 5 ani când am luat prima rachetă în mână. De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decât un sport sau o profesie. A fost viața mea, și pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din păcate, acum, la 70 de ani, am reușit să fac ceva ce nu mi-am dorit și nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine.Zilele trecute au fost dificile. Declarațiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse și supărare în cadrul publicului, al presei și, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se află doar dorința mea de a apăra interesele echipei României și ale tenisului românesc.Ceea ce s-a întâmplat la Constanța a fost exagerat de către toate părțile. Totuși, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicații, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înțeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat și în cadrul cărui punct al regulamentului.Același lucru s-a întâmplat și cu subiectul despre Serena: a fost exagerat de către presă. O stimez pe Serena și o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile și știu câtă muncă este în spatele acestor rezultate. La conferința de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serenea este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacția mea a fost spontană.Știu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situației. Dar viața mea rămâne dedicată tenisului și publicului său și vă rog să acceptați, atât cât se poate, scuzele mele.Cu respect,Ilie Năstase”

Gura

Minciună și gargară, asta oferă domnul Năstase drept scuze crezând că își va acoperi rahatul. Uite de ce spun eu că Năstase s-a umplut din nou de ”propria glorie”:

1.       Încearcă să sensibilizeze cititorul amintind de copilăria sa inocenta și dorința de a face sport mânjind practic și această parte a vieții sale cu rahatul scos pe gură în ultimul timp. Această metodă de .. sensibilizare este o chichiță de PR care uneori prinde, dar doar la simpatizanți cărora le oferă un argument să îl apere, nu și la cei care au judecata neafectată. A mai rămas ceva curat în istoria lui Năstase după această ancorare în copilărie ?

2.       Când spune că ceea ce s-a întâmplat la Constanța a fost exagerat din toate părțile, se referă la presă nu și la prestația sa, pe care nu o comentează. Păi domnule Năstase, tocmai prestația dumneavoastră a fost exagerată și despre ea trebuia să vorbiți când pretindeți că vă cereți scuze, nu despre ce au spus alții.

3.       Încearcă să inducă idea  că a fost mojic pentru că își iubește țara. Fals domnule Năstase, tocmai pentru că îți iubești țara nu ai voie să fii mojic în numele ei și această încercare de a-ți acoperi mitocănia sub un fals patriotism face din dumneata nu doar un mitocan ci și un escroc sentimental, un fals patriot, care mânjește numele țării lipind mojiciile sale de ea.

4.       Spune domnul Ilie că jucătoarea engleză nu avea voie să se adreseze arbitrului. Unde scrie asta? Păi dacă o jucătoare observă ceva anormal sau este jenată de un aspect pe teren trebuie să meargă la antrenor să îi ceară să îi spună arbitrului că e o gaură în teren? Bănuiesc că la fel e și în fotbal, jucătorii nu discută cu arbitrii, merg la antrenor să se plângă. Eu cred că tocmai asta nu au voie să facă, cu antrenorul se discută numai în pauze. Penibilă încercare.Nu suntem copii domnule Ilie, și nici jucătorii nu sunt,ca să fie nevoiți să se plângă la ”tovarășa”.

5.       Mai spune domnul Năstase că i-a cerut civilizat  explicați arbitrului. Civilizat my ass.  Sper ca am fost la fel de civilizat.

6.       Apoi domnul Ilie ne spune cât de mult o iubește și o stimează el pe Serena și că ”La conferința de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serenea este însărcinată.” Minciună gogonată, iar  imaginile video constituie probă. De fapt Simona Halep răspundea la întrebări, ea răspunsese la întrebare iar Năstase s-a băgat ca musca …fără  cap, crezând că face o glumă și uite așa mai vorbește lumea despre el. Și a vorbit. Iată ce a apărut în  media, imediat după eveniment, nu la 10 zile,  legat  de cine anume a fost întrebat : ”În timp ce Simona Halep răspundea unei întrebări pe această temă, în timpul tragerii la sorți de la Constanța, Năstase, în vârstă de 70 de ani, s-a întors spre unul dintre colegii săi și a spus în limba română: „Să vedem ce culoare va avea: cea a ciocolatei sau cea a laptelui.” Deci nu Năstase a fost întrebat, ci Simona Halep și nu a fost surprins de întrebare, cum încearcă el acuma să se disculpe. Năstase minte și când pretinde că își cere scuze. Infect!

7.       Mai spune el în final, că în momentul în care a vorbit despre Serena,  vezi Doamne,  a avut o reacție spontană, el atunci a aflat prima oară că Serena este gravidă. Ciudată reacție spontană!Eu știu că  la noi în România când cineva află că o persoană va avea un copil prima reacție este ”felicitări, să fie sănătos”, numai la Ilie Năstase,  astfel de vești  duc cu gândul la culoarea copilului, eventual poziția în care a fost conceput. Ăsta e Ilie, el a încercat să facă copii cu vreo 2000 de femei și la toate s-a gândit la culoarea … părului. Nu pot spune că știa sau nu despre faptul că Serena era gravidă, dar imediat după incident a spus, citez:”Asta este o declarație rasistă? Eu am făcut aceleași remarci și glume și la meciul cu Belgia și nu s-a supărat nimeni. Mai ales că o cunosc foarte bine pe Serena și pe tatăl ei. Nu înțeleg de ce e scandalul acesta înaintea unui meci”

După cum reiese din declarația sa, el nu e la prima declarație de acest gen, deci nu a fost nimic spontan, este o recidivă, chiar el a spus asta, apoi uite că  a mai declarat și  că îi cunoaște foarte bine familia, ori când te lauzi că cunoști pe cineva foarte bine pentru a anula o opinie rasistă, nu poți apoi să te ascunzi după deget spunând că nu cunoșteai că e gravidă și ai avut o reacție spontană. Penibil,mai ales că întrebat la ce se așteaptă după acea declarație, Năstase a răspuns ironic: ”mă aștept la 10 ani de pușcărie”. Năstase a mai avut ieșiri de genul acesta și în fața unor reprezentanți media pe Aeroportul Otopeni unde i-a făcut proști, paparude, tâmpiți, pentru simplul fapt că îl filmau. Având în vedere starea de recidivă nu se poate spune că e vorba de reacții spontane ci de caracter.

Adio uniformă

Mai este un aspect care trebuie luat în considerare.Unele ziare care au comentat declarațiile lui Năstase, când au făcut referire la comportamentul lui cel puțin indecent și scandalos,deșănțat și grobian,  l-au prezentat,  pentru un mai mare impact media, îmbrăcat în uniforma armatei române ceea ce aduce atingere și se răsfrânge asupra tuturor purtătorilor de uniformă, indiferent de grad,  dar mai ales generalilor.

nastase la wimbledon

În particular,  pe plan extern, este imposibil ca cititorii să nu se întrebe de ce poartă el această uniformă și cum i se dă voie să se exprime astfel în public și  dacă acest comportament este specific generalilor și ofițerilor români. Nu sunt absurd, nu mă voi lega de modul în care a obținut gradele de general,  nu voi cere retragerea acestora, deși nu ar fi rău, dar cred că cineva din Ministerul Apărării, poate din SMG, poate un grup de generali, vor pune în discuție cu seriozitate retragerea dreptului de a purta uniformă pentru domnul Ilie Năstase. Pe lângă faptul că s-a împopoțănat cu uniforma de gală la un turneu la Wimbledon, încălcând astfel prevederile cap 1 secțiunea  IV punctul A din ”Regulamentul pentru compunerea și portul uniformelor militare”, talentatul tenisman, prin acțiunile, comportamentul și declarațiile  indecente  probate în repetate rânduri,  a adus atingere uniformei armatei române,  a dat dovadă de lipsă de respect față de aceasta și a oferit o imagine dezonorantă pentru toți militarii armatei române.
Fac apel pe această cale la  Șeful Statului Major General, Ministrul Apărării Naționale să inițieze demersurile pentru RETRAGEREA DREPTULUI DE A PURTA  UNIFORMĂ DOMNULUI ILIE NĂSTASE. Voi iniția personal un memoriu în acest sens pe care îl voi înainta spre a fi susținut de asociații ale militarilor care încă mai iubesc uniforma militară, asta dacă nu cumva domnul Năstase din proprie inițiativă va renunța la acest drept din respect față de instituție și față de ceilalți purtători de uniformă.

Fundul lui Nastase

Se spune în popor că ”gura bate curul”. La Ilie Năstase, cel care și-a dat pantalonii jos  în fața Simonei Halep cu ocazia unui meci demonstrativ, zicala nu se confirmă, la el ambele sunt la același nivel, pot spune că și-a ridicat posteriorul la nivelul gurii. În japoneză, proverbul se traduce prin ”Yegura Kakuru”.

 

https://www.antena3.ro/actualitate/ilie-nastase-reactie-ironica-dupa-acuzatiile-de-discriminare-ma-astept-la-vreo-10-ani-de-puscarie-409641.html

http://m.cotidianul.ro/ilie-nastase-isi-cere-scuze-dar-300017/

https://m.antena3.ro/actualitate/ilie-nastase-a-fost-dat-afara-din-incinta-arenei-de-tenis-in-timpul-meciului-romania-anglia-409671.html

http://lege5.ro/Gratuit/geytkojwgy/regulamentul-pentru-compunerea-si-portul-uniformelor-militare-din-06082007

 

http://www.ziare.com/ilie-nastase/stiri-ilie-nastase/ilie-nastase-a-facut-un-gest-incredibil-in-fata-simonei-halep-tiriac-a-ramas-socat-1338301

http://adevarul.ro/locale/galati/ilie-nastase-criticat-dur-ofiter-cariera-ceea-uniforma-armatei-romane-ilegal-imoral-1_58eb5e4b5ab6550cb82161ba/index.html

http://www.nasul.tv/ilie-nastase-pus-la-punct-de-un-general-cu-patru-stele-eu-am-fost-pe-front-tu-ai-fost-la-razboi/

http://www.ziarulring.ro/SPORT/la-loc-comanda-ilie-nstase-reacie-dur-ctre-colonelul-macovei

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Musca, munca, talentul și gura

  1. Pannduru Lunetistu

    adevărul e că prea s-au adunat stelele pe umărul lui Năstase… iar asta se întâmplă nu numai la Steaua… chiar și Pițurcă a ajuns colonel..

  2. Pannduru Lunetistu

    cât au muncit ofițerii Armatei Române pentru amărâtele de stele… transformate de „reformatori” în amărâte de trese… asta nu-și aduce aminte chiar nimeni. Iar dacă Năstase este lăsat să umple de cacao uniforma de general al Armatei Române, este pentru că… poate o fi rămas singurul general din vechea gardă care să „mai vrea” să o poarte și să se laude cu ea… or fi știind ei ceva !?!

  3. geofreeland

    Ilie, care ne-a incantat tineretea cu talentul sau, are deja o statuie in lumea tenisului mondial. Si este bine ca o are. Cand statuile incearca sa redevina oameni, cad de pe soclu.

  4. @
    Geofreeland
    Statuia asta parca e a unui bebelus,este singura statuie careia trebuie sa ii schimbi pampersii periodic.

  5. geofreeland

    A propos de uniforma.Uniforma, dintotdeauna a reprezentat o institutie. Si aia de ceferist, si aia de maitre d’hotel, si aia de chelner. Uniformele prin reprezentativitate stabilesc statutul celui care o poarta si implicit il identifici cu acea institutie si cu toate cutumele ei de perceptie publica. In cazul nostru, auzi, un general cu 4 stele al armatei romane, se da in stamba. Pe frontispiciul cladirii de comandament al unitatii din Targoviste unde au fost „judecati” si omorati Ceausestii, scrie „Ofiterul de cavalerie este si calaret si cavaler”. De Nastase Ilie stiam ca a fost „calaret” dar nu imi inchipuiam ca nu poate fi cavaler. Sa faci pe o reporterita cu un microfon „proasta” pentru ca isi facea meseria de ziarist mi se pare nu numai o mitocanie imprumutata de la Basescu dar si sedimentul fetid unui caracter ascuns de o aureola iluzorie. Misoginism, badaranie, agresivitate, tafna… cateva din manifestarea „patriotica” a distinsului nostru idol. A incerca sa indrepti o gafa, faci o alta gafa intr-un duplicitarism de baiat de cartier, rebel, pus pe mistocareli. Privind acum omul in uniforma de general cu 4 stele, ma indoiesc ca el reprezinta vreuna din atributele institutiei militare. Dimpotriva denota ostentatie purtand-o si bataie de joc prin comportamentul omului ce o poarta, indiferent in ce situatie.
    Exista o scuza subtire ca unele frustrari datorate varstei induc nemultumire si refuz al realitatii, adesea creand o reactie de violenta, dar asta nu explica atacul la propria-ti demnitate. Mai bine zis, dreptul la incultura e garantat optional fiecaruia. Asta nu inseamna ca bucuria de atunci, cand uimea lumea in arena, nu ma mai incearca si acum cand revad faimoasele meciuri si aud „Bravo, Nasty!”.

  6. Vladimir Putzin

    @Geo
    Sa fiu al dracu’ dacă voiam sa ma implic in discuția asta, dar o fac din cauza ta.
    Dupa cum bine sti, tenisul de câmp denumit cândva și „Sportul alb”, a aparținut elitelor, care cu talent sau fără, l-au frecventat cu nobila trufie. Tot pe atunci, sportul îmbrăca „hermina albă” a sportului amator. Treptat, treptat, când tenisul a început sa se „coloreze” la figurat, dar mai ales la propriu și „hermina albă” a murit in urma petelor ce i-au maculat blana, sportul s-a îndepărtat din ce in ce mai mult de ideea de amatorism și s-a apropiat de lumea afacerilor, reușind ca in ultimile câteva decenii sa se contopească cu ea pana la congruență.
    Dacă pe vremuri se vindeau sclavi, acum se vând sportivi. Dacă pe vremuri se dădea in bobi la cursele de cai, acum se fac pariuri „sportive”, dacă …., încât am ajuns sa ma tot întreb ca prostul de ce diferite emisiuni așa zise de sport nu sunt preluate de emisiuni de tipul „Lumea afacerilor” …
    Cât despre așa zișii sportivi deveniți adevărate „mijloace de producție”, ei nu mai sunt eșalonați după adevăratele și nobilele calități ale unor semeni de excepție ci clasificați după capacitați motrice – volitive, precum o mașinărie care poate fi oricât de urâta, numai performanta sa fie (prin comparație, vezi numai invizibilul avion „Șoimul noptii”, care ca aspect aerodinamic seamănă mai mult cu o cărămidă ciobita decât cu un avion, dar datorită performantelor sale, este preferat unui superb veteran clasic, care mai zburdă din când in când pe la diferite mitinguri aviatice, încântându-și privitorii prin feciorelnicele lui linii mângâiate de fileurile de aer)
    Caracterul, spiritul de sportivitate, noblețea sufleteasca, onoarea sportiva și nu in ultimul rând cultura generală, sunt nobile trăsături, sacrificate azi pe altarul zeilor $, £, €.
    Zilele trecute, inimoșii handbaliști steliști poleiti cu aurul, argintul și bronzul mai tuturor competițiilor internaționale și naționale și innobilati de mult râvnitele titluri de Maestri și Maeștri emeriti ai sportului, medaliați și decorați pentru dăruirea lor nefinanciară, toți absolvenți de studii universitare, și ofițeri superiori și generali, au serbat 40 (P A T R U Z E C I) de ani mari cât aproape jumătate de secol de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.
    Deosebitul eveniment a fost umbrit de mucii-n fasole trântiți de acest individ împăunat cu nemeritate recompense, care și-a bătut joc de toți și de toate, începând cu extraterestrul lui talent și terminând cu onoarea de general, dar mai ales de cetățean al unei tari care l-a recompensat și răsfățat ca pe putini alții

  7. Vladimir Putzin

    Cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei, îi doresc și in continuare generosului nostru jurnalist militant Colonel Marin Neacșu, PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT … !!!
    Sa ne trăiești ca ne trebuiesti Marineeee … și la mai multe articole tari !!!
    Vladimir

  8. Vaaaaaai, Mirule, habar nu am stiu ca sunt liber, dar mai ales ca sunt si presar.