Loading

 

Dumnezeul  a făcut ca sâmbătă 10.06.2017 să avem parte de două evenimente sportive care însemnau ceva pentru români, finala Roland Garros a Simonei Halep și meciul cu Polonia al  naționalei de fotbal în calificări pentru mondialele de anul viitor.

Rezultatele se cunosc, umilire în ambele. Culmea este că deși pentru români mau usturătoare sau mai dureroasă ar fi trebuit să fie înfrângerea de la fotbal, pentru că e vorba de echipa națională și pentru că pentru acolo cei care ne fac de râs, ne fac de râs pe banii noștri, totă lumea vorbește despre înfrângerea Simonei și cum putem noi să o ajutăm. Păi noi nu putem să facem nimic din mai multe motive:

1.     E jocul ei, investiția ei, câștigul ei, noi doar privim și ne bucurăm când câștigă. Nu îi suntem datori cu nimic, nici ea nouă, atâta vreme cât joacă pentru ea iar noi nu am contribuit cu nimic la pregătirea, ascensiunea sau rezultatele ei.

2.     Fiind  neam de machedon, deci având o încăpățînare înnăscută va face întotdeauna ce vrea ea și orice s-ar întâmpla, din punctul ei de vedere ea nu are ce îți reproșa și dacă trebuie să facă cineva ceva aia nu e ea;

3.     Indiferent ce i-am spune noi în afară de bravo Simona, nu ajunge la ea;

Cam la fel se întâmplă și cu naționala și conducerea FRF. Parcă ar toți machidoni. Ne bat toate ciurucurile, (nu că Polonia ar fi un ciuruc, doar s-a întâmplat să ne bată ei acuma), ratăm calificare după calificare, indiferent cine ar fi antrenor, rezultatele sunt aceleași, nu jucăm nimic, iar la finalul fiecărui meci uzim explicații de genul ” ceilalți și-au dorit mai mult victoria, nu a fost să fie, mingea nu a intrat în poartă, ne-au demoralizat primele 5 goluri primate, ceilalți au fost mai buni, a fost terenul uscat, a fost terenul ud, a fost teren…. Etc.” Nu ar recunoaște nici unul din cei responsabili de eșec  faptul că poartă o vină sau că trebuie să schimbe ceva sau să își dea demisia.

DAUM

Herr Daum spune :

”Ne-am aşteptam la un rezultat mai bun, aşa că e normal să fim dezamăgiţi. Am primit trei goluri din faze fixe şi ne-am trezit prea târziu. După un asemenea meci trebuie să ne analizăm situaţia şi să vedem câte puncte mai avem nevoie pentru locul doi. Nu spun că e imposibil, dar e foarte dificil”. Cât despre demisie, drogatul spune : ”De ce? Sunt întrebat asta de săptămâni, nu ştiu de ce mă întrebaţi! Trebuie să lucrăm la o nouă generaţie, să investim în tineri şi să rămânem uniţi şi în situaţii dificile. Lumea din Bucureşti mă opreşte pe stradă şi îmi spune să rămân pentru că e nevoie de mine”.

Eu l-aș fi întrebat despre demisie de când a fost desemnat, pentru că un om cu ”palmaresul ” lui nu are ce căuta la o națională de fotbal, poate portar la un cazino, cel de la Constanța. Ce poți să mai spui, te lasă mut atâta nesimțire. Pe lângă faptul că nu se simte cu nimic vinovat pentru că echipa de fotbal joacă după chipul și asemănarea sa, mai are și tupeul să spună că vrea să formeze noua generație de fotbaliști achipa anului 2055.Să nu îi tai limba? Și se mai laudă că bucureștenii îi cer să rămână la echipă. Cine sunt ăia Burleanu și Burleanu? Că nu cred să fie alți bucureșteni atât de proști să îl roage să rămână. Și mai are tupeu domnul Daum să dea vina pe jucători, că nu are pe cine să învețe meserie. Ce să îi învețe el, să tragă o liniuță, sau să tragă cu ochiul pe sub fustele fetelor, că el cam la atât se pricepe sau măcar asta face,  în ceea ce privește expertiza, am îndoieli și aici.

halep

Nici Simona nu duce lipsă de tupeu. Nici ea nu vrea să își asume vina pentru modul în care a abordat și jucat cu Ostapenko.  Eu nu îi reproșez nimic, e meciul ei, afacerea ei, dar să vii după ce ai jucat tot meciul pe fundul terenului, ca și cum ai fi avut în față două Williams  și o Sharapovă, să te lași dominată de o puștoaică, cu 40 de locuri sub tine și să spui că aceasta a jucat inconștient, că ea te-a bătut, nu ai mâncat tu bătaie mi se pare o lipsă de maturitate și o încăpățânare sore cu înconștiența despre care chiar ea vorbea. ”Dimineaţă m-am uitat un pic la meciul meu. Nu la tot, la mingile de break pe care le-am avut la 3-0. Nu mi s-a părut că am jucat chiar rău, dar ea a jucat mai bine şi chiar m-a bătut. Nu ştiu care a fot greşeala, ea a jucat bine, a făcut un tenis un pic inconştient şi totul i-a intrat. Nu cred că mi-a lipsit curajul. Am fost foarte curajoasă pe toată durata turneului însă ea a fost mai în formă” Nici nu mai ai ce comenta la așa aprecieri și explicații. Simona, ai abordat partida de pe poziția învinsului, asta e toată chestia, deschide ochii și recunoaște-ți greșelile, altfel nu vei evolua.  Probabil că Simona va trece o perioadă mai mică sau mai mare pe locul întâi ATP, probabil va câștiga și un turneu sau chiar două de Mare Slam, are toate șansele pentru că  la ora asta, am mai spus, nu mai avem lider mondial la tenisul feminin, oricine poate să bată pe oricine oricând, turneele se vor câștiga după ciclul biologic al fiecărei jucătoare, dar cu o asemenea abordare a jocurilor,  atât înainte ca și după meciuri, Simona nu va fi niciodată o adevărată profesionistă. La ea totul pleacă din cortex și poate educație sau moștenire genetică, și ce e bun și ce e rău,  iar ea nu face nimic să se schimbe. Păcat. Ce face în timpul orelor alea de pregătire psihologică, își repetă că ea e cea mai bună și atât? Proastă abordare.. prost terapeut.

 

Dar dacă ea are dreptul să facă ce vrea cu viața, cariera și imaginea ei, eu întreb de ce sunt românii atât de pasivi la batjocora cu chip de hârciog care conduce destinul României la fotbal?Dar atâta timp cât șeful FRF bate palma cu firmele de pariuri pentru sponsorizarea ”activităților sportive” ale naționalei,ce mai e de comentat?

 

 

http://www.zf.ro/eveniment/christoph-daum-ne-am-asteptat-la-un-rezultat-mai-bun-asa-ca-e-normal-sa-fim-dezamagiti-16439030

http://www.ziar.com/news=10851472

 

De

8 comentarii la „Două două înfrîngeri, două declarații, același tupeu, zero judecată”
  1. 1. Cu Simona. Bravo ei! A ajuns in finala, a luat bataie, asta e, dar a luat si milionul de euroi, e pe locul 2 in lume…Care e problema? Ca doar n-o fi de fier…
    2. Ei, cu Daum asta e o problema. Nu a lui. A lu’Burleanu, zburleanu’ burlanu. De cand veni asta p-acilea muri fotbalul romanesc. Vrura ei sa faca ceva nemtesc dar nu tinu. Ca n-au jucatori, ca nu au valoare, ca nivelul campionatului, ca programu’, ca ploua, ca moare gazonu’, ca terenul e in panta, ca mingea e rotunda si alte chestii d-astea. Ma, dar noi nu mai avem fotbal? Nu, nu mai avem pentru ca nu mai avem baza, acolo jos, in scoli, in centre de copii si nu mai avem nici rabdare nici interes. Ce Romania? Asa si? Rooo-maa-ni-ia! strigam din rarunchi pe stadion si ma incantam de toata traditia fotbalului romanesc…Acum? Ce? Nimic. Un dirijor numit Daum, el n-are nicio vina saracu’, are o orchestra care canta si la instrumente dezacordate si fiecare in masura lui. Ca la nunta, nu ca la un regal. Lautarul sef, Daum trebuie sa plece, lasa-ne, nene, sa ne facem noi treaba, burlanu’ asta pus de servicii sef, ar cam trebui s-o stearga si sa lase meseriasii sa-si faca treaba. In rest vorbim vorbe, dar avem un avantaj, nu mai ragusim la meciurile Roo-maa-ni-ei, ca n-avem de ce. Pastele ma-sii, nici barem cu fotbalul nu ne mai bucuram!

  2. @Neacșu,
    Aoleo distinse domn, am mai comentat despre Simona cu ceva timp în urmă și …. mi-am luat-o! Că așa, că pe dincolo, că nu vedem ce sportivă mare este.Nu, nu este! A muncit, a ajuns în finală și s-a blocat! Îi lipsește aceea sclipire (francezul ar spune eclat), orientare pe teren, schimbare de tactică. Mi-e greu să cred că nu a văzut nici un meci al adversarei. În rest, numai de bine și felicitări pentru prestația ei.

  3. @Dora,
    Da, Simona nu este si nu va fi o MARE campioana, chiar daca va ajunge pe locul intai sau va castiga un turneu de mare slam.Sclipiri are, munceste, are ambitie, vrea, dar o Mare campioana nu va fi niciodata, ii lipseste cultura necesara unei astfel de stari, si nu ma refer la educatia scolara sau profesionala, ci la cea care tine de caracter, fair play, respect fata de adversari, de fenomenul sportiv, dar si de sine, fata de meserie. Ea are cultura banului si atat. Ea nu stie sa domine prin atitudin, nu stie sa isi mentina srandardul, are ambitie si atat. In fine, inutil sa mai comentam, in definitiv e treaba ei ce face cu viata, cariera si soarta ei. Ma bucur pentru victoriile ei, dar nu am ce sa admir la ea.

  4. Stam de bancuri. Am realizat primele dispozitive Magrav. Doua pentru casa (economie curent) si doua pentru auto. Cititi si va cruciti si intrand pe youtube cautand „magrav”, cu rabdare veti gasi de toate: despre campul plasmatic (mai ales pentru tratamentul cancerului), despre gans-uri, bobine nanoacoperite, realizarea reactorului plasmatic. Pentru introducere cititi ce spune coja http://ioncoja.ro/tehnologia-keshe/. E interesant si va puteti construi singuri,cu rabdare insa, reactoare plasmatice.

    In rest, mimarea democratiei, scandaluri, prefaceri si contorsiuni de putere, baba Safta isi scuipa-n san, o napadi caldura cu sapa-n mana, isi dezlega broboada sa se racoreasca, apoi pleca la umbra sa-si ostoiasca setea si auzi la radio ca astia vor sa-l dea jos pe baiatul ala de ii mari si ei pensia. „Ce-or fi avut maica, astia, cu el?” Se aseza pe scaunelul ei, sub nuc, si-si privi palmele crapate si innegrite de pamant si iarba. Pentru ea, timpul curge egal, din gard in gard, intre cantatul cocosilor si adierea vantului, racorind-o. Adica isi mai face de treaba cu viata la cei 90 de ani si te intrebi de ce n-o framanta ca primarii i-au promis de vreo 25 de ani ca asfalteaza si ulita ei ca se face praf de la masinile astea, ca s-a ajuns lumea, deh! Auzi iar la radio, Grindeanu, „asa il cheama, maica, uitasem” isi zise. „Eh, d-o fi el, d-o fi altul, io tot Safta sunt, uitata si de Dumnezeu si de toti”. Apoi tot la radio auzi un cantec cu „Traiasca Romania…Traiasca tricolorul…”

  5. @geofreeland,
    Asfaltare ca asfaltarea, dar ce te faci că nu ai canalizare, cadastru, rețea gaze, iluminat din 10 stâlpi, dacă 1 are bec. Era o primăriță care se plângea la televizor că primarii au salarii mici…., dar dacă te uitai cu atenție nu le încăpea fundul pe scaun, și aveau niște obraji. Nu e unul fără afaceri. Duduia era supărată și de pensii, comparativ cu pensia unui ajutor de post. Și dacă le dai 10.000 euro salariu tot nu fac nimic.E în gena lor.

  6. @Dora
    In satul meu, vechiul primar a facut si i s-a aprobat un proiect de aductiune a apei. Bineinteles ca nu pentru toate ulitele. Primarul asta nou, a pus o firma si au lucrat astia cat au lucrat, acu’ s-au terminat banii. Da’ ma intreb, astia n-au creier? Pai n-au. Ok, bagi apa la oameni. Si ei ce fac cu ea? Pai o folosesc. Si unde varsa apa folosita? E, aici e problema. In fosele din curte pe care care nu au cum le vidanja, ca e scump tare. Asa ca si-au luat toti pompe de apa murdara si o deverseaza prin santuri, unde sunt, sau in fundul curtii, adica in pamant. Si ea apa aceea unde se duce? Pai unde? In freatica. Adica bagam dero, sapunuri, grasimi si uleiuri arse, nitrati si nitriti, amoniac, acizi etc etc in panza freatica. Conluzie: otravirea apei, dezvoltarea de bacterii si paraziti, colmatarea solului, calcararea si impermeabilitatea, adica baltirea apei in stratul superficial, inundarea subsolurilor, beciurilor, pivnitelor sau inundatii. De ce? Pentru ca logica spune ca daca bagi apa, faci obligatoriu si canalizare. Creier? Marfa rara in Ro, facem ceva si apoi vedem daca e bine. Adica empirism, adica ceva dinainte de 5000 ani i.e.n. Culmea absurdului e ca noi suntem in mileniul III, cand un Boureanu se bate in parte cu politia, dam tribut la Poarta Ailalta, lasam smecherii sa ne jupoaie de paduri, ne dam aurul moca, ne intoarcem la LGBT ca-n Roma antica, mimam o democratie vopsita spre a ascunde caracatita invizibila care ne conduce cu adevarat.
    Baba Safta, la 90 de ani, cu albeata la ochi, ofta, se ridica icnind si-si tarsi pasii spre casa sa imbuce si ea ceva. Niste mancare de cartofi, sleita, dar cu o ceapa verde merge. Privea la amaratul de catel, legat la gard. Nu o rabda inima. Lua un stuc de paine, il terfeli prin sosul mancarii, se ridica cu dumicatul nemestecat si se duse sa-i dea si cainelui. „E greu, maica, si ti-o fi si tie foame, ma, amaratule! Stai ca-ti aduc si apa!”. Facea ritualul asta de zi de zi. Se aseza la masa si-si termina ultimii dumicati. Privi in gol, asa pierduta, privi catelul si-si zise „Ce-o face tu, de-o sa ma ia Dumnezeu?”. I se inmuie inima de drag si grija. Pai care alta grija?

  7. @geo.Aveti multa dreptate, primarii in general sunt primii si vajnicii abonati la fondurile publice si la fondurile europene(care pana la urma tot ale romanilor sunt ca patria mama contribuie din greu la bugetul ue)pe carele birjaresc dupa bunul lor plac profitand de satenii care pentru te miri ce accepta toate hotziile si smecheriile acestora. Asa se fac lucrari de mantuiala, lucrari neterminate cu alimentarea cu apa curenta si cu canalizarea, lucrari la care firmele abonate (la licitatii publice cu banii publici)fac ce fac si apoi iau banii la greu cu sprijinul neprecupetit al primarilor, lucrarile raman neterminate, localnicii se descurca si ei cum pot si deverseaza dejectiile la buna intamplare .Iata de ce DNA-ul ar trebui sa se implice si sa ia la puricat toate licitatiile organizate de primarii cu banii publici iar in situatiile descrise mai sus masurile sa fie foarte dure, nu cu batutul cu palma pe umar si cu sfaturi placute si utile pe la hantene.

  8. @Bazil,
    Majoritatea primarilor, nu au nicio treabă cu administrația publică. La baza pregătirii lor stă un amărât de liceu (terminat cu chiu cu vai la f.f.), o facultate la privat gen Spiru Haret, au fost electricieni, mecanici auto (meserii absolut respectabile)și aleși primari pt că nu au avut pe cine propune. Fonduri europene? Fonduri publice? Păi ce ei știu să citească? Ei știu să realizeze un proiect? Vai de noi! Cîteodată mă gândesc că și așa nu avem forță de muncă+ specialiști, la ce ar mai folosi să se apuce de treabă? Totul e să nu plouă sau să ningă foarte tare. În rest e frumos la țară, aer curat….

Comentariile sunt închise.