Fenomene normale

Categoria Actualitate

tornada

Canalele media ne prezintă zilnic sub titlul de breaking-news accidente, incidente, crime, minciuni politice, promisiuni electorale, ţepe şi tunuri financiare, ca şi cum ar prezenta o invenţie revoluţionară sau un nou medicament care vindecă toate bolile. Unele o fac cu atâta pasiune, insistenţă şi bucurie, încât ai zice că ştiristele au orgasm multiplu în timpul acesta. România a devenit noul El Dorado al tuturor celor care vor să se căpătuiască pe seama adormitului român, fie ei escroci continentali prezentaţi drept mari investitori, pedofili veniţi cu „ ajutoare”, deviaţi sexuali prezentaţi drept  minoritari oprimaţi, sau terorişti prezentaţi drept refugiaţi, sub acoperirea unor principii ale democraţiei prost aplicate dar bine dirijate.

Puterea obişnuinţei

Acum doi ani, când Europa vâjâia sub impulsul „refugiaţilor” care înduioşau inimile de la Bruxelles, Marele Mut promitea românilor că România nu va primi mai mult de 1700 de suflete  dar uite că aşa încet, pe neştiute, Marea Europă a ridicat şi impus, iar Marele Mut acceptat şi ascuns, o nouă cotă, de 4180 de potenţiali terorişti. Atât a considerat doamna Merkel că este suficient pentru a teroriza România şi a-i determina pe români să îşi părăsească vetrele cât mai rapid, dar nu este exclus ca numărul să se umfle, pentru că şi refugiaţii se grăbesc. România trebuie să devină cât mai repede casa altora. Românii nu doar s-au obişnuit, dar au devenit deja dezinteresaţi de acest subiect şi nici măcar nu mai clipesc când aud de refugiaţi, moschei, înarmare, terorişti, la o adică pleacă, ce mare lucru ? Cred că la această oră, una din 10 din familiile de români  are pe cineva „dincolo” şi în caz de nevoie oamenii au  de ce se agăţa. Pe vremuri, în caz de restrişte  existau munţii, pădurile, peşterile, acum, vom vedea mai jos de ce, nici astea nu mai sunt, au rămas ca ultimă salvare „cei de dincolo”.

Vieţi cumpărate

Dacă vorbim de accidente şi incidente nu putem omite accidentele şi incidentele profesionale. Trei militari mor într-un accident de maşină din cauza lipsei pieselor de schimb. Ce face conducerea ministerului? Îi avansează post mortem, îi face eroi, face poze cu trupurile cadavrelor celor decedaţi, vorbesc despre dotare,”patrioţi„ şi gata, a marcat momentul nimic nu se schimbă totul se acoperă. Nimeni nu spune că pensia de urmaş a copiilor celor omorâţi de o clasă politică şi un sistem corupte, este mai mică decât „ajutorul” acordat viitorilor terorişti.

În MI, un poliţist este omorât de un om fără casă, dar „cu maşină”. Ocazie excelentă pentru sindicalişti să mai iniţieze nişte proteste, pentru doamna ministru să mai iasă pe sticlă şi pentru unii colegi să se acopere de ridicol. Am auzit un poliţist, probabil de pe la minister, spunând că durerea, suferinţa cea mai mare a fost pentru colegii din MI şi apoi pentru familie. Omule,  eşti dus, nici secretarii de partid nu spuneau aşa ceva. Ce fac primul ministru şi ministrul de interne? Promit creşteri salariale. De ce ? Păi ştiu ei ca orice proteste, oriunde, -în România-  încep şi se termină cu bani. Totul poate fi cumpărat, şi conştiinţele şi protestele şi vieţile. Ei deocamdată dau promisiuni, banii mai târziu, trebuie îndeplinite formele legale, procedurile standard. Ne-am obişnuit şi cu astea.

Râul, ramul

Nici natura nu ne lasă, şi ea dă apă la moară ştiristelor care vibrează intern la catastrofe şi nenorociri. În ultimul timp, în zone diferite sau aceleaşi  locaţii  dar la ore diferite, vremea trece de la caniculă la  grindină, de la incendii de vegetaţii la inundaţii, de parcă cineva acolo sus se joacă cu noi şi vrea să vadă cum reacţionăm. Păi cum să reacţionăm? Cu indiferenţă. Pe lângă sistemele HAARP, noi, cei trăitori sau târâtori pe aceste meleaguri am acceptat cu aceeaşi indiferenţă tăierea pădurilor, extracţia aurului cu cianuri, scoaterea ţiţeiului şi a gazelor prin metoda fracturării hidraulice ceea ce înseamnă distrugerea, otrăvirea rezervei strategice de apă, practic am aprobat conştient sau inconştient distrugerea singurelor şanse de a supravieţui. Pe vremuri, un mare visător, Cel Mai Mare Visător al ţării,  spune ceva de râul-ramul, care ne sunt prieteni numai nouă. Asta era poate atunci dar în ultimii 28 de ani noi am devenit cel mai mare duşman al celui mai bun prieten, pentru că am acceptat ca toate astea să se întâmple.  Iar acum ne mirăm că ne lovesc  în 5 minute şi soarele şi grindina. Dar nu toţi ne mirăm. O fătucă de la un post de televiziune, nu mai ştiu care, spunea ca aceste fenomene sunt obişnuite. Era să sparg televizorul când am auzit, dar foarte repede mi-am dat seama că poate avea dreptate. Ea săraca vorbeşte prin prisma celor trăite de când a făcut ochi şi a început să orăcăie pe la tv. De unde să ştie ea cum era vremea acum 50 de ani, ce înseamnă climă temperat continentală, topirea gheţarilor, încălzirea globală, distrugerea stratului de ozon, sau ce spunea Topor despre  vreme? Chiar şi eu vorbesc prin prisma celor 60 de ani  pe care i-am trăit de când am behăit prima oară. De unde să ştiu eu că Dăbuleniul nu a fost cândva un vârf de munte, iar Bucegii un fund de mare?

Şi atunci de ce mă miră că românii, tineretul nu mai acordă nici o atenţie acestor fenomene care au devenit „normale”? Furtul crimele, corupţia, tornadele, incendiile, inundaţiile, minciunile, nu mai impresionează, deşi toată lumea stă cu ochii beliţi la astfel de ştiri, dar numai ca să comenteze şi să vadă ce mai face capra vecinului. Când vine vorba de propria piele toţi sunt convinşi că lor nu li se poate întâmpla nimic rău, sau îşi spun că la nevoie, „dacă se împut treburile” vor pleca.

România nu mai e pentru neadaptaţi ca mine, pentru oameni care ştiu cum erau odată lucrurile, clima, normalitatea, viitorul aparţine celor care trec cu uşurinţă peste aceste schimbări, care s-au obişnuit cu ele, care le acceptă fără să se streseze, pentru care râul, ramul nu mai reprezintă nimic, pentru că la şcoală nu se mai spune nimic despre visători. Starea de normalitate este ca moda, se schimbă, iar societatea de consum  face totul pentru a ne obişnui cu noua normalitate.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Fenomene normale

 1. calin

  „Romania nu mai e pentru neadaptati ca mine…” …a te adapta inseamna a accepta si regula jocului partenerului. In parte sau total. Ma aflu in aceiasi situatie de a nu putea accepta! Nu e vorba de picaturi mai mult sau mai putin colorate…salarii, pensii, taxe, impozite, putere, opozitie, bugetar, nebugetar…roman, etnic…vest, est…natoist sau nu…europenist sau eurogurist…toate sunt „cizelate” de dragii nostri politruci – pentru ca ei joaca dupa muzica intereselor. Dar noi, astia de mai gandim in albia sapata de atatia ani vietuiti si daruiti unui tel care s-a chemat tara, noi ce facem? Ramanem singuri! Asazisa mica vacanta pe care mi-am permis-o m-a pus in contact cu zeci de familii, in majoritate de conditie medie, putini peste medie…Am fost profund marcat sa constat ca eram singurul care n-are rude afara sau nu a facut o escapada pe acolo!!! (nu e mai putin adevarat ca majoritatea nu-si cunosc arealul mai departe de 60 km de „statie”). Mai mult, eram singurul posesor de Logan (e drept, are deja 11 ani dar palea in fata batranelor si aratoaselor de marca…). Romanul? Eu zic ca traieste bine! Are casa, are gradina, are masina, face cate o afacere palmata, are bani, blocheza drumurile spre munte si spre mare, se plange ca nu prinde locuri la avion spre locuri exotice si iubeste orice in afara de trecutul sau!!! Pe care nici nu-l cunoaste si nici nu este interesat sa-l cunoasca…Traieste clipa!!! Slogan care va macina, nu trecutul (pierdut deja in ceata…) ci viitorul unei natii care, daca nu se trezeste, se va lauda (daca va mai avea motive) ca-si are sorgintea undeva, la o curbura de Carpati, unde pamantul se scutura cam des si nu merita efortul unui trai decent. Inca odata! Quo vadis Romania?

 2. doze

  Daca stiristele au facut limba si literatura romana + geografie pe terenul de sport cu ,,bajetii” de la fotbal, ca femeia de servici a liceului era in concediu si profii trageau la meditatii pentru proaspeti candidati si viitori absolventi de ,,Shpirtu Haret” asa-i la vie, asa-i la gara, vorba poetului :).Eterna si fascinanta Romanie!

 3. geofreeland

  Pe vremea lui nea Ilie Moromete, „cand timpul nu mai avea rabdare”, erau consateni de-ai lui traind inca in bordeie. Aia „instariti”, ca alde Balosu, erau si ei inaintea timpului. Numai salcamul ala, semetie a continuitatii si valorii, era jinduit de toti. Salcamul era bun de bulumac de casa, trainic suta de ani, un material mai tare ca fierul beton. Acum vreo 20 de ani „postrevolutionari” dupa Targu-Carbunesti spre Targ-Jiu, din drum am zarit un bordei. Nu m-am abtinut si am oprit. O femeie tanara, cu doi copilasi alturea intindea rufele pe sarma. Am vizitat bordeiul facut de ea si barbatul ei. Erau prea saraci pentru o casa. Incapator, la circa 80 com sub pamant, cu ferestre la nivelul solului, curat, lipit cu pamant si varuit, cu presuri pe jos, o soba cu lemne, acoperit cu stuf.Primitoare si bucuroasa de vizita neasteptata m-a facut sa cred ca familia aceea de olteni era fericita. Astazi, chiar mi-a ramas in amintire, bordeiul acela ecologic. Intamplarea a facut, de curand sa aflu ca unul din acei copii este inginer si lucreaza pe bani multi in Golf. Alta casa nu si-au facut pentru ca e calduroasa iarna, racoroasa vara, nu are igrasie si peretii, intariti de varul atator Pasti e plin de icoane si premii ale copiilor prin scoli.
  Recitind, oare cati mai faca asta?, Socul viitorului si Al treilea val, ale lui Alvin Toffler, nu ma mai mira nimic. Internetul, aceasta inventie mai mare decat focul sau roata, a schimbat lumea. Informatia circula instantaneu si profund. Noi nu am fost pregatiti pentru asta. Educatia a ramas in urma si niciun politician nu s-a gandit ca de aici ne vin toate relele. Care politician? Mai avem politicieni? Categoric nu. Politica, expresie a economicului national, a fost absorbita in politica globalizarii, adica a accesului si raptului de resurse nationale. Ce politiceni sa se mai intample a exista? Nu acel politician pe care l-am vrea noi, integru, patriot si cu „frica” lui Dumnezeu.
  Ne miram ca nu ne mai gasim locul in filozofia acestei tari? Nu trebuia sa ne miram. Timpul ne-a luat-o inainte. Toate ni se intampla prea repede incat stirile, vestile din lumea asta, par senzationale, par facile si traim zilnic cu alte si altele pana le uitam pe cele de ieri. Suntem prinsi in boomul informational si noi nu suntem pregatiti. Digeram greu stirile, ne revolta. De fapt noi suntem de vina fiind incapabili a selecta rapid intre important si neimportant.Nu mai avem timp. Consecinta este cresterea nivelului de stres, oboseala similara cu neputinta, inadecvarea traiului, permanent coplesit de „vesti”, pana la urma un sentiment de inutilitate. Arta de a nu mai accepta toate aceste informatii inseamna renuntarea la „belitul ochilor’ la televizor, intoarcerea la cititul unei carti in bordeiul de cultura, nostalgic si datator de sens. Tranzitia asta polimorfa ne surprinde genetic. E prea scurt timpul de adaptare si reflexul social inseamna violenta, exacerbare a tot, nesiguranta, idealism si iluzoriu, mai ales intr-o lume unde banul guverneaza tot. Chiar si sentimentele. Adica suferim de o boala a alienarii si renuntare la valori pentru nimicul, bine zis, carpe diem.

 4. geofreeland

  Ma uit perplex la elefantii nostri intelectuali, ca alde Plesu, Liiceanu, indivizi cu darul freamatului de cuvinte dar inepti. Incapabili sa emane o idee valoroasa acestui neam. Prinsi in angoase, retorici, pusi pe ciufuleala altora, critici cu toata lumea mai putin cu ei. Soclul lor deja e tare ca fularul. Si ei nu inteleg asta. Adica sunt ramasi in urma timpului intr-un conservatorism indecent si violent. Pacat ca vorbesc limba noastra.
  Cand prea curand cancerul va fi eradicat, prin genetica, cand ne gandim la viitoarea civilizatie umana care se va rupe de Pamant si va forma alte culturi pe alte corpuri ceresti, cand noi insine vom deveni semi-cyborgi, un lucru e demn de inteles, ca internationalizarea resurselor si exploatarea lor rapace va distruge planeta. Ceea ce se si intampla. Planeta sufera, se razbuna pe noi, si-a modificat clima, isi topeste ghetarii, arde padurile si campiile, se cutremura din rarunchi. Niciodata nu va mai fi ca ieri. Fiecare zi, traita inca de noi, vine cu o noutate, fie catastrofica, fie tehnologica. Toate astea ne modifica perceptiile, gandirea se reorienteaza prioritar, genetic infinit ascuns accedem spre utilizarea cat mai larga a genomului.Din el, acum in acest stadiu utilizam cam 30%. Posibilitatile mentale umane se deschid utilizand interconexiuni extinse. Ritmul acesta, nu alert, ci super rapid sigur va determina mutagenia umana. Sigur, viitorul, nebanuit ne va surprinde cat de curand. Traind, normal, vom sti.
  Asa ca „fatucele” stiriste, care citesc ce le-au dat altii sa spuna, nu au nicio vina. Ele nu au prins acele vremuri, zic eu frumoase, ca in cartile clasicilor nostri, cand omul era chiar in natura, impreuna cu ea, bucurandu-se. Suntem o generatie poate binecuvantata. Am prins mult din evolutia rapida a civilizatiei si inca nostalgia e sentimentul care ne bantuie cu drag.
  Homo homini lupus, in transcriptie moderna, inseamna acelasi lucru ca acum doua mii de ani. Coruptia ucide, la fel ca in Biblie. Ce e nou sub soarele asta arzator? Chiar nimic, doar fatucele feromoniale de la tv, incat uitam si de stiri numai privindu-le. Si planeta „moare” odata cu noi, incet-incet… „Noi nu vom pregeta, si vom cata puteri in ce-a ramas”…

 5. Pannduru Lunetistu

  O poveste….necunoscuta celor din „secta HASHTAG”… :

  Nimic nu se schimbă, nici măcar oamenii… (nu am zis-o eu!)

  „Copiii din ziua de azi iubesc luxul. Nu au maniere, disprețuiesc autoritatea și dovedesc lipsă de respect față de bătrâni.
  Nu se mai ridică în picioare când oamenii în vârstă intră în încăpere. Își contazic părinții, mănâncă în grabă delicatesele la masă, stau picior peste picior, și sunt tirani cu profesorii.
  Tinerii din ziua de azi nu se gândesc decât la ei însiși. Nu au pic de respect pentru părinți sau persoane în vârstă. Vorbesc ca și cum ei însiși ar ști totul și ceea ce noi considerăm înțelepciune este lipsit de relevanță pentru ei. Cât despre fete, sunt directe, lipsite de modestie și nefeminine în limbaj, comportament și îmbrăcăminte.”
  >>>Socrate -400 î.e.n<<<

  …Și atunci cum putem cere ordine și respect într-o societate care se copiază pe ea însăși de atâtea mii de ani!

 6. ifrim

  Consider fenomen anormal propunerea farului calauzitor (Tudose) patrula din patru politisti.Risipa de forte, e deajuns agentul cu pistol bun (Glock) + plus un jandarm cu p.m. pat rabatabil teava scuta glont in „camera” pt. descurajarea infractorilor. @Lunetist.Am o dilema in educarea nepotilor scolari. Cand vad bunicute pline de tatuaje le ajuta in traversarea strazii, caratul sacosilor ori le pun piedica eventual reticulul pi dansili!

 7. Muad'dib

  Un citat din Dr. John Coleman, legat de subiectul propus de tine, nea Marine. Dacă li s-a întâmplat lor, să nu ne mai mirăm că ni se întâmplă și nouă, cu atâția trădători pe posturi de „conducători”:

  „Slăbit, astfel, poporul nostru era de-acum copt pentru introducerea drogurilor, care erau menite să concureze și să continue perioada prohibiției în scopul acumulării unor imense sume de bani. Și asta făcea parte din Conspirația Vărsătorului. Răspândirea consumului de droguri a fost una dintre temele abordate la Unitatea de Cercetare pentru Politici Științifice (SPRU) a Institutului Tavistock, din cadrul Universității Sussex. Era denumit centru pentru ’șocurile viitorului’, un titlu dat de către așa numita orientare a psihologiei aplicate a viitorului, creată pentru a manipula mari grupuri de populație spre a le induce aceste ’viitoare șocuri’. A fost prima din șirul de instituții organizate de către Tavistock.
  ’Șocurile viitorului’ sunt definite ca o serie de evenimente ce survin atât de rapid încât mintea omului să nu poată absorbi întreaga cantitate de informație. După cum spuneam mai devreme, știința a demonstrat faptul că există o anumită limită până unde mintea umană poate absorbi și înțelege anumite schimbări pentru ca omul să se poată adapta la ele. În urma unui șir continuu de șocuri, populația vizată ajunge la concluzia că nu mai vrea să facă niciun fel de alegere. Apatia se instalează, deseori precedată de violență instinctivă precum în cazul bandelor din Los Angeles, a criminalilor în serie, a violatorilor și a răpitorilor de copii.
  Un astfel de grup devine ușor de controlat și va urma docil ordinele, fără a se răscula, ceea ce, de fapt, este și scopul final al experimentului. După specialiștii SPRU, ’șocurile viitoare este definit[ ca o puternică durere, fizică și psihică, ce apare din cauza supraîncărcării mecanismului de luare a deciziilor din mintea umană’. Acesta este jargonul Tavistock, luat chiar din manualele lor, pe care ei nu știu că le am în posesie.
  La fel ca în cazul unui circuit electric supraîncărcat, se va activa un întrerupător de siguranță, astfel că oamenii se vor ’desconcentra’. Acesta este un sindrom pe care știința medicală abia începe să-l înțeleagă, chiar dacă John Rawlings Reese a condus experimente în acest domeniu încă din anii 1920. După cum ne putem da seama, un astfel de grup țintă este gata să se ’desconcentreze’ și să o ia pe calea drogurilor, ca mijloc de evadare din presiunea generată de numărul prea mare al alegerilor ce trebuie să le facă. Acesta este modul în care drogurile s-au răspândit atât de repede de-a lungul și latul Americii ’generației beat’. Ceea ce a început cu Beatles și pachețelele cu mostre de LSD s-a transformat în valul de nestăvilit al consumului de droguri ce a inundat toată America.”

  Mai multe, aici: http://educate-yourself.org/cn/colemanbeatlesandAquarianConspiracy01mar07.shtml

 8. Muad'dib

  În completare, un filmuleț (varianta scurtă, mai sunt și altele acolo) cu Iuri Bezmenov, din anii 70, despre cum se îngenunchează o națiune (aici e vorba tot de America). Oare noi în ce stadiu suntem? Întrebare retorică, desigur.

  https://www.youtube.com/watch?v=zeMZGGQ0ERk

  Prin urmare, eu cred că nu am avut nicio șansă, chiar de la început, datorită prea multelor cozi de topor. Au prostit poporul cu televizorul. Asta e. Eu știu o văduvă cu 6 copii, care, atunci când s-a angajat, odată cu fiica ei cea mare, primul drum făcut, la primul salariu, a fost la magazinul de electronice, de unde și-au luat tv, antenă satelit și dvd player, pe creditul cu buletinul. Asta în timp ce copii cei mici erau vai de capul lor.

 9. geofreeland

  Pauzele astea in care nu socializam sunt innebunitoare. De ce?
  Ridic un subiect, spre opinii si critici.
  Ce inseamna „apararea nationala”? V-ati intrebat vreodata? Ca doar ati facut destula „pregatire politica”.Revin la acest subiect pe care l-am invocat intr-o postare anterioara.
  National vine de la natio, adica de la natiune. Deosebirea dintre natiune si popor este ca poporul era anterior natiunii si presupunea o unitate de triburi cu aceleasi valori culturale, credinta, limba, teritoriu. Natiunea identifica cetatenii unui stat, cu aceleasi valori istorice, intr-un teritoriu, incluzand cetateni si cu alta limba, cultura sau credinta. De unde si ONU, nu? Se identifica o natiune ca fiind un stat.
  Apararea nationala se refera la multe aspecte: integritatea teritoriala, economica si culturala a statului in sine. Foarte bine. Dar… Prima obligatie a statului si scop al lui este sa ii apere pe cetatenii lui fondatori ca sa vietuiasca in spiritul legii si sa concure la bunastarea lor. Ca atare cetatenii contribuie prin taxe, impozite, mobilizari, rechizitionari si altele la solicitarile imperative ale statului pentru buna lui functionare si implicit pentru binele comun al cetatenilor.
  Putem conchide ca apararea nationala inseamna apararea cetatenilor sai de orice amenintare. Ce amenintari au cetatenii unui stat? Multiple, cateva: nerespectarea cutumelor, legilor, a asigurarii sanatatii si in general a vietii normale in colectivitatile locale pentru asigurarea justitiei, educatiei, invatamantului, vietii economice si financiare, a garantarii proprietatii si linistii sociale. Ce vreau sa spun? Ca apararea nationala inseamna apararea fiecarui cetatean al natiunii romane. Aspectul militar al apararii nationale e cel extrem. Asta presupune in final razboi si inseamna sacrificiul suprem. Ca o datorie a fiecarui cetatean, spre binele comun. Dar in timp de pace, ce e apararea nationala? Pai nu zisei, apararea fiecarui cetatean. Ca scop al statului. Sanatate in primul rand, educatie, activitate economica (munca), stabilitate financiara, justitie. Astea sunt, in mare, probleme ale CSAT-ului. Niciodata cetateanul roman nu a meritat sa fie aparat prin analiza CSAT-ului. CSAT-ul intelege ca apararea nationala inseamna ce facem pentru razboi si alte chestii din care lipseste cetateanul. De fapt, statul roman, astazi, nu isi apara cetatenii ca scop al lui si, profitand de edificiul legislativ construit in timp, cu o migala sisifica, ii oprima impunandu-le piedici care nu corespund intereselor colective, fara sa ma refer la cele personale, incat practic a ajuns sa fie in opozitie cu cetateanul, ca o entitate distincta si uneori ca atentand la libertatile lui, la demnitatea lui, la linistea si sanatatea lui. Un exemplu, nu se aplica prezumtia de nevinovatie, politicienii alesi nu dau socoteala pentru promisiunile neonorate, magistratii nu raspund pentru abuzul de drept, politicienii alesi nu pot fi revocati de alegatorii din circumscriptia in care l-au votat, migratia politica nu e pedepsita fiind o inselatorie, alimentele pietii sunt cu otravuri, reclama la medicamente (tot otravuri, necesare uneori sub rezerva riscului) intrece orice slogan cu impact patriotic, cuantificarea existentei prin bani…
  Apararea nationala? Ce e, ce presupune daca nu apararea cetateanului? De cine? De insecuritatea alimentara, de precaritatea morbida a sistemului de sanatate, de infrastructura deplorabila, de birocratia excesiva, de spaga perpetua la toate nivelurile institutiilor statului, de agresivitatea si manipularea media, de batjocorirea prin inactiune a istoriei si vestigiilor culturale ale continuitatii natiei, de lipsa de acces a cetatenilor, in forme organizate legal, la resursele teritoriului pentru activitati economice etc.
  Nu mai vorbesc de apararea patriei. Despre ce fel de aparare vorbim cand cetatenii patriei sunt tristi, nu mai au motivatia muncii ca rang social, se simt alienati de vecini si prieteni, se izoleaza in proprietati ca in universuri inexpugnabile?
  Apararea nationala nu inseamna numai pregatirea armatei ci a intregii natiuni si tot ce se face de catre stat trebuie subsumat cu prioritate acestui scop. Asta e rolul statului, sa organizeze si sa sustina pe cetatenii sai sa fie capabili sa-si apere interesele colective pentru un trai decent familial si individual. Cetatenii sunt chemati sa faca sacrificiul suprem in extremis dar statul ce face? Denigrarea Parlamentului e o sfidare, ca o tradare. Vezi discursul lui Johannis in Parlament. Parlamentul suntem noi, cetatenii, el stabileste legile si functionarea statului. Guvernul pune in aplicare ceea ce legifereaza Parlamentul. Justitia are ca sarcina, gras platita, respectarea legilor.
  Atat. Iar daca alesii din Parlament nu respecta votul asumat pe un program, poporul sa-i poata invalida pentru inselatorie.
  Apararea nationala pare azi ca o afacere a altora, in interesul lor si noi platim, fara a fi capabili singuri sa demonstram ca suntem o natie demna, puternica economic si cu viitor.

 10. geofreeland

  @Muad’Dib
  Adevar spui. Prin drog (vezi miza Afghanistanului) nu intelegem numai psihedelicele ci si alte droguri (alcoolul-prin ceea ce contine ca aditivi, fumatul de tigari cu nicotina-prin drogurile chimice introduse, exacerbarea nevoii endorfinice post orgasm sexual-indiferent de procurarea orgasmica, cultura nevoii de bani de consum-nevoie cu valente de drog mascat, drogul puterii inoculat conducatorilor inepti prin premiere, medaliere, lauda si osanale bine platite etc).
  Interesant knikname-ul tau. Un fel de divinitate a freemenilor din Arrakis. Cati or fi citit sau jucat Dune? Oricum, arta de a supravietui in desert ne e specifica militarilor. Suntem si noi, cate putin din Muad’Dib dar nu mai are cine sa ne venereze.

 11. Muad'dib

  Da. Așa e cu drogurile. Ceva instructiv aici: https://www.youtube.com/watch?v=jqoKhIiuZVM
  Altfel, dacă vrei să fii venerat… ajungi ca Paul Atreides/ Usul/ Muad’dib, înghițit de gloata manipulată de religia creată de paraziții emanați de lumea ce nu înțelege menirea unui profet, o voce pe care nimeni nu mai vrea să o audă, într’un univers al fremenilor decăzuți, ajunși umbre ale celor ce fuseseră înaintașii lor, din cauza schimbărilor aduse de ameliorările climatice care au distrus ecosistemul inițial, perfect echilibrat. De fapt, nici el nu a avut puterea să umeze „Poteca de Aur”, deși a văzut’o. I-a rămas fiului său, lui Leto II, sarcina de a deveni Zeul/ Tiranul, prin sacrificarea omului din el în vederea salvării omenirii de pe drumul autodistrugerii. Herbert, pe lângă lecția de strategie, politică, religie, sex și chiar economie, lasă un avertisment pentru toți cei care se vor conducători venerați ai oricărui popor. Conducerea înseamnă sacrificiu, demofilie, slujire a celor pe care’i reprezintă acel conducător. Nu venerație. Cei venerați, chiar dacă nu vor asta, ajung a fi corupți de beția puterii și degenerează, ușor, ușor, pe nesimțite, ajungând a minți și a se minți pe sine, din treaptă în treaptă, tot mai jos…
  Doamne ajută!

 12. Andrei Marian

  Geofreeland- Frumoasa analiza(frumos eseu)sigur ar trebui sa o extindeți .
  Ce ar fi sa ne prezentați situația actuala a României,centrul care generează aceasta situație,forțele concrete care executa acțiunile(atât identitatea reala cat si cea de acoperire) mijlocele,uneltele folosite. .. . .
  Cat despre cărți , o harta interesanta este prezentata de către Ioan Petru Culianu in Hesperus.
  (Doresc sa inițiez un dialog public)

 13. Andrei Marian

  Apropo de pregătire politica, va aduceți aminte ca in toate documentele politice,președintele Nicolae Ceaușescu,vorbea de o noua ordine mondiala. Niciodată nu s-a precizat in ce ar consta aceasta.Am încercat sa aflu atunci tot din documente,dar peste tot tacere. Bineînțeles nu am întrebat,era un pericol sa se afle ca gândești…

 14. Andrei Marian

  Expunerea lui geofreeland,ne demonstrează inca o data,faptul ca in oștire sunt specialiști cel puțin la nivelul celor foarte buni,din unele organizații civile. Nu este nevoie decat de un loc de întâlnire,unde se poate genera si un mod de manifestar

 15. Andrei Marian

  Imi cer scuze pentru greșelile de ortografie,folosesc ca terminal un telefon,la care se adaugă neatenția si graba pentru a scrie textul…

Statistici T5