Ceremonial B 205 Ap AA la Craiova

Categoria Despre Armata

Albaștri ca cerul 

 

Miercuri, 11.10. 2017, la ora 11.00 în Piața Mihai Viteazu din Craiova a avut loc Ceremonialul de primire la întoarcerea din misiune  a Detașamentului Românesc al Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu”, din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est. Detașamentul a fost compus din 120 de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON care  au fost dislocați în Polonia timp de 6 luni, în perioada martie-septembrie 2017. Aceștia au făcut parte din Grupul de luptă NATO condus de SUA și au avut  misiunea de a asigura prezența înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Viitorul armatei sub cer albastru

Ceremonialul a debutat cu efectuarea apelului solemn și la el au mai răspuns prezent  aproximativ 100 de craioveni veniți pentru a asista la eveniment și probabil încă atâți privitori de ocazie aflați în zonă.

Partidele politice nu au mobilizat cetățenii, mai e până la alegeri, iar armata nu merită atenție.

Au participat însă mai marii orașului, respectiv capetele  Primăriei, Consiliului Județean Dolj  și Prefecturii, numele lor nu contează, pentru că ei au vorbit în numele instituțiilor pe care le conduc cu atâta îndârjire fără să știe unde, iar instituțiile le-am menționat.  Domnul prefect i-a felicitat și le-a mulțumit ostașilor(probabil pentru că i-au dat ocazia să mai iasă din birou),

domnul președinte al C.J. Dolj i-a asigurat de profundul respect și deplina prețuire, vorbind probabil și în numele colegei de partid actualmente ministru al muncii, care prin ordonanța 59/2017 a făcut și dovada respectului și prețuirii amintite cu această ocazie în vreme ce

primarul le-a mulțumit militarilor pentru faptul că fac cinste orașului. Păi măcar ei să facă să se vorbească frumos despre Craiova că despre  politicieni marca Olguța și Vișan,  ne stau cuvintele  în gât.

A mai luat cuvântul domnul general de brigadă Dorin Ioniță, Comandantul Comandamentului Întrunit proaspăt înființat și el, Comandamentul bineînțeles,  la București. Astfel militarii, dar și cei prezenți  au avut ocazia să admire noua uniformă de campanie care va intra nu știu când și în dotarea militarilor. Neavând date privind materialul, costul, rezistența proprietățile și avantajele sau dezavantajele, pot spune doar că e .. altfel.

După discursurile oficialilor a urmat un ceremonial religios apoi  înmânarea a două  decorații, Emblema de Onoare a SMG  comandantului detașamentului participant la misiune, Lt.col. Cristian Dumitru și Emblema de Onoare a SMFT, cap. Cl.a III-a  Costel Marius Vienescu.

Domnul Ministru Fifor ori nu are emblemă, ori nu are onoare, ori  având în vedere că este oltean, a considerat că le va ajunge  o strângere de mână când va veni la familie. Țineți aproape tovarăși, că nu știți ce pierdeți, are o mână mare și  tare, ca fularul, se înfășoară de două ori pe gâtul armatei,  pe nesimțite.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea detașamentului. Slavă domnului s-au întors toți întregi, fără pierderi și acesta este cel mai important lucru în ultimă instanță.

Mulțumiri și felicitări militarilor participanți la misiune dar și colegilor lor din B 205 Ap AA condus de Lt.Col. Dinuță care au muncit și au asigurat acasă activitățile unității și pentru cei plecați. Oricum craiovenii mai dădură o premieră, e prima misiune de acest gen pentru armata română, cel puțin din 89 încoace.

 

Mâine va fi o altă activitate  în Craiova care probabil trece prin cea mai fierbinte săptămână a existenței sale din 89 încoace. Acum două zile vizita Secretarului General al NATO, astăzi Ceremonialul întoarcerii din misiune a detașamentului B 205 Ap AA, iar mâine vizita președintelui Iohannis la Fabrica Ford unde se va tăia panglica ultimului model de Ford. După ce a fost la Trump, Iohannis vine și la Ford, Fabrica Henry Ford. Primului i-a pupat mâna celui de-al doilea probabil îi va pupa eșapamentul.  Nu știu dacă a fost și la lansarea ultimului produs Covalact, renumitele mărgele de brânză de țară, dar uite că, dând răspuns promisiunii făcute cu ocazia vizitei în statele unite ale SUA și recentului îndemn al Comisarului Klemm, vine să  arate cum sprijină el internaționalismul economic. Unde dracu o fi văzut Hans naționalism economic la români când noi nu mai avem fabrici, combinate, flotă, industrie, agricultură de nu mai știu când? Până și Covalactul, ăla din ”inima Ardealului” care de fapt este din HARCOM, a trecut din mâna maghiarilor în mâna francezilor, că românii sunt numai cu cârca acolo.   Și atunci  de unde  naționalism economic măi Hans măi? Oricum, s-ar putea ca vizita să fie marcată și de o nouă întâlnire Iohannsis-Tudose, Hagi Tudose, căci premierul vine și el din seara asta la Craiova fiind cazat la RAMADA, poate primește și el o mașină cadou, că nu e de ici de colo, vremuri grele nene Iancule.  Probabil Iohannis și Tudose  își vor strânge reciproc mâinile pe față, fără să dea de bănuit, pentru o treabă bine făcută.

Îmi cer scuze stimați colegi, v-am stricat Ceremonialul cu acest adaos commercial, dar nu merita menționat decât undeva la coada altui articol.

PS. Abia acuma, privind fotografiile celor care au luat cuvântul, am constatat că militarii au arătat că știu să vorbească, iar politicienii că învață  să citească.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Ceremonial B 205 Ap AA la Craiova

  1. Geofreeland

    Mare belea și cu ceremoniale astea! Auzi vere, că veniră băieții ăștia acasă facem ceremonial! Păi de ce? N-auziși că veniră acasă? Așa și? Păi așa, că veniră toți, că și-au îndeplinit misiunea, că sunt interoperabili și mai pregătiți ca la o adică să lupte. Bravo, măi băieți, munca voastră, plină de strădanie, e cinstită de mai marii cititori recte prefect, președinte al CJ, primar, că voi sunteți mândria țării! Ce frumos! Mi s-au umezit ochii văzând cât de mult e apreciată armata, adică acest divizion, care s-a umplut de glorie prin Polonia. Mai deunăzi, se scoborî însuși șeful NATO, să vadă și el AG-9 și aruncătoare de bombe românești pavăză pe flancul estic geostrategic. Mare tam-tam mare, de la Vlădică la opincă, să ne mai fudulim și noi cu mândra armie. Ce mai, ne-am liniștit, dacă veni ăl’ mare și zise că e bine putem să dormim liniștiți. Da’ io am o întrebare, de ce nu se duseră ei prin f’un poligon, la o aplicație cu trupe, să le vâjâie șrapnelul pe la urechi, să simtă în nări pulbere arsă, să vadă și ei cum e la o nuntă în răzbel, prin noroi, prin ploaie, să mănânci din gamelă și să te ștergi cu mâneca plină de ulei și motorină? Ce prostii spun…De, așa era pe vremuri și când te întorceai acasă nu se făcea niciun ceremonial. Era ca și cum era ceva normal, ca venirea de la serviciu. Doar copiii îndrăzneau „tati, ce mi-ai adus?”

  2. @Geofreeland,
    Cam ai dreptate, dar gandeste-te si tu, daca nu ar fi aceste evenimente, cum sa mai dea oamenii astia( prefect, primar, etc) ochii cu populatia fara sa fie injurati? Dar uite cu ocaziile astea au si ei ocazia sa mai iasa afara, sa ii vada soarele fara sa fie huiduiti si injurati, ca de, nu se face injuri armata. Tot asa unii nu scapau nici un ceremonial de repatriere a trupurilor cadavrelor celor decedati, unde nimeni nu scotea un cuvant iar el isi umplea albumul cu bai de multime.
    Pe de alta parte este o adevarata bucurie pentru ei sa isi revada familia si pentru familii sa ii vada intregi acasa. Eu nu inteleg de ce nu se face primirea cu adevarat atunci cand se intorc, i ziua aia, la aeroport, sau la gata, sau pe platoul unitatii si facem niste festivitati la o luna dupa ce s-au intors, asa ca sa marcam evenimentul. Ne e rusine sa ii primim asa cum vin, trebuie neaparat sa ii primim tunsi rasi si frezati? Asta nu e primire, asta e doar asa, pentru imaginea celor care sunt invitati, nu e bucurie pentru nimeni.

Statistici T5