Nivelul …

Categoria Sport

Ce se întâmpă la turneul campioanelor este de râsul curcilor. Numai campioane nu sunt competitoarele. Am văzut de exemplu un meci, Williams- Ostapenko în care jucătoarele s-au întrecut care să facă mai greșeli neforțate sau duble greșeli și care să piardă mai multe ghemuri pe propriul serviciu.Atâta nesiguranță, teamă, crispare, nu am văzut nici la jocurile de amatori. Am văzut un meci Garcia- Svitolina în care jucătoarele se luptau care să servească mai prost și să fie mai pasivă. Svitolina a jucat de parcă atunci luase prima oară racheta în mână. Apoi am mai văzut meciuri în care favoritele au pierdut rușinos dând peste cap… cotele de la casele de pariuri (mamă ce bani se scot de aici, woooooooow).În urma uluitoarei performanțe de a manca bătaie de la Wozniacki,luând doar două ghemuri în două seturi, ca o începătoare, campioana noastră Halep,Nr. 1 Mondial, spune că : „Suntem la un nivel la care toate jucătoarele joacă bine. O să lupt și o să fiu mai ambițioasă pe teren în următorul meci”

Nu domnisoara draga, ATI GREȘIT NIVELUL, SUNTEȚI LA UN NIVEL LA CARE TOATE JUCĂTOARELE JOACĂ FOARTE PROST. E atât de greu să recunoașteți că este un nivel de doi bani și că tot ce poate învăța un tânăr tenisman din meciurile de până acuma este cum să nu joace tenis? Cred că este cu adevărat Turneul Școală cu tema ”Nu faceți ca ele!”. Fără nici o răutate, nu am văzut în viața mea un spectacol mai jalnic, meciuri mai proaste în special cel în care o băbătie bate o puștoaică, nu la tehnică ci la capacitate de efort. Privind meciul vedeam în multe faze imaginea unei bătrânele care făcea eforturi să nu cadă din picioare și a unei  fetițe care făcea eforturi mai mari să nu plângă decât să joace.

Indiferent cine va câștiga, va fi un trofeu fără glorie, un concurs al neputinței al nonvalorii și kitchului sportiv. Doar banii sunt de nivel mondial.

UPDATE 27.10.2017, ora 10.50 :

Tocmai l-am auzit pe Horia Tecău, pe Telecom sport 3 enunțând aberația aberațiilor: ”SIMONA ESTE CEA MAI CONSTANTĂ JUCĂTOARE A MOMENTULUI” .

Oameni buni, cine mă lămurește și pe mine ce se întâmplă cu oamenii ăștia? Cum să spui că un om care are rezultatele Simonei, rezultate care au dat peste cap nu toate speranțele sau casele de pariuri, dar chiar și logica sportivă este CEL MAI CONSTANT JUCĂTOR? Asta depășește orice închipuire.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Nivelul …

 1. Vladimir Putzin

  Marinica,
  din pacate si impotriva si a vointei mai sussemnatului, bancul postat de mine zilele trecute in josul ziselor tale, ala cu cei doi frizeri vecini pe aceeasi strada, unul „cel mai bun din lume” si celalalt „cel mai bun de pe strada aia”, o aluzie impertinenta la actualul nomber uan al tenisului mondial feminin, si-a dovedit valabilitatea mult prea repede, punand in grea dilema amatorii de pus caruta inaintea cailor.
  Costumatia din povestea „Hainele noi ale imparatului”, s-a dovedit tocmai buna si pentru cea mai sexi ințolită tenismena mondiala, batuta la „pielea goala” nu de marea Serena sau tenacea Sarapova, ci de o jucatoare chiar mai modesta ca ea. Sa te scremi doar pentru doua gheme, fara sa-l faci pana si pe dracu’ ghem numai si numai sa nu ajungi tocmai tu, care esti si chiar te crezi prima din lume, ciuca batailor, asta da performanta sportiva, ca pana la urma de sport vorbim aici, ca de nu, disputa era comentata in emisiunile tip „Lumea afacerilor”.
  Motivele si explicatiile acestei infrangeri au inceput deja sa curga râuri, amintind de butada aia cum ca, „pe dansatorul prost, il incurca … testiculele !”
  Poate nu as fi fost interesat de acest „fenomen sportiv”, daca el nu ar fi devoalat din nou si pentru a nu stiu cata oara mentalitatea noastra a romanilor de a ne imbata cu apa rece, crezand ca asa, escamotand adevarul precum pisica in nisip subiectul digestiei ei, putem ascede si noi in lumea mare.
  Ieri s-a vazut ca marea noastra campioana nu este ce pare si ce vrem noi a fi. Cu o zi inainte ministrul Fifor a vazut ca si flota noastra maritima militara este in aceeasi situatie, alaltaieri, alt ministru cu nume de comediant si apucaturi de tragedian zaltat, Stroie, a constat acelasi lucru si cu CFR-ul si ma opresc deocamdata aici ca daca mai continui nu mai apuc sa inchin nici macar un pahar de vin in cinstea Miticilor nostri prieteni.
  Si cand unul ca Tine, ca mine si, de ce nu, ca impertinentul Radu Banciu, spunem un adevar prea evident ca sa fie negat, suntem facuti harcea parcea, ca mai dulce ca mierea sunt politica strutului si cea a ochelarii de cal …
  Si ti-as sugera pritene Marine (drace, ce nume pentru un ofiter de uscat, aproape la fel de uscat ca mine. …), sa incerci, daca nu sustinerea unei dizertatii doctorala cu tema „Simularea performantei la români”, macar un amplu studiu de (ne)caz. Zau ca avand in vedere talentul tau, spiritul de observatie si expertiza ta (poate dai si tu ceva pentru aceasta dezinteresata dar corecta apreciere) merita si meriti sa te ocupi si de asa ceva.

 2. @Vladimir,
  Din pacate toate se leaga si asa cum ai sesizat, peste tot ne acoperim de aceeasi mentalitate aceeasi politica strutista.

Statistici T5