Deșteaptă-te oltene!

Categoria Divertisment

Motto:

”Români din patru unghiuri, acum ori niciodată
Uniți-vă în cuget, uniți-vă-n simțiri!
Strigați în lumea largă că Dunărea-i furată
Prin intrigă și silă, viclene uneltiri!”-Andrei Mureșanu

 

Deșteaptă-te oltene, din somnul rațiunii

În care te’ngropi singur de-atât amar de ani !

Acum, ori niciodată, dă de pământ cu hunii

și toți  cei ce te fură, prieteni sau dușmani!

 

Acum ori niciodată, să ridicăm grumazul

Ce-l ținem aplecat sub sabie sau jug

Sătui de înghițit și de  întors  obrazul,

Să’ntoarcem foaia vieții, ca brazda de sub plug!

 

Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine,

Româna națiune, ce ați visat-o  toți

Ce sângeră și pare că nu își mai revine,

Sub mână criminală de trădători și hoți.

 

Pe voi vă nimiciră a pizmei răutate

Și marile imperii, blindate de blesteme

Noi ne distrugem singuri, părinte, soră, frate

Mânați doar de prostie și copleșiți de lene.

 

Ne’ncalecă strategii, ne copleșesc dușmanii,

Oștirea nu mai știe să lupte pentru țară.

Deșteaptă-te oltene că ne dispar țăranii

Și pleacă să cultive morminte pe afară!

 

De fulgere să piară, de trăsnet și pucioasă,

Acela ce de-acuma de țară va uita

Să nu mai aibă apă, și nici noroc de casă

Să-i crească crengi sub pleoape  și bube undeva!

 

N-ajunse iataganul barbarei semilune,

Nici austro-ungarii,  sau cizma de muscal

Acuma vin să sugă din minele străbune

Prieteni buni și pașnici, ca sucul de crotal.

 

Preoți cu sticla-n mână  și ochii la slănine

Vorbesc despre virtute, morală și de sfinți

Ridică catedrale slăvindu-se pe sine

Iar noi murim deșertic,  departe de părinți.

 

Deșteaptă-te oltene, asta ne e lozinca,

Nu mai dormi pe tine, nu ”feisbuci”  latent

Ia-ți parul din coșare, încalță iar opinca

Și vino de-o agață din nou pe Parlament !

Marin Olteanul

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Deșteaptă-te oltene!

 1. Geofreeland

  De s-ar găsi cineva să pună versurile pe muzică! Tudore Gheorghe te încumeți?

 2. Gerula

  Minunat mesajul,ai talent Marine ,la mai multe asemenea versuri.

 3. Ifrim

  Discriminare, discriminare noi din celelalte zone de ce nu suntem bagati si noi intr-o strofa?

 4. bebe58

  Ești tare Mărine!!! Ține-o tot așa și o să ai parte de multe …. știi tu ce, dar nu contează, pentru că cei care îți vor adresa acele urări nu au nimic de-a face cu ceea ce spui tu. Aceia sunt puțini.

 5. geofreeland

  Stau si ma crucesc! Rau am ajuns! Doua hahalere imbalsamate, Timmermans si Junker, niste ciocli de benzi animate, ne freaca ridichea pe legile justitiei. Ei sunt cei care comanda Europa lu’ peste si valorile ei. Bineinteles, gras platiti de neica Soros. Pai Orban, maghiarul, e naiv? Nu, el s-a ridicat ferm impotriva sorosismului, adica a banilor folositi contra democratiilor, impotriva popoarelor. ANAF-ul a demonstrat cu probe ca toti #rezistii astia care zbarnaie ca musca, ca Rise Project si alti cataveici, gen procuroarea comunista care caftea revolutionari la um 01656,inclusiv neica Joha, marele pres al romanilor,si el dovedit afiliat pe la sorosi, impreuna cu nea Cimpoaca Csallas, adica Ciolos Balmos, au ceva finante, dracu’ stie cate, cum si ce alte chestii ascunse de pe la iluminatii aia de vor sa faca o Noua Ordine Mondiala. Si le casuna pe Romania. Romania e prinsa intr-un lat sinucigas. Ca sa cucerim o tara nu ne trebuie razboi, e mai simplu si ieftin, cumparam presedintii, serviciile secrete, justitia. Si gata, am pus-o! Englezii ies din cloaca bruxelleza, polonezii, demni si ei, o vor face. Singura sansa a noastra e sa le punem sula in coaste bruxellezilor si sa-l obligam pe presul nostru sa tina cu tara. Daca nu vrea, sa-l demascam si sa il demitem. Cum tu, pres, nu te iei de olandezii lu’ peste care nu ne vor in Schengen pentru ca si ne-am nascut in Europa, inaintea lor? Plus ca olandezii finanteaza protestele din Romania. Io ma intreb de ce stam pasivi? Cine tradeaza tara? Cine ne tine sa facem sluj? Unde sunt mult clamatele „valori europene”? Care valori? Ale cui? Noi, creduli, am crezut in ele insa ipocrizia tembela a suspusilor bruxellezi le-a distrus. Cand o tara e jefuita cum e a noastra, cand saracia e endemica, cand tinerii pregatiti pleaca sa munceasca pentru ei si nu in patria lor, ma intreb, astea sunt valorile europene? Tov. profesor de fizica, presedinte nu al inimii romanilor,nu te doare ceea ce vezi? Nu spui nimic de toate astea? Tu nu stii decat sa spui „sa traiti”! Cui? Deci, cui spui asta? Ca ai jurat sa spui poporului roman. Dar ce mai conteaza un juramant de presedinte. Nerespectarea lui nu e punabila. Dar Biblia, da, Al de Sus da fiecaruia ce merita.

 6. Gerula

  InBasarabia,pământ ROMANESC patru comune cer UNIREA cu Patria Mama,iar NOIdormim pe noi.Aiurelile lui Dragnea si a găștii lui ne ocupa tot timpul,si ne distrag atenția de la lucrurile serioase.Ziariști ca molusca de Chiriac care linge blidele la ambasadele care ne veghează noua democrația,indiferent de subiectul in discuție,ataca pensiile speciale si in mod special pensiile militare.In Anul Centenarului Marii Uniri e timpul ca sa ieșim la rampa si să organizam activități pt Unire,si acțiuni de contracararea manifestărilor ostile neamului ROMANESC.Noi militarii nucleul patriotic al societății trebuie sa TREZIM la compatrioții noștri spiritul de neam si mândria de a fi Roman.Acum ori niciodată sa facem ceea ce istoria si strămoșii ne cer.

 7. Gerula

  Daca noi nu transmitem generațiilor de urmași,mândria de afi roman,iubirea de Tara,de tradițiile si obiceiurile fiecărei zone,daca nu popularizam faptele eroilor noștri si nu le cinstim memoria,atunci suntem părtași la jocul dușmanilor prin care încearcă sa ne distrugă ca neam si sa ne împartă la ,masa verde,, teritoriul.Lingăii,trădătorii si infiltrații trebuie sa primească RIPOSTA ferma a romanilor simpli si sa primească ceea ce merita,ura si dispreț.Pentru a ne pastra ființă sineamul in granitele lăsate moștenire de străbuni,NIMIC NU E PREA SCUMP .

 8. Ifrim

  Gropan,Gligor la RTV acum!

 9. geofreeland

  Ce inseamna un presedinte adevarat, suflet in sufletul neamului sau. Iata declaratia presedintelui Partidului Lege si Justitie, Jaroslaw Kaczynski:

  “Programul de schimbari profunde in tara noastra nu va incetini, dimpotriva. Nu poate fi vorba de a ajunge la un acord cu puteri care de ani de zile au tratat Polonia ca pe propria prada. Nu exista, desigur, nicio modalitate in care Polonia ar putea preda Curtii de Justitie decizia cu privire la reformele din justitie. Este de competenta noastra interna, garantata de legislatia UE”.

 10. @Ifrim,
  L-am vazut… cu tot respectul destul de incoerent si lipsit de conciziune. Acolo trebuia mers cu puncte scurte si argumentate, nu cu generalitati si poezie. A vrut sa spuna prea multe nu a reusit sa demonstreze nimic. E drept a fost si faultat de donsorica moderatoare care voia sa ii iasa concluzia cum voia ea, nu cum voiau invitatii.

 11. @Geofreeland,
  imi vine sa ma mut in Polonia.

 12. Ifrim

  @MN.Foarte corect.Moderatorii parsivi te sunteaza si nu-ti lasa microfonul mai mult de 3 min.Din acestea daca faci partea introductiva 2 min.nu ajungi sa punctezi esentialul.Moderatorii ca sa fie miezul din dodoasca vorbesc mai mult decat invitatii si sar f.repede de pe un subiect pe altul.Reprezentantii nosti trebuisc antrenati ca in timp scurt sa citeasca (recite) informatii de pe minim o coala A4.E bine ca totusi sunt bine intentionati.Respect!Aprob sa va mutati in Polonia peste 30 de ani dupa ce gatati treburile incepute pa’cilea.Week end placut!

 13. Numai daca as fi nemuritor as mai prinde oarece schimbari pe aici… ma refer la schimbari un bine ..

 14. Vladimir Putzin

  Domnule Marin Neacsu, datorita lipsei siglei sponsorului tehnic de pe opincile din proximitatea titlului, trebuie sa intelegem ca si acestea i-ar aparține domnisoarei Simona Halep, fiind procurate si ele, precum restului echipamentui, de pe Goaglă …???

 15. @Vladimir,
  Banuiesc ca este o gluma.Una peste alta, efortul Simonei a fost imens, a ajuns in spital , deshidratata, a avut nevoie de perfuzii. Sa ii dorim recuperare deplina. Sper ca in sfarsit echipa tehnica, medicul, cine o fi ala, sa realizeze ca nu e de gluma cu sanatatea si sa nu o mai lase sa intre pe teren nerefacuta, indiferent cati bani sau puncte ar pierde …

 16. Vladimir Putzin

  @ Dragul meu Marinică,
  bănuiala ca spusele mele sunt o gluma, mai ales pentru ca ma cunosti, trebuia sa fie pentru tine o certa certitudine (sic), iar spiritul tau adânc scormonitor, trebuia sa te duca la concluzia că gluma mea, buna sau proasta, nu este indreptata impotriva bravei noastre romance, pe care, dupa „supliciul” ei de ieri iti declarasem ca o s-o respect ori ce ar mai face, ci un atac indreptat impotriva acestor rapaci furnizori de echipament sportiv, care-si permit cu sportiva noastra aflata in fruntea unei nobile ierarhii mondiale, ce nu si-ar permite nici macar cu o „muratura” de alta nationalitate.

 17. @Vladimir,
  Știam măi, crezi tu că nu știam ? Dar voiam să fie clar și pentru alții, ca să nu fii iarăși interpretat greșit și tras de brăcinari.

Statistici T5