PSD și lanțul de cătători

Categoria Divertisment

Pe internet circulă o fotografie cu un presupus chef undeva în România. Cheful are loc într-o sală unde, coincidență sau nu, apare numele  PSD scris pe zid, ceea ce duce cu gândul la faptul că este o sărbătoare de partid,  ceva între un tăiat de moț și cununie, în orice caz o cumetrie tovărășească.

Dacă ai întreba un pesedist, ar spune că este vorba de un dans ”regional” care se dansează probabil prin Teleorman, prin lacul Belina, sau cu prilejul unor inundații, un fel de  ”paparudă sucită” adică nu pentru aducerea ploii ci pentru îndepărtarea inundațiilor sau un ceremonial de îndepărtare a duhurilor rele ale statului paralel.  Îmi amintesc acuma faza cu Doina și cred că în acest context s-a auzit celebra replică a lui VV Ponta.

Oameni haini, răi la suflet, haștag anti PSD ar fi gata să jure că astfel de dansuri  ”dansuri eroice” sunt tradiționale în PSD și că reprezintă un obicei depravat  al conducerilor de partid social democrate și că ar trebui întocmit dosar penal pentru atac asupra justiției.

Ca om echidistant și neangajat politic îmi permit să opinez, după îndelungi studii și analize pe pixeli, că de fapt asistăm la o simplă și decentă întrunire CEx a PSD, pentru stabilirea miniștrilor noului guvern. Departe de a fi indecentă, poziția mâinilor bărbaților între picioarele doamnelor  copiază pe scară largă procedura deja cunoscută a desemnării Papei. Așa cum Papa, de la rușinea numirii unui papă fără oo, este ales prin verificarea bijuteriilor pe care le poartă candidatul, tot așa, în PSD,de la rușinea numirii a doi miniștrii cu ouă de cuc în cuib, s-a instituit obiceiul verificării oolelor primului ministru și miniștrilor, ca nu cumva să mai fie nevoie să se mai facă o omletă din planul de guvernare.Practic, se face o verificare a dosarelor candidatelor la funcția de ministru  și ca să nu se piardă timpul cu verificarea pe rând a fiecărei candidate,  s-a decis verificarea în lanț de cătători.Este de la sine înțeles că nu vor fi admise damele cu oo.  Faptul că fiecare bărbat verifică doua doamne și fiecare doamnă e verificată de doi bărbați face ca sistemul să fie infailibil și să se elimine orice urmă de subiectivism și aranjamente. Nimic  rău, nimic vulgar, totul este transparent, la vedere și cât se poate de social, dar mai ales  democratic.

Sper că am sesizat bine aspectul și veți achiesa  opinia mea. Felicitări conducerii PSD pentru originalitate.

PS Pe surse mi se spune că așa vor avea loc și verificările și selecția viitorilor parlamentari din PSD, la alegerile următoare. Aviz amatorilor sau amazoanelor. Bineînțeles se va face o preselecție la nivel județean/regional, apoi domnul Dragnea va prezida jurizarea națională.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

25 Raspunsuri la PSD și lanțul de cătători

  1. Geofreeland

    Un trucaj ordinar.Priviti O de la democrat aplicat pe coltul de piatra.Deh,sa ne mai destindem. Dansul asta e chiar un brand bun de export pentru tratamente geriatrice.

  2. @Geofreeland,
    Chiar si fara textul cu partidul, eu tot la alegerea ministrilor PSD m-as fi dus cu gandul.

  3. Geofreeland

    Nu înțeleg de ce numai la PSD. E valabil pentru toate partidele. Cazul Ioan Oltean cu șefa ANRP, vezi PDL,nenea matrozu’ cu consiliera Udrea si nu vreau sa mai zic, ca e treaba lor la partid. Au si ei criteriile lor. Dar dansul ala din poza mi-a dat idei, politice bineînțeles… Pana la urma, adrenalina, serotonina, plus feromonii dau singurul șarm al existentei noastre animalice, in sensul zoon politikon…Nu?

  4. @Geofreeland,
    Pai numai la PSD am avut doua guverne date jos de propria conducere pe motive de oua si nu te supara, Anastase, Udrea, Ritzi aveau cojones pe langa Carmen Dan, Dancila, Shaidehh, Andronescu.

  5. geofreeland

    Inteleg reactia unui craiovean fata de Volguta Craiovei ca ministresa la munca in relatia cu pensionarii militari. Subscriu. Dar in extenso, cu facaturi, pentru generalizare, e o decadenta si un misoginism semanand a altceva. Nu inteleg de ce o japita ca Monica Macovei nu poate fi un subiect de articol. Raul facut de ea e infinit mai mare decat fetele astea care vor si ele sa se ajunga. Treaba lor, ca doar nu am inventat noi lumea. Pe frontispiciul cazarmii unde l-au executat pe Ceausescu scrie „Ofiterul de cavalerie e si calaret si cavaler”. Ce-or fi „calarit” ei treaba lor, martoage, iepe, mustangi, dar erau cavaleri. Noi nu suntem? Io cred ca da. In aprecierile de serviciu facute tinerilor ofiteri focosi sub patimile varstei, comandantii abordau cu o eleganta punabila criticile despre unii care isi pierdeau noptile alaturi de damoazele si paharele, cam asa: „Domnul ofiter da cu prea mult odicolon dimineata si e prea pedant cu damele”. Si venea vremea senectutii cand acei tineri ofiteri, ajunsi colonei cu barbi ingalbenite de tutun, citindu-si memoriul, comentau cu subordonati mai tineri, „vedeti? Asa sa fiti! Si calareti si cavaleri!” Si viata mergea inainte, pana se sfarsea si nici acum, nimeni nu mai stie cine erau acei ofiteri calareti si cavaleri, cimitirul e martor cu poze si inscrisuri care nu spun nimanui nimic. Ce va fi peste 20 de ani? Neant peste gandurile noastre. Guverne de gagici, avortate la 6 luni, viata…Chiar interesant. Daca ma uit la nemti, astia se cacaie de vreo 7 luni sa avorteze un guvern. Prefer un guvern de femei barbate, injurate, lapidate cu pietre biblice…Dar noi mai suntem cavaleri? Dansul ala chiar ma pune pe ganduri, pe unde se joaca? Unde se invata? Ce stil o fi? Gynecological dance? Poate s-o preda la Carol Davila…

  6. @Geofreeland, hai sa stabilim niste repere:
    1. O iubesc pe doamna Macovei la fel de mult ca pe oricare alta persoana, mascul sau femeie care si-a batut joc de romani si Romania.
    2. Doamna Macovei a facut subiectul altor articole atunci cand s-a manifestat prin guverne. Eu nu reincalzesc ciorbele.
    3. Nu sunt misogin. Dovada este ca nu le-am inclus in lista pe Olguta sau Firea, care chiar au personalitate, oricat de rele ar fi.
    4. Eu am vorbit despre modul in care aceste femei sunt postate pe functii mari de misoginul Dragnea exact pentru faptul ca le considera docile, lipsite de vointa, personalitate si deci manevrabile.
    Dansul ala oriunde s-ar juca, se joaca doar intr-o societate sau grup anume,unde damele nu au voie sa se supere…

  7. geofreeland

    Daca astea sunt criteriile, atunci care e sugestia articolului? Sau mai bine zis, ce invatam noi de aici? Raspuns, noi de aici invatam… Ce invatam, ma? Dracu stie… Da’ ne radem, ma, de PSD! Pai de ce? Uite-asa, ca nu-l suferim pe mustaciosu’ penal, ca si dulapul national, ca si toti penalii lu’ Luluta tatii…Hai sa ne radem! Io zic ca poza asta, ca de altfel tot netu’ care e plin de glumite frumoase, sunt chestii care trebuie savurate intim, asa ca plezir. Dar ca sa facem ditamai rechizitoriul anti-PSD mi se pare… nu stiu cum mi se pare…E ca si cum am face jocu’ lu’ #rezisti. Cel putin astia guverneaza, buni, prosti, cum vreti, da’ altii nu mai avem…penelistii (era sa zic penalistii) sunt balega, useristii nu exista, ciolosistii s-au facut de rahat ca boii care impingeau, nu trageau, la car…Nu-mi mai ramane decat udemeristii. Astia, da, astia stiu ce vor, ne mai si critica. Deci, jos Dragnea, taticu’ ca asta pune ministri femei pe criterii numai de el stiute. Bag seama ca premiera romaneasca, a primei femei prim-ministru si ministru de interne supara societatea patriarhala. Si nu intelesei care o fi legatura Belinei cu dansu’ asta atat de senzual! Beline sunt toate lacurile, garlele, iazurile, limanurile, taurile, iezerele si delta. Toate date la privati prin consilii judetene pe criterii de pile. Da, ma, da’ asta e cu Beli..na, nu?

  8. geofreeland

    1. Eu n-o iubesc pe Macovei, o detest si am semnat o petitie pentru a fi exclusa din PE.
    2. Aici nu trebuie sa reincalzim vreo ciorba macovista pentru ca, ce face ea, ACUM, in PE, nu exista in istoria tradarii nationale si e o alta ciorba de potroace, noua, cu ingrediente de venin, actuala si fierbinte!
    3. Neincluderea Volgutei si Firei, ca exceptii nu are treaba cu misoginismul. E si el selectiv.
    4. Nu stiu de ce Dragnea e misogin. Chiar si-a tras o prietena cam cruda, iar femeile numite in functie sa execute, repet, execute programul partidului, de guvernare. Asta nu e docilitate, ci loialitate, nu e lipsa de vointa, ci dimpotriva vointa sa faca bine ceea ce trebuie sa faca, nu e lipsa de personalitate, care nu are nicio treaba cu guvernarea, ci amprenta personala in detalii, forme si mijloace de executie, iar manevrabilitatea e chiar forma de loialitate fata de principiile, proiectele si scopul unui partid pus de popor sa guverneze in folosul lui si al tarii.

  9. geofreeland

    1.Personal nici eu nu-l suport pe Dragnea. Ca sa fie clar, si stiu ce spun. Dar, ma intreb, pe umerii acestui om stau multe responsabilitati. Fortat sa-l puna pe Grindeanu, a facut un compromis. A venit OUG13, in final foarte corecta, iar Grindeanu, bun executant de ordine ale altora, s-a pitit las si a dat bir cu fugitii. Avea personalitate? Vointa? Nenea Mihaita Tudose, avea personalitate, dar a lui si cand primit ordinul s-o dea jos pe Carmen Dan, pentru ca MAI are serviciu de informatii puternic, inventa o minciuna. Cu personalitate, nu? Ce trebuia sa faca Dragnea cu astia? Sa-i lase? Atunci ce sef de partid ar mai fi fost? Daca partidele fac politica guvernamentala atunci s-o faca, cu oameni loiali. Si s-au facut si se fac multe. Nu mai enumar. Romania e in razboi cu maharii din UE si interesele lor, auzi, „valori europene”! Jaf, jug, sluj, saracie! Asta meritam? E bine ca vrem trei submarine, e bine ca vrem Mangalia, ca doar suntem tara cu mare, e bine sa avem armata puternica. Costa, dar ne va costa mai mult sa nu avem.
    2.Apar partide nationaliste. Cu militari. De ce? E o reactie a ce? E reactia demnitatii. Nu mai suportam macovisme bruxelleze. O tara ca a noastra merita respect in lume.Avem resurse, avem oameni inteligenti, avem o istorie. Cine ridica sabia, de sabie va muri. Cine ne ridica noua sabia spre saracie si obedienta? Unele state din UE sunt mai egale ca altele. Asta nu e principiu, e minciuna cu doua viteze.
    3.Daca suntem cinstiti cu noi insine, exista o lumina cat de cat. O alta alternativa e inexistenta ca romani.

  10. @Geofreeland,
    1 Ceea ce face Macovei azi nu face de azi de ieri, face de cand se stie, asta facea si in 2112 si asta face de cand se stie. Faptele ei au continuitate si se inscriu in tiparul ei, deci nimic nou. Nu o sa stau acuma sa ii urmaresc toate vorbele, ca nu m-am tampit.
    2. Misoginismul se manifesta prin lipsa de incredere in calitatile femeilor.Eu nu am nimic cu femeile, am cu cele care sunt numite in functii de conducere fara merite. Daca imi poti spune o alta calitate a doamnei Viorica in afara de cea ca ii este fidela lui Dragnea, dau o palinca.
    3. Dragnea e misogin tocmai pentru ca se foloseste de femei pentru a-si atinge scopurile si a conduce partidul si guvernul ceea ce duce la concluzia ca le condidera(si poate are dreptate in ceea ce le priveste pe cele pe care le alege) drept usor de manevrat, de stapanit, de manipulat, intimidat si controlat. Asta e misoginism, nu faptul ca sesizezi aceste lucruri. Dumneata il pedepsesti pe cel care iti aduce o veste proasta, de parca el ar fi finovat ca s-a intamplat ce s-a intamplat.
    4. Asta e cea mai tare parte a dumitale, faptul ca il cainezi pe Dragnea ca … e coplesit de responsabilitati sau ca „a fost nevoit” sa-i aleaga pe Grindeanu si Tudose. P[i domnule Geo, pana si el a recunoscut ca a facut o alegere proasta, nu ca a fost constrans de cineva. Maine o sa spui si despre el, cum se spune despre Mihai, ca a fost obligat si amenintat sa abdice, cand de fapt el a batut palma. Hai sa ne pastram un gram de rezon.
    5. Aparitia partidelor nationaliste nu se manifesta numai in Romania este un” trend” mondial si tare imi e teama sa nu fie ca si Revolutia de la 1848, ca si miscarea muncitoreasca de dupa 1920 ca si revolutiile de catifea, sau de plumb de dupa Perestroica, importata sau mai bine spus dirijata. Deci avem toate sansele ca si aceste partide care uite tocmai acuma se reinfiinteaza sau infiinteaza sa fie de fapt dorijate si controlate de alti papusari, coincidenta proliferarii acestora in toate statele europene aproape, nu este o simpla coincidenta si daca nu iei in calcul acest aspecte, regretele vor fi tardive.
    6.Reactia demnitatii la la cine? La cei care au probleme reale de conduita, morala si chiar penale, sau oameni cu legaturi certe si adanci cu serviciile de informatii? Ma lasi ? De ce nu apar aceste crize de demnitate la oamenii integri ? Domnule Geo, am pretenti, zau asa!Demnitatea nu se manifesta nici brusc, nici la comanda. Demnitatea se manifesta zilnic, la cel care o are, nu doar cand bate „vantul demnitatii” prin zona.
    7. Lumina care ma duce catre un alt intuneric, se numeste orbire.

  11. @Geofreeland,
    Ce invatam noi de aici ?
    Invatam sa nu mai dam votul nostru unor escroci, indiferent din ce partid fac parte. Invatam ca politica gen ” nu avem ce face, asta e” sau ” da si ailalti sunt la fel, sau chiar mai rai” sau „lasa ba ca merge-asa”, sau ” si ce pe cine vrei sa pui in locul lor” nu mai merge, daca vrem ca pe viitor sa nu ne punem aceleasi intrebari sau sa nu ne lamentam si plangem la infinit. Invatam ca trebuie sa gandim cu propria noastra constiinta si sa vedem lucrurile asa cum sunt, sa nu ne mai lasam imbroboditi, manaipulati, prostiti sau chiar condusi cu buna stiinta de nulitati care tradeaza si distrug tot ce ating. Mai invatam ca trebuie sa ne ridicam standardele si pretentiile, daca vrem sa ne consideram civilizati. Poate ti se pare ca aceasta ” bascalie” nu ajuta la nimic, dar are si pana rolul ei, pe unii ii protejeaza de apa, pe altii ii incalzeste, pe altii ii gadila. Se pare insa ca pe dumneata te derenjeaza numai penele care ating conducerea PSD. Nu stiu de ce mi se formeaza aceasta impresie, poate pentru ca nu e prima oara cand oserv asta. Nu e treaba mea, dar atunci spune-o ca sa stie lumea de ce te deranjeaza unele articole, nu mai scoate misoginismul la suprafata.

  12. Tavi Martin

    Auzi Neica! Discutiile ca discutiile! Da’ mie imi place poza!

  13. GIM

    Azi, nu poti sa zici ca-ti gasesti egali, decat la un partid renumit…cu penali!

    De vrei sa fii azi „ales”, pentru tara,
    Gasesti talente si tehnici, pe undeva
    Si, ca sa n-ajungi chiar, pe dinafara,
    Arati c-ai putea fii ministru, cu…ceva!

    P.S. Si inca ceva, aviz amatorilor;
    Ca sa ajungi…nu va bagati la rochii lungi!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1753332991353720&set=gm.1550812518317985&type=3&theater&ifg=1

  14. @ GIM,
    Nu mi-ai raspuns la intrebare… ce partid ai alege dintre ALO si PNR?

  15. @Tavi,
    Poza ca poza , dar eu chiar as vrea sa stiu pe unde se joaca jocul si cat tine…

  16. Geofreeland

    Eh… Asta e. Când vrei sa afli ceva,dintr-o discuție in doi,mai tii si cu ursul. Dintr-o discuție in trei,tii când cu un urs, când cu altul. Când vorbești cu mai multi, nu mai tii cu niciun urs. Dar apare el. Si la noi la fel. A si aparut. Dar un gând tot ma bântuie,ma, unde s-o juca dansul asta?

  17. Geofreeland

    Tooot privind scena dansului îmi veni in minte Eminescu care zicea de politicienii „sub protecție de fuste”. Uitandu-ma mai atent, sub protecție de fuste mai văzui chiar o ” hora a unirii” „hai sa dam mana cu mana”. Pe vremuri am înființat un cerc rebusist care a castigat un concurs national de compunere si definiții. O minte din cerc zise ” Se topește după muieri”, ce-o fi? Nu va ganditi la politicieni e o definiție rebusista pentru banalul IN. Așa cum „Stigmat de cale” nu e stigmatul pistilului unei flori ci e definiția pentru PIRAT. Si tot Eminescu despre o stea zicea filozofic despre imensitatea universului „Azi o vedem si nu e”. Suntem martorii istoriei live.”După noi,potopul”.Gaudeamus igitur! „Si mâine e o zi”. Noi comentam cu neputinta ceea ce fac gladiatorii in arena.Ca d-aia ii platim, sa ne dea adrenalina. Uneori in exces. Așa cum definitia ” Taie lanțul cu dinții” nu se refera ecliptic la libertate ci la DRUJBA. Ce-o însemna cuvântul asta pe rusește?

  18. @Geofreeland,
    Ieftin taica, ieftin..

  19. NICU

    Varule, am ras acum vreo 3 saptamani de m-am stricat vazaand poza. E REALITATE VARU. VAZUI SI EU CEVA ASEMANATOR PE LA PSD_ISTI.Faceti prea multa filozofie. Astia nu gandesc ci actioneaza involuntar : daca oese ceva bine daca nu….nu!

  20. @Nicu,
    Varule, te rog eu, afla cum se numeste jocul. Sa mor eu de nu sunt curios.

  21. Tokarev_TT

    Se spune că putem schimba situaţia prin vot.O.K.,doar că în ultimii 28 de ani avem de ales între 2-3 grămezi de căcat vopsite în culori diferite care put la fel.Nu avem deloc alternative gen tort,friptură,prăjitură,etc. Deci ce alegem ?

  22. @Tokarev
    Va recomand unul cu aspect de tort, miros de friprura si gust de prajitura.

  23. Stelian P.

    @Tokarev_TT
    Daca tot stim ca partidele actuale sunt gramezi de fecale solutia ar fi sa nu le mai dam votul si sa alegem alte partide noi (daca apar si daca nu au in componenta indivizi urit mirositori).
    Renuntarea la vot ar fi cea mai mare greseala.

  24. Pingback: Dupa 28 ani este normal sa ne conduca acum, chiar un infractor, care se afla in fruntea PSD (PCR) ? – Stiri de ultima ora – stiri online de astazi

  25. Pingback: Dupa 28 ani este normal sa ne conduca acum, chiar un infractor, care se afla in fruntea PSD (PCR) ? – Stiri de ultima ora – stiri online de astazi