Săptămâna anticipatelor

Categoria Opinii

 

 

Suntem în Săptămâna Mare, numită și Săptămâna Patimilor, sau a   Deniilor. Bineînțeles nu puteau lipsi banii pentru că  patimi fără bani și bani fără patimi nu există. Și patimile Mântuitorului tot de la bani au plecat, de la 40 de arginți.

Doamne ce scandal a ieșit anul acesta cu pensiile și salariile date înainte de paște. Nu numai în media, nu numai la guvern, dar și în mediile de socializare. Doamna Carmen Dan, de Zimnicea a fost prima care a anunțat că la MAI se dau pensiile mai devreme, sperând probabil că astfel Coarnă își va retrage plângerile și memoriile trimise la Cotroceni, lucrătorii din MAI vor renunța la proteste iar ea va fi mângâiată pe creastă de mustața  Hamsterului. Viorica, tot de Zimnicea dar altă generație,  care știe că fondurile sunt pe terminate și se tot chinuie să cârpească de colo  dincolo ca să poată crește pensiile primarilor și consilierilor că se apropie alegerile și ei le aranjează, nu ăia care s-au scârbit și nu mai vin la vot, a zis că nu și nu, că nu se dau pensii anticipat.  Doar ea știe săraca, cât trag săracii membri ai comisiilor electorale să numere  rezultatele voturilor până bat cu cele  care sunt anunțate de BEC.  Păi în Rusia s-a știut că a câștigat Putin, din prima zi, a doua era certitudine, a treia era istorie. La noi se numără  voturile până mor jumătate din votanți apoi se fac dosare pentru falsificarea alegerilor. Dar să revenim la pensii. Doamna Viorica la rândul ei anunță că nu se dă nici o pensie înainte de termen că dacă le dai banii românilor ăștia îi cheltuie în trei zile, apoi  rezistă 27 din fondurile lui Soroș. Numai că până să spună ea că nu se dau pensii anticipat, unii deja le mâncaseră. Românul tot român.

Supărată, Viorica i-a trimis pe miniștri să explice ei oamenilor de ce nu își primesc pensiile și salariile anticipat.   Mai prost era că apucaseră să dea pensiile și salariile anticipat chiar și celor care nu lucrau. Domnul Teodorovici a apucat să spună că se  plătesc anticipat salariile numai ministerelor care au făcut cerere și uite așa și-au ridicat miniștrii oamenii în cap. Numai că presarii ăștia, din greșeală au aflat că printre ministerele care au primit salariile în avans este și un minister care ar cam fi trebuit să fie desființat. Este vorba de Ministerul Consultării Publice și Dialogului social.

Acest minister oficial a sucombat odată cu căderea guvernului Tudose și i s-a făcut parastasul când  a fost investit guvernul Viorica. Asta pentru prostime. În fapt, lucrătorii din minister au fost plătiți în continuare chiar și anticipat că doar erau plătiți din bugetul statului nu din afacerile Tel Drum. Ei, acum că s-a aflat că ”morții”  sunt și pe ștate de plată, nu numai pe listele de alegători, nu se găsește nimeni să explice cum este posibil. Televiziunile se fac că întreabă, Viorica se face că răspunde că de fapt ministerul cu pricina ar fi, dar nu ar fi desființat, ba că lucrătorii vor fi lăsați la Ministerul Muncii și la Cancelaria Guvernului, abureli teleormănene.  Acum, cât de prost să fii să înghiți astfel de explicații. Este totuși ciudat că nu se știe cine a făcut cererea pentru plata în avans a salariilor celor de la defunctul minister. Nu s-a gândit nimeni să îl întrebe pe domnul Teodorovici în baza cărui document a aprobat plata în avans a salariilor ministerului care nu mai avea ministru dar mai ales cine a semnat cererea respectivă? Toți își pun întrebarea  cum vor fi împărțiți săracii experți din ministerul fără ministru, în loc să se întrebe de ce mai mănâncă bani din buget dacă nu mai sunt angajați. Din Ianuarie și până acum, acești oameni au bătut berbunca pe salarii ministeriale fără o bază legală, fără a justifica măcar un leu din toți banii primiți, fără a se achita de sarcinile trecute în   fișa postului, pentru simplul motiv  că nu mai aveau post iar făcătorii și desfăcătorii de guverne ne spun că ei nu știu nici unde lucrează nici cine a semnat cererea  și nici DE CE SUNT PLĂTIȚI ÎN CONTINUARE, PE ALE CUI STATE SUNT TRECUȚI.  Probabil cineva o să spună că ei de fapt au desfășurat diferite activități în alte ministere sau fac lichidarea. Îmi permit să îi contrazic. Acești oameni nu numai că au fost păstrați pe vechile funcții, dar cu buna știință a celor care se fac că nu știu nimic, au fost tratați ca membrii activi și funcționali ai unui minister desființat. Din când în când li se dădea și lor un os de ros, așa , ca să își justifice și ei salariul. Cine ținea acești șomeri în plată? Nimeni altul decât ministerul doamnei Olguța Vasilescu cea care urlă peste tot că face dreptate, că nu e frumos ca unii să primească bani fără muncă, că ea este sabia lui Zorro și nimic altceva. Ceea ce afirm nu e minciună și nici interpretări aiurea  este fapt real, dovedibil cu probe.

Concret:

1.       Pe data de 15 Ianuarie 2018 Tudose demisionează. Odată cu el toți miniștri și-au dat și ei demisia și guvernul a căzut;

2.       Pe data de 29 Ianuarie este instaurat guvernul Dăncilă, guvern din care printre altele dispare și Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social;

3.       Pe data de 26 februarie, am trimis către Ministerul Muncii și Protecție Sociale, prin care solicitam niște informații privind sindicatele care au reprezentativitate.

4.       În aceeași zi primesc răspuns din partea Biroului de presă al Ministerului Muncii prin care eram direcțional  către Ministerul Consultării Publice, adică exact ministerul care fusese desființat cu o lună mai devreme. Îmi este greu să cred că Biroul de presă al doamnei Olguța Vasilescu, atotfăcătoarea de guverne,  legi și  ordonanțe în domenii care nu îi aparțin, nu cunoșteau că ministerul către care mă îndreptau nu mai există. Este imposibil ca tocmai biroul de presă al doamnei Olguța să nu știe componența guvernului. Iată  răspunsul primit de la ministerul doamnei Olguța.

5.       După primirea acestui răspuns am insistat către ministerul muncii că întrebarea pusă intră în competența lor și până la urmă mi-au răspuns la întrebări.

 

Deci, după cum se vede ministerul doamnei Olguța ținea în viață acest minister și încerca să le arunce câte un os de ros, ca să își justifice și ei salariile. Nu m-ar mira ca până la urmă să aud că cineva din același minister a cerut și plata anticipată a  salariilor celor din defunctul minister. Se sesizează cineva, că aici miroase a făcătură pe banii contribuabilului?  Cum este posibil să fie plătiți angajații unui minister care nu mai este angajator doamna Olguța ? Cum este posibil ca subordonații dumnevoastră să trimită spre soluționare cereri unui minister care nu mai există? Așa se  lucrează la  Ministerul muncii ? La mijloc nu e o eroare a unui funcționar, nici o nebăgare de seamă mai ales că în  Monitorul Oficial pe lista cu ministerele care au cerut plata anticipată a salariilor apare și ministerul dispărut, dar NU SE ȘTIE CINE A TRIMIS CEREREA. Nu este culmea absurdului să nu se știe cine a emis documente în numele ministerului care a fost înființat  tocmai ” în scopul punerii în aplicare a politicilor naționale în domeniul guvernării deschise, dialogului social, transparenței, consultării publice și relației cu mediul asociativ ”?

Despre ce guvernare deschisă și transparență e vorba aici ?

Aici e vorba de premeditare, nu de neglijență, sau accident. Efectiv e vorba de furt și deturnare de fonduri către angajați fictivi ai unui minister care nu mai există de două luni.   Nu dă nimeni și niște demisii anticipate? Curtea de conturi ce face, doarme? E loc și de DNA, cu sau fără Luluța.

 

https://lege5.ro/Gratuit/gi3tknzxg43q/ordinul-nr-1731-2018-privind-completarea-ordinului-ministrului-finantelor-publice-nr-86-2005-pentru-reglementarea-datei-platii-salariilor-la-institutiile-publice-si-pentru-stabilirea-unor-masuri-pentru

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Săptămâna anticipatelor

  1. Ifrim

    Sefu vedeti la pc.1 ca Toader se scrie Tudose!

  2. @Ifrim,
    Aferim! Ma si miram sa nu fi gresit eu ceva. Dar si astai, numai Viorei, Lulute, Olgute, Todirasi si Tudorasi … nu pot sa isi aleaga si ei alte nume, ca ii incurci ba dupa nume, ba dupa „anagrame”. Anagramatii…..

  3. Geofreeland

    Io nu’șt’ de ce s-o mai fi numind alt minister (un ster mai mic adică) al apărării naționale, când el e al apărării europene? Care „naționale”? E corect zic eu, naționale e și forma de plural, adică a națiunilor. Care națiuni? Păi care? Astea de la Pacific și până în Afganistan,nu? Deci, maresterul și de ce al apărării și nu al atacului,sau contraatacului? Pentru că noi numai ne apărăm, stam zid ca la o lovitură liberă la fotbal. Înaintașii îi spuneau „Ministerul de Resboiu” care spunea exact cine e și ce face. Păi nu mai e niciun resboi și n-o să mai fie, că nu ne lasă extratereștrii. Și atunci la ce-or fi submarinele dacă nu arme de atac, cu rachete și torpile pe ele? Cu 3 submarine putem studia migrația anghilelor la intrarea în gurile Dunării ele săracele trecând Atlanticul și până la Cazanele lui Decebal. Așadar, armata ar trebui să fie o instituție ca SRI-ul, ce ăia au minister? Adică pur și simplu ARMATA, cu șef civil (provenit tot din militari) și un locțiitor militar și gata.Ce atâta minister la atâtica armată? Nici Ștefan nu avea dregătorie de resboi? Nici nu cheltuia prea mult și nici nu avea generali de toate culorile și nici nu săreau la măriri de salarii și îi bătea pe turci și tătari cu săbii, furci și topoare, cu care tăiau porcul, făceau fânul și spărgeau lemne cât le trebuia, nu mai mult. Lăsând gluma la o parte, biro-cratițarea ministerială e cam nășie curată partizană și suge cam mult de la buget fără a ne gândi că și bebelușii, viitorul, au și ei mai multă nevoie să sugă din mila statului ăsta preocupat de o demografie mai ceva ca după un adevărat război.

  4. Ifrim

    @apropitar de caravane.Plagiat de pe FB unui coleg de-al nost’ cica pt. a te mentine in forma,tanar,frumos precum Viorel Lis reteta este in fiecare dimineata pe stomacul gol cate-o cana de formol!

  5. Iulian

    O nebunie media!
    Mai bine dădeau pensiile și soldele până în august!
    Să se simtă oamenii bine!

  6. Mult zgomot pentru nimic. La romani oricum ai da-o, nu e bine. Daca o inainte de termen e propaganda. Daca nu dai e lipsa de intelegere. Cel mai bine , insa e ca se da si celor care nu exista si lucreaza. Din greseala…cica. Dar nu se stie cine a facut greseala si nici nu se poate afla.

  7. Geofreeland

    Ca de fiecare sărbătoare, Poliția română începe vânătorea de permise, amenzi la greu,stress în trafic, nervi, balamuceală. Poliția vânează șoferi,sport național. Hinghereală instituțională, bani la buget, sporuri la lefuri,că de, poliția e în misiune. Se moare pe capete în traficul rutier român, alarmant,tragedii umane fără sfârșit. Cine i-a trimis pe șoferi în trafic? Nu poliția? Cine le-a dat permis? Nu poliția? Adică poliția își crează propriul domeniu de activitate. De ce? Păi tanti Carmen, a lu’ Dan, le dă ordin dă nu mai moară oameni și îi trimite pa șosele pe polițiști să oprească omorurile. Vrăjeală, un fel de te doare capul și iei antinevralgic dar cauza n-o investighezi. Dacă pentru obținerea permisului examenul ar fi adevărat, cu poligon, îndemânare și cu un examen psihiatric suficient, viitorul șofer ar fi chiar antrenat pentru trafic. Avem pe șosele bețivi, chiar și procurori, drogați, tineri imaturi și needucați, bolnavi, oameni fără nicio vocație sau abilitate psiho de a conduce…Lipsa de responsabilitate și respect, agresivitatea, exacerbarea lipsei de caracter sunt tot atâtea pericole pe șosele. Radare, cheltuieli, ITP anual la second handuri cu șpăgi de rigoare, amenzi, rețineri de permise, vrăjeli ineficiente. Cum poți să trimiți în trafic oameni, când pericolul e la 1 m de tine fără a depista lipsa de prevenție, stabilitatea psihică a viitorului șofer, inabilitatea de reacție, respectul pentru ceilalți? Nu combatem cauza, sancționăm numai efectul, uneori prea târziu și mor oameni. În America noastră strategică, te opresc inspectorii de trafic și îți fac lista de nereguli: frâne, stopuri, presiune etc. Firmele nu-și permit să trimită în cursă mașini cu defecțiuni.La noi? Firme…Să nu mai spun de drumuri, între Șincai și Tineretului, în capitală,nu? am numărat 14 capace de roți lângă borduri.De ce or fi sărit ele? Să nu mai zic de bucși, bielete și pivoți. Concluzie, Poliția română, de sărbători, va crește venitul la buget. Apoi va da permise de conducere, ușor de obținut, și de analfabeți, ca doar și ei și-au tras un Audi cât casa…Ce autostrăzi? Să alerge nebunii ăia cu 200 la oră? Mai bine lipsă! Spor la vânătoare dragi rutieri, făceți-vă planul, că doar e Paștele bahic, în rest, permise pe bandă, cu o legislație ineficientă în a-i face pe oameni să nu moară degeaba. Ce zic io aici, vorbe triste pentru viitorul bilanț al ministresei Carmen, încă blândă, din lipsă de idei, cu viitorii candidați la traficul rutier din ce în ce mai mortal, bineînțeles excluzând efectele legii probabilistice a lui Gauss.

  8. Ifrim

    La cata religie cunosc, eu stiu ca Atotputernicul cand a zamislit omul nu a facut si militian deci cele prezentate de Geo intra la selectia naturala!