Atenție la nebăgarea de seamă

Categoria Despre Armata

Nici astăzi nu s-a discutat în Camera Deputaților Ordonanța59. Din câte am înțeles nici militarii noștri nu au spart ușile și nu au umplut nici măcar balcoanele, darămite curtea Parlamentului. Concluzia care se trage este că le convine ca ordonanța să fie votată așa cum a propus-o Olguța și țipă pe ici pe acolo, doar așa pentru impresie artistică. Eu mă și speriasem, mai ales după apelul furibund al domnului Dogaru care scotea fum ca tractorul și amenința că luni, adică azi, va umple Parlamentul de secemediști reprezentativi. Ei aș! Gargară! Mâine, din câte am înțeles, nu ar fi în program legi, pen că e alte cestiuni mai arzătoare la ordinea zilei, cică s-ar discuta numai urgențe dar  și OUG 59 este tot Urgență și  tot pe lista de urgențe era băgată nu ? Se crede că cel mai sigur ordonanța se va discuta miercuri, când se votează moțiunea. Aud că mâine, marți, militarii nu ar mai avea acces la balcoane, cică ca pedeapsă pentru ce au făcut  niște tineri useriști care s-au manifestat ca pe caldarâm. Așa suntem noi învățați, unul face, altul trage.

Deci toată rezervimea este ”focusată” pe ziua de miercuri, mâine e șpriț pauză.

Dar eu am așa  o strângere de inimă și nu știu de ce îmi vine să zic că mâine, marți, când nu se așteaptă nimeni, OUG 59 va fi și discutată și votată, în regim special, cu viteza cu care a trecut și prin Comisia de Muncă. Are cineva curaj să pună pariu? Eu așa am un hanci și am și spus câtorva cunoscuți să stea totuși pe fază la Parlament că e posibil să o furăm ca de fiecare dată, așa pe repede înainte. Cei care aveți posibilitatea, mergeți totuși la Parlament, să aveți ce să povestiți nepoților.

Dacă nu mai putem intra cu ajutorul domnului Lupescu, atunci este cazul ca stimații generali să apeleze la alți parlamentari, eventual la ”distinsul” Căprar cu care se fotografiau și pe care îl lingeau în ureche unii, să vedem dacă îi ajută să fie prezenți în sală. Hai, pe cai …

Iată Programul de lucru al celor 3 zile :

Luni, 25 iunie
14.00 – Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor
– Şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare
15.00 – 16.00 Activitate în cadrul grupurilor parlamentare
16.00 – până la încheierea prezentării moțiunii de cenzură ŞEDINŢA COMUNĂ A CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI SENATULUI

– Prezentarea Moțiunii de cenzură inițiate de 152 de parlamentari

la încheierea prezentării moțiunii de cenzură – până la finalizarea dezbaterii moțiunii simple ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR
– Dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 50 deputaţi (MS 7/2018)
Marţi, 26 iunie
ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR
10.00 – 12.00 Dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi
12.00 – 12.30 Pauză
12.30 Vot final
la încheierea
ședinței
de vot final
– Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor
– Şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare
13.30 – Şedinţa comună a Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, cu participarea liderilor grupurilor parlamentare (la Camera Deputaților).
14.00 – 18.00 ACTIVITATE ÎN COMISIILE PARLAMENTARE
Avizarea unor proiecte de legi şi propuneri legislative; documentare şi soluţionarea unor probleme repartizate comisiilor; studiu individual.
Miercuri, 27 iunie
ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR
8.30 – 10.00 Declaraţii politice
10.00 – 11.30 Dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi
11.30 – 12.00 Pauză
12.00 Vot final
la încheierea
ședinței
de vot final
– Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor
– Şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare
14.00 – până la finalizare ŞEDINŢA COMUNĂ A CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI SENATULUI
Dezbateri și vot asupra Moțiunii de cenzură inițiate de 152 de parlamentari

Nu știu de ce cred eu că mâine între 10 și 12 se va discuta Ordonanța, pentru că este băgată în Ordinea de zi pe aceste 3 zile, la nr 39, spre adormirea vigilenței prostimii.

39. Pl-x 310/2017 Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (PL-x 310/2017) – lege organică Adoptat de Senat – 25.09.2017
Raport – Comisia pentru muncă (Adoptare) – distribuit – 28.11.2017 şi Raport înlocuitor(Adoptare) – distribuit – 7.06.2018
Procedură de urgenţă
Cameră decizională

 

Când mergi la circ și vezi un magician, dacă vrei să vezi cum lucrează, nu privi niciodată ce îți arată el, privește ce îți ascunde, sau ce vrea el să pară lipsit de interes.În 89, în timp ce ochii lumii erau ațintiți asupra Revoluției din România, America invada Panama. Nu a fost o coincidență.

http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.Agenda

http://www.cdep.ro/pls/caseta/ecaseta2015.OrdineZi?oid=1745

https://www.stiripesurse.ro/decizie-de-ultima-ora-usr-nu-mai-are-voie-cu-invita-i-in-parlamentul-romaniei_1273140.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Atenție la nebăgarea de seamă

 1. Vladimir Putzin

  Dragi peneionari militari, cititi OUG 59 pentru că NICI NU STITI CE PIERDETI …!!!

 2. Adormirea vigilenței?
  Vigilența militarilor este adormită de mult,d-le Neacșu!
  Politicul,împreună cu cei din ministerele SNAOPSN,ne ard sistematic.Peste
  câțiva ani vom deveni asistații sociali ai țării.Asta vom fi dacă mai dormim mult în cizme!
  Marea Mută,vom deveni,Marea muritoare de foame!

 3. Ifrim

  Vor sa ne faca belis pe furis ziua ca hotii,ce omenosi sunt reprezentantii nostri ca doar noi i-am bagat in urne!

 4. Bostin

  Degeaba tin unii militari coada sus . Suntem corect dispretuiti de toti politruci datorita lasitatii noastre .Nici vorba de ”onoare”. Norocul nostru ”chior” ( cat va dura si asta ) e ca suntem legati prin lege de pensiile ‘ militienilor ”care nu se lasa calcalcati (de tot) in picioare.In prima zi in care politistii vor obtine pensii separate,pensiile militare vor devenii ajutoare sociale.Ii vedeti pe rezervistii speriati ai lui Dogaru protestand in numar semnificativ ? Nu cred. Cei cu grade mari luate la apelul bocancilor politici au deja destule proprietati stranse in timp și le pot vinde ca sa traiasca bine iar fomistii de jos sunt lasi si asteapta sa le rezolve altii problemele.Vai de capul militarilor care mai spera ceva bun de la politicieni.

 5. Karadeniz

  @Bostin
  E destul de des vehiculată părerea asta că de vină pentru necoagularea rezerviștilor din MApN sunt doar cei cu grade mari Dar oare este așa?
  Să presupunem că este așa (deși aceștia nu ai fost importați de pe Marte ci provin tot din rândurile militarilor deci hibele trebuie căutate și în calitatea bazei de selecție a acestora) dar ce împiedică pe cei cu grade mici să fie mai activi? Există structuri asociative ale militarilor profesioniști, ale maiștrilor militari de marină, o ligă Liga maiștrilor militari și subofițeri in rezerva din Romania. Ce-i împiedică pe aceștia să nu fie lași, să se facă auziți și văzuți să fie apreciați de societatea civilă și de politicieni?

 6. @Karadeniz,
  Lenea, asta ii impiedica. S-au invatat toti sa le rezolve altii problemele.

 7. karadeniz

  @ Marin Neacșu
  Totuși lenea asta nu-i impiedică să se dea în stambă în mediul online, să utilizeze un limbaj mojicesc, să injure de-a valma, pe toți și pe toate. Cei care le citesc postările nu îi cataloghează pe ei ca indivizi ci extrapolează aprecierile asupra întregii armate, deși ei sunt excepția nu regula.

Statistici T5