Conform unui comunicat postat pe pagina MApN, astăzi, conducerea MApN, și cea civilă și cea militară, respectiv ministrul și Șeful SMAp, vor efectual o vizită de lucru în garnizoana Craiova. Din comunicat din păcate nu reiese care este scopul sau ce a determinat această vizită, aflăm doar că vor avea loc discuții la sediul Brigăzii Multinaționale și în cele două locații unde este divizat sau dispersat Liceul Militar. ”Tudor Vladimirescu”. Ceea ce mai știu este ca Filiala ROMIL Craiova face eforturi disperate să se întâlnească cu cei doi, dar din cate se poate vedea în comunicat, nu prea există timp. Domnul Fifor se vede , așa cum spuneam în comentariu pe articolul precedent, numai cu cei care îl slăvesc și nu se dau la el, iar Șeful SMAp este un foarte bun executant al ordinelor. Deși puteam să merg la Comandamentul Brigăzii pentru scurtul moment de presă, adică pentru a asculta declarația de presă a domnului ministru, am preferat să rămân la moșie, pentru a nu mări prin prezența mea numărul băgătorilor de seamă care se gudură la orice campanie electorală. Aș fi mers dacă ar fi existat cea mai mică șansă de a purta discuții cu cel care ne-a promis că ”nu va lăsa lucrurile așa”. Urez succes celor care încearcă să schimbe programul domnului ministru. Iată comunicatul :
Comunicat nr. 231
Data: 07.08.2018
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor efectua miercuri, 8 august, o vizită de lucru în garnizoana Craiova.
În cursul dimineții, cei doi oficiali vor avea o întâlnire cu echipa de conducere și cu personalul Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud Est și se vor deplasa la sediul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, unde vor discuta, cu echipele de conducere ale celor cinci colegii naționale militare, propunerile pentru îmbunătățirea calității învățământului militar preuniversitar.
Programul va continua cu vizite de informare la unitățile militare din zona Făcăi și la Spitalul Clinic de Urgență Militar Dr. „Ștefan Odobleja”.
Ministrul apărării naționale va susține, cu ocazia vizitei în Craiova, o declarație de presă la sediul Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud Est.
Jurnaliștii interesați să participe la oportunitățile media disponibile la sediul Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud Est sunt rugați să transmită datele de identificare (nume, prenume, instituția media, legitimație presă, nr. car de reportaj) la adresa de email relatii.publice01083@forter.ro , până marți, 7 august, ora 20.00. Accesul reprezentanților mass-media se va face până la ora 8.45 la sediul marii unități, din strada Amaradia nr. 48, Craiova.
Persoană de contact: căpitan Mihai Stăncioiu, telefon 0764.394.196.
Da’ io nu înțelesei de ce veni Fifor la Craiova? Să vadă polonezii din brigadă? Dacă e haleala bună? Sau ce? La Colegiul Militar să ce? Fifore, ai fost la AFT Sibiu să girezi o cerere în căsătorie. Așa, și? Da’ nu te-ai gândit, că nu avea cine să îți șoptească, că baza de selecție pentru viitorii ofițeri să fie mai mare? Să mă explic, ca lui Iohannis, mentor? Nu? Câți din absolvenții AFT vor mai rămâne în armată? Ia fă o investigație. E interesant. Io zic așa, ipotetic, dacă ai 50 de locuri de studenți militari, de ce nu faci 100 de studenți? Din ăștia 100 poți selecta cei 50, numai unu’ ș’ unu iar ceilalți 50 rămași în afara selecției să-i utilizezi în servicii auxiliare, că nu toate criteriile de selecție și evoluție de pregătire sunt conform scopului final. Întreabă comandantul AFT și-mi va da dreptate. Ce te costă? Că tot vrei să umpli deficitul. Concluzie, în orice formă de pregătire militară baza de selecție pregătită trebuie să fie mai mare decât cea destinată scopului. Ca să ai de unde alege crema. Altfel există riscul rebutului. Ce e greu de înțeles? Iohannistic, poate. Asta e soluția de identificare a valorilor, a calității umane destinate profesiei. Alta nu e. Bagi 100 de studenți pe criterii discutabile și scoți, normal, 100 de absolvenți. Câți sunt viabili pentru nevoile armatei Fifore? Pune-i pe cadriști să-ți facă o analuză a ultimilor 5 ani de evoluție a carierelor. Normal azi, că pilele acced mai rapid, dar nu e adevărul de valoare al armatei. Deci… o analiză se impune, dacă un ministru se școlește la locul de muncă. Fii bărbat, politicianule Fifor, apleacă-te la sugestii, nu le da la yesmani spre analiză.
Cu o asa selectie s-a dovedit ca avem cei mai slabi( pregatiti) juristi militari la MApN. din tot sistemul national de aparare..!
Deh, Fifore! V-au plecat doctorii și inginerii din armată? Păi, da. Cu doctorii poate rezolvi, da’ cu inginerii e mai greu. Ingineria armelor și munițiilor e grea. Interdisciplinaritatea facultății de arme și muniții o fac atât complexă cât și prețioasă. O specialitate rară, o avere națională ca și a piloților militari. Nevoia te învață, deh! Fifore, du-te la ATM la Chirigiu și vorbește acolo despre cifrele de școlarizare, alocă bani, numai acolo afli ce comoară e avem, ingineria tehnică militară. Ați tăiat tot, fără discernământ, fără studiu de impact, pur și simplu ați stimulat depopularea armatei de cadrele valoroase într-un hei-rup inconștient. Alte armate dau bani grei pentru ingineri, că nu au unde îi pregăti. Să nu crezi vreodată că poți îmbrăca un inginer făcut la Politehnică în kaki. Aceia au altă programă. La ATM e știință inginerească militară strict aplicată pentru a răspunde cerințelor operaționale cerute de luptători. Ingineria militară înseamnă cercetare, proiectare, producție, experimentare, omologare, înzestrare, exploatare, mentenanță, inovare. Toate strict legate de capacitățile de realizare în țară. Așa că, simple vizite, jelanie de deficite umane, sunt un cântec de lebădă. Problema trebuie pusă în CSAT, strategie și viziune, armata Quo Vadis? Deci…Puțină vână, dacă n-o fi prea târziu.
La juridic sunt beizadelele cu diplome cumpărate de la Spiru ex fica lui Stoe ciubuc,Tudose marmita,….si alte odrasle intrate in sistem pe filiera indirectă ca dealtfel si doamna Ciuca ajunsă colonel.
A trecut si vizita, nu s-a reusit aranjarea unei vizite cu reprezentantii ROMIL,dar nici eforturile nu au fost prea mari, din partea filialei locale a ROMIL, poate tocmai pentru ca stiau ca nu au nici o sansa, dar si din alte motive care tin de implicare. Vorbind de implicare, celelalte asociatii din Craiova, ANCMRR si AORRde exemplu, nici macar nu s-au gandit la asa ceva, probabil aveau consemn de la centru. De ce la Targoviste Fifor a dorit sa se intalneasca cu reprezentantii ANCMRR si ai veteranilor, dar la Craiova nu ? Dar de ce ANCMRR si AORR Craiova nu au incercat macar sa ia legatura cu colegii din ROMIL si sa incerce impreuna sa se intalneasca cu ministrul? Pentru ca fiecare conducere a filialelor asociatiilor, urmeaza linia trasata de conducerea de la Centru, nu interesul cotizantilor care nici nu stiu de ce mai platesc cotizatia. Poate fiecare spera sa prinda si el (inca) un bilet la statiune sau (inca) o avansare. Unii se inscriu in sociatii si cer ca rasplata sa fie trecuti pe lista de avansare. Nu e vina lor ca cer, sunt de vina liderii de asociatii care ii accepta, numai pentru a se lauda ca le-a crescut numarul de membri, daca nu cumva si din alte interese mai pecuniare. Este clar ca cu astfel de membri e normal sa dormi linistit acasa. Ei si-au atins scopul, nu ii mai intereseaza nimic. De acest fapt profita si conducerea ministerului care stie ca nu risca nimic tratandu-ne cu sictir.
Conducerea MApN au tradat poporul si militarii inca din 89 când au predat puterea kg. b- ului adica lui Ilici si Militaru.De atunci tradarea e fara oprire in conducere se schimba doar numele sinecuristilor kaki.A fost si o exceptie ( care confirma regula) gen Chelaru expulzat rapid de kg.b – fsn – psd.
Trebuia sa mergeti don colonel fara sa intrebati nimic doar asa cu un microfon mare in mana ei cunoscand,u,va pe,persoana fizica macar le ridicati tensiunea!
@Ifrim,
Spre deosebire de altii eu nu fac nici circ , nici actiuni de imagine sau de speriat copii. Sunt destui cei care se duc doar ca sa vada sefii ca sunt si ei pe acolo.