PROMOȚIA 63 LM ȘTEFAN CEL MARE

Categoria Despre Armata

Zilele aceste, la Câmpulung Moldovenesc se întâlnesc absolvenții promoției 1963 de Liceu Militar. Numai când citești anul promoției ți se face părul măciucă. CINCIZECIȘICINCI de ani de la terminarea liceului.Dacă luăm în considerare faptul că militarii fac armată pe viață și că practic nu se consideră niciodată inapți serviciu militar sau eliberați de jurământul militar, se poate spune că acești oameni au servit patria timp de 55 de ani (fără să adăugăm și cei 4 ani de LM), adică exact câți ani are doamna prim ministru Viorica Dăncilă cu totul, de când a emis primul oac.  Dar, dacă ne raportăm la ministrul muncii, adică doamna Olguța, spaima pensiilor militare, putem spune că domnii ofițeri din promoția 1963 de LM băteau pas de defilare  pe vremea când doamna ministru sărea dintr-un ou în altul. E greu de crezut dar din păcate este cât se poate de adevărat  că acești domni au ajuns să fie batjocoriți de o fătucă care știe despre armată, datorie, jurământ, onoare, cam cât știe Viorica despre Priștina sau țările europene.

Printre ofițerii promoției 63 de LM Câmpulung Moldovenesc a făcut parte și Antoine de Saint-Exupery al României, și îl numesc astfel,  fără a exagera, pe ofițerul, pilotul și scriitorul Doru Davidovici, plecat dintre noi în aprilie 89 în urma unui accident aviatic ale cărui cauze nu au fost nici până azi elucidate. Mă întreb ce ar fi scris acesta despre conducătorii acestor vremuri dacă le-ar fi prins, sau dacă ar fi considerat că merită să scrie despre ei. Nu știu nici dacă doamna Lia sau doamna Viorica au auzit vreodată despre el, sau colegul său de promoție,  George Florin Cozma.

Nu vreau să știu ce pensii au acești ofițeri ai acestei promoții și cei aproape de ei în promoție, dar sunt convins să domnul Solomon ar spune că nu merită să aibă pensia unui ofițer pensionat în 2017, până în Ordonanța 59, pentru că nu ar fi etic, dar mai ales pentru că ei sunt ofițeri ai Tratatului de la Varșovia și trebuie să se mulțumească că încă mai sunt lăsați să respire. Acești oameni, sărbătoriții de azi, încă trăiesc pentru ca cei care consideră că omenirea s-a născut odată cu mandatul lor parlamentar  să înțeleagă că indiferent de epoca în care s-au născut, au fost educați și au trăit, toți oamenii au aceleași drepturi la o viață decentă și că vrem nu vrem, avem aceleași rădăcini iar poziția actuală pe craca sau cracul stând sau drept al  copacului politic nu dă nimănui dreptul să își umilească semenii.

Mă înclin cu respect în fața celor care se încăpățânează să respire și să suporte cu demnitate batjocura generației pampers din politica românească a ultimilor 29 de ani cu vârfurile ei actuale și le doresc din inimă să prindă vremuri mai bune, vremuri în care copii nu mai mușcă din părinți, ca să îl parafrazez pe al doilea Mare Tudor al Olteniei și al Țării.

 

La mulți ani onorabililor! Nu vă lăsați învinși de vremuri!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la PROMOȚIA 63 LM ȘTEFAN CEL MARE

  1. OSCAR BENEȘ

    La Mulți si Viguroși Ani Fericiți alături de cei Dragi și Loaial, Bravi Camarazi !
    Onor și Salve de Artilerie absolvenților celebrului LM „Ștefan cel Mare”-1963 !
    Evadați câteva clipe din cotidian și savurați Bucuria Revederii !
    CARPE DIEM !
    Un „Lăzărist – 1963” Oscar Beneș

  2. Vladimir Putzin

    Iti multumesc prietene Neacsu, iti multumesc mult !
    I-am cunoscut pe cei mai multi dintre ei in toamna aceluias an la Sibiu si mi-am insotit cu ei timp de patru ani zilele si noptile devenirii noastre ca osteni si oameni ai acestor pamanturi.
    Acum, ajunsi la toamna bilantului ne mai intalnim, cum am facut-o si anul trecut pentru aniversarea jumatatii de secol scurse de la inaltarea in gradul de locotenent si cum o fac „nastureii” Ștefanisti in aceste zile, cum o vom face si pe mai departe, din pacate din ce in ce mai putini, aducandu-i in gand iar si iar printre noi pe cei plecati in garnizoana vesniciei.
    Si venim fiecare cu romanele vietii noastre, romane nescrise dar traite incandescent spre a ne da certitudinea datoriei implinite.
    Nu ne-a fost usor, dar fiecare in parte si toti la un loc, indiferent de arma, gradele, obtinute si functiile ocupate, le putem raporta dascalilor nostri ca prin tot ce am facut si invatat la randul nostru si pe altii, le-am cinstit numele.
    Si din Promtia LM 63, pe langa cei doi cavaleri ai condeiului amintiti de mai tanara noastra gazda, plecati nedrept de repede dintre noi, au iesit infanteristi, artileristi, ingineri, economisti, profesori, profesori universitare si doctori in greaua meserie a armelor, parinti, bunici si chiar strabunicu, care au lasat urme de nesters pe rabojul armatei noastre dragi.
    Celor care azi se alatura cu gandul si inima varstnicilor „năsturei”, le multumesc sincer in numele lor.
    Iar tie draga noastra Ela, iti garantez ca Hanți al tău, Neamțul nostru drag, marele Batschi, va fi ca de fiecare data prezent intre ei cum a fost incepand din 1959, adus cu gandul de toti cei pe care i-a iubit atat si de care a fost asa de iubit si pus in capul mesei, acolo unde îi este locul.
    Petrecere frumoasa fartilor, fara Triferment si Colebil, va ureaza prietenul vostru, vesnicul vostru prieten,
    Coco

  3. Socrate Toma

    Domnule Neacsu , stiu ca ma cenzurati dar eu insist sa va amintesc ca , prin modul cum atacati persoanele care va displac , nu sunteti mai valoros decat un ceas desteptator.

  4. neacsu marin

    @Socrate,
    Domnule Trofin, dunpa cum constatati, nu va cenzurez decat in cazul in care limbajul dumneavoastra depaseste limitele bunului simt sau dovediti comportament obsesiv. In ceea ce priveste critica persoanelor care imi displac, mi se pare ceva atat logic cat si normal, ca nu sunt tampit sa critic ceva ce imi place. De fapt si dumneavoastra faceti la fel. Diferenta este ca eu critic fapte, dumneavoastra criticati oameni. Oricum critica dumnevoastra pe acest subiect nu are absolut nii un suport si practic demonstreaza ceea ce am spus eu.

  5. Geofreeland

    Cu George Florin Cozma am făcut o noapte albă, la un cămin de garnizoană! Am și acum o carte pe care mi-a scris o poezie, ad-hoc. O recitesc și-l pomenesc din vremurile când dormeam cu parizeru’ în geam și făceam baie la baia comunală prin ’76. O minune de energie, un om peste vremuri. Promoției ‘ 63 zile de bucurii și dimineți pline de uimirea vieții! Domnule Neacșu, e prea de simțire tema încât un Toma necredinciosul și un Socrate plin de îndoieli, alias Trofin, spre amintirea unui Virgil din CC, să nu dăm ignore. Să-l punem pe Tudor al nost’ cu „Acolo este țara meeeea! Și neamul meu cel românesc…”

  6. Ģerula

    Pentru cei care nu au avut privilegiul să urmeze cursurile unui liceu militar,le pot spune ca acolo s-au pus bazele educației patriotice acolo in vremuri de cenzură am aflat adevăruri istorice rostite abea azi si tot acolo am învățat ce este prietenia sinceră altruism.ul bunul simt si prețuirea aproapelui.Valorile educației primite in acei ani au facut si fac deosebirea dintre generatiile școlite acolo si altele formate la Seral si facultățile unde se cumpără diplomele.La multi ani camarazi.

Statistici T5