COMUNICATUL NR 275/27.09.2018 AL MApN

Categoria Despre Armata

 

Ministerul Apărării Naționale a emis un comunicat deosbit de important pentru țară, privind întâlnirea pe care domnul Secretar de Stat Nicolae Nasta a avut-o cu ”reprezentanții asociațiilor militarilor în rezervă și în retragere”.

Încă din titlu, comunicatul fentează realitatea, pentru că:

  1. Domnul Nasta s-a întâlnit cu reprezentanții UNOR asociații ale militarilor în rezervă și în retragere.Sunt multe alte asociații de care oamenii domnului Nasta habar nu au și reprezentanții lor nu au fost prezenți, ASTA CA SĂ NU SPUN CĂ PE LISTA DEPARTAMENTULUI SUNT 41 DE ASOCIAȚII DAR AU FOST PREZENȚI MAXIM 22 DE REPREZENTANȚI,  DIN CARE UNII DE LA ACEEAȘI ASOCIAȚIE. Deci corect este ai UNOR ASOCIAȚII.
  2. La întâlnire au participat și asociații care au în compunere militari activi, unele mai mulți, dacă se gudură pe lângă MApN și militarii activi sunt lăsați să se înscrie în ele, altele mai puțini dacă se contrează cu conducerea și li se pune în vedere militarilor activi că ”ar fi recomandabil să evite” respectivele asociații. Nu dau exemple, se știeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…

Că activitatea s-a desfășurat pentru imaginea domnului secretar de stat am spus de la început. Că așa este, puteți constata citind comunicatul.  Așa cum spuneam, din textul comunicatului reiese ca un fir roșu grija permanentă a conducerii MApN față de militarii rezerviști și ”retrageriști”, intenția de a promova proiecte (cum au fost proiectele 57 și 59) ca și inițierea unui plan de activități pe anul 2019, deși în cadrul discuțiilor, domnul Nasta s-a referit  mai mult la activități dedicate Centenarului. Întrebare: oare domnul Nasta nu știe că Centenarul Unirii se sărbătorește anul acesta, sau intenționează să proroge prin OUG sărbătorirea Centenarului în așa fel încât să intre în proiectul pe care îl va întocmi departamentul domniei sale pentru  anul viitor?  Oricum, dacă ne luăm după modul în care se exprimă comunicatul, citez : pentru anul 2019 să fie elaborat un plan de măsuri cu activitățile ce se vor organiza și desfășura de către Ministerul Apărării Naționale pentru îmbunătățirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, rezervă, retragere, veterani de război, precum și cu cele care activează în domeniul cultului eroilor”, rezultă că programul propus este  o noutate, altfel ar fi trebuit să se spună ” pentru anul 2019 să fie elaborat UN NOU plan de măsuri”.  Și totuși, trebuie să recunosc că cel care a întocmit comunicatul are dreptate, de facto, pentru că actualul plan, căruia domnul Nasta i-a făcut bilanțul, este întocmit de către SMAp, dar confiscat și jumulit de departamentul domnului Nasta.

Dar, ca să nu mai o lungesc, iată comunicatul:


Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22

 Comunicat nr. 275
Data: 27.09.2018

Întâlnire cu reprezentanții asociațiilor militarilor în rezervă și retragere

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului, Nicolae Nasta, s-a întâlnit joi, 27 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă teme de interes comun și proiectele pe care Ministerul Apărării Naționale intenționează să le promoveze în domeniul social în beneficiul personalului militar și civil, cu referire atât la cadrele în activitate, cât și la militarii în rezervă, retragere și veteranii de război, ale căror asociații vor fi consultate în continuare pe parcursul etapelor de elaborare a actelor normative.

Secretarul de stat Nicolae Nasta a apreciat întâlnirea de astăzi ca fiind benefică și constructivă pentru ambele părți și a dat asigurări cu privire la disponibilitatea instituției militare la consultări și dialog eficient pe teme de interes comun, pe baza unui calendar agreat în comun.

În cadrul evenimentului s-a stabilit ca pentru anul 2019 să fie elaborat un plan de măsuri cu activitățile ce se vor organiza și desfășura de către Ministerul Apărării Naționale pentru îmbunătățirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, rezervă, retragere, veterani de război, precum și cu cele care activează în domeniul cultului eroilor. Membrii structurilor asociative vor transmite propunerile lor în cursul lunii octombrie, urmând ca în luna noiembrie, acestea să fie analizate și aprobate, în cadrul întâlnirilor dintre aceștia și reprezentanții conducerii Ministerului Apărării Naționale.

Biroul presă ”

Limbajul este cel cunoscut de 70 de ani.

Secretarul de stat Nicolae Nasta a apreciat întâlnirea de astăzi ca fiind benefică și constructivă pentru ambele părți”. Așa a apreciat el, ce contează că cei care au plecat de acolo și cei care au așteptat  să vadă de ce i-a chemat la ordin, au rămas cu un gust amar în gură? Ce e gura lui? Nu, e gura lor, treaba lor. Vezi Dragoș, ce am spus eu, ”atmosferă caldă, tovărășească”. Hai măăăăăă, că nu am greșit.

PS Oare ar putea cineva din departamentul domnului Nasta să îmi spună ce activitate a desfășurat numitul departament în anul 2018  ” pentru îmbunătățirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, rezervă, retragere” ? Una, măcar una, în afară de cea din 20 septembrie care este incontestabil Perla Coroanei.

 

http://www.mapn.ro/cpresa/16050_%C3%8Ent%C3%A2lnire-cu-reprezentan%C8%9Bii-asocia%C8%9Biilor-militarilor-%C3%AEn-rezerv%C4%83-%C8%99i-retragere

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

20 Raspunsuri la COMUNICATUL NR 275/27.09.2018 AL MApN

  1. ion savel

    Penibil! Totul este clar…( P.S. Ce este clar???)

  2. Ilie Surla

    Normal ar fi ca toate structurile asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere sa elaboreze comunicate privind participarea sau neparticiparea la aceasta intalnire si in ce masura problemele acestora au fost rezolvate sau macar luate in lucru.Tactica asta a mai fost folosita. S-a invocat lipsa de reactie a rezervistilor, deci concluzia ca sunt multumiti de legislatia actuala (inclusiv O.U.G. paguboase )

  3. Bostin

    Intrebare cu raspuns inclus .Limba de lemn militara poate fi folosita pentru lins fundurile ciumelor rosii ? Nu de alta dar sa nu-i usture pe stapanii ospatarului Nasta.

  4. @Bostin,
    Intrebare:ce limba poate fi folosita pentru lingerea fundurilor celorlalte ciume ?

  5. Bostin

    Neacsule nu ai inteles nimic.Nu exista alte ciume politice .Cand kgb a adunat scursurile pcr si ale societatii din anii 1989 – 1990 pentru a forma FSN a inglobat in el si celelate ciume sau tare ale societatii romanesti. Ciumele omniprezente acum sunt : Tradarea de tara, ,hotia, lasitatea,minciuna,perversitatea extrema.Ele sunt ciumele actuale indiferent de grupul infractional format de securistii bolsevici de atunci fsn- kgb ( psd ,pnl,pdl , usr etc) Toate „”partidele’: s-au format cu scursuri umane si odrasle din PCR si FSN.Oricum nu mai conteaza neamul romanesc e la apogeul disparitiei .Ramane diaspora cu ceva nuclee de romanism curat.Colonia asta jefuita salbatic pana si de istorie si de valorile morale nu mai are viitor.Lumina e stinsa ultimii romanistani lasi supusi genocidului mental , bacteriologic in spitale si celui prevazut in codex alimentarius care se lasa condusi de infractorii si tute absolute stau in intunericul mintii asteptand sa plece si ei.Unde e liniste si verdeata.Game over Siria .

  6. @Bostin,
    Asa e , ceea ce nu vezi, nu exista .

  7. @Boștin
    Ceea ce ne spui este adevărat! Totuși,nu crezi că ești prea pesimist?
    Cine ne tine să nu luptăm pentru țară?
    Eu văd că de aprox.30 de ani românii votează în draci aceiasi oameni,partide revopsite toți emanați din FSNPCRPDLPNL…. aceiași Mărie,dar cu altă pălărie.
    Întreb și eu:de ce cei de la UE când sunt la putere cei din opoziția de acum chiar daca treaba merge prost nu le zice nimic?
    Răspunsul este f.simplu,te las să spui de ce!

  8. Bostin

    Nicolae .Pesimist nu, poate mult prea optimist cand observ ( atent) ca am ajuns o natiune de sclavi lasi aflata in deriva si mocirla morala exact pe fundul prapastiei involutive la toate capitolele. Natiune condamnata la disparitie rapida , prostita total prin mas media NOM care inca mai sapa la mormantul colectiv ca sa mai aiba unde cadea in viitorul apropiat . Sa nu uitam ca ”cimitirele sunt pline de optimisti’ (care ne zambesc plini de speranta din pozele de pe cruce). Vezi pe cineva luptand pentru salvarea a ce a mai ramas din tara -colonie de sclavi indobitociti si a natiunii romane condamnnata cu brutalitate la disparitie ? Neacsule capcana cu partizanatul meu politic indus de intrebarea cu celelalte ciume politice te depaseste.

  9. Dan

    În primul rând, m-aș fi așteptat ca dl Nasta să-și fi motivat in vreun fel augusta-i absență de la simpozionul FSAMR, al cărui co-autor ar fi trebuit să fie prin angajamentul asumat anterior.
    Cum de absența lui Nasta nu au știut decât unii (nu și gl Jianu), reprezentarea sefilor de directii (mai nou „generale”, pentru un plus la solda de funcție) a fost de nivel 2 sau 3, ba chiar nula din partea unora. Ca să nu spun ca intreaga reprezentare a fost nulă, „personalitățile” părăsind pe șest, la pauză, sala de la CCA.
    Apoi, convocarea asta, a sefilor structurilor asociative, total atipică și lipsită de elementarul bun-simț, cu numai 48 ore inainte, a fost, în fapt, o „chemare la ordin”.
    Incheierea „triumfalistă” a convocării printr-un nou plan de măsuri, fără a se cunoaște nivelul de realizare a celui anterior, implicit a preluării pentru viitor ceea ce a rămas neatins din vechiul plan, este „frecție la picior de lemn”.
    Opinia mea este ca fiecare lider de structura dintre cei convocați au gafat prin graba cu care au răspuns chemării la ordin și ar fi trebuit să emită comunicate către membri lor, specificând in detaliu ceea ce s-a relizat și ce nu din vechiul plan de măsuri, indeosebi despre cum mandatele acordate lor au fost duse la indeplinire.
    Am reușit să lecturez unele comunicate, din care n-am înțeles mai nimic, chiar și fără a fi „greu de cap”, comunicate anoste, fără substanță, exact pe tipicul celui emis de dl Nasta.
    „Cine după cine a băut apă?”

  10. @Bostin,
    Nu e o capcana, e o concluzie care se trage fara sa vrei, vazand ca folosesti invariabil acelasi termen.. ciuma rosie… Iti spuneam ca sunt mai multe, nu conteaza culoarea, dar refuzi sa vezi. pe timpul cruciadelor a facur ravagii ciuma bubonica zis ciuma neagra. Sa nu spui ca si aia tot de la Stalin sau Ceausescu a inceput.

  11. Geofreeland

    Dezamăgirea e un fenomen național la 100 de ani de Românie. O stare a nației indusă, întreținută și devenită brand. Cetățenii din minunea asta de țară sunt din ce în ce mai frustrați, decepționați și demobilizați în a mai crede în ceva. Oamenii nu mai râd, semn al optimismului, sunt deprimați, semn al neputinței, sunt speriați, semn al insecurității. Cetățenii țării, din ce în ce împuținându-se, nu-și găsesc rostul, trăiesc într-o tensiune specifică a surprizelor unui mâine incert. Când un filozof român spune că „muia” trebuie regăsită în orice, când Academia Română, sumumul oamenilor de elită tace, când justiția judecă fără probe, sfidând originile dreptului, când politicul este deturnat într-o arenă fratricidă, când oamenii plătesc să trăiască mai mult decât li se dă pentru muncă, totul devine un teatru sălbatic, sfâșiindu-ne sufletele definitiv. Homo homini lupus, asta e politica „valorilor europene” spre care am vrut inconștienți, trădați, siliți. Asistăm la propria prăbușire, trăind-o.

  12. Geofreeland

    Sigur veți comenta, nu văicărelile sunt soluția dar o realitate trăită le confirmă. Animalele nu-și plâng de milă când mor, se duc spre un destin dat, undeva, izolat de lume și trec dincolo fără martori. Câți nu ne-am mirat de sfârșitul unui animăluț drag ce ne-a iubit necondiționat? Demn, împăcat, firesc. Noi am suferit, el nici nu știa că suferă, își trăia ultima minune a lumii încă văzând-o. Pe retina lui stinsă eram noi ca o poză în alb-negru, pașaportul lui spre dincolo. Și atunci cred că ne iubea. Noi, oamenii, conștienți de propria existență și durere, ce facem? Ne văicărim, așteptăm ce? Știm doar. Răul conștient, boală sau răul făcut de alți semeni, sunt rele negând condiția umană. Boala o înțelegem, e un dat genetic programat și căutăm să prelungim resursa acestui trup. Când răul făcut de alții e un rău psihic sau sufletesc, inducându-ne boala organică, forțat, nu putem admite. Cine sunt ei, de ce o fac, ce sistem social susține asta? Oamenii de azi, genetic, pot trăi peste suta de ani. Un sistem social care să îl apere de stress, de otrăvuri alimentare, de aer poluat. Un sistem al bucuriei de zi de zi, prin care omul să muncească nu pentru bani ci pentru datoria față de ceilalți, pentru nevoile lor, pentru bunăstarea tuturor. Doamne, ce utopii îmi trec prin cap. Ca un glonț maiakovskian. Când sănătatea, educația, orice nevoie a omului e o marfă, când accesul la bunăstare e o marfă, degeaba vorbim de civilizație, ne întoarcem la lumea animală, supraviețuirea, dreptul celui mai tare, nu contează durerea, cadavrele, libertățile date nativ, totul e ca într-o retortă cu dop. Doar unii, ca aburul presurizat mai pot ieși dacă cineva scoate acel dop. Restul, un lichid experimental, ulterior aruncat la canal. Ăsta e sistemul? Cam ăsta e. Suntem retorta unei Europe pe care am admirat-o. Azi, știm prețul unei admirații idealiste a lustrului sau poleielii, dacă vreți, a ceea ce se vede dinafară și nu a osaturii, hățiș sălbatic de interese cinice care stau la baza sistemului. A progresului zice-se, care și e. Restul e o utopie, o boală psihică încă. Trebuie să învățăm să trăim și să în lumea impusă. Animalele, în condiția lor, sunt fericite pentru că nu știu de ce au trăit.

  13. Geofreeland

    Plouă bacovian, într-o zi de luni, fără chef de muncă.Prietenii simt la fel. Cum ne pot ajuta? Sunt chiar prieteni? Dacă sunt, sună-i, vorbește cu ei, fie-vă-ți aproape. Gândurile rele zboară-se aiurea, și pentru ei și pentru tine, bucurați-vă de ziua trăită și poate optimismul revine, nu sunteți singuri, vă avem pe voi, dragi prieteni, să ne bucurăm! O săptămână a prieteniei, ce e o săptămână într-o viață? Gaudeamus igitur! Asta e soluția înaintea marilor gânduri.

  14. motoc

    vreau rss zilnic !

  15. @ Motoc
    Abonati-va pe pagina.

  16. Bostin

    Neacsu.Ciuma neagra de atunci e actuala „”pesta porcina”” supranumita (de sute de ani) in popor ”buba neagra” ( de fapt ciuma bubonica ( e si un blestem vechi cu ”buba neagra ” ) . Ce legatura are pesta porcina de acum cu ciuma rosie intreaba la stapanul Teldrum de groparul cu coarne …,Drac-nea .

  17. @ Bostin, tu nu cauti adevarul si nici nu il vezi, tu esti plin de ura impotriva lui Dragnea, nu vezi altceva si nici nu te intereseaza, din 5 cuvinte, 3 sunt ciuma rosie si Dragnea. Da-ti jos ochelarii si priveste imprejur, nu doar intr-o directie.

  18. Ifrim

    Si eu care banuiam ca pesta africana e atrasa de porcu’ de baselu si trebuie asomat!

  19. Bostin

    Neacsule . Fericiti cei saraci cu duhul si aici o includ si pe ”tuta absoluta” alta creeatie politica parazita (ghici a cui ?)Cat priveste fixismul meu sugerat de tine datorita postarile mele cu privire la ciuma rosie kgb – fsn – pdsr- psd iti spun doar atat .Intodeauna lupt doar cu sursa raului nu cu efectele lui ( adica ,pdl ,pnl ,usr,pmp si alte grupuri politico- infractionale) Oricum e prea tarziu pentru a mai salva ceva din fosta tara frumoasa si bogata candva. Nisipul clepsidrei lasitatii fara sfarsit s- a terminat .

  20. @Bostin,
    Pai aia e, ca toate partidele actuale de la guvernare, inclusiv PSD au o singura sursa, nu PSD-ul este sursa. Toate sunt ciumate, indiferent de culoarea pe care o au.