ROMIL, CENTENARUL UNIRII ȘI MIHAI VITEAZU

Categoria Despre Armata

 

Alăturându-se eforturilor tuturor celor pentru care Istoria României,  tradițiile poporului, Patria, INDEPENDENȚA ȘI SUVERANITATEA  ȚĂRII reprezintă valori inestimabile, Asociația ROMIL a inițiat și depus, alături de Brigada 30 Gardă ”MIHAI VITEAZU” o cerere către Patriarhia României prin care solicită ca în cinstea Centenarului Unirii, BOR să demareze cel puțin, dacă nu să finalizeze, procedurile de canonizare a Marelui Voievod Mihai Viteazu, primul domnitor care a înfăptuit de drept și de fapt Unirea celor 3 principate  române.

La momentul înaintării cererii, speranțele într-un răspuns pozitiv sau cât de cât încurajator erau mici, știindu-se că mai fuseseră încercări la care unii înalți ierarhi dăduseră aviz nefavorabil, dar existau și fețe bisericești care își declaraseră deschis susținerea și chiar începuseră să pregătească documentația necesară dificilului proces.

Spre bucuria inițiatorilor însă, recent s-a primit un răspuns din partea Patriarhiei, răspuns care chiar dacă nu dă un răspuns tranșant, (în paranteză fie spus nici nu se poate încă fără un studiu de profil necesar și obligatoriu) este totuși încurajator pentru că nu respinge cererea adăugând-o, așa cum rezultă chiar din răspuns și altor inițiative similare care fac obiectul analizei Înaltului Sinod.

Iată scrisoarea trimisă de cele două structuri și răspunsul primit:

Sunt convins că inițiativa ROMIL va fi apreciată de celelalte asociații și cred chiar că nu ar fi rău ca și acestea să se alăture acestei inițiative pentru a da o mai mare greutate documentelor dar și celor ce susțin și doresc acest lucru. Odată procesul demarat, e de bun augur o susținere cât mai largă. Rog așadar conducerile celorlalte asociații ale militarilor, care sunt de acord cu  acest demers, dar și conducerii Ministerului Apărării Naționale  să trimită scrisori de susținere a acestui proiect,  Patriarhiei Române.

Nu pot să nu evidențiez că măcar în astfel de aspecte, de înalt patriotism, iubire și respect față de înaintași, există colaborare între militarii activi și cei din rezervă.

Amin!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la ROMIL, CENTENARUL UNIRII ȘI MIHAI VITEAZU

  1. Geofreeland

    La mulți ani, Armiei Române și oamenilor ei dăruiți pe viață cu iubire, onoare și demnitate!

  2. Dan

    Centenarul unei populatii tribale,sclavizata ,fara moralâ, condusa de un infractor si de grupuri infractionale organizate asa zisele partide.