Moldovenii sunt români (la fel ca și noi)

Categoria Opinii

Moto: ”diplomați pe care lumea nu voia să îi primească,

 au venit să ne dea lecții și’ndrumări,  în țara noastră ”

 

Articol dedicat centenarului Unirii

E o boala la ambasadorii ăștia americani să își bage nasul peste tot, și unde le fierbe și unde nu le fierbe oala. România, zona Mării Negre, Ucraina, sunt fumate, răsucite în țigări de foi și scot niște rotocoale, niște fumuri de se văd de pe Marte, din sonda aia trimisă să cerceteze  dacă a mai rămas ceva de exploatat, investit, sau dacă sunt cumva ceva scarabei care nu au învățat încă să se bată între ei, sau au învățat dar nu au cu ce. Amestecul Marelui Frate în treburile altora se vede și din Franța și din Strasbourg și din Bruxelles și de oriunde aprinde cineva o brichetă. Practic nu poți face mâncare, nu poți să te dai jos din pat, nu poți să dai mâna cu un prieten, nu te poți scărpina nici în nas nici în cur, fără să fie nasul unchiului Sam pe acolo.

Pettit alege în locul românilor

Moldovenii, frații noștri de peste Prut învățați de ceva decenii bune cu alte nasuri și alte șuturi în cur și pumni în gură, încep și ei step by step să simtă în turul pantalonilor, degetul mijlociu al ursului Grizzly. Ei erau învățați cu Ursul și Gulagul Siberian dar acum au trecut și ei la senzații noi.

Prin august anul acesta, într-un discurs rămas destul de necunoscut în România, ambasadorul  de atunci al SUA în Moldova, James Pettit, unu  mic, dar nu”de statu” își băga nasul direct și fără prezervativ, în treburile moldovenilor, spunând, citez : „Consider că este foarte important și aceasta, desigur, este politica noastră, cred că și politica de aici. Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova. Potențialul aici este foarte mare, aveți un popor calificat și harnic, sunt multe posibilități în anumite sectoare pe lângă agricultură, și asta include sectorul textil și IT.” Măi să fie, uite că veni un pitic din Iowa să ne învețe pe noi istoria românilor, să ne spună că suntem un popor multi etnic pentru că încă de acum 2000 de ani am lăsat toți migratorii să treacă peste  sau să trăiască alături de noi pe meleagurile locuite și stăpânite de urmașii tracilor. Așa ne trebuie dacă nu ne-am împodobit gardurile cu țestele năvălitorilor ca să vădă fiecare nou neavenit ce îl așteaptă dacă ridică nasul mai sus de gard. Acuma cei a căror istorie este mai mică decât Amintirile din Copilărie ale lui Creangă vin să ne învețe istorie și ne spun că nu e bine să fim uniți, că e mai bine să ne vedem fiecare de treburile noastre că au ei grijă de noi și ne îndrumă ei pașii așa cum i-au îndrumat și pe ai pieilor roșii, în special ai tribului Soiux la Wounded Knee cărora la fel le-au spus, că e mai bines să locuiască ei separați  într-o rezervație,  că îi însoțesc ei până la destinație dar i-au îngropat în drum spre ”locul promis”.

Acuma românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt îndrumați de urmașii lui Custer și O.O.Howard să stea în rezervațiile stabilite de pistolarii lumii și să nu se uite unii la alții, că nu e bine, strică la  ten. Micuțul le spune celor de peste Prut că sunt mulținaționali și nu e bine să se uite spre Vest, iar fratele său de la București le spune celor din dreapta Prutului că e bine să își lărgească multiculturalismul, dar nu cu ”moldoveni” ci cu pui de teroriști  la cutie, că face bine la hemoroizi și nu strică  să auzim și noi celebrul strigăt Allahu Akbar  prin piețele noastre, ca să vină ei apoi să ne scape de terorism așa cum de vreo 30 de ani  ”ne scapă de corupție”.

Și totuși …

Aș dori să le spun acestor ”profesori de istorie și educație cetățenească” că totuși moldovenii de peste Prut sunt români,  fie și numai pentru că:

  1. Fac prostia să se uite în gura altora în loc să își stabilească singuri soarta, la fel ca noi;
  2. Îi așteaptă pe ”salvatori” de la începutul celui de-al II-lea război mondial  și nici până acuma nu au înțeles că își așteaptă călăii, la fel ca și noi;
  3. Au stat și stau cu gâtul în jug pe principiul capului plecat pe care cică nu îl taie sabia, la fel ca și noi;
  4. Se lasă manipulați și își aleg numai mincinoși și vânduți în fruntea țării, hoți și corupți, la fel ca și noi;
  5. Declară că urăsc comunismul dar se dau în vânt după măsuri și promisiuni comuniste, votând invariabil comuniști și securiști, la fel ca și noi;
  6. Se închină în aceleași biserici în fața acelorași preoți îmbrăcați în fireturi de aur coborând din  mașini luxoase, la fel ca și noi;
  7. Mor în spitale mizere, slab dotate, la fel ca și noi;
  8. Dau șpagă de când se nasc și până mor, la fel ca și noi;
  9. Mănâncă aceași pâine și urmăresc același circ, ca și noi ;
  10. Au în cartea de istorie a neamului pe Burebista, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Cuza, Brâncuși, Ion Eliade Rădulescu, Enescu, Enăchiță Văcărescu, Eminescu, Iorga, Dimitrie Cantemir și alte câteva mii de nume, la fel ca și noi.
  11. Au stropit aceste pământuri cu sânge și îl vor mai stropi, chiar dacă poate împinși de alții care vor să ne învețe istorie, la fel ca și noi;
  12. Au fost, sunt și totuși vor rămâne pe aceste pământuri, indiferent de câți ”profesori” vor încerca să le modifice istoria, LA FEL CA ȘI NOI .

Cred că măcar atâta lucruri ar putea învăța unii ambasadori care se pretind mari cunoscători ai istoriei lumii, dar nu își cunosc nici istoria de 10 pagini.

PS Piticul ambasador a plecat, dar ”politica noastră” a rămas și va fi continuată.

Întrebare Kinder: ”De ce toți dorm în patul lor, dar românii trebuie să doarmă în țări străine ? De ce nu înțeleg țările mari, că moldovenii tot sunt români și ei? EUROATLANTICII ĂȘTIA, CUM LE PERMIȚI, AȘA TE TRATEAZĂ!!!!!

https://www.cotidianul.ro/ambasadorul-sua-la-chisinau-moldova-nu-e-romania/

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Moldovenii sunt români (la fel ca și noi)

  1. Toți ne vedeau și ne văd dezmembrați. Ceea ce s-a întâmplat în Iugoslavia era pregătit pentru România la Malta, anterior prin declarația de la Budapesta cu care a fost de acord și fostul rege Mihai, înțelegerea Germania – Ungaria din 1989, „turiștii” GRU, numai bărbați, în excursie în Iugoslavia cu trecere pe la noi și staționare pe aici până în noiembrie 1990, comunicatele de la Europa Liberă și de pe la Belgrad cu „60.000 de morți” la Timișoara, echipa Iliescu pregătită să dea „măciuca” de stat și câte și mai câte…. Cei doi, SUA și Rusia împart lumea, iar Rusia și Germania, ca și în 1938, împart Europa! Iar acum o tot lungesc cu Marea Neagră, un câmp „de joacă”. Dușmanul nostru e Ucraina. Ea stăpânește Bucovina de nord și ceva la sudul Republicii Moldova. Cu Ucraina ne-am judecat pentru apele teritoriale, ea stăpânește Ins. Șerpilor. Și din când în când Turcia ne pescuiește calcanii sau „mai dă drumul” unei nave vechi cu refugiați…. Să vedeți în 1919 și 1920 cu „aniversarea” Trianonului…Iar francezii pe care îi „cântă” unii ne vroiau colonie… Citiți Generalul Berthelot – camarad sau colonist? la http://lenusa.ning.com/profiles/blogs/c-l-torii-geodezice-fran-a-for-ele-armate-franceze-viii

  2. Geofreeland

    1. Două comentarii nu au intrat. De ce? 2. Dacă nu pot posta despre Basarabia, zic aiurea, că dacă moțiunea de cenzură pică, citez din șefu’ ” trebuia să moară oameni ca să pice un guvern”. Dacă nu pică la moțiune sunt două variante: șeful PSD e la Jilava sau citatul altui șef. Ultima recomandare de la nemți e „fă orice, noi te sprijinim!” Lina se ia de la hanse nu din inima poporului român.

  3. Geofreeland

    Pe dracu „lina”, lumina am scris dar asta bagă textul automat.Basarabia, nume de domnitor român, e România. Numai boii, orbii și perverșii nu vor asta. Despre ce discutăm? Evidențele atâtor mii de ani? Nici nu migraseră popoarele din UE când noi eram aici, civilizând lumea. Aveți contraargumente?

  4. Geofreeland

    Off topic. Să mori de râs, nu alta! Auzi slogan, „lupta împotriva corupției!” O luptă deci, te luptă! Exact va sloganul „luptăm pentru pace!” Și de când ne tot luuuuptăm tot n-am învins. Ce porcărie chinuitoare. „Luptăm pentru Basarabia” nu se poate. Luptăm pentru bunăstare, ni se poate. De fapt, de ce mirăm. Hoțul strigă „hoții!”, penalii strigă „penalii!”. De când ne luptăm noi ipocrit cu corupția nu a dispărut nicio corupție, dăm șpagă oriunde, ni se cere șpagă oriunde…E ca și cum te-ai lupta cu realitatea. La UE nu e corupție, la ei e lobby, la ei șpaga e comision, ei exportă această formă de mituire care la noi e corupție. De ce nu punem în legea achizițiilor nu criteriul de preț mai mic șpaga a mai mare? Cancelărița hanselor zise lu’ plăvan să-i dea înainte cu corupția și Deutsche Bank făcu cea mai mare evaziune, ca și mincinoșii cu noxele wolkswagen, ca și olandezii Famen, de nu ne vor în Schengen că nu le acceptăm șpaga…Și dă-i și luptă, neicușorule! Câtă vrăjeală perfidă!

  5. @Geofreeland
    Culmea coruptiei este ca parlamentarii sunt cei care declara ca lupta impotriva coruptiei si a coruptilor, deci s-ar autoflagela, iar culmea spagii ar fi sa ceara spaga ca sa voteze o lege antispaga.

  6. Geofreeland

    Mari chestii e posibil a se întâmpla până-n Crăciun. După ce cancelărița îl certă pe plăvan și el pupă poala ‘mneaei primi verde la asaltul final împotriva belinistului. Cum? Simplu, la OUG pe amnistie, ies vestele galbene din portbagaj și de Crăciun iau cu asalt guvernul. Cum toată lumea e cu damf mira-m-aș să nu concurăm cu cei din Champs Elysee, cu borduri d-acasă, cu Molotoave ribbentropiste, cu măști la găști și colinde către jăndari „ne dați, ori nu ne dați” cu pulanu bineînțeles. „Trebuia să moară oameni să cadă un guvern” nu-mi iese din minte nicicum. „Acum ori niciodată…” cântă vestele galbene, deh, poporu’ lui, să pună „guvernul lui”. Zic și io, da’ cine știe ce-or fi stabilit nemții, al nostru și doamna dirigintă la cancelarie, că nouă nu ne spuse nimeni ce vkrbiră. Da’ io zic că asta e. Doamne, fă o minune să nu fie așa! Te rog! Că n-om fi postit degeaba

  7. @Geofreeland
    Stii de ce mor eu de oftica? Ca nici ”rivolutia” asta nu e autohtona, tot de import. Ai de soarta noastra, nici o schimbare de guvern nu putem face asa de capu nostru

  8. geofreeland

    Ce se intampla in Franta? Ce sa se intample, o revolutie care creste, creste…Ce vor francezii? Vor o Franta a francezilor si nu a globalistilor mondiali, a LGBT-istilor, a rothchildienilor, a masoneriei, a corporatistilor, a migrantilor islamisti, a…a oricui. Cat va mai dura asta? Atentate, distrugeri, incendii, devalizari, raniti, teama, insecuritate…De ce ies francezii din case? E ca in 1789, Comuna din Paris, dar azi Bastilia e un sistem endemic, corupt, injust si violent. Nu numai in Franta. E un inceput de incendiu european. Cat timp sistemul rezista democratia devine violenta, „vox populi vox Dei” trebuie auzita. Deocamdata fortele speciale devin o armata contra societatii civile, o aparatoare a globalismului impus cu forta. Ce mai e cetateanul? Forta de munca exploatata la greu, cu o bunastare rezumata la consum, nevoi primare pur instinctuale. Oare asta e omul? Si la batranete, cand nu mai e de interes a fi exploatata devine o victima a propriei lui conditii fizice, un lest social ajutat de stat prin otravire cu medicamente sa se duca mai repede. Ce spiritualitate? Ce cultura? Cultura o facem NOI, spiritualitatea e a NOASTRA, zic „mai marii lumii”. Si la noi unul vrea guvernul „meu”, „o altfel de politica” impotriva democratiei, „lupta impotriva coruptiei” pe care chiar EU o intretin artificial, „justitia independenta” a MEA, bani de bani pentru afacerile serviciilor secrete NOUA, antinationale, veroase, aservite. La tot ce se intampla in Franta nu putem spune decat Allez la France! Asa se spune in toata Europa. Oricum e un moment istoric. Raspunsul final, oricare, va fi sange. In niciun caz albastru.

  9. @Geofreeland,
    Ma tem ca inca nu suntem in masura sa evaluam sau sa spunem cu certitudine cine si ce vrea in Franta. Ca in orice „revolutie”, indiferent cine o incepe, nu e obligatoriu sa o si termine sau castige. In functie de evolutie si interese, fie ele nationale sau straine, se vor baga multe cozi vor fi multe curente, declaratii, adevaruri pentru ca in astfel de situatii fiecare are partea sa de adevar, propriile argumente, justificari, scopuri, nimeni nu va recunoaste sau admite ca e manat de interese meschine, toti isi vor justifica actiunile prin idealuri si scopuri marete. Ca am dreptate o spune si faptul ca miscarea a inceput ca o replica la niste masuri economice, iar acuma, iata discutam de obiective strategice. Va fi un „melange” de tot merde … ca sa ramanem in ton cu originea evenimentelor.

  10. Micky SINBAD

    Da,ar fi un teritoriu mai mare din care ar avea posibilitatea sa plece mai multi definitiv…