Loading


Sâmbătă dimineața, la ora 11,în sala Filarmonicii Oltenia a avut loc o adunare a uneperiștilor din 5 județe, fapt  care a marcat începerea campaniei (neoficiale) a UNPR pentru alegerile europarlamentare, în Craiova. Cel puțin așa au declarat organizatorii și a menționat presa prezentă(oare?) la eveniment: Gabriel Oprea, presedintele UNPR, a participat sambata la Reuniunea Regională a organizațiilor UNPR din Regiunea IV Vest Oltenia. Activitatea s-a desfășurat la Craiova, în prezența reprezentanților organizațiilor județene Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinți și Olt, iar in cadrul reuniunii s-a discutat despre organizarea pentru alegerile europarlamentare.

Cine vrea să afle varianta îmbunătățită,să citească presa angajată. Cine vrea să știe cum a fost, să rămână aici.

Aflând și eu, de la un amic invitat de un fost coleg militar că sâmbătă Craiova va primi vizita unui președinte de partid cu gradele la vedere dar care nu știe cum le-a primit, am zis să merg și eu, că e păcat să pierd ocazia. Mai participasem la un eveniment de acest gen cu ceva ani înainte, când în partid erau mai mulți militari craioveni, dar să nu anticipez. Atunci, cu toată antipatia mea declarată față de gargara politicianistă, am fost totuși impresionat de organizare, de faptul că între cei prezenți am văzut multe figuri cunoscute și, am spus-o și atunci, oameni cu oarece background peste medie ca pregătire și poziție social, adică medici, profesori, militari, oameni de afaceri, avocați, etc.

Să fiu sincer, mă așteptam să îi revăd cel puțin pe o parte din ei, dar și alții, dar, mai ales, mult mai mulți militari rezerviști. Țeapă. Dacă au fost 10 militari rezerviști(craioveni, în afara celor care făceau parte din conducerea națională și județeană a UNPR) în toată sala dar și ăia veniți invitați, așa, ca să vadă ce e pe acolo, nici măcar simpatizanți.  Poate unul sau doi să fi venit cu un interes anume.

În ceea ce privește ceilalți participanți, impresia mea a fost că am participat la o adunare ordonată de Dragnea, în care primarii sau responsabilii locali au adus ce au putut, ca să umple sala și s nu se facă de râs. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar impresia mea și a altora cu care am discutat este că cei veniți(de fapt aduși) acolo nici nu știau de ce au fost chemați, mulți probabil nici nu știau ce este UNPR și cu ce, sau cu cine se mănâncă. Când am mai auzit că pe domnul Oprea și alți vorbitori că sunt impresionați de numărul mare de participanți în condițiile în care și un elev de grădiniță ar fi văzut pe fețele participanților că habar nu au ce e cu ei acolo, mi-am dat seama că UNPR nu mai este ce a fost iar Oprea se îmbată cu apă rece. O să vă convingeți privind fotografiile și fețele ”pline de entuziasm și interes” ale participanților.

Ce a fost de fapt?

A fost o adunare  care dacă a cuprins cu adevărat uneperiștii din 5 județe, înseamnă că situația este jalnică. Să aduni cu chiu cu vai 250 de oameni și să pretinzi să te califici în finala pe țară la parlamentare cu 10% este nu o utopie, e aproape o ilegalitate. Și totuși nu m-ar mira, pentru că îmi aduc aminte că în 2012 la exit-poll UDMR-ul era sub pragul de eligibilitate, apoi la ora 21.00 a ieșit pe post domnul Ponta și a anunțat că UDMR a atins pragul parlamentar, semn că așa trebuie să numere și pesediștii din comisiile de vot și.. surpriză, chiar așa a fost. Iar UDMR-ul a fost balamaua PSD-ului. Nu este exclus ca același lucru să se întâmple și acuma, nu doar nu UDMR-ul. Iar dacă prezența la vot va fi redusă, obiectivul va fi și mai ușor de realizat.

Să revin însă la Conferință. Practic domnul Oprea și-a prezentat colegii de campanile și i-a rugat să spună câteva cuvinte fiecare. Aceștia au luat cuvântul și în afară de mulțumiri și laude la adresa domnului ”ministru”, nu am auzit. Chiar nu am avut ce reține. Apoi a luat cuvântul domnul Oprea, care ne-a povestit amintiri din copilărie, cum a ajuns domnia sa prin armată, cum a visat de mic să ajungă ofițer de justiție, cum a reușit să pună stop accidentelor de circulație pe Valea Prahovei (dar nu a reușit să evite accidental lui Gigină) cum s-a încercat să i se oprească fulminanta carieră politică prin dosare ”politice”, cum și-a respectat domnia sa întotdeauna angajamentele. Mă așteptam ca atunci când a vorbit despre dosarele politice să spună ceva și despre dosarul Doru Paraschiv amestecul domnului Hăpău, protejatul său și toată încrengătura de afaceri și ciudățenii, ca să folosesc un eufemism în care este amestecat și domnul Zisu, un alt protejat al său. Dar nu a spus, pentru că în astfel de moment, spui ce vrei tu, nu ce vor alții.

Deci, cei care nu au fost prezenți nu au ce să regrete, a fost cea mai searbădă, mai amărâtă, mai anostă și mai lipsită de … zvâc adunare la care am participat în viața mea. Și fostele adunări de partid erau mai animate, se mai dădea o palmă după ceafă, se mai vorbea, se mai auzeau comentarii, râsete,dar aici nimic. Parcă am fost la o înmormântare, dar vă rog să mă credeți am fost la înmormântări de toată ”frumusețea”, care ar concura cu cele mai tari moment de stand-up comedy. Aici, nu a fost cazul, oamenii au respectat ”mortul” care  se pare că este UNPR-ul, dacă nu chiar toată clasa politică.  Trebuie să recunosc că am fost dezamăgit, mă așteptam la altceva, la o afluență de ”clienți” devastatoare, având în vedere ce se întâmplă în viața politică. Dar nu, politica chiar nu mai interesează pe români. Kaput.

Ca element de noutate, a fost schimbată sigla partidului, din ” respect onoare și patrie” s-a trecut la ”Dumnezeu Onoare ș Patrie”. Probabil s-a considerat că respectul oricum nu mai există, dar în Dumnezeu tot mai cred unii. Iar imnul UNPR este ” Noi  suntem români”. Domnul Oprea a recunoscut că a fost ales acest cântec (nu știu dacă au fost plătite cuiva drepturile de autor) pentru că s-a constatat că nu doar în România, dar mai ales în România, în anul centenarului, s-au intensificat sentimentele naționaliste și .. nu e așa, de ce să nu profităm și noi un pic?  Gura păcătosului adevăr grăiește. Dar, a mai spus domnul Oprea, partidul nu se dezice de ”interesul național” sintagmă care a fost demonetizată de când a fost rostită de domnia sa. Personal mă feresc să o mai folosesc, ca să nu cad în derizoriu. Cam asta a fost întâlnirea căreia nici nu știu cum să îi spun.

După aceasta, a avut loc o Conferință de presă. Și acolo credeam că nu voi avea loc de microfoanele televiziunilor și ale ”ziarelor de mare tiraj” dar iarăși am luat țeapă. Nu știu dacă au fost cu totul 8 reprezentanți ai media, la fel de zeloși ca și participanții la cealaltă întâlnire, atât de interesați de UNPR încât era  gata-gata să nu fie nici întrebări. Cu greu a spart cineva gheața. Dar, totuși, conferința de presă a fost mai interesantă, pentru că pe lângă ”amintiri din copilărie am primit și oarece răspunsuri la întrebări.

  • Domnul Oprea a fost întrebat ce șanse va avea partidul la alegerile  parlamentare și locale   și a răspuns că deocamdată se gândesc la cele europarlamentare. Ciudat, pentru că la Timișoara pe data de 16 declarase că  “Pentru europarlamentare ne batem, obiectivul este să ne comportăm onorabil. Însă cele mai importante obiective ale noastre sunt alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Ne propunem să obținem peste 10% la locale, la fel și la parlamentare”.Probabil îl deranjează faptul că , conform sondajelor sunt acreditați cu un 2-3%.
  • Domnul Oprea a fost întrebat dacă partidul a luat poziție oficială față de încercările celor din PNL de a anula pensiile militare și a început să povestească iarăși cum a ajuns domnia sa ofițer de justiție și cum a dat legea 223. Apoi a spus că a auzit că totuși proiectul a fost retras probabil și în urma .. a ceea ce spusese dânsul la conferința de la Timișoara. Aici domnul Oprea a greșit de două ori. Odată pentru că habar nu avea că proiectul refusese introdus pe data de 15, deci nu era la curent, ceea ce e impardonabil pentru cineva care se laudă că este în fruntea unui partid militarizat. Ce ați făcut domnule Pricină, nu l-ați informat ? Se poate? A doua mare greșeală a domnului Oprea este că încurcă datele. Din documentele vremii rezultă că proiectul fusese retras pe data de 15.02, fapt probat în articolul legat de domnul Cîțu, iar conferința de la Timișoara a avut loc pe data de 16, deci DUPĂ CE PROIECTUL FUSESE DEJA RETRAS. Așadar încercarea lui Oprea, dar și a pupinturiștilor săi de a își aroga un merit privind retragerea primului proiect ESTE O MANIPULARE IEFTINĂ, nu avea cum să influențeze pe 16, o decizie luată pe 15. Așa e când te ia gura pe dinainte.  
  • Domnul Oprea a fost întrebat ce părere are despre faptul că avioanele F-16 pentru care s-a bătut cu generalii cu capul pe umeri din MApN, au început să cadă și se iau piese de la unele pentru a le repara pe cele stricate. Răspunsul a fost stupefiant: NU CUNOSC! Rușinos domnule Gabriel Oprea, rușinos de trei ori: în primul rând pentru că achiziționarea avioanelor F16 este opera dvs și dacă v-ați abandonat copilul după ce s-a născut nu dă bine la imagine. Este rușinos în al doilea rând pentru că în calitatea de rezervist al armatei române cu gradele la vedere  ar fi trebuit să cunoașteți astfel de lucruri, pentru că este DATORIA DUMNEAVOASTRĂ să cunoașteți starea operativă a armatei al cărei ministru ați fost,  titulatură cu care lingăii vă gratulează și acuma. Și în al treilea rând este rușinos pentru că în calitatea actuală de președinte al unui partid ”militarizat” în care pe primul loc este ”interesul național” starea armatei și soarta militarilor, ar fi trebuit ca până acuma să umpleți televiziunile și paginile ziarelor cu protestele celor 500000 de membri cu care vă lăudați până să vă înghită Tomac.
  • A fost întrebat domnul Oprea dacă printre cei care s-au grăbit să se întoarcă în UNPR după întoarcerea dânsului, este și domnul Antonie Solomon(craioveanul) . A răspuns că nu a fost contactat de acesta.
  • A fost întrebat domnul Oprea, dacă se va alia cu partidul finului Ponta pentru alegeri sau vor forma o coaliție. A răspuns că în politică nu închizi niciodată o ușă și că orice e posibil. Deci politica balamalei se menține, bineînțeles pentru binele ”interesului național”.
  • A fost întrebat domnul Oprea dacă conflictul cu PMP-ul a fost tranșat în justiție și dacă există cumva riscul ca UNPR să nu poată participa la alegeri în urma unei decizii judecătorești defavorabile. Răspunsul a fost că este exclus, că mai există și șansa împăcării dar că oricum UNPR este partid înregistrat, deci poate participa. Oare, chiar așa să fie? Nu cunosc amănunte, nu știu dacă au fost îndeplinite formalitățile legale de absorbire a UNPR sau fuziune cu PMP, dar dacă au fost îndeplinite iar PMP-ul contestă separarea, UNPR are o mare problemă.

Cert este însă că obiectivul principal al partidului la ora asta este să formeze cât mai multe .. filiale de partid, să adune numărul de semnături pentru a putea participa la alegeri. Spune, mi se pare că chiar domnul Oprea în cuvântul său în sală, că ”un singur om dacă există, care să formeze o filială, în jurul acestuia vor venii și alții și așa apar filialele.” Un alt mare adevăr ieșit de pe gura păcătosului. Ca și filialele SCMD, și cele ale UNPR abia se țin pe picioare, se fac eforturi deosebite pentru a se înființa altele  cu câte 2-3 oameni, dar declarându-se mai mulți în speranța că vor mai adera și alții și astfel se va ”dubla” numărul adepților.

Cam asta este starea ”națiunii” UNPR la această oră.

http://www.unpr.net/comunicat-timisoara-16-02-2019/?fbclid=IwAR20jV36Kw4z4TVMMuZIOroQfmzTy0j-22KuVtdU2Jw6H9L7hwZ4TtUhtFY

https://newsweek.ro/justitie/justitia-devoaleaza-ilegalitatile-sefului-serviciului-secret-al-armatei-documente?fbclid=IwAR117wQ9hLQ4fCWwNvqtL37MyBdymVgpozlMnGRmI3WObBwRhJtvUOqMfhw

https://www.stiripesurse.ro/tur-de-for-a-al-lui-gabriel-oprea-unpr-are-ganduri-mari-pentru-europarlamentare_1328634.html

De neacsum

5 comentarii la „Craiovenii și ”interesul național””
  1. Nea Marine, poate ai uitat să menționezi promisiunile privitoare la rezolvarea definitivă și irevocabilă a problemei pensiilor militare, că doar e „partid militarizat” și ar trebui să îi preocupe… Sau n-ai avut ce menționa?

  2. Piloti de supersonice , marinari pe nave militare , scafandrii militari toti dupa epuizare (20-30 de ani activitate cumplita ) sunt scosi la pensie de invaliditate in bataie de joc cu ”’pensie „” 2000 de lei muritori de foame. Asta doar daca supravietuiesc ( foarte putini) macar pana 45- 50 de ani .Apoi revizuibili anual ( plini de boli si traume grave pana la 60 de ani trebuie sâ astepte si sa supravietuiasca cu 2000 lei lunar . Nici un pilot militar sau scafandru de lupta nu a apucat 60 de ani varsta standard de pensionare pentru militari daca sunt deja invalizi rezervisti .Legea 223/2015 prevede ca doar activii pot cere pensionarea inainte de 60 de ani .Invalizii rezervisti piloti ,marinari ,scafandrii toti fosti militari sunt lasati sa moara daca nu au murit toti in misiuni.Pentru ca nu mai sunt activi ci doar invalizi militari nu li se mai iau in considerare grupele de munca avute ca militari.De obicei AC.Grupe de munca acum inutile.

  3. Pelerinaj la moaștele „sfântului” Oprea. „A fost odată ca-n povești/A fost ca niciodată/Din rude mari împărătești/OPREA frumoasă fată”. Cam asta e!

  4. @Dan Puțini,chiar militari, știu ce înseamnă suprasarcina de 4G a piloților militari, camera barică și azot în sânge a scafandrilor, putoarea inhalată din santinele navelor…CCR a zis că și magistrații au asemenea condiții ca militarii…

Comentariile sunt închise.