Lecția de viață a doamnei Kati

Categoria Opinii


A trecut ceva timp de când nu am mai scris și s-au întâmplat destule lucruri destul de importante pentru români.  

Unul din aspectele demne de remarcat este încheierea școlii pentru copii, evaluările și bacul. La bac am asistat la apariția uneia din cele mai proaste promoții, cu cea mai mică rată de promovabilitate, de 67.2%. Păi hai să fim realiști, când ministru la educație este o doamnă care nici nu știe de câte ori a fost ministru lăsând de fiecare dată câte o ”reformă” pe care la următorul mandat să o modifice, la ce te poți aștepta?

În mandatul 2001-2003, doamna a înființat fabricile de diplome, anulând obligativitatea autorizării facultăților private cu ILD sau FF, dar facultățile la zi erau obligate să obțină autorizație. Este lesne de pricipit al cui interes l-a urmărit doamna Kati, cunoscută drept Abramburica, prietenii știu de ce.

Apoi a eliminat examenele  de capacitate și  de admitere la liceu, înființând evaluarea națională, cea care este primul pas spre dezastrul proaspăt declarat. În felul ăsta în liceu erau admiși elevi cu note de 1 și 2  în școala generală, viitorii looseri ai bacalaureatului. Și acuma tot ea se plânge că acesta este rezultatul intrării în liceu cu note de 2,3 și 4. Păi cine a impus această regulă cucoană ?

În mandatul 2008-2009, Coana Mare desființează școlile profesionale, cu trei efecte majore: primul efect a fost abandonul școlar pentru cei care nu aveau ”față” sau bani de liceu. Al doilea efect a fost pierderea maiștrilor din aceste școli,  a bazei materiale, utilajelor și a meseriilor în sine. Al treilea efect a fost popularea liceelor cu personal care nu s-ar fi dus la liceu, preferând să învețe o meserie, sau pentru că nu se vedeau mergând mai departe, dar neavând altă variantă, ca să nu rămână doar cu generala,   s-au dus la liceu, devenind actualii absolvenți fără bac pe care îi critică acuma tocmai mama lor.  

Apoi a limitat probele de bac, de la 7, la 3, ca să aibă copii mai multe șanse să devină liceeni/papagali cu diplomă de bac, așa cum avem parlamentari /papagali cu diplomă de doctor. Altă operă a doamnei ministru/papagal.

În Mai 2019, aceeași doamnă Andronescu care desființa școlile profesionale în 2008, le reînființează, desființând însă peste 170 de clase la liceele teoretice, fără să ia în calcul că nu mai are maiștri pentru ateliere, nu mai are baza materială, utilajele, care oricum erau antice, nu mai avea nimic, doar dorința de a mai face o reformă.

Nu mai iau în calcul activitățile moral-politice ale doamnei, că și acolo a făcut ce a făcut și în învățământ, adică doar prostii.

Ultima dovadă a capacități telectuale a doamnei ministru, este cea probată la festivitatea de absolvire a studenților Politehnicii, de anul acesta. Dorind să îi impresioneze pe studenți, doamna Kati a decis să mototolească niște bani, apoi să îi întrebe dacă aceștia mai sunt buni de ceva dacă sunt mototoliți sau călcați în picioare. Studenții, viitorii oameni de lume nouă, formați la școlile și reformele ei, au spus DA, pentru că valoarea unei emisiuni bancare este dată de valoarea înscrisă pe ea, cum ar spune viticultorul de Vâlcea, Isărescu. Corect din punct de vedere financiar. Însă exemplul este prost din punct de vedere moral. Pentru că la fel de bine, doamna Andronescu ar fi putut aduce în fața studenților un teanc de bani mânjiți cu sânge în urma unei acțiuni violente, sau obținuți prin fraudă, tâlhărie, trafic de droguri și să întrebe dacă banii respectivi au valoare și dacă i-ar primi, având în vedere valoarea lor. În concepția doamnei Kati, și conform principiilor acesteia, banul este ban, are aceeași valoare, indiferent cum arată, sau cum este obținut. Și lecția pe care o dă doamna, din propria experiență, este că OMUL ESTE LA FEL CA BANUL, POȚI FACE CE VREI CU EL, ÎL POȚI CĂLCA ÎN PICIOARE, TE POȚI ȘTERGE CU EL LA FUND, ÎL POȚI STRÂNGE ÎN PUMN, EL ARE VALOAREA LUI, NU CONTEAZĂ CE AI FĂCUT CU EL SAU CUM A AJUNS UNDE ESTE, SAU ÎN POSESIA TA.  

Cu tot respectul pentru om în general, dar pentru mine, un om cu care ștergi pe jos, pe care îl calci în picioare, nu mai e Om, e cârpă, preș, orice vrei, dar nu OM, nu acel OM pe care ar trebui să îl formeze învățământul românesc. Învățământul doamnei Kati poate scoate astfel de oameni, după chipul și asemănarea ei, adică călcați în picioare, umili cu șefii de partid, gata să se târască pentru a obține o funcție de ministru, chiar dacă a fost rejectată de pe aceeași funcție de trei ori, gata să susțină că un plagiator nu e hoț dacă este și șef de partid, gata să susțină că își susține șeful, după ce o pune iar ministru, chiar dacă semnase o scrisoare prin care îl acuza, gata să ceară șefia partidului chiar dacă știe că nu are valoare și nici o șansă să câștige. EA, DOAR EA ÎȘI CUNOAȘTE” VALOAREA”, EA  DOAR EA CONTEAZĂ, CEILALȚI NU, IAR VALOAREA EI ESTE CEA SCRISĂ PE UȘA DE LA INTRARE, NU  CEA A FAPTELOR SAU POZIȚIEI ȘI SITUAȚIILOR PRIN CARE LE-AI OBȚINUT. Doamna ministru, ar fi putut spune: ”uitați-vă la mine, de 3 ori m-am lăsat călcată în picioare, numai să ajung ministru. Am ajuns! De 3 ori m-au destituit, de fiecare dată cu coada între picioare. Nu m-am lăsat și iată-mă ministru și a patra oară.” Dar nu a spus-o. Nu mai era nevoie, studenții au înțeles. Nu cred că nu a înțeles cineva.

Asta este lecția  pe care a vrut doamna Andronescu să o predea proaspeților absolvenți, ca ultimă concluzie a studiilor: faceți ca mine, umiliți-vă, mergeți în patru labe, fiți preș, lăsați-vă călcați în picioare, fiți mototoli, nu contează ce se întâmplă cu voi, nu vă veți pierde valoarea, veți ajunge miniștri de 4 ori, asta contează.

PS: Poate se sesizează cineva privind instigarea la distrugerea monedei  naționale, Bun Național cu însemnele naționale înscrise pe el,  pe care doamna Andronescu a comis-o, călcând prevederile art 18 alin 1 din legea 101 pe 1998, privind Statutul Băncii naționale, care spune că BANCA NAȚIONALĂ stabilește când și cum se distrug monedele și bancnotele puse în circulație, nu doamna Andronescu.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/ecaterina-andronescu-a-mototolit-doua-in-fata-absolventilor-cum-si-a-motivat-gestul-1156150

https://www.avocatura.com/forum/viewtopic.php?t=15049

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Lecția de viață a doamnei Kati

  1. geofreeland

    Un alt gropar cu fusta. Sa speram ca groparita sef Dracila, tot cu fusta, ii va da o lopata undeva, ca asa e intre gropari. Si nenea cu transporturile e sef de gropi, nu ca da el p-acolo, dam noi pe drumuri. Si tanti aia de la justitie tot o groparita cu fusta. De unde se vede ca muierile groparite cu fusta interpreteaza ultimul cantec de lebada al psd-ului. Guvernul asta e ca o agonie a unui animal ranit. Zi de zi i se scurge vlaga, impacat, ca si moartea e uneori necesara. Dupa atata „muie psd”, pietroaie in jandarmi, deputati agresati, scuipati si mascariti pe la poarta, cu dosare penale pentru ca respira, cu seful de partid bagat in puscarie, e normal ca femeile groparite s-au speriat si au pus botul la recomandarile eurosereiste si fac piruete, spagaturi si merg pe sarma. De fapt, circul existentei ministeriale al Abramburicai e tot o comanda politica. Vorba lui Basescu, scoala scoate numai tampiti. Stia el ce spune, asta era planul. Plangem in punga ca nu au luat toti liceenii BAC-ul. Si? Pai daca nu se invata, nu e normal. Eh, mai putini studenti. Dar se mai da si la toamna, cu subiecte propuse de elevi si parinti. Cred ca Abramburica va face propunerea. E in stare.

  2. Dan

    Si totusi ambramburica are dreptate!Intr-o colonie de rahat valoarea sclavilor lasi care inca o mai populeaza ramane constanta ..0. Oricat ii mototolesti ii calci in picioare,te stergi cu ei la fund (dupa spalarea zilnica
    a sinapselor) valoarea lor intelectoala ramane constanta.0. Si un (o) 0 nu se revolta niciodata din doua motive.Stie ca e 0 sau c9nsidera ca e inutil sa tiste el.Si intre 0 si minus infinit e concentrata aproape toata dunatura de de sclavi lasi care au acelasi vis.Matul gros nu conteaza ca e plin mereu doar de deseuri.Asta e viitorul animalului-om. Sclavul nou cu matul plin de deseuri si sinapsele putrezite pline de neuroni infestati de manipulari mas media si nu numai.Viitorul e in stare de putrefactie,prezentul e acum o iluzie,nu mai exista decat ca o iluzie plina de k-k.Suntem cu totii morti de mult.Matrix nu a fost o hiperbola s.f. ci un film istoric!.

  3. Dan

    Da stiu ca am tastat cateva litere gresit dar nu imi mai pasa! Sunt eu doar un 0 (zero).

  4. Dan

    Si totusi ambramburica are dreptate cu mototolirea bacnotelor!Intr-o colonie de rahat (ca Romanistanul) valoarea sclavilor lasi care inca o mai populeaza ramane constanta ..0. Oricat mototolesti (sclavii),ii calci in picioare,te stergi cu ei la fund (dupa spalarea zilnica
    a sinapselor), valoarea lor intelectoala ramane constanta.0 (zero). Si un (o) 0 nu se revolta niciodata din doua motive.Stie ca e 0 sau considera ca e inutil sa riste el.Si intre 0 si minus infinit e concentrata aproape toata dunatura de de sclavi lasi care au acelasi vis.Matul gros nu conteaza ca e plin mereu doar de deseuri.Asta e viitorul animalului-om. Sclavul nou cu matul plin de deseuri si sinapsele putrezite pline de neuroni infestati de manipulari mas media si nu numai.Viitorul e in stare de putrefactie,prezentul e acum o iluzie,nu mai exista decat ca o iluzie plina de k-k.Suntem cu totii morti de mult.Matrix nu a fost o hiperbola s.f. ci un film istoric!.

  5. Geofreeland

    Cu cât accesul la informații a devenit superfacil, de la vârste fregede, „scormonul” arghezian, nevoia de a ști spre a gândi, s-a diminuat, va sucomba și din puerila curiozitate nu se va dezvolta decât acel mod filozofic și superfluu de conștiință în căutare de idoli. Nu învățământul în sine e cauza ci neatractivitatea pedagogică de azi, ancorată în canoane învechite și frustrante. Modernizarea metodicii e inexistentă, curicula e prost gândită spre a fi explorabilă și înțeleasă de copiii cu smartphoane. Profesorii nu fac față gestului de refuz al copiilor față de scolastica impusă. Cam asta e, o babă ca Abramburica, e o catastrofă națională. Un ministru de 30 de ani ar schimba radical totul.

  6. Dan

    Geo .Ai dreptate.

  7. Sos

    Din pacate nu mai gasesti decat prea rar cadre didactice care au vocatie pentru a lucra cu copiii. Si astfel de cadre se cresc, se educa si se pastreaza. Nu cred ca daca ai terminat o facultate si te-ai angajat in invatamant devii peste noapte un cadru didactic, exclus cadru didactic bun.
    Abramburica aduce in invatamant mentalitati din politica; rezultatul: jale. Cand dai de politicieni in functi de executie gandesti ca Dan.

  8. geofreeland

    Meseria de dascăl se face de cei cu har! Câți au permis și câți sunt șoferi? Câți sunt preoți și câți au har? Harul e iubire! Dacă nu-i iubești pe copii, dacă nu-i înțelegi, dacă nu ai răbdare și perseverență, dacă nu te vezi în oglinda cunoștințelor însușite de învățăceii tăi, nu ai ce căuta în învățământ! Probitatea morală e o condiție absolută. Mihail Drumeș ( vă recomand să citiți, e reconfortant de tinerețe) descrie cum un elev vine acasă la profesor să dea corijența. Soția profesorului îl servește cu dulceață la masa din grădină. Profesorul îi pune cărți pe masă și îi dă subiectele. Elevul se luptă cu el în testul cunoștințelor sale. O atmosferă a omeniei, cinstei și probității. Nu șpăgi, nu meditații, pur și simplu respect total. Avem nevoie nația română de un Spiru Haret. Altfel murim. În China s-a dat bacalaureatul, o zi națională, nimeni nu a claxonat, toată lumea a lucrat în liniște. Respect național. Noi trăim în cocina fetidă a Vestului, a dezumanizării și decrepitudinii. Sinucigaș. Europa, cu toate valorile ei, va pieri sub propria ei prostie susținuță de o cloacă a Marilor Familii rapace.

  9. geofreeland

    Mă tot frământ să înțeleg globalizarea asta, cu aceleași scopuri, ca și în epocile belice. Răspunsul meu, deocamdată, e geografia resurselor. Statele, în sine, cu entități culturale diferite, sunt de drept, proprietarele resurselor din arealul lor național. Cei care au nevoie de resurse nu le au la ei și le vor din locurile unde sunt, din statele dintr-un teritoriu aparținându-le. Între dreptul internațional și interesele economice ale celor care pot exploata, prelucra și utiliza resursele, exista un conflict perpetuu. De aici începe golănia, ipocrizia și lozincile politicii mondiale. Implicit, forța armată. Asta nu e civilizație! E un război perpetuu, e o durere profundă a oamenilor trăitori, e o lume în care forța săvârșeste crima. Țări bogate, prin crime istorice, pauperizare forțată a statelor proprietare de resurse, rafinamentul acestui război modern, subtil, cu mijloace perfide, impotriva dreptului internațional în sine, o manipulare de mass-media pentru cetățenii din țările așa-zis bogate. Discriminarea în orice e o crimă, nu poți afirma că dreptul la viață e universal când tu ucizi, colateral, în jaful resurselor de care ai nevoie fără să plătești, ca orice marfă. E o lume a violenței mascată de un drept statuat dar ” fentat” de amendamente lozincarde, credibile majorității unei lumi inconștiente de propria valoare. Și ce să facem? Să desființăm statele? Nu, dar putem amesteca populațiile, putem mixa culturile în amorfism, putem face state cu conduceri marionetă prin democrații locale manipulate, putem distruge idolii credințelor cutumiare…Ar fi haos? Nu, e un haos controlat, albul e negru, nu contează, națiile sunt o teorie iar practica le desfide. Suntem o mlaștină din care sperăm să vedem floarea de lotus. Implozia civilizației umane, bazate pe instincte naturale încă prevalează status quo-ul de a nu trece la adevărata civilizație în care oamenii sunt egali, cum și sunt de la natură, spre o viață adevărat conștientă de propria-i evoluție. Dovezile irefutabile arheologice au demonstrat că instinctele primare au autodistrus civilizația umană anterior nouă. E o ciclicitate funebră dacă nu ne ridicăm la conștiința de control a propriilor trări. Spiritualitatea superioară a umanității plenare încă e de neatins. Efemerul vieții noastre e argument prin uitare și a nu evolua spre civilizație. Ce e acum nu e civilizație, e o lozincă, o utopie, o lume a crimei, similară vieții de supraviețuire ascunse între firele de iarbă ale unui gazon. Nimic altceva.

  10. Ifrim

    Faza cu bancnotele e veche si plagiata de pe net cu un profesor strain am vizionat-o de cca.un an!

  11. Nicolae

    Dumnealor,le au cu plagiatul!!!
    Câți D.D.au făcut ăștia,nu este de mirare că suntem o țară de Doctori.
    Apropos,d-na „Abramburica”,o fi și ea DD?
    Încă o întrebare de bun simț:Școlile,liceele,care au promovabilitate,la Evaluarea Națională respectiv BAC,ZERO sau puțin peste,ce calificative obțin profesorii respectiv la evaluarea lor,de această dată,la sfîrșitul anului? Ori aceștia nu răspund de”rebuturi”? Cum își justifică ei munca,activitatea timp de 4 ani cu elevii?
    SALARIUL câștigat?

  12. neacsu marin

    @Nicolae,
    Da, si a mai fost folosita si de un mare psiholog roman pe un post tv. Deci Amrambirica nici macr nu este originala, pe langa faptul ca nu vede ca ceea ce la altii e virtute la ea e prostie.