Alinierea la România

Categoria Magazin, Opinii


Acum 2 ani scriam un articol, ”România-SUA, paralele inegale” în care constatam că marea democrație universală începe să ne copieze. Nu știu câți au luat în serios acea paralelă, dar cu cât înaintăm în timp apar tot mai multe argumente că nu am greșit, pentru că ultimele știri venite nu de pe paginile Rusia Azi ci de pe paginile marilor trusturi media sau canale de știri ”oceanografice par a fi de domeniul incredibilului :marile puteri, marile democrații ne copiază fără rușine”.

 BBC-ul vuiește de știri care mai de care  ”românești” dacă e să ne luăm după conținutul sau subiectul abordat din care dacă ai schimba numele eroilor ai jura că s-a întâmplat în România. Citindu-le, ca român, nu poți să nu fii ”mândru” că România a devenit un exemplu, un model de conduită urmat de toată floarea ocțidentului, pentru că Marea Britanie, SUA, UE, nu sunt de ici de colo. Vreți exemple? Căcălău măria ta, cum ar spune Celentano.

”CCR-ul britanic ”

În Marea Britanie, Curtea supremă tocmai a dat ca neconstituțională suspendarea parlamentului britanic de către premierul Boris Johnson, acest hibrid Boris Elțîn/Donald Trump și iată că ieșirea perfidului Albion din comunitate se impute din nou. Boris spune că Înalta Curte a dat un verdict greșit. Cum? Și nu s-au sesizat scorțoșii magistrați că le este afectată independența, nu a sărit presa să apere justiția atacată de un politician care nu e de acord cu decizia Curții Supreme ? Ei, asta nu e democrație, lorzii mai au de lucru până să ne ajungă. Deocamdată însă, ne-au copiat pe tema conflictelor instituționale. Aștept să văd și un conflict familia regală/premier și pot dormi liniștit, Anglia e pe drumul cel bun. Ce nu înțeleg eu, este de ce ”rezistenții” nu ies cu telefoanele în Trafalgar Square ? Oare spiritul civic a murit sau încă nu a fost ”implementat” în Bătrâna Anglie? Păi ce ei nu au ONG-uri ? Rușinicăăăăăăăăăăăăăăăăăă!Nene Soroș, tanti CIA, ce așteptați ?

”Trump and associates”

Roger Stone, Jeffrey Epstein, sunt două nume, doi ”penali” ca să folosesc un termen drag prezidentului nostru, care au pus umărul la ridicarea lui Trump, iar acuma sunt cercetați penal. Cum de se mai duce domnul KWI să dea mâna cu un președinte care s-a înconjurat de penali? Îmi amintesc că nu știu la ce sindrofie organizată la Cotroceni a refuzat să invite oficiali români pe motiv că ”e penali” sau asociați cu penalii. Păi ce facem Klaudiță, avem o politică internă și o alta pentru externi? Sau suntem câini cu pisiciLe și șoricei cu tigrii? Nu e bine domnule președinte, nu e bine !

O mână spală pe alta

Cam așa s-ar traduce literar ultimul scandal din regatul Trump, izbucnit acum câteva zile pe tema ”colaborării” dintre știuletele american și pop-cornul ucrainian. Pe scurt, în America va urma o investigație privind o convorbire între președintele american și cel ucrainean, convorbire în care Trump îi cerea omologului său să ”îi facă o favoare” declanșând o investigație în Ucraina, privind anumite activități ale lui Joe Biden, contracandidatul lui Trump la alegerile din doozecidoozeci, cum se exprima Veorica. Hopa Henț! Pe de altă parte, așa, tangențial, președintele Zelensky solicita ajutor militar. Cei doi declară că nu nu există nici o legătură de cauzalitate sau condiționare între cerere/ofertă în această discuție, deci nici vorbă de ”quid pro quo” cum zic latinii, adică nu e vorba de serviciu contra serviciu, ci doar o discuție amicală așa, adică așa ca între șeful poliției Olt și Remus Rădoi. Nu aș putea spune cine e, în acest caz, șeful poliției și cine Rădoi, dar domnul Zelensky se jură că nu i-a pus nimeni cuțitul la os, el de bună-voie și nesilit de nimeni s-a angajat. Adică nu i-a dat nimeni pantalonii jos, și i-a dat singur. Așa ar fi spus și Orban dacă l-ar fi întrebat cineva cine l-a pus să o incrimineze pe Veorica după vizita în Israel. Xerox curat!

Mare pericol

Că tot suntem pe meleaguri atlantice, să nu uităm că prin America pe undeva se strânseră liderii mondiali la o sesiune ONU. Ocazie ideală pentru candidații români la prezidențiale, cei cu foncții publice,  să își facă campanie în Statele Unite ale SUA. Veorica, Werner, Danuț, plecară de-a valma să se tragă și ei în poze cu cineva de pe acolo, ca să vadă românul cât de apreciați și iubiți  ei de poporul, administrația și afaceriștii cu lumină în coadă. Cu aiastă ocazie nenea Klauss și-a mai scos la plimbare prima garderobă cu aceiași genunchi deja proverbiali, și a mai scos pe nas niște vorbe de duh, dar nu a dus ideile până la capăt.

A spus domnia sa, în stilul binecunoscut, cum că ” Din păcate, continuăm să asistăm, în regiunea noastră, la acțiuni deliberate care vizează subminarea securității. Centura de conflicte nerezolvate din jurul Mării Negre – care are importanță strategică pentru securitatea transatlantică – rămâne o sursă importantă de instabilitate, afectând cooperarea regională și securitatea internațională în ansamblul său”. Nimic mai adevărat. Ceea ce nu ne-a spus însă domnul Iohannis este cine a deschis seria conflictelor, cine și-a băgat coada în Marea Neagră acolo unde nu avea ce căuta și cine întreține aceste conflicte, promițând ajutor militar în schimbul unor procese penale ?

A doua mare idee expusă de șoricelul Werner, este cea conform căreia  „prezența militară pe teritoriile altor țări, fără consimțământul acestora, militarizarea, gesturi agresive, amenințări de utilizare a forței și folosirea tacticilor hibride pentru a submina stabilitatea internă reprezintă dezvoltări îngrijorătoare și trebuie respinse de noi toți”.

O descriere mai realistă a situației din România nu o puteam face nici eu. Bravo nene Klauss, ai un 10 de la mine! Dar nici aici Klaudiță nu a dus ideea până la capăt, pentru că nu ne-a spus ce caută militarii americani în România care numără la această oră deja 5 baze militare americane care, nu știu cum să spun, dar nu mi se pare a fi fost instalate cu consimțământul țării, căci din câte știu eu, ”ȚARA ESTE POPORUL, ȘI NU TAGMA JEFUITORILOR!” Apăi dacă țara este poporul, eu încă nu am auzit să fi întrebat cineva poporul dacă vrea cizmă străină în țară, dar știu că tagma jefuitorilor locali sau venetici a aprobat cu bucurie, pentru că așa își menține și ei scaunele. Nici despre vânzarea resurselor țării, nu a întrebat nimeni poporul, adică ȚARA, dar cine mai bagă de seamă asemenea amănunte? Culmea este că americanii intervin și decid cine să beneficieze de gazele de la aceeași Mare Neagră, gaze care, nu e așa, reprezintă o adevărată amenințare la adresa securității României și trebuie ”alungate” în Ungaria.

Unii zic că avem nevoie de baze militare americane, de scuturi și rachete, ca să ne apărăm de urs, așa cum avem nevoie de vânători pentru a omorî urșii care goniți din habitatul lor de mafia pădurilor, ne atacă pubelele de gunoi. Nu e așa că avem simțul umorului? Să îmi spună cineva, eventual să îmi dea un link ceva din care să reiasă că Rusia a spus ceva de România până să sară Matolitul cu amenințări și propuneri de blocade și până să facem din Deveselu prima țintă în caz de conflict.

Alții ar spune că nu e rău că ne înarmăm. Serios? Noi suntem înarmați? Cu ce? Cu câteva avioane F16 la mâna a doua, care la fel ca și fregatele, până să fie aduse sunt deja depășite și trebuie reparate sau upgradate? Păi atunci de ce ne fac alții supravegherea aeriană, de proști? Și ce nevoie avem de armată, nu ne asigură partenerul strategic securitatea? Așa se lăuda Viorica.

Deci domnul Iohannis a vorbit în interesul american nu al României. Pentru asta, în Statele Unite ale SUA, uite, Trump este cercetat, pentru că a cerut favoruri în nume personal, nu în numele țării, deci ceva mai ..ușor decât ce a făcut Iohannis.

Europa cultivă portocale

Nici Ioropa nu se lasă mai prejos și trage copy-paste după copy-paste  de la București. Este dată ca sigură alegerea Bufniței Mov ca procuror șef European. Dacă cineva mai avea oarece dubii privind direcția către care ne duce marea Uniune Eropeană, acuma este mai mult ca sigur. Mergem la cules de portocale. Pai dacă după toate cele scoase la iveală despre procesele DNA, protocoale secrete, amestec al serviciilor secrete în instrumentarea și inceperea urmăririi penale asupra unor tinte politice și pe timpul lui Băsescu și al lui Iohannis, după atâtea ”eșece”ale procurorilor DNA care au fost probate în instanță, după lauda adusă de coana Luluța portocalelor din Ploiești, unitate ”de elită” în combatarea liderilor politici, Europa o consideră pe LCK cea mai potrivită să ia frâiele procuraturii uropene, nu putem să spunem decât ”bravos națiune, halal să ne fie!” De aici nu poți trage decât o concluzie: Modul de lucru al Luluței este celdorit de Uniunea Europeană deci nu ne putem aștepta la altceva de acum încolo nici în țară,nici la instanțele europene. Și s-ar pune și o întrebare: Nu cumva Europa a făcut un experiment pe spinarea românilor să vadă dacă justiția poate fi adusă în derizoriu, iar acuma văzând că merge treaba îl implementează plenar? Înclin să cred că de fapt MCV-ul asta urmărea. Nu m-ar mira să îi văd pe procurorii de la DNA Ploiești, știți voi care, promovați de Luluț sub comanda ei, cu imunitate europeană. Ei, ce ziceți?  

Rezistăm

Și pentru ca tacâmul să fie complet, prin presa locală apare un articol care ne povestește despre sursa activităților unor ONG-uri, și mișcări, din cele lăudate și consultate de domnul Klauss Iohannis. Unii spuneau că ar fi instrumentate de Soroș. Nu e adevărat, este o mare mârșăvie, o intoxicare ordinară.  Sunt doar finanțate de el, direcția, obiectivele și scopurile sunt date de laboratoare mult mai înalte, Soroș este și el un fel de Ghiță. dar la nivel mondial, el este doar spoiala întregii activități, gardul vopsit, leopardul nu e la vedere. Oricum și aici, în curtea activității ONG-urilor și rezistenților, România este în frunte, suntem un exemplu de lașitate, prostie, manipulare și îndobitocire.

Să mai aud pecineva că spune că suntem codașii Europei. Vedeți cum se aliniază lumea la valorile Carpato-Donubiano-Pontic ?

https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-49833828/trump-impeachment-was-there-quid-pro-quo

https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-49830462/trump-impeachment-zelensky-comments-after-memo-release

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019/cei-mai-importanti-trei-candidati-la-prezidentiale-se-afla-in-sua-1191188

https://www.euractiv.ro/politic-intern/iohannis-marea-neagra-ramane-o-sursa-importanta-de-instabilitate-16025

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Alinierea la România

  1. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 22. Live. De 4 ore stau cu soția în fața ușii la urgențe în spitalul militar București. Și încă stau. De trei zile acuză dureri de stomac, slăbiciune fizică, dureri musculare. Acutizarea durerilor ne-a obligat spre urgență. O asistenta obeză, agresivă, cu un rest de mâncare între dinți la triaj a întocmit o fișă prin care probabil a stabilit ea, asistenta, prioritatea medicală. Frecăm scaunul așteptând și prin fața noastră s-au perindat peste douăzeci de persoane. După două ore și intoxicați de spălăturile podelei cu un dezinfectant de ne-a scos afară, soția îmi spune că simnte nevoia să stea întinsă. După o altă oră îmi zice că are amețeli. O incurajez, ai răbdare, o să ne strige să intrăm la doctori. Durerea s-a acutizat și îi spun umflatei de la triaj s-o reevalueze. Nici nu s-a sinchisit scoțându-și telefonui la care a vorbit numai bălării cu una. Așteptăm încă să ne bage cineva în seamă. Soția nu mai suportă, zice, „plecăm?”. Ai răbdare, zic. Iese asistenta din secție șu strigă mereu alte nume. Citesc pe pereți „Alți pacienți pot fi preluați imediat chiar dacă au sosit cu mult după dumneavoastră, având o prioritate medicală mai urgentă decât dumneavoastră” parafrazare după OMS nr. 1706/2007 bla bla. Nu înțeleg ce înseamnă ” mai urgentă. Oricum așteptăm aiurea. Au trecut deja 4 ore jumătate. Încă așteptăm. E ca un test de rezistență. Soția zice, nu mai pot. Nu știu cum s-o conving să mai stăm să ne consulte un medic la urgențe.

  2. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 22 (PARTEA2-A) Live. Acum am terminat cu investigatiile de diagnostic si tratament. Daca asteptarea a fost chinuitoare, prestatia medicala de nota 10. Eram dator sa spun adevarul.

  3. geofreeland

    De multe ori m-am intrebat de ce tot timpul am fost angrenati in tot felul de aliante. Nu puteam sa fim o tara neutra? Nu puteam, pentru ca suntem o tara bogata, pentru ca stam geostrategic intre doua continente, pentru ca nicio putere nu ar fi recunoscut neutralitatea noastra. Dintotdeauna teritoriul acesta a fost dorit de toti. Parc-am fi Edenul lumii. Si daca ma gandesc bine, chiar este. Ca o fecioara frumoasa si bogata ravnita de toti, hartuita mai bine zis, pana la distrugere. Nu stiu de ce papa Ioan a zis ca Romania este Gradina Maicii Domnului. Asemenea afirmatie nu e o politete ci una de profunzime mondiala si cred ca secretele din arhivele secrete ale Vaticanului justifica afirmatia. Si cate alte secrete nu sunt, Bucegii, scheletele gigantice (unul la Argedava, Mihailesti), Rosia Montana, Tartaria, Sarmisegetuza…Intentionat fondurile pentru arheologie continua sunt diminuate drastic, an de an, tocmai pentru a nu zgudui lumea cu adevarul unei tari si civilizatii fara seaman. Pana si podul de piatra de la Drobeta a fost facut de daci, nu de romani, restul e minciuna, ca atatea altele. Si ne intrebam de ce trebuie sa fim umiliti, batjocoriti, furati, huiduiti de orice neica nimeni, fie ei si mari minti iluminate. Transformarea Romaniei intr-un fel de no mens’s land e un scop, e ca o caprioara sfasiata de o haita de lupi…De aceea nu avem voie sa ne alegem cinstit conducatorii, sa avem armata decat de parada, economie minimala, de consum, sistem medical de consum medicamente pentru boli induse, educatie precara, opinie publica manipulata la extrem, agresivitate fata de valorile nationale si istorie, cultul altora in detrimentul cutumiar al credintei… Nimeni nu are voie sa coaguleze identitar spiritul de milenii ale unui popor peste care au trecut toti, in toate sensurile, nereusind sa altereze vesnicia nascuta la sat. Cine o face ori moare ori e inchis, eliminat de oportunitatile de comanda ale altora. Cand pamantul nu mai apartine romanilor, dispare vesnicia acelui sat simbol, radacina memorie genetica a neamului. Vom trai intr-o tara care nu se va mai numi patrie ci locatii geografice instrainati copii de parinti, traditii pierdute intr-o falsa istorie, omogenizarea intr-o alienare demna de un amorfism brownian…Aici se fac marile experimente, se sondeaza rezultatele si tot ce vedem la noi, ca laborator se aplica unui mondialism desuet si in cele zice-se apartinatoare ale valorilor spre care cu biciul suntem obligati a le urma. Turma politicianista impusa statului roman e dovada unor astfel de experimente, chinuind un popor, care a civilizat multe altele. Poate tocmai de aceea toate astea. Dulce Romanie…

  4. neacsu marin

    Dar baietii astia lucreaza nu gluma. Nu imi mai pot accesa pagina de FB.Asta da campanie…militara.

  5. Ifrim

    @MN.Da’ ce credeati d-stra ca numai MApNul are aplicatii pe harta,teren,ziua,noaptea?Au si baietii cu ochi de peruzea aplicatiile lor sa-si justifice solda.

  6. neacsu marin

    Ifrim Stai sa vezi antrenament la politie politie…

  7. geofreeland

    5 luni fara Miru! Parc-a fost ieri. Noi suntem aici, Mirule, si tu esti cu noi!

  8. In Cuiul Catarii

    @Geofreeland,
    Trece timpul peste noi, se asterne ptaful si uitarea peste tote, Miru ramane.

  9. ionescu

    In ceeace o priveste pe Kodruta,eu cred ca cine a vrut sa scape de ea,a avansat-o….pe un post practic inexistent,la care v-a trebui sa lucreze vreo doi ani pina sa fie ceva concret,ori pina atunci,..vorba romanului.In alte conditii dl presedinte nu ar putea fi acuzat de hartuire?!…ceea ce ii face PSD-ului,d-nei Dancila,cum ii denigreaza pe toti din acest partid facindu-i pe toti in fel si chip,refuza orice tentativa de colaborare…O face asa ostentativ ca nu poti sa nu te intrebi?!o fi teatru de ochii prostilor,sau chiar uraste acest popor?Nu stiu de unde apar sondajele acestea,dar lumea pe drum….are alt clasament,dar sper ca tot…diaspora sa ne lumineze,caci noi care am trait si am muncit permanent(ce noi nu am simtit lipsurile?!)aici acasa,nu contam prea mult,jocurile se fac in diaspora.

  10. Titi

    Mirabela s-a întors în țară, după opt ani petrecuți în Dubai, însă a avut parte din nou de o dezamăgire uriașă.

    Tânăra a avut nevoie să ajungă la spital și a rămas de-a dreptul șocată că în lipsa ei nu s-a schimbat nimic și oamenii continuă să fie umiliți la ei acasă.

    „De la ora 8:45 stau la uşa cabinetului de ortopedie din cadrul spitalului municipal din Hunedoara. Au trecut 3 ore şi jumătate! Trei!!! Nu se ştie câte ore mai am de aşteptat. Deci o zi pierdută. Timpul meu şi al altor pacienţi nu contează. Noi suntem nişte rahaţi cu ochi… De-abia la ora 10 am aflat dacă doctorul „de serviciu” consultă şi pacienţi care vin să plătească în spital. Am înţeles că nu toţi acceptă, deşi sunt plătiţi pentru asta, că unii te obligă să mergi la cabinetele lor private. Normal, una e să iei 200 de lei pe consultaţie, altă să plătească cineva 45 de lei la spitalul de stat… Cum vine asta??? „Asta e sistemul, n-avem ce să facem. Unii acceptă, alţii nu”, mi-a zis o doamna de la Secretariat. Adică e pe vrute. Dacă vrea doctorul, acest zeu coborât pe Pământ. Am tot întrebat asistenţii de pe-aici dacă există o ordine, să ştiu şi eu când urmează să intru, mai ales că am plătit pentru consultaţie. Dacă mai durează mult poate mă duc în treaba mea şi revin. Nu există… Mi s-a spus că „o să va vadă domnul doctor între alţi pacienţi”, apoi că „o să va vadă domnul doctor la final”, majoritatea pacienţilor de la coadă beneficiind de consultaţii acoperite de sistemul de asigurări de sănătate. Nu se ştie clar CÂND, deci aştept… Nici la baie nu mă pot duce. Scrieţi, nene, pe uşa: „Idioţii care vor să fie consultaţi contra cost să se prezinte la cabinet începând cu ora X”. Nu ne lăsaţi să stăm că tâmpiţii pe la uşi, o zi întreagă! Văzându-mi revolta, un asistent mă îndeamnă să mă duc la cabinetul privat al doctorului. Adică să…donez cei 45 de lei plătiţi deja la spital (atât costă consultaţia în spitalul municipal) şi să mă duc să plătesc din nou la privat. Nu, merci! Mă întreba un prieten de ce vreau să plec din nou din ţară. Uite, de asta! Şi de asta! Pentru că nu suport haosul asta din sistemul medical de stat, pentru că eşti umilit pe la uşile doctorilor, pentru că stai cu orele, bolnav, aşteptând să te vadă cineva, pentru că pe toţi îi doare-n fund şi pentru că „merge şi aşa”. Ştiu, mulţi vor spune că trebuia să mă duc la privat din capul locului. Nu stau în 200 de lei, cât costă consultaţia la privat, însă 8 ani de zile am contribuit la sistemul de sănătate din România deşi am fost plecată din ţară. Sunt vreo 10 mii de lei pe care eu i-am dat la stat pentru servicii medicale. Dacă tot am plătit banii ăştia statului român, cred că merit şi eu să fiu tratată într-un spital de stat, pe bani mai puţini decât aş da la privat. Deşi e prima şi ultima dată când mai fac asta”, a scris Mirabela Moga pe pagina sa de Facebook.