SCMD – ultimul tango la Victoria

Categoria Despre Armata

ATENȚIE MAI FILMEAZĂ!

Și a trecut și asta. Încă o zi de 25 Octombrie, încă un protest, de data asta preventiv, sau, ca sa fac pe plac unui bun prieten, un miting preventiv. După cum știu o parte din militari, cei care activează în asociații sau pe facebook, anul acesta, la lista de motive de divizare a militarilor, listă în care intra gradele, vechimea sau promoția, anul ieșirii la pensie, arma, specialitatea, asociația din care face parte, partidul pe care îl slujește sau simpatizează, zona geografică, culoarea ochilor, cuantumul pensiei, numărul și tipul de sporuri adăugate la calculul pensiei, a mai apărut una, modul în care s-a manifestat pe data de 25 Octombrie de Ziua Armatei. Cei care au participat la manifestările oficiale (ca toți ceilalți cel puțin odată în viață), au fost catalogați pupincuriști, slujitori ai regimului, fripturiști, oportuniști sau libidinoși care se gudurau pe lângă politicienii care mai mult forțați de poziția politico-socială  și unii chiar în scârbă, poate, veneau să își exprime ”aprecierea față de Armată”. De către cine? Nu de către civili ci de chiar proprii lor colegi care au ales să se alăture protestului organizat de SCMD, colegi care au uitat că și ei au participat la astfel de activități atât ca activi cât și ca rezerviști și atunci nu se considerau libidinoși sau oportuniști. Ceilalți cei care au participat la ”preventiv”  sau cereau cu vehemență boicotarea participării militarilor la manifestările oficiale dedicate Zilei Armatei, se considerau sigurii apărători ai drepturilor militarilor. Nu toți, doar unii dintre ei. Nici unii, nici alții de fapt nu erau ceea ce se spunea că ar fi. În definitiv toți sunt niște militari aflați la vârsta pensionării, batjocoriți, mințiți, despuiați, furați, de ”aleșii neamului” indiferent de culoarea politică.

La protestul organizat în Piața Victoriei la ora 11, s-au prezentat foarte, foarte puțini militari în rezervă, cei mai mulți fiind în retragere. Cei ieșiți după 2010, nu prea s-au înghesuit. Acest lucru se poate observa dacă urmăriți chipurile celor prezenți.

La ora 10.30, pe spațiul protejat și delimitat cu generozitate aș spune, de oficialități,  se aflat cam la 70-100 de oameni.

Alți cam 50 se aflau pe trotuarul opus clădirii Guvernului.

Când s-a apropiat ora de deschidere a meetingului, căci a fost un MEETING, nu un MITING, toți cei care din diverse motive mai stăteau pe margini, au întrat în ”spațiul protejat” adăugându-li-se și cei care au sosit mai târziu.

La o aproximare generoasă, numărul participanților a fost cam la 300-400 de participanți. Nu s-a scandat, nu s-a vociferat împotriva sau pentru ceva, cei prezenți s-au mulțumit să își poarte pancardele, bannerele, și să aplaude uneori, când cei care au luat  cuvântul  subliniau unele .. cereri sau nemulțumiri.

Activitatea a început cu intonarea Imnului Național, bineînțeles la stația de amplificare, după care a urmat discursul președintelui SCMD, Mircea Dogaru.

Nu voi face aprecieri legate de discursul său, e lipsit de importanță ce cred eu despre text, important este că după ce a menționat că nu are nimic cu nici un candidat la președinție, și-a arătat nemulțumirea față de cei care au ales să participe la acțiunile oficiale și nu au răspuns prezent apelului său.

Același lucru l-a deranjat și pe domnul general Gropan, care a luat cuvântul după domnul Dogaru. Interesant a fost că dacă domnul general Gropan a stat lângă domnul Dogaru cât acesta a vorbit, domnul general a fost lăsat singur, Dogaru stând undeva în spate, privind pierdut nu știu unde. Chestie de atitudine.

A mai luat cuvântul o doamnă de la un sindicat din sănătate. Apoi a trecut la microfon domnul Gligor Viorel. Discursul său a fost în nota celorlalți doi antevorbitori  dar considerând că trebuie să rupă inima târgului și crezând că va fi aclamat, a declarat că ”celor  care se duc în cimitir să depună coroane, le doresc și cred că sunt în sentimentul dumneavoastră,  SĂ LE STEA FASOLEA ÎN GÂT!” Practic domnul Gligor dă cu piciorul tuturor celor care i-au fost colegi în carieră și astăzi au participat la ceremonialul depunerii coroanelor la mormântul eroilor neamului. De ce așa? Pentru că nu au venit la el să îi semneze adeziuni și nu îl urmează pe el. În acest moment eu am părăsit cinstita adunare unde am văzut și oameni care în mod cert nu gândeau așa și veniseră cu speranța că vor găsi sprijin în rezolvarea problemelor printre cei prezenți. Nu mai puteam asista la astfel de cuvinte care dovedeau pe lângă lipsă de respect față de colegi, și o ură inexplicabilă. Probabil domnul Gligor, ca și alți lideri care se și vedeau purtați de mulțime pe brațe, au constatat că practic nu pot conta pe mai mult de 400 de oameni, din care unii-și specific, UNII- aduși la activitate, la fel ca participanții la mitingurile partidelor politice.

Numai că socoteala de acasă nu a bătut cu cea din târg iar numărul slab al celor prezenți, din care 20 erau de la SNPPC, cred ca 10 de la un sindicat al celor din sistemul sanitar, cam 50 fără apartenență asociativă, 50 din LADPM iar ceilalți din SCMD, dar nu din București, ci din provincie, cam 40 din Pitești, 8 din Brăila, cred că 20 din Sibiu, tot atâția din Constanța, 25 din Alexandria, a făcut ca activitatea să fie de fapt un fiasco.

Unde sunt milioanele cu care se lăuda Dogaru în scrisoarea deschisă adresată prim-ministrului Viorica Dăncilă?  Din câte îmi amintesc eu, la ultima activitate de acest gen, Dogaru reușise să strângă tot cam așa, cam la 500 de oameni. Numărul scade pe zi ce trece,  și deși numărul celor nemulțumiți pare să fie mare, cel puțin pe facebook, când e vorba de acțiuni concrete, rezerviștii nu prea se înghesuie. Sunt mai multe motive, două dintre ele –după mine- sunt însă definitorii: 1-caracterul duplicitar și miserupismul militarilor când e vorba de acțiuni concrete și 2- lipsa unui lider credibil care să fie în măsură să coaguleze voințele celor nemulțumiți și ale celorlalți care chiar dacă nu sunt pentru acțiuni de protest, s-ar alătura dacă ar avea un conducător credibil moral și organizatoric. De aia spun eu că după atâtea ”eșece” în ultimii ani, Dogaru și-a cam cântat cântecul de lebădă, a fost ultimul Tangou la Victoria,  SCMD nu mai are nici financiar puterea să mai organizeze un alt protest prea curând  și nici cu cine.

Revin la expresia cu care domnul Gligor m-a gonit de la meeting. Cineva îmi spune că ”a fost o scăpare”, ceva spus în viteză, aproape involuntar. Așa aș fi crezut, dacă nu aș fi găsit pe pagina sa de FB următorul mesaj:

”Fripturiștii și oportuniștii care pe 25 octombrie se afișează alături de politicieni nu sunt camarazii mei !

Ei bine, să îmi fie îngăduit să afirm că un om care vorbește așa despre colegii săi care au ales să își onoreze înaintașii, indiferent cine mai era acolo, nici nu merită să fie colegul lor.

Așa cum spuneam, imediat după replica aceasta a domnului Gligor, am părăsit piața. Am citit apoi pe un site că o delegație a celor care s-au întâlnit în piața Victoriei, a fost primită la sediul guvernului de cineva de la secretariat, și reprezentanți –de nivel eșalon 2-3- de la MApN și Ministerul muncii, care ce să vezi, s-au declarat de acord cu cererile, chiar nu puteau dormi de grija noastră, tocmai se gândeau de câteva secole să dea o lege reparatorie, dar, ghinion, Omul Negru le-a stricat planurile, nu mai pot face nimic, nu mai sunt la butoane, dar vor iniția un proiect de lege care chiar a fost gândit dar niciodată susținut și vor face tot ce ține de ei să ne ajute. Cam ăsta a fost răspunsul celor din eșalonul 3 de la Guvern. Ce nu au spus, dar se subînțelege, este că pentru asta, ar avea nevoie de ceva voturi, ca să poată recâștiga majoritatea parlamentară la viitoarele alegeri, căci până atunci au mâinile legate.

Dar, să nu uit, interesant este și ce au promis, concret. Ia auziți ce spun ei, iar delegația rezerviștilor a achiesat: ”Scopul acestui proiect este să ofere soluții astfel încât, persoane care s-au pensionat în ani diferiți, dar au desfășurat aceeași activitate, în condiții similare, să beneficieze de aceleași drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă și contributivitatea.”

Ce spuneți despre asta? Nu e așa că sună a adio pensii militare, adio actualizare în raport de creșterea soldelor deci revenirea la 263?

Se mai laudă domnii de curând lăsați fără cal, că deja au în calcul indexarea pensiilor anul viitor, cu 4.6%, adică exact cu rata inflației pe care TREBUIE SĂ O APLICE, INDIFERENT CĂ VOR SAU NU, CONFORM LEGII, dar domnul Chirică, reprezentantul MApN,spune că această indexare ”poate fi aplicată de la începutul anului viitor” . Nu e așa că e hazliu?  Deși știu că măsura TREBUIE APLICATĂ CONFORM LEGII, domnul secretar de stat Chirică ne spune că POATE FI APLICATĂ, dacă suntem ascultători. Deci domnii din actualul fost guvern, ne anunță că ne fac o favoare aplicând legea, ca și când o fac de dragul nostru, sau numai pentru noi, iar reprezentanții noștri spun ”sărut mâna, acum mergem la băieți și le spunem ce am reușit să negociem”. Cât de prost e militarul român  și cât de parșiv negociatorul?

Asta ca să nu mai spun că în comunicatul dat de guvern, apare sintagma ”modificarea legii 223” când de fapt noi nu dorim o nouă modificare a legii, ci DOAR REVENIREA LA TEXTUL INIȚIAL PÂNĂ LA APARIȚIA ORDONANȚELOR CRIMINALE. Să nu fi sesizat Dogaru capcanele ? Mă îndoiesc. Mai degrabă cred că îi convine, pentru că iarăși rămân probleme nerezolvate pe care ”le va rezolva el cu avocații SCMD” dar pentru asta trebuie să i se plătească cotizațiile. Cât mai multe.

Iar asta ( mă refer la negociere și … discuțiile avute cu reprezentanții reprezentanților reprezentanților guvernului), se întâmplă în condițiile în care, pe 11 Octombrie, El lider Maximo afirma cu dispreț la adresa celor care discutaseră cu reprezentanți de primă mână (adică miniștri) ai guvernului : ”Anterior, ati fost pacaliti de diversi naivi cu grade mari, care au pupat mana care ne loveste, anuntandu-ne ca va curge lapte si miere, ca au batut ei palma ba cu Fifor, ba cu Les!”

Păi vedeți de ce nu are ursul coadă? Când alți lideri de asociații discută, negociază, trimit scrisori către ministrul apărării în funcție, înseamnă că aceștia ”au pupat mâna care ne lovește” dar când el, Dogaru, looserul a sute de procese pe motiv de ne-reprezentativitate, se întâlnește și bate palma cu micimani de mâna a treia din ministere, care așteaptă rezilierea contractului și promit blana ursului din pădure, este o mare victorie, trebuie să aplaudăm. Or fi semnat vreun document ceva?

Cine are cap, să gândească.

Mă opresc aici.

 LA MULTI ANI TUTUROR MILITARILOR ROMÂNI, ORIUNDE AR FI ȘI ORICĂRUI GRUP I-AR APARȚINE!

PS: Exceptand telefoanele si aparatele foto personale, au lipsit camerele TV, asa cum banuiam, nici o televiziunea nu s-a inghesuit sa vada ce vor sindicalistii militari, desi am auzit ca ar fi fost cineva pe acolo care lua un interviu, dar nu am vazut care de reportaje, televiziuni calcandu-se in picioare, ca la poarta lui Dinca, de exemplu. Ne-a filmat cineva, totusi, omul din prima fotografie, ca la Colectiv, pe circuit intern.

Găsiți AICI comunicatul dat de Guvern.

http://gov.ro/ro/stiri/solutii-pentru-eliminarea-inechitatilor-privind-pensiile-militare-de-stat

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

32 Raspunsuri la SCMD – ultimul tango la Victoria

  1. bazil

    Iata deci un lucru remarcabil! „Totodată, secretarul de stat din MApN a afirmat că este pregătită o altă măsură destinată creșterii calității vieții cadrelor militare în rezervă, respectiv indexarea pensiilor militare cu 4,6%, care poate fi aplicată de la începutul anului viitor.”Viitorul e roz , chiar roz bombon! Calitatea vietii rezervistilor va creste cu 4,6 % ! Halucinant este insa finalul textului”care poate fi aplicată” ! Pai bine fratilor, de ce poate ? De unde si pana unde? Chiar legislatia actuala (asa imbarligata si hodorogita cum e ) permite acest lucru, macar acest lucru! Si atunci de ce „poate”? Dar sa trecem la concret si sa vedem ce inseamna cresterea calitatii vietii ? La o pensie cam babana, chiar nesimtita de 1500 lei , inseamna o crestere bruta de 69 lei! Nu mai vorbesc de o pensie super de 3000 lei, unde cresterea e de 138 lei ! MARE FERICIRE MARE! Mai rau e la pensiile alea mai subtirele : la o p[ensie de 15000 lei, cresterea e de 690 lei , la o pensie de 30000 lei cresterea e doar de 1380 lei! Pai bine fratilor , ce inseamna 1380 lei cand ai deja 30000 lei ?UN MIZILIC ! Cam multa nedreptate pentru cei cu penii de peste 15.000 lei! Si cand te gandesti ca umbla zvonul impozitarii progresive! Si ca IMPOZITAREA PROGRESIVA ii va lovi iar pe cei cu pensioarele de peste 10.000 lei ! DE UNDE SI PANA UNDE ATATA DISCRIMINARE?

  2. Mitingul a fost un eveniment desfăşurat la un moment foarte potrivit. A fost o participare mică, dar suficient de mare pentru a atrage atenţia mass mediei şi autorităţilor.
    Disputele pentru formarea noului guvern nu afectează majoritatea din Camera Deputaţilor, majoritate care ar putea acţiona,în campania pentru prezidenţiale şi la concurenţă cu minoritatea care nu va reuşi cvorumul pentru Învestirea noului Guvern, pentru repunerea pe Ordinea de zi a Proiectelor de lege pentru aprobarea ordonanţelor 57 si 59. Dezbaterile ar putea respinge prevederile care au modificat discriminatoriu legea pensiilor militare şi ar putea menţine modificările corecte, care au inlăturat deficienţele de tehnică legislativă ale legii iniţiale.
    Sintagma…modificarea Legii 223/2015… se referă la textul de lege prezent, aşa cum a fost modificat deja de cele 3 ordonanţe. Nu este nicio capcană.

  3. Stefan

    Cred că dl Gligor cand s-a referit la fasole a vrut să spuna că nu se merita să fii prezent la depus coroane langa politicienii care folosesc acest prilej ptr capital electoral și nimic mai mult. Dvs daca ati inteles altceva…

  4. Nicolae

    Așa este,puțini,dar am dat un semnal autorităților! Acum,ce-or fi în mintea lor rămâne de văzut.
    Oriucum,indiferent cine va guverna țara,trebuie să înțeleagă un singur lucru:Să nu se joace cu demnitatea și onoarea noastră.Bătaia de joc asupra pensionarilor militari trebuie să înceteze!Nu mai vreau un nou Boc și o nouă LOV!
    *De Sf.Dumitru:La mulți ani,celor care își serbează ziua!

  5. Toto Iany

    Mitingul a fost necesar,poate nu suficient . Acum poate vom avea sprijinul dezertorului de ziua armatei ce s-a …inrolat in trupele limberale ale lu’ balalaica . Sa asteptam !

  6. Gabriel

    Dacă asta este părerea dvs despre ce ați văzut și ce nu ați văzut, despre ce gândiți și nu gândiți…, cam asta este, cu părere de rău, părerea mea despre dvs, lipsă de respect față de colegi, și o ură inexplicabilă pentru care încearcă să facă ceva, chiar dacă nu reușesc, măcar încearcă. Nu sunt fan Dogaru, chiar nu-l suport.

  7. Gabriel N

    Politicienii se bagă în poză cu militarii la diferite evenimente, pe 1 decembrie vor fi numai zâmbet.
    După aceea… suntem niște milogi cu salarii și pensii nesimțite !
    Se dau ca exemplu niște generali
    … se afirmă că astea sunt veniturile militarilor.
    Este o imagine pe care o cunoașteți și la care s-au referit și cei care au cuvântat la miting.
    Ar trebui să le amintim politicienilor de problemele militarilor și cu ocazia acestor evenimente, nu să ascultăm vorbele lor goale.

  8. NeO

    Articol corect şi la obiect pentru cine are minte să priceapă. Comentatorilor, pentru care apartenenţa la o anume grupare constituie obligaţie de a scuipa opiniile critice, le spun că e fără folos, asta e evidenţa : majoritatea formelor de asociere a militarilor rezervişti au rămas demult fără benzină şi acum, firesc şi fără vlagă, caută să întoarcă mortul de la groapă. Mitingul preventiv cu scop de a repara o defecţiune veche şi complicată constant, e absolut TARDIV, degeaba pui antigel în motorul crăpat de îngheţul apei. Preventiv ar fi fost în 2016, sau ianuarie 2017 imediat după OUG 57, poate cel mult la prima ieşire olguţiană cu art. 40 din proiectul legii salarizării. Cât de masochist poţi fi să te tot rogi de piromanul care ţi-a incendiat casa să facă pe pompierul şi el să te tot ducă cu vorba mai bine de un an? Cât de slab la minte să fi ca să crezi lacrimile de crocodil ale lu” copilul lui tata fost militar, care promite şi el că doar nu-l costă nimic? Astea toate puse lângă naivitatea juridică a marilor conducători care “se zbat şi luptă”, transpiraţi şi vocali din rândul mulţimilor de pensonari militari, zugrăvesc un tablou sumbru pentru viitorul legislaţiei pensiilor militare. Modestă prestaţie, aplauze anemice, spectacolul se anulează.
    @tonto lan, matale poţi mege la fasole, că nenea Gligor nu se supără! Dealtfel oriunde vei merge, vei beneficia de facilităţi, doar suntem o ţară civilizată. Şi nu e nevoie să prezinţi vreo anumită hîrtie, e deajuns să vorbeşti sau să scrii.

  9. Micky SINBAD

    In momentul in care batjocoresti un simbol crestin:CRUCEA cu tot felul de inscriptii pe ea esti de partea celui viclean care numai la biruinta nu te conduce.Daca ar fi scris pe un capac de sicriu ce ii deranjeaza ar fi fost altfel…

  10. neacsu marin

    @Huhu Rezea,
    Da, am fost si eu acolo, doamne se inghesuiau televiziunile sa filmeze si sa prezinte in direct evenimentul, dar nu aveau loc din cauza participantilor. Abia au reusit sa prinda un participant la gara de nord si sa ii ia un interviu. Hai sa fim seriosi. 400 de participanti este un numar de plans daca avem in vedere ca s-au zbatut sa adune oameni SCMD, LADPM, SNPPC(dar fara liderii lor, care si-au sacrificat doar 10-20 de oameni sa mearga acolo, sa reprezinte marele sindicat) un sindicat din sanatate si „revolutionarii” lui Maries, cei care spun ca „armata a tras in noi”. 400 de oameni la 5 asociatii???? asta este o victorie? Si NICI O TELEVIZIUNE PREZENTA. Ne imbatam cu apa rece. Cui slujesc astfel de declaratii? Si vrei sa spui ca tu crezi in promisiunile lui Grebla? Pai ce au facut 3 ani cat au avut majoritate peste tot? Au promovat Ordonantele. Acuma, brusc de dragul lui Dogaru sau a 400 de rezervisti, vor schimba si nega ce au sustinut timp de 3 ani? Hai sa fim seriosi.

  11. neacsu marin

    @Stefan,
    AI CITIT CE A POSTAT gLIGOR PE PAGINA LUI DE FB? Cum interpretezi ce a spus acolo ?

  12. neacsu marin

    @Gabriel, Ce anume v-a deranjat, sau ce considerati ca nu e corect in ceea ce am scris eu. Concret va rog, sa pot sa vad si eu unde am gresit. Altfel, aprecierea dvs, este vorba in vant. Eu mi-am argumentat prezentarile si opiniile. Va rog sa faceti la fel.

  13. @ Neacsu marin
    Mă refeream la faptul că televiziunile de stiri au prezentat evenimentul emisiunile din după amiaza și seara zilei de 25 oct. imediat după stirile despre Ziua Armatei. Unele cu imagini, altele fără. In ziua de vineri nu au mai fost alte evenimente care să faca agenda zilei.
    Comunicatul Guvernului a atras, de asemenea, atenția.
    Trecerea prin Camera Deputaților a Proiectelor celor două ordonanțe care au modificat L 223/2015 ar fi făcută acum și in ciuda războinicului leneș și a guvernului său.
    Ne-am intersectat în Piață când te sforțai să te urci pe scena lui Dogaru.

  14. neacsu marin

    @Huhu Rezea,
    Asa si? Asta se numeste succes, ca a fost prezentata informatia la stiri? Nu conteaza nici cum a fost prezentata, nici cata importanta a fost acordata evenimentului, daca a fost vre-o televiziune prezenta In Piata Victoriei sa transmita in direct? Daca era un accident pe o straduta in Bucuresti, sau un betiv injura pe cineva, avea parte de mai multa atentie. In ceea ce priveste comunicatul dat de Grebla, uiti ca suntem in campanie ? Pana acuma, cat au fost la putere si puteau face ceva, ce a facut guvernul? A dat 4 Ordonante prin care ne-a masacrat pensiile. Acuma, cand sunt cazuti, brusc au devenit interesati. Iar Dogaru, cand celelalte asociatii se intalneau cu reprezentanti ai guvernului si ministerelor inca in viata,ii invinovatea ca au batut palma cu calaul. Acuma el bate palma cu moastele guvernului si e mare victorie. ” Ba esti prost?”
    Pui ca ne-am intersectat? E posibil, eu nu stiucum arati, daca stiam si te vedeam nu te ocoleam. Si nu m-am sfortat sa ma urc, nu era asa inghesuiala acolo, incat sa nu ma pot urca. M-am urcat ca sa pot lua niste imagini de ansamblu , sa pot aprecia corect numarul participantilor.

  15. bazil

    Total de acord cu dvs. d-le Neacsu. Comunicatul dat (ca de altfel si alte strigaturi in ultima vreme ale fostilor de la butoane ) nu sunt altceva decat o frectie la un picior de lemn.

  16. neacsu marin

    @Titi,
    Ce spune Les, e irelevant.Dar trebuie sa admit ca Iohannis are simtul umorului,sau este de un cinism negru rau de tot, sa il puna pe Les sa predea functia celui pe care il voia suspendat.Cu ce moaca va semna Les documentele de predare. Recunosc ca eu daca as fi in locul lui Ciuca, i-as verifica gestiunea si documentele pana la ultimul banut, nu din razbunare, ci pentru ca stiu cat de profesionist este si cu ce profesionisti a lucrat Les.
    In ceea ce priveste decretul semnat, daca nu il semna astazi, inainte de audiere, l-as fi condamnat pe Ciuca. Sa fiu din nou sincer, mi-a fost teama sa nu fi decis sa isi dea demisia dupa audieri ceea ce chiar daca nu ar fi fost neconstitutional era imoral. Chiar ma pregateam sa scriu un articol pe tema asta.

  17. Ifrim

    Pe pagina personala de FB col Remus Macovei are un punct de vedere privind mitingul recent!

  18. geofreeland

    1. Despre Ciuca am scris acum un an ca deviaza spre politica. Mai ceva vreme, la interviul luat de dl. Neacsu am postat fara rezerve ca Ciuca va imbratisa cariera politica. De ce oare?
    2. Protestul preventiv al d-lui Dogaru este exact ca semnalul sonor pe care mecanicul de locomotiva e obligat sa-l dea cand se apropie de trecerea de nivel cu un drum, cu sau fara bariere. E lume, nu e lume, el da semnalul sonor. Sigur ca o locomotiva trage fie o garnitura de tren fie merge singura, relocata dupa ce a predat garnitura. Cu sau fara vagoane, mecanicul da semnalul sonor. Cam asta e, trenul trece, se ridica barierele, si totul e istorie scurta. Vorba lui Toparceanu ” a trecut acceleratul.”
    3. Citind opiniile colegilor, pro sau contra acestei manifestari, nu trag nicio concluzie. Buzunarul are aceeasi gaura. Lucrul asta l-am afirmat permanent. Politicienii au atitudine de curva, promit, dar cand e vorba de bani, tariful e tarif, negocierile sunt de ochii lumii, or politicienii ar vrea pe degeaba.

  19. geofreeland

    Dupa ce madam Merkel l-a primit pe Ludovic or Ban, la Berlin, la un tete a tete, mi-a fost clar ca el e „alesul”. Cine striga prin 2014, de i se aprindeau bojocii „Ciiiineee e generaaalul?” Adica cum, generalul? Iohannis e general si nu stim noi? Dupa smecheria cu retrocedarea patrimoniului nazist poate ca a fost facut general, De cine, nu stim, poate doar banuieli, ca altfel de ce ar fi strigat „desemnatul premier” cu acea intrebare in campanie. Si nu o data, ci de mai multe ori, sa se stie cine e generalul si lumea adula in raspuns, intr-un crescendo isteric „Joooohannis!”. Si iar si iar, la indemnul eclatant al acelui Ludovic.

  20. neacsu marin

    @Geofreeland,
    Ciuca nu a intrat in politica si nu va intra. A acceptat aceasta nominalizare pentru ca i se ofera posibilitatea sa faca -ca ministru- ceea ce nu a putut face ca sef al SMAp DIN CAUZA MINISTRULUI. Asta crede el probabil. Parerea mea este ca nu va putea face, pentru ca nu i se va da voie sa faca ce vrea el, iar Catu de la finante este mai pornit impotriva militarilor decat a fost Olguta, ca sa nu mai vorbesc de noua stea penelista, Rares Bogdan. Deci cu toata buna intentie, ma tem ca va sfarsi lamentabil, dar in politica nu intra, nu va fi membru de partid, nu va candida la nici o alegere. Parerea mea.

  21. Titi

    Nea Marine, nu trebuie sa spunem „Niciodata”, niciodata..!
    Armata mai are Sef?
    Nu era firesc sa apara si decretul prezidential pentru noul Sef ? Sau asteptam decizia CSAT..?

  22. Titi

    In M.O.de astazi s-a publicat deja Decretul de trecere in rezerva a dlui General Ciuca.
    Sper ca in zilele urmatoare sa depuna si dosarul de pensie..:))

  23. Titi

    In haine civile pare mai..fotogenic..!

  24. geofreeland

    Să dea Domnul! Despre politică, Ciucă spune că încă nu și-a „făcut calculele”. Are timp. Practic este un tehnocrat în guvern politic. Ca militar, îi va spune lui Orban „am înțeles, să trăiți!”. Mai confesează că numirea lui e un „proiect” spre o armată modernă. Tare mă tem că unul din proiecte e Incirlik-ul. Cu Ciucă vom primi o măCiucă! Ca ministru ce va face? Orice i se va spune, nu ce trebuie din rațiuni strict legate de armata română. Toată povestea postată e un fel de scuză față de „colegi” și de lumea reală a armatei, de bocancul ei, de rezerviști. Nu am mari speranțe decât un gir de încredere că adevărata „luptă” a lui Ciucă va fi pentru „oamenii armatei” și nu pentru fiarele scumpe care varsă foc.

  25. Neacsum

    Daca ne incirlicim Ciuca va intra si va deveni istorie.

  26. Titi

    Poate ca Iohannis pune in aplicare, „pas cu pas”, sarcinile primite de la Donald Trump !

  27. Bulmez Ilie

    Huhu Rezea este un fost ofiter de securitate pripasit in randul fostelor cadre militare simpatizanti ai PSD.Ca sunt simpatizanti PSD nu e criticabil.Rau e ca se lasa manipulati.
    Fostul securist face totul sa uitam ca principalul modificator al legii 223 in detrimentul pensionarilor militari a fost PSD.

  28. geofreeland

    Decât istoria lui Ciucă, deși e probabil, mai bine istoria lui Alexandrescu, ” cele mai multe rele, nu le aduc străinii, ci ni le fac mai toate, Un pământean de-ai noștri, o rudă sau un frate!” O fi Ciucă frate de arme cu noi? O fi fost, nu neg, e român de-ai noștri, dar darul moaie caracterul, banii, ambiția, sentimentul grandomaniei vestice gen „putere” de genul ” neam de neamul meu a ajuns pe culmile supreme”. Io mă întreb, ce-o fi zis taică-su? Cred că ar zice „Ionele, ce faci tu, te-ai dat cu ăștia, pierzaniei?”

  29. Vali

    Am fost in piata, am ajuns cu putin timp inainte de a se pune imnul (care era de negasit). Nu inteleg de ce atata pesimism. De cand particip la asa ceva a fost prima oara cand SCMD a avut o actiune impreuna cu Gropan, Gligor&comp. Imi aduc aminte cand a fost Marsul tacerii sambata si mitingul SCMD duminica, la prima activitate am fost vreo 300, la a doua vreo 200… Acum in piata cred ca am fost la vreo 600-700. Si nu consider ca a fost un tango degeaba, clasa politica trebuie sa stie ca existam. Dar cu atatia participanti… lejer in Bucuresti se pot strange 10.000… Dintre fostii colegi de scoala am vazut unul, dintre cei cu care am lucrat 25 ani in MApN tot unul, iar dintre cei cu care am lucrat in MAI, de unde am iesit la pensie, am intalnit vreo 8. Nu sunt afiliat la nici-o structura a pensionarilor militari, dar, din solidaritate, particip la toate actiunile, avand prieteni buni care activeaza in SCMD, AORR sau ANMCRR.