Loading


Nu  că m-ar interesa ce se întâmplă cu Viorica, sau cu PSD-ul, dar ce se întâmplă acuma în PSD sau mai bine spus declarațiile Vioricăi sunt de tot râsul.

Toată lumea știa că  PSD-ul va pierde alegerile iar unul din motivele pierderii este tocmai prezența ei în fruntea partidului. Un om care nu are nici măcar adeziunea tuturor membrilor de partid și filialelor proprii, nu poate emite șanse să câștige votul a jumate din electorat. Pe de altă parte, Viorica nu are nici una din calitățile necesare  unui lider real (despre care făcea vorbire și nemuritorul… Hagi), cu șanse de conducere și control a unei structuri. Ea a rămas lider de partid după debarcarea lui Dragoș, pentru ca a avut o pârghie cu care și-a constrâns colegii să o sprijine, și anume faptul că era prim ministru și a amenințat cu demisia guvernului, dacă va pierde șefia partidului, asta în condițiile în care deja fusese propusă drept candidat și dacă ea cădea, PSD-ul nu mai putea nominaliza pe altcineva. Deci Viorica și-a șantajat colegii ca sa   îi ofere candidatura, apoi i-a șantajat cu demisia ca să îi convingă să o susțină în continuare, cel mai recent în ședința CEx în care a plecat plângând din ședință pentru că o făcuse Manda proastă. Proastă nu a fost ea, proști au fost ei, toți membrii CEx care –au lăsat șantajați și au acceptat-o la candidatura pentru președinție, deși exista bănuiala că a bătut palma cu Iohannis, ca el să obțină procentajul necesar președinției țării, iar ea procentajul necesar menținerii la președinția partidului, recte, ajungerea în turul doi. Așa că bătălia din PSD este bătălia proștilor.

Ceea ce uimește însă cu adevărat este tupeul pe care continuă să îl aibă Viorica. Ea are –ca de obicei- două măsuri diferite în cântărirea faptelor și măsurilor.

Când vorbește despre rezultatele ei și măsurile ce ar trebui luate, întrebată dacă  își dă demisia, Viorica declară că ea este o luptătoare, că nu e momentul să slăbească unitatea partidului și sistemul de conducere. Când e vorba de rezultatele din teritoriu, consideră că cei care au rezultate slabe și nu au luptat pentru ”partid” trebuie să facă un pas înapoi, că ar trebui ca analizele să plece de acolo. Nu e totuși chiar așa prost valahul. Adică, zice ea,hai să îi eliminăm pe cei care nu au tras pentru mine și nu m-au vrut președinte nici la Cotroceni nici în Kisselef, apoi, după ce îi înlăturăm și îi înlocuim cu oameni care mă susțin, votăm dacă e cazul să să fiu schimbată și eu. Perversă mică !!!

O altă perversiune a Vioricăi constă în interpretarea  rezultatului. Se laudă ea, că uite a preluat partidul după alegerile europene cu 23% voturi și l-a adus  35 %, deci mai mare decât cel de la europene.  Dar e normal ca procentual să aibă mai mult, pentru că voturile nu s-au mai împărțit între 10 candidați (partide) ci doar între două, așa că era normal să ia și voturi anti –Iohannis care la europene și în primul tur s-au dus către independenți, sau candidații USL, PMP, Plus, Pro România, ALDE etc. Ca urmare, aceste voturi nu sunt ale PSD, nu sunt ale ei, sunt pur si simplu voturi venite din partea celor care NU ÎL VOR PE IOHANNIS mai mult decât nu o vor pe ea. Căci aici s-a ajuns, am ajuns nu doar să votăm negativ, să dăm un antivot, am ajuns să facem un calcul pe cine urâm mai mult, sau cine merită mai puțin. Biată țară.

Până una alta, justificarea Vioricăi nu se susține, adevărul este  altul, mult mai dureros: trecând peste numărul de votanți proprii, din interiorul partidului, care a fluctuat din diverse motive interne sau externe, din non-combat sau antipatii, grav pentru PSD este că la vot au participat mult mai mulți votanți, cam cu un milion mai mult decât la precedentele alegeri, iar acești oameni, în proporție de 90% au votat împotriva ei. Deci ea și PSD-ul nu au reușit să trezească și să convingă oamenii, iar cei treziți s-au trezit cu spatele la ea, iar asta este numai vina ei în principal și a instabilității din partid în secundar.

Și pentru că certurile din partid nu au fost suficiente, a mai dat un motiv de scandal intern. Încercând să arate ce a făcut și cum a întărit ea partidul, alianțele și a crescut numărul de votanți, Viorica a anunțat în premieră o .. ilegalitate, ba nu, două: cică a semnat protocoale de susținere  cu asociații și sindicate (???????) iar președinții acestora, prin protocolul semnat, au ajuns vicepreședinți cu drept de vot în CEx-ul PSD. Bă ești prost? Aici se ridică 3 probleme mari, cât coafura ei:

  1. Există această prevedere în statutul PSD? Cunosc ceilalți membrii ceva despre asta, că uite, Firea a și sărit la cap iar Vasiliștii sunt pe start-up.
  2. Cum adică șefi de sindicate membri CEx? Păi ce facem cu legea Dialogului social care interzice sindicatelor amestecul în activități politice? Păi dacă Coarnă este membru CEx al PSD, ar trebui să fie și membru al CEx Rahova.
  3. PSD a semnat un protocol cu UMP a lui Oprea, uniune din care, conform declarațiilor de azi dimineață ale vicepreședintelui Pricină și a statutului, fac parte și militari activi. Păi ce facem de când o asociație din care fac parte militarii activi face politică și semnează protocoale iar liderii fac parte din conducerea partidului? Viorica caută  celula, iar Oprea la fel. De dimineață, Pricină invitat la România tv, a încercat să o scalde, că prezența lui Oprea în CEx și protocolul, nu înseamnă că activii ar fi implicați în politică. Ce spui soro ? Păi atunci putem spune și că militarii care fac parte din armată nu au nici o legătură cu deciziile comandanților,liderilor lor militari, că ei fac parte din armată, dar nu au treabă cu activitățile armatei, ei sunt doar membri ai armatei. Ei, acest lucru este susținut de un vicepreședinte  și al unui sindicat și al unei structuri care a semnat protocol cu un partid și care pretinde că mai este și militar.

https://yourlisten.com/neacsum/dancila-bate-palma-cu-oprea

Cred că deja PPSD-ul fierbe, nu atât pentru rezultatele de la alegeri, cât pentru aceste declarații cu protocolul cu UMP și anunțata –deja-fuziune cu UNPR și aducerea lui Oprea,unul din cei mai antipatizați ”politicieni” în lumea politică și în țară. Viorica, păzea, ai făcut prostii mai mari ca tine atât de exprimare cât și politice.

Există un proverb în România, care spune că ”fiecare pasăre pe limba ei piere”. Și păsărica Viorica va pieri tot pe limba ei.

Update 25.11.2019 ora 17.13

Se vorbeste despre debarcarea Vioricai care a făcut o nouă prostie, fie ca a încurcat sindicatele cu asociațiile, fie că a vorbit gura fără ea, fie că a luat decizii și a făcut promisiuni altora din afară, fără a-și consulta sau informa colegii fie că a făcut mai multe.

Așa cum bănuiam, pretenții ridică Ciolacu sau măcar el cere demiterea Vioricăi, pentru că ambiția ei este egalată doar de prostie, Olguța, care dacă apucă conducerea partidului cu Manda, va transforma partidul în ring de box și la propriu și la figurat, Firea, care nu va fi mulțumită, oricine ar lua conducerea partidului dar nu are nici un atu să se suie ea pe tron și nu e agreată, Teodorovici, care nu poate ieși din imaginea de play-boy și crede că e suficient, și, uite că este vehiculat și numele lui Grindeanu, introdus de fitilele dinspre Cotroceni, sau mai bine spus serviciile din zona Cotroceni. Mă întreb când vor apărea pe listă Fifor și Kati, că ei mai lipseau ca să avem imaginea completă a oamenilor care au tras PSD-ul în jos.

De neacsum

44 de comentarii la „Bătălia proștilor”
  1. Atâta timp cât omul este șantajabil,
    și când spun că e șantajabil are ceva pe sufletul lui ce constă în activ.ilegale,că…de… banul e ochiul dracu,o trădează si pe mă-sa.
    Să ne aducem aminte ce a spus,Țuțea despre acest popOr,după ce a stat închis ani buni,Eminescu și alții.
    Ne merităm soarta pe deplin!Așa populime,așa conducători!l-am avut,îi avem și îi vom avea,dacă gloata nu se deșteaptă,dar m-aș mira să se întâmple asta curând!

  2. Au incercat cu Gusa sa distruga psd-ul din interior ,de parca nu s-ar rarefia si singur,acum aduc un cal troian pe oprica minte mica!!!!Mai ,mai ! ce tevatura, ce strategii mai au de te crucesti!!Mai esti prost! mai esti nebun!!!

  3. Cum mai spuneam, Viorica OMV, a fost exact un fals competitor, bine agreat să mimeze niște alegeri. Planul de „afară” a funcționat perfect, milimetric. După turul 1, „planificatorii” își frecau mâinile. „Suntem în grafic!” Nimeni nu se îndoia de „victoria” lui Werner, anunțată de peste un an. Numai că, baroniada nu e numai la psd ci și la ăilalți. Am schimbat lacul cu puțul. Un puț de „lapte și miere” va inunda de-acum „România normală”. De-atâta dulce sigur diabetul va-nflori spre bunăstarea românilor, mai ales a diasprenilor, copiii noștri pribegi.

  4. @Geofreeland,
    Drama abia urmeaza. Acest cincinal va fi cu adevarat dezastruos,indivferent ce guverne se vor perinda, pentru ca securitatea tarii a fost vanduta pe o sapca.

  5. Sincer, daca stiam de protocolul asta cu oprea nici nu mergeam la vot. Cum poti fi atat de credul sa te increzi in omul asta, om care in 2009 era in sufragerie cu toti basistii arhicunoscuti. Adica cu cei care au stat la baza taierii pensiilor militare in 2011 !Apoi, a infiintat structura asta megalomana,Uniunea politistilor si militarilor, a dat functii oamenilor cu pozitii inalte in scmd, sindicatele politistilor etc, pretinzand ca cei 500 000 de militari , politisti activi si rezervisti vor vota cu madam !!! Pai eu votez cu cine spune unul ca el !!?? ce garantii da el ca cei 500 000 vor vota cum le spune !?
    Mare este Romania asta ………………..!!!!

  6. Uitati aici conducerea UMPMV :
    Conducerea Uniunii este formată din:
    Președinte – gl(r). Gabriel Oprea, fost ministru al apărării naționale, al afacerilor interne și vicepremier pentru securitate națională;
    secretar general – gl (r) Tudor Dănuț;
    vicepresedinti pe apărare – gl(retr) Iosif Bălan și col(r) Valeriu Pricină;
    vicepresedinti pe interne – gl(r) Ion Burciu și col(r) Ionel Babuș, președintele Faderației Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România;
    vicepreședinți pe siguranță națională – gl(r) Ionel Marin și gl(r) Gheorghe Carp;
    membru fondator – Av. Gheorghe Ioniță
    membru fondator – Dumitru Coarnă, președintele Federației Sindicatelor Naționale al Polițiștilor și Personalului Contractual din România
    membru fondator – Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

  7. Ma bucur enorm cand fragmente din spusele mele pe un site al serviciilor,prind viata pe aici!Gandim la fel ca ,de,am impartit aceeasi paine,dar nu ca poporenii!Asta e,insa constiinta noastra e curata!Noi sa fim sanatosi!Sa fiti iubiti!raulb…

  8. Fostul ideolog economic al PSD: liberalii măresc intenționat deficitul bugetar. Este pregătirea pentru austeritate
    „Fostul ideolog al programelor de guvernare PSD, Cristian Socol, susține că liberalii cresc intenționat deficitul la 4,3% din PIB. Socol arată că cea mai mare cheltuială se face cu achitarea în avans a rachetelor, în programul de înzestrare militară”.

  9. Cu alte cuvinte a început iarna cea grea din buzunare. Când era bine, vorbeam, socoteam, calculam proiecte de pensii. Unii chiar socoteau haiduceala. Da’ noi, nu și nu, ca să fie bine, trebuie să fie rău! De unde și vorba ceea „unde-i bine nu-i de mine!”. Acu’, cine mai știe…Încă mai e timp să băgăm varză, ne va trebui, iarna ăstora va ține toată vara viitoare. Mai e mult până la ștevioară, dac-om mai prinde-o. La cât se împrumută ăștia, că de au de dat „afară” cum s-au înțeles, sigur se va repeta „tăierile” stil Băse-Boc. Apoi mai vorbim dacă mai avem ce. „Ăștia” din diaspora nu au niciun stres, au viața lor „ca în Vest”, trimit niște firfirici la părinți să acopere ceva la pensii sau să plătească impozitele, iar pământul, grădina, credința, educația, sănătatea, dă-le dracu’, „noi suntem români, noi suntem români…” cântă ei, cu patos, prin cele țări vestice, roși de dorul de fosta patrie. Io zic că cine nu stă în țară, să nu mai voteze împotriva celor din țară. Ai plecat? Muncesti acolo? Platesti taxe acolo? Ai copiii la scoli acolo? Ce treabă politică mai ai cu țara că nu trăiești aici? Atunci?

  10. Ca să fim o țară „ca afară” e nevoie de economie: investiții tehnologice în extracția și prelucrarea resurselor pentru toate ramurile producătoare de produse finite, căutarea piețelor, export, investirea profitului, educarea și profesionalizarea forței de muncă, apoi muncă, muncă, joburi, marketing, strategie de țară, diplomație și câte și mai câte. Niște nimicuri acolo. Câți din cei plecați „afară” investesc în țară? Ce să investească? Cum ce? Ăia 5 miliarde care se laudă că îi aduc! Ăia? Se fac case, se aduc mașini second, se trăiește în haleli, distracție și sejururi. Toți banii se duc tot afară. Atunci care e gheșeftul patriotic de a vota al diasporei? Cu ce contribuie ei la economia de producție? Cu consumul? E o
    mare aberație. Rare cazuri. Doctorii își aduc „scule” în clinici private, scumpe românului de rând, dar ieftine celor de afară, dinți și implanturi, operații, tratamente balneo. Cine beneficiază de astea? Românul de rând? Nu, dragii mei. Asta nu e politică. E bătaie de joc spoită democratic. Dreptul de a vota, manipulat emoțional în zona ignoranței și egoismului primar, întreținute ca politică de stat, au distrus orice urmă de trezire, deșteptare, cum zice imnul.

  11. Ce se prefigurează? E interesant. „Moș Mele” președinte interimar al noii formațiuni politice Forța Națională are ca obiectiv promovarea intereselor românilor și României în interior și exterior, dezvoltarea capitalului autohton, revigorarea economiei interne. „Patria este acolo unde se vorbește românește” declara purtătorul de cuvânt al partidului care mizează pe opțiunile a peste 20% din electorat. Dacă coroborăm obiectivele partidului cu discursurile pro-România, vehemente, unele chiar „dure” ale custodelui Casei Regale, la adresa europenilor sau Rusiei, ne întrebăm dacă e adevărat sau totul are un alt scop pe termen lung. Resuscitarea unui naționalism moderat, economic și politic, e o idee de coagulare a nației române „dezbinate” prin politicile impuse sau aservite intereselor din afară. Noua mișcare politică seamănă cu ideologiile axate pe „național” ale Grupului Vișegrad, ale celor italiene și franceze sau chiar balcanice. Serbia, Macedonia slavă și Albania chiar au perfectat o mini piață comună. Io cred că polul așa zis naționalist e o reacție la hegemonia unei globalizări haotice și rapace, trend dictatorial al UE și viitorului său în care una din victimele sigure a ajuns România în cei 30 de ani de la Marea Vânzoleală. E o păcăleală sau un deziderat? ” Jur să-mi apăr patria…” Sună frumos!

  12. O liniste suspecta bantuie site-ul. De fapt, o asteptare. A ce? Nu ne-am lamurit. „Gaura” lui Catu, ministrul cu banii, a crescut euro. Acum si-a mai revenit, dupa zisele BNR-ului. Fara buget cu alocari babane la servicii nu putem discuta. In CSAT s-au alocat in buget „primele” pentru campania electorala. Pensiile? Da-le dracu’, taiem porcu’ si apoi mai vorbim. De fapt, nu mai vorbim, totul ingheata. Doar e iarna. Iarna vietii noastre.

  13. Uitasem, „Informaţii de ultimă oră despre pensii. Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale a României, cere prorogarea creşterii pensiilor cu 40% de anul viitor, pentru a se putea ţine deficitul bugetar sub control. În plus, el vorbeşte despre concedieri şi despre impozitarea pensiilor speciale.” Deci, barem indexarea, ca e legala. Cu promisiunile ciucane, mai vedem!

  14. Stim bine că atunci când cresc veniturile populimii
    ,salariile,pensiile etc,acești comercianți hrăpăreţi,cresc și ei preturile.Nu trebuie să ne spună cineva,le simţim fiecare în buzunar.
    Cum la noi timp de ani buni veniturile au fost îngheţate, le-am simțit din plin.
    Le mulțumim din inima politicienlor,în special lui lov și celor din ministerele SNAOPSN.
    Și ca lovitura să fie totală,cursul €/leu,a crescut, depăsind 4,8 lei/€.
    Nu credeți că am mai văzut filmul ăsta acum câți ani în urmă?
    Creștem sal/pensii,în schimb le luăm pe altă parte prin diferite inginerii financiare.
    Deci,în concluzie,înca mai avem timp de băgat varză în butoi,vorba d.lui Geo.

  15. Cu privire la pensiile militare o certitudine o constituie doar indevarea de 4,6% de la 1 ian 2020 ca doar e legala, asa cum bine zice cineva pe aici. Urmeaza insa oug promis. Surse credibile dinspre Cetatea Baniei spun ca e pe teava si oug cu eliminarea (partiala) a discriminarilor si nedreptatilor de la pensiile militare. Aceleasi surse spun insa ca tot de pa la Anul Nou vine impozitul progresiv( o varianat toto ce e peste salariul mediu brut se taxeaza, alta varianat tot ce e peste 7000 lei). Si nu e nici o haiduceala la mijloc, asa ceva exista in majoritatea statelor occidentale si functioneaza fff bine.In fond, nu e nici o taiere de pensii, brutul ramane neatins. Vorba celebrei de pe acum reclame: ” Si su Brutus, ramai neatins?” Da, se modifica putzintel doar netul.

  16. @Pompiliu No comment, omul ăsta a zis cam tot.La noi,averea se prezumă. Adică cine o are, aia e! Nu contează cum a fost făcută. Furtul, raptul, traficul de influență, deposedările și retrocedările ilegale, minciuna, ipocrizia politică etc etc au un singur autor: justiția. Deci, cine are justiția, are tot. Oare asta mai justiție? Nu, e o justiție paralelă, și cu noi și cu dreptul adevărat.

  17. @Bazil M-am liniștit, „brutul nu e atins”. Excepțional! Netul nu mai contează, poa’ să-l taie ăștia cum vor ei,nu?

  18. Fac un apel la specialiști: de ce pensia e considerată „venit”? Implicit supusă impozitării. Pensia e un drept constituțional și își are sorgintea într-un antecedent de muncă, impozitat de stat sub toate formele. Calculul pensiilor e stabilit de o voință politică emanată democratic prin legi. Subiectivitatea politică a ideologiei raportată simulat la capacitatea de plată stabilește cuantumul pensiilor după o schemă de calcul. Între obiectivitatea contribuției și subiectivitatea regulii de calcul este o contradicție la care economicul reprezentat prin PIB are prioritate. Așa e acum. Adică sistemul de pensii nu e predictibil ci la îndemâna voinței politice. Deci, de ce pensiile sunt impozitate?

  19. Dle Neacsu,

    Puteti confirma ceva din „zvonurile” privind ordonanta de urgenta „Orban – Ciuca” care ar rezolva unele probleme privind pensiile militare de stat?

    O astfel de oug ar da stralucire si ar face sa ramana in istoria Armatei Romane cei doi politicieni de Ziua Nationala.

    Cu stima,

  20. POVEȘTI DR VIAȚĂ 23. Tanti Irina, 83 ani, singură, a ieșit la drum să-și cumpere o pâine pentru două zile. În baston, înfofolită în broboadă, șontâc, s-o vadă lumea că n-a murit. „Bună ziua!” îi mai spune câte unul. Bună ziua, măi băiete!” răspundea ea, băgată în seamă. A crescut doi copii, plecați definitiv afară, nu mai știe de ei, are un ajutor de 700 de lei. Își cumpără 3 kg de orez și 1 kg de zar, adică zahăr, de-alea ieftine, și-a băgat un bidon de murături, șase verzr la murat, din curte a scos un săcotei de cartofi, o pungă de ceapă, o chită de cimbru, una de mărar. Au venit unii și a cumpărat un bolovan de sare. Un vecin de-a tăiat porcul i-a dat de pomană ditamai slănina și a făct-o jumări și untură. Tanti Irina nu prea mai e în putere dar se chinuie. Are un câine chior și două găini cu un cocoș. Doi băieți de la electrică au văzut-o căzută în drum cu piciorul rupt. Nu au mai sunat la salvare, au pus-o în mașină și au dus-o la spital, cale de 15 km. Fractură de tibie, ghips. Au stat cu ea. „Maică, ce fac, eu nu pot să merg” și au internat-o. Trei săptămâni, băieții ăia, au venit zilnic la casa ei, au dat de mâncare și apă la cățel, la păsări. Când au adus-o acasă, tot ei, avea mâncare gătită de una din neveste și ceva conserve. I s-au umezit obrajii de mulțumire. „Zii bogdaproste, tanti, fie de sufletul mamei mele!” îi zise unul din băieți. Tanti Irina, ieri, neștiută de lume, venea de la magazin cu o pâine, ca orice cetățean român.

  21. Nu știu de ce, dar acolo nu mai pot scrie comentarii. Pe huhurez.com…
    Poate îmi spune domnul Huhu Rezea de ce nu mai pot comenta pe site-ul lui.. 🤣

  22. @Pompiliu,
    O sa mai apara si altele. Zice Huhurez ca asociatiile au primit aceasta varianta. De ce nu o publica ? Cine are interes sa intoxice si cine sa ascunda ?

  23. @Se pare ca sunt multi care vorbesc si raspandesc gulgute, dar si maimulti care le inghut.

  24. Am văzut,am studiat-o,este o mare,mare porcărie,gen altele!
    Cum dracu,Doamne iartă-mă,să dai OUG
    în 2019,cu aplicare în 2023?
    Păi,până atunci se pot întâpla multe, atât de multe încât nici nu ne putem închipui.
    Dacă este adevărat,ci nu este o vrăjală aruncata pe piață de diverși diversioniști de meserie,atunci este dată cu dedicație specială,pentru timp scurt,că până în 2023 se poate amâna prin altele,gen celelalte care se dau la sfârsit de an prin care se tot amână acordarea ajutoarele la ieșirea la pensiei.
    Bătaia de joc va continua pe mai departe.
    Se merge pe ideia:Votați-ne la anu’că noi vă facem drepturi în 2023!?
    Repet:Ce am spus este valabil numai dacă acel proiect de OUG ar fi emis.

  25. Vorba lu’ Guica, „Ia zi, mă, Nilă, Ciucă, Ciucă ce-a zis, poate nu ai auzit tu bine!” De doi ani, fără a fi defetist, nu am crezut în porcăria asta cu pensiile. Dacă voiau să facă ceva, făceau și gata. Discuții, vorbe, promisiuni, vrăjeli…Nimic. Încep să cred că toată povestea asta e impusă de afară. Pare imposibil? Realitatea dovedește. Plătim deja la greu patrioate, alte f-uri, ne înarmăm. Să „apărăm” flancul sudic. De cine să-l apărăm? Oricine ar veni, de ce ar veni? Ce să ne ia? De la popoarele migratoare încoace, imperii au trecut pe la noi, toți ne-au luat, nimeni nu ne-a dat. Suntem învățați cu asta. Nu am spus-o eu, „munții noștri…,noi cerșim din poartă-n poartă”. S-a schimbat ceva? Da, s-a schimbat. Plecăm în pribegie. De prea mult bine. Restul stăm p-acilea să apărăm flancul sudic.

  26. Daca nu vor face ce au spus,respectiv eliminarea inechităților existente la pensii,va propun sa votam la alegerile locale si parlamentare USR-ul!

  27. @Iosif,
    Confirm ca se lucreaza la ea, confirm ca nu se mai lucreaza in tandem cu asociatiile, ci doar de gulerati, confirm ca varianta de pe Huhurez este in proportie de 90% cea care a fost agreata pe 15. Infirm faptul ca in varianta de pe Hhurez s-ar rezolva problemele actualilor pensionari. dimpotriva, pare a fi facuta pentru cei care vor iesi la pensie dupa 2020, pentru ca nici macar un articol din cele mentionate in ordonanta NU FACE REFERIRE LA PENSIILE IN PLATA, iar daca stii sa citesti vei constata ca nu se stie, din textul de lege, cui, sau de cand se aplica legea. In plus, daca actualizarea, -singura operatiune care poate duce la o egalizare a celor iesiti la pensie in diferite perioade- se aplica din 2023, CARE MAI ESTE URGENTA ORDONANTEI? Ordonanta este urgenta pentru cei care ies din 2020 la pensie, LOR LI SE ADRESEAZA ORDONANTA.Dar de ce nu se uita nimeni la art.30? Degeaba vorbim de recalculare si actualizare cat timp exista art 30 asa cum e.

  28. La pct. 6 din acel proiect se spune ca la 01.01.2022 se recalculează pensiile la nivelul salariului celor din activitate.
    La art 60 alin. 2 se face referire Sf i la o pensie minima.
    Începând cu aplicarea acestei ordonanțe (dacă va fi aprobată) se renunță la plafonare la salariul net.
    Începând cu 2023 se vor actualiza ori cu inflația, ori cu creșterea salariilor.

  29. Incepind cu 2023 se va actualiza si cu cresterea soldelor/salariilor,pentru ca nu vor mai exista cresteri ale acestora pentru ani buni.asa ca ramine tot actualizarea doar cu rata inflatiei.Daca OUG-ul nu va elimina inechitatile,este din nou o bataie de joc la adresa noastra.

  30. Mai fratilor voi sunteti nebuni ? Pai voi va bucurati ca se da o ORDONANTA DE URGENTA care PROPUNE DOAR, dar inca nu da nimic, pentru anul 2023? Cati mai apuca si de ce ii mai spune OUG? LA URGENTA AJUNGEM NOI.
    renuntarea laplafonare este pentru cei care ies la pensie de dupa 01.01.2020. Despre cei deja in pensie ai vazut ca scrie ceva Popmpiliule ? Si, tu inca nu stii sa faci deosebirea intre actualizare si indexare? Esti bun de CPS. Poate te reactiveaza. Acolo e de tine.

  31. DLE NEACȘU,DECE NU LUATI ATITUDINE CA AM UNTELES CA DVS IL CUNOSTETI PE MINISTRUL DVS SI INTREBATI DECE CONTINUA BATAEA DE JOC?

  32. Orice comentariu constructiv pe tema pensiilor militare, ca de altfel de patru ani încoace, este inutil și inflamant. El exprimă un optimism uneori până la depresie, tocmai ca rezultat al neputinței. Asociațiile noastre și-au făcut treaba, adică figurație, nimic concret, ca un decor de fundal scenic, mimând dialogul. Guvernanții se înscriu în afirmația Christinei Lagard, pensionarii sunt o povară pentru state, prea mulți, crescând media de viață. Pentru noi, în așteptarea unui exitus biologic, atitudinea politică se înscrie acestei afirmații. Noul guvern instalat cu forța, „guvernul meu” repetă rețeta Cioloș, gaură în buget, bani pentru arme, căderea leului, împrumuturi, tăieri, impozite, austeritate. O ciclicitate păguboasă, impusă, devastatoare social. Noi trăim azi, încă, orizontul de promisiuni 2022-24 pare intangibil. Exact ca osul câinelui fluturat după care aleargă odată cu el. Și noi? Noi ce? Întrebări retorice în iarna vieții. Sau mai bine zis, care dintre noi vor mai apuca binecuvântarea unei dimineți de prin acei ani? Nu e așa, Mirule? Azi s-a mai adăugat încă o lună de când ne-ai lăsat să-ți facem dreptate. Se întâmplă exact ce spuneai, că nu există dreptate într-o țară condusă de hoți.Știu, mâine vei fi la Arcul de Triumf al deznădejdii, bate toba fanfarei, ca o inimă cât o patrie.

  33. D-le Neacsu, aveti dreptate. O analiza atenta a oug arata clar ca , pe moment si in urmatorii 2-3 ani singurele modificari favorabile ale cuantumului pensiei (pentru cei aflati acum la pensie) ar consta in adaugarea pensiei suplimentare(ciuntita si ea .De ex pt 9% cresterea e de 85% din 9 % deci pe real 7,65%, bun si atat decat zero barat ca acum)si posibilitatea extragerii , la cerere, a stagiului de cotizare adaugat si valorificarea acestuia ca pensie civila- oricum mai bine ca acu’=pierdere totala.Ar mai fi ceva prin anexe privind recalcularea tuturor pensiilor militare incepand cu 01.01.2022 cu alegerea a 6 sau 12 luni cele mai favorabile din ultimii 5 ani(alte variante 10 ani).Ciudate sunt insa unele interpretari dupa ureche(in nici un caz dupa celebrul cronicar -o personalitate a vremii sale) gen ca nu e clar daca pensia suplimentara este sau nu inclusa in procentul de 85% , ca pensia suplimentara s-ar adauga la procentul de calcul datorat vechimii.Formularea din OUG este clara acum, ….” spor LA procentul stabilit in conditiile art 29, 30 si 39″.

  34. La mulți ani, Românie, „țara mea de glorii, țara mea de dor”! Trăit-ai numai vremuri de răstriște, iar tu minunea lumii, ai răbdat, pentru că „patria înseamnă norodul, iară nu tagma jefuitorilor”, suflet creștin, din suflet creștin, cu pâine și sare oricui, iar celor care te siluesc știi a spune ” cum veniră se făcură toți o apă și-un pământ!” ” iar în urma lor se-ntinde falnic armia română!” La mulți ani, iubită mamă, cu ie din tricolor!

  35. DAdleNEACSU,aveti dreptate , ca pe dl ageneral actual ministru poate aveti cum sa il abordati si sa ne spuna si noua cum intelege dansul urgenta aceea de actualizare in anul …….ca noi nu prea mai ocupam mult aceat pamant si sa se gandeasca si la urmase ca astea se duc si ele ,CUMVA EI SANT NEMURITORI ….deci URGENȚA SA FIE ….urgentâ

Comentariile sunt închise.