Loading


Cu comandanții noștri în frunte…

Acum câteva zile, pe 1 Noiembrie, iubitorii de istorie, mai précis iubitorii de istorie militară și și mai  la obiect, cei ai Viteazului Mihai, au aniversat sau marcat Victoria  marelui erou  la Șelimbăr în fața oastei lui Andrei Bathory  fapt ce a însemnat practice Unirea Transilvaniei cu Țara Românească, pentru că intrarea de la Alba Iulia a fost simbolică. Ce legătură are asta cu .. alegerile? Are. Despre Mihai, ca și despre Vlad Țepeș, se știe că atunci când soarta bătăliilor le era în cumpănă, se avântau în fruntea  oamenilor pentru a-și îmbărbăta oștenii și a schimba soarta bătăliilor. Așa s-a întâmplat și la Șelimbăr. ”Când mercenarii aflați în centrul oștirii sale erau pe punctul de a fi zdrobiți de către luptătorii bine echipați ai aristrocrației maghiare, însuși Mihai Viteazul s-a aruncat în luptă, în fruntea gărzii domnești și a cetelor boierești”, menționează istoria bătăliei. Acest obicei al marilor conducători s-a manifestat și în 1877 și în celelalte mari războaie ale neamului. Dar numai marii lideri își asumau riscul de a intra în focul bătăliei, în mijlocul vrăjmașilor  pentru a schimba sau înclina balanța în favoarea lor. Asta ne spune istoria.

În zilele noastre însă, ”marii conducători” poartă bătălii mai mici e adevărat, periodic, din 4 în 4 ani, bătălii care  poartă numele de bătălii electorale.  Dar în aceste bătălii, nu am văzut încă nici un ”conducător de oști ” să se avânde în fieful ”dușmanului” pentru a încerca să  obțină victoria acolo unde este mai greu. Nu, politica sau strategia de campanile este ca liderul să fie ferit de momente jenante și contactul cu susținătorii dușmanului, aceșta  este  prezentaț doar în zonele cunoscute ca ”ușoare”, unde numărul de susținători este mai mare decât cel al opozanților,  pentru a-i  mângâia orgoliul și a-l  feri de confruntări cu ”inamicul”. Este nu doar o politică de lașitate dar și neproductivă, pentru că scopul este să câștigi simpatizanți acolo unde nu există, să câștigi voturi  acolo unde nu aveai, mai ales că orice vot întors din tabăra dușmanului contează dublu, odată cu minus la oponent și a doua oară cu plus la tine. Dar nu, la noi, și nu numai la noi, cam peste tot, în bătăliile electorale, fiecare candidat merge acolo unde știe că este simpatizat unde are o majoritate, cel mult în zonele indecise, niciunul însă, niciodată în tabăra dușmanului. De ce ? Din lașitate dar și pentru că știu că nu au argument cu care să ”întoarcă” o părere deja formată. Realitatea constatată de  atâtea alegeri ”democratice” arată că toți candidații își axează campania pe punctele slabe ale inamicului, nu pe punctele forte ale lor, pentru că nu prea au puncte forte și toți merg la cacealma. Ori,  nu poți să joci la cacealma în fața unor alegători care stau cu ochii pe tine și știu că vii cu cărți băgate în mânecă. La cacealma mergi în fața celor care nu sunt dispuși să vadă realitatea și sunt deja înclinați să îți dea credit.

Același lucru s-a înțmplat și se întâmplă și în alegerile din SUA și în cele din Moldova și în cele din România și oriunde.

În SUA, la această oră situația e incertă, dar a cam scăzut entuziasmul celor care îl dădeau ca sigur câștigător pe Biden, marile trusturi media,  fidele lui Soroș, susținătorul  lui Biden, care îl dădeau pe Biden ca sigur câștigător până acum 24 de ore, acuma sunt mai rezervate, nici Biden nu mai spune că a câștigat, ci că speră să câștige. Indiferent cine va câștiga însă, este clar că vom avea acuze de fraudă.   Cu cât scorul va fi mai strâns, cu atât acuzele vor fi mai vehemente. Unii se vor întreba cu ”mirare”, cum adcă, în SUA, țara cu cea mai mare democrație, să se fraudeze voturile? O nuuuuu, așa ceva nu se întâmplă. Acolo nu se fură voturi, acolo  doar se omoară președinți, acolo nu există corupția, acolo  doar se produce și se exportă. Doamne, în ce lume inocentă trăim!

Sufrageria

În România campania electorală continuă din ce în ce mai jalnic. Acum câteva zile, o televiziune, nici nu mai știu care, ne prezenta într-o emisiune care se voia radicală,  un interviu ”în exclusivitate” în ”premieră”, fulminant, extraordinar, etc  etc, din ”sufrageria lui Oprea”, locul unde acum 11  ani se punea de o cacealma națională. Evenimentul fusese prezentat drept epocal, se spunea că vor urma dezvăluiri necunoscute, despre noapte alegerilor, despre ce s-a întâmplat, dspre doctoratul lui Coldea. În fapt a fost o nouă cacealma, o încercare de a-l readuce pe Oprea, ajuns acuma să candideze independent, în lumea ”mare” să arate românilor cât de iubit este acesta de români, de militari, de populație, o încercare penibilă și găunoasă de a da viață unei mumii politice prin respirație gură la gură. Nu mai comentez răspunsurile lui Oprea la întrebările privind plagiatul, sunt penibile.

Tot în domeniul penibilului s-a prezentat și cazul Rizea, unde au fost aduși să susțină cazul respectiv, Traian Băsescu, procurorul Portocală și Elena Udrea, cunoscuți  tuturor drept membri ai statului paralel dar care acuma se prezentau drept victime ale aceluiași stat pe care ei l-au dezvoltat. Nu, că nu mai există limite bunul simț este călcat în picioare pe toate etajele.

Trădare să fie, dar să știm și noi

Că tot suntem la capitolul campanie, trebuie menționat că Departamentul pentru Relația cu Parlamentul  și calitatea vieții personalului a plecat în campanie. Țineți aproape, veți fi vizitați, nu se știe niciodată ce îți întră pe ușă. Pe pagina de facebook a respectivului departament, acolo unde se spune că s-a deschis un dialog cu cititorii, dar de fapt s-a deschis  o poartă cu un singur sens, acela al punctului de vedere oficial, unde se pun întrebări dar se răspunde doar la cele care convin, suntem înștiințați că Astăzi, 3 noiembrie a.c., șeful Direcției pentru relația cu Parlamentul, colonel Claudiu Toma, împreună cu locțiitorul acestuia, colonel Florin Băbău, au participat la o întâlnire cu președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, general-locotenent (rtr.) Neculai Băhnăreanu, activitate care a avut loc la sediul asociației.

Discuțiile avute pe parcursul întâlnirii au vizat:

– posibilitatea informării structurilor asociative despre actele normative publicate în Monitorul Oficial al României, cu incidență asupra activității instituției militare și personalului acesteia;

– susținerea de către Ministerului Apărării Naționale a proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru acordarea biletelor de tratament și recuperare pentru cadrele militare în rezervă și în retragere;

– intensificarea colaborării dintre structurile asociative și Direcția pentru relația cu Parlamentul.

Participanții la activitate au fost de acord ca, lunar, Direcția pentru relația cu Parlamentul să pună la dispoziția structurilor asociative situația cu acte normative publicate în Monitorul Oficial al României cu incidență asupra activității instituției militare și personalului acesteia și să informeze asociațiile și fundațiile despre alte subiecte de interes pentru cadrele militare în rezervă și în retragere.

MApN”

Am postat întregul comunicat pentru a nu fi învinuit că am prezentat  știrea ”trunchiat”. Mie această întâlnire mi-a ridicat câteva semne de întrebare. În primul rând, văzând .. scopul și obiectivul vizitei, mi-am pus întrebarea de ce a fost nevoie de această deplasare, pentru a stabili că MApN va  pune la dispoziția ”STRUCURILOR ASOCIATIVE” situația cu actele normative publicate în Monitorul Oficial. Deci pentru această informație s-a deplasat acolo domnul Toma? Dar ce, rezerviștii nu știu să acceseze internetul,  MO este secret, sau liderul ANCMRR nu este în stare să caute singur, trebuie să îi fie trimise de MApN? Bă ești beat ? Și cum se va proceda i se vor înmâna personal? Dar pentru ce există site-ul MApN, de ce s-a înființat pagina de FB a Departamentului,  acolo nu se pot pune informațiile respective?

A doua întrebare pe care mi-am pus-o a fost de ce se folosește sintagma ” STRUCTURILE ASOCIATIVE” când a fost o întâlnire între domnul  colonel Toma și domnul general  Băhnăreanu, care este șeful ANCMRR, nu al ”structurilor asociative”?  Se încearcă cumva scoaterea din circuit a incomodului  Tudor (ales președinte al Forumului Structurilor Asociative) pentru faptul că nu a înghițit momeala PLX 199 așa cum a fost coaptă de MApN? Este cumva un semnal din partea MApN  că pentru conducerea ministerului, ”adevăratul” partener de discuție a fost și a rămas domnul Băhnăreanu și pentru ei acesta reprezintă ”opinia structurilor asociative”??  În acest caz, lucrurile ar trebui clarificate, sau, dacă nu,  ar trebui evitate confuziile și folosiți termenii în cunoștință de cauză. Domnul general Băhnăreanu ” NU REPREZINTĂ STRUCTURILE ASOCIATIVE, ci doar ANCMRR.  Eu știu că domnul Băhnăreanu a cooperat ideal cu conducerea MApN cât a fost la conducerea Forumului, dar  asta nu înseamnă că trebuie pus iar în fruntea ”structurilor asociative”,  de către MApN, sau dacă asta ar dori MApN, măcar să o spună clar, trădare să fie, dar să o știm și noi. Așadar punctul 3 din acest comunicat ar trebui reformulat sau precizat dacă cumva domnul general  Băhnăreanu a  redevenit pentru MApN reprezentant al tuturor  structurilor  asociațiilor iar în acest caz ar trebui să se specifice și de ce și în ce bază. Aș vrea să fie clar, nu contest dreptul conducerii MApN să se întâlnească cu oricine dorește, pe orice teme, dar să  clarifice termenii, să nu pretindă că s-a întâlnit sau a stabilit direcții de acțiune cu ”structurile asociative” când de fapt este vorba de o singură asociație, cu personalitate juridică clară. Este recomandat să se evite astfel de exprimări cauzatoare de confuzii sau … insinuări nedorite.

O altă întrebare legată de această vizită la sediul ANCMRR este de ce a mai fost nevoie de ea, că doar în urmă cu 3 zile, avusese loc la sediul MApN  ședința Comisiei constituite în baza prevederilor art. 3 alin. (1) din Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.161/2018 pentru stabilirea criteriilor de sprijinire a asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, cu reprezentare la nivel naţional, care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale, iar ANCMRR este una din aceste asociații privilegiate. Nu au putut să îi înștiințeze atunci privind intențiile de informare cu legislația publicată în MO? Hai să fim serioși. În fapt se pare că respectivul department e în campanie.

Dar poate mă înșel eu iar  conducerea MApN, departamentul respectiv Directia pentru relația cu parlamentul  au decis să facă o vizită tuturor asociațiilor și ”structurilor asociative”  iar în acest caz, inițiativa este mai mult decât lăudabilă și îmi cer scuze pentru întrebările puse. Aștept și cred că ar fi indicat să se prezinte programul acestor vizite ca să știe oamenii să stea acasă, sau să își găsească un sediu, că multe asociații nu au. și mă ofer să trimit înalților ”oaspeți” o listă cu câteva sute de asociații, pentru că pe pagina departamentului sunt trecute doar 50 ceea ce este o glumă. Domnule colonel Toma, aștept să mă contactați dacă Direcția pe care o păstoriți nu este în stare să caute.

Voi închide subiectul întrebând dacă mai avem lideri, conducători, comandanți, generali care să aibă curajul să se avânte în toiul luptei acolo unde este bătălia mai grea sau ne prezentăm doar în fața susținătorilor unde nu e nevoie de niciun efort pentru a obține confirmarea?

De neacsum

29 de comentarii la „Istoria și ”alegerile””
  1. Nu-i agreez pe sefii de la SCMD dar iata ce spuneau ei mai zilele trecute, referitor la „structurile asociative” si prestatia lor fata „izvorul” problemelor de astazi a unora dintre pensionarii militari, OUG 57. Si nu avem motive sa ne indoim de adevarul celor de mai jos.
    ….in martie 2016, la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, unde delegatia SCMD se dusese sa sustina, pana-n panzele albe, abrogarea Art.40 din OUG nr.57/2015,…

    „…Tacut, dl. Rosu supraveghea, cu ochi de soim, prestatia presedintilor “structurilor asociative” care behaiau in cor ca”legea este imorala”, iar OUG 57 “este buna” si ne “repereaza” onoarea sifonata de Basescu et Comp., incat pana si presedintele Comisiei, deputatul Adrian SOLOMON, s-a sufocat de indignare: “- Ce dracu’ bre, ne credeti prosti pe toti?Vreti sa spuneti ca 65% din jumate e mai mult decat 80% din tot?”. Si a…… ”
    (citat din publicatia SCMD)

    Si, ma iertati va rog daca le-ati vazut deja.

  2. @Puscasiuc Constantin,
    Sa amintim si perioada in care reprezentantii SCMD ”behaiau” la fel in comisiile la care participau.Sa spuna domnul Dogaru care ersu asociatiile care au afirmat ca OUG 57 este ok. Este usor sa faci afirmatii la gramada, atunci cand este tinut pe dreapta tocmai datorita caracterului si modului de abordare a problemelor. Ii inteleg frustrarea, dar asta nu inseamna ca toate asociatiile sunt criminale iar el este unicul salvator. El e ”salvator” de 10 ani, un salvator care NU A FACUT EFECTIV NIMIC, in afara de circ.

  3. @Puscasiuc Constantin ,

    In ceea ce -l priveste pe Solomon, pe care vad ca Dogaru il albeste acuma pornind de la partea dorsala, nu stiu unde a vazut el indignarea, cand de fapt el este cel care a imbratisat si nu mai da drmul variantei propuse de MApN, intr-un blat care va intra in istorie. Si atunci unde e indignarea? Hai sa fim seriosi. Cititi cu aentie ce spune Dogaru, confruntati harta cu taranul si veti constata ca nu bate.

  4. Nr. 350 04.11.2020
    Conferință de presă la Ministerul Apărării Naționale

    Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, va susține joi, 5 noiembrie, de la ora 11.30, la sediul M.Ap.N., o conferință de presă în care va prezenta stadiul îndeplinirii obiectivelor instituției în primul său an de mandat la conducerea ministerului.

    Jurnaliștii care doresc să ia parte la activitate vor fi așteptați joi, 5 noiembrie, între orele 10.45 și 11.15, la sediul Ministerului Apărării Naţionale (intrarea PC 3, dinspre Hotel Marriott), având asupra lor un document de identificare personală și legitimația de presă, precum și materiale de protecție sanitară.

    În timpul activității vor fi luate toate măsurile pentru respectarea regulilor de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.

    Conferința de presă va fi transmisă live pe pagina de Facebook a MApN.

    Biroul presă

  5. @Titi
    Ce bine ar fi prins la acest bilant, in vederea campaniei, si punctul privind „rezolvarea problemelor pensionarilor militari”. Si cate eforturi s-au facut sa ne convinga ca PLX 199 in varianta votata de Solomon este buna… Nu a fost sa fie.

  6. @Titi(parerea mea,buna,rea???)
    ref conf presa Ciuca
    Nici o vorba nu va fi despre pensii(cel mult cateva platitudini despre „imbunatatirea calitatii vietii personalului….in jur de 30-50 sec…in functie de cate „aaaa…” vor fi/per propozitie….in rest:patrioate,corvete,fregate,piranha 5….contracte si contractulete cu marii vanzatorii de armamente ceva de genul….formidabil/extraordinar/ca’n povesti……ceva praf in ochi despre judicioasa cheltuire a banului public si tot asa…”lauda-ma gura”.Va sfatuiesc cu tot respectul, sa va folositi timpul mai eficient ca n-aveti/n-avem ce afla

    PS da!…si planuri de viitor desigur cu „vom face si vom drege” cu ajutorul peneleului si al lui sica …..adica….votati-i baa!! ca sunt si eu in oala aia!!

  7. Titi
    …iar raspunsurile la intrebari vor fi de doua feluri:alunecoase sau de loc(generaliste/pe langa intrebare)
    Am sa urmaresc totusi „intrebarile ziaristilor” de la „Obositorul militar”, aia distractie!!…
    Va mai aduceti aminte de „bilanturile” de pe vremea lui ceasca?
    Asa sunt si acuma,cam toate….iar in perioada asta chiar ca o sa „i se dea bice”

  8. Azi citii o știre că nea Pieleanu, după ce numără, calculă, se frecă în marja de eroare, reanaliză eșantioanele, mai dădu de la el și zise că Nea Mâțu are 27% încredere. Măi să fie! Oare așa o fi? Mult iubitul și stimatul cârmaci? Eu nu cred, Pieleanu ăsta ține cu PSD-ul.Altfel nu-mi explic.

  9. Nu apăru nimic în presă de ce făcu Sică în Israel. Noi cetățenii nu trebuie să știm. Că doar n-o fi fost la Zid. Un comunicat, acolo, ceva, nimic. Ăla cu șapca roșie tace. Toată lumea tace și noi numărăm morți. E ca și cum ai spune „votați, în tăcerea mieilor”. Sau e un secret de stat? Păi al cui e statul ăsta, nu al cetățenilor lui? Sau statul sunt ei, cum zicea un rege „Statul sunt eu!” Și caragialesc vorbind, nu mă întreb, eu cu cine votez, ci de ce votez.

  10. Comisia Europeană zise că economia țării se contractă cu 5.5% și PIB-ul va fi de -10,ceva. Că în 2020 vom crește cu 3,ceva. Dar datoriile, datoriile, ce zice? cum zicea Guica. Păi întreb, în ritmul ăsta, ne trebuie să fim tanda pe manda cinci ani cu PIB-ul și cu datoriile vrea 10 ani. De chin, de muncă, de austeritate.Al dracului Covidu’ ăsta. „Mândră corabia, meșter cârmaciul!” Și voi vă agitați de pensii, plafonare, impozitare și, Doamne feri, tăieri. Cum zicea Moromete,”păi de unde să-ți dau ție, Jupuitule, dacă n-am!”

  11. Si Jupuitul zise: da la aia de au 20.000 , 30.000, 50.000 , peste 80.000 lei de unde ai? De unde dai pentru ei da si pentru Jupuitul!

  12. Ei, uite, că-i găsiră de lucru lu’ Kövesi. Europenii, sub conducerea nemților, ziseră că fondurile europene se vor condiționa de respectarea statului de drept. Corect! Adică de corupție. Noi, deși încă ne tot freacă ăștia cu rapoarte, ca la nimeni, nu prea suntem mai corupți ca alte țări „civilizate” de prin UE. Experimentul Kövesi-Coldea a reușit. Coldea va garanta informațiile pentru Kövesi și juzii vor analiza și pedepsi corupții. Să fie! De unde că magistrații tre’ să fie independenți, cu salarii babane și pensii extravagante. Deci? Niciun deci, control la sânge, dar nu albastru, urmăriri ale fluxului banilor, până la finalizarea investiției și, cel mai important, dacă ești naționalist, ciuciu bani. Că statul de drept e concept european și nu național, ca și cum dreptul nu mai e roman ci ioropean, după mușchii unora pe care nu i-a ales nimeni, doar acolo între ei și care fac legea, prin reglementări obligatorii, mai rău ca STAS-ul nostru care, cât de cât, era tehnic. Noul STAS, de azi, cu „valori europene” a depășit tehnicul și cotropește juridicul, armă de necombătut, în curtea marilor interese.

  13. @Bazil Eu cred că nu-ți ajunge pensia. Nici nouă. Te cred că vrei dreptate. Nu știu care,fără emoționalul frust, dar o vrei. Te cred că ești nemulțumit că unii au pensii cât șapte burți. Știu că nevoile zilnice, după scăderea cheltuielilor pe medicamente și utilități, sunt mari, de fapt,nu e o noutate privind nevoia unui trai decent pentru o viață jurată numai patriei.Numai că tăierea de la „îmbuibați” nu-ți va satisface nemulțumirea. Tăierea o ia statul. Un fel de „haiducie” fără a da la „săraci”. Cam asta e.

  14. Știri pe surse sigure!

    1. La D.G.M.R.U., d-l gl. Spiridonescu, promoție 1988 a Școlii Militare de Ofițeri Activi de Aviație, specialitatea militară 34-nenavigați, licențiat în psihologie, lucrează în secret din comandă politică, la o nouă lege a pensiilor militare care va intra în vigoare la 01.01.2021. Se pare că vor fi interzise trecerile în rezervă înainte de împlinirea vârstei de 55 de ani. În cuantumul pensiei nu vor intra decât anumite prime, sporuri, îndemnizații. Cine credeți ca va da avizul în Comisia de Apărare pentru promovarea noi legi? Aceeași persoană care a dat avizul și pentru O.U.G. 59/2017, actualul sinistru și viitorul senator Ciuca.
    2. La D.G.F.C., tot în secret, se lucrează la un regulament al primelor, sporurilor și îndemnizațiilor care va intra în vigoare tot la 01.01.2021. Acestea vor fi acordate conform unei grile, în anumite condiții, pe eșaloane și pe funcții. Sporul de radiații va fi acordat doar pentru timpul efectiv lucrat în unitate. Nu se va beneficia de spor pe perioada C.O., spitalizare, C.M., misiuni în afara ministerului, etc.
    3. La Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. este blocaj total. Se întâmplă ceva gen 2017, când prin O.U.G. 59/2017 au fost împinși să treacă în rezervă un număr mare de cadre militare. Totul se întâmplă din cauza spectrului scăderii cuantumului pensiei începând cu 01.01.2021.

  15. @Xpert98 Mulțumim, deja circulă pe net chestia asta. Numai că, idioții care vor să acorde sporul de radiații pentru numai orele lucrate sunt niște inconștienți, să nu zic altfel. Sunt idioți că nu știu carte, radiațiile, indiferent de timpul expunerii crează modificări anatomo-morfo-patologice, in special în oase, cumulative, ireversibile și permanente. E un exemplu. Asta dacă nu întreabă barem pe cei care știu, medici, fizicieni etc. Din pix și juriștii se pricep la radiații. Scuze juriștilor, fără nicio conotație.

  16. Eu am spus de mult că trebuie făcută o lege a pensiilor numai pentru militari și care să nu mai fie bălăcărită de toți neica nimeni din politică, gen LOV, Nea Mâțu cu croitoria lui și alți lătrăi, tot politici, „aleși” pe listele unora, obligați de contribuții la partide. Când domnitorul Cuza a decis, decis rămâne, ca în toată lumea de altfel. Noi? Cine noi? „O altfel de politică” clamată din 2014 de Nea Mâțu ne-a adus în situația asta, ca o pedeapsă și atentat la demnitate și onoare pentru un serviciu în slujba patriei.

  17. Informatia nu este credibila, seamana a Manipulare !
    Sigur ca dul Spanu va interveni rapid cu precizari, mai ales ca de curand are in subordine o structura care „lupta” cu asemenea informatii !

  18. Ei, uite, după câcâiala electoral-păguboasă a tuturor partidelor politice, arădenii și bihorenii, fără CNAIR, pe fonduri europene, vor să facă o autostradă de 14.2 km, trei benzi pe sens. Bravo lor, bravo viitorului regionalizării. Nea Guvern, ce zici? Nu m-ar mira ca și alte județe să ignore un guvern. Guwerner, asta vrei? Suntem o țară întreagă și dacă nu ești capabil ia-o, nene, la vale, vină alții care vor. Cinstiți.

  19. Distinsul domn Ciucă, oltean sadea, ajuns general nu ca alții fără teatre, merge la Craiova. Să ce? Să cerșească voturi, e simplu. E om politic și asta face. Ce va spune? Că la toți civilii a crescut pensiile, nu mult dar electoral, că dăm bani pe second-handuri militare fără offset, că întărim securitatea pe flancul sud-estic și voi pensionarii militari, care știți cum e prin armată votați-mă pe mine! Da’ buzunaru, domn’ Ciucă? ar zice unu’. Cu buzunaru’ dăm o lege, la ordinul lu’ Cîțu, să-l coasem. Să nu mai cotrobăim prin el, după nu’ș’ce firfirici. Avem carduri de-acuma, ce atâta buzunăreală? Buzunarul cu gaură e o pacoste psihică, deprimantă, neeuropeană. Dar vă promit că deja am dat ordin să se facă o nouă lege a pensiilor militare care vă va mulțumi. Și când asta? zise altul. Vizibil afectat de bruiaj, mai ales în ceafă unde era Cîțu, promise că va analiza, va analiza impactul bugetar și va fi bine. Asistența, în delir,ovaționează viitorul protecției sociale al militarilor și erupe în aplauze. Apoi bagă mâna în buzunar până nu le coase ăștia.

  20. „Nimeni nu se atinge de drepturile militarilor. Cel putin, nu pe mandatul meu. Armata trebuie sa ramana intotdeauna in afara jocului politic. Incepe campania electorala si acest aspect este cu atat mai important. De aceea, ii rog pe toti cei care vor intra in curand in campanie sa nu amestece armata in strategiile lor”, a scris Ciuca, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

    Campania electorala pentru alegerile parlamentare din acest an incepe vineri.(ziare.com)

  21. O noua lege a pensiilor militare este fff necesara ! Dezmatul la pensiile asa zis militare e prea mare. Majoritatea au pensiile ciuntite , uneori injumatatite iar belferii (grupuri de smecheri )se scalda in pensii de jdemii de lei ar zice bietul si oropsitul Jupuit!

  22. Ati fost vizitați de o delegație simandicoase condusă de „insusi” dl.col.Rosu?

  23. @Catalin,
    Am inteles, vrei sa votezi cu Pronta. E ok, e dreptul tau dar e-as ruga sa nu faci propaganda aici. Nu de alta, dar dupa cum vezi nici eu nu fac. As putea castiga bani multi din afisarea unor slogane de campanie ale diverselor partide, dar nu o fac. Asa ca da, putem discuta despre politica unora sau altora dar sa nu confundam discutia despre politica, cu propaganda politica. Mai als ca nu iti expui opinia, ci ne dai linkuri catre pagini de campanie. Deci… fara, ca nu vreau sa transform pagina in gard pe care sa afiseze fiecare cate un partid.

Comentariile sunt închise.