Loading


Vineri, 06.11.2020, a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020 în România.

Campanie cu praf de pușcă

În SUA, partenerul nostru strategic, campania este pe sfârșite, iar rezultatul, ca niciodată, întârzie să apară. Biden este în față, mai are nevoie de un stat pentru a fi declarat câștigător. Se pare că Trump, care nu este învățat să piardă, va pierde totuși, și tare mă tem că vom revedea scene de teatru de pe vremea răposatului Vadim. Oricum, uite că în sfârșit se vorbește despre fraude electorale și corupție și pe malurile Potomacului. Welcome to club dear american fellows!  Poate de acum distinșii ambasadori ai Statelor Unite ale SUA vor înceta să ne mai dea lecții de conduită. Se spune pe unele pagini on line cum că Trump fi pregătit o surpriză democraților și ar fi dat ordin ca buletinele de vot să fie … super-securizate fără ca să știe partida cealaltă care ar fi folosit buletine false și vor fi prinși acum. Ei, eu cred că e o cacealma prin care Trump dorește oprirea numărării voturilor care se îndreaptă, totuși surprinzător de brusc, spre Biden chiar și în statele în care inițial se părea că republicanii vor câștiga. Cică votul prin corespondență ar fi sursa fraudei. Și când te gândești cât de lăudat a fost acest sistem la no și cât a militat ”societatea civilă” să fie introdus acest sistem.  Noroc că noi avem sistemul STS care nu dă nimănui posibilitatea să verifice votul,  așa că la noi nu se va întâmpla ce se întâmplă la americani.Am văzut că prin unele locuri  au început să iasă oamenii pe străzi cu puști în mână, nu ca la noi unde oamenii au protestat cu puștii de mână sau în spinare. Astea proteste, marca USA! Doamne Ferește!

Campanie în culori de camuflaj

La noi campania electorală a fost deschisă oficial ieri. Neoficial, întreaga activitate a președintelui Iohannis de la prima investire până în prezent, poate fi numită campanie pentru că nu a fost discurs, ieșire, declarație, comunicat, emanat de domnul Iohannis, care să nu se refere la PSD și să nu amintească pericolul pe care îl reprezintă PSD pentru țară. În Craiova campania electorală a fost mascată .. în culori de camuflaj. Domnul premier Orban a dat tonul campaniei electorale printr-o campanie… ”camuflată”. Craiovenii, de fapt militarii craioveni și presa au avut ocazia să dea ochii cu înalți oaspeți din stafful local PNL  la sediul Colegiului Militar Tudor Vladimirescu și al B 26 I ”Neagoe Basarab”. 

Unii ar putea spune că nu a fost un act de campanie electorală, ci o activitate specifică a MApN care a urmărit să … urmărească stadiul lucrărilor de investiții de la sediul celor două unități militare. Da, se poate spune și așa, dar în acest caz se poate pune întrebarea de ce la activitate nu au participat și reprezentanți ai altor partide sau structuri locale, cum ar fi Primăria pesedistă, pentru că dintre politicieni au fost prezenți doar unii dintre candidații PNL, cum ar fi domnii Giugea, Ionuț Stroe, Mario Oprea. Armata e a țării, iar obiectivele militare sunt de interes național, nu doar penelist, ar spune un observator neutru.

Nedumerit, l-am întrebat pe domnul senator Mario Oprea, pe care îl cunosc de prin 2011, ce mai face și mi-a răspuns simplu ”în campanie”. Acum fiecare înțelege ce dorește. Poate fi campanie electorală, campanie de strângere de fonduri, campanie militară, etc.

La Colegiul Militar Național ”Tudor Vladimirescu” vizita s-a limitat la aspectarea lucrărilor care se fac în cazarmă unde se construiesc pe nou facilități cum nici în academiile militare nu există.

Va fi probabil cel mai modern institut de învățământ militar din țară, sală de sport, dormitoare de 2 paturi, săli de specialitate, pavilion învățământ, centrală termică, spațiu pentru tehnică, bloc alimentar, tot nou.

Este un efort mare și partea bună este că lucrările sunt avansate, se lucrează pe repede înainte, nu ca la alte obiective. Ferice de cei ce vor învăța aici. Sper ca și calitatea instructorilor să fie pe măsura dotărilor.

Al doilea obiectiv al vizitei primului ministru, însoțit de ministrul apărării, șeful Statului Major al Apărării și Șeful SMFT, a fost întâlnirea cu recent primitele și întoarsele din Cincu, Transportoarele Piranha 5 cărora unii le spun greșit TAB Piranha 5.

Nu sunt TAB, pentru că nu  sunt amfibii, se deplasează doar terestru. Cu seceta asta, dar mai ales prin Afganistan, nu mai avem nevoie de amfibii, se va circula mai mult pe nisip. Văzându-le, fără a cunoaște caracteristicile și performanțele de foc sau auto, nu știi ce să faci, să te bucuri sau să te întristezi? Să te bucuri pentru că sunt impunătoare, aproape de două ori mai înalte decât vechile TAB-uri de producție românească, sau să te întristezi pentru că sunt și mult mai vulnerabile la loviturile de aruncătoare, (chiar și un AG-7 le prinde mai bine, mai ales că sunt pătrățoase, numai unghiuri și colțuri, nici o rotunjime).

Fără a intra în detalii tehnice, nu poți să nu remarci la prima aspectare, că armamentul este tehnic superior, au un tun de 30 mm, au precizie, trag la 3000 m cu efect la țintă, au tehnologie sofisticată, digitalizată, soldatul trage de pe tastatură, se poate sta aproape în picioare în el dacă nu te cheamă Ghiță Mureșan, o minunăție.

Dacă ești lovit de rachetă, sau calci pe o mină, se poate spune că mori în picioare, precum copacii. În ceea ce privește confortul, mai ales prin prisma misiunilor din teatrele de operații, transportorul este un câștig pentru soldați, cu condiția să nu fie luat la țintă.

Dar nu doar atât a fost de văzut la sediul batalionului, pentru că și aici au loc modificări și lucrări de construcție, se repară dar se și construiesc noi facilități, sală de mese, depozite, ateliere auto, hangare pentru ”micuțele” Piranha 5, se înlocuiește tot sistemul de canalizare al unității. Cum văzusem unitatea când doar se discuta ce se dorea făcut, am rămas și aici surprins de amploarea lucrărilor gradul avansat de execuție.

Cum știam că aceeași firmă lucrase și la pentru reabilitarea clădirilor când s-a reînființat Colegiul Militar și l-am văzut pe patronul firmei LUBSERV SRL care a contractat lucrarea,  domnul Marius Joița, l-am abordat și l-am întrebat cum merg lucrările. Mi-a spus că este foarte mulțumit, că armata se achită de toate obligațiile contractuale, el la rândul său are tot interesul să ofere lucrări de calitate și la termen, pentru că numai așa te poți menține în branșă, că nu are treabă cu politica, pe el îl interesează ca oamenii săi să aibă de muncă.

Revenind la vizita în culori de camuflaj a domnului prim ministru trebuie să recunosc că având de ales între două activități programate în aceeași zi și între aceleași ore în același oraș, am ales să fiu prezent la aceasta pentru că știind că va avea loc și o sesiune de întrebări și răspunsuri, doream să îi pun câteva întrebări legate de viitorul armatei în varianta în care PNL ar câștiga alegerile sau ar intra în majoritatea parlamentară.

Până la urmă m-am oprit la o întrebare, legată de salarizarea militarilor și l-am întrebat pe domnul Orban dacă are în intenție să ”investească” și în forța umană, nu doar în tehnica militară, pentru că tehnica nu se pune singură în funcțiune, iar fără personal pregătit și motivat o ai degeaba. L-am mai întrebat pe domnul prim-ministru cum se face că profesia de militar nu este inclusă în nomenclatorul profesiilor din Codul Muncii. Aici domnul Ludovic Orban a râs și a spus că chiar dacă nu e trecută meseria respectivă în codul muncii, ea există dinainte de a se face codul. Am înțeles eu din răspunsul domniei sale că se merge pe principiul ”lasă bă că merge-așa!” Dar iată răspunsul integral:

Condiții de pandemie

Legat de cealaltă opțiune la care am renunțat din motivele enumerate mai sus, respectiv discuția  care a avut loc între  domnii Roșu și Jianu și reprezentanți ai CPS cu câțiva colegi din Craiova membrii ai ROMIL Craiova, pe marginea PLX 199, cum nu am participat nu pot să spun la ce rezultate a dus. Citind comunicatul apărut pe pagina de facebook a DRPCVP am constatat că ”s-a discutat”, deci eu cunoscând punctele de vedere și pozițiile conducerii MApN pe acest subiect, nu am pierdut mare lucru și nici nu puteam schimba ceva. Nu sunt însă de acord cu cei care  supărați că ei nu au fost chemați sau invitați la discuții, au început să arunce cu pietre în cei care au fost, învinuindu-i că sunt agenți electorali sau ”și-au vândut sufletul diavolului”. Nu poți învinui pe cineva că a încercat să facă ceva, atâta vreme cât nu el e factor decident. Dacă nu s-ar fi întâlnit, ROMIL ar fi fost învinuit că ”nu face nimic”, dacă încearcă sunt învinuiți că nu reușesc, sau că au ”trădat”. Așa este când frustrarea ia locul rațiunii. În primul rând cei care au organizat activitatea sunt cei din conducerea MApN, ei au stabilit numărul participanților și locul activității. În discuția pe care am avut-o cu domnul colonel Laurențiu Roșu, când eram decis să merg și eu, i-am sugerat să organizeze activitatea într-o locație mai mare, eventual la Cercul Militar, și să invite reprezentanți din toate asociațiile care ființează în Craiova. Mi s-a răspuns că ar dura prea mult timp să ceară aprobare de la șeful SMFT pentru acces la Cercul militar, că sunt restricții privind numărul persoanelor participante la întruniri. I-am răspuns că nu vor depăși numărul de 20 că nu sunt așa multe asociații, iar în ceea ce privește acceptul… să fim serioși, dacă și locțiitorul șefului DRPCVP are nevoie de aprobare pentru Cercul Militar, atunci s-a dus dracu armata română. Interesant însă este că șeful SMFT, generalul Iulian Berdilă a fost și el prezent la Craiova, așa că se putea obține semnătura sa pe loc, la nevoie. Din câte am aflat totuși, domnul colonel Roșu ar fi afirmat în fața celor prezenți că proiectul PLX 199 a fost blocat de Tudor, sau ROMIL și uite de aia nu au crescut pensiile militarilor ”așa cum ar fi dorit conducerea MApN”. Nu e frumos ce spuneți domnule colonel. Una vorbim pe față și alta pe la spate. Când mai vorbiți despre acest proiect nu uitați să spuneți că DUMNEAVOASTRĂ ați blocat proiectul PLX 199 ATUNCI CÂND AȚI PROPUS ALTE AMENDAMENTE DECÂT CELE CONȚINUTE ÎN PROIECTUL PARLAMENTARILOR, AMENDAMENTE CARE ANULAU TOT CE ACORDA PROIECTUL CHIAR ȘI ÎN FORMA ADOPTATĂ DE SENAT. Asta ca să respectăm adevărul istoric. Pentru cine vrea să cunoască adevărul, să citească proiectul inițial, adoptat de senat, dacă nu cel amendat de PSD, și cel modificat prin ”propunerile” MApN și va fi lesne de văzut ce intenții au avut colegii noștri care bagă bățul prin gard. Iar dacă proiectul în varianta ”oferită” de MApN a fost blocat de ROMIL, mă bucur că e așa.

Cam așa fu în Craiova.

De neacsum

24 de comentarii la „O campanie, două campanii”
  1. Exact ce spuneam la articolul anterior, a propos de campania electorală. Ce-o fi crezând onor Ciucă? Că dau năvală militarii să-l voteze? Cerșeala politică a ajuns și în cazărmi. Nu ăsta-i baiul, ci răspunsul lui Sică la pertinenta întrebare privind neincluderea profesiei de militar în COR. Demn de antologia prostiei. Restul, bla-bla, buzunare cusute.

  2. @Geofreeland,
    Prin raspunsul, dar mai ales atitudinea premierului la problema neincluderii profesiei de militar in nomenclatorul profesiilor, s-a facut dovada lipsei de respect fata de armata si militari, indiferentei fata de problemele reale si superficialismului cu care premierul, si nu numai el abordeaza aceasta categorie profesonala. Doamne ce ras de satyr, dar si de imdolenta. Ce i s-o fi parut ghazliu in problemaridicata, nu stiu. Sau poate s-a bucurat ca a gasit un raspuns ~inteligent~ fara a se angaja cu nimic, gata a gasit rezolvarea, „uite domne ca totusi meseria exista si merge inainte si fara forme legale”. Penibil si cinic raspuns, penibil si cinic premier.

  3. Proiectul Plx 199/2020 a fost mort din fașa, acuma l-au pus la saramura și după alegeri va fi adio adică clasat sau respins, întrucât se modifică legea 223/2015.
    Din păcate zvonurile privind modificarea legii se vor transpune în realitate și transformările nu prea vor fi favorabile militarilor!!!
    Departamentul pentru relația cu Parlamentul al MApN ne informează că, de fapt, MApN lucrează la o nouă lege a pensiilor militare.
    https://www.huhurez.com/2020/11/departamentul-pentru-relatia-cu.html

  4. Domnule Neacsu, si pana in 1989 „Armata era a tarii” dar in mainile PCR – Ceausescu” care au facut cu ea tot ce le-a dorit muschii inclusiv ordonand executarea focului impotriva propriului popor. Nu era o noutate, pana in 1947 era a poporului dar in mainile altora. La 1907, decidentii politici in frunte cu fostul rege Carol I au ordonat sa traga in propriul popor chiar si cu tunurile, taranii romani mai „slab inarmati decat bulgarii la Turtucaia” au fost biruiti dramatic, motiv pentru care Carol I a multumit insufletit vitezei armate romane pentru ca si-a facut datoria fata de „tara, masacrand mi de tari si demoland cu tunirile sate romanesti intregi !!!”. Astazi, armata romana este tot a poporului … a cui popor ?, ce naiba mai are poporul roman in Romania din „banci, resurse naturale, comert, industrie, agricultura chiar resurse umane ??????????”. Am urmarit cu totii alegerile din SUA, ca in perioada comunist-o bolsevica, parerile marilor puteri, Rusia, China … asupra alegerilor SUS, au fost cenzurate sever pana la suprimare !!!. Daca privesti atent, inclusiv „comandantii din Armata Romaniei – a popòrului roman !!!”, comandantii care iau decizii, sunt strict si sever alesi, triati sa corespunda POLITIC „. Nu seamana alegerile si scandalurile de acolo cu scandalurile PNL – PSD – USR – PMP din Romania, ce naiba au toate acestea cu „celebra democratie” ca si legile strambe sau cele cu interese strict pentru anumite interese straine si contrare intereselor poporului roman, ce mai reprezinta „spectaculoasele juraminte ale politicienilor cu mana pe BIBLIE – a cui biblie ???, CE mai apara Armata Romania in Romania care sa apartina poporului roman ?. Ce legatura mai exista intre politica decidentilor politici de astazi cu DEMOCRATIA, privind rezultatele din ultimii 30 de ani ?, in afara de minciuna si tradare !.

  5. Dar faptul ca s a discutat despre pensii militare in zona unde candideaza dl Ciuca asta nu e campanie electorala?

  6. Exista sau poate exista si un raspuns, initiativele legislative favorabile militarilor au fost „negate, falsificate sau amanate/mutilate pana la nulitate” de tot specrul politic, atunci poate fi aplicat „reversul medaliei”, REFUZUL de a participa la orice alegeri din Romania ” de tot ce exista militar, familie, cunostinte, rubedenii !!! sau, ramanerea ca emblematici slugi politice in cazul admiterii participarii la alegerea unor asemenea parlamentari.

  7. @Stefan,
    Fii mai explicit. Cum adica s-a discutat”in zona unde candideaza Ciuca despre pensii” ? Sa inteleg ca e interzis sa discuti despre pensii in zona unde se gaseste ciuca, sau in campanie electorala ?

  8. Se discuta tot mai des de o nouă lege a pensiilor militare.
    Care ar fi noile principii pe care s-ar baza?
    E bine ca s-a inceput dialogul la Craiova pentru ca toti cei care au sabotat L223 provin de aici.
    Ei au stricat-o, ei s-o repare.
    Cu stima,

  9. @Gheo,
    Aplicam tactica Miorita nu? Bun asa. Hai sa ne razbunam pe ei si sa ii lasam sa se aleaga singuri, noi intoarcem spatele si sin=gurului drept care ne-a mai ramas… acela de a pune o stampila.

  10. Eu v-am mai spus dar voi tot „batman,batman”
    Chiar nu stiu de ce atata tam-tam pt candidatura lui Ciuca.
    Este foarte clar,Ciuca nu are ce rata si nu poate rata nicicum
    El candideaza pentru Senat pe locul 1 pe lista circumscriptiei Dolj.Este imposibil sa rateze locul 1(Daca era pe un alt loc hai treaca mearga, dar chiar asa??
    Despre ce campanie si ce traznai vorbiti aici?
    Eventual sa faca,campanie pentru altii/ pt pnl(dar acolo a fost si orban nu-i asa?)….pt el??…ar fi absurd
    Restul sunt prostii si va pierdeti timpul

  11. Pensiile magistraților vor rămâne singurele pensii de serviciu în timp ce pensiile cadrelor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne vor fi considerate pensii speciale și vor fi tratate ca atare! Adică vor fi impozitate suplimentar și plafonate! Pe această direcție urmând a merge și viitoarea decizie a CCR… În plus, pentru securizarea pensiilor procurorilor și judecătorilor, dar și pentru a se arunca o nouă ”tornadă” de praf în ochii opiniei publice, scenariul prevede și adoptarea unei noi legi a pensiilor, după alegeri. Atunci când oamenii președintelui Iohannis își vor putea asigura astfel sprijinul celor mai importanți aliați din întregul sistem : procurorii și judecătorii statului de drept!
    https://www.national.ro/dezvaluiri/soc-la-ccr-magistratii-pensii-de-serviciu-mapn-si-mai-pensii-speciale-701702.html

  12. Cea mai rafinată formă de supunere, statul de drept, ca lozincă. Având „Parlamentul meu” se pot face „legi ale mele” pe care le vor aplica „magistrații mei”. Și cetățeanu’? Că el îi plătește pe toți. Ați auzit de Scorecard? Căutați pe net. Și nu mă miră că UE condiționează banii europeni de respectarea „statului de drept”. Magistratura politică e totalitarism. Nu vedeți că și aerul e poluat și plin de viruși, mascaților!

  13. Xpert 68, in ultimii 5 ani cine a fost la butoane (in primul rand legislativ) si si-a batut joc de pensiile majoritatii militarilor?Spun majoritatii deoarece peste 10.000 pensii militare sunt peste 10.000 lei, multe peste 20.000 lei !

  14. @neacsum, poate ca aveti dreptate in mare masura insa, noi punem stampila de „votat” pe cei care „jura diabolic” cu o mana pe o Biblie intre a carei coperti nu stim niciodata daca sunt paginile adevaratei carti sau „maculatura fara valoare morala sau religioasa”!. Singura pedeapsa „pana la ca divina” este SA REFUZI sa mai votezi asemenea creaturi care „mint cu mana pe biblie, fara nici un scrupul privindu-te in fata. ce varianta poti adopta ?. Poate ca ar exista una „la mica intelegere …”, te votez dar imi sprijini interesele pentru ca DOAR asa functioneaza celebra democratie in Romania, daca asta poate fi numita asa sau … cacealma. Din pacate stim foarte bine rezultatul care, tot din pacate ne intoarce la precedentul „PDL-Basescu – Boc vis a vis profesorii”. Toti din spectrul politic fiind tot o apa si-un pamant, dupa, nu vor mai recunoaste nici o intelegere, eu as fi in stare sa „bag aproape mana in foc ca asta va fi rezultatul „stampilei de VOTAT”. 30 de ani de „democratie romaneasca” cred ca sunt de ajuns pentru a invata lectiile pe care le tot uitam. Politicienii din Ardeal, Bucovina si Basarabia, aveau mari temeri in 1918 ca „politicienii damboviteni” isi vor tine promisiunile si din pacate „au avut mare dreptate. Mint eu cumva ???.

  15. @Gheo Care politicieni dâmbovițeni? Klaus, Helvig, Armand, Kovesi, Fritz, Orban etc.

  16. @Gheo Tu ești român sau ardelean? Nu-mi iese din minte „Treceți batalioane românii Carpații”. Și eu am neamul în Ardeal dar nu spun prostii.

  17. @Gheo,
    Mai frate, Romania nu mai e condusa de ani buni de romani, deci cu atat mai putin de damboviteni. Despre ce vorbesti tu acolo ? Care politica damboviteana, care politician dambovitean? Desteptarea fratele meu, Balada Miorita este o balada de dansii inventata si folosita in scopuri electorale inca dinainte de aparitia omului pe pamant cum spunea un cercel in viata.

  18. @Gheo Nu fi supărat că avem o clasă politică vândută. Orice neica nimeni poate deveni politician, nu există criterii pentru aceștia decât a nu fi patrioți, a minți în campanii electorale, a lătra cât mai mult, a jura strâmb și a fi vulnerabili, obedienți și dacă se poate, fără cultură. Politicienii fac bani din politică, ca orice meserie dar netrecută în COR. Și normal, se îngrașă, cinic și ipocrit, uitând de oamenii care i-au ales să le fie bine. Și ai remarcat, nu votanților le e bine ci politicienilor păpușari. Eu ziceam cândva pe aici că aș institui trei criterii: o lună de armată, pentru autodisciplină, o lună de mănăstire, pentru împăcarea de sine și o lună ca îngrijitor într-un azil de bătrâni, pentru a-și cunoaște viitorul sau o lună de practică într-un muzeu de istorie, spre a-și reaminti rădăcinile. Spre exemplu, acest ministru al nostru, a trecut de la pâinea neagră a manutanței la pâinea albă a politicii dictate , uitând de cei care și acum mănâncă pâinea neagră dar sănătoasă, cu fibre, din grâul patriei.

  19. @neacsum – va citesc articolele in mod constant, stiu ca aparati prin ele interesele dar, orice aparare am avea noi, in fata „acestor mincinosi”, este aproape de a fi nula, pentru ca pentru ei, Romania cu tot cu noi nu este decat o sursa de a trai in lux, a face jocurile si interesele strainilor indiferent de consecinte. Privind apararea, trebuie sa privim cum au fost „agonisite celebrele fregate de la fierul vechi englezesc ca simple barci plutitoare cu costuri enorme de inzestrare … si mai nou celebrele avioane scoase de altii din „uz”, asta este politica in favoarea unui „aliat strategic ? sau „un fel de estorcare prin santaj” !!!!!!!”.
    @geofreeland – aveti perfecta dreptate prin intentiile expuse, din pacate, „ei” au avut grija ca prin diverse manevrele legislative sa adorma si asa adormita plebe romana”, sa inchida orice portita prin care sa lem putem cere socoteala iar dupa 4 ani de „lux”, sac „re-promita ce au promis si nu au facut …”. ma intreb de multe opri, oare de ce atat de putini romani i-au citit articolele de acum o suta si ceva de ani ale lui Eminescu, a carui sfarsit dramatic este ascuns de profesorii de lb. romana si astazi cand clamam DEMOCRATIA. Istoria nu iarta, doar ca nu „ei” ci noi vom plati si o facem si acum.

  20. (Pensiile speciale uriașe, unele de 60-70.000 de lei pe lună, vor fi …plătite în continuare, prin grija CCR. Până când? Nu se știe. La cinci luni de la adoptarea în Parlament, legea privind impozitarea pensiilor speciale nu doar că nu a intrat în vigoare, dar nici măcar nu a trecut de filtrul Curții Constituționale. Astăzi, judecătorii CCR au amânat pentru a treia oară luarea unei decizii. Motivul amânării este, de data aceasta, izolarea unuia dintre judecători, data trecută a fost invocată necesitatea de a aștepta puncte de vedere de la președinții celor două Camere ale Parlamentului și de la alte autorități publice. Adevărul este că 7 din cei 9 judecători ai Curții Constituționale, chiar ei beneficiari de pensii speciale, nu au niciun interes să ia o decizie prin care să-și vadă micșorate veniturile lunare. Cum, de altfel, nu au un interes real nici mulți politicieni dintre cei care se laudă public că susțin eliminarea și/sau impozitarea pensiilor speciale. Cât tărăgănează CCR luarea unei decizii, alte sute de milioane de lei pleacă din bugetul statului în conturile „specialilor”. Reamintim că, din iunie până în septembrie, peste 3 miliarde de lei s-au dus, în plină pandemie, către pensiile speciale, după ce, prin atacul la Curtea Constituțională, a fost împiedicată intrarea în vigoare a legii privind impozitarea pensiilor speciale).PDV al unui partid care va fi clar la GUVERNARE!

  21. Problema e ca trebuie inteleasa notiunea de -pensii speciale- Pensiile militare nu sunt speciale ,sunt OCUPATIONALE, nu cunosc cazuri de miltari militari(cum li s-a mai spus in unele situatii) care sa aiba pensii mai mari de 15.000 lei!Cele uriase…de 60.000…..nu apartin militarilor militari!

  22. Sunt sigur, ca militarii, ca niste…elemente, aliniate disciplinat, vor vota PSD. Pentru ca aceasta formatiune politica e singura care sustine ca nu se fura, se completeaza si ca nu exista paguba ci doar material pentru casare sau ca nu exista niciodata abuz in serviciu. Si demonstreaza aceasta cu legi. Pentru ca au cei mai instruiti parlamentari in fracturarealegilor penale. Cum sa iti doresti sa vina oameni care sa puna la plata nepriceperea si lipsa de constiinta? Dar, tot militarii stiu, ca acelasi partid le da ca sa aiba ce sa le ia, ii amana perpetuu de la inzestrare, anuleaza contracte (ca asa vrea Dragnea, pentru ca stie el altii mai buni ( de plata la comisioane personale).

  23. @Eugen,
    Si in puscarie va sperie Dragnea? Mai inventivi ce dracu, s-a plictisit lumea de aceleasi marote. Nu e cazul sa mai spun ca nu am parti-pris-uri nici afinitati politice fata de unul sau altul, dar zau, mai schimbati placa, a facut sant si zgarie la ureche.

Comentariile sunt închise.