Loading


Au trecut și alegerile parlamentare, de acum, Dumnezeu cu mila. La tv, pe un post, tocmai se vorbește despre situația sanitaro-epidemiologică și șansele ca numărul infectaților să crească în urma procesului electoral. O doamnă, specialistă în politicile de sănătate publică, dar se pare că deloc străină de politicile guvernanților, spunea că nu se așteaptă la așa ceva, pentru că totuși prezența la vot a fost mică și s-au luată măsurile corespunzătoare împotriva răspândirii virusului. Doamna se făcea că nu știe că de fapt, orice s-ar întâmpla, câtă vreme guvernul care a organizat alegerile și a ținut ca acestea să se desfășoare, controlează raportările, este categoric exclus să spună cineva că a crescut numărul de infectări datorită alegerilor. Deci raportările vor stagna în următoarele două săptămâni, indiferent ce se va întâmpla în realitate, pentru a nu da ocazia opoziției să spună că alegerile au creat victime, altele decât cele politice.

”Răzbunătorii”și ”profesioniștii”

Și acum să vorbim despre victimele politice, adică rezultatele votului. Practic victimele sunt aceleași ca și până acum, pentru că indiferent cine câștigă alegerile, nu cei aleși sau nealeși sunt victime, nu politicienii și partidele pierd, ci cetățenii. Și ceea ce până acum, la celelalte alegeri era doar un trend, acum a devenit o catastrofă, prezența la vot a fost ”la mișto”, pentru că alegătorii și-au tratat și ei aleșii așa cum aleșii i-au tratat de 30 de ani. Ceea ce nu au înțeles toți acești ”răzbunători” este faptul că tot ei pierd, pentru că absenteismul la vot face ca aceiași politicieni să fie aleși de un număr mai mic de oameni, la vot vor ieși doar sclavii de partid sau votanții ”profesioniști”, ”spărgătorii de grevă”, adică cei care votează partidul care îi plătește mai bine. Sunt anumite categorii sau grupuri de oameni, cunoscuți de samsarii din partide, care migrează la vot și se plimbă cu autobuzele la toate alegerile, în funcție de cine îi racolează primii sau oferă mai mult. Ei sunt verificați și retribuiți după fotografia buletinului de vot prezentată după votare. Ceea ce nu știu cei care îi ”angajează” este că aceștia pot suge de la mai multe oi odată, pentru că ei pot pune ștampila și fotografia votul, pe același buletin de vot la mai multe partide și merg la fiecare partid cu fotografia  ștampilei pusă pe sigla partidului respectiv, fără a se vedea că au pus-o și la alt partid, încasând bani și de la unii și de la alții, anulându-și practic votul. Așa se face că după numărătoare, toate partidele țipă că au fost furate, că voturile raportate nu bat cu ”numărătoare paralelă” a fiecărui partid. Păi nu bat, pentru că hoții sunt furați de hoții pe care îi plătesc tot ei să fure pentru ei. Aud că la Craiova, Olguța ar fi dat ordin reprezentanților PSD din secțiile de votare, să fotografieze listele de vot, pentru a verifica dacă personalul plătit de primărie a fost la vot. Dacă e așa, dacă zvonurile sau plângerea depusă de PNL se confirmă, este grav, cazul este penal pentru că se încalcă, dacă nu legea electorală, cel puțin legea 363/2018 privind protecția persoanelor privind prelucrarea   datelor personale. Dacă se va dovedi că operatorii de date personale, au executat copii după listele de alegători la ordinul sau cererea doamnei primar, nu e vorba numai de contravenție ci și de abuz și constituirea unui grup infracțional în vederea obținerii de avantaje. Ce își face omul cu mâna lui nici dracu nu dezleagă. Oricum, prin atitudinea celor care nu au mers la vot, alegerile în România au atins culmea ridicolului aceștia nerealizând că ”răzbunarea” lor se va răsfrânge tot asupra lor.

Rezultate

PNL-ul format din fostul PNL și PD, nu a reușit să scoată nici un sfert din voturile celor care s-au prezentat la vot după ce în urmă cu câteva luni se lăudau cu 40 % intenție de vot. Să te scufunzi în doar câteva luni cu 15 procente, indiferent de motiv, nu poate duce decât la o singură concluzie, aceea că nu ai ce căuta la guvernare. De fapt, dacă ne amintim activitatea PNL pe timpul cât a fost în opoziție, se poate spune că nici acolo nu ar avea ce căuta. Duminică seara, după anunțarea exit-pollului, Orban ieșea pe post și cu o moacă de înmormântare anunța că PNL consideră că este câștigătorul  alegerilor și va forma noul guvern împreună cu forțele ”atlantiste”. Această sintagmă ”consideră că este câștigătorul alegerilor”, ne arată că de fapt pe Orban și ai lui  nu i-a interesat și nu au acceptat și respectat niciodată realitatea, ei au făcut ceea ce CONSIDERAU ei că era bine, chiar dacă în realitate nu era. Orban a fost și a rămas un cântăreț la mandolină, o vuvuzea. Acum a ieșit să anunțe că își dă demisia din funcția de premier, dar nu pentru că a obținut un rezultat mizerabil, ci pentru că vrea să se dedice negocierilor pentru formarea viitorului guvern. El încă consideră că a fost un premier și un președinte de partid fără cusur.  ”Pentru mine interesul României este deasupra interesului de partid”spunea Sică, la depunerea mandatului. Cum poți spune asta, după ce ai spus că scopul tău este acela de a forma o majoritate parlamentară  fără PSD??? A spus asta doar pentru a-i arăta lui Iohannis că i-a îndeplinit visul. Păi PSD nu face parte din România, sau acum domnul Orban consideră că numai el vrea binele României ? De fapt   PNL ul practic a dispărut, a fost confiscat de PD și în curând îl vom vedea pe Băsescu în fruntea vechilor colegi de partid. Am auzit că și-ar fi anunțat deja plecarea din PMP. Urmează înfierea.

 La Craiova PNL ul a scos 24%. Nu știu cum se împart cele 4 locuri de senator,  dar împărțind 100 la 4 ajungem la 25, adică rezultă că e nevoie de25% din voturi pentru un post de senator. Ori în acest caz, PNL nu a câștigat nici măcar un post de senator de Dolj, având însă șanse la redistribuire, dacă mai marii partidului, care vor fi ei mâine sau poimâine, vor dori să dea locul Doljului.  Oricum, scorul obținut va fi fără îndoială aruncat în spinarea candidaților, chiar dacă în unele locuri nu candidații au pierdut, ci partidul. Așadar în ciuda campaniei militarizate, cu sprijin zaharisit, este rușinos pentru un fiu al Doljului  să nu obțină nici măcar scorul necesar unui loc sigur,câștigat 100%.

PSD-ul deși are cele mai multe voturi, nu a câștigat nimic, pentru că deși aparent ar mai avea de partea sa AUR, în fapt nu are pe nimeni și nu are pe cine să se bazeze pentru o guvernare. Deci fără îndoială va fi un guvern de dreapta care însă sunt sigur că nu va dura mai mult de un an, poate nici jumătate. Oricum, se vor da bătăi la sânge pentru ministere, iar UDMR va cere din nou sănătatea, cultura, educația, mediul. Revenind la PSD, va avea șansa să asiste și chiar să dea o mână de ajutor la erodarea PNL, dar va fi o satisfacție minoră și lipsită de glorie dar și de efect, pentru că de fapt marele dușman al lor nu a fost și nu este PNL ci KWI. Câtă vreme va asista impasibil la toate faptele neconstituționale ale lui Iohannis, PSD nu va fi decât un pion pe care acesta îl va muta cum vrea el.

USR pare a fi balamaua fără de care nimeni nu poate forma o majoritate, dar trebuie înțeles un lucru, USR aproape nu mai există, a fost acaparat de Cioloș, astfel că acum este și el o unealtă a serviciilor secrete străine. De fapt era și înainte dirijat, dar de acum, după ce Barna va fi defrișat și odată cu el toți cei care au stat la baza formării USB/R, USR va deveni orice dar nu partidul pe care l-au votat cei care au vrut un alt fel de partid. Din USR a mai rămas doar numele.  Adio USR.

UDMR-ul, datorită lipsei de participare a românilor a obținut un scor nemeritat. Sunt convins că își va negocia la sânge intrarea la guvernare sau susținerea unui guvern, indiferent care va fi acela, și în nici un caz acestea nu vor fi în favoarea românilor. Este la mintea cocoșului că UDMR va cere noi ”drepturi” și favoritisme din partea guvernanților. E data asta, având în vedere fragilitatea guvernului, a majorității parlamentare, UDMR are toate șansele să și obțină noi drepturi.

AUR

Pentru cei mai mulți o surpriză, AUR nu este un partid apărut din neant, este un conglomerat de ciudați, un puzzle de  extremiști, patrioți, condamnați, protestatari, ultrași, nihiliști dar și capacități, care  avut o campanie feisbucistă. Ciudat la acest partid nu este cum a reușit să obțină 8% din aparent nimic, ci cine i-a susținut financiar și… ”informativ”, pentru că dacă –cel puțin în Craiova- USR abia a avut un fluturaș pus în cutiile poștale ale cetățenilor, AUR a venit în mai multe rânduri, cu broșuri , ”biblia” partidului, bașca nu știu câți fluturași care mai de care mai colorat și mai ”agresiv”. Deci AUR a avut un serios sprijin financiar care nu venea de la cei trei lideri și nici de la membrii de partid sau candidați, mai ales că mulți candidați au fost ”împrumutați” de la alte partide cu ”pretenții” mai mari. Bănuiesc că aici e băgată mână secretă și mă întreb dacă e românească sau străină, pentru că toate celelalte partide au la bază câte un serviciu secret sau o parte a unor servicii secrete. Deci singura întrebare este ce serviciu sau al cui serviciu secret are mâna băgată în AUR?

Faptul că liderii au declarat că nu vor forma nici un guvern, cu nici un partid și că vor rămâne cine sunt, nu îmi spune nimic, nimic nou, așa a început și USR, iar dacă urmărim ieșirile doamnei avocat Soșoacă asemănarea cu începuturile USR sunt și mai pregnante. Privind viitoarea  activitate parlamentară a partidului am impresia că nu vom asista la o politică de partid ci la o politică bazată pe interesul indivizilor care îl compun, dacă avem în vedere faptul că mulți candidați de pe listele AUR au venit de la alte partide. Deci fiecare parlamentar va vota în funcție de interesul local. Să nu uităm că în urmă cu aproape 2 luni au fost alegerile locale, la care AUR nu a spart nici gheața, dar banca, deci, apariția sa pe scena parlamentară este calculată, dirijată și implementată,  nu e o atitudine cetățenească, pentru că nu s-a întâmplat nimic deosebit cu acest partid în ultimele două luni, care  să justifice acest salt. Deci, calmați-vă. AUR a apărut în viața parlamentară așa cum SCMD a apărut în lumea sindicală și militară, pentru a  preîntâmpina canaliza o atitudine, o tendință. Jocurile le fac alții, nu cei din fruntea partidului. Mai vorbim.

Dispariția PRO România este și ea dirijată, s-a dorit tăierea oricărei posibilități ca PSD să poată forma o majoritate parlamentară. Iohannis a vrut parlamentul lui, chiar dacă pentru asta a avut de pierdut partidul lui. De fapt el nu are partid,el nu are  prieteni. Neavând prieteni, își cultivă cu grijă dușmanii. Așa cum spuneam vom asista la cea mai neagră perioadă din istoria țării, tocmai pentru că nu mai avem un partid care să știe să conducă, avem papagali care se consideră vulturi doar pentru că au ciocul mare. Avem o conformație parlamentară prin care va fi aproape imposibil să formezi o majoritate deci un guvern, dar foarte ușor să dai jos guverne.

PMP? Eu încă nu cred că PMP nu va intra în parlament. Nu se poate ca prietenii din parlamentul european și apropierea noului președinte Biden, cu care Băse a avut legături strânse în cutii kaki, să nu intervină cu un 1%. Dacă PMP nu va intra în parlament, înseamnă că Băse a abandonat proiectul și se îndreaptă spre PNL.

Ce se va întâmpla ? Iohannis va decide în primul rând un interimar care să asigure tranziția către noul guvern. Mandolină nu mai e de actualitate și sunt sigur că va dispărea și din conducerea partidului, pentru că și acolo sunt polițe de plătit. Este clar că Iohannis este supărat pe el, pentru că visul său de a dirija cum vrea parlamentul, a cam dispărut, chiar dacă va avea un parlament de dreapta. Cum însă voturile în parlament vor fi nesigure este mai mult decât sigur că vom asista la dese moțiuni de cenzuri cu mari șanse de reușită. Va fi cea mai nesigură și cea mai abramburită guvernare și asta, trebuie să recunoaștem, datorită lui Iohannis.

”Se poate observa că partidele de centru-dreapta au obținut peste 50% și pot să spun cu toată sinceritatea  că acesta a fost scopul meu. De aceea am fost mai vocal în ultimele săptămâni. ”Dacă nici acesta nu este motiv de suspendare, dacă nici asta nu înseamnă că președintele nu și-a păstrat rolul de factor de echilibru în lupta politică și a intervenit direct în alegerile parlamentare și lupta politică, încălcând Constituția, atunci ori suntem toți orbi, ori proști. Din păcate încă nu s-a născut șeful de partid sau partidul care să sesizeze Parlamentul și să ceară referendum pentru suspendarea președintelui.

Și când te gândești cât a tras Iohannis să se țină alegerile neapărat la termen, parcă îți vine să te întrebi dacă nu cumva e masochist. Dacă ar și amânat alegerile în mod cert rezultatele i-ar fi fost mai favorabil. Dar deși Orban a anunțat că își dă el demisia e clar ca Iohannis l-a pus să și-o dea, supărat că nu are parlamentul LUI . În acest caz, cum să ceri formarea unui nou guvern și să desemnezi chiar partidul care să desemneze premierul când încă nu au fost stabilite partidele parlamentare, nu avem stabilite mandatele la distribuire, NU ȘTIM CÂȚI PARLAMENTARI ARE FIECARE PARTID? Pe ce baze se ocupă Orban acuma de stabilirea noului guvern ? Pe ce baze a decis Iohannis cine a câștigat alegerile? În cât timp se va stabili noul guvern? CE VA FACE PREMIERUL INTERIMAR PÂNĂ LA DESEMNAREA NOULUI GUVERN DACĂ VA FI NEVOIE DE O OUG pentru rezolvarea situației sanitare ? Iohannis își bate joc de români și îi pedepsește pentru votul dat,lăsându-i în curul gol.

Așadar stimați refulați români, să nu vă mire și să nu vă indigneze nimic din ceea ce se va întâmpla de acum încolo, avem ce am vrut.

 PS: Și iată că cele 30000 de voturi pierdute
de PNL la Craiova în două luni, au fost răsplătite, prim ministru interimar a
fost desemnat ministrul apărării, Nicolae Ionel Ciucă.

De neacsum

31 de comentarii la „Urma scapă turma”
  1. Sincer, fostul sef de stat major de acum un an si jumatate nu are ce sa caute pe acest post de ……CIVIL !!! Suntem cumva din America de Sud si nu stim noi !? Un militar care in urma cu 2 ani prezenta raportul comandantului fortelor armate pe post de premier, chiar si interimar, ne duce cu gandul la altceva. Cu tot respectul pentru gradul si functia pe care a avut-o……

  2. apropos, ciucă nu era contact Covid? Nu trebuia să stea 2 săptămâni în izolare? Nu de alta, dar să nu pățească cumva, ceva … rău

  3. ”PNL-ul format din fostul PNL și PD…” și vreo 15% din PSD, cei plecați sau ”ejaculați”.

  4. Cand sistemul limfatic nu mai poate drena raul din corp gaseste o alta cale de evacuare. Buboiul, furunculul iesit prin piele. El creste, incepe sa doara si inainte de a se sparge apare tatana. Altfel, raul invadeaza tot corpul. Cetatenii romani, „oile de teracota” cum spunea cineva s-au prins, ca de altfel si OSCE-ul, cum ca „pestele de la cap se-mpute”. Deja mirosul a devenit fetid si peste granite.

  5. Când sistemul limfatic nu mai poate drena răul din corp, el găsește o altă cale de evacuare, colectează totul într-un buboi, furuncul. El crește, devine dureros, și înainte de a se sparge îi apare țâțâna, galbenă cu margini maro. Cetățenii români, au ieșit din starea de „oi de teracotă” cum spunea cineva adică s-au prins, ca de altfel și OSCE, cum că peștele de la cap se-mpute. Mirosul e fetid și gunoierii vestici încă mai speră să-i dea o aromă de busuioc. Cam asta e.

  6. Domnule Geo, nu este adevărat, poporul român este dur şi tenace în a protesta şi a elimina ce nu-i place, dar unii se gândesc doar la micul lor interes. Îţi voi da un exemplu destul de recent, aproape de cartea recordurilor: din ianuarie 2017 şi până în octombrie 2019, românii au ieşit cu zecile de mii, uneori cu sutele de mii, în fiecare seară,în Bucureşti şi în toate oraşeşle mai răsărite, circa 1000 de zile,fără îtreruperi, la protest împotriva PSD-eului.Un calcul oferit relitatea tv(Nusunt sigur dacă ei sau altă instituţie media) a arătat că s-au însumat peste 70 milioane de participanţi. S-a obţinut în final voinţa poporului pe care nici Iohanis n-o neagă.

  7. Eu cred că la nervi Orban i-a dat o scatoalca lui Iohanis și a plecat satul de tembelisme! Alianța PNL cu UDMR va duce la pierderea altor voturi in viitor!
    Sunt profund impresionat de valorosul Ciolos care se autopropune premier si toată lumea râde.
    Interesantă ascensiunea AUR. A găsit filonul care ii trebuia, l-a lucrat cum trebuie si a scos AUR. Problema e sa fie disciplinati in partid si sa atraga si mai mulți. Daca scot oameni cu carte in față si nu papagali care spun prostii, au sanse mari.
    In ce priveste PNL să-i mulțumească mamutului si că i-a sapat in fiecare seară si ca acum e obligat sa facă alianță cu UDMR.
    Sper din inimă ca generalul Chelaru să fie uns presedinte al comisiei de apărare. In acest caz ne vom distra bine.
    Dv. ce faceti don’ colonel, vă mutați la Bucuresti cum ziceau …ăia! (Glumeam)
    De anticipate ce parere aveți? După vaccin….

  8. Interesul National a obtinut doar 796 de voturi, adica 0,01% la alegeri. Un numar imens fata de valoarea sa dar ridicol daca ne gandim la cat” sprijin a avut” din partea SCMD, a UMP” Mihai Viteazu” care l-au „rugat” sa candideze. Din numarul de voturi rezulta ca nu l-au votat nici macar angajatii din firmele de paza pe care le pastoreste, ca sa nu mai spun ca sindicatele politistilor Surugiu si Coarna, la un loc at fi putut oferi de 20 ori mai multe voturi prin oamenii lor. Numai ca dragostea declarata si linguseala nu au si baza reala. Asadar donul Oprea a esuat lamentabil. Sa vedem pe cine va da vina.

  9. @Micutu,
    Anticipatele sunt obligatorii, in conditiile in care fiecare va trage pentru el. Numai ca de data asta nu PNL le va cere ci celelalte partide. Nu ar fi exclus sa asistam la o revenire a celor care au plecat de la un partid la altul, in partidele de baza. Oricum cine va fi desemnat premier nu va avea viata lunga la premier, problemele sunt multe si aproape irezolvabile. In ceea ce priveste demisia lui Orban se intareste ideea ca Iohannis l-ar fi anuntat ca nu intra in vederile sale pentru noulguvern iar Mandolina s-a revoltat si si-a dat demisia, ca sa il lase in fundul gol, sa nu mai poata fi data nici macar o amarata de OUG si sa ii puna piedici din interiorul PNL. Oricum Orban cred ca va fi debarcat si de la conducerea PNL, nu neaparat pt ca vrea Iohannis cat pentru ca sunt prea multe orgolii si interese pe acolo. Base isi va baga si el coada direct, sau prin oamenii lui, Rares Bogdan se vrea si el presedinte chiar daca nu il sustine nimeni. Nu este exclus sa vedem o revolta a PNL fata de presedinte, pentru ca este clar ca au pierdut alegerile pe mana lui. Vom trece prin cea mai impiedicata si ineficienta guvernare. Daca Ciuca va accepta sa fie propus premier, isi incununueaza seria de greseli prin cea mai mare gafa a vietii.

  10. Salutări și mulțumesc pentru pertinenta analiză a situației politice dupa alegerile parlamentare.Greu de tot se cristalizează o clasă politică în Republica România,care sa lucreze pentru cetățenii ei.

  11. Daca vor fi anticipate, AUR va urca cateva locuri in clasament. Acolo avem militari valorosi care ne vor reprezenta in parlament. Astia de unde au stiut de AUR si dvs.nu? Degeaba va dati nestiutor. Nu stiu unde traiti dar acum suntem pe internet acolo unde va exprimati si dvs. Se vede de la o posta orientarea si caracterul care le aveti. Sunteti depasit de evenimente cu toate ca faceti eforturi sa demonstrati inversul. Mai valoros sunteti atunci cand faceti calcule de pensie si atat. Veti fi in continuare prietenul lui Ciuca? Va taiati craca de sub picioare.

  12. PNL a facut alinta cu PSD impotriva PD. Apoi a fuzionat cu PD impotriva PSD. Acuma face guvern cu UDMR impotriva romanilor, caci PSD nu are cum sa mai formeze majoritatea. Cineva spunea ca si-a dat demisia de onoare de la guvern, de parca guvernul a pierdut alegerile, nu PNL. Deci pleci de la munca pentru ca a pierdut partidul alegerile? E totul pe dos dar nimeni nu zice nimic.
    La randul sau, PSD-ul se face ca vrea sa fie intrebat daca vrea sa fie la guvernare desi stie ca nu poate si nici nu va putea forma o majoritate. Dar il scot in fata pe Rafila, pentru ca e medic. Daca aveam cutremur il propuneau pe Marmureanu, daca aveam inundatii pe Iliescu, dar cum e pandemie, hop cu doctorul Rafila, ca da bine la prostime, chiar daca e cacealma. As se face politica in Romania.

  13. @ Neacșu
    Faceți ceva că de pe telefon se intra foarte greu aici. Te bagă prin concursuri, chestii porno, etc.!

  14. Rămâi cu pagina deschisă în background și dai doar home pentru actualizare și scapi .

  15. „Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă”, scrie Klaus Iohannis, președintele României și comandantul suprem al forțelor armate în cartea autobiografică „Pas cu pas”, publicată în 2014.

  16. Daca domnul general Ciuca va fi premier e unul din cele doua lucruri bune intamplate in Romania in ultimii 31 de ani .Celalalt e locul 5 la mondialele de fotbal din SUA.

  17. vesnicii nemultumiti erau ofticati ca o sa fie ciuca, cica e nasol,ca pensii ca ..bla,bla…Hai sa-i vedem acum,dupa dusul asta rece…hi,hi

  18. Dle NEACSU,o …parere dacă se poate , despre art 110 si 106 din CONSTITUȚIE, cu referire la DEMISIA dlui Orban aka BALALAICA .

  19. @Micutul,
    Nu am ce sa fac, sunt carcaiaci bagati, de diversi. Se fac eforuri pentru a impiedica accesul.
    @Akord -75 Era clar ca nu va fi Ciuca, dar iti garantez ca Iohannis nu ii va ierta pe cei dela UDMR si USR pentru ca l-au fortat sa nu il puna pe favoritul lui. Mai vedem . Oricum Ciuca nu avea suport nici in interiorul partidului, deci Iohannis nu putea sa isi forteze norocul.
    @Toto Iani,
    Ce sa discutam despre demisia lui Orban ? Discutii ? Decizie luata la abitie, dar cu efecte asupra tarii. Deci totala indiferenta fata de responsabilitatile de om de stat.

  20. Ciucă dacă ar fi ajuns premier ar fi atins culmile ridicolului și penibilului. Doamne ferește-ne (pe noi militarii) de așa rușine !

  21. Tare imi teama ca ultimele 48 de ore vor conta enorm in pozitia PNL, UDMR si USR fata de militari in urmatorii ani. Cine credeti ca va beneficia de aceste sentimente? Ati ghicit… pensionarii MApN.

  22. „…în opinia mea, atunci când legea nu este respectată, trebuie impusă” a declarat miercuri prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. Ce frumos! Când faci referire la lege, la modul general, implici o chestie de generalitate și cred că s-ar putea să ai probleme de la cel mai înalt nivel. Câte legi în vigoare nu sunt aplicate? Mai ales acelea care sunt în favoarea cetățeanului, mediului etc. Numai că, aici, distinsul Traian se referă la a da amenzi, nu la altceva.

  23. Din Decizia 687/2019 a CCR. Din perspectiva art. 47 din Constituție, invocat de autorii excepției, arată că dreptul la pensie, ca drept fundamental, se exercită în condițiile prevăzute de lege, iar cuantumul pensiei nu este garantat de Constituție. Legiuitorul poate modifica condițiile și criteriile de acordare a dreptului la pensie, precum și cuantumul acesteia ori de câte ori este necesar.. În acest sens, Curtea a amintit, cu titlu de exemplu, cele reținute anterior prin Decizia nr. 42 din 24 ianuarie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 164 din 13 martie 2012, în care a arătat că militarii, polițiștii sau funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor nu au un statut constituțional și legal similar magistraților, aceștia nebeneficiind de garanțiile de independență specifice magistraților. Prin urmare, având în vedere cele mai sus reținute, Curtea apreciază că dispozițiile de lege criticate nu contravin prevederilor constituționale referitoare la egalitatea de tratament, întrucât, așa cum s-a reținut și prin Decizia nr. 192 din 31 martie 2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 527 din 21 iunie 2005, egalitatea în fața legii și a autorităților publice își găsește aplicarea doar atunci când părțile se găsesc în situații identice sau egale, care impun și justifică instituirea aceluiași regim juridic. Per a contrario, când acestea se află în situații diferite, regimul juridic aplicabil fiecăreia nu poate fi decât diferit.

  24. Deci mare atentie cum va fi pusa problematica inlaturarii discriminarilor de la pensiile militare !La pensiile civile, zi si noapte se discuta si se bate cu pumnul in masa pt cresterea cu 40% iar pensiile militare bat pasul pe loc. Si nu sunt toate peste 10.000 lei ci doar cca 10.000 ! Majoritatea sunt cam modeste !

  25. Deci , negru pe alb( sunt culori nu rase!) CCR a decis ca militarii, politistii si ceilalti din sist admin. pen. nu beneficiaza de garantiile de independenta specifice magistratilor!

  26. Decizia CCR 687/2019: Cuantumul pensiei nu este garantat de Constituție. Legiuitorul poate modifica condițiile și criteriile de acordare a dreptului la pensie, precum și cuantumul acesteia ori de câte ori este necesar.Valabila pentru toate pensiile inclusiv pt cele inamovibile, indestructibile si indivizible, ca vizibile sunt!

Comentariile sunt închise.