Loading

Am primit si decizia si raportul de control al Curtii de Conturi la CPS a MAI, pe tema actualizarii din 2017 . Dupa cum se vede, in mare, aspectele sau concluziile sunt aceleasi cu cele de la CPS a MApN, doar constatarile privind procedura de calculare difera. Dar, citind atent se pot constata unele plusuri la acest raport din care cel mai important este cel legat de modul de adaugare a OMM /SOSP . Curtea de Conturi specifica in mod clar ca acesta se adauga la pensia neta calculata si justifica prin aceea ca nefiind un drept acordat de L-223 nu se supune prevederilor acestei legi privind limitarile. De asemenea, o alta concluzie interesanta sustinuta de CPS a MAI in justificarea modului in care au adaugat indexarea la actualizare, este si cea prin care se mentioneaza ca daca se are in vedere sensul sintagmei ” prin derogare de la prevederile art 60″ , dar si a sintagmei ” majorare” rezulta ca practic indexarea din 2016 nu intra sub incidenta L-223 deci pe de o parte nu se limiteaza, iar pe de alta se adauga la pensia actualizata. Este un punct de vedere un pic fortat, dar atata vreme cat nu exista o procedura clara privind modul de aplicare a actualizarii, orice interpretare poate fi luata in calcul, discutata si acceptata inclusiv de instanta.

Una peste alta, avand in vedere faptul ca procesul MAI cu Curtea de Conturi deja a primit termen in anuarie 2021, desi a fost initiat la cateva luni bune in urma celui al MApN, sunt sanse serioase ca acesta sa se termine inaintea celui al CPS a MApN, lucru care nu poate decat sa ne bucure, pentru ca oricum s -ar termina procesul MAI, noi, pensionarii din MApN vom castiga. Asa ca sa multumim CPS a MApN ca a tergiversat si facut tot poisibilul sa nu li se puna pe rol procesul. Ce isi face omul cu mana lui……

Iata Decizia si Raportul :

De neacsum

10 comentarii la „Decizia XII/5 a Curtii de Conturi privind Controlul la CPS a MAI”
  1. Cu tot respectul, eu nu am inteles pe de-a-ntregu’ ce cam vor sa spuna astia. Asa si? Si ce? Pai de cand, cum, de ce…Restul e o matematica care se crede a fi deasupra vietii reale traite de un militar. Farmacia metodologiei de calcul, pe baza de reteta legislativ-normativa, cetoasa si uneori ipotetica in hatisul normativ labil si interpretabil, consecinta unei voite naclaieli politice, nu face decat sa confirme atitudinea mlastinoasa fata de militari. Cam asta e!

  2. Cred ca era mai interesant a renunta la aplicarea de procente le procente si a se apela la ecuatii D’Alambert, Riccati sau Bernoulli. Eu ma intreb, simularile anterioare subterane privind impactul bugetar invocat in fundamentarea legii, oare dupa ce formule s-au facut? Ca asta chiar nu stim. Sau s-au facut asa, otova, pe principiul ‘Hai, dai bataie, si vedem noi ce iese!”. Oricum, scopul a fost atins, blamarea cu pensiile nesimtite, speciale, sugand vlaga poporului. Mai sa fie! O fi vreo minte mai luminata sa puna lucrurile pe un fagas normal?

  3. D-Alambert, Riccati, Bernoulli etc au aprofundat modelarea matematica prin ecuatii binecunoscute. Nu e tarziu ca ai nostri calculatoristi sa le foloseasca la a calcula si pensiile militare. Prea multe variabile si limitari legislativ-normative, ca viata noastra, una, cu o limitare in numere naturale.

  4. Pana la pensii cam asta ne doare:https://www.digi-world.tv/stiri/pandemia-de-coronavirus-departe-de-a-incheia-avertismentul-unui-expert-oms-europa-ar-putea-fi-lovita-de-un-al-treilea-val-de-covid-19-30343
    De unde concluzia certa ca dupa Anul Nou vom intra in lockdown. Ianuarie si februarie vor fi luni de carantina totala. Relaxarea din acele judete, zice-se, cu un grad redus de infectare, va dispare in curand. Prudenta trebuie sa ne anime. Inca e timp de rezerve si pregatire psihologica proprie. Altceva e interesant, scad infectarile si cresc intubatii din care 5% scapa. Prudenta de Sarbatori.

  5. @Geofreeland,
    Cine vine cu adtfel de vesti, nu o spune din perspectiva unor ansalize stiintifgice, ci a unor proiecte politice.

  6. Christine Lagarde se plângea că sunt prea mulți pensionari pe planetă. Și toată gașca o aplauda.

  7. Ca astazi, Romania nu a fost niciodata. Facuram alegeri si poporul nu dadu niciunuia puterea, plus prezenta nesemnificativa, 69% din cetateni statura p-acasa, de scarba. Acu’ se negociaza ce a mai ramas din tara. Se bat serviciile straine intre ele. Ca la transarea porcului, ala ia capul, ala pulpa, ala peciile…Ii doare in spate de popor. Sacali cu matul gros plin de „valori”.

Comentariile sunt închise.