Când prostia nu are margini …

Categoria Despre Armata


Câinele cand nu are ce face, incepe să alerge să își prindă coada cu dinții. Rar am văzut unul să și-o prindă, dar cel care și-a prins-o  a urlat de durere și a luat-o la fugă, fugind de el însuși.

Olteanul când nu are ce face se dezbracă și își păzește hainele. Uneori obosit de atâta muncă  adoarme, iar când se trezește, descoperă că a rămas fără haine.

Armata când nu are ce face, se mută și văruie. Când se termină activitatea cel care inspectează descoperă că între timp pereții s-au murdărit iară și activitatea se reia, dar  de data asta nu pentru că nu au ce face ci pentru că și-au găsit de lucru.

Ghiciți ce face Dogaru când nu are ce face?

Ați ghicit, face o plângere administrativă  prealabilă. Acum o lună El Lider Maximo formula o asemenea plângere împotriva prim-ministrului Ciucă. Pentru că nimeni nu l-a băgat în seamă și pentru că alții organizează proteste la care el nu vrea să participe pentru că nu a primit verde de la Hăpău, s-a gândit să mai trimită o plângere administrativă prealabilă împotriva lui Ciucă și miniștrilor de la apărare, interne, șefului SRI și caselor de pensii ale MAI, MApN și SRI. Această plângere, ca și prima,va avea același rezultat  ca și prinsul cozii de către câine, ca și păzitul hainelor de către oltean, ca și văruitul în armată, adică ZERO.

Când am citit prima plângere, mi-am spus că prostie mai mare nu am văzut. M-am înșelat, am văzut acuma și, la cât de perseverent este Mircică, sunt convins că voi mai vedea.

Iată ce reclamă mai nou Mircică, sfătuit, bănuiesc,  de grămada aia de juriști specialiști pe care îi are și voia să îi pună la dispoziția lui Dîncu, să se facă și el de râs:
Potrivit art. 154 alin.1 lit.h, art.155 alin.1 lit.a^1,  art.157^3 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei nr.130/17.12.2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr.1202/18.12.2021, s-a stabilit o supraimpozitare de 10% reprezentand contributie de asigurari de sanatate pentru persoanele care au pensii ce depasesc 4000 lei, iar CASS-ul s-a calculat individual numai pentru suma care depaseste acest nivel, respectiv diferenta dintre 4000 lei si cuantumul efectiv in plata al fiecarui beneficiar.

Odata cu plata efectiva a pensiilor pe luna ianuarie 2022, am constatat ca s-a procedat la punerea in aplicare a dispozitiilor legale sus-aratate, respectiv supraimpozitarea de 10% reprezentand contributie de asigurari de sanatate pentru persoanele care au pensii ce depasesc 4000 lei, numai pentru cadrele militare in rezerva si in retragere pensionate pana la data de 14 septembrie 2017, inclusiv.

 Mai explicit, celor pensionati dupa data de 15 septembrie 2017, care au un cuantum al pensiilor care depasesc 4000 lei li s-a calculat indexarea de 2,6%, prevazuta de art.59 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, fara sa se aplice supraimpozitarea de 10% reprezentand contributie de asigurari de sanatate.

Va solicitam sa dispuneti verificari si ne comunicati temeiul legal in baza caruia s-a dispus aceasta masura discriminatorie, precum si persoanele responsabile care au promovat si aprobat acest demers.     

 In drept, ne intemeiem prezenta pe dispozitiile art.7 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata prin Legea nr.76/2012, coroborate cu dispozitiile art.1 din Intaiul Protocol Aditional la Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale ale Omului, in care Romania este parte.”

Nea Mircicăăăăăă, taică, temeiul legal solicitat se află în prima frază pe care ai scris-o în solicitarea lui matale când ai scris motivele. Tata mare, fie-i țărâna ușoară, spunea că Dumnezeu când vrea să pedepsească un  om, nu îi ia viața, îi ia mințile. Că bine zicea.

Deci domnul Dogaru, nu numai că nu înțelege nimic din legile pe care le invocă sau le vrea respectate, nu numai că  nu a auzit de prevederile OUG 59/2017, dar mai iese și ca șarpele în drum, să vadă toată lumea cât îl duce capul.

Îmi e greu să cred că sunt o grămadă de cadre militare care se lasă conduse de un astfel de cap,  care desi se plânge de efectele  OUG 59 și cere cu disperare anularea lor, nu înțelege în ce constau practic prevederile ei. Acest om se pretinde apărător al drepturilor militarilor, dar el nu înțelege nimic, dar absolut nimic din drepturile lor și legislația pe care o invocă.

Cum spuneam, când prostia nu are margini, mai faci un pas și cazi în ridicol.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Când prostia nu are margini …

  1. Mateias

    Din punct de vedere juridic pensiile militare sunt guvernate de prevederile legale aflate în vigoare la timpul stabilirii drepturilor de pensie. Minunata OUG59 cu modificările din OUG114, pe care Dogaru şi mulţi alţii NU au înţeles-o, nu numai că a introdus un nou prag –la net, ci a şi împărţit pensionarii militari în două categorii prin excluderea din prevederile legii a SINGUREI posibilităţi de modificare a drepturilor de pensie- ACTUALIZAREA.. Or, în lipsa acestui eveniment juridic, de mai bine de 4 ani efectele indexărilor anuale sunt (şi vor rămâne) diferite pentru pensionarii militari, în funcţie de poziţionarea obţinerii pensiei înainte sau după OUG59. În tot acest timp cei de dinainte au primit un cuantum net rezultat din indexarea brutului pensiei şi aplicarea impozitării iar cei de după au beneficiat practic de aceeaşi valoare procentuală, dar „aplicată” la netul pensiei în cuantumul de la stabilire-(procedural e mai lungă acţiunea, se majorează brutul, se impoziteză, dar în final rezultatul net nu se acordă pentru că raportează la cuantumul rezultat din indexarea pensiei de la momentul stabilirii).
    Aşa se face că dacă am lua la bani mărunţi efectele diferite ale indexării anuale, am constata că pensionarii de după OUG59 au ieşit mai bine, cu puţin, e adevărat. Nu s-a dat importanţă pentru că toată lumea primea ceva. Acum cînd reintroducerea CASS combinată cu indexarea aplicată ca deobicei diferit, dar legal, se obţin diferenţe vizibile de cuantum şi mai ales că apare şi scăderea unor pensii, spiritele sunt inflamate. Degeaba oameni buni, E LEGAL. Problema de fond: intervenţiile prin OUG asupra L223. Din păcate anii anteriori nu s-a pus în discuţie în niciun moment anularea OUG59 ci decidenţii au inventat alte prostii şi mai mari care porneau de la acceptarea OUG59. Nu mai pierdeţi vremea cu prostii, timpul reparaţiei L223 a trecut, nimeni nu are interesul să repare un lucru vechi dacă urmeză să primească unul nou în scurt timp.

  2. neacsum

    @ Mateias,
    Da bravo Bobita, ce facusi? Ii dadusi extemporal lu Mircica? El nu precepe adunarea si tu ii dai sa rezolve integrale?

  3. ANDO

    SCMD-ul este singura asociatie care mai lupta pt. drepturile militarilor, restul sunt lingatori de clante!

  4. Toti cand au au auzit ca urmeaza sa intre in vigoare L 153/2018 care prevedea taierea ajutoarele pentru trecerea in rezerva si OUG 59/2019 prin care se syabilea plafonarea pensiilor militare la media salariilor brute si nete au fugit in rezerva!!! Insa prin OUG 114/2018 s-a abrogat actualizarea pensiilor militare odata cu nivelul cresterilor salariale ale activilor!!! Pana la la reintroducerea CASS din ianuarie 2022 nici un rezervist din cei care au iesit pana in 15.09.2017 nu au fost prea afectati de aceste masuri care i-au afectat doar pe ceilalti care au trecut in rezerva dupa data de 15.09.2017 prin pierderea OMM, SOSP , pensiei suplimentare si a ajutoarelor la trecerea in rezerva!!!! Ar fi corect ca si la cei care au trecut in rezerva dupa data de 15.09.2017 sa le fie redusa pensia militara ca la ceilalti dar sa le fie acordat SOSP, OMM, pensia suplimentara si ajutoarele la trecerea un rezerva!!! Nu cred ca cei trecuti in rezerva pana la data de 15/09.2017, prin aplicarea CASS, au fost asa de mult afectati ca rezervistii de dupa data de 15.09.2017, si ei stiu asta, pentru ca pierderea primilor este mult mai redusa de cat a celorlalti!!!!! De ce nimeni din celor trecuti in rezerva pana la 15.09.2017 nu s-au ingramadit sa conteste OUG 59/2017???? Normal pentru ca nu i-a afectat o perioada buna de timp si au privit amuzati pe cei vitregiti de aceasta ordonanta ordinara adoptata ilegal de guvernul PSF Tudose in conditiile in care nu exista nicio criza financiara sau sanitara!!!!

  5. neacsum

    @ANDO,
    Chiar daca imi e greu sa cred, m-ai convins.

  6. neacsum

    @Xpert86,
    Din nou faci afirmatii nefondate si generalizezi fara a tine cont de realitate. Cauta matale pe acest site articole despre Ordonanta 59 si vei gasit suficiente inca din 2017 ca sa realizezi ca nu au tacut toti jucand hora pe nedreptatile facuta altora.

  7. Da, am vazut ce s-a facut, exact ce face Dogaru acum, adica toti au batut doaga si cam atat!!!!!!!

  8. neacsum

    @ Xpert 86,
    Confunzi notiunile. Tu pui pe picior de egalitate ce s-a incercat cu ce s-a realizat. Nu e totuna. Dogaru nici macar nu a incercat sa faca altceva decat gargara, manipulare si dirijare a actiunilor pe directia dorita de ce care l-au insarcinat sa faca gargara. Altii au incercat sa faca ceva dar nu au reusit. Rezultatul pentru militari e cam acelasi, dar diferenta este ca lui Dogaru i-a reusit ce a incercat, altora nu.

  9. Să fim serioși, DFC, DLAJ, DMRU
    și toată armata României(nu vorbesc de Armata Română) este Împotriva foștilor colegi.
    Îi aduc aminte lui Spiridonescu că a luat diplomă în 1987 pentru culegător(stahanovist?!?!) de cartofi la Pogoanele. Și asta, împotriva părerilor tuturor colegilor care erau Împotrivă!!!!

  10. Gigi

    @Xpert86 Îmi pare rau sa o spun,dar d.ta vezi lucrurile numai dintr-un unghi,adică numai din partea unei persoane care a pierdut numai un drept,OMM.Vedeți,asta este cusurul nostru,suntem subiectivi!OUG 59,ne afectează pe toți,atât pe cei aflați în plată până în 15.09.2017,cât și pe cei după ordonanță.Si,că sa nu mai intru în amănunte,pot spune numai atâta:La toți ne-a înghețat pensia bocnă,de nici nu mai simțim cuponul de înghețat ce este Așadar…nu mai vă dați victime,cei de dpă ordonanța,că nu e drakul așa de negru cum pare,stați bine fata de cei ieșiți până în 2015,inclusiv.Actualizarea,este un mod de a se aduce cât de cât pensiile la aceiași valoare și acelora ieșiți până în 2015.

  11. Bogdan

    Corect dl.Gigi ,dar cu cei din 2015-15.09.2017 cum facem? O fi bine ,dar nu ptr.toti ,intreb.

  12. Dinu Gabriel

    Te urmăresc, domnule , de mult timp. În general ai scris lucruri interesante și la obiect, dar de când ți-a intrat pe invers ura exacerbată față de Dogaru, ai început să o iei razna. Nu știu dacă e o problemă personală, sau ești plătit pentru asta. În loc să dezbați problemele noastre comune , dumneata te iei de Dogaru, ca și cum cu asta ai rezolvat problema pensiilor noastre. Sau ești în pană de subiecte? Ca să nu ai vreun dubiu…îți remarc faptul că nu am nicio afinitate pentru Dogaru, dar până una alta e singurul care se bate în special pentru pensiile celor disponibilizați cu OG.7 și care au ajuns bătaia de joc a tuturor…. Să auzim, sper, de mai bine….și mai multă echidistanță jurnalistică…

  13. neacsum

    @Dinu Gabriel,
    Daca m-ai fi urmarit de mult timp ai fi realizat si recunoscut ca nu am mai scris despre CE FACE Dogaru de mult timp. Acuma am scris recent de 2 ori pentru ca a facut niste tampenii mai mari decat el, tâmpenii care din pacate afecteaza soarta altora. Si am scris despre prostiile lui cum am scris si despre ale altora. Ciudat ca nu ai spus ca as avea ceva cu Ciuca, cu Cățu, cu Balaceanu, cu Bahnareanu, sau mai stiu eu cu altcineva despre care cu adevarat in ultimul timp am scris mai mult, dar constati ca am ceva cu Dogaru. Personal nu ma intereseaza nimeni, pe mine ma preocupa efectele faptelor lor. Atat.Eu asteptam sa comentezi pe marginea documentelor dar pe dumneata te a interesat o anumita persoana. Cine are ceva cu Dogaru ?

  14. Dinu

    A mers pe principiul „sa moara capra vecinului” Rușine să ii fie.
    Oricum, habar nu are pe lume traiesc din moment ce a putut afirma ca CASS se plătește doar de cei pensionati anterior datei de 15.09.2017. Habar nu are. Ar trebui să se inchida in casa, sa mai citească și după aia să scrie.

  15. Dinu Gabriel

    Cu toată stima domnule Neacșu…nu am reproșat activitatea dvs. , decât faptul că îl atacați pe Dogaru, care după părerea mea e un gen de ”Don Quijote” al plaiurilor noastre. Încă de la înființarea sindicatului, s-au găsit „n” persoane , de bună credință, dar de fapt foști generali, colonei care au avut funcții de cda. și care s-ar fi vrut șefi la acest sindicat, dar care erau în „Vajnica Asociație….” ce s-a gudurat pe lângă cei ce la putere și ante 89 și mai ales după 89. Și lupta nu s-a oprit. Nu exclud unele greșeli ale lui Dogaru și echipei sale, dar de la asta la o denigrare continua, acuzare de afiliere cu diferite entități interne și chiar externe …e ceva cale de discutat . în ce privește celelalte personalități amintite e dvs. ce au constituit luarea „în cuiul cătării ” dvs. nu am ce comenta. În ultimă instanță…eu am exprimat o părere personală și atât, iar dumneavoastră aveți , totuși, libertatea să acționați cum vă spune sufletul…Și ca să revin la ”Don Quijote” al nostru….. am părerea că e singurul care s-a bătut cam peste tot, pentru drepturile disponibilizaților și nu numai…

  16. neacsum

    Domnule DINU,
    Dogaru e un manipulator cu diploma, asa ca nu ma mira ca v-a prins in plasa. Noroc ca ochiurile sunt mari, cu un efort minim puteti iesi.

  17. Dinu Gabriel

    Și dumneavoastră nu faceți același lucru?