Gogoși și gogoșari

Categoria opinii


Acum câteva zile scriam despre declarațiile ministrului Dîncu privind marea armata pe care o conduce, ”una din cele mai importante  din Europa”. Vorbea domnul Dîncu atunci despre calitate și retenție, despre armata regulată și ”celelalte forme” dovedind o cunoaștere a-dîncă a fenomenului militar. Convins că e pe calea ce bună,  a insistat în zilele următoare cu ”detalii” care ne-au lămurit. În ”următorii ani”, conform spuselor domnului ministru, armata Română va deveni cea mai calificată și înzestrată armată, pentru că domnia sa a descoperit că face bine la hemoroizi o industrie de apărare proprie așa că s-a pus pe vândut gogoși. România va produce drone și minisubmarine pentru care deja a ”antamat” viitorii clienți care și ei, ca și noi abia așteaptă să vadă CÂND se va întâmpla minunea. Deocamdată însă, avem numai DACĂ :  „Asta înseamnă că avem un prag de raportare şi de înzestrare în 2026, unul în 2032 şi unul în 2040. Evident că dacă vom avea bani în plus în primul rând vom mări procentul din acest buget de înzestrare. Este principalul lucru şi aici sigur că vom aduce şi proiecte care trebuia să înceapă, de exemplu, în 2027 sau în 2030, le vom aduce mai aproape, dacă vom reuşi” Nouă ne bate războiul la ușă, iar domnul Dâncu îmi vorbește despre cum  crede el că va arăta armata României prin 2026, 2030, 2040 dar nu ne spune cum arată acuma și de ce.

Și după ce cu câteva zile mai înainte ne spunea că ”mărimea”  nu contează, ci calitatea,  acuma ne spune că are nevoie și de soldați voluntari, nu numai de rezerviști voluntari. Poate înțelege cineva ce e în capul domnului Dîncu ? Nu încercați să intrați, că  e ca în labirintul din Cnossos.  

Perla coroanei însă este declarația privind programul de înzestrare al Germaniei despre care ține să ne informeze domnul ministru. Ne anunță domnul Dîncu,  cu bucurie,  că nemții își vor face scut antirachetă și slavă Domnului acesta ne poate apăra și pe noi. Citez din ”opere alese”-Vasile (a) Dîncu :  ”România este interesată pentru a creşte siguranţa noastră din perspectiva scutului anti-rachetă. Am văzut intenţia Germaniei, care este una foarte interesantă, privind achiziţia Iron Dome, un sistem modern de rachete, un sistem mobil, faţă de scutul de la Deveselu. este un scut antirachetă şi pentru cele nedirijate şi face şi economii pentru cp poate să detecteze analizând şi traiectoria dacă ajunge într-o zonă populată sau nepopulată.”

Deci domnul Dîncu doarme liniștit acuma, Germania își trage scut prin 2023, iar noi ne simțim de acuma mai în siguranță.  Ca în aproape toate declarațiile sale, domnul ministru este total pe lângă subiect, în primul rând pentru că rachetele pe care vrea să le cumpere Germania vor deservi GERMANIA, nu NATO și cu atât mai puțin România  și în al doilea rând, pentru că nemții nu au nevoie de Iron Dome cum ne aburește domnul ministru,  care este proiectat împotriva rachetelor  cu rază scurtă de acțiune, ci de Hertz 3, sau ARROW 3, care poate distruge rachetele balistice cu rază lungă de acţiune la o altitudine foarte ridicată. Așadar domnul ministru și-a arătat gradul de incultură sau lipsa de documentare. Eu mă întreb, cei care îl trimit în fața presei documentat  în halul ăsta, îl trimit intenționat, ca în bancul ăla cu calul,   sau pleacă singur la păscut așa, netrimis de nimeni ?

Dar, mă întreb eu așa cum întrebam înainte de a se instala scutul la Deveselu, scutul ăla al nostru ce face ? Pe cine slujește, că pe români nu. De ce speră domnul Dîncu la ajutor din partea Germaniei, dacă are scutul ”patriot”? L-am cumpărat cumva degeaba  și nu știe cum să spună, sau al nostrum îi apără pe nemți și al lor pe noi?

Plandemie sau doar afaceri ?

Recent a apărut în media o statistică privind achiziția și stadiul folosirii vacsinurilor în România. Conform documentului apărut,  România a plătit până acuma 1,4 miliarde de lei  achiziționând 25 milioane de doze pentru anii 2021-2022.  Dezastru! Bani aruncați pe apa sâmbetei, ca și banii pe scut. Eu nu înțeleg ce face statul Român acuma cu ceea ce nu a fost folosit, că le -a trecut de mult termenul de garanție. Nu e vorba, că nici când au fost achiziționate nu aveau mare efect, mai mult efecte adverse (și asta abia recent s-a descoperit și admis oficial) decât benefice dar de acuma este clar că  ar trebui distruse. Și totuși, oficialii români încă vorbesc de îndeplinirea planului la vacsinare iar cei care nu s-au înțăpit  cu Doza 1,2,3, trebuie să o ia de la prima. De ce, dacă dozele sunt exprirate, iar…. forma inițială de virus  nu mai circulă pe stradă fiind înlocuită de variante upgradate?  De ce să înceapă omul acuma cu forma alfa dacă acuma circulă omicronul, sau de ce să se vacsineze pentru omicron dacă acesta nu răspunde la provocări? Dar întrebarea cea mai încuietoare este, de ce s-au făcut comenzi pentru încă 39 de milioane de doze pentru anii 2022-2023?  Acuma nu că nu am fi obișnuiți să dăm banii înainte,  ca la bordel, cum am dat pentru Bextel sau pentru F-16, dar ce nu înțeleg eu este pe ce, pentru că deocamdată NIMENI NU ȘTIE (sau nu ar trebui)  DACĂ ȘI CÂT va mai umbla covrigul prin lume, unii zic că s-a plictisit, alții că e în vacannță ca să poată să umble și ucrainienii prin lume, alții că se va întoarce. Bun, se va întoarce dar sub ce formă? Noi plătim un vacsin împotriva unui inamic pe care nu îl cunoaștem și nu știm cum sau cu ce ne va ataca ? E ca și cum am produce minisubmarine ca să luptăm împotriva tancurilor. Deci plătim în avans bani pentru un vacsin împotriva unui virus dar nu știm dacă va avea un alt efect în afară de cele adverse? Suntem nebuni? Sau cumva, undeva la anumite nivele se știe deja și cum se va numi viitorul virus, și cum va acționa și cât își va face de cap și sunt deja pregătite și …cuțitele? Păi asta nu poate să o știe decât Dumnezeu, dacă varianta oficială a apariției Covrigului este reală. Dacă nu este reală și covrigul a apărut și se pregătește, ca și vacsinurili  sau upgradează în laboratoare, înseamnă că între producătorul covrigului și cel al vaccinului este o strânsă relație de colaborare și un schimb intens de informații. Numai în această ipoteză, cererea de vaccinuri în avans se explică. Cine joacă rolul lui Dumnezeu, sau cine face planificarea, dar, mai ales, CINE PLĂTEȘTE ?

Planificări pasate

Dacă tot vorbim de planificări, hai să le vedem pe ale guvernului. A fost scos pe piață un document al guvernului Lui,  se știe al cui e guvernul, că al României nu e. Acesta ne prezintă PLANUL ANUAL DE LUCRU AL GUVERNULUI și  cuprinde planul cu principalele initiative legislative ale guvernului, pe anul 2022 dar și stadiul îndeplinirii celor din anul 2021. Nu voi intra în amănunte, ar trebui să știm și ce vor conține documentele enunțate în plan, dar e interesant de văzut și cam pe ce se ”focusează” guvernul nostru în acest an. Documentul poate fi studiat AICI.

Eu nu vreau să întru în detalii, fiecare poate să răsfoiască documentul în părțile ce-l interesează, constat însă câteva aspecte:

  • Pe anul 2021, din totalul de 351 de documente pe care și le-a propus guvernul să  le întocmească și finalizeze, au fost duse la îndeplinire 130. De ce doar 30%? Asta ar trebui să ne spună primul ministru, să facă un bilanț al activității și fie să își propună mai puține, fie să pună șaua pe spinarea domniei sale și a guvernului în acest an, mai ales că mare parte din proiectele de anul trecut se regăsesc în 2022, că doar așa e bine.
  • La MApN, unde m-am uitat așa fugitiv, pe anul 2021 s-au planificat 25 de proiecte legislative, s-au finalizat 5. Slăbuț domnule prim ministru care ați fost și ministru al apărării. Poate unii or să mă contrazică, dar eu zic foarte slăbuț.
  • Ce este interesant este că la pagina 22, la poziția 190, MApN și-a propus să ducă în fața Parlamentului, undeva prin Iunie 2022,  Legea privind Sistemul Național de Management Integrat al Crizelor. CE CAUTĂ ACEASTĂ LEGE ÎN SARCINA MApN, atâta vreme cât e o problemă care ar trebui pusă în curtea MAI?  Mie mi se pare ciudată repartizarea, mai ales dacă avem în vedere expertiza specialiștilor în legislație a MApN, care au reușit performanța să își modifice un ordin la 30 de zile după ce l-au pus în aplicare.
  •  Dar și mai ciudat este faptul că această lege, cea despre care Dîncu spunea că nu e dospită, că nu a fost analizată, că e o ciornă, că mai trebuie pritocită, S-A AFLAT ȘI PE AGENDA DE LUCRU A GUVERNULUI ȘI DECI ȘI A MApN, dar ținută la sertar, nescoasă în dezbatere publică, ÎNCĂ DIN 2021, așa cum rezultă din pagina 44, poziția 100. Deci chestia cu ”Era un draft, nu era pregătit pentru a intra în transparenţă, când avem un proiect, anunţăm noi opinia publică”, este o gogoriță așa cum sunt și sondajele comandate de domnul Dîncu. Proiectul stă prin sertarele MApN de un an și a fost scos pentru a testa ”viabilitatea”, s-a așteptat criza din Ucraina ca să îl expună publicului, probabil că conflictul era așteptat și el  mai devreme, prin 2021, dar nu a fost să fie.
  • ÎN SITUAȚII DE CRIZĂ, POPULAȚIA ACCEPTĂ MAI UȘOR MĂSURI DE CRIZĂ AȘA CĂ PROIECTUL A FOST PREGĂTIT ȘI SCOS CÂND SE CREDEA CĂ VA FI ÎNGHIȚIT PE NEMESTECATE.
  • Și mai este o ciudățenie, care ne arată că atunci când se repartizează proiectele legislative, cineva împarte porțiile fără cap. Tot la MApN, pagina 44 poziția 106,   anul trecut a fost repartizat un ”Proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii-Cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”. Deci DGFC a MApN se ocupă mai nou și de legea salarizării. De aia au militarii VRS-ul așa mare iar funcția unul comandant de brigadă este echivalentă cu a unui păpușar, pentru că specialiștii MApN, juriști și finanțiști se ocupă de legea salarizării bugetarilor.  

Nu am intrat în studiul întregului document, sunt convins că mai sunt și alte ciudățenii.

Cert este, că dacă ne luăm pur după statistică, la care domnul Dîncu este expert, rezultă că planificările se fac pentru a fi … amânate și pasate de la un an la altul.

O cerere cu .. dop

Și dacă tot am pomenit de acțiuni inutile, ultima le pune capac la toate. Aud că un grup de parlamentari plini de aur au avut o idee năstrușnică. S-au gândit ei să  se ducă la ambasadorul Rusiei la București, dar nu ca să îi ceară să oprească războiul, nu, că nici dacă ar vrea Putin nu ar putea. Poate Biden, dar nici el. Ei s-au gândit să îl anunțe că România este neutră și să nu o bată, că e cuminte și s-au oferit să pună la dispoziția celor interesați Casa Poporului pentru încheierea păcii. Bineînțeles că mulți au sărit să îi beșteleascăm că s-au întâlnit cu ”reprezentantul lui Putin”. Și care ar fi problema? Și reprezentanții lui Zelensky, și ai Germaniei, și Macron s-au întâlnit cu însuși Putin, nu cu un biet ambasador. Nu asta e problema. Nici faptul că s-au dus la un ambasador, Doamne ferește, că doar la noi în țară ambasadorii fac legile, numesc procurori, dau indicații privind soarta resurselor., să vă spună cei ai SUA dacă nu e așa. Zău!  Și atunci de ce s-a supărat lumea? Ete așa. Eu însă i-aș condamna pentru inutilitatea gestului. Și gestul lor, ca și toate discursurile și promisiunile electorale sau inter mandate ale politicienilor și chiar ca și planurile anuale de lucru ale guvernelor, sunt inutile, irealizabile, activități de PR. Numai că cei 4 din cazul despre care vorbesc au oricum o imagine în picățele, una în plus nu mai contează. Mă surprinde prezența lui Coarnă în patrulater, era mai cerebral, el nu a făcut (din câte știu eu)  niciodată un gest necalculat, dar având în vedere că era oricum pe făraș la PSD, ce mai conta încă  un șut în fund?

Una peste alta, unii vând gogoși, alții le înghit pe nerăsuflate.

https://blacknews.ro/germania-trimite-o-delegatie-in-israel-pentru-informatii-despre-scutul-antiracheta/

https://www.profit.ro/perspective/document-guvernul-a-platit-pana-acum-aproape-1-4-miliarde-lei-pe-vaccinuri-anti-covid-dar-ar-mai-avea-de-achitat-inca-4-6-miliarde-lei-pana-in-2023-20655879

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/diana-sosoaca-doi-deputati-aur-si-deputatul-psd-dumitru-coarna-au-fost-in-audienta-la-ambasadorul-lui-putin-la-bucuresti-1890223

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Gogoși și gogoșari

  1. Sergiu

    Germanii au o pozitie interesanta, d-le colonel. Primarul orasului Koln a anuntat ca va scoate de pe sigla orasului simbolul catedralei din Koln – in conditiile in care moscheiele in zona au fost autorizate sa cheme credinciosii (drept-credinciosii?!) la rugaciuni. Infidelii germani s-ar putea sa simta si ei cum e cu amabilitatea islamica, asa cum am simtit si noi vreo 400 de ani. Iron Dome-ul izraelian a fost totusi facut de ras de o racheta cu propulsie necunoscuta (hidrogen, zic unii) care a strabatut tot spatiul izraelit in ciuda rachetelor si avioanelor ridicate s-o intercepteze, prin 2019. Impotriva cui isi instaleaza germanii Iron Dome? si, mai important, de la cine? Va fi productie proprie? Va fi cumparat? Asa cum bate vantul, avem sansa sa vedem statele islamice Franta si Germania in vreo 20 de ani, si nu garanteaza nimeni ca vor fi state secularizate. S-ar putea ca si armata romana sa capete importanta pe viitor, din nefericire ma astept sa se intample doar dupa cateva suturi zdravene.

  2. Ce puteai sa te astepti de la Gornistul dupa ce i-a trădat pe politisti, acesta fiind deacord cu adoptarea OUG 59/2017 si cu nivelul de salarizare prevazut in L 153/2017 pentru politisti si militari!! Cei de la PSD de abia așteptau ca sa scape de el intrucat rezolvasera deja cu ajutorul sau problemele ridicate de pensiile si salariile mari ale politistilor si militarilor!!!! Legat de noul nivel de salarizare sau al pensiilor care se va adopta conform obligatiilor asumate de guvern in PNRR se prevede ca viitorul nu suna bine, mai ales ca director casei de pensii MAI Muntean a plecat in pensie!!!! O fi știind el ca pe contributivitate nu vor mai creste pensiile militare, asa ca a luat decizia sa treaca in rezerva ca sa nu il prinda noul mod de calcul nefavorabil si sa fie nevoit sa mai lucreze inca cativa ani in plus, ținând cont ca va creste si varsta de pensionare cu minim 3 ani pentru politisti si militari!!!!

  3. Vasile

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/general-american-potentialul-unui-conflict-international-semnificativ-este-in-crestere-1895841

    „Cred că mulți dintre aliații noștri europeni, în special cei din țările baltice, Polonia sau România, sunt foarte, foarte dispuși să stabilească baze permanente. Le vor construi, vor plăti pentru ele, pentru ca noi să avem militari prin rotație. Așadar, obținem efectul prezenței permanente a forțelor, dar trupele nu staționeză permanent acolo timp de 2-3 ani”, a explicat el.

    Deci, in loc sa intarim flancul estic prin cresterea capacitatii operative a Armatei Romaniei vom plati pe altii sa ne apere.
    Sa nu-mi spuna cineva: stai sa vedem daca la noi va fi asa!

    Nu am nimic in prezenta unor trupe straine din NATO dar acestea sa fie doar simbolice.

    Halal sa ne fie!

  4. geofreeland

    Asocierea României cu Polonia e desuetă. O țară fără o armată capabilă și o economie care să o susțină pare o turmă de oi căreia i se dă roată cu câinii. O vizită la zoo ne-ar lămuri de agitația viețuitoarelor din țarcuri funcție de hrana neîndestulătoare primită după cheful îngrijitorilor instruiți să le evalueze subzistența. Cam aceasta ar fi comparația cu agitația socială din stradă. „Meteorologii” politico-financiari ne pregătesc pentru posibile fenomene extreme.