In data de 18.04.2023 CPS a MApN a dat un comunicat prin care credea ca face praf lumea militara si intregul mapamond va trimite elogii si scrisori de multumire. Comunicatul,  fara numar, comunica in 7 randuri si un ciric, faptul ca CPS a MApN  a decis sa aplice legea 79/2023 emisa de doamna Pauliuc, lege  care prevede “digitalizarea” cupoanelor de pensie. Aflam din comunicatul CPS, urmatoarele:

“Prin legea nr.79 din 05.04.2023 pentru modificarea si completarea art.67 din Legea 223 privind pensiile militare de stat cu modificarile si completarile ulterioare, a fost instituita posibilitatea LEGALA de transmitere a taloanelor de pensie prin intermediul mijloacelor de posta electronica. In acest sens pe site-ul institutiei, la rubrica “Formulare” se regaseste modelul de cerere pentru solicitarea transmiterii talonului de pensie in format electronic. Cererea completata cu datele personale precum si cu adresa de e-mail se va transmite , fie pe adresa casadepensii@mapn.ro m fie prin posta sau prin depunerea la sediul Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Pararii Nationale”

Deci suntem instiintati ca CPS a MApN s-a milostivit sa ne acorde si noua ceea ce cei de la MAI ACORDA PENSIONARILOR LOR DIN APRILIE 2021, DECI DE DOI ANI BATUTI PE MUCHIE.

Ce ar trebui sa faca acuma pensionarii militari ? Exista mai multe variante :

– Varianta 1: Cei care nu au internet, calculator si adresa de e-mail, pot transmite in eter un SVFMC.

-Varianta 2: Cei care au adresa de e-mail  si internet eventual pe telefon, dar nu stiu sa il foloseasca, dar vor sa se laude in fata celor de la varianta 1  ca primesc talonul pe e-mail, daca nu au prieteni, scriu “a mano” cererea si o trimit prin posta sau fac un drum pana la Bucuresti, ca sa aiba ce povesti nepotilor, si depun cererea la sediul CPS.

– Varianta 3: Cei care au adresa de e-mail si internet dar stiu doar sa dea like-uri  si emoticonuri pe FB, roaga pe cineva sa le printeze modelul de cerere, apoi il completeaza cu datele personale si il roaga din nou pe prieten sau cunoscut, copil sau vecin, sa le printeze cererea completata, sa le-o scaneze sau fotografieze si sa o ataseze la e-mailul pe care sa il trimita la CPS.

-Varianta 4: Cei care au mail si internet si calculator si imprimanta, stiu ce au de facut, nu mai au nevoie de indicatii.

-Varianta 5: Cei care pe langa ustensile mai au si cunostinte privind folosirea calculatorului, si a unor programe de conversie a PDF in Word, si de editare in diferite sisteme, pot sa isi “ikebaneze” cererea transmiţînd totodata mascat sau nu, si mesajul din varianta 1.

De ce trebuie trimis acest mesaj? Pentru ca, asa cum spuneam, inca de acum 2 ani cei de la MAI au implementat acest sistem cam ‘ILEGAL” DACA AVEM ]N VEDERE FAPTUL CA ABIA ACUMA A FOST “LEGALIZATA” OPTIUNEA. Abia acuma deci, MApN are voie sa trimita taloanele prin E-mail, dar, atentie la neatentie, ne poate costa libertatea. Adica sa fie foaaarte atenti solicitantii, sa nu cumva sa greseasca o virgula , o litera sau o cifra, ca vor fi pasibili de pedeapsa, cu amenda sau inchisoare de la 3 luni la 5 ani. Eu nu am vazut inca, o mai mare lipsa de respect si o mai mare impertinenţă din partea unei structuri a statului roman, ca aceasta. Pretinzand ca iti face un bine, te ameninta ca daca cumva ai gresit ceva in cerere te papa bau-bau, ca doar nu e nimeni tampit sa faca cerere fara a avea dreptul pentru a obtine ce ? Un talon pe mail si nu prin posta. Asta este dovada faptului ca CPS a MApN ii trateaza pe pensionarii militari, pe rezervisti drept infractori de drept comun, punand in prim plan prezumtia de vinovatie.

Iata modelul de cerere  postat ieri pe pagina CPS a MApN.

 Astazi insa acesta a fost schimbat, eliminand amenintarea. Spera domnii de la CPS ca nu a salvat nimeni vechiul model si in acest fel scapa de belea.  Ce fac insa cei care au apucat sa trimita ieri cererea?

Spuneam ca cei de la MAI au implementat acest sistem inca din aprilie 2021.

Iata ce continea comunicatul lor:

“ COMUNICAT

CASA DE PENSII SECTORIALĂ M.A.I. APROAPE DE BENEFICIARII

DREPTURILOR DE PENSIE
Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. informează beneficiarii drepturilor de pensie aflați
în evidența proprie cu privire la faptul că, începând cu luna APRILIE, timp de 6 luni, pe
taloanele aferente plăților drepturilor de pensie, este afișat un cod format din litere și cifre.
Cu acest cod, beneficiarii drepturilor de pensie, aflați în evidența Casei de Pensii
Sectoriale a MAI, vor putea să-și creeze un cont personal, la adresa
www.casapensii.mai.gov.ro/online, prin intermediul căruia, vor putea avea acces la
următoarele tipuri de informații:
Informații generale:
§ Număr decizie de pensie;
§ Data trecerii în rezervă/retragere, încetarea raporturilor de
serviciu;
§ Data deschiderii drepturilor de pensie;
§ Vechime cumulată din ultima decizie de pensie;
§ Procent vechime valorificat, inclusiv pensie suplimentară din
ultima decizie de pensie;
§ Ordinul Meritul Militar din ultima decizie de pensie;
§ Unitatea trecerii în rezervă/retragere, încetarea raporturilor de
serviciu;
§ Adresa de domiciliu;
§ Adresa de corespondență;
Informații privind plata drepturilor:
§ Pensia și celelalte drepturi încasate pe ultimii 3 ani;
§ Modul de plată a pensiei cu variantele “cont bancar – numele
băncii” sau “Poșta Română”;
§ Rețineri: tipul de debit, debitul initial, plata, debitul final,
numele creditorului;
§ Starea la zi:
a. În plată;
b. Suspendat;
c. Încetat.
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
CASA DE PENSII SECTORIALĂ

Alte informații:
§ Deciziile medicale, gradul și valabilitatea, unde este cazul;
§ Handicap, gradul și valabilitatea, unde este cazul;
§ Primitor, cu indicarea calității și termenul de valabilitate;
Ghidul pentru crearea contului se află aici.
Actualizarea informațiilor existente în contul pensionarului se efectuează lunar în
ultima zi lucrătoare a lunii, pentru luna următoare, cu toate informațiile dedicate.
09.04.2021”

Dupa cum se vede, la MAI nu a fost nevoie de cerere, deci fara amenintari, fara cerere, fara pusti, fara pistoale, numai cu palmele goale. La CPS a MApN, pe langa faptul ca se incearca intimidarea celor care intentioneaza sa solicite ceea ce LEGEA prevede, in comunicat,  nu se face nicio referire la contul pe care CPS a MApN ar trebui sa il deschida si la care pensionarul ar trebui sa aiba acces, conform aliniatului 4 din articolul 67 al legii 223/2015 modificat prin L79/2023, care spune ca : “ (4) Casele de pensii sectoriale transmit, la cerere, pe e-mail sau în CONTUL ON LINE DESCHIS  în portalul fiecărei case sectoriale, talonul de plată în format electronic pensionarilor care au optat pentru efectuarea plății drepturilor prevăzute la alin. (1) și (2) în cont curent sau în cont de card, situație în care transmiterea taloanelor de plată, potrivit alin. (3), se efectuează doar la solicitarea persoanelor îndreptățite.”

Unde este CONTUL ON LINE in comunicatul CPS? Nu exista, pentru ca domnii de la CPS a MApN dorm in post si i-a prins “generalul iarna” ca pe guvernantii nostri, cu pantalonii in vine, adica nepregatiti pentru aplicarea legii, desi cei de la MAI au aplicat aceste masuri – in mod illegal?????- inca de acum 2 ani, iar proiectul doamnei PAULIUC bantuie prin Parlament de 15 luni. Dar cei de la CPS pasamite nu stiau de el, DRPCVP nu i-a informat iar ei nu au timp sa citeasca proiecte care tin de pensiile militare. O gramada de oameni cu functii si salarii mari, care poarta responsabilitatea cunoasterii si implementarii legii, dorm in cizmele statului iar cand sunt luati la intrebari dau din colt in colt sau dau raspunsuri de doi bani pretinzand ca aplica legea.

Despre ce e vorba aici ? De ce nu pomeneste CPS nimic despre contul on line? Indiferenta, indolenta, lene, lipsa de interes, sau incompetenta? Se sesizeaza cineva? Domnule ministru Tilvar, in afara de fotografii de grup cu militarii ce mai faceti ? Eu, multumesc bine!

Sugerez, daca imi este permis, conducerii CPS si a MApN sa incerce o varianta de cerere model ‘pandemie” adica  una care sa fie completata si semnata electronic, precum cererile pentru plimbarea catelului in vremurile de block-out! Sper ca nu a fost distrus softul.

Apropo de soft, poate aranjati cu cei de la MAI, sau cei care l-au facut pentru casa lor de pensii, sa va imprumute sau vanda modelul de soft ca sa va puneti mai repede la punct. Ce spuneti domnule Livadariu, incercati?

As mai indrazni totusi si niste intrebari pentru cei mentionati mai sus, desi stiu ca intrebarile sunt retorice, poate totusi le mai vede si altcineva si vi le pune in particular:

1.         Ce trebuie sa faca pensionarii MAI care au primit pana la aparitia L79/2023 de la CPS a MAI,  deci IN MOD ILEGAL,  conform comunicatului dumneavoastra,  taloanele si datele privind calculul pensiei, pentru a nu fi acuzati de favorizarea infractorului?

2.         Ce trebuie sa intelegem prin nota initiala  din finalul Formularului de cerere pus la dispozitie de institutia dumneavoastra, care ne avertizeaza cu privire la prevederile art 236 alin 1 si 2 coroborate cu art 327 alin 1-3 din Legea 286/2009?

–           Ca ii considerati pe eventualii solicitanti, infractori de drept, avand la baza prezumtia de vinovatie privind falsul in declaratii? Aveti cumva  suficiente cazuri de acest gen incat v-ati simtit nevoiti sa faceti aceasta precizare ? Daca da, cate astfel de cazuri ati avut si cum le-ati solutionat, ati sesizat Parchetul Militar?

–           Ati incercat  cumva, prin acesta precizare sa ii intimidati pe eventualii solicitanti, pentru a nu mai trimite solicitari ?

–           Este o practica in cadrul institutiei dumnevoastra de a “strange” in acest mod relatiile cu cei pe care ii deserviti ?

–           Ce fals in declaratii se pot transmite prin acest formular? Datele personale? Veti considera o greseala de tastare, o virgula pusa gresit, sau o o cifra gresita eventual, din CNP,  drept fals in declaratii ?

–           Ce v-a determinat sa introduceti  aceasta NOTA?

–            Ce v-a determinat  sa scoateti nota respectiva?

3.         Articolul 67 (4) din L79/2023 prevede :”Casele de pensii sectoriale transmit, la cerere, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul fiecărei case sectoriale, talonul de plată în format electronic pensionarilor care au optat pentru efectuarea plății drepturilor prevăzute la alin. (1) și (2) în cont curent sau în cont de card, situație în care transmiterea taloanelor de plată, potrivit alin. (3), se efectuează doar la solicitarea persoanelor îndreptățite”, deci si posibilitatea crearii unui cont on line (ca la MAI) pe care pensionarul il poate accesa pentru a intra in posesia talonului.

–           De ce in comunicat nu se face referire la aceasta prevedere?

–           Intentioneaza CPS a MApN sa nu puna in aplicare aceasta optiune?

–           Avand in vedere ca proiectul acestei legi a fost introdus in procesul legislativ la SENAT pe data de 12.01.2022 deci cu 15 luni inainte, cand ati luat la cunostinta de existenta acestuia si ce masuri ati luat pentru a pune in aplicare cat mai urgent aceste prevederi care erau de altfel  mentionate in PNRR la jalonul 215 dar si in cel privind digitalizarea institutiilor publice ? Cum explicati faptul ca CPS a MAI a reusit sa implementeze aceste cerinte ale PNRR, de un an de zile iar dumneavoastra nici macar dupa aparitia legii nu le mentionati in intentiile dumneavoastra, desi au devenit LEGE deci OBLIGATORII?

–           In cat timp considerati ca veti fi in masura sa aplicati prevederile acestei legi in totalitate?

–           Cine se face vinovat de faptul ca v-a prins promulgarea legii nepregatiti ? E vorba de lipsa de interes, de personal sau profesionalism ?

4.         Care sunt fondurile cheltuite anul trecut cu împlicuirea taloanelor de pensie pentru personalul MApN?

5.         Care considerati ca vor fi economiile la bugetul MApN daca toti pensionarii vor solicita transmiterea on line a cupoanelor de pensie?

6.         Ce firma/societate ati contractat pana in prezent  pentru împlicuirea cupoanelor de pensie si daca ati urmarit respectarea prevederilor legale privind  accesul personalului care executa implicuirea  la datele personale ale rezervistilor (nume, prenume, adresa, CNP, cuantum pensie, etc) care constituie date confidentiale a caror manuire necesita conditii speciale. Ati avut in vedere faptul ca aceste date pot -daca sunt stocate de un rauvoitor – constitui, in mana unei terte parti interesate, informatii de importanta deosebita privind contingentele rezervei armatei?

7.         Ce masuri au fost luate pentru protectia datelor respective ?

8.         Care este valoarea totala a contractului cu firma respectiva si ce masuri ati luat pentru a limita aceste cheltuieli ? 

Eu am mai pus niste intrebari MApN privind împlicuirea taloanelor de pensie, dar institutia a dat un raspuns total pe langa subiect, fara a raspunde la intrebare. Poate acuma, cineva, poate Curtea de Conturi, poate una din structurile care se ocupa de siguranta datelor va verifica nu doar contractul cu firma care lipeste plicurile cu taloanele ci si persoanele care le lipsesc daca au acces la aceste date privind grad, nume, prenume, adresa, CNP, data nasterii, deci contingentul, nr dosar de pensie, pentru ca din aceste taloane se pot construi baze de date interesante privind rezerva armatei pentru cei interesati. Ce ziceti domnilor?

Si pentru ca tot sunt la capitolul intrebari, asa, de curiozitate intreb si eu pentru un prieten, ce reprezinta initialele OASP din coltul din stanga sus al taloanelor de pensie? Am intrat pe Gulugulu si nu am gasit nici macar o institutie civila care sa raspunda la numele asta, la CPS nu exista nicio structura subordonata care sa fiinteze sub aceste initiale si nici la MApN. Deci ce cauta OASP-ul pe talon domnule Livadariu? Pun pariu ca habar nu aveti. Eu am un “hanci” cred eu ca este un oficiu care se ocupa de asigurarea pensiilor si altor drepturi pe vremea lui Pazvante Chioru sau char pe timpul cat prin Dacia misunau Legiunile romane, poate pe timpul lui Caligula, oficiu care insa a fost eliminat, desfiintat odata cu aparitia CPS poate chiar de prin 2010, poate mult mai devreme dar CPS nu a avut timpul fizic necesar sa actualizeze nici macar acest formular, pentru ca NU A INTERESAT PE NIMENI ce contine talonul, daca este intocmit legal sau nu. Eu ma intrebm asa ca tot prostul, daca acest document cuprinde pe el denumirea unei structuri desfiintate, caci in locul OASP ar trebui sa scrie CPS, TALOANELE EMISE DE CPS A MApN sub aceste initiale,  sunt valabile juridic? Domnule Livadariu, stati cu mortul pe masa, este decedat de ani buni, miroase a mort in institutia dumneavoastra, dar se pare ca dumneavoastra  aveti narile lipite sau cine stie, v-ati pierdut mirosul. Sa nu fie Covid, aveti grija.   Ce spune juristul MApN despre acest subiect ? Si el tot cu nasul infunddat?

Ma opresc aici, sper ca se va misca ceva si intr-o directie buna, ca ne-am cam saturat de bataie de joc si uite, acusi-acusi se prelungeste si la noi varsta de ‘încorporare” dupa exemplul Cornutului si va trebui sa fie actualizate statele de razboi. A, nu, daca si acolo s-a lucrat la fel ca la CPS,  nu e nevoie de actualizare, ok, suntem tot noi,  promotia 79 si mai jos, astia din retragere, pe state. E bine!

PS:  Scoateti-l totusi pe Nero din state va rog eu!

NOTA: Postez, pentru cei care se incadreaza in variante 4 si 5 forma editabila si semnabila a cererii. Descarcati-o in calculator/ lap top /telefon, in format PDF completati-o, semnati-o si trimiteti-o domnilor colegi de la CPS.

https://cps.mapn.ro/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/Comunicat%2021042023.pdf

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/266640

https://casapensii.mai.gov.ro/documente/comunicat_cont_online.pdf

https://cps.mapn.ro/webroot/fileslib/upload/files/Formulare/10.Cerere%20talon%20virtual%20v.2.pdf

De neacsum

25 de comentarii la „CPS a MApN- lene, dezinteres, sau incompetenta?”
 1. În toate domeniile, patronul, privat sau de stat, inițiază măsuri de reducere a cheltuielilor, pentru îngroșarea propriului profit, căci pensionarul, dacă are nevoie de mandatul de plată al pensiei pentru diferite scopuri, trebuie să cheltuiască din propriul buzunar (cont) în metodologia de realizare fizică mandatului.
  Deci, economie la stat și risipă la pensionar! MApN economisește, anual, echivalentul unui Piranha, un exemplar slab calitativ, comparativ cu produsul neaoș, eventual unul plătit de ani buni, dar nelivrat beneficiarului? Sau crede cineva că, prin metoda propusă, crește pensia cuiva cu 2 lei?
  Nu realizați cât de inventive sunt patronatele, fie ele și de stat, care, de luni de zile, au inițiative care mai de care șturlubatice, menite să mai adauge ceva „mărunțiș” în contul stăpânului? Nu despre așa ceva era vorba la eliminarea casierilor din hipermarket?
  Constat că derbedeii care conduc lumea au perseverat în această direcție, prin dispariția plăților cu cash, legiferarea „așezărilor umane de 15 min”, etc, fără a ne spune cineva despre o „colivie” amenajată fiecăruia dintre noi, una din ce în ce mai strâmtă, unde vom trăi și muri (repede) ca sclaveți.

 2. Situatia cu cupoanele in format electronic era necesara. La Casa Nationala de Pensii era reglementata din perioada pandemiei. Ea vine sa rezolve problema necesitatii prezentarii cuponului in diverse situatii, mai ales cand nu locuiesti in fapt la adresa de domiciliu unde conform legii trebuie trimis. Era necesara in opinia mea modificarea legii pensiilor militare in sensul trimiterii cuponului si a banilor pentru cei care au optat sa primeasca pensia prin posta la adresa de corespondenta, in baza notificarii CPS si in plus posibilitatea utilizarii cuponului in format electronic oriunde este necesar, fara a mai fi nevoie de clasica xerocopie, prin simpla prezentare pe telefon ori trimiterii prin email sau alta aplicatie de comunicare electronica, ca alternativa a atestarii calitatii de pensionar dar nu prin renuntarea la cuponul letric.
  La MAI cuponul electronic nu e identic cu cel letric in sensul ca lipseste un numar de referinta initiat de litera R. Probabil ca odata ce optezi pentru folosirea cuponului electronic va aparea acel numar.
  In final e o adaptare la cerintele sociale actuale pentru ca ai libertate de mișcare dar dependent de mijloace de comunicare electronica.

 3. 1. Modelul de cerere a fost creat si impus de o alta structura, nu de CPS. Numele Rosu va spune ceva?
  2. Nelu Livadariu e cu multe clase peste Mihaela . Dar nu a fost adus sa faca ce crede el .
  3. Contractul este cu CN Posta Romana si are o valoare de vreo 8 milioane lei.
  4. Nu prea are cu cine lucra domnul Livadariu, in casa e o adunatura …
  5. De ce domnul jurist Rosu, mai mare peste CPS, nu iese sa spuna de ce e asa situatia ?
  Samd…

 4. Domnule Cretu, unde este prevăzută, la MAI, opțiunea de a primi talonul de pensie în format electronic? Mulțumesc!

 5. @Nicu,
  1. Nu m-ar mira sa fie asa, ca doar a fost juristul CPS si supravegheaza „din umbra” activitatea, dand indicatii dar fara sa-si asume responsabilitati.
  2.Nu conteaza cate clase are ci ce face efectiv. Pana acuma si din raspunsurile date cu diferite ocazii, continua cu succes politica Andritoiu. Cand accepti o functie o accepti cu bune si rele si daca te duce capul si vrei, faci ceva, daca nu, ai luat-o ca sa ai o palarie mare pe cap, chiar daca iti cade pe ochi.
  3.Ati dezvaluit o informatie „secreta”. Domnul cu nu stiu cate clase peste Mihaela nu a vrut sa spuna.
  4. „Adunatura” este urmarea activitatii Andritoaicei. A gonit tot ce avea valoare si ii facea probleme EI si a adus doar yesmani, cu pregatire profesionala ZERO. Domnul Livadariu trebuia sa stie in ce intra si sa vina cu masuri sau sa puna conditii. Una dintre ele era sa isi poata conduce singur institutia. Dar nu are antigel pentru asa ceva.
  5 Pentru ca ii convina starea actuala.

 6. Ptr. Doris
  Intrati pe siteul CPS-MAI,creati un cont,si veti primi cuponul in format electronic,separat de cel prin posta.
  Eu am si folosesc de 2 ani,in ultima zi din luna apare cuponul pentru luna urmatoare,inclusiv cand au fost indexarile am vazut cum au fost aplicate inainte de venirea cupoanelor prin posta ,pe care nici nu le mai ridic.

 7. Chiar avem un guvern de idioți?
  Țări ale UE interzic importul și tranzitul cerealelor și produselor alimentare ucrainene, în fapt americane, dar numai România nu ia măsuri pentru protecția alimentară a propriei populații.
  Prostovanul Daea așteaptă o decizie a UE, în timp ce statele vestice impun restricții de trecere totale sau parțiale, fără a aștepta decizii ale CE? De ce nu adoptă același tip de măsuri, ca celelalte state ale UE?
  Nu a fost suficient că le-am reparat moca, lui Zelenski, elicoptere și avioane de luptă, în timp ce ai lui au doborât aeronave ale SMFA, manifestând incompetență în manevrarea tehnicii de luptă occidentale? Așa se întâmplă când „dai chiloți la vacă”, nu știe să-i poarte.
  De parcă n-ar fi fost suficient ajutorul României cu arme letale, în „contrapondere” cu hăcuirea etnicilor români și a bisericilor lor, iată că acum Marina Militară este preocupată acum de vânarea minelor de război ucrainene, fără a se anunța pe vreun post de știri cum că Ucraina a „amenajat” un covor dens de mine pentru protejarea, în fața rușilor, a litoralului lor, lăsându-ne să credem că ar fi mine din WW2.
  Sau aveți impresia că acel „covor de mine” a fost lansat la apă de sultani sau de către Erdogan, pentru a se apăra de furia boierilor sau de cea a lui Ciucă, de la nord de Dunăre?
  Pe același „calapod”, în timp ce Ucraina distruge Delta Dunării, cu acordul „partenerului strategic” al nostru, prin adâncirea Canalului Bâstroe, ca „recompensă” românească, le vom mai repara, tot moca, și tancurile, blindatele infanteriei, obuziere și camioane militare.
  Ne mai întrebăm de ce Croația a intrat în Shengen, iar România nu?
  Fiindcă avem un guvern de yes-mani, care, indiferent dacă există propunere legislativă în PE, împotriva României, guvernanții noștri, inclusiv europarlamentarii, vor vota, cu două mâini, orice măsură ce contravine interesului național.
  SLAVA UCRAINA și SCLAVA ROMÂNIA?

 8. Variantele expuse in materialul prezentat nu au nicio relevanta in raport de ceea ce prevede articolul de lege modificat! Faptul ca unii dintre noi se descurca mai greu sau deloc cu calculatorul nu este vina CPS!
  Da. Puteau sa faca aplicatia mai demult, precum MAI, dar nu exista obligatia legala, depsre ce vorbim!
  Iar cei care scriu au lucrat in MAPN!

 9. Domnul Bogdan, sotul este pensionar MAI, are cont creat. Unde este optiunea pt talon de pensie in format electronic?

 10. @Dumitrescu George,
  Si cine a invinuit CPS de faptul ca unii pensionari nu stiu sa lucreze pe calculator ? Poate imi spuneti unde scrie asa ceva.
  Vad ii aparati pe cei din CPS a MApN sustinand ca nu aveau baza legala pentru a face si ei ce si cand au facut cei de la MAI. In acest caz raspundeti dumnevoastra, cei de la MAI au comis o ilegalitate? CPS a MApN putea face acest lucru si fara o lege expresa, nu a impiedicat-o nimeni, in afara da lene, incompetenta, lipsa de interes. Asta i-a impiedicat, nu lipsa unei legi. Si de un an de cand era proiectul in Parlament -si era LMC ca va fi votat- au avut tot timpul sa pregateasca si softul si sa isi ia si toate masurile pentru a o pune in aplicare imediat ce era promulgata. DAR NU, pute pamantul sub ei, nu care cumva sa ii pui sa faca ceva pentru pensionari, ca iau foc.Saracii de ei se roaga la toti Dumnezeii, sa nu faca pensionarii cereri. Si poate imi spuneti si de ce nu au pomenit in comunicat si de contul prin care se pot obtine datele si, mai ales ce date vor fi acolo, asa cum au facut cei de la MAI. HAI , CA VAD CA LE CUNOASTETI MODUL DE GANDIRE SI IL SI IMPARTASITI.

 11. Ptr. Doris

  Daca sotul dvs.are deja cont la CPS. MAI poate vizualiza informatiile oferite,ptr.cupon dati clic pe pictograma din partea stanga(dupa ce este intrat in cont) se va descarca pe ecran talonul pentru luna respectiva,dati salvare..dupa care-l puteti printa( acasa sau la orice birou care are o imprimanta)…fara sa asteptati la postas. Succes.

 12. Chiar nu ma intereseaza subiectul asta cu transmiterea electronica a cupoanelor de pensie ! Cu atatia indivizi preocupati zi si noapte de spargerea conturilor, e-mailurilor si a oricaror date de pe calculatoarele altora, numai datele de pe cuponul de pensie lipseau din calculator ! As putea sa recurg si eu la metoda asta asa cum am recurs la plata oricaror impozite, utilitati si orice altceva plateste un cetatean rezident in tara asta, prin calculator, deci ma pricep, dar nu vreau sa primesc asa talonul ! Lasa sa vina postasul la usa, am ” aranjat ” treaba asta pentru 10 lei comision lunar, in loc sa lase plicul in cutia postala, abia isi mai peticeste si el veniturile cu cate ceva acolo…Altceva astept eu sa vad cum se termina … Dramoleta asta cu pensiile noastre, cum se vor calcula, cum si in ce fel ne va taxa UE, primim su nu primim fondurile din PNRR ?? De fondurile acelea e nevoie, altfel cu ce platim firma lui Umbrarescu, ala lucreaza si noaptea pe anumite portiuni prin Moldova…??!! Si nu cred ca e vreun guvernant care sa vrea sa renunte la fondurile din PNRR de dragul unor pensii babane pentru cativa… Iar UE e foarte clara in principiile dupa care verifica reformele in domeniul asta al pensiilor de serviciu… Principii pe care guvernul nostru nu le-a implementat nici macar in noul proiect de lege … Vad ca acum se chinuie sa interzica iar cumulul pensiei cu salariul la stat… Tare m-as mira sa vad ca se aproba asa ceva, mai ales ca sunt cumularzi din astia si pe la CCR ! Jocul asta in care se fac ca fac nu prinde la UE, aia sunt rigurosi la fiecare litera din cuvant si asa cum se vede din cererea nr 2 de plata nevirata inca, nu se joaca cu banii contribuabililor europeni … In rest, numai de bine … Apropo, unde sa dau niste acatiste, ceva, sa scape tara asta de Budai si Daea ?? Asa oameni nestiutori eu nu am vazut !! Lor chiar nu le e rusine , nu se aud vorbind cand dau astia la stiri spusele lor ? Catastrofe nationale, nu altceva !

 13. @Alex64 Citindu-te, am înțeles că te opui modernismului digital, că dai șpagă la poștaș să încalce statutul scrisorii confidențiale și nu ai încredere în protecția informatică oferită de programe antivirus. Plus că ești de acord cu șmecheria secretă useristo-iohanistă de impunere la UE a unui PNRR care nu are nicio treabă cu România, dezvoltarea ei, etc etc decât impuneri politice prin condiționări șantajiste de accedere la bani europeni. Cam asta spui, crezi și te faci părtaș la lupta crâncenă cu pensiile chiar speciale speciale. De fapt, citindu-te, și mea culpa că am făcut-o, chiar nu am înțeles de ce nu poți dormi din cauza cumulului pensiei cu salariul unora. Cu ce te doare chestia asta? Aa, că e o nemulțumire personală, e treaba dumitale, dar nu văd de ce ne spui și nouă să plângem împreună. Nu văd cu ce te afectează personal politica impusă de bruxelezi și-i lauzi că sunt foarte scrupuloși la a ne șantaja grav pe baza unui document-angajament de țară, nejuridic, secret, netrecut prin Parlament, netransparent, impus nouă, cetățenilor ca și dumneata, ca o ghilotină pentru politicienii de la putere, fiind un document programatic ca un plan metodic pentru oameni vizibil suferind de o slugărnicie care ne desfide ca popor. Eu chiar nu am înțeles sensul intervenției dumitale. Poate dacă ai vreun câștig. Dar aici nu. Oricum Umbrărescu își face treaba serios. E român, nu Bechtel, iar banii pentru autostrăzi au fost cheltuiți în avans altora pentru tehnică militară livrabilă când va fi depășită moral. Sau ca jaful din pandemie când nimeni nu știe unde au dispărut zeci de miliarde de euro cheltuiți de guvernul „meu” useristo-liberal. De astea ce spui, poți să dormi? În fond ce treabă avem noi? Ne întreabă cineva? Și la vot, indiferent ce votăm, iese aceeași gașcă spoliator-mincinoasă, bine selectată informațional. Asta e democrație? Nu, e un simulacru. Suntem stat de drept? Nu, justiția e armă politică. Suntem constituțional suverani? Nu, pentru că am cedat toate resursele țării fiind săracii, imigranții și umiliții unei Europe puțind de „valori” colonialiste. România este noul EL Dorado al Europei. Iar politicienii ei niște pistolari, ca lupii de pază la oi.

 14. Din pacate am avut dreptate… Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se amana pentru o data ulterioara… Au gasit sustinatorii lui Ciuca ca ar fi neconstitutional sa faci asa ceva prin OUG, asa ca se va da o lege la o data ulterioara… Adica la calendele grecesti… Uita Ciuca si ceilalti implicati direct in problema cumulului ca exista o lege facuta chiar de liberali, trecuta de prima camera si practic ar avea nevoie de 3 zile ca sa o voteze si gata ! Dar, nu se doreste … Tata mare sa va mai voteze, cum spunea un clasic in viata !…

 15. @Alex 64,
  Ca ne place sau nu, sau indiferent ca vrei sa salvezi Romania sau nu,ideea interzicerii cumulului pensie salariu este neconstitutionala mai ales cand se aplica disciminatoriu si cand ”alesii” isi pot mentine multiplele surse de venit numite indemnizatii. Ceea ce este prost la noi este modul in care se fac angajarile la stat, nu faptul ca acestea exista. Dar matale, asa cum observa si Geofreeland ai probleme cu anumite partide, nu nu masurile reale.

 16. Am probleme cu orice partid, mai ales cand e la guvernare si nu stie ce sa faca si cum sa faca ! Iti place ce fac astia acum, ba lanseza o cifra pe sticla, apoi dupa o saptamana zic ca nu e asa, ba lanseaza o masura pe sticla, si dupa o saptamana o elimina inainte de a o transforma in decizie si de a o aplica ! Pai nu asa se guverneaza o tara ! Boc cum de a putut sa elimine cumulul pensiei cu salariul la stat ? Ai idee cum se comporta cumularzii astia, din armata cel putin ? La sotie la serviciu, din 20 de civili, 10 sunt cumularzi, marea majoritate fosti ofiteri superiori. Nu fac nimic, sunt aroganti si au un singur raspuns, eu am slujit armata ” N ” ani, acum ma refac psihic… Trebuie scosi din ” productie „, si facut loc unor oameni tineri, care sa invete de la cei care mai sunt inca pe acolo si stiu cate ceva ! Nu e de ajuns ca avem atatea cadre militare facute la apelul bocancilor si care nu stiu nimic ? Macar in zona civila a armatei, la executanti se stia cate ceva, sau se invata, ori acesti cumularzi nu stiu si nici nu mai au nici un interes sa invete ceva…Desi unii au impresia ca acesti cumularzi sunt stiutori nevoie mare, eu va spun ca s-au angajat multi din ei in structuri unde au ” prins ” un loc, cu ajutorul pilelor si nu stiu nimic, si nici nu vor sa invete ceva, avand in vedere varsta si pensia care le asigura traiul decent, orice ar fi … Daca s-a stabilit regula ca celor ALESI nu le poti face nimic, e ok, pot trai cu asta, in schimb marea majoritate a cumularzilor pot fi trimisi acasa. Culmea cinismului este ca o parte din cumularzi au reusit sa iasa la pensie printr-o clasare apt limitat, iar acum,ca prin minune, sunt apti de ” munca „, sau mai bine zis de NEMUNCA ! AFARA CU EI URGENT !

 17. Apropo de masuri reale, cum ai acoperi tu gaurile din buget, gauri foarte reale dealtfel ? Si ca sa-i raspund si lui Geofreeland, nu am spus ca sunt IMPOTRIVA digitalizarii, ba din contra, am cont pe GHISEUL.RO si imi platesc toate darile acolo, platesc prin online inclusiv intretinerea, nu mai spun de telefonie si curent, sau cablu… Practic, nu ma mai duc la nici un ghiseu… Am spus ca nu e mare scofala sa ma agit sa mi se trimita cuponul digital. Postasului ii fac un bine, enorm de mic, dar e un bine, la ce salarii au si ce riscuri implica totusi meseria lor, eu ii fac un bine…In restul comentariului remarc discursul celor de la AUR, Sosoaca si altii ca ei.. Nu ma complic mai mult pe subiect, asa zisii nationalisti se dovedesc a fi de fapt promotorii politicii lui Putin. Despre armamentul pe care il cumpara armata, am mai citit eu acum vreo 2 ani tot pe aici despre HIMARS, imediat ce au luat ai nostrii, ca e inutil, fiare vechi, porcarii, depasite, etc … Si uite cum rup armata lui Putin, o dezintegreaza ! Eu prefer sa las activii sa hotarasca ce sa cumpere, noi imbatranim si stam doar la taclale… Deci, ce solutii propui dle Neacsu pentru insanatosirea finantelor tarii ? Ai fi de acord sa se suspende acordarea OSCARULUI, sporul pentru lucrari de exceptie ? E vorba doar de 5 % din personal si 50 % din salariu, de care beneficiaza tot sectorul bugetar, nu doar la armata. Si cred ca banuiesti despre cine e vorba in general ? Dar de sporul acordat pentru viza de control financiar preventiv ? 25 % din functie !! Si asta se acorda in tot sectorul bugetar ! Si asta poate fi chiar eliminat, pentru ca el a fost inventat de PSD in 2002, ca sa recompenseze pe cei care ar trebui sa dea viza asta pe documentele financiare, dupa o prealabila verificare. Dar verificarea asta era trecuta in fisa de post a acelui contabil sef, sau economista, adica iau salariu pentru asta, ei nu au voie sa INTOCMEASCA documentele respective. De cumul ti-am vorbit mai inainte, si da, ca sa-i raspund lui Geo…, da, sunt total impotriva cumulului asta, nu poti lua doua venituri din aceeasi sursa, de la stat ! Statul aflat in deficit bugetar nu poate face asa ceva ! Avem somaj declarat de 25 % in randul tinerilor, iar noi umplem institutiile cu oameni posesori de pensii frumoase, unii chiar clasati medical, si unii chiar care se intorc de unde au plecat, dupa ce functiile respective s-au transformat peste noapte din militare in civile ! Ma opresc aici, dar tu poti sa continui cu alte masuri, caci mai sunt … Da, aprob acel PNRR, spune si cere adevarul, nimic altceva, tara asta trebuie curatata de sporuri mincinoase, de pensii cu adevarat nesimtite,de multe lucruri… Si nu pentru ca suntem nu stiu ce colonia rahat cu berje, ci pentru ca vrem o tara ca afara … Nu in ultimul rand, vreau calculul TUTUROR pensiilor pe contributivitate, iar apoi, pentru militari sa se acorde iar OMM, care chiar rasplateste privatiunile indurate in serviciul militar… Si stii ce ar mai face calculul pe contributivitate ? Ar tine militarii in serviciul activ, nu ar mai fugi prin diferite tertipuri la 40 de ani, pentru ca ar avea o pensie de 3 lei ! Figurativ vorbind !

 18. @Alex 64,
  M-am prins. Tu esti ION si vrei sa te invat eu cum sa scoti guvernul din rahat si sa iti arogi meritul de salvator. Nu tine. Munceste baiete, pune-ti mintea la contributie, pentru asta sunt platiti ministri, secretari de stat, consilieri, si o turma intreaga de trepadusi. Imi place cum gandesti. Deci incompetentii din guvern care au mizat pe blana ursului din padure cand au intocmit bugetul si au mai si raportat crestere economica de s-a speriat pana si Jinping nu au nicio vina pentru criza in care ne-au bagat, dar sunt de vina militarii care au fost trecuti in rezerva si mai pot sa lucreze. De ce sunt de vina ? Pentru ca scumpa ta sotie nu poate sa promoveze din cauza lor. Esti tare, trebuie sa recunosc. Sa iti spun un secret: Problema nu consta in fenomenul cumul functie/salariu, ci in modul in care se fac angajarile. Daca un om poate, este capabil si lucreaza in 10 locuri la randament maxim, nu conteaza unde a lucrat inainte si nici cati bani castiga. Dar cand este angajat pe pile, relatii cunostinte, spaga sau mita si este un mare ZERO problema nu este a lui, nici a meseriei, ci a celui care l-a angajat. Eu pe astia i-as da afara, pe cei care ii angajeaza, pentru ca doar asa opresti magaria si nu isi mai permite nimeni sa ii angajeze. Dar cand dai afara un angajat pe pile, va veni alta pila si se va angaja si castiga cel care il angajeaza. Apropo, doamna a dat exament la angajare ?Nu ca as muri de curiozitate, dar matale ai adus vorba. Tine aproape, lumea mai trebuie sa mai si rada pe aici.

 19. Imi pare rau pentru tine, nu ai inteles nimic din demersul meu ! Sotia mea este functionar public cu studii superioare si este pe grad maxim de salarizare ! Nu are ce sa mai astepte de la serviciu, capitolul promovari e incheiat pentru ea din 2019 ! Ceea ce spune rezida din ceea ce vede in institutie, si asta e adevarul in marea majoritate a cazurilor cu cumularzi ! Repet, principiul ma deranjeaza, nu poti sa mai primesti un job de la cei care te-au scos in pensie ! Daca mai poti munci, de ce sa iesi in pensie ? Ok, ai dreptul sa iesi, iesi, dar nu mai vii inapoi la stat ! Gata ! Mergi in privat si dovedeste cat de bun esti ! Asta e parerea mea ! Altfel, sa nu se mai vaite ca au deficit bugetar enorm, iar la sfarsitul anului cand ar trebui sa-ti indexeze tie pensia cu 13,8 %, ca asa e legea acum, vor da OUG trenulet in care pe langa suspendarea platii ajutoarelor de trecere in rezerva, vor modifica procedura de indexare pe motiv de lipsa bani ! Sa vedem daca iti convine ? Iar cumularzii la care tii mult isi vor incasa linistiti pensia cu salariul luat uneori din aceeasi curte ! ” Baiete „, eu nu sunt ION, sunt doar un pensionar care se duce la piata si se uita la seriale, nu mai am treaba cu zona activa, nu mi-am cautat un alt job niciodata, si nici nu o s-o fac, sunt de principiu ca am o singura viata, care e scurta, si toate etapele trebuie traite cat mai favorabil cu putinta ! Asa incat, inchei conversatia si iti urez sanatate multa ! Apropo, aia cu cacealmaua ucraineana m-a dat gata, acolo mor oameni in fiecare secunda din zi si tu tot tii cu rusii ! De parca ei au fost invadati de ucraineni, nu invers !

 20. @Alex 64,
  Si cine iti poate impune cand sa iesi la pensie si cand nu ? Tu nu vrei sa intelegi si sa accepti cateva elemente care tin de logica, de principii universal valabile si de functionarea corpului uman.
  Nimeni nu te poate opri sa iesi la pensie atunci cand ai acest drept legal, daca doresti sa iesi. Faptul Ca in unele domenii mai poti lucra,iti ofera dreptul sa lucrezi acolo. Sa luam in discutie nu un militar, caci as fi in delict de subiectivism, ci un pompier, un miner, un balerin, care au nevoie de antrenamente zilnice si, de forta, rezistenta fizica putere de concentrare si calitati fizice exceptionale pentru a isi face meseria. Crezi ca acestia pot sa lucreze in conditii optime in meseria lor pana la 65 sau 70 de ani? Trebuie sa fii cucu sa crezi asta. Deci se vor pensiona mai devreme, pentru ca nu cred ca ai vrea, daca iti ia casa foc, sa vinsa sa te scoata si care in spinare un batranel de 60 de ani care poate e anchilozat, are sechele, etc etc. Sau sa mergi la un spectacol sa vezi un nene de 60 de ani pe scena in cipicei si pantaloni mulati pe os. Ei trebuie sa iasa mai devreme la pensie, dar mai pot lucra in alte domenii, poate sunt chiar foarte capabili, dotati intelectual. O sa le interzici dumneata sa mai lucreze ?
  O sa le impui dumneata unde au voie sa se angajeze ? Pe ce baza? A, vor sa se intoarca in aceeasi institutie, pe acelasi loc de munca de unde au iesit ? De acord asa ceva nu se poate decat daca renunta la pensie pentru ca se intorc de unde au plecat, dar daca se angajeaza in alta institutie pe alta pozitie, functie, sau chiar profesie, de ce sa ii opresti? Ca nu iti place dumitale? Vrei sa impui o lege ilogica si impotriva principiilor Declaratiei Universale a Drepturilor Omului si Constitutiei ? Incearca. Vrei sa iti impui un punct de vedere absurd ? Incearca, dar nu ai nicio sansa.
  Repet si cu asta eu inchei, problema o constituie cei care angajeaza astfel de oameni fara concurs, fara ca acestia sa prezinte calitati pentru functia ocupata, pe ochi frumosi, spagi, interventii, interese personale, grade de rudenie. ASTA E PROBLEMA, nu faptul ca mai lucreaza un pensionar, INDIFERENT UNDE. Nimeni nu ii poate impune locul de munca, iar dreptul la munca este garantat de Constitutie.
  In ceea ce priveste chestia cu oamenii care mor acolo, sa nu uiti ca toti cei care mor acolo sunt oameni, nu numai ucraineenii, si toti mor pentru interesele altora. In ceea ce priveste chestia cu invadarea, stai cu ochii pe invadarea Romaniei, In Romania sunt mai multe armate straine decat in Ucraina .

 21. Mda, m-am lamurit. Eu nu am contestat dreptul la munca nimanui, insa, sa iesi la 40 de ani la pensie, pentru ca te lasa o lege facuta stramb, asta e, e legal la ora asta, nu e moral, dar e legal, insa mergi frate in privat nu tocmai de unde ai plecat, e de bun simt pana la urma !. Ceea ce eu nu vad cu ochi buni este intoarcerea proaspatului pensionar in acelasi minister, in aacelasi sistem de stat. De ce ? Foarte simplu, din punctul meu de vedere, eu – statul – , nu pot sa dau aceluiasi om si pensie si salariu ! Nu e corect, avand in vedere ca sunt pe deficit, si atunci ar trebui sa iau masuri pentru a opri treaba asta. Una din masuri este tocmai trecerea pensiilor de serviciu si a celor speciale pe contributivitate ! Nu ar mai iesi nimeni sub 55 de ani la pensie daca s-ar trece pe sistemul asta pentru ca ar avea o pensie mult prea mica ! Vad ca tu vrei sa se mentina sistemul actual, cu vanatoarea din ultimele luni dupa sporuri care mai de care mai babane si hai in pensie, iar cei cu pile sa poata reveni cat mai repede in acelasi sistem, dar fara uniforma… O sa vedem ce va fi, bine eu nu cred …Spui ca am ceva cu partidele, am, asa e, se fac ca fac, si dupa alegeri uita tot ce au promis ! Inchei spunandu-ti succes in a motiva moral ultima tragedie din Ucraina, cea de la Uman de ieri noapte in care o scara intreaga de bloc s-a dus dracului si sunt deja gasiti 25 de morti ! Iar in timpul asta, rusii spun ca au tras in unitatile care se pregateau sa plece pe front pentru contraofensiva, poate stiau ei ca aia stateau in chirie in scara aceea ! Crezi ca nu stiu ca mor si rusi, mult mai multi ca ucrainenii, stiu si asta ! Insa ei sunt ATACATORII, pentru simplul motiv ca mor pe pamantul altei tari ! In final, imi pare rau sa o spun insa esti prea rusofil ca sa mai citesc ceva scris de tine… Nu te osteni sa mai raspunzi, nu mai deschid in veci … Ca sa nu ma banuiesti de nu stiu ce invidii pe cumularzi, asa cum ai banuit-o pe sotia mea in varsta de 57 de ani, eu am 59 de ani, aproape 32 de ani de activitate efectiva, liceu militar, scoala militara si Institutul Politehnic Bucuresti absolvit, am ajuns la gradul de colonel, si am plecat in pensie dintr0un comandament de nivel 3. Sanatate multa !

 22. Interesant dar partinitor domnule Alex. Nu cred ca domnul Neacsu apara drepturile de ultima „suta se metri” pentru iesire la pensie, insa ce ar trebui sa faca un militar care are toate studiile necesare dar nu este ” de-al nostru” pentru a fi promovat asa cum ar merita? Nu credeți ca macar la finalul unei cariere in care si-a dovedit cu prisosinta competenta de care au beneficiat altii, care poate au fost promovati pe functii pe care nu le meritau, prin ” concursuri” sau numiti, dar fiind in ” umbra” nu au beneficiat de salarii de merit sau „oscaruri”, ar merita totusi o pensie care sa reflecte munca depusa? Nu credeti ca anii de munca cu functii prin cumul pe care nu sefii le-au dus, ar trebui cumva recompensati, fie si cu bucuria unei pensii care chiar obtinuta pe baza ultimelor salarii, totusi aduce un pic de dreptate fata de colegii cu aceleasi studii care au ajuns in functii de conducere din care au avut dreptul sa imparta premii si prime?
  Ca sunt acele exceptii de pensionari care profita de pozitia si relatiile avute in timpul serviciului pentru a obtine in continuare salariu in sistemul public nu ma indoiesc, insa dupa opinia mea fac tot atat de bine tarii cat faceau si inainte. Multi dintre ei au promovat pe baza politica sau lipsei de scrupule asa ca nu vad de ce trebuie bagati in seama. Sunt doar niste slugi cu aere de sefi.
  In ce priveste conflictul din Ucraina, asa e mor oameni, dar si in Serbia au murit, si nu vreau sa amintesc in cate alte tari atacate de americani. Cel putin in Ucraina rusii isi apara compatriotii si fostele teritorii dinainte de URSS. La o discutie cu un subofiter din Ucraina, roman de nationalitate, prin 2016 in Ismail, imi spunea ca ” bunelul meu militar roman, era batut in razboi de ofiterii romani si de aceea nu mai dorea sa revina
  in Romania”. Sa cred oare o asemenea poveste? Trec destul de des pe langa aeroportul Mihail Kogălniceanu si vad cum de la o zi la alta devine o fortareata, desi acum doi ani se vedea cum pe pista, politistii se antrenau in conducerea masinilor.
  Oare de ce atata intarire a bazelor militare? Faptul ca avem baze pentru trupe straine e o nenorocire pentru noi si nu un motiv de mandrie. Tinerii nostri slujesc in alte tari in loc sa invete sa-si apere tara. Imi amintesc ce ostasi aveam noi cand inca mai era armata obligatorie si ce vad plimbandu-se prin Constanța și mi se rupe inima. Cred ca din aceasta perspectiva prefer sa fiu rusofil precum domnul Neacsu.
  O zi buna!

 23. @Cretu Mihai,
  Sa imi fie cu iertare dar nici matale nu ai dreptate. Un militar, ca orice om are dreptul sa mai lucreze, daca mai poate si daca e dorit,ORIUNDE E DORIT, nu pentru ca a fost sau nu neglijat, ci pentru ca Constituitia ii acorda acest drept. Faptul ca guvernul este compus din incompetenti, hoti care nu sunt in stare sa guverneze, urmaresc doar interese personale si nu sunt in stare sa stabileasca si apoi sa realizezeun buget, nu da dreptul acestui guvern sa fure din veniturile si drepturile oamenilor numai ca sa se poata tine ei in scaune. Deci nu are nicio treaba dreptul de a lucra sau de a beneficia de o pensie, cu cine, unde si cat a lucrat, daca are dreptul legal si constitutional sa beneficieze de amandoua. Dar, sunt de acord, nimeni bu poate sa iasa azi la pensie iar maine sau in aceeasi zi, sau oricand sa fie reangajat IN ACEEASI INSTITUTIE.In acest caz fie renunta la pensie, fie sta acasa. Si am mai spus, asta se intampla cu privilegiatii, angajarile de acest fel se fac pe ochi frumosi, iar de vina sunt cei care ii angajeaza, ei trebuie pedepsiti.
  Va inselati si in ceea ce priveste asazisul „filorusism” al meu. Daca a nu fi filoamerican inseamna sa fii filorus, atunci poate, dar sa nu uitam cata vremea SUA nu se afla in conflict cu Rusia, daca criticai SUA, nu erai numit filorus, ci filoirakian, filoafgan, filosirb, sau mai stiu eu cu cine era SUA in conflict. Eu pur si simplu sunt roman si nu mi-au placut cizmele straine in tara, indiferent unde erau fabricate sau sub ce pretext intrau.Romania a devenit o tara ocupata sub toate aspectele, economic, politic, mediatic, militar. Daca sunt impotriva acestei ocupatii, nu inseamna ca sunt filorus, inseamna ca sunt roman.

Comentariile sunt închise.