Proiect de lege pentru optimizarea cheltuielilor cu pensiile cu caracter special

Categoria Despre Armata, Magazin

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

22 Raspunsuri la Proiect de lege pentru optimizarea cheltuielilor cu pensiile cu caracter special

 1. Radu

  Cine este initiatorul acestui proiect?
  Il felicit daca este Mateias.

 2. Micutzul

  Puteți să ne spuneți și ce e cu acest proiect?

 3. Xman

  O anumita categorie socio-profesionala o incaseaza foarte constitutional.Ii cam leaga de glie…Cine a ticluit-o rau n-a facut.

 4. Iordache Daniel

  * ,,O contribuţie de completare,, în procent de ……%, ce se va suporta de la bugetul de stat…..Nimic clar şi cam ambiguu.
  * Este probabil de actualitate pe Transparenţă decizională, undeva…???
  Vă mulţumim pentru această noutate…
  Este de interes că sunt enumerate toate cele 8 legi prin care sunt calculate pensiile altfel decât pe contributivitate.
  Domnule Colonel eu cred că ptr pensionarii militari, mai ales cei cu vechime completă este de bine, li se mai adaugă ceva.
  Dumneavoastră ce părere aveţi.

 5. Nicu

  Domnul Neacșu, vorbim de un proiect pus în dezbatere sau de doleanțele cuiva?
  Nu există nimic pe pagina CNPP sau a Caselor Sectoriale.
  Ne testați vigilența?

 6. MihaiF35

  Frectii la picior de lemn sau o fi din putzul gandirii lu’ huhurez, ca numai el o tine cu „contributeala” si cu „calculul dual al pensiei”. Oricum, fituica denota arhicunoscuta nestiinta romanistana in ale pensiilor:
  1. Ca sa fie corect legal principiul de la art. 3 a) aceasta inchipuire ar trebui sa includa si:
  – Legea nr. 72/2016 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor;
  – Legea nr. 39/2020 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale al notarilor publici din România;
  – Legile sistemelor proprii de asigurări sociale ale cultelor recunoscute de lege.
  ca si astea au un „cuantum stabilit în mod diferit de modul de calcul stabilit prin legea ce reglementează sistemul public de pensii”!!
  2. Pentru toate legile/statutele cu caracter special, cu exceptia L.223/2015, inchipuirea asta nu aduce nimic in plus sau minus: si acum calculul, stabilirea si plata acestor pensii se face exact cum scrie aici;
  3. Ca sa acopere si L.223/2015/militarii ar trebui ca acestia sa redevina „asigurati in sistemul public de pensii” (ca in perioada 2011-2015), ceea ce presupune neaparat modificarea/completarea L. 263/2010 sau L.127/2017, ca altfel nu da niciun ban CNPP din BASS pt. pensiile militare;
  4. Si inca o dovada ca trebuie clarificat statutul legal/constitutional al CIBS 25% platit de activi cf. art 31 din L.223/2015! Si asta pt. ca apare situatia evident discriminatorie, potrivit careia toti specialii primesc „contribuţie de completare a pensiei/indemnizaţiei pentru limită de vîrstă” FARA SA CONTRIBUIE NICIUN CANCI la Bugetul de Stat, numai militarii mai fraieri ca toti s-au gasit ei sa plateasca 25% din solda bruta! Bai, ma lesi!

 7. Micutzul

  Ăsta e pescuit la feeder? Pe bune , incep să cred că dl. COL. Neacșu a vândut blogul pe principiul Plano 10….Chestia asta cu publicarea unui material , fără comentarii fără să spui de unde vine și cine il moseste nu îl caracterizează pe ”patron”! Sper diar că nu e opera unuia Martiniuc…

 8. neacsum

  @Micutul,
  Am promis sa nu comentez proiectul, dar altii pot sa si dea cu parerea pe marginea lui.

 9. fără pensii speciale = fără interdicții speciale

  Este un fals. Minim 3 indicii: emanatorul scrie „vîrstă” în loc de „vârstă”. Apoi, la unele formulări nu lasă spațiu după virgulă. Plus „t” în loc de „ț” la unele cuvinte. Greșeli indadmisibile într-un document redactat la nivel guvernamental sau parlamentar.

 10. Ady

  O tampenie mai mare nu a existat! Tot o dau pe contributivitate care ar scade la toti pensiile si la cei iesiti acum 20 de ani si la cei oensionati acum. Vedeti ex clar si in sistemul civil. Pe langa ca ar scade pensiile nu ar rezolva inechitatile din sistem.

 11. Dan

  Dom’ Neacsu, asta este iar o mascarie de doi lei. Iar testati reactiile???

 12. Claudiu

  Bun, concret, in ce fel sunt afectate pensiile militare aflate in plata si calculate potrivit Legii nr. 223/2015?

 13. Icleanu Dragos

  Presedintele Federației Sindicatelor din ANP, dl.Cozmin Dorobanțu, a transmis celor interesați că la MJ nu se afla acest proiect de act normativ

 14. Ovi

  UN PROIECT IN CARE TOATE PENSIILE MILITARE SCAD, EX. RECALCULARE PENSIE MILITARA PE CONTRIB. CF. LEGII CONTRIBUTIVE EXISTENTE LA DATA DESCHIDERII DREPTURILOR TALE DE PENSIE ACUM 10 ANI , PARDON SCRIE ACTUALIZATE. LOVESTE FOARTE TARE IN PENSIILE MILITARE AFLATE IN PLATA, ORICUM ARE NEVOIE DE MODIFICARI IN PROCENT DE 80%. SUNT CURIOS CE AR SPUNE UN MAGISTRAT.

 15. Lucian

  Nu va trece asa ceva!!!

 16. Joe

  Marine, te-ai stricat la cap, sau ai primit ordin ?

 17. neacsum

  @ Claudiu,
  Dumneavoastra ce ziceti?

 18. Mateias

  Strict juridic, proiectul suferă la capitolul claritate. Pe text, pare a fi o împacare între capră şi varză fără a fi băgat în seamă lupul. Da, decât o trecere brutală direct pe contributivitatea actuală sau viitoare din legea pensiilor publice pare mai acceptabilă recunoaşterea unor drepturi de calcul contributiv anterioare (care ar fi favorabile doar pentru cei mai vechi). În schimb pentru cei a căror pensie a fost stabilită doar după criteriile L223 ar fi mai nepotrivită în ceea ce priveşte cuantumurile de peste 13000 net pentru că e greu de crezut că actualul calcul contributiv ar conduce la pensii mai mari de 6500 net. În rest, nu cred că e o soluţie avută în vedere de spectrul politic pentru că din proiectul oficial care e în Parlament reies alte intenţii şi se urmăresc alte obiective- luăm banii din PNRR şi dacă ulterior legea e neconstituţională cel puţin în ceea ce priveşte magistraţii asta e, banii rămân luaţi de la UE.

 19. Suciu Pavel

  Legea este prost gandita si facuta dar este fara sens.La nimeni nu i se modifica.Daca cea in plata o ai mai mare ca si contributivitatea,ramai cu ea ,daca o ai mai mica ti se adauga pana la contributivitate si atunci care-i rostul ascuns al ei?

 20. Suciu Pavel

  Este vorba de acel „dublu”?

 21. MihaiF35

  E tare asta a lu’ Pavel, parca e de pe tinder sau alte site-uri de gen.
  Parca spune: Hai nu fi timid, vino la noi, ca daca „o ai mai mare, ramai cu ea, daca o ai mai mica mai contribuim noi”! Fromos, ce sa spun! De ale pensiilor noastre!

 22. Proiectul e conceput de un varsovist care viseaza contributivitate, insa e un fake!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici T5