Loading

Mă văd nevoit să dau o veste proastă celor 30000 de pensionari militari care vor veni pe data de 07.06 să demonstreze pentru actualizarea soldelor de grad, respectiv împotriva respingerii amendamentelor depuse la OUG26/2024 cu atâta chin și după atâtea opinii divergente privind persoana care să le depună sau forma și conținutul acestora. Știu că de obicei aducătorii de vești proaste nu sunt bine văzuți sau primiți de cei care le așteaptă, sunt deja pățit după ce am prezis modul în care va fi aplicată impozitarea progresivă și inclusiv inutilitatea acționării în instanță a soluției aplicate de guvern. Dar nu am ce face, asta e situația, mie nu îmi place nici măcar să fac complimente cuiva, așa de dragul de a-l face să se simtă bine, dar să mai și susțin aberații, așa cum fac alții pe unele pagini de blog doar pentru a se face citți sau ”iubiți” pentru că ”țin cu noi”. Întotdeauna am preferat să spun adevărul, chiar dacă era neplăcut, pentru că nimic nu e mai neplăcut decât o minciună plăcută care să creeze speranțe deșarte transformate apoi în dezamăgiri dureroase.

Așadar, mă văd nevoit să informez pe toți cei interesați că urmează o veste proastă pentru toți cei care așteaptă cu sufletul la gură actualizarea soldei de grad și anunț că OFICIAL acest aspect nu va fi atins în mandatul viitoarelor camere ale parlamentului și guverne, până în 2028, DECI DUPĂ CE  PNRR VA FI ÎNCHIS,  așa cum spunea chiar prim-ministrul Ciolacu acum o lună. Am intrat în posesia unui document emis de Guvernul României, ca punct de vedere la o inițiativă legislativă (BP 144/2004) a unui deputat neafiliat (domnul Bogdan Alexandru Bola) privind modificarea noii legi a pensiilor publice, respectiv legea 360/2023. În proiectul său, domnul Bola solicita modificarea Legii 360, lege întocmită sub ”auspiciile” UE și ale Băncii Mondiale, ca și Legea 282 care cuprinde măsurile privind diminuarea cheltuielilor cu pensiile speciale, inclusiv Legea 223, fiind componente ale PNRR. Este cunoscut deja Jalonul 215 din PNRR, nu mai e cazul să îl enunț. Președintele Senatului a cerut punct de vedere de la Guvern privind această inițiativă, iar Guvernul în data de 23.05.2024 a analizat și înaintat Senatului punctul de vedere de mai jos. După cum se vede din document, Guvernul dă aviz negativ menționând că nu susține inițiativa, argumentându-și opinia.

Ce cerea inițiatorul? Modificarea unui articol din anexa 2,  care stabilea locurile de muncă cu condiții speciale. În lege era trecut la punctul 9 ” Activitatea desfășurată de personalul navigant din unitățile de transport maritim și fluvial, care lucrează în sala mașinilor de pe navele maritime și fluviale cu capacitate de peste 600 CP” iar inițiatorul voia să modifice astfel ” 9. Activitatea desfăşurată de personalul navigant din unităţile de transport maritim şi fluvial, care lucrează în sala de maşinilor de pe navele maritime şi fluviale cu capacitate de peste 600 CP, precum şi personalul navigant punte ce îşi desfăşoară activitatea pe navele de salvare sau depoluare de pe navele maritime şi fluviale ”, deci să adauge și personalul de pe navele de salvare, sau depoluare, care lucrau în aceleași condiții cu ceilalți, practic un lucru normal.  Și totuși modificarea, deși nu aducea în discuție cine știe ce sume sau personal, a fost respinsă de guvern.

Două elemente sunt mai importante în acest răspuns, primul de ce este respins proiectul și al doilea, ce s-ar întîmpla dacă ar merge mai departe. De ce este respins proiectul? Iată ce spune Guvernul :

Așadar:

1. Legea nr. 360/2023 reprezintă forma actului legislativ agreat cu serviciile tehnice ale Comisiei Europene. Urmare a aprobării acestui act normativ de către Parlamentul României, a fost aprobată noua versiune a anexei CID la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), inclusiv descrierea modificată a Jalonului 214. Semnalăm faptul că Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență, reglementează la art. 24 alin. (3), principiul ireversibilității reformelor, după cum urmează: „Comisia evaluează, cu titlu preliminar, fără întârzieri nejustificate, în termen de cel mult două luni de la primirea cererii, dacă au fost atinse în mod satisfăcător jaloanele și țintele relevante stabilite în decizia de punere în aplicare a Consiliului menționată la art. 20 alin.(1)”. Atingerea în mod satisfăcător a jaloanelor și a țintelor presupune că măsurile legate de jaloanele și țintele care anterior au fost atinse în mod satisfăcător nu au fost revocate de statul membru în cauză. În scopul evaluării, se iau în considerare și acordurile de tip operațional menționate la art. 20 alin. (6). Acest principiu al ireversibilității reformelor a fost, de asemenea, preluat la nivelul legislației naționale, prin art. 5 alin. (2) lit. b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, orice modificare adusă actelor normative care au făcut obiectul unor jaloane din PNRR, care au fost evaluate pozitiv de Comisia Europeană, duce la încălcarea principiului ireversibilității reformelor, respectiv art. 24 din Regulamentul (UE) 2021/241, precum și prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 124/2021, conform celor prezentate.”

Ce se întâmplă dacă nu se ține cont de angajamentele luate prin PNRR?

”(9) În cazul în care, în termen de 18 luni de la data adoptării deciziei de punere în aplicare a Consiliului menționate la articolul 20 alineatul (1), statul membru în cauză nu a făcut progrese concrete în ceea ce privește atingerea oricăror jaloane sau ținte relevante, Comisia denunță acordurile menționate la articolul 15 alineatul (2) și la articolul 23 alineatul (1) și dezangajează cuantumul contribuției financiare fără a aduce atingere articolului 14 alineatul (3) din Regulamentul financiar. Orice prefinanțare în conformitate cu articolul 13 se recuperează integral. Comisia adoptă o decizie privind denunțarea acordurilor menționate la articolul 15 alineatul (2) și la articolul 23alineatul (1) și, după caz, privind recuperarea prefinanțării după ce a dat statului membru în cauză posibilitatea de a-și prezenta observațiile în termen de două luni de la comunicarea evaluării sale potrivit căreia nu au fost înregistrate progrese concrete.” Acestea sunt câteva din argumentele respingerii proiectului de modificare a Legii 360, legea pensiilor publice. Pe foarte scurt, legea nu poate fi modificată, pentru că este inclusă în setul de măsuri angajate de guvern prin PNRR și orice încălcare a angajamentelor respective, ar atrage anularea angajamentului de plată al UE, nu numai față de jalonul respectiv ci chiar a întregului proces.

Bun, ar zice unii, ce treabă are asta cu soldele de grad ale pensionarilor?

Ia să vedem :

  1. Ce prevede legea 223/2015? Modul de acordare a pensiilor militare.
  2. În ce lege se prevăd măsuri de ”redresare” a cheltuielilor cu pensiile militare și alte legi speciale ? În legea 282/2023.
  3. Unde găsim legea 282/2023? În PNRR.
  4. Ce scrie în jalonul 215 din PNRR? Jalonul 215:„Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. (indemnizații și pensii stabilite și plătite în baza unor legi cu caracter special)”
  5. Ce ar însemna creșterea cheltuielilor cu pensiile militare prin mărirea soldei de grad? Nerespectarea Jalonului 215 din PNRR.
  6. Ce ar însemna asta? Recitiți punctul 9 din răspunsul dat de Guvern președintelui Senatului.
  7. Iată de ce, domnii din MApN când a fost depus un amendament la OUG 28/2024, CARE SOLICITA MODIFICAREA STATUTULUI, au spus că amendamentul nu are ce căuta în statut că ar trebui modificată Legea 223. Domnii din MApN știau foarte bine că nu se pot face modificări la cuantumul pensiilor prin Legea 223, niciun guvern și nici Parlamentul nu ar îndrăzni așa ceva, pentru că AR ÎNCĂLCA ANGAJAMENTELE LUATE PRIN PNRR, în primul rând pentru că modificările făcute prin Legea 282 și măsurile de reducere a cheltuielilor cu pensiile speciale, nu pot fi încălcate. Iată cât de departe merge bătaia de joc a conducerii MApN, a ministrului Tîlvăr personal care cu miere în buze îi îndemna pe șefii de structuri invitați pe data de 09.05.2024 la minister, să propună ei amendamente de modificare a Legii 223, că MApN NU SE VA OPUNE. Nu, MApN nu se va opune, se va opune guvernul și întregul Parlament. Și când mă gândesc că în unul din amendamente se menționează că ”guvernul susține amendamentul”, mă apucă râsul-plânsul. Acuma să vedem ce decid liderii de asociații. Un singur lucru ar da peste cap argumentul Guvernului: faptul că PNRR este totuși un document ILEGAL, NEAPROBAT/NERATIFICAT DE PARLAMENT, dar pentru a dovedi asta e nevoie de o decizie judecătorească și o justiție imparțială, ceea ce la noi nu există.

 

https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2024/05/PUNCT-DE-VEDERE-2.pdf

De neacsum

34 de comentarii la „Paliturâ crânșenă pentru rezerviști”
  1. Așa că, TRĂIASCĂ USR-UL „ÎNTOCMITOR”, PREȘEDINTELE „GIRANT” ȘI GUVERNUL „ÎNFĂPTUITOR” al documentului „cel secretizat”!
    Ficatul nu-mi dă voie să mai zic altceva și nici n-am atâta Emetiral prin casă…

  2. @Dan Anghelescu,
    Ma vad nevoit sa va corectez, chiar daca nu ii iubesc pe useristi. Trebuie sa admit ca nu USR ul a introdus pensiile militare in PNRR, de fapt nici nu sunt mentionate in lista de legi speciale care trebuiesc reduse. Ele au fost insa introduse in urma unei adrese trimise de omul Olgutei de la MMUNCII, mister Vasilcoiu, un tasti-basti incolor, inodor si insipid care a cerut relatii de la CE daca pensiile militare sunt speciale si a primit raspunsul ca orice pensie care nu este platita pe baza legii cadru a pensiilor publice, este considerata speciala. Asa ca atunci cand s-a fatat Legea 282, guvernantii au introdus si L223 in ea, facand-o parte a PNRR, prin „ADOPTIE”. Acesta e adevarul.

  3. Aegumentele din expunere sunt logice si argumentate,dar pot fi si speculatii juridice.DAR pensiile militare sunt platite din bugetul mapn si mai,etc,care nu cred ca prin marirea soldei de grad va solicita marirea bugetelor acelori institutii platitoare de pensii speciale,asa ca problema depinde din ce unghi privesti, greseala este ca nimeni nu a intrebat in campania electorala pe ciuca si ciolacu,oportunitati exista ca astia se plimba peste tot,kiar niviun ziarist,presedinte partid,apevist,altcineva nu le poate pune intrebarea?nu am explicatia asta

  4. @Maiag,
    Daca Guvernul cand a emis OUG 26 avea cea mai mic[ intentie sa mareasca si soldele de grad ale pensionarilor, o facea de la inceput. Sa nu creada cineva ca nu le-a dat prin cap sau au uitat. Nu, pur si simplu nu au vrut, indiferent de consecinte si eventualele proteste sau chiar contestatii la CCR. Daca au facut-o din simpla si pura rautate sau avand la baza alt rationament, poate chiar cel eununtat mai sus, doar initiatorii stiu. Opinia mea este ca nu se va reveni, deci nu va fi admis niciun amendament, sau daca va fi admis va fi admis cu actualizare si scaderea pensiilor.

  5. EU nu pricep unele lucruri,dand timpul inapoi cand ciolacu nu era premier,spunea ca e fiu de apevist si sustinea ca iechitatile trebuie rezolvate,le recunostea,ciuca a avut 7 ani opozitie favorabila de a rezolva,le stia din interior,avea posibilitatea ca prim ministru prin ordonanta,facu se kiar promisiuni,de ce acuma tac?cred ca solutia va veni in curand prin aprobarea sau respingerea propunerilor la ordonanta,ea trebuie discurata mai devreme sau mai tarziu,ce nu stiu este faptul daca aplicarea noii valori a gradului la activi este legata de aprobarea in parlament a ordonantei 26,dsca nu dep9nde de asta si deja se aplica,sansele de a fi discutat amendamentul e minim,poate fi discutat si in legislatura urmatoruklui parlament,facem zgomot degeaba.vad ca e liniste pe toate fronturile de lupta,postarile sunt literatura ca sa nu spun fictiune,

  6. @Maiag,
    M-am convins, este paralelist rau. Cum adica nu stii daca plata noii valori a soldei de grad e legata de aprobarea din parlament? Intreaba un prieten activ si iti va spune ce solda de grad i-a fost achitata in luna aprilie. La vorbit in dodii te arunci dar la cunoasterea legislatiei scartii.

  7. IUBITULE eu nu mai sunt in romanica se peste 2 ani si nu mai sunt la curent,singurul mijloc de informare e netul,pe continentul unde stau,putini au auzit de romania,nu exista post tv romanesc,o tara cu alt sistem social,alta mentalitate si stil de viata,nimic nu poti compara cu occidentul deteriorat,alta cultura,in care incerc sa ma adptez,dar ma intereseaza deoarece pensia o primesc pe card in romania,nu vreau sa fiu rupt de realitatea romaneasca,nu critic tara,nu o urasc,dar ma ingrozesc ce vad la tv si nu cred ca am trait in regimul asta,abia astept rezultatul alegerilor in speranta progresului tarii si nivelului de trai.in tara asta nu sunt alegeri,parlament sau alte structuri dsr traiul si siguranta e la alt nivel,asa ca nu ma condamna

  8. se pare ca luni va fi discutata in camera deputatiloe proiectul de ordonanta,am vazut o postare,sper sa fie reala,asteptam ,

  9. Tâlvăr ăsta ce hram poartă? O fi făcut armată? Sau a privit-o la defilare? Cred că de-ai dracu’ ăi de-afară au impus un habarnist la apărare. Că armata inseamnă miliarde date pe tehnică si nu pentru oamenii ei, pentru demnitate și onoare, pentru curaj, profesionalism și patriotism. Acest nenică e parașutat ca sa fie cineva ls telefon in MApN. Poate centralist, că altfel ar fi avut ceva șevă în vine. Si cum nu are, promite ceea ce nu poate. Adică minte cu eleganță ca e ministru si el chiar crede. Noi nu.

  10. Sub ”auspiciile” UE și ale Băncii Mondiale se acceptă ca România să rămână fără apărare antirachetă prin cedarea unui sistem Patriot în valoare de 1,1 miliarde de euro, dar serviciilor tehnice ale Comisiei Europene și guvernului României le stau în gât eliminarea discriminărilor la care sunt supuși rezerviștii operaționali români, componentă a Armatei și implicit a capacității de apărare a țării și a Alianței. Noi mai avem suveranitate măcar 10% sau ne-am pierdut orice speranță?!

  11. @Albert,
    Ce va mira, cele doua masuri nu se exclud, dimpotriva, se completeaza.

  12. Atenție mare , vedeți cu cine votați.
    Convingeți-vă toate rudele,finii afinii , etc să meargă la vot și să nu mai voteze PSD,PNL,UDMR, USL și alte partide sau persoane independente care au contribuit la denigrarea armatei,a personalului ei activ sau în rezervă/retragere.

  13. @”Nu ne acsundem in spatele unor pseudonime”-Politica Apocalipsei
    Ati reusit sa ma convingeti ca insailati jumatati de adevaruri bazandu-va pe date incomplete.
    Prindeti ce vi se baga sub nas si fabricati pretinse informatii.
    Spuneti ca numarul de 30000 de participanti nu a fost niciodata mentinonat de nimeni si ar fi o persiflare. Va dovedesc ca sunteti neinformat, si insinuator de joasa speta. Eu nu am persiflat am mentionat cifra avansata de organizatorul protestului din data de 07.06.2024. Daca nu cunoasteti dvs nu inseamna ca nu exista. Cam atat meritati sa va raspund, pentru ca toate celelalte insinuari pleaca de la aceasta afirmatie. Data viitoare informati-va mai bine.

  14. BATU CONSTANTIN,spune tu cu cine sa votam,numeste un partid care s a implicat in problemele noastre,te inteleg ca esti in campanie,dar pricepe ca aici nu ai teren fertil

  15. @Maiag,
    Deocamdata Batu nu a facut campanie unui partid anume, nici direct nici straveziu, a prezentat o situatie, dar sper sa nu mearga mai departe.

  16. neacsu,e un mesaj subliminal,prin excluderea partidelor nominalizate,ce partide au mai ramas?

  17. NEACSULE,vad ca esti bine ancorat si informat,spune si mie ce valoare avea gradul de colonel in anul 2000 si cam la ce valoare are pondere in cuantumul pensiei in 2024 datorita indexarilor succesive de atunci si pina acum.o pensie de 3,400,000 in 2000 prim indexari si modificari legislative a ajuns acum 4600..dupa mine e foarte complicat si muolte calcule de facut daca se aproba ordonanta,cred ca trebuie facute precizari detaliate,sunt pensinari si inainte de 1990.greu de dat o linie unica si corecta

  18. @Maiag,
    Vad ca mi te adresezi cu neacsule, eu cum sa te apelez, Javra, ca Maiag nu pare un nume de om, seamana cu un vechi magnetofon rusesc. 1. daca excludem PNL, PSD, UDMR, USR, mai raman exact 336 de partide. O lista completa cu nume, sigla, anul infiintarii, gasesti la Tribunalul Bucuresti. 2. Eu zic ca nu e suficienta statistica din 2000, hai sa cautam de la Cuza incoace.

  19. NEACSUM,nu vreau polemica cu tine,nu am gresit numele intentionat,parca scrie pe blog ca adresa de email nu se afiseaza,adresa a fost inspirata din lozincile strigate la cotroceni,toti au nume de scena,nu asta este relevant,daca te am insultat primeste scuzrle mele publice,eu recunosc ca nu stapinesc legislatia si din acest motiv ridic probleme,te am intrebat ceva concret,mi ai raspiuns ca un politician,ai skimbat subiectu.asta e,nu am simpatii politice si urasc politrucii,e o reminiscenta imprimata de pe timpul politrucilor in armata,agramati,analfabeti,betivani etc,cred ca amindoi stim despre ce vb,sa ai viata lunga si cu sanatate,oricum sunt ceva muklt mai in virsta decat tine,te asigur

  20. @ Toarşu’ col. Pinz Demiss apuCAPUlipsă,
    Combaterea idioţeniilor aruncate drept succesuri ale pensionarilor militari ar trebui evidenţiată, nu înfierate încercările de alfabetizare în ale legii pensiilor militare. Or, cunoaşterea tacticilor adversarului e esenţială în pregătirea unor demersuri cu şanse reale. Altfel, tot timpul vor fi găsite motive aiuritoare şi fără folos pentru impotenţa şi inoportunitatea acţiunilor. Stai pe burtă, nu boicoteză nimeni marele miting. Poate doar matale, că nici la cel din 9 mai nu te-am văzut, doar e mai uşor să latri din spatele tastaturii. Rămâi doar Geniu, plângând în continuare după steaua la care nu ai mai ajuns din cauza efectului razelor de lună.

  21. @Maiag,
    Nici nu poate fi vorba de polemica. Nu se incadreaza in definitie. Polemica este o dezbatere , chiar daca contradictorie, de idei, ori matale in afara de oarece mistocareli nu prea ai excelat in idei. Chiar si intrebarile puse, tot peste picior sunt aruncate, pentru ca aici e vorba de viitorul unei prevederi de lege, nu de legi sau cifre demult apuse. Cat era solda de grad in 2000 sau cum a evoluat pentru unii sau altii e lipsit de relevanta, important este ce va fi de acum incolo.
    Nu s-a afisat nicio adresa de e-mail fie ea reala sau fictiva. Pe de alta parte, iti fac o confidenta: „ma dau in vant” dupa cei care se ascund in spatele unui ID fictiv dar au pretentii de sinceritate absoluta de la ceilalti si seriozitate. Respect dreptul fiecaruia la protectie dar atunci cand cineva nu are responsabilitatea propriilor opinii, jonggland de pe margine cu pretinse subiecte de interes, sa nu mai emita pretentii, pentru ca vor primi ceea ce ofera.

  22. În opinia mea nici PNL nu e strain de introducerea pensiilor militare în PNRR.Se aruncă pisica dela unii la alții respectiv PNL la USR și invers.
    Nici celelalte partide nu-mi inspira încredere.
    Numai cand le va intra morcovul in fund cu frunze cu tot vor face abstracție de ce zice BM, UE si PNRR.

  23. Articolul 74: Indexarea și actualizarea nu constituie modificări ale dreptului de pensie.
    Nu are nici o treabă cu PNRR.

  24. @Claudiu 2023
    Te rog sa ma ierti dar nu ma pot abtine, dar ori nu stii sa citesti ori crezi ca altii nu stiu sa citeasca, ori citesti dar nu intelegi. De ce te opresti din citit la inceputul frazei? Art. 74 din L223 spune urmatoarele: ”Nu constituie modificare a drepturilor de pensie măsurile de indexare şi actualizare a pensiilor GENERATE DE EVOLUTIA ESTIMATA A INDICELUI PRETURILOR DE CONSUM CORELATA CU CRESTERILE MEDII SALARIALE ACORDATE PRIN HOTARARE ALE GUVERNULUI, cu excepţia primei actualizări reglementate de art. 60 alin. (1).”
    Din cate stiu eu aici nu e cazul de indexari si nici de HG. Deci nu este cazul. Mergi si vorbeste prostii in alta parte, aici nu tine.

  25. După părerea mea…..
    ” dau o veste proastă celor 30000 de pensionari militari care vor veni pe data de 07.06 ”
    Domnule spărgător de greva/protest.

  26. @Genu,
    Intelege fiecare ce poate sau ce doreste. Altul poate intelege : Fratilor e nasol, daca asa vor face guvernantii, atunci hai sa le aratam cu cine au de a face. Poate fi un act de mobilizare. Repet, fiecare interpreteaza cum il duce capul sau cum doreste. Dar inainte de toate, avand in vedere atitudinea lor in ultimii 24 de ani si raspunsul dat presedintelui Senatului pe cazul de mai sus, este inainte de orice o situatie mai mult decat posibila. Si inca odata, fiecare interpreteaza si actioneaza cum vrea. Lasii se demobilizeaza, oamenii de caracter se ambitioneaza.

  27. Ne apropiem cu pasi marunti si repezi de momentul discutarii amendamentelor pe OUG 26/2024 Bayraktar care include si cresterea soldei de grad. Vom vedea acuma ce ganduri au politicienii si ce jocuri joaca. Daca este acceptat amendamentul depus de Coarna, va fi razbunarea lui Tilvar si bataie de joc. Daca este acceptat proiectul depus de Chelaru, nu ramane decat sa asteptam apoi decizia comisiei pentru Buget care sigur il va respinge. Acesta este si motivul pentru care a intrat mai intai la aparare, ca sa nu se dea vina pe Comisia de Aparare ca nu a vrut si ca sa nu aiba ultimul cuvand, chiar daca amandoua comisiile vor trebui sa intocmeasca raportul final. Acesta ar trebui apoi retrimis catre Senat pentru a nu se intra sub efectul nerespectarii principiului bicameralitatii. Apoi dupa ce Senatul, sau comisiile reunite ale CD si Senatului vor da verdictul, se va intra la votul in plenul CD sau poate chiar Votul in plenul reunit al celor doua camere, dar in conditiile campaniei electorale, mai degraba se va evita sau amana pana dupa alegeri, adica la anul. Sa vedem insa ce se va intampla azi. E posibil sa nu treaca niciunul din amendamente si atunci este clar ca nici comisia pentru Buget nu va mai avea probleme si probabil cineva va spune” stati linistiti tovarasi, la anul vom pune la punct o OUG si pentru voi”, sau ” avem in vedere o noua lege a pensiilor, unde vom regla toate problemele”. Eu tot aud despre „pachetul de legi militare” de cel putin 6 ani.

  28. A trecut amendamentul domnului deputat Leoreanu.
    Bate șaua subofițerul ca să priceapă colonelu’…

Comentariile sunt închise.