Ce am facut eu ieri…

Categoria Magazin, Opinii

Ieri am schimbat bateriile la mouse si sunt foarte  mindra ! Iar asta, pentru ca  am fost la Lidl.

Daca v-ati intrebat care e  ca legatura intre cele doua situatii si v-ati raspuns ca  am cumparat baterii, ati luat teapa! Bateriile le aveam –e adevarat tot de la Lidl, ca acolo sunt bune si ieftine- dar le aveam mai demult. Daca ati strimbat din nas la modul: “iete si la asta: schimba niste baterii la mouse si se lauda la toata lumea ca e mindra de ea, vai mama ei!”, iar ati luat teapa, ca nu de asta sunt mindra!

In fine, ca sa n-o mai lungesc:

De cite ori ma duc la Lidl, mai exact de cite ori plec de la Lidl, trec pe linga o cutie pe care scrie: “Va rugam puneti bateriile uzate AICI”. Si mereu zic in sinea mea: “iar am aruncat la gunoi  bateriile uzate in loc sa le aduc aici”

Bateriile uzate sunt foarte nocive din cauza metalelor grele pe care le contin (mercur, nichel, cadmiu, litiu), care se scurg in sol, ajungand  in pinza freatica si distrugand vegetatia din zona. Aceleasi metale sunt nocive si pentru sanatatea noastra, provocand pierderi de memorie , alergii, boli de inima sau cancer.

Abandonarea bateriilor POATE lua dimensiuni criminale din cauza toxicitatii mari!

Daca eu nu le reciclez, tu nu le reciclezi, el, ea, ei continua sa le arunce nepasatori in cosul de gunoi ca sa urmeze calea gunoiului menajer (care se presupune ca e biodegradabil) atunci, da, devine posibila afirmatia de mai sus.

Si uite ce am calculat: am 3 telecomenzi x 2 baterii; 2 mouse-uri x 2 baterii; 2 aparate de odorizat camera x 2 baterii, plus 2 ceasuri de perete a cit o baterie. Mai am si 2 lanterne a cite 4 baterii. In total: 24 de baterii. E drept ca le schimb pe rind, dar, ce conteaza? Nu le mai arunc la cos, ci le depozitez intr-o punguta pe care am scris BATERII UZATE, pina la primul drum la Lidl. Sau la Media Galaxy. Sau la Mega Image, ca si acolo am vazut.

Si ca sa am o satisfactie si mai mare cind o sa revars punguta cu baterii in recipientul de colectare, am sa le iau si pe ale lui mamaie care, oricum, ma roaga tot pe mine sa I le schimb. Ca au si ei o gramada de device-uri pe baterii…

Asa ca vedeti ce treaba buna am facut ?

Nu uitati: Bateriile uzate nu fac greierii sa cinte, ci ii omoara!

P.S.: Am depus bateriile uzate in locul special destinat. Iesind din supermarket, am vazut un domn care a scos din portbagaj un brat de pet-uri si le-a pus in conteinerul de colectat plastice…Haideti, oameni buni, ca se poate!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Ce am facut eu ieri…

  1. Gabi, cand mai mergi pe acolo, da si pe la mine .. oi gasii eu doua baterii, chiar si neuzate, numai vino !

  2. cezar

    Gaby zice..,,In fine, ca sa n-o mai lungesc:”
    De ce nu Gaby…lungeste-o… fix atat cat iti pica tie bine..!!lectia de educatie civica ..parol

  3. cezar

    PS …gurile rele zic ca si unele ..vibratoare au baterii !!!!

  4. Mintile perverse nu merg tot cu baterii? Sa le reciclam si p-alea, ca ar fi pacat sa nu mai elucubreze, zic!

  5. cezar

    daca pui unele .noi”” vino sa le primesti pe cele …uzate !!!!

  6. Cezare, nu poti misiginule sa admiti ca o femeie este mai desteapta decat tine ? Trebuie sa murdaresti totul cu aparitia ta ? Mars in formatie !

  7. La loc comanda! In formatie…. mars!

  8. PS. Nu am mai specificat taras, mars, se subantelege, e mersul tau cotidian.

  9. cezar

    ce ai Neacsule (al urat) ai dat in balbaiala ?
    Esti pe punctul de a pune o noua hIEROINA la insectar ? Vezi sa nu o dai iarasi in bara…..chiar daca ai baterii vechi si inviti fata sa le stranga..!
    Puteai s-o inviti la un fim..dracului..

  10. jan

    Ce e Cezare(al prost) ai fost dat afară si de pe propriul blog si nu mai ai unde sa te bagi in seama?

  11. Pentru Marin si Jan ; Nu ai cum sa faci un gentleman dintr-un bărbat care, in vazul lumii – si mai ales al femeilor – bagă mîna în chiloți, se scarpină și și-o mai și miroase…Orice femeie întreagă la minte ignoră astfel de specimene și le respinge din anturajul său. Din păcate, ei – în loc să-și corecteze comportamentul- devin frustrați. Frustrarea naște tupeul acesta slinos de a fi vulgar, mai ales sub protecția unei identități incerte, echivalentă cu anonimatul.
    În rest, mai e ceva de spus?

  12. cezar

    Gaby zice …,,bagă mîna în chiloți, se scarpină și și-o mai și miroase…”
    Vai doamna ce spurcata la gurita esti ! nici nu-i de mirare avand in vedere anturajul……ce pacat !!

  13. cezar

    Gaby ..sa nu mai bagi mana in chilotii baietilor !!?? sau macar nu in public!!!