Dumnezeu să îl odihnească!

Categoria Despre Armata

A încetat din viaţă General locotenent (r) Ioan Zăpor. Nu cred că e cineva care l-a cunoscut care să nu îi fi recunoscut calităţile. Peste toate însă, îl caracteriza capacitatea organizatorică de excepţie, claritatea şi rapiditatea cu care analiza situaţiile să găsea soluţia cea mai bună, corectitudinea şi simţul dreptăţii. La el nu mergeai cu învârtite, ţi-o reteza scurt, mirosea imediat diletantismul şi linguşitorii, incapabilii, şopârlele şi le punea în bancă. Nonconformist, ţinea putin la etichetă, dar foarte mult la respect. Respecta omul, nu rangul, priceperea, nu gradul, onoarea , nu funcţia. Poate o fi supărat şi el la viaţa lui pe cineva, nimeni nu e perfect, dar cred ca sunt atât de puţini încât cred ca trebuie să se considere privilegiaţi. Nu fac referire aici la cei nepricepuţi, fără valoare, ageamii, linguşitori,ei se pot considera fericiţi că au au scăpat nepedepsiţi.

După o lungă suferinţă  s-a stins , dar nu fără luptă cu o boală nemiloasă. Discret, demn, fără să se plângă a plecat acolo unde cei ca el sunt apreciaţi la adevărata valoare! Coondoleanţe familiei, respect dispărutului!

Dumnezeu să îl odihnească!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Dumnezeu să îl odihnească!

 1. Dan Moraru

  A fost UN OM DEOSEBIT.
  Un camarad adevarat.Un ofiter de exceptie,cu o minte stralucita, fara egal.
  In pleiada celor buni,generalul Ioan Zapor a fost printre cei mai buni.Regretam ca in ultimii ani nu ne-am gasit o farama de timp ca sa ne revedem.

  Cei mai in varsta si-aduc aminte ca inca din Scoala Militara se vorbea despre 2 ofiteri cu calitati exceptionale ,peste toti ofiterii : Ilie Marin si Ion Zapor.

  Armata Romana de azi are sa-i plateasca greaua factura a anilor tulburi,de-a lungul carora oameni ca generalul Zapor Ion i-au pus temelia si i-au sustinut vrednicia.

  Dumezeu sa-l odihneasca in pace !

  Inmormintarea va avea loc in comuna BODESTI judetul NEAMT vineri 16 noiembrie orele 10.00.

  In numele si pentru militarii in rezerva din Iasi,

  Biroul Operativ al SCMD,Filiala Iasi

 2. Dumnezeu sa-l odihneasca si să-i fie țărâna ușoară!

 3. sandu magda
  15 noiembrie 2012 – 22:40 #

  pentru mine a fost un mare exemplu de viata. numai urmarindu-i realizarile, bunatatea si omenia am reusit sa ajung pe niste culmi fara a-mi fi rusine sa il privesc in ochi. toate familia mea este afectata de nemiloasa soarta a necomparabilului prieten si OM . chinurile lui stiu ca au fost cumplite, dar demnitatea l-a facut ca de fiecare data sa fie discret. NU TE VOI UITA NICIODATA IOANE. domnule general din ceruri sa comanzi cu tarie sa ne aliniem cu totii, dar cand va crede cel de sus ca ne-am implinit menirea. pentru tine nu a avut cine sa ordone generale! ODIHNESTE-TE IN PACE DRAG PRIETEN .ADIO BUNULE OM. CONDOLEANTEI DOAMNEI

  Preluat si postat de pe o pagina coirna. Nu stiu cum a ajuns acolo. Imi cer scuze fata de comentator.

 4. De fapt comentariul de mai sus fusese postat pe poza , nu pe articol.

 5. jurca viorel

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.Am fost colegi,l-am apreciat ca pe un militar adevarat

Statistici T5